Nieuws

 • Zijn we op wel op de goede pelgrimsweg

  Lees meer
 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel

  Lees meer
Meer nieuws

IML Wonju Zuid-Korea en IML - IVV SUPERCUP Olympiade 2021 -Seoul

Datum:  25 oktober t/m 3 november 2021 Gyeongbokgung Paleis,

Dit jaar is er de mogelijkheid om te kiezen uit twee wandelevenementen, die helaas beiden in het zelfde weekend vallen de IML wandeltocht in Wonju en/of 17e IVV Olympiade Seoul KAPA  International Walking Festival. Volgens de regelgeving van het IML-IVV mag er indien er minimaal 3 dagen gewandeld wordt deze afstgestempeld worden in het boekje voor de Supercup.  Zie onder het bericht van het bestuur IML>

De wandelvakantie om de Internationale Walking festival in Wonju in Zuid-Korea te wandelen staat  alweer een aantal jaren op mijn wandelprogramma van TT wandelreizen. Ontstaan uit een verzoek van een aantal wandelvrienden, die regelmatig met mij meegaan op wandelvakantie. Dit jaar na het gastvrije ontvangst van de KAPA afgelopen jaar op donderdagavond ook op het programma geplaatst.

We bezoeken eerst de stad Seoul en bezoeken de highlights van Seoul. Maken wandeling door Seoul over de City Muur, dit is een prachtige wandeling met mooie uitzichten. 

ring-bel-ceromonieOm na een paar dagen onze IML-walking in Wonju te maken. Hier gaan we naar aankomst naar de Bell Ringing Ceremonie voor Vrede en gezondheid, vervolgens naa de openingsbuffet van deze wandeling.  Men kan aanwezig zijn bij de herdenking bij het Nederlands Korea Monument voor een kleine herdenking., hiervoor dient U echter niet meer dan 20 km te wandelen, deze dag.

Een combinatie met  3 Daagse Higashi-Matsuyama Japan International IML-walk en 2 Daagse Taipei Taiwan International Happiness Two days March, maar ook met de Jogja Internationale Heritage Walk Indonesië IML-walking is mogelijk. 

Dus U kunt vier IML-wandelingen maken en zowel de IVV als de IML waarderingen (6)  bemachtigen in een combinatie wandelreis.

HELAAS BERICHT DAT OLYMPIADE UITGESTELD IS TOT 2022
 

2022.

Olympische Spelen IVV Zuid-Korea: De IVV Olympische Spelen in Zuid-Korea worden uitgesteld naar 2022 vanwege de pandemie. Nieuwe datum is 21 oktober 2022. Details volgen.

De IVV Olympiade in Zuid-Korea wordt vanwege de pandemie naar 2022 verschoven. De nieuwe datum is 21-24 oktober 2022. Details volgen.

REGELS BETREFFENDE IVV-IML SUPERCUP en het IML- PASPOORT
Beste IML Walkers,  GAAT NIET DOOR IN 2021

Zoals jullie weten vindt de 2021 IVV Olympiade, Seoul, Korea, plaats in hetzelfde weekend als het IML wandel event in Wonju Korea. Tijdens de Algemene Vergadering van het IML in Blankenberge waren de leden het erover eens dat er iets moest worden gedaan om het datumconflict op te lossen terwijl de huidige IML en IVV-samenwerking handhaven.

De IML Wonju is al vele jaren op deze datum. Sinds juni 2019 deed de IML-raad verschillende suggesties aan de IVV, maar Seoul bleef op hun data stevig. Helaas heeft de IVV het probleem niet kunnen oplossen.

De IML Board nam in januari 2020 contact op met de IVV en presenteerde hun laatste aanbieding over hoe het probleem op te lossen en vroeg IVV om antwoord te geven.

Het is belangrijk voor IML-bestuur dat we het evenement van ons lid beschermen en daarom alles moeten doen zodat IML-leden niet benadeeld worden en we een goede samenwerking hebben voor zowel IML als IVV.

De IML-raad heeft daarom voorgesteld en heeft IVV de volgende oplossing aanvaard.
De Olympiade vindt plaats op vrijdag 29 oktober (openingsceremonie), zaterdag 30 oktober, zondag 31 oktober en maandag 1 november 2021. Wonju IML vindt plaats op zaterdag 30 oktober. th en zondag 31 oktober 2021.

Dit is hoe het gaat werken.

Wandelaars die de IML-stempel van Wonju niet willen maar de Olympiade stempel in hun IVV & IVV willen, krijgen deze stempel als ze succesvol hebben deelgenomen aan de 3 dagen van de Olympiade (30 oktober 31 1 oktober en 1 november 2021)

Alle wandelaars die de IVV Olympiade stempel in hun IML-paspoort willen hebben, moeten de IML stempel van Wonju vanaf 2021 in hun IML-paspoort en moeten maandag 1 november hebben deelgenomen aan de IVV-wandeling in Seoul.

Dit betekent dat over drie dagen wandelaars (2 stempels) de reguliere IML stempel van Wonju en de IVV & IVV Olympiade stempel van Seoul kunnen ontvangen.

In het sluiten van de IML-raad vindt dit een goed compromis, wat uiteraard de uitzondering zal zijn. In een ideale situatie zou Seoul de datum voor de IVV Olympiade van 2021 hebben gewijzigd. Dit is niet gebeurd. We willen dat zoveel mogelijk wandelaars Wonju blijven steunen in 2020, 2021 en de komende jaren. IML begrijpt dat IML-wandelaars zowel de IML-paspoortstempel als de IML & IVV samenwerkingsstempel van IML Wonju en de IVV Olympiade in Seoul willen
Dit zal de IML-wandelaars zeker ten goede komen omdat wij, de IML-bestuur het niet konden verdragen dat de IML-wandelaars gestraft of teleurgesteld worden omdat sommige sportambtenaren niet in staat zijn om sociale en

Vriendelijke groeten,
IML-leden van bestuur

Programma wandelreis Korea

Maandag 25 oktober 2021

Vlucht  Amsterdam - Seoul Korea

Vliegen naar Soeul vanuit Amsterdam

Dinsdag 26 oktober 2021

CheonggyecheonAankomst in Seoul - Cheonggyecheo stroom - Seoullo 7017 - Avondmarkt

Bij aankomst op de airport gaan we met de Airport bus naar ons hotel in het Jung-Gu district van Seoul, een mooie uitvalsbasis.

Als we niet te laat en te moe zijn maken we in de avond een wandeling langs de rivier de Cheonggyecheon, een stroom door het centrum, welke mooi verlicht is en bezoeken we de Gwangjang Market.

Bongeunsa tempelWaar we enkele typische Koreaanse hapjes zullen proeven zoals pannekoeken van bonen en de rijstwijn. Deze nachtmarkt wordt nasluiting van de kraampjes een plek waar vele lokalen hun maaltijd gebruiken. In nette costuums zitten de kantoor mensen aan een kraampje te eten.

Mogelijk een korte blik vanaf de Seoullo 7017
In de jaren 1970 werd een verhoogde weg aangelegd om de oostelijke en westelijke zijden rond Seoul Station te verbinden. De weg was echter vanwege verkeersveiligheidsproblemen afgesloten voor wegverkeer. Hierna, in plaats van de bestaande structuur af te breken, werd de weg getransformeerd in Seoullo 7017, een nieuwe wandelervaring voor voetgangers. 

Seoullo 7017 dankt zijn naam aan zijn jaren van nieuw leven, van een verkeersweg in de jaren 70 tot een hemeltuin in 2017. De "17" heeft ook een diepere betekenis, met Seoullo 7017 opgedeeld in 17 unieke secties en de weg op 17 meter boven de grond.

Woensdag 27 oktober 2021 

bukchon-hanok-villageGyeongbokgung Palace - Bukchon Hanok Village - Changdeokgung Palace - wandelgroep KAPA 

 We beginnen deze dag op tijd met een bezoek aan twee paleizen en de geheime tuin.  Tussendoor bezoeken we een oude wijk van Seoul. We starten vroeg in de ochtend om 09.30 uur met militaire training en om 10.00 uur de aflossing  van de wacht. 

Bezoeken het Gyeongbokgung Palace, en werpen we een blik op het Presidentiële Residentie, het huis met het blauwe dak,  via de achteruitgang.  

Vervolgens bezoeken we een speciale wijk Bukchon Hanok Village, waar we vele zien wandelen in de gehuurde traditionele klederdracht: hanbok,  waar we ook een lunch zullen gebruiken.

Om  13.15 uur hebben we een Engelse rondleiding door het Changdeokgung Palace en brengen, en wandelen daarna door de geheime tuin van het Ghanggyeonggung Palace.

Wandeling 10 kilometer met de wandelgroep KAPA

Een wandeling langs en om de Seoul toren met mooi uitzicht op de stad en sluiten af met een gezamelijk hapje en drankje met de wandelvrienden van KAPA. De IVV kaarten worden daar ook afgestempeld. 

Donderdag 28 oktober 2021

Wandeling Hanyangdoseong, The Seoul City Wall 10 km -  Seoul Tower- Hanrivier cruise en diner buffet

city-wal-walkMaken een bergwandeling over de oude stadsmuur, welke een groot deel gerestaureerd is. Hanyangdoseong, The Seoul City Wall .Changuimun-poort
De muur, die de ruggen van Baegak (Bugaksan), Naksan (Naktasan), Namsan (Mongmyeoksan) en Inwangsan volgt, de vier belangrijkste bergen rond het centrum van Seoul, is voortdurend beheerd sinds de eerste bouw in 1396. De muur meet tussen de 5 en 8 m hoog en is totaal 18,6 km lang en getuigt van de rol die een stadsmuur speelt in het leven van een hoofdstad, die nog steeds wordt ondersteund in het moderne Seoel.

Er zullen twee mogelijkheden zijn de langere en zwaardere versie  beginnende met de Baegak Trail en Inwangsan-bergpad de wat kortere.

Baegak Trail  Changuimun naar Hyehwamun en doorkruist Baegak (Bugaksan, 342 m), de belangrijkste berg van Seoul, vier binnenbergen in het oude Seoul volgens de geomantische theorie en de hoogste onder hen. Nadat een eenheid van de Noord-Koreaanse Special Forces in 1968 Seoul was binnengedrongen, was de openbare toegang tot dit gebied ongeveer veertig jaar lang beperkt.

Hierna gaan we naar de aanlegsteiger van de Hanriver cruise om op deze rivier een rondvaart te maken en te genieten van de gebouwen langs en bruggen over de rivier.

We sluiten af met een dinerbuffet inclusief wijn en frisdranken.

Vrijdag 29 oktober 2021

Wandeling Hanyangdoseong, The Seoul City Wall 4 km  - 17e IVV Olympiade Seoul opening

 Hyehwamun GateIn de ochtend wandelen we nog een stuk van de City Wall niet ver van ons hotel.

We starten bij de Hyehwamun Gate en wandelen via de Naksan Mounatain Trail en de Heunginjimun Gate Trail weer richting het centrum wandelen.

17e IVV Olympiade
14.30-15.00 uur Registratie
16.00-17.00 uur Openings parade
18.00-20.00 uur Opening Ceromonie

Deze deelnemers blijven in Seoul in het hotel bij de metrolijn om dagelijk na de start te gaan
De deelnemers voor Wonju gaan afhankelijk van het programma van Wonju met de trein naar Wonju


vredesklok ceromonie wonjuIML-WANDELTOCHT te WONJU 

Vrijdag 29 oktober 2021

welkomstpartyIn de naochtend verplaatsing  met de nieuwe treinverbinding naar Wonju, waarna naar ons Hotel in Wonju gaan.

Waar we op tijd aanwezig zullen zijn voor Bell Ringing Ceremonie voor Vrede en gezondheid tussen 17.30 en 18.00 uur, welke tevens de openingsplechtigheid is.

s' Avonds is er een welkomstparty voor de buitenlandse deelnemers.

Zaterdag en zondag 30 en 31 oktober 2021

2-daagse Wonju International Walking Festival

 Men kan kiezen uit de afstakorea monumentnden 5, 10, 20, 30 kilometer. 

Verder zorgt de organisatie voor entertainment om de tochten heen.

Op de eerste wandeldag is het mogelijk om een zeer indrukwekkende herdenkingsplechtigheid bij te wonen met het Nederland-Korea Monument voor de Nederlandse slachtoffers van de Korea oorlog.

Na de wandeling op zondag zullen we terugkeren  om 17.00 uur naar Seoul-Airport, waar we in een hotel zullen overnachten.


Optie KEUZE B - 17e IVV Olympiade te  SEOUL

Zaterdag  30  oktober 2021

17e IVV Olympiade Seoul KAPA  International Walking Festival

 Men kan kiezen uit de afstanden 5, 10, 25, 42 kilometer.
Startplaats Olympc Park Peace Square
06.00 - 07.00 uur start 42 kilometer
08.00--09.00 uur start 20 kilometer
09.30 -10.00 uur start 5 - 10 kilometer 
De finish sluit om 17.00 uur

Plaats: Olympic Parktel
18.00 - 20.00 uur Welkomst Party Pre-dinner show, introductie van deelnemende landen, diner, muziekoptreden door deelnemers extra Welkomstfeest [$ 50]

Verder zorgt de organisatie voor entertainment om de tochten heen.

Zondag 31 oktober 2021

17e IVV Olympiade Seoul KAPA  International Walking Festival

 Men kan kiezen uit de afstanden 5, 10, 25, 42 kilometer. 

Startplaats Olympc Park Peace Square
06.00 - 07.00 uur start 42 kilometer
08.00--09.00 uur start 20 kilometer
09.30 -10.00 uur start 5 - 10 kilometer 
De finish sluit om 17.00 uur

Verder zorgt de organisatie voor entertainment om de tochten heen.

Op zondag zal de groep, die in Wonju de IML heeft gewandeld zich weer bij deze groep voegen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maandag  1 november 2021

17e IVV Olympiade Seoul KAPA  International Walking Festival

Startplaats Olympc Park Peace Square
08.00--09.00 uur start 20 kilometer
09.30 - 10.00 uur start 5 - 10 kilometer

● De IVV-medaille wordt alleen toegekend als u alle drie de evenementen met succes hebt voltooid.
● De IVV-IML stempel voor de SUPERCUP wordt alleen toegekend als u drie evenementen (3x Seoul of  2x Wonju+1x Seoul) met succes heeft voltooid.
● Wanneer alle deelnemers samen lopen in de openingsparade, is het verzoek om traditionele klederdracht/kleur van uw land te dragen.

Afscheid party Tijd: 18:00 ~ 20:00 uur
Plaats: Olympic Parktel
Deelnemers: individuele deelnemers en IVV-leden Pre-dinershow, prijsuitreiking, diner, vriendschapsopbouw extra Afscheidfeest [$ 50]

Dinsdag  2 november 2021

Vrij te besteden - Vlucht naar Nederland of verlenging Japan

Optie A :Speciaal Evenement DMZ (Demilitarized Zone)  09.30 - 16.00 uur extra $ 100,-​

Tijdens deze excursie wilt KAPA, de Korean Walking Federation in deze Demilitarized Zone (DMZ), de grens tussen Noord- en Zuid-Korea een wandeling houden. 
Deze zone verdeelt de het Koreaanse schiereiland in Noord- en Zuid-Korea na de driejarige Koreaanse oorlog in 1953. 
Mocht de mogelijkheid bestaand dat er echt een opening van de grens is, dan leidt de wandeling je naar Noord-Korea! 

 

PANMUNJUM (JSA: JOINT SECURITY AREA)

trein-korea-oorlogBcruise hanrivierezoek! Joint Security Area (JSA) in het vrijheidsdorp Panmunjum in de gedemilitariseerde zone (DMZ) tussen Zuid- en Noord-Korea. Het is de laatst overgebleven historische plaats van de Koude Oorlog en zeker een keer in je leven een bezoek waard.

LOOP TRAILS OF PEACE IN DMZ

Walking on Trail of Peace in DMZ Walking in DMZ heeft de betekenis van het sturen van een wensboodschap van Koreaanse eenwording naar de wereld.

 

OPTIE B:  DMZ-tour (08.00 - 12.00 uur) 

In de ochtend heeft U de keuze om de de DMZ-tour te maken of een bezoek aan de Bongeunsa tempel. Denk er wel aan dat het bezoek aan de DMZ altijd afhankelijk is van de toestemmingen en de situatie aan de grens. In voorgaande jaren is het ook regelmatig geannulleerd

 • Imjingak Park DMZDMZ-tour 

In de ochtend kan men deelnemen aan een excursie naar de DMZ -zone, deze tour gaat naar het Imjingak Park - the 3rd infiltratie tunnel - Dorasan observatory - Dorasan station - unification - village (pass by)

Observatie DMZ

 Hier bezoeken we het uitzicht op de brug en het Dorasan station. Een prachtig groot station, waar nu maar twee treintje per dag aankomen. Maar bedoeld is als grensstation voor de treinen door Noord-Korea en China naar Europa van de Trans Siberië Express

Vanuf een uitzichtpunt kunnen we in de verte een plaatsje met vlag van Noord-Korea zien. Na afloop bezoek je nog het Ginseng Centre (let op verkoopstop) en heb je een lunch. 
trein-korea-oorlogNa dat men weer bij de Cityhal wordt afgezet, kan men eventueel het Deoksugung Palace bezichtigen we de wacht overdracht daar.

OPTIE C:  Bezoek aan de Bongeunsa tempel.

De Gyeonseongsa-tempel, ligt de Bongeunsa-tempel ten noorden van COEX en werd gebouwd in het 10e jaar van de regering van Silla King Weongseong (794). In 1498 renoveerde koningin Jeonghyeon de Gyeonseongsa-tempel en doopte hem om tot Bongeunsa-tempel.

Oorspronkelijk gelegen nabij het koninklijke graf van koning Seongjong, werd de tempel tijdens het bewind van Joseon King Myeongjong overgebracht naar de huidige locatie. De tempel herbergt 3.479 boeddhistische geschriften van 13 typen, waaronder de werken van Kim Jeong-hee.

In de late avond vlucht naar Nederland omstreeks midernacht of naar Tokyo Japan rond 21.25 uur

Wandelreis Korea

 25 oktober t/m 3 november 2021 

 Korea wandelreis

 .  € 2095,-*

  Toeslag  1 persoonskamer op aanvraag     

 21 oktober t/m 6 november 2019

 Korea - Japan - combinatie wandelreis                                  

    € 3570,-*

27 oktober t/m 12 november 2019

 Japan - Taiwan combinatie wandelreis

    € 3595,-*

 21 oktober t/m 12 november 2019

 Korea - Japan - Taiwan combinatie wandelreis

   €  4495,-*
 

21 okt t/m 22 nov 2019 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië combinatie wandelreis € 6095-*
 
21 okt t/m  29 nov 2019 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Bromo safari combo wandelreis € 6295,-*
21 okt t/m 7 dec 2019 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Bromo - Bali combinatie wandelreis € 6990,-*

* De prijs is afhankelijk van de prijs vliegticket (geschatte vliegticket 1 maart 2019) van het uiteindelijke aantal deelnemers. 
Natuurlijk ook de koers van de Euro is bepaald.

De aanbetaling voor deze reis is € 1000,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 2000,-

Inbegrepen

 • Vliegtickets Amsterdam - Seoul v.v
 • Transfers Seoul - Wonju v.v.
 • Hotel overnachtingen op 2 persoonskamers met ontbijt.
 • Welkomst hapje op een tradionele avondmarkt met rijstwijn.
 • Inschrijfgelden Wonju en/of Seoul
 • welcome party Wonju en door de organisatie aangeboden activiteiten
 • Begeleide wandelingen Soeul incl. vervoer metro
 • Boottocht over de Hanrivier met dinerbuffet inclusief de aangeboden dranken.
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Fooien Engelse gidsen

Niet inbegrepen

 • Lunch en diners  (toch zulllen deze vaak wel inbegrepen zijn afhankelijk van budget en het aantal deelnemers) Tijdens een dag vrije besteding zijn ze niet inberepen.
 • Consumpties
 • Eigen uitgaven
 • Fooien hotels, bel boys, kamermeisje e.d.

Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- ca. € 2000,-  over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding welke reis het betreft. Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 

Meld je aan


Aanbevolen vaccinaties Korea volgens GGD

Hieronder vindt u o.a. informatie over vaccinaties en eventueel malaria. Persoons- en reisgebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van uw reis en uw gezondheidssituatie.

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

Booking.com

Nieuws

 • Zijn we op wel op de goede pelgrimsweg

  Lees meer
 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+64273648190 (12 uur tijdsverschil momenteel)
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten ouderwetse gezellig

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT

  wsv OLAT

  Bezoek de website
 • De Hemel onder onze voeten

  De Hemel onder onze voeten

  Verhalen van Arie Haasnoot en Johanna Jacobs over hun voettocht naar Rome

  Boek bestellen
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.