Nieuws

 • Wandelen in Japan

  Japan, het land van de rijzende zon, biedt een unieke combinatie van traditionele cultuur, moderne steden en adembenemende natuur.

  Lees meer
 • Beleving van Pelgrim Hubert op Porto - Santiago de Compostela

  Verslag van Hubert Engels tijdens zijn tocht Porto naar Santiago de Compostel...

  Lees meer
Meer nieuws

Nieuw-Zeeland Zuidereiland

Welkom op de pagina van onze spectaculaire wandelvakantie naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland!

Dit avontuur met TT-wandelreizen neemt je mee door adembenemende landschappen en ongerepte natuur.

Tijdens deze reis volgen we diverse wandelroutes, die garant staan voor een unieke en onvergetelijke ervaring.
Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of net begint, deze reis biedt voor ieder wat wils.
Laat je betoveren door de majestueuze bergen, kristalheldere meren en weelderige bossen terwijl je de schoonheid van Nieuw-Zeeland te voet verkent.

Stap mee op dit avontuur en beleef een wandelvakantie als nooit tevoren!

VERLENGING ZUIDEREILAND NIEUW-ZEELAND

Zaterdag 22 februari 2025

Vlucht Amsterdam - Christchurch

In de avond zullen we vertrekken vanaf Schiphol (Frankfurt/Brussel behoren tot de mogelijkheden) met Emirates voor het eerste gedeelte naar Dubai of een andere maatschappij ligt aan prijzen en overstaptijden.

Mocht U een stopover in Dubai willen doen is de vertrek datum 1 of 2 dagen eerder.
Geef een eventuele stopover altijd direct op bij de aanmelding, ook als men op de terugweg b.v. langer in Australie wilt blijven.
Een eenmaal geboekte ticket kan alleen tegen hogere kosten aangepast worden.

Zondag 23 februari 2025

Vliegdag
 

Maandag 24 februari 2025

Aankomst Christchurch

Aankomst in Christchurch na aankomst in de voormiddag nemen we een busje in ontvangst en rijden naar onze appartementen in een motel.tram christchurch

Maken als het nog mogelijk is een tramrit door de plaats, maar brengen ieder geval een bezoek aan het centrum en gebruiken daar onze welkomst maaltijd in een Ierse Pub.

Dinsdag 25 februari 2025

ChristchurchChristchurch

Maken een rondwandeling door deze stad in 2010 en 2011 getroffen werd door twee grote aardbevingen, hiervan zijn nog veel beelden in het stadsbeeld van terug te vinden. 

In de avond zullen we een welkomstdiner gezamelijk gebruiken en een drankje drinken op mijn verjaardag.

Overnachting Christchurch

Woensdag 26 Februari 2025

Christchurch - Crater Rim - Godley Head naar Evans Pass

We maken een wandeling van 5 kilometer over de kraterrand, waar vroeger ook de Internationale tweedaagse van Christchurch gehouden werd. Genieten van dramatische rotsachtige landschappen en magische vergezichten.

South rim christchurchOp een heldere dagen kijken we in het zuiden over de haven van Lyttelton en de vulkanische hellingen van het schiereiland Banks en in het noorden over de hele baai van Pegasus tot aan Kaikoura . 

Voor deze wandeling gaan we met de Gondola omhoog en maken daar afhankelijk van de wensen een langere pittige rondwandeling  c.q.  een lichtere wandeling over de kraterrand.

Donderdag 27 Februari 2025

Moeraki Boulders - Alexandra - Shaky Bridge

Moeraki bouldersDe Moeraki een 50 tal perfecte bolvormige rotsblokken, die op het strand liggen en die bij eb allemaal goed te zien zijn. Zij  behoren tot de natuurlijke wonderen van Nieuw-Zeeland. otago trail

En zijn in vele miljoenen jaren door de natuur gevormd.  Maken ook een wandeling naar de mooie vuurtoren en enkele uitkijkhutten waar we hopelijk,vogels en misschien wel zeehonden of pinguïns  kunnen spotten.

Vervolgens rijdens we naar Oturehua, waar we stuk over de Otago rail trail zullen wandelen door kloven, over bruggen en door tunnels door de Ida Valley naar Omakau.Otago trail

We overnachten in Alexandra ,daar kunnen we nog een mooie korte wandeling maken. Deze korte wandeling is de heuvel op naar de iconische Alexandra klok, een uniek verlicht heuveluurwerk dat de stad sinds 1968 heeft gediend. De wandeling steekt de historische Shaky Bridge over de Manuherikia.

Vrijdag 28 februari 2025

Gouddelvers-dorp Arrowtown wandelen - de Cardrona, Queenstown

Vandaag rijden we naar in Queenstown, het Mekka van de outdoor activiteiten. We rijden door het skigebied van de Cardrona en maken een koffiestop in het oude het gouddelvers-dorp Arrowtown. Hier maken we een mooie wandeling van 3 á 4 uur.

De kabelbaan in het centrum van Queenstown is eigenlijk een must. Boven bij de kabelbaan kan men nog de Skyline Walk maken een korte wandeling.

De overige activiteiten zijn bijv. de Shotover, rondvaart per stoomschip etc.. Natuurlijk kan je ook rustig flaneren en een terrasje pikken. We overnachten in Wanaka.

Zaterdag 1 maart 2025

Wanaka - National Park Mount Iron of Vlucht Milford Sound

Wij laten ons dagprogramma voorschrijven door de weersomstandigheden. Zwemmen, varen, shoppen.
Of een wandeling naar de Mount Iron is een indrukwekkende rotsachtige heuvel uitgehouwen door een gletsjer die bijna 250 meter boven het omringende landschap uitsteekt. Dit biedt uitstekende 360 graden uitzichten vanaf de top van het Pisa-gebergte, het Upper Clutha Basin, Lake Wānaka en de Zuidelijke Alpen.

Helaas is de Rob Roy Track in het Mount Aspiring National Park deze ie gesloten daar De Rob Roy-brug over de West Matukituki-rivier is tot nader order is gesloten.

Aanbevolen een vlucht over Mt Aspring en de Glaciers naar Milford Sound en een boottocht op het flord (nz$595,-) .
Een mooie vlucht met een klein vliegtuig duurt ongeveer 40 minuten van Wanaka naar de landingsbaan van Milford Sound. Dit betekent dat onze Milford Fly Cruise Fly-opties ongeveer 80 minuten rondvliegen bieden, gecombineerd met een 1,5 uur durende cruise op de Milford Sound je ziet meer dan 100 gletsjers zien en een fantastisch uitzicht krijgen op Mt Aspiring en zowel de Aspiring als de Fiordland National Parks.

Zondag 2 maart 2025

Ochtend vrije besteding - Wandeling Clay Cliffs

In de namiddag via de Lindis Pas rijden we naar Omarama waar we overnachten.
De ochtend heb ik vrij gehouden als de dag er voor het vliegweer niet goed is, maar mocht dit wel zijn of er niemand vliegt zullen we in de ochtend verder rijden en een mooie wandeling maken bij Omarama.

Maandag 3 maart 2025

Mount Cook Village - Hot Springs

In de ochtend naar de Clay Cliffs voor een korte wandeling en dan naar Mount Cook Village. Brengen een bezoek aan het bezoekerscentrum van Mount Cook-village.Wij rijden door naar de Hooker Valley. De mooiste korte wandeling (3 tot 4 uur) hier is de Hooker Valley Track, je loopt dan richting Mount Cook. De wandeling loopt langs de Alpine Memorial wat een schitterend uitzichtpunt is. Vervolgens kom je over twee hangbruggen waarna je de vallei binnenwandelt.  Eindpunt is de Hooker Glacier welke uitmondt in de Hooker Lake. (vier uur durende wandeling ‘heen en terug’).Hotpools

Rit naar Lake Tekapo waar we overnachten. Bezoeken het kerkje van de Goede Herder, die prachtig aan het meer ligt. Met achter het altaar een raam met blik op het meer.

Dinsdag 4 maart 2025

Lake Tekapo en de Mount John Walk - Geraldine

Maken vroeg in de ochtend een wandeling naar de Mount John Walk langs de sterrenwacht en het meer.
Hierna zullen we ons verplaatsen we ons naar Geraldine.

Woensdag 5 maart 2025

Kaikoura wandeling Kaikoura Walkway

We maken een mooie wandeling door de omgeving en gaan het schaapsscheren bekijken.

Overnachting in Kaikoura met zwembad en hotpools. 's Middag wandeling over de Kaikoura Walkway ca 11 km, deze wandeling, zullen we veel zeerobben (afhankelijk van het tij) zien op een afstand van 10 meter.

Donderdag 6 maart 2025

Kijken of zwemmen dolfijnen of “whale-watching”

Kaikoura is bekend om zijn unieke “whale-watching” (walvissen bekijken). Kaikoura is de bekendste plaats in de wereld waar je elke dag volop de gelegenheid hebt om tussen de dolfijnen te zwemmen (prijs NZ$ 160,-). Dit heeft echter alleen zin voor wie bedreven is in het snorkelen, Duizenden dolfijnen zwemmen in dit gedeelte van de oceaan. Overal zie je duikelaars en dolfijnen met de boot meezwemmen. 

Je dient daar voor vroegtijdig 3 maanden ervoor te reserveren, ook voor het ‘kijkersarrangement prijs NZ$ 80,-’, deelname voor eigen rekening.
Wel vroeg op tijdstip 05.30 uur.

De mogelijkheid om Walvissen te zien is er 07.15 uur (prijs NZ$ 145,-) Vóór  1 maart doorgeven via tijdens de tocht

Direct na terugkomst van de dolfijnen beginnen we aan onze rit naar het Abel Tasman Park. Hiervoor moeten we wederom een stuk omrijden over de Hammer Pass door een mooi gebied, maar zullen wel een 6 uur onderweg zijn. We zullen na ca 2,5 uur een stop maken bij de Hammer Springs (inbegrepen) waar we 2 uurtje zullen kunnen genieten van de Hot water springs en zwembaden. Daarna rijden we verder naar onze eindbestemming.
Overnachting in omgeving Motueka

Vrijdag 7 maart 2025

Wandeling Abel Tasman Track

Wandeling over de Abel Tasman National Park track van ca. 14 kilometer van Torrent Bay naar Marahau. Hiervoor gaan we eerste naar ons beginpunt van de wandeling met een watertaxi. Deze laat ons onderweg wat wetenswaardigheden zien en zien de zeerobben op de rotssen. We zijn deze dag geheel zelfvoorzienend, dus een dagrugzakje met water en wat te eten gaan mee.
Daarna rijden we naar Picton voor een overnachting voor de ferry overtocht

Zaterdag 8 maart 2025

Wellington

Ferry oversteek naar het Noordereiland van Picton naar Wellington

In de ochtend vanaf Picton naar Wellington met de ferry over naar het noordereiland.  Een prachtige tocht die deels door een fjorden gaan. We varen deze varen deze tocht in de lounge, waar we gratis maaltijd, drankjes en hapjes geserveerd krijgen.

De oversteek over de straat van Cook kan wat woelig zijn. Soms zien we dolfijnen. 

Data code   1 pers kamer***  
22 febuari t/m 8 maart 25 1000 Verlenging Zuider-eiland Nieuw-Zeeland € 500,- *** € 1425,-*
6 maart t/m 3 april 2025 1001 Nieuw-Zeeland Noordereiland - Australie IML Canberra € 1300,- *** €  4950,-*
    Korting eigen vliegtickets    -/- € 2100,00
  1002 Nieuw-Zeeland zuider- en noordeiland €  1450,- *** €  4875,-*
         
  1003 Nieuw Zeeland Zuid en Noord en Australië  Sydney €  1800,- *** €  6375,-*
4 t/m 12 april 2025 1004 Australië verlenging programma Blue Mountains € 250,- *** € 1190,-*
25 maart t/m 12 april 2025 1005 Australië inclusief Blue Mountains € 550, -*** € 3490,-**
         

 *Afhankelijk van het aantal deelnemers en kosten vliegtickets
Prijzen incl. basis vliegtickets €2000,-  (12 mei 2024) 
(Mochten er extra toeslagen worden berekenen of de prijzen omhoog gaan zal dat door berekend worden.
Echter kan ik een vlucht vinden goedkoper dan deze € 2000,- krijg je het verschil terug )
Op dit moment  (januari 2024) zijn de vliegtickets € 300,- duurder,
Goedkopere mogelijkheden zijn er alleen met erg/nog langere wachttijden kijk dan voor een eigen ticket op www.skyscanner.nl 

*** Deze toeslag geldt alleen als men om een één persoonskamer vraagt. Let er wel op dat in motels je geen eigen toilet/douche hebt, maar per appartement deze deelt.
Indien niet wordt men samen met iemand anders van hetzelfde geslacht in een kamer ingedeeld.  Mocht dat niet lukken geldt een toeslag van 50% van de kosten van een 1 persoonskamer toeslag of u moet ook met iemand van een ander geslacht de kamer willen delen

De overnachtingen in B&B. Lodges en motel/hotels is op basis van 2  persoonskamer met ontbijt en lunch onderweg verzorgen wij zelf.
Soms zijn er ook bedden in de woonkamer bij apartementen.

Aanmelden  

dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten  met vermelding Nieuw Zeeland/Australië
Drie maanden voor vertrek dient 50% of inimaal € 2500,-  aanbetaald te zijn
Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Meld je aan

 

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

 • Wandelen in Japan

  Japan, het land van de rijzende zon, biedt een unieke combinatie van traditionele cultuur, moderne steden en adembenemende natuur.

  Lees meer
 • Beleving van Pelgrim Hubert op Porto - Santiago de Compostela

  Verslag van Hubert Engels tijdens zijn tocht Porto naar Santiago de Compostel...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl / Theo Tromp
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31495712072/+31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.