Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

3-daagse Vaasa Marssi - Finland evt. verlenging van Litouwen of IJsland

Booking.com

3-daagse IML - IVV Vaasa Marssi - Finland 

Datum 8 t/m 12 augustus 2019

Wandelen in Finland met deelname aan het IML - IVV 3-daagse wandelevenement Vaassa Marssi.
Dit evenement wandelen wandelaars uit heel de wereld elke jaar is dit wandelfestival een ontmoeting van oude wandelvrienden en ontstaan steeds weer nieuwe vriendschappen.

Er zijn diverse verlengingsmogelijkheden met Litouwen, Letland, Estland, Helsinki mogelijk

Aansluitend aan het wandelfestival in Litouwen kan men doorreizen via Riga Letland, Talinn Estland en Helsinki naar Finland, om daar deel te nemen aan de 3 daagse IML in Vaasa.
Mochten er meer gegadigden zijn zal ik het volgende programma uitvoeren.


OPTIE A  IML - 3-daagse Vaasa Marssi - Finland 

Donderdag 8 augustus 2019

Deelnemers vanuit Amsterdam vliegen op Vaasa*, waar ze met een transfer naar het hotel in Vaasa worden gebracht.

 

station-vaasaOns hotel ligt vlakbij het treinstation van Vaasa en niet ver van de start. 

 

Na de verdeling van de kamers gaan we naar de administratie voor ons te melden voorde 3 daagse.

De opening vindt plaats op deze donderdag met een vlaggenparade, die begint bij de Orthodoxe Kerk om 17.40 uur. Dit zal dus waarschijnlijk voor optie A niet haalbaar zijn i.v.m. de vlucht aankomsttijd.

Donderavond is ook de 'Nights of Arts' en er is veel om naar te kijken en te ervaren.Buiten eettentjes veel optredens.

Vrijdag 9 augustus 2019

Driedaagse - wandelen Archipelago  of 10 of 20 kilometer route vanuit het centrum.

Op vrijdag kunt u kiezen uit drie verschillende routes.

Archipelago eiland

naar het eiland gebied ArchipelagoDe eerste gaat naar het eiland gebied Archipelago , dat op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO staat .
Dit is een prachtige wandeling met enkele gidsen, die de groep begeleid.  
Maar het terrein is vrij moeilijk en ongeveer 20 km lang (IML-afstand).

Het tempo ligt wel vaak laag, dus er moet vaak gewacht worden. Hou er ook rekening mee met stevige schoenen, voor dit ruige terrein is en het pad oneffen met vele rotsen. Ook steekvliegen en muggen kunnen er aanwezig zijn, dus een afweermiddel is wel aan te bevelen.  Je bent ook zelf verzorgd onderweg, dus denk aan drinken en wat te eten.

wachten op elkaarEr wordt tweemaal overgestoken met een kleine boot van vaste land naar het eiland en via een bruggetje steken we nog over naar een andere eiland. 

Twee jaar terug hebben we een probleem gehad met iemand, die allergies was voor een wespensteek, dus mocht je dat zijn, zorg voor een tegenmiddel, want op het eiland is geen hulp mogelijk, daarvoor moet je terug naar de landingssteiger of doorgaan tot het einde.

Dwandelingeze wandeling begint al vroeg in de ochtend van het Stadhuis (we horen de starttijd bij het aanmelden in Rewell Center op donderdagavond).

De gidsen, de bus en boot tour en een traditionele eiland maaltijd (vissoep) zijn opgenomen in de vergoeding (35 € extra voor deze deelnamekosten). Deze wandeling moet van te voren worden opgegeven.

Belangrijke aanwijzing (Duits) KLIK HIER
Overstapje tijdensde wandeltochtDe vissoepmaaltijd van de archipel wordt na de wandeling genoten, dus u moet uw eigen drankje (minstens 1 liter) en voedsel meenemen voor tijdens de wandeling.   
Gebruik alstublieft een rugzak, geen tassen.  Een kleine thermosfles met koffie en thee is aan te velen en wat klein geld om koffie o.i.d. aan het einde te kopen is ook goed.
Het is niet mogelijk om water naar de archipel te vervoeren omdat er maar een paar landingsplaatsen zijn.
smalle wandelpadenHet pad is erg smal, je kunt geen wandelstokken gebruiken, maar een langere stok kan indien nodig worden gebracht.
Draag een broek met lange broekspijpen en kousen voor teken en krassende jeneverbes op je benen.
Zelfs tegen de muggen bescherm je jezelf het beste door goede kleding, hou eventueel een muggenspray gereed.
Breng regenhoes mee! Bescherm je hoofd tegen de zon. De schoenen moeten de enkels ondersteunen, omdat de paden soms erg rotsachtig zijn.
Als de schoenen nog steeds waterdicht zijn en stevige zolen hebben, zou je geen problemen moeten hebben

Overige routes
De andere routes op vrijdag, 10 km en 21 km, start pas van  12:00-12:30 van de Grote Markt.

Zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2019

Boetiek drinkbekersBij deze wandeltochten dien je zelf voor een beker te zorgen voor het drinken van drankjes. Hiermee vermijden zij een wegwerpcultuur - 
Neem alsjeblieft dus je eigen drinkbeker mee. Deze zijn mogelijk wel te koop in de boetiek, maar die is er aan het einde van de wandeling !!!!
Het kan in deze tijd warm zijn in Finland - neem je zwempak dus mee!

start op marktOp zaterdag en zondag kunt u kiezen uit vier verschillende routes, 10 km, 21 km, 30 km en 42 km, die allen beginnen vanaf de Grote Markt.
De routes van 10 km en 21 km starten op zaterdag om 9.30-10.00 uur en op zondag om 8.00-10.00 uur
De route van 30 km begint op beide dagen om 7.30-8.00 uur en de route van 42 km bij 5.30-6.00 uur*
* Deelnemers voor deze afstand kunnen 1 dag vooraf een ontbijtpakket bestellen hotel of meenemen appartement.

De finish is bij het strandpaviljoen Restaurant Strampen.

IML - IVV

IML certificatenVaasa Marssi is aangenomen als vertegenwoordiger van Finland bij de ring van de International Walking Association (IML). 
Het evenement heeft zowel IML- als IVV-rechten, wat betekent dat een wandelaar een paspoort kan inwisselen en Nordic Walking  kan verzamelen voor verschillende evenementen (zie www.imlwalking.org en www.ivv-web.org ). 

IML paspoortDe driedaagse IML-wandeling krijgt een stempel op het IML-paspoort wanneer je elke dag minstens 20 km wandelt (meer dan 70, elke dag minstens 10 km).

Vaasa Marssi heeft een eigen uniek medaillon dat de opkomende kust van het land beschrijft. 
Het kan worden verkregen wanneer elke dag van het evenement minstens 20 km (ouder dan 70 jaar en 10 tot 10 jaar) wordt afgelegd. 
Bij deelname aan de tweede, derde, vierde, enz. Keer, wordt het aantal aanwezigheden op de medaillijst vermeld.

Alle deelnemers komen ook in aanmerking voor hun eigen Diploma in Vaasa Marsi.

12 augustus 2019

Vlucht naar Nederland of verlenging IJsland


 

OPTIE B  Riga - Tallin - Helsiki - Vaasa

Binnenstad RigaDatum 5 t/m 12 augustus 2019

 Riga straatjesDeze wandelvakantie begint met een vlucht naar Riga in Letland, waarvan men smane met de groep uit Litouwen een bezoek aan Riga brengt, daarna via een prachtig natuurgebied naar Tallin rijdt, om ook deze mooie stad te bezichtigem. Het centrum is niet zo groot, dus is gemakkelijk wandelende af te leggen.  Dan steken we met de ferry over naar Helsinki waar we ook een middag en avond kunnen rondbrengen. We hebben een hotel in de buurt van het station het dus niet ver van de haven.

Maandag 5 augustus 2019

Statige Poef hotelVlucht  Amsterdam naar Riga voor de deelnemers voor Vaasa - Finland en Vaasa en IJsland.

In de middag maken we een rondwandeling in Riga de hoofdstad van Letland en hebben de avond de tijd om verder kennis te maken. We overnachten in een hotel midden in het centrum, zodat we alles binnen loop afstand kunnen bezoeken. 

Dinsdag 6 augustus 2019

Letland - Riga - Sigulda - kasteel van Turaida - Talinn

kasteelOm 07.30 uur rijden we naar Sigulda.  
Siguilda ligt tegen een steile helling aangebouwd en kijkt uit over de Gaujavallei.  We zullen ter plaatse een korete wandeling maken langs de bezienswaardigheden.

Het Gauja National Park is de meest bezochte toeristische plaats in Letland. Voor de schilderachtige oevers van de rivier de Gauja, oude kastelen en grotten deze plaatsen staan ​​bekend als de "Zwitserland van Letland" sinds het begin van de 18e eeuw.

Daar bezoeken wij het kasteel van Turaida met zijn prachtige park, een beeldentuin en museum. 
GrotEen andere bezienswaardigheid in de omgeving is een rode zandstenen grot, de Gütmanisgrot. Dit is de grootste grot van het Baltisch gebied.

Op de wanden vind je meer dan driehonderd jaar oude graffiti. 

Het water dat de grot in miljoenen jaren heeft uitgeslepen borrelt nog steeds op. 

De grot is vernoemd naar een zekere Gütmanis, die het naar ijzer smakende water als geneesmiddel toepaste

Dan, na deze oude kastelen rijden we naar de Krimulda - de mystieke plaats van oude Livs.

We zullen het zien kerk van Krimulda, dat is meer dan 800 jaar oud, en zal lopen helemaal door het labyrint "Lily" - het labyrint van zelfontdekking.

Onze excursie eindigt bij Ragana - "De werf van de heks". Maak prachtige foto's en hebben een nationale Letse lunch met verse Letse bier!

talinn estlandDaarna rijden naar Talinn, waar overnachten in het allink Express Hotel, we maken een rondwandeling.

 

We maken daar een rondwandeling door de oude binnenstad Tallinn is de hoofdstad en de belangrijkste zeehaven van Estland.

Het is gelegen aan de noordkust van Estland aan de Baltische Zee. Het is gevormd door bijna een millennium van invloeden van buitenaf.

TalinnDe naam, afgeleid van Taani linnus, wat "Deense Fort" betekent, is een herinnering aan het feit dat de stad werd gesticht door de Denen aan het begin van de dertiende eeuw, en sinds die tijd politieke controle is vrijwel altijd in handen van buitenlanders geweest - Duitsers, Zweden en Russen.

De Duitsers hebben ongetwijfeld de meest blijvende invloed op de stad gehad, Tallinn was een van de belangrijkste steden van de Hanze, de Duitse gedomineerde vereniging van de Baltische handel steden, en eeuwenlang werd aan de buitenwereld bekend onder de Duitse naam, Reval. Zelfs toen Estland werd geregeerd door de koningen van Zweden of de tsaren van Rusland, de openbare leven van de stad werd beheerst door de Duitse adel, en de handel werd gerund door de Duitse kooplieden.

Woensdag 7 augustus 2019

Ferry Tallinn - HelsinkiFerry Tallinn - HelsinkiTerugvlucht deelnemers Litouwen  Amsterdam  voor de verlenging Finland 

Vroeg in de ochtend zullen de deelnemers van Litouwen weer terug vliegen naar Amsterdam

De deelnemers van Finland gaan om 07.30 uur met de ferry naar Helsinki in Finland. Daar komen we rond half tien aan.
Nemen de tram naar het station, waar we vlakbij ons hotel hebben waar we de bagage zullen opslaan. We zullen ieder geval deze verdere dag gebruiken om Helsinki te verkennen.

Ons hotel ligt op slechts 350 meter van het centraal station van Helsinki en tegenover metrostation Universiteit van Helsinki, verzorgt een uitgebreid ontbijtbuffet en heeft een sauna die je kunt reserveren. Het Kaisaniemipark ligt naast het hotel.

 

Donderdag 8 augustus 2019

Helsinki naar Vaasa

trein naar VaasaWe na het ontbijt rijden we met de trein door het Finlandse landschap met vele dennenbomen en meren naar Vaasa een rit van 4 uren. 

We overnachten in Vaasa deels in appartementen met 2 persoonskamers met keuken/zitkamer badkamer en sauna of eventueel hotel.
In de middag zullen we onze aanmelding doen en ’s avonds deelnemen aan de vlaggen wandeling.

Terwijl ik op het vliegveld de deelnemers gaat ophalen, die Finland en eventueel IJsland doen.

Zie verder OPTIE A voor verder programma


 

OPTIE C  -  Tallin - Helsiki - Vaasa

Datum 6 t/m 12 augustus 2019

Deze optie start met een vlucht van Amsterdam naar Talinn, waar na het programma van optie B vanaf de middag 6 augustus met de rondwandeling door Talinn

Prijzen Vaasa wandelreis

Wandelreis Vaasa OPTIE A

 
 • Vlucht Amsterdam - Vaasa v.v.
 • Transfer Airport -  Vaasa
 • Overnachting in een luxe appartement voor 4 pers met 2 slaapkamers en zitkamer, douche en toilet en sauna
 • Inclusief  ontbijt en lunchpakket zelf maken.
 • Verder de mogelijkheid zelf voor de warme maaltijd te zorgen
 • Inschrijfgeld Vaassa Marssi (10-20-30 km)
 • Donatie Asia Care Foundation

€ 820,-*

Wandelreis Vaasa OPTIE B

-

 • Vlucht Amsterdam naar Riga
 • Vervoer naar Tallin
 • Inclusief hotels op basis met ontbijt
 • Ferry Tallin naar Helsinki
 • Trein Helsinki - Vaasa
 • Transfer naar Airport
 • Overnachting in een luxe appartement voor 4 pers met 2 slaapkamers en zitkamer en sauna
 • Inschrijfgeld Vaassa Marssi (10-20-30 km)
 • Donatie Asia Care Foundation

€ 1360,-*

Wandelreis Vaasa OPTIE C

6  t/m 12 augustus 2019
7 t/m 12 augustus 2019

 • Optie B vanaf Tallin
 • Optie B vanaf Helsinki

€ 1245,-*
€ 970,-*

   Vaasa Hotel   Indien voorkeur Hotel (geen lunchpakket) in Vaasa toeslag  + € 40,-

 

 

1-persoonskamer op verzoek per nacht
Litouwen ca. € 25,- 
Vaasa € 50,-
IJsland € 90,- .
Voor Helsinki, Riga, Talinn op aanvraag

 

   

Overnachting in sporthal met ontbijt en matras, zelf slaapzak meenemen (denk aan overgewicht voor de vlucht 20 kg max)

-/- € 165,-*

   

Bagage gewicht is 20 kg, overgewicht moet betaald worden.

 

27 juli t/m 13 augustus 2018

 

Combinatie Litouwen - Finland

 € 2625,-*

 27 juli t/m 29 augustus 2018

 

Combinatie Litouwen - Finland - IJsland

€ 5390,-*

 9 t/m 29 augustus 2018

 

Combinatie Finland - IJsland

€ 3495,-*

* Afhankelijk van tijdstip boeken i.v.m. hotel en ticketkosten en het aantal deelnemers.
De richtprijs voor de vliegticks Riga - Vaasa - Amsterdam augustus 2018

 

Meld je aan


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Booking.com

Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31 (0)6 52 78 88 06
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandel programma 2020

  Wandel programma 2020

  Programma bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.