Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Wandelsportreizen naar Ierland 3 Days Mourne walking festival - Ulsterway - 4 Days Castlebar IML Ierland - Wicklow-Dublin Mountains Way

Datum: 21 juni of 1 juli t/m  8 juli 2019 mogelijkheid verlenging tot 16 juli 2019

3e Days Walk Mourne - 4 Days Walk Castlebar Ierland

Datum: 21 juni t/m 1 juli t/m 2019

3e Days Walk Mourne en Ulsterway

Verlenging: Dublin en Wicklow Mountains - ULSTERWAY - 3 Daagse Mourne

 •          TABBLAD         Omschrijving

  Een wandelvakantie Ierland

  Twee jaar terug ging voor mij het wandelen, door omstandigheden door het overlijden van mijn broer, van de 4 Daagse van Castlebar zelf niet door en wil toch wel deze tien volmaken. Verder het feit dat het schitterend is iwandelen in de Dublin Mountains en in de Wicklow Mountains dus deze wandelpaden in Ierland toch nogmaals éénmailig op het programma gezet.

  Het is dus mogelijk om vootraf aan het evenement in Castlebar vooraf stukken van de  mooiste stukken van de Ulsterway te wandelen en het gezellige en sportieve IVV 3-daagse wandelfestifal in de Mourne Mountains mee te maken.

  TRIPADVISOR

  Het Achill Island  met zijn ruige kliffen kust en de schapen en Connemera ook twee schitterende wandelgebieden in Ierland staan in het wandelprogramma opgenomen. Als toetje op de taart kan je nog wandelen over de Wicklow Mountains Way.

  We verblijven in de periode rondom Castlebar een bungalow met vier kamers ensuite (eigen douche en toilet) een zitkamer en een keuken. De maaltijden worden dan ook daar bereid.
  Voor de andere gedeelte zullen het hotels, B&B en mogelijk selfcatering house worden gezocht. 

  Tijdens deze reis zal indien het weer het toelaat de mogelijkheid worden geboden om de Croagh Patrick te beklimmen. Een unieke belevenis om daar boven op de heilige berg te staan.

  Naar de Vierdaagse rijden we terug naar Dublin om daar een rondwandeling te maken en de eventueel de Guiness Brouwerij te bezoeken.
  We gebruiken onze warme maaltijd in een traditionele Temple Bar Pub. Met Ierse muziek. Daar ons hotel een 15 minuten wandelen van de Tempel bar ligt kan iedereen het zelf zo laat maken als die wilt.

  Op de dinsdag heeft men de keuze U vliegt terug of gaat mee op een schitterende rondreis met wandelingen in de Wicklow Mountains. Bezoek en wandel door de prachtige tuinen en de watervallen van Powercourt House. Rij door het gebied waar de film Brave Heart is opgenomen. Ruige heide en moerasvelden.
  Wandel door een oude kloosternederzetting waar vroeger ruim zesduizend kluizenaars woonden. Geniet van de Ierse Muziek en dansen tijdens ons diner in een oudste en hoogst liggende pubs van Ierland.

  Kom mee geniet van het groene Ierse landschap.

  Noord-Ierland - 3 Daagse van Mourne Mountains

  21 juni t/m 1 juli 2019

  Vierdaagse Castlebar - St Patrick  - Achill Island - Dublin

  1 t/m 8 juli 2019 

  Dublin - Wicklow  Mountains - Dublin Mountains Way

  8 t/m 16 juli 2019 

   

 •          TABBLAD         Ulsterway - 3 Daagse IVV  Mourne - Noord-Ierland

  PROGRAMMA 

  Donderdag 20 juni 2019

  Vlucht vanuit Nederland naar Dublin of Belfast

  Vrijdag 21 juni 2019

  21e Mourne International Walking Festival 2019 

  21 Juni 2019 t/m 23 Juni 2019

  Het al lang bestaande en eeuwige populaire wandelevenement keert terug naar de Mourne Mountains in 2019.

  Met een reeks wandelingen die geschikt zijn voor alle leeftijden en niveaus, van laaglandroutes tot het doorkruisen van de hoogste toppen, vierde het festival zijn 20ste verjaardag in 2018.

  Met het centrum van het Walking Festival, dat terugkeert naar de badplaats Newcastle in Co. Down, blijft het Mourne International Walking Festival een must-do activiteit voor de begerige of amateur wandelaar of wandelaar.

  Elk jaar verwelkomt het evenement gasten van zo ver weg als de Verenigde Staten, Frankrijk, Finland, Nieuw-Zeeland en Australië, alsook vanuit heel Ierland, ondersteund door vele inwoners van naburige steden en provincies.

  Maandag 24 juni 2019

  Causeway Coast Way - The Dark Hedges

  De Causeway Coast Way is een opwindende route langs de meest gevierde kustlijn in Noord-Ierland. Centraal staat het geologische wonder van de Giant's Causeway en de iconische Carrick-a-Rede touwbrug. Van zandstranden tot klifpaden, van Dunluce Castle . We bezoeken deze en maken een aantal korte maar een van de mooiste kustwandelingen in Ierland.  We bezoeken natuurlijk ook The Dark Hedges, een bomenlaan die betoverend aan doet.

  Moyle WayDinsdag 25 Juni 2019

  Moyle Way  2 dagen

  Moyle WayDe Moyle Way loopt 27 mijl door het hart van de wereldberoemde Glens of Antrim, neemt de wandelaar mee door een aangewezen Area of ​​Outstanding Natural Beauty en een land van geologie, natuur, geschiedenis en folklore. Vanaf het begin aan de kust bij Ballycastle kronkelt de route langs oude monumenten, over rivieren en hoge bergtoppen die culmineren tussen de boswatervallen van het Glenariff Forest Park voordat het kustplaatsje Waterfoot wordt bereikt.

  Woensdag 26 Juni 2019

  Moyle Way  (ca 20 km)

  We vervolhen het pad waar we de dag er voor zijn gestopt en maken de route a.

  Donderdag 27 juni 2019

  Glenarm naar Ballynure met Antrim Hills Way

  De Antrim Hills Way snijdt een schilderachtige route door de kust van Antrim en Glens Area of ​​Outstanding Natural Beauty. Het onderzoekt een hoog kustplateau en omvat enkele van de meest plezierige bergwandelingen in County Antrim. Dramatische landschappen, geïsoleerde heuvels 

  Vrijdag 28 juni 2019

  North Down Coastal Path -20 km

  Het North Down Coastal Path neemt de wandelaar langs de zuidkust van Belfast Lough, langs vele van de schilderachtige, historische en ecologische attracties van North Down. Voor het grootste deel volgt het pad de met gras begroeide vlakten net boven de kustlijn en is het opgedoken voor bijna de volledige lengte van 20 kilometer

  ZRing of Gullion Wayaterdag 29 juni 2019

  2 daagse wandeling over de Ring of Gullion Way

  De Ring of Gullion Way is een 38-mijlsdeel dat het oude vulkanische landschap van de Ring of Gullion Area of ​​Outstanding Natural Beauty verkent. Beginnend in het centrum van Newry en eindigend bij Derrymore House aan de Bessbrook Road, maakt de route gebruik van stille landweggetjes en bospaden tijdens een tocht over het ruige landschap rond de hoogste berg van County Armagh, Slieve Gullion. Onderweg kunt u een opeenvolging van rustige dorpjes en historische monumenten bezoeken die samen een levendige indruk geven van het rijke erfgoed van het gebied.

  Zondag 30 juni 2019

  Ring of Gullion Way

 •          TABBLAD         Connemera - Achill Island - St Patrick

  Programma

  Dinsdag 1 juli 2019

  VLUCHT AMSTERDAM - DUBLIN

  Na het ontvangst nemen van het huurbusjes rijden we naar onze Lodge waar we op nachten zullen overnachten
  Waar we over twee persoonskamers met eigen bad en toilet beschikken. Onderweg maken we een stop voor een kleine hap.

  Dinsdag 2 juli 2019

  Wandeling Killary Habour berglandschap van Connemera

   Rit door berglandschap van Connemera bezoeken Kilemore Abbey maken een wandeling langs een groot Fjord de beroemde Killary Harbour naar het beginpunt van de Western Way. Deze wandeling gaat door de ongerepte Connemara Mountains. Een uitgestrekt en groene gebied verder door het gebergte van de Twelve Bens en naar Croagh Patrick. We komen langs de Aasleagh_falls bij Leenaun, waar je forellen en zalmen regelmatig naar boven zien springen.

  Heilige berg van Ierland de St. Patrick -Croagh Patrick              

  Als het weer goed is (helder en droog) in een van deze wandeldagen.

  Rijden we na terugkomst van de wandeling om 14 uur in de middag hierheen, voor een beklimming van de hoogste en heilige berg van Ierland de St. Patrick -Croagh Patrick. Ierland’s heilige berg die van heinde en ver te zien is.

  Men kan op elk punt van de beklimming terugkeren, dus het voor iedereen te doen.

  Je hebt prachtige uitzichten op al die kleine eilandjes langs de kust en prachtige baaien.

  Woensdag 3 juli 2019

  Achill Island wandeling - Castlebar

  Vanuit Castlebar en verder naar Achill Island. We zullen hier prachtige uitzichten hebben en vele schapen zullen zien.

  We maken een rondwandeling van ca. 12 km vanaf Dooagh volgen de kustlijn naar Keel. Dan landinwaarts naar het Verlaten Dorp op Slievemore en keert langs een moeras weg terug naar Dooagh.

  Hierna gaan we ons aanmelden voor de 4 daagse

   

 •          TABBLAD         4 Daagse Castlebar - Ierland

  IML wandeltocht  4 Daagse van Castlebar

  We overnachten in Castlebar te overnachten in een aantal cottages (10 min. wandelen van de start) met tweepersoonskamers met doche en toilet en een zitkamer en keuken.  

  4 t/m 7 juli 2019

  51th Four Day International Walking Festival

  Dagelijks heeft men de keuze uit het wandelen van de Ramble of een 10 of 20 kilometer parkoers  over rustige wegen en paden.
  Voor de Ramble wandelt (struint) men met een groep, onder leiding van een gids dwars door het gebied.
  Hierbij gebruikt men niet steeds normale paden en je mag de gidsen niet passeren. 
  Op een aantal dagen wordt je met een bus naar het startpunt van de Ramble gebracht. De Ramble is ca. 20 km per dag.

  Walking Festival Official Programme 2019

  Programma volgt

  Maandag 8 Juli 2019

  Dublin -rondleiding - de wijk Temple Bar

  We overnachten in Dublin op ca. 5 minuten wandelen van de Temple Bar Temple Bar is een buurt in het oude stadshart op de zuidoever met cafés (waar vaak live muziek gespeeld wordt), restaurants en kunstgaleries. Ook zijn er veel straatartiesten. Het is een gezellige uitgaanswijk waar de nauwe straatjes nog zijn geplaveid met kinderkopjes. Vanuit deze wijk kunt u via de Ha’Penny Bridge de rivier oversteken. Die brug wordt zo genoemd, omdat er vroeger een tol van een halve penny werd geheven. ’s Avonds staat deze brug fraai verlicht.

  We maken na aankomst in Dublin en onze bagage gedropt te hebben in ons hotel, welke 15 minuten wandelen van de Temple Bar ligt. Maken een rondwandeling door deze stad en daarna genieten van de typische Ierse sfeer in een traditionele Ierse pub. Mocht er belangstelling zijn en de tijd er voor is dan brengen we nog een aan het Guinness Storehouse in Dublin voor een rondleiding. 

  We zullen om 19.00 uur gezamenlijk een afscheidsmaaltijd gebruiken in buurt van de Temple Bar

  Dinsdag 9 juli 2019

  Vlucht vanaf Dublin en terugvlucht naar Nederland of verlenging Wicklow Mountains

 •          TABBLAD         Glendalough - Dublin & Wicklow Mountains - Howth

  Verlenging Dublin & Dublin Mountains 

  Dinsdag  9 juli 2019

  Powerscourt Estate en Gardens, Wicklow Mountains,  Glendalough

  Deze prachtige route gaat van Dublin. Via de mooie kustplaatsen o.a. Dalkey en Bray. Bij Bray komen we in het dorp Enniskerry, waar de Powerscourt Estate en Gardens zijn gelegen. Het bekendste landgoed van Ierland.  De tuinen van het landgoed zullen we bezoeken. Maken een wandeling van ruim een uur over dit landgoed.

  Wandeling 18 km Wicklow Way van Knockree naar Roundwood

  Over de Wicklow Way wandelen we vanaf  de Crone Wood-parkeerplaats. Vanaf hier voert een rustige heuvelwandeling het pad op via een spectaculair uitkijkpunt over de Powerscourt-waterval en Herten Park. (het geïmporteerde Japanse Sika-hert is al lang ontsnapt en vermengd met de inheemse edelhertenpopulatie van de omliggende hooglanden) . 

  De rivier De Dargle wordt overgestoken, dan een klim naar 650 m rond de oostelijke schouder van Djouce. een ​​verhoogde loopbrug (geïnstalleerd om het kwetsbare omringende dakenmoeras van verder te beschermen ernstige erosie) markeert het begin van een lange afdaling door Ballinastoe Woods, die uitkomen op het prachtige uitzicht van Lough Tay en de Luggala. Een wandeling met een mooi uitzicht hoog boven de vallei wordt gevolgd door nog eens 5 km door het bos bij Ballinrush en Ballinafunshoge. Waar we ons eindpunt voor vandaag Roundwood bereiken.

  Mocht je niet willen wandelen vervolgen we de weg door de Long Hill door een weids Roundwood op 238 m boven de zeespiegel het hoogst gelegen dorp van Ierland
  Via Glencree drive komen we bij het wondermooie  Glendalough, klooster ruïnes maken een wandeling daar naar het meer.

  De kloosternederzetting Glendalough, is een van de belangrijkste historische plaatsen van Ierland. De nederzetting werd in 1938 door de Engelse verwoest, was een spirituele en geestelijke plaats, waar duizenden monniken en kloosterleerlingen woonden. Het is een van de aller mooiste excursies die u vanuit Dublin kunt maken, met uitzichten die stuk voor stuk een ansichtkaart waardig zijn.

  We overnachten 3 nachten in de plaats Glendalough midden in de Dublin/Wicklow Mountains en vlakbij de oude kloosternederzetting.

  Woensdag 10 Juli 2019

  Wandeling Wicklow Mountains Way Roundwood - kloosternederzetting Glendalough 12 km - Polanass Waterval, wandeling

  We vervolgen de Wicklow Way naar de kloosternederzetting Glendalough.   Waar we na de middag nog een wandeling kunnen maken. Maken in Eenprachtige wandeling van 3 á 4 uur over de Hills. Vanaf het tussen de bergen gelegen Upper Lake en de in een klein ravijn liggende Polanass Waterval. Via meer dan 600 houten treden bereiken we het prachtige uitzicht. Boven wandelen we over bielsen paden door de moor/moerasgebieden. We zullen er ongetwijfeld veel wild zien grazen. Na het weer afdalen komen we langs de oude ruïnes van een nederzetting van de oude lood en koper mijn. 

  Donderdag 11  juli 2019

  Wandeling Wicklow Mountains Way Glenmalure naar Moyne 21 km

  Deze iets langere etappe van de Wicklow Way, die de wandelroute door het zuidelijke deel van het hoogland en naar de glooiende heuvels van het zuidwesten van Wicklow voert. Het eindigt met uitzicht naar het westen tot de vlakkere akkers van County Carlow.

  Vrijdag 12 juli 2019

  Wandeling Wicklow Mountains Way Moyne naar Shillelagh 21 km 

  Vanaf Moyne volgt de Wicklow Way een gemakkelijk wandelpad langs de voet van de heuvel Ballycumber en Coolafunshoge om de drukke weg van Hacketstown naar Tinahely  De kleurrijke reeks.  wilde bloemen langs de heggen is een waar genot hiervandaan naar Clonegal.

  Een lommerrijke groene weg contouren de lagere hellingen van Muskeagh Hill en verder naar Mullinacuff en Stranakelly

  Wicklow Gap

  Na terugkomst rijden we via de Wicklow Gap en langs het meer van Blessington naar de Dublin Mountains waar we zullen overnachten aan de buitenrand van Dublin. Met de LUAS is men in korte tijd in het centrum van Dublin. Hiervoor heb ik een aantal appartementen in Premier Suites in Sandyford  besproken waar we 2 nachten zullen overnachten.

  Zaterdag 13 juli 2019

  Wandeling Dublin Mountains Way 24 km

  http://www.dublinmountains.ie/dublin_mountains_way/dublin_mountains_way

  We wandelen deze dag vanaf Shankill naar de parkeerplaats bij Cruagh/Jamestown over Dublin Mountains Way.

  We bezoeken de Johnnie Foxs, de hoogst gelegen pub van Ierland uit 1798. In de avond zullen we in deze pub een dinershow bijwonen,  de langst draaiende Ierse show, muziek en vier gangendiner. Een geweldige wervelende show, waar u zal van genieten. Dit jaar voor het eerst opgenomen in het pakket van deze wandelreis.

  Zondag 14 juli 2019

  Wandeling Dublin Mountains Way 16 km

  Wandeling over Dublin Mountains Way vanaf Cruagh/Jamestown naar Tallagt. Door de wandelaaars van 2015 werd deze dag als een van de mooiste wandelingen bestempeld. Hierna rijden we naar de kustplaats Howth, waar het altijd leuk vertoeven is. We overnachten  In het White Sands Hotel in Portmarnock 2 nachten een ca 7 km van Howth op 200 meter van het strand.

  Maandag 15 juli 2019

  Kustplaats Howth - wandeling Hill en cliff walk

  Een geweldig mooie wandeling langs de kliffen van Howth door een haag van prachtig bloeiende bloemen. Schitterende uitzichten oude nederzettingen. Een wandeling waar je volop van kan genieten. Natuurlijk bezoeken we ook de vissershaven en in overleg mogelijk daar de maaltijd. 

  Dinsdag 16 juli 2019

  Terugvlucht Eindhoven/Amsterdam Nederland

  In de middag vliegen we terug naar Amsterdam.

 18 daagse wandelreis Mourne en Castlebar - Ulster Way  

Vlucht Nederland - Dublin,  vervoer in Ierland. Overnachtingen incl. ontbijt en lunch, warme maaltijden in Castlebar in onze bungalow. Inschrijfgeld en dinerbuffet wandelfestival Mourne , Vierdaagse Castlebar, excursies, inclusief warme maaltijden in onze huis in Castlebar.

 € 2195,-

Toeslag  1 pers kamers op aanvraag (alleenreizende wordt met iemand van het zelfde geslacht ondergebracht, dus geen toeslag)

ca €20,- per dag

9 daagse wandelreis Noord-Ierland Mourne en Ulsterway
Vlucht Nederland - Dublin,  vervoer in Ierland. Overnachtingen incl. ontbijt en lunch,  Inschrijfgeld en dinerbuffet wandelfestival Mourne
€1295,-*

9 daagse wandelreis Castlebar  

Vlucht Nederland - Dublin,  vervoer in Ierland. Overnachtingen incl. ontbijt en lunch, warme maaltijden in Castlebar in onze bungalow. Inschrijfgeld en diner, Vierdaagse Castlebar, excursies, 

€1295,-*

   , Verlenging 7 dagen  Wicklow/dublin Mountains inclusief excursies

€ 675,-

 

 

* Onder voorbehoud van de prijzen van de vliegtickets prijspeil 


Inbegrepen

 • Vliegticket Nederland - Ierland Dublin
 • Transfers tijdens de wandelreis.
 • Welkomst diner
 • inschrijfgelden Mourne Walking Festival en deelname buffet blarenbal
 • Overnachting in hostels en B&B incl. ontbijt en lunchpakket (zelf maken) op 2 pers. kamers
 • Warme maaltijden in Castlebar in ons huis
 • Alle entreegelden excursies Giants Starway and hangbrug
 • Excursies Achill Island en Connemera
 • Entree en rondwandeling Kilemore Abbey 
 • Bagage transport
 • Afscheidsdiner in Temple bar
 • Rondwandeling Dublin met bezoek Guiness brouwerij
 • Begeleiding van Nederlandse reisleiding
 • Donatie Asia Care Foundation


Verlenging

 • Diner en show John Fox
 • Bezoek Powerscourt Estate en Gardens en waterval
 • Rondrit en wandeling Wicklow Mountains
 • Wandeling Glendalough en bezoek museum.
 • Afscheidsmaaltijd aan de haven van Howth


Niet-inbegrepen

 • Verzekeringen
 • Consumpties
 • Diners, welke niet genoemd zijn
 • Lunch op dagen vrije besteding
 • Eigen uitgaven

Reis prettig en gebruik een zachte reiskoffer tijdens deze reizen. Ze zijn makkelijk te laden in  de bagageruimte van een auto en zijn licht en zachte reiskoffersneem er wel een met wieltjes.


Inschrijven

De prijs van deze reis is inclusief vlucht, ontbijt en lunchpakket, maaltijden die genoemd worden, transfers ter plaatse, bagage vervoer, overnachting op 2-pers kamer in hostel of B&B, begeleiding. 

Aanmelden  dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 700,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Ierland 

Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Meld je aan


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31 (0)6 52 78 88 06
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandel programma 2020

  Wandel programma 2020

  Programma bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.