Nieuws

 • Wandelvakantie Thailand - Kantharalak

  Twee dagen weinig op internet gedaan, wel wat dringende zaken maar tot een ve...

  Lees meer
 • Wandelvakantie Thailand Nong Khai

  We hebben een keurige kamer en een mooi zwembad in Nong Khai, dus maar eerst ...

  Lees meer
Meer nieuws

4 Days Castlebar IML Ierland

Datum: 26 juni t/m  4 juli 2018 mogelijkheid verlenging tot 9 juli 2018

4 Days Walk Castlebar Ierland  

Verlenging Dublin en Wicklow Mountains

 • Omschrijving

  Wandelvakantie Ierland:

  Vorige jaar ging door omstandigheden, het overlijden van mijn broer, de deelname van mij aan de 4 Daagse Castlebar zelf niet door en wil toch wel de tien volmaken. Verder het feit dat er nog een groepje was die hem graag zou willen doen toch nogmaals op het programma gezet.

  Wel is het mogelijk dus mogelijk deel te nemen aan het evenement in Castlebar met achteraf Achill Island en Connemera twee schitterende gebieden.
  Waar we ook een stuk zullen wandelen. We verblijven in een bungalow met vier kamers ensuite (eigen douche en toilet) een zitkamer en een keuken. De maaltijden worden dan ook daar bereidt.  

  Tijdens deze reis zal indien het weer het toelaat de mogelijkheid worden geboden om de Croagh Patrick te beklimmen.

  Naar de Vierdaagse rijden we terug naar Dublin om daar een rondwandeling te maken en de Guiness Brouwerij te bezoeken.
  We gebruiken onze warme maaltijd in een traditionele Temple Bar Pub. Met Ierse muziek. Daar ons hotel een 15 minuten wandelen van de Tempel bar ligt kan iedereen het zelf zo laat maken als die wilt.

  Op de dinsdag heeft men de keuze U vliegt terug of gaat mee op een schitterende rondreis met wandelingen in de Wicklow Mountains. Bezoek en wandel door de prachtige tuinen en de watervallen van Powercourt House. Rij door het gebied waar de film Brave Heart is opgenomen. Ruige heide en moerasvelden.
  Wandel door een oude kloosternederzetting waar vroeger ruim zesduizend kluizenaars woonden. Geniet van de Ierse Muziek en dansen tijdens ons diner in een oudste en hoogst liggende pubs van Ierland.

  Kom mee geniet.

  Programma

  Dinsdag 26 juni 2018

  VLUCHT AMSTERDAM - DUBLIN

  Na het ontvangst nemen van het huurbusjes rijden we naar onze Lodge waar we op nachten zullen overnachten
  Waar we over twee persoonskamers met eigen bad en toilet beschikken. Onderweg maken we een stop voor een kleine hap.

 • Castlebar

  Woensdag 27 juni 2018

  Achill Island wandeling - Castlebar

  Vanuit Castlebar en verder naar Achill Island. We zullen hier prachtige uitzichten hebben en vele schapen zullen zien.

  We maken een rondwandeling van ca. 12 km vanaf Dooagh volgen de kustlijn naar Keel. Dan landinwaarts naar het Verlaten Dorp op Slievemore en keert langs een moeras weg terug naar Dooagh.

  Hierna gaan we ons aanmelden voor de 4 daagse

  IML wandeltocht  4 Daagse van Castlebar

  We overnachten in Castlebar te overnachten in een aantal cottages (10 min. wandelen van de start) met tweepersoonskamers met doche en toilet en een zitkamer en keuken.  

  28 juni t/m 1 juli 2018

  51th Four Day International Walking Festival

  Dagelijks heeft men de keuze uit het wandelen van de Ramble of een 10 of 20 kilometer parkoers  over rustige wegen en paden.
  Voor de Ramble wandelt (struint) men met een groep, onder leiding van een gids dwars door het gebied.
  Hierbij gebruikt men niet steeds normale paden en je mag de gidsen niet passeren. 
  Op een aantal dagen wordt je met een bus naar het startpunt van de Ramble gebracht. De Ramble is ca. 20 km per dag.

  Walking Festival Official Programme 2017

  Volgt

 • Connemera - Dublin

  Maandag 2 juli 2018

  Wandeling Killary Habour berglandschap van Connemera

   Rit door berglandschap van Connemera bezoeken Kilemore Abbey maken een wandeling langs een groot Fjord de beroemde Killary Harbour naar het beginpunt van de Western Way. Deze wandeling gaat door de ongerepte Connemara Mountains. Een uitgestrekt en groene gebied verder door het gebergte van de Twelve Bens en naar Croagh Patrick. We komen langs de Aasleagh_falls bij Leenaun, waar je forellen en zalmen regelmatig naar boven zien springen.

  Heilige berg van Ierland de St. Patrick -Croagh Patrick              

  Als het weer goed is (helder en droog) in een van deze wandeldagen.

  Rijden we na terugkomst van de wandeling om 14 uur in de middag hierheen, voor een beklimming van de hoogste en heilige berg van Ierland de St. Patrick -Croagh Patrick. Ierland’s heilige berg die van heinde en ver te zien is.

  Men kan op elk punt van de beklimming terugkeren, dus het voor iedereen te doen.

  Je hebt prachtige uitzichten op al die kleine eilandjes langs de kust en prachtige baaien.

  Dinsdag 3 Juli 2017

  Dublin -rondleiding - de wijk Temple Bar

  We overnachten in Dublin op ca. 5 minuten wandelen van de Temple Bar Temple Bar is een buurt in het oude stadshart op de zuidoever met cafés (waar vaak live muziek gespeeld wordt), restaurants en kunstgaleries. Ook zijn er veel straatartiesten. Het is een gezellige uitgaanswijk waar de nauwe straatjes nog zijn geplaveid met kinderkopjes. Vanuit deze wijk kunt u via de Ha’Penny Bridge de rivier oversteken. Die brug wordt zo genoemd, omdat er vroeger een tol van een halve penny werd geheven. ’s Avonds staat deze brug fraai verlicht.

  We maken na aankomst in Dublin en onze bagage gedropt te hebben in ons hotel, welke 15 minuten wandelen van de Temple Bar ligt. Maken een rondwandeling door deze stad en daarna genieten van de typische Ierse sfeer in een traditionele Ierse pub. Mocht er belangstelling zijn en de tijd er voor is dan brengen we nog een aan het Guinness Storehouse in Dublin voor een rondleiding. 

  We zullen om 19.00 uur gezamenlijk een afscheidsmaaltijd gebruiken in buurt van de Temple Bar

  Woensdag 4 juli 2017

  Vlucht vanaf Dublin en terugvlucht naar Nederland of verlenging Wicklow Mountains

 • Glendalough - Dublin & Wicklow Mountains - Howth

  Verlenging Dublin & Dublin Mountains

  4 juli 2018

  Powerscourt Estate en Gardens, Wicklow Mountains,  Glendalough

  Deze prachtige route gaat van Dublin. Via de mooie kustplaatsen o.a. Dalkey en Bray. Bij Bray komen we in het dorp Enniskerry, waar de Powerscourt Estate en Gardens zijn gelegen. Het bekendste landgoed van Ierland.  De tuinen van het landgoed zullen we bezoeken. Maken een wandeling van ruim een uur over dit landgoed. De weg door de Long Hill door een weids Roundwood op 238 m boven de zeespiegel het hoogst gelegen dorp van Ierland.  Via Glencree drive komen we bij het wondermooie  Glendalough, klooster ruïnes maken een wandeling daar naar het meer.

  De kloosternederzetting Glendalough, is een van de belangrijkste historische plaatsen van Ierland. De nederzetting werd in 1938 door de Engelse verwoest, was een spirituele en geestelijke plaats, waar duizenden monniken en kloosterleerlingen woonden. Het is een van de aller mooiste excursies die u vanuit Dublin kunt maken, met uitzichten die stuk voor stuk een ansichtkaart waardig zijn.

  We overnachten in de plaats Glendalough midden in de Dublin/Wicklow Mountains en vlakbij de oude kloosternederzetting.
  Waar we als men nog zinn heeft een wandelingen langs de meren kan maken.

  5 Juli 2018

  Polanass Waterval, wandeling, Wicklow Gap

  Maken in de ochtend een prachtige wandeling van 3 á 4 uur over de Hills. Vanaf het tussen de bergen gelegen Upper Lake en de in een klein ravijn liggende Polanass Waterval. Via meer dan 600 houten treden bereiken we het prachtige uitzicht. Boven wandelen we over bielsen paden door de moor/moerasgebieden. We zullen er ongetwijfeld veel wild zien grazen. Na het weer afdalen komen we langs de oude ruïnes van een nederzetting van de oude lood en koper mijn. Na terugkomst rijden we via de Wicklow Gap en langs het meer van Blessington naar de Dublin Mountains waar we zullen overnachten aan de buitenrand van Dublin. Met de LUAS is men in korte tijd in het centrum van Dublin. Hiervoor heb ik een aantal appartementen in Premier Suites in Sandyford  besproken waar we 2 nachten zullen overnachten.

  6  juli 2018

  Wandeling Dublin Mountains Way 24 km

  http://www.dublinmountains.ie/dublin_mountains_way/dublin_mountains_way

  We wandelen deze dag vanaf Shankill naar de parkeerplaats bij Cruagh/Jamestown over Dublin Mountains Way.

  We bezoeken de Johnnie Foxs, de hoogst gelegen pub van Ierland uit 1798. In de avond zullen we in deze pub een dinershow bijwonen,  de langst draaiende Ierse show, muziek en vier gangendiner. Een geweldige wervelende show, waar u zal van genieten. Dit jaar voor het eerst opgenomen in het pakket van deze wandelreis.

  7 juli 2018

  Wandeling Dublin Mountains Way 16 km

  Wandeling over Dublin Mountains Way vanaf Cruagh/Jamestown naar Tallagt. Door de wandelaaars van 2015 werd deze dag als een van de mooiste wandelingen bestempeld. Hierna rijden we naar de kustplaats Howth, waar het altijd leuk vertoeven is. We overnachten  In het White Sands Hotel in Portmarnock 2 nachten een ca 7 km van Howth op 200 meter van het strand.

  8 juli 2018

  Kustplaats Howth - wandeling Hill en cliff walk

  Een geweldig mooie wandeling langs de kliffen van Howth door een haag van prachtig bloeiende bloemen. Schitterende uitzichten oude nederzettingen. Een wandeling waar je volop van kan genieten. Natuurlijk bezoeken we ook de vissershaven en in overleg mogelijk daar de maaltijd. 

  9 juli Terugvlucht Eindhoven Nederland

  In de middag vliegen we terug naar Amsterdam.

9 daagse wandelreis Mourne en Castlebar  

Vlucht Nederland - Dublin,  vervoer in Ierland. Overnachtingen incl. ontbijt en lunch, warme maaltijden in Castlebar in onze bungalow. Inschrijfgeld en dinerbuffet wandelfestival Mourne , Vierdaagse Castlebar, excursies, inclusief warme maaltijden in onze huis in Castlebar.

€1295,-*

Toeslag  1 pers kamers op aanvraag (alleenreizende wordt met iemand van het zelfde geslacht ondergebracht, dus geen toeslag)

€240,-

   , Verlenging 5 dagen  Wicklow/dublin Mountains inclusief excursies

€475,-

 Toeslag  1 pers kamers op aanvraag (alleenreizende wordt met iemand van het zelfde geslacht ondergebracht, dus geen toeslag)

€180,-

* Onder voorbehoud van de prijzen van de vliegtickets prijspeil 


Inbegrepen

 • Vliegticket Nederland - Ierland Dublin
 • Transfers tijdens de wandelreis.
 • Welkomst diner
 • inschrijfgelden Mourne Walking Festival en deelname buffet blarenbal
 • Overnachting in hostels en B&B incl. ontbijt en lunchpakket (zelf maken) op 2 pers. kamers
 • Warme maaltijden in Castlebar in ons huis
 • Alle entreegelden excursies Giants Starway and hangbrug
 • Excursies Achill Island en Connemera
 • Entree en rondwandeling Kilemore Abbey 
 • Bagage transport
 • Afscheidsdiner in Temple bar
 • Rondwandeling Dublin met bezoek Guiness brouwerij
 • Begeleiding van Nederlandse reisleiding
 • Donatie Asia Care Foundation


Verlenging

 • Diner en show John Fox
 • Bezoek Powerscourt Estate en Gardens en waterval
 • Rondrit en wandeling Wicklow Mountains
 • Wandeling Glendalough en bezoek museum.
 • Afscheidsmaaltijd aan de haven van Howth


Niet-inbegrepen

 • Verzekeringen
 • Consumpties
 • Diners, welke niet genoemd zijn
 • Lunch op dagen vrije besteding
 • Eigen uitgaven

Reis prettig en gebruik een zachte reiskoffer tijdens deze reizen. Ze zijn makkelijk te laden in  de bagageruimte van een auto en zijn licht en zachte reiskoffersneem er wel een met wieltjes.


Inschrijven

De prijs van deze reis is inclusief vlucht, ontbijt en lunchpakket, maaltijden die genoemd worden, transfers ter plaatse, bagage vervoer, overnachting op 2-pers kamer in hostel of B&B, begeleiding. 
Aanmelden  dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 700,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Ierland 2016
Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Nieuws

 • Wandelvakantie Thailand - Kantharalak

  Twee dagen weinig op internet gedaan, wel wat dringende zaken maar tot een ve...

  Lees meer
 • Wandelvakantie Thailand Nong Khai

  We hebben een keurige kamer en een mooi zwembad in Nong Khai, dus maar eerst ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06