Nieuws

 • Wandelvakantie Thailand - Kantharalak

  Twee dagen weinig op internet gedaan, wel wat dringende zaken maar tot een ve...

  Lees meer
 • Wandelvakantie Thailand Nong Khai

  We hebben een keurige kamer en een mooi zwembad in Nong Khai, dus maar eerst ...

  Lees meer
Meer nieuws

Coast to Coast - Engeland

Yorkshire & Lake District - Engeland

Datum: 7 t/m 22 september 2016 (VOL)

 • Omschrijving

  An Eden SketchbookDe Coast to Coast Walk (C2C) is een veel belopen
  lange afstand wandelpad door Noord-Engeland. De Coast to Coast walk gaat door een ruig en bergachtig gebied, en dan weer door open gebied waar de wind vrij spel heeft.  Drie Nationale parken namelijk:
  het Lake district met zijn ruige bergen, romantische dalen en.grote meren. Het natuurgebied de Yorkshire Dales met zijn lieflijke dalen met een netwerk van stenen muurtjes en de North York Moors. 

  Deze wandelroute gemaakt door Alfred Wainwright in de jaren 70, maar na het verschijnen van een getekende wandelgids in 1984 werd het enorm populair zeker ook door dat de BBC er aandacht aan besteden. Net als het in ons land is gegaan met het Pieterpad.   

  In Noord-Engeland gaat de C2C vanaf de Ierse Zee over de hoogten van het Lake District en door het uitgestrekte Yorkshire Dales en North York Moors naar de kliffen van de Robin Hoods Bay. De wandelroute is niet gemarkeerd, maar maakt gebruik van andere wandelpaden.
  In de plaatsen is hij wel vaak bewegwijzerd, maar in het veld dient men op de kaart of wandelgids te wandelen. Al is de bewijzering steeds beter geworden. Op de delen waar de route minder is bewijzerd is er een GPS bij de groep.  Onderweg dient met altijd voldoende drinken en wat te eten bij je te hebben, want op één dag is men een 17 km (6 tot 7 stap uren !!!! ) op zich zelf aangewezen.  Ook wind dichte en regenkleding (jas en broek), handschoenen (of sokken) behoren tot je benodigde uitrusting. Natuurlijk vergeten we goede wandelschoenen niet, want deel gaat de route door moeras- en veen gebieden.


  Website over de Coast to Coast

  Een uitgebreider beschrijving wat men op dit wandelpad tegenkomt dan die van de Nederlander Piet Smulders is er niet. Daarom nodig ik belangstellenden een bezoek aan deze website te brengen. Deze website over de Coast to Coast vind je HIER . Niet alleen de Coast to Coast vind je hier maar ook over de Hadrian's Wall waar ik ook dit jaar een reis van TT-wandelreizen heen organiseer. Trouwens het is zelfs mogelijk ze alle twee achter elkaar te doen.  Vraag bij belangstelling informatie hierover.

 • Lake district

  Woensdag 7 september 2016

  Ferry naar Newcastle

  In de namiddag met de Ferry naar Newcastle vanaf IJmuiden. Busvervoer vanaf Amsterdam-CS.

  Donderdag 8 september 2016 

  Saint Bees - Ennerdal Bridge 22 km

  Wandelen door heidevelden nabij Ennerdale BridgeNadat we een foto gemaakt hebben van het beginpunt en eventueel de schoen in het water van de Ierse Zee hebben gedoopt gaan we omhoog en wandelen over de rode kliffen langs de Ierse Zee. Vele duizenden zeevogels nestelen en verblijven hier aan deze kust. Deze kliffen verlaten we bij het plaatsje Sandwith waar we een korte stop maken. Verder door wandelden komen we door het plaatsje Cleator waar we in de buurt overnachten. Maar we wandelen eerst nog door naar Ennerdale Bridge deze dag. Hiervoor krijgen we onze eerste echt stevige stijging naar Dent(ca. 400m.) om daarna weer af te dalen naar Ennerdale Bridge

  Vrijdag 9 september 2016

  Ennerdal Bridge - YHA Borrowdale 24 kmGlasi Moor door heidevelden

  Vanuit Ennerdale Bridge volgen we eerst steeds een rustig asfalt weggetje, die ons naar de parkeerplaats bij Ennerdale Water brengt. Hier een korte koffie stop en de boterham en drinken mee, want nu zijn we een lange tijd op ons eigen aangewezen. Het gaat daarna langs het stuwmeer Ennerdale Water langs een pad langs de over, welke niet erg makkelijk te wandelen is. Dan duiken we het dal van de rivier Liza in om steeds stijgende langs de rivier. Nemen niet de alternatief die over de toppen van Red Pike, High Stile en Hay Stacks gaat) Bij de YHA Black Sail nemen we niet het duidelijke pad rechtdoor, maar houden links ene omhoog klimmend spoor aan, welke ons brengt over de Gery Knotss (ca. 730m.) Dan bereiken we een oude bedding van een mijnbouw baan om daarna af te dalen naar de Honister Slate Mine op de Pass. Hierna volgen we een stenige pad langs Seatoller tot aan de Jeugdherberg Longthwaite.

  Zaterdag 10 september 2016

  YHA Borrowdale - Grasmere  14 km

  Greenup Gill vanaf Rosthwaite bloeiende heideWe volgen vanaf Rosthwaite een lange tijd het riviertje Greenup Gill maar dan wordt het echt klimmen naar de eerste coll van vandaag de Greenup Edge. Hierna let op dat je het pad langs het stroompje Far Easedale volgt (niet de alternatieve route over Calf Grag , Gibson Knott en de Helm Grag) en over klinker en asfaltweg weggetje steeds rechtdoor wandelen krijgen we aan onze linkerhand de YHA van Grasmere.

  Grasmere een plaatsje om zeker even rond te kijken. Beroemd door o.a. het Gember brood,        

  Zondag 11 september 2016

  Grasmere - Pattersdale  13 km

  Een rustige dag misschien eerste nog even rondkijken in Grasmere. Maar dan toch op pad,want eerst staat er een klim naar de Grisedale Tarn op ons te wachten. Een hoog gelegen meertje hierna gaan we rechtdoor steeds afdalende kunnen we van het dal genieten als het helder is.

 • Yorkshire dales

  Maandag 12 september 2016

  Pattersdale - Burnbanks  22,5 km

  graslanden met bleoiende bloemenVandaag krijgen we na een rustige dag gisteren de hoogste top van de Coast to Coast voor onze neus. We beginnen direct na het verlaten aan de beklimming van de Kidsty Pike, deze 780 meter hoge top. Geen pub en andere mogelijkheden tot aan het einde van het Haweswater Reservoir bij Burnsbanks. Als het weer goed is zijn er prachtige plekje met een schitterend uitzicht om te picknicken. Hierna gaan we over een weiland en moerasgebied met vele schapen en overstapje en muurtjes tot een oude vervallen abdij van Shap. Hierna is het nog een rustige asfalt weggetje naar Shap.                            

  weilandenDinsdag 13 september 2016

  Kirkby Stephan  20 km of 32 km

  Deze dag passeren we onze eerste autoweg van deze tocht de M6 over een glooiend terrein met afgravingen en grazende schapen. Vanaf een gehucht Oddendal gaat het dan 16 kilometer over landerijen/moerasgebieden. In Orton is een stop bij een chocolade fabriekje met een koffie/ijshoek zeer aan te bevelen. Hier vandaan volgen we een mooi paadje weer naar de route, zodat we een stuk asfaltweg kunnen omzeilen. Na de Sunbiggin Farm duiken we weer het moerasgebied in van het Ravenstonedale Moor. Om naar Kirby Stephen te wandelen, welke we al lange tijd in de verte zien liggen.

  Woensdag 14 september 2016

  Kirkby Stephan - Keld 19 km

  Ravenstonedale moor verzorginspostVandaag gaan we over een kwetsbaar moerasgebied, waar we afhankelijk van de tijd een aparte track moeten bewandelen. Ver van de bewoonde wereld en het enigste stukje bewoonde wereld is de farm Ravenseat. Hierna gaan we afdalen naar het Swaledale en een oude plaats Keld. Welke nog gesticht is door de Noormannen. Veel van de gebouwen zijn uit de 19e eeuw en er waren twee Methodistische Kapellen.

  Donderdag 15 september 2016

  Keld - Reeth  20 km

  Wandelen tussen bloeiende bloemen door de weilandWe nemen de route die door het Swaledale loopt. Deze is schitterend door de watervallen, bloeiende bloemen een van de mooiste en afwisselende stuk van de Coast to Coast. Na Keld na eerst de kruising met de Pennine Way te hebben gekruist gaan we bij de Crackpot Hall rechtdoor het pad door het dal van de Swale volgen. We wandelen langs het gehucht Ivelet en komen in Gunnerside. Let op hier loopt de route achter café het hotel-café en voor het toilet gebouw links door de weilanden. Steeds zoveel mogelijk de speciale footpaths volgen langs de Swale. Houdt daar bij de richting naar Reeth aan.Reeth is een plaatsje het een leuk grasplein waar het gezellig eindigen is.   

 • North York Moors

  Vrijdag 16 september 2016

  Reeth – Richmond   18 km

  percelen afscheidingen bij RichmondOok nu volgen we weer een route in het dal van de Swale om na een verwaarloosde het plaatsje Marrick te bereiken. Buiten een telefoon is er verder niets te beleven. We wandelen stijgende over een veldpad langs een stenen muur . We bereiken Marske en gaan door weidevelden weer door het dal van de rivier Swale, die in de diepte ligt. We wandelen daarna door het bos Whitcilff Wood om het laatste stuk over een asfaltweg Richmond binnen te wandelen.De muurtjes die de percelen afscheidingen geven een apart schouwspel.

  Richmond is een aardige plaats, die de bakermat is van de vele andere Richmond’s op de wereld. Ze heeft een kasteel The Keep, die door William the Conqueror. Op het marktplein staat de Oude Trinity Kerk, waar ook het museum in is van Green Howards Regiment. Richmond is haast een dagje extra waard, het Georgian Theatre Royal, vele eetgelegenheden en shops.

  Zaterdag 17 september 2016

  Richmond - Danby Wiskey 21 km

  Kerkje bij Egton BridgeWe verlaten Richmond over de Richmond brug om een pad langs de rivier Swale te volgen. Bij Brompton-on-Swale komen we langs een paarden racecource. Net daarvoor passeren we een oude spoorbrug. Waarna we aan de andere kant van de Swale wandelen. In Bolton-on-Swale is een aardige kerk waar men voor de wandelaars ook gekoelde limonade verkoopt. Een korte rondgang over het kerkhof is ook aan te bevelen. Oude grafzerken staat schots en scheef. Let op hierna kan men op twee wijze verder wandelen Bij Ellerton Hill kan men kiezen om over asfaltwegen de bewegwijzerde route naar Danby Wiske te wandelen (kortere en sneller). Maar mooiere is het oude tracé door de weilanden naar Kiplin Hall, daar moet je ook een stukje van 1 km langs de B6271. Maar daarna gaat over paden door de weilanden naar Danby Wiske

  Zondag 18 september 2016

  Danby Wiske - Ingleby Cross/Osmotherly -Bushy Wood 27 km

  haven aan de NoordzeeEen vlakke route over public footpaths door en langs weilanden met weinig hoogte verschil tot Ingleby Cross. Maar na het oversteken van de drukke A19 en de A 172 veranderd het landschap gelijk. We klimmen naar de Swinestye Hill, waar de Cleveland Way bij onze route aansluit. Als je hier rechtdoor gaat bereikt je het plaatsje Osmotherley waar we overnachten. Maar we wandelen nog een stuk over de Cleveland Way tot we een Telecom mast passeren en een asfaltweg bereiken bij een hek. Hier is het (20 Km) Daarna komen we een volgende asfaltweg bij een café ( 26 km) en dan nog 4,5 km dan bereiken we de B1257 het eindpunt van deze dag.

  Maandag 19 september 2016

  Bushy Wood - Blakey Ridge - Glaisdale  14 of 30 km

  Vanaf Clay Bank Top gaan we nog even klimmen naar Round Hill, maar dan zijn we beland op een hoog vlakte en volgen we een oude bedding van een spoorlijn, De Rosedale Railway. Een uitgestrekt heide en moorgebied tot we midden in deze uitgestorven streek de herberg de Lion Inn bereiken. Na een korte pauze gaan we weer verder over wat rustige asfaltwegen. Maken nog een doorsteek dwars door de heide om bij Trough House het asfalt te verlaten en over het Glaisdale Moor tot we weer een asfaltweg bereiken. Mooie uitzichten en het zicht op de Noordzee geeft je het gevoel dat hij binnen bereik ligt.Het eide Robin Hood Bay

  Dinsdag 20 september 2016

  Glaisdale - Egton Bridge  - Littlebeck 30 km

  Ook nu mooie uitgestrekte heiden velden, In Egton Bridge een grote kans dat je een stoomtrein ziet.                        

  Woensdag 21 september 2016

  Littlebeck - Robins Hood Bay  10 km  

  In de ochtend maken we het sluitstuk van onze wandeling  om de Noordzee te bereiken. Na het voltooien van deze schitterende wandeling zijn we trots op de oorkonde. Maken daarna ons gereed voor de rit naar de ferry terug naar Nederland    

  Donderdag 22 september 2016

  aankomst Nederland ca. 9.30 uur

 • Reisomschrijving - inschrijven

   

  Reisomschrijving

  Wandelreis Coast to Coast

  Wandelreis   incl.ontbijt, lunch plus overnachting, vervoer, dinerbuffet op heenreis op ferry 

  ca. € 1475,-

  Toeslag uitsluitend B&B (min. 2 pers)

  ca. € 290,-

  Toeslag 1 pers kamer B&B

  ca. €  475,-

  Toeslag 2  pers hut op ferry

  ca. €  200,-

  Inbegrepen

  • Transfer Weert - Breukelen NS - IJmuiden
  • Ferry, 4 pers. slaaphut en incl. welkomdiner en ontbijtbuffet op de Ferry
  • Transfer met personenbusje tijdens de wandelreis in Engeland.
  • Overnachtingen in jeugdherberg ( tot 6 pers kamer), Hotel en B&B incl. ontbijt en lunch, koffie en soeppost onderweg. 
  • Begeleiding van Nederlandse reisleiding
  • Bagage transport
  • Terugreis via Breukelen - Weert met personenbusje
  • Donatie Asia Care Foundation


  * Mogelijk is de heen/terugreis te maken met een personenbusje vanaf Weert, Station Breukelen

  Inschrijven
   

  Meld je aan


  De prijs is: Inclusief vervoer vanaf Amsterdam en de maaltijden, transfers ter plaatse, overnachtingen op 2 tot 6 pers. kamers, begeleiding. 

  Aanmelden  

  dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 600,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Coast to Coast. Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

 • Wandelvakantie Thailand - Kantharalak

  Twee dagen weinig op internet gedaan, wel wat dringende zaken maar tot een ve...

  Lees meer
 • Wandelvakantie Thailand Nong Khai

  We hebben een keurige kamer en een mooi zwembad in Nong Khai, dus maar eerst ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06