Nieuws

 • Wandelvakantie Thailand - Kantharalak

  Twee dagen weinig op internet gedaan, wel wat dringende zaken maar tot een ve...

  Lees meer
 • Wandelvakantie Thailand Nong Khai

  We hebben een keurige kamer en een mooi zwembad in Nong Khai, dus maar eerst ...

  Lees meer
Meer nieuws

E2 Noordzee - Middellandse Zee

Wandelen naar de Middellandse Zee over de E2

Ardennen wandelweek

Datum wandelreis: 8 t/m 16 augustus 2014 (geannuleerd)
Vervolg alleen op verzoek en bij voldoende aanvragen. Deze zal dus gaan vanaf de Belgisch/Franse grens 

In mijn begin wandeljaren heb ik vele wandelpaden in Duitsland en België bewandeld en kwam daar in aanraking met o.a. de Europese Wandelwegen de E1 en E3, Europese wandelwegen en ook in Nederland werd de GR 5 (E-2) in de aandacht door twee verslaggevers van het Vrije Volk, die vanaf Maastricht (Kanne) aan deze wandeling begonnen en daar wekelijks verslag van deden.

Als toenmalig secretaris van OLAT kon ik een groep OLAT-leden enthousiast krijgen om in wandelweekenden en weken gedeelte van de GR-5 te wandelen. Toen werd familie en kennissen ingezet om ons te begeleiden.

DE GR 5 …. EEN TREKKERSDROOM

Begint de informatie op de achterzijde van de 7e druk van de topogids van de GR-5, die samen viel met de herdenking van 50 jaar GR-paden. Het was niet direct een trekkersdroom van mij, maar wel in de jaren 70 een droom om van Nederland naar de Middellandse Zee te wandelen.

GR5 - E2

Het is een pad van de Noordzee naar de Middellandse Zee, van de lage landen naar de Azurenkust, door de Ardennen, de Vogezen, de Jura en de Alpen. De GR 5 is HET langeafstandspad naar de Zon. 

Met deze groepjes OLAT-leden werd België, Luxemburg en Noord Frankrijk bewandeld.  Echter nadat met een een kleine groep in de Elzas wandelden en van de 11 dagen, tien regen dagen hadden en de elfde dag geen 50 meter zicht was. Braken we de tocht af. Zelf nam ik me voor als ik met pensioen gaat wandel ik als nog het restant af.

Echter in de jaren heeft de pelgrimspad naar Santiago de Compostela de GR 5 wat verdrongen. Terwijl vroeger iedereen naar Nice wandelden, wandelt men nu naar Santiago de Compostela of van  het Italiaanse plaatsje Assisi naar Rome (waar ik in 2015 heen wil)

Tijdens de afgelopen Ardennen wandelweek kwam dit weer boven en heb ik besloten, dat ik de mogelijkheid wil geven om deze wandelweg in een aantal jaren in etappes te wandelen zonder rugzak.

Voor augustus 2014 zal het traject vanaf Spa naar Diekirch op het programma staan in de Ardennen Wandelweek.
Tijdens deze week zal ook de mogelijkheid zijn om deel te nemen aan de Tweedaagse van Diekirch. Terwijl in het najaar een aansluitend traject zal worden bewandeld.

Wandelreis Omschrijving:

Wandelen in Ardennen in de provincië Luxemburg in de omgeving van Vielsalm Ruim 25 jaar heb ik wandelweken in de Ardennen georganiseerd tot 2006. Na de geslaagde wandelweken in april en augustus 2010, 2011, 2012 en in 2013 ,staat wederom op het programma deze wandelweek in de Ardennen.

Vanuit een huis in de omgeving Vielsalm Couvy  zullen we dagelijks wandelingen maken over GR 5 en paden in Luxemburg.
Het huis heeft ruime tuin en vrijetijdsruimte en is van alle gemakken voorzien. 

Overnachting in 2/3 persoonskamers, voldoende wasgelegenheid. Iedereen helpt een dagje mee bij het dekken van de tafels en de afwas (afwasmachine).

Dagelijks heeft men een keuze uit dagafstanden van ca. 15 of 25 km. Maar men kan natuurlijk ook een dagje rust nemen. Zelfs voor een niet-wandelaar is deze week geschikt.

Wandelprogramma

Vrijdag GR5 Spa – Stavelot 17 kilometer

Vanuit het Ardeens stadje Spa een bekend kuuroord, waar grootheden naar toekwamen, maar ook voor zijn casino. De route gaat over de Hoge Venen, met zijn knuppelbruggetjes en hier zijn we op het hoogste punt in België (572m.). Onderweg zal er regelmatig verzorging zijn. Ons eindpunt van deze dag is Stavelot. Hierna zullen we naar onze overnachting hebben in een mooi groot huis 

Zaterdag GR5 Stavelot – Braunlauf 16 of 30 kilometer

Van het mooie plaatsje Stavelot met zijn oude Abdij en steken de rivier de Amblève over. Hierna krijgen we een stevige klim om via boswegen en rustige wegen de plaats Vielsalm (16 km) te bereiken. Hierna gaat het over enkele naar het Duitstalig gedeelte van België de Oostkantons.

 Zondag GR5 Braunlauf – Ouren - Tintesmillen 21 of 28 km

We wandelen langs de Burcht van Burg Reuland, daar komt ook een andere GR, die van de Oostkantons dus even opletten dat we de juiste pad nemen. We komen nu in het grens gebied van Duitsland en Luxemburg te lopen en bereiken het Belgische plaatsje Ouren (21 km). Na Ouren komen we bij het Europa Denkmal. Opgericht i.v.m. het 20 jarig bestaan van de Europesche Gemeenschap. Vanaf hier zullen we de witte-rode markering “missen”, want in Luxemburg worden de wandelpaden door het Ministerie van Toerisme. Deze markeringen zijn geel. We volgen eerst de Sentier de l’Our, welke gemarkeerd is met gele cirkels

 Maandag GR5 Tintesmillen –Gemünd _Stolzemburg 22 km of 26 km

 Door het Groothertogdom, heeft verschillende talen. Frans is officiele taal, maar het Lëtzebuerger is de gebruikelijke taal, maar ook Duits komt voor. We wandelen door het dal van de Our, maar dat betekent niet steeds dat je steeds vlak wandelt. Bij de Belvédède van Geislay, komen we de E3 (In de andere richting wordt hij ook gebruikt voor aansluiting op de Camino naar Santiago de Compostela.) (Atlantische Oceaan –Bohemen) tegen, deze blijft 150 km gezamenlijk lopen met onze GR 5 (E2)

 Dinsdag Stolzemburg – Gilsdorf (Diekirch) 9 of 22 km

 Vandaag wandelen we de laatste etappe van de Nederlandse wandelgids van Walonië en Luxemburg.over de GR-5 en komen door Vianden. Ondanks de afstand misschien wat kort lijkt moet er toch wel wat hoogteverschillen overbrugt worden. Vianden is een stadje met een prachtige Burcht. Het was vroeger (1477 tot 1977) nog eigendom van de familie van Oranje-Nassau. Ook bijzonder is de Trinitariërskerk, in zijn gotische stijl.   We eindigen bij de brug van Gilsdorf en wandelen langs de Sûre naar de plaats Diekirch.

 Woensdag Diekirch – Beaufort – Echternach

Deze dag komen we door de Luxemburgse Schweiz een gebied wat altijd een geweldige indrukken achterlaat.

 Donderdag Echternach - n.n.b.
Vrijdag traject GR 5 tussen Spa en Luik

Reisomschrijving

Beschrijving   Prijs

8 daagse wandelreis  Ardennen GR 5 - E2

 

€ 595,00

Toeslag 1 persoonskamer

 

€ 90,00

met eigen vervoer (je moet dan ook daar soms rijden)

 

€ 495,00

 Inbegrepen

 • Overnachtingen op basis volpension (ontbijt, lunchpakket en diner)
 • vervoer vanaf Weert en naar Maastricht - transfer ter plaatse (behalve bij eigen vervoer)
 • koffie en thee in het huis - begeleiding


Niet inbegrepen

 •  Dranken

 Inschrijven De prijs van deze reis is inclusief vervoer vanaf Weert en alle maaltijden, transfers ter plaatse, overnachting op 2/3 pers. kamers, begeleiding.

Aanmelden  dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 350,- over te maken op Bankrekening  NL79INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met vermelding Ardennenweek-2014.
Het restant van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 

Meld je aan

Nieuws

 • Wandelvakantie Thailand - Kantharalak

  Twee dagen weinig op internet gedaan, wel wat dringende zaken maar tot een ve...

  Lees meer
 • Wandelvakantie Thailand Nong Khai

  We hebben een keurige kamer en een mooi zwembad in Nong Khai, dus maar eerst ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06