Nieuws

 • Wandelvakantie Thailand - Kantharalak

  Twee dagen weinig op internet gedaan, wel wat dringende zaken maar tot een ve...

  Lees meer
 • Wandelvakantie Thailand Nong Khai

  We hebben een keurige kamer en een mooi zwembad in Nong Khai, dus maar eerst ...

  Lees meer
Meer nieuws

Malerweg 3-Daagse 3-landen

3 landen driehoek Polen - Tsjechië - Duitsland
Malerweg in de Saksische Boheemse Schweiz

Datum:  15 t/m 25 april 2016 

 • Informatie

  Omschrijving wandelreis

  Malerweg – Wandelromantiek in het natuurpark Saksische Schweiz

  ZIE FOTO's

  Deze mooie Malerweg door de Saksische Schweiz heeft in Duitsland waarderingen als attractiefste  en geliefdste lange afstand wandelpad van Duitsland.  Vele kunstschilders en dichters hebben in de beginjaren 1900, zich laten inspireren door  dit gebied en hebben het op het linnen gezet of op papier gezet..

  De oorspronkelijke wandelroute liep van het Duitse Dresden via Pirna naar de Prebischtor in Tsjechië, Maar in juni 2006 heeft men de route als een rondweg heropend en is het een rondwandeling geworden. Met de start in Liebethal (gemeente Prina) gaat de route in een lus door het de Saksische Schweiz heen. In 2007 kreeg de weg door het wandeltijdschrift het Wandermagazin  “Schönsten Wanderweg Deutslands” als predicaat. Landschappelijk is deze wandelweg een hoogtepunt. Door de goede markeringen en rustmogelijkheden is het een populaire wandelweg geworden.

  Ook in 2015 kan men van deze wandelweg genieten en zal hij vooraf aan de Drielandentocht Polen – Tsjechië en Duitsland worden georganiseerd

  Nadat we aan de laatste Julianatocht hadden deelgenomen, waren we het er allemaal over eens dat de Saksische Schweiz een schitterend wandelgebied is.
  Waar we graag naar terugkeren en zonde zou zijn dat die van het wandelprogramma verdwijnt. Nu dat hoeft ook niet want in 2014 zal die in combinatie van de drie landen wandeling worden gehouden.  Vooraf wandelen we de Malerweg, prachtige wandelpad die ons door de Boheemse en Saksische Schweiz laat wandelen.

  Tijdens deze wandelweek verblijven we niet ver van Bad Schandau en het Tsjechische plaatsje Hrensko

  Informatie wandelreis 3-landen wandeling Polen - Tsjechië - Duitsland

  Elk jaar treffen velen wandelaars elkaar uit de gehele wereld tijdens deze driedaagse in deze driehoek, die door 3 wandelverenigingen in Polen, Tsjechië en Duitsland telkens eind April houden. Het idee van deze wandelingen komt van mijn wandelvriend uit München Bert Mann. De eerste tocht werd in 2001 gehouden en al spoedig namen we met een groepje deel aan deze tocht. Helaas vielen ze later vaak samen met de Julianatocht zodat we verstek moesten laten gaan.

  De wandel afstanden zijn in alle jaren gelijk gebleven.
  Vrijdag in Luban (Polen) 6, 10, 15, 24, 31 en 42km
  Zaterdag in Nove Mesto (Tsjechië) 10, 15 en 26km
  Zondag in Zittau-Olbersdorf (Duitsland) 8, 12, 22, 32 en 42 km

  Maar elk jaar worden er nieuwe parkoersen gemaakt, zodat de wandelaars weer andere bezienswaardigheden op de route tegenkomen. In Polen het gebied van Kwisa (Queis) bij Luban, een Stad die behoorde tot het voormalige Lausitzer Sechs Städte Bundes; In Tsjechië de Koning van het Isergebirges, der Smrk (Tafelfichte) een indruk waardige omgeving en in Zittau wandeling in het Duitse en Tsjechische gedeelte van het Ramatische  Natuurpark van het Zittauer gebergte.

  Deze die verenigingen nodigen ons graag uit om deel te nemen aan hun 3 daagse wandelingen.

  Het vervoer met personenbusjes en een overnachtingen op heen- en terugreis in eenvoudige pension of hotel en tijdens wandelingen in de Saksische Schweiz slapen we in een hotel in de Boheemse Schweiz. Waar vanuit we de wandelingen over de Malerweg zullen maken.

  Tijdens de 5 dagen zullen we steeds een etappe van de 112 km lange Malerweg bewandelen door de dit schitterende wandelgebied. De Malerweg begint in Liebethal en voert ons langs Stadt Wehlen, Hohnstein, Altendorf, Schmilka, Kurort Gohrisch en verder naar Pirna waar we deze wandeling afsluiten.

  Prachtige uitzichten en diepe kloven, door oude wouden dus volop genieten van de Saksische Schweiz in alle schoonheid. 

  Vrijdag 15 april 2016

  Om 10.00 uur vertrek vanaf Weert naar Bad Schandau

 • Malerweg

  Zaterdag 16 april 2016

  Wandeling over de Malerweg Liebethal – Stadt Wehlen - Hohenstein  12 -  23 km

   Als snel na de start van deze etappe komen we langs het Richard Wagner Denkmal, waar deze lange tijd verbleef in de Lochmuhle en zijn Lohengrins onstonden. We wandelen door de Uttewalder Grund een van de mooiste kloven in de Saksicshe Schweiz. Hij is ontstaan door de erosie van het water van de Bastei hoogvlakte. De Uttewalder Felsentor, is door vele schilders op doek gezet. We bereiken de Stadt Wehlen  een toeristenplaatsje, waar het erg druk kan zijn in de weekenden en vrije dagen. We wandelen hier een klein stukje langs de Elbe om dan te stijgen naar de Steinerner Tisch, een historische herberg waar kurforst van de Saksen August der Starke met zijn jachtgezelschap een vaste gedekte tafel had.

  Dan gaat het  naar de Bastei met zijn Bastei brug, die met meerder bogen de diepe kloof overbrugt over een lengte van 76 meter. Voor Niederrathen buigen we naar de Felsenbühne Rathen. Een der mooiste Natuurtribune van Europ. Met 2000 zitplaatsen. Dan wandelen we langs het 500 meter lange  de Amselgrund Meer. Tussen de kloof Amselgrund wandelen we naar Amselfallbaude, waar we om hoog klimmende de Rathewalder Mühle bereiken.  Vlak voor Hohenstein gaan we steil via een trap omhoog door de Wolfslucht en bereiken het Polenztal. Vlak daarna nemen we de afslag over de Schindersgraben naar Hohenstein. Het eindpunt van deze dag.

  Zondag 17 april 2016

  Wandeling over de Malerweg Hohenstein – Altendorf – Lichtenhainer Wasserfall    14 - 28 km

  We wandelen terug naar de aansluiting met de Malerweg en komen bij het uitzichtpunt Brand, waar we een fantastisch panoramauitzicht hebben bij helder weer op het Polenztal.  Hierna we via houten en metalen trappen afdalen over de 800 treden naar beneden naar Waitzdorf. Ook daar hebben we weer een mooi uitzichtpunt.  Bereiken Köhlmuhle, een plaatsje waar vroeger een aftakking was van de smalspoor baan naar Hohenstein. Wandelen over de Mühlweg naar Altendorf, waar we een mooie uitzicht hebben op de Schrammsteinen. Door de Dorfbachklamm bereiken we de Kirnitzschtal, die we kruizen en  bergopwaarts naar de Schrammsteinen.  Waar boven we een prachtig uitzicht hebben. Hierna dalen we weer africhting de Lichtenhainer Wasserfall  het eindpunt van deze dag.
  Als optie kan men vanaf hier met de Kirnitzschtalbahn, een historische tram naar Bad Schandau rijden. Bij het eindpunt stapje dan weer in het busje.

  Maandag 18 april 2016

  Malerweg Lichtenhainer Wasserfall  -Neumannmühle – Schmilka 18 km

  Vanaf onze beginpunt gaan we stijgende naar de Kuhlstall, waar men een doorkijk heeft door een Felsenhöhle op het dal met de Grote en Kleine  Winterberg. Ook even de Himmeltreppen bij Kuhlstall omhoog is wel even leuk om te doen. Daarna dalen we via een smalle kloof af en bereiken dan Neumannmühle.  Hieraf vlogen we het dal een stuk stroomopwaarts naar de Buschmühle. Via de Wolfsschluchte over de Rossteig en de Katzstein naar de Griffel van de Grote Winterberg. De twee na hoogste berg van de Saksische Schweiz. Deze 556 meter hoge Basaltdoorbraak door de het Elbsandsteingebergte. Bij de Berggaststätte kan men de uitzichttoren beklimmen.  Daarna voert de Malerweg ons dalwaarts naar Schmilka

  Dinsdag 19 april 2016

  Malerweg Schmilka– Krippen  - Konigstein 18 km - 24 km 

  Deze dag beginnen we met de oversteek over de Elbe, om daarna over de Aschersteig te klimmen naar Schöna. Hier wandelen we een stukje over de rondwandelweg Casper Davvid Friedrich, die hier zijn  beroemde schilderij “Wandelen om Nebelmeer” maakte. Hierna gaat het voornamelijk dalafwaarts tot Krippen.  Maar daarna gaat het weer opwaarts via trappen naar Papstein, na deze op stijg wandelen we weer dalwaarts over de Muselweg naar het Kurtort Gohrisch. Echter niet voor lang want de steile opgang via houten en ijzeren trappen naar Pfaffenstein tot de Kammweg. Hier bereiken we Quirl en dalen we af naar Konigstein. Het eindpunt van deze dag.
  Optie: Indien men niet genoeg heeft van deze trip kan men nog een wandeling van  5 km om Lilienstein maken aan de andere kant van het veer.

  Woensdag 20 april 2016

  Malerweg Konigstein – Prina  22 km

  Vanuit Konigstein stijgen we naar het de vesting Konigstein. Wil je een bezoek brengen aan deze Europas grootste vesting, dient je er wel 1 tot 2 uur voor uit te trekken. Over een oude vestingstraat en de Kannonenweg wandelen we naar Thürmsdorf.  We passeren een oud Slot en langs de bosrand naar Weissig.  Van hier gaan we naar Rauenstein en via Wehel-Pötzscha en Naundorf.  Langs de Elbe wandelen via Obervogelgesang naar Pirna. Het eindpunt van de Malerweg, dit prachtige historisch oude stadcentrum is zeker even een bezoek waard.

  Donderdag 21 april 2016 

  Wandeling Hernsko Boheems Schweiz naar de Prebischtor

  Vanuit de grensplaats Hernsko maken we een wandeling door de Boheems Schweiz naar de Prebischtor (De grootste natuurlijke zandstenen brug Pravčická brána). Hierna door de Wildes Klammen over een wandelpad door de kloof langs Kamenice-rivier. Waarbij we een stukje met de boot over de rivier worden vervoert. Hierna  en in de middag verplaatsen we ons naar Tsjechië of Polen voor onze driedaagse.

 • 3 landen tocht

  Vrijdag 22 april 2016   

  Wandeldag 1e dag 3 Landen tocht in Luban te Polen

  Keuze afstanden: 42, 31, 24 of 15 km  Vanaf de startplaats worden we met bussen naar ons startpunt gebracht. Het is een glooiende route door bos, maar vooral weilanden en bloeiende struiken. Onderweg verzorgingsposten met voldoende water en vlak voor het einde een warme speciale Poolse maaltijd.

  Zaterdag 23 april 2016  

  2e Wandeldag 3 Landen tocht in Novo Mesto Tsjechië

  Keuze afstanden: 11 , 14 of 27 km. Deze route is prachtig door bossen, maar er zijn op de 27 kilometer pittige klimmetjes te overbruggen door het Isargebergte. Daar er elk jaar een andere route is kan er geen zekerheid zijn of we ook in 2016 langs het plaatsje komen met zijn prachtige Basliek. De moeite waard even naar binnen te gaan. Halverwege is er warme thee, voor onderweg krijg je een versnappering. Aan het einde een maaltijd.

  Zondag 24 april 2016    

  1e Wandeldag 3 Landen tocht in Zittau-Olbersdorf te Duitsland

  Wederom een schitterende wandeltocht erg goed verzorgd. De parkoersen zijn pittig met leuke klimmetjes, waar je ook voor beloond wordt. Over de felsen volop genieten. Aan dit evenement doe in totaal over alle afstanden en hardloopwedstrijden rond de 3000 deelnemers mee.

  Maandag 25 april   Dresden en terugreis

  Terugreis naar Nederland. Eventueel nog mogelijk een korte rondleiding (ca. 2 uur) aan de prachtige

  Altstadt van Dresden

Reissomschrijving

  Beschrijving  Prijs

3 landen Polen Tjechie Duitsland

15 april t/m 25 april 2016

Wandelreis  Saksische Schweiz en
  3 landen/3 dagen tocht

€ 795,00

1 pers   kamer

 

op aanvraag

Inschrijven

Inclusief vervoer vanaf Weert, de maaltijden, transfers ter plaatse, inschrijfgelden wandeltochten, overnachting op 2 pers. kamers, begeleiding. 

Aanmelden  

dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 350,- over te maken op Bankrekening  NL79INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding 3-landen tocht en keuze.  Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

 

 

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

 • Wandelvakantie Thailand - Kantharalak

  Twee dagen weinig op internet gedaan, wel wat dringende zaken maar tot een ve...

  Lees meer
 • Wandelvakantie Thailand Nong Khai

  We hebben een keurige kamer en een mooi zwembad in Nong Khai, dus maar eerst ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06