Nieuws

 • Wandelvakantie Thailand - Kantharalak

  Twee dagen weinig op internet gedaan, wel wat dringende zaken maar tot een ve...

  Lees meer
 • Wandelvakantie Thailand Nong Khai

  We hebben een keurige kamer en een mooi zwembad in Nong Khai, dus maar eerst ...

  Lees meer
Meer nieuws

Camino Porto - Santiago de Compostela

Na als wandelvakantie een groot aantal jaren de Camino de Frances gedaan te hebben, kwam het verlangen toch eens een ander traject te gaan doen en heb daar gekozen voor de Camino des Portugues.  

Tijdens deze camino de Santiago de Compostela volgen we hoofdzakelijk glooiende paden, dus geen grote hoogte verschillen. Hij voert ons langs oude stadjes en dorpjes, door bossen en over open stukken landschap.. We zullen regelmatig oude kerkjes, typische kruisbeelden en een aantal prachtige bruggen tegenkomen, die zelfs dateren uit de Romeinse tijd.

De tocht geeft een mooi beeld van de verschillen tussen stad en platteland, soms lijkt de tijd wel te hebben stil gestaan.

Deze route komt vanaf Lissabon, maar ik heb gekozen voor het traject van Porto naar Santiago de Compostela. Met de mogelijkheid aansluitend van Santiago de Compostela naar Finistere en Muxia te wandelen.

Hoe het vervoer geregeld gaat worden is nog niet precies bekend. Waarschijnlijk zal een deel invliegen op Porto en terug vliegen vanuit Santiago. Terwijl een ander deel via Bilbao zal invliegen. Afhankelijk van het aantal deelnemers c.q. beschikbaar vervoer zal er mogelijk ook nog een busje rijden vanuit Nederland en terug.

Datum:  26 mei t/m 13/14 juni 2017

Programma

 • Naar Porto

  26 mei 2017

  Breda naar Chartres-en-lumieres

  Hier overnachten we en maken 's avonds mooie wandeling ca 2 a 3 uur door de stad en bij de Kathedraal met lichtbeelden en muziek. Vanaf het invallen van de duisternis. Overnachting op eenvoudig hotel op 2 persoonskamers

  27 mei 2017

  Rit Chartres - Bilbao 

  Overnachting op 2 persoonskamers.

  28 mei 2017

  Rit Bilbao - Villecelama - Portugal Paredes

  We rijden via Villecelama, waar de groep Léon - Santiago de compostella zullen overnachten na de lunch door naar Paredes Hotel Apartamento waar we in de namiddag aankomen en overnachten.

  29 mei 2017

  Porto - Passadiços do Paiva

  Passadiços do PaivaEen wandeling over de Passadiços do Paiva.

  Op ca 40 kilometer van ons ligt deze unieke wandeling van houten trappen de Passadiços do Paiva.

  Dit is een wandeling langs de rivier de over trappen en paden langs de oever van de rivier de Paiva. in Arouca gemeente, Aveiro, Portugal. Deze ruim 8 km lange wandeling gaat door  "onaangetast", omgeven door unieke schoonheid van landschappen, in een authentieke natuurlijke heiligdom langs de dappere wateren afdalingen, kwarts kristallen en bedreigde plantensoorten in Europa. De route strekt zich uit van de rivier de stranden van Areinho en Espiunca. Een reis door de biologie, geologie en archeologie dat blijft natuurlijk in hart, ziel en geest van elke natuurliefhebber. 

  Het grondgebied Arouca Geopark door de UNESCO erkend als een Geologische Erfgoed van de Mensheid.
  na de wandeling rijden we door naar Porto voor onze overnachting daar.

 • Porto

  30 mei 2017

  Eventueel vlucht naar Porto

  Rondwandeling Porto

  porto portugalPorto

  Hier kan je de echte port drinken of heerlijk dineren aan de Douro, dwalen door de kronkelende straatjes van Porto.
  De stad ligt schitterend op beide oevers van de Douro, verbonden door een imposante brug. 
  Het heeft een karaktervol centrum en is levendig en natuurlijk kun je overal de beroemde portwijn proberen.

  Porto stond altijd bekend als arbeidersstad maar heeft zich de laatste jaren snel ontwikkeld als cultuurstad.

  De bezienswaardigheden in Porto zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. 
  Niet voor niets staat deze stad sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van Unesco.

  Ribeira

  Ribeira is het oude centrum van Porto. In deze oude volkswijk op de noordoever van de Douro kun je dwalen door steile straatjes met oude huizen geschilderd in pasteltinten of uitblazen op een van de vele terrasjes. Deze wijk is nog steeds een woonbuurt en is dus eigenlijk een openluchtmuseum van Portugese cultuur. Zo zie je er vele huizen die versierd zijn met tegelplateaus, de azulejos. Zelfs de straatnaambordjes bestaan uit tegels. Het centrum is het Praça da Ribeira, een gezellig pleintje met in het midden een modern kunstwerk: de kubus (O Cubo) van José Rodrigues. Ondanks de wirwar aan straatjes is het niet moeilijk je te oriënteren in Ribeira: naar beneden lopend kom je altijd uit bij de rivierkade, de Cais da Ribeira. Daar vindt u vele bars, cafés, restaurants en souvenirshops. Ook liggen er historische portboten (barcos rabelos) afgemeerd. Die boten zijn niet meer in gebruik voor het vervoer van port, maar je kan er wel rondvaarten mee maken. ’s Avonds is de rivierkade een levendig uitgaansgebied.

  Verblijf 2  nachten in het hart van Porto.

  Hotel Malaposta ligt op slechts 5 minuten lopen van metrostation Trindade. Het beschikt over een dakterras met uitzicht op de kerk Igreja dos Clérigos.

  De kunstgalerieën van de Miguel Bombarda bevinden zich op 10 minuten lopen van het hotel.

 • Porto-Barcelos

  31 mei 2017

  Porto - San Paio

  Vanaf de Kathedraal beginnen we onze wandeling. We volgen de kustvariant die een stuk veiliger is met verkeer.  Het eerste stuk tot aan Matosinhos is niet bepijld, daar voor moeten we wachten tot deze plaats.  We wandelen de Sé (Domplein) over richting Bisschoppelijk Paleis en gaan aan de rechterkant daarvan de trap af. Via de trappen der Waarheden  dalen we steil naar beneden naar de Douro. volgen we de mooie oeverpromenade.

  Bij de vuurtoren Farol d S. Miguel, oorspronkelijk een kapel komen we bij een fort bij de monding van de Douro in de Atlantische Oceaan.

  Matosinhos is een drukke plaats met een grote olieraffinaderij, maar heeft een van de beroemdste  Jacobuslegende afgespeeld.

  In het jaar 44 na Chr. Vierde de Romeinse edelman Cayo Carpo op het zandstrand zijn huwelijk. Hij daagde zijn gasten uit voor een wedstrijd, de winnaar zou zijn die het verst de zee in zou rijden.  Hij galoppeerde met zijn paard over de zee tot aan de horizon. Daar kwam de Romein het stenen schip tegen met het lichaam van de apostel Jacobus waarvan Palestina naar Galicië werd vervoert. Onder de indruk bekeerde hij zich tot het christendom en dook onder in het water en kwam weer boven overdekt met Jacobsschelpen. Even eens zou in 124 de beeltenis van Bom Jesus de Boucas, de later schutspatroon zijn aangespoeld. Het Zimbória de Senhor do Padrão markeert de precieze plek. 

  We wandelen deze dag langs de vuurtoren Farol da Boa Nova, deze is een van de hoogste vuurtoren van Portugal zijn licht reikt 52 km. Dan passeren we de Obeliso da Praia da Memória en wandelen over plankieren langs het strand tot uiteindelijk Vila Vhã

  Overnachting 2 nachten in hotel Luso Brasileiro. Deze accommodatie ligt op 2 minuten lopen van het strand. Het Luso Brasileiro ligt in het hart van Póvoa de Varzim.

  1 Juni 2017

  San Paio - Arcos 20 km

  We vertrekken vanaf de plek waar we de dag ervoor geëindigd zijn en wandelen langs een duinlandschap. Vila do Condo met zijn Santa Clara klooster aan de oever van de Ave.  Bij de Ponte de S Miguel de Arcos, een belangrijke rivieroversteek voegt zich de hoofdroute zich bij ons en gaan omhoog naar Arcos.

  2  juni 2017

  Arcos - Barcelos/Ribeira 25 km

  Bij Barclinhos zien we de ruïnes van het Grafelijk Paleis en op de banken konden pelgrims vroeger onder een afdak hun voeten wassen.

  Het charmante Barcelos heeft ook zo zijn legendes, waarvan een voor iedereen die de route Frances gewandeld heeft bekend in de oren klinkt. Het verhaal van de haan van Santo Dominco de la Calzada, toch zou ik de versie hier wat aannemelijker vinden. Want hier werd de Galiciër door de rechter van de galg gered  van de galg, terwijl hij nog leefde. 

 • Barcelos-Tui

  3 juni 2017

  Barcelos - Ponte de Lima 29 km*

  Van Barcelos naar Vila Boa kunnen we kiezen uit twee varianten de oude westelijk is landelijker, maar er moet bij een vierbaansweg met zebrapad overgestoken worden. De nieuwer ontwijkt die maar loopt door bebouwd gebied.  Na Aborim wandelen over een steenachtig pad omzoomd door wingerdloof door de velden.  Verder over veldweggetjes door een mooi cultuurlandschap met bosschages en velden.

  We wandelen tot de kapel Senhora das Neves, deze ca 3 km voor Ponte de Lima, waar we twee nachten slapen.

  Onze overnachting is in het Axis Ponte de Lima Golf Resort Hotel.  Je kunt ontspannen in het binnenzwembad of genieten van een verkwikkende massage.

  Typisch gerechten van deze Lima-Minho streek zijn gerechten met varkensvlees.

  4 juni 2017

  Ponte de Lima - Rubiães 18 km

  Portugal 2017 Portugues Camino a Santiago. ponte de LimaVanuit het hotel gaan we eerst terug waar we gisteren geeindigd zijn en wandelen we verder na Ponte de Lima over een landweggetje wat even later een paadje wordt over stapstenen naast een muur. Bij regen kan dit door wingerdloof, lastige braamranken omzoomd pad flink onder water te komen staan.

  Vlak voor Rubiães moeten we nog een 325 stijgen, dit gebeurd over een eerst steil paadje dan over een matig stijgende bosweg tot het hoogste punt.  Hierna krijgen we een steenachtige en later zandachtige afdaling. We stoppen deze dag bij de herberg van Rubiães

  5 juni 2017

  Rubiães - Valenca do Minho - Tui 21 km

  Voordat we de laatste stad van Portugal bereiken wandelen we door een landelijk gebied waarin bossen, velden en dorpjes elkaar afwisselen. Dit gaat deels over de Romeinse weg XIX

  Portugal-2017-Portugues Camino-Santiago-vesting-Valenca do MInhoValenca do Minho heeft een van de grootste en best bewaarde militaire complexen met wallen omgeven vestingenmuren en puntige bastions.  We nemen natuurlijk even de tijd om hier dit te bekijken, voordat we de laatste 4 km naar Spanje naar het Gallische Tui door wandelen.

  We moeten natuurlijk wel rekening houden dat we gelijk een uur later zijn door het tijdsverschil met Portugal.

  We overnachten in het hotel Cruceiro do Monte en ligt aan de rand van Tui, op 2 km van het historische centrum en de kathedraal van Tui. 

 • Tui-Padron

  6 juni 2017

  Tui - Mos/Capela de Santiaguiño 26 km

  We verlaten de grensplaats Tui vanuit ons hotel weer en volgen de voor ons bekende gele pijlen naar de plaats O Porriño.

  Om het industriegebied van O Porriño te vermijden volgen we het nieuwe trace, die wel 1 kilometer langer is, maar landschappelijker mooier is.

  Het is ook met de rust gedaan, het zal opmerkelijk drukker zijn op dit laatste stuk van 120 kilometer. Waar vele het beginpunt is om de minimale afstand van 100 kilometer te wandelen voor hun Compostela.

  We overnachten in Hotel Santo Apóstol (antes Hotel Anton) ligt dicht bij het strand Playa de Cesantes in de plaats Redondela.

  7 juni 2017

  Mos/Capela de Santiaguiño - Pontevedra 25 km

  Vanaf deze kleine Jacobuskapel boven op de heuvel bint deze dag onze wandeling en wandeleen naar Redondela. Een plaats gesticht volgens de legende door de Grieken, maar in het Nieuwe steentijd en Bronstijd werd deze streek al bewoond. En de Romeinen gebruite hem door de strategisch ligging aan de Romeinse weg XIX.

  Ons overnachting is in Pelgrino, deze accommodatie ligt op 10 minuten lopen van het centrum van de stad Pontevedra, aan de Portugese Camino de Santiago pelgrimsroute, in de laatste fase van Redondela-Pontevedra pad.

  8 juni 2017

  Pontevedra - Caldas de Reis 23 km

  Portugal 2017 Portugues Camino a Santiago-tuiWe verlaten Pontevedra sfeervol door de binnenstad en gaan daarna over kleine weggetjes en bospaden door een landelijk dunbebouwd gebied. We krijgen een paar mooie stukken vandaag voorgeschoteld. Ons hotel Balneario Acuña is gevestigd in een mooi, oud gebouw aan de oever van de rivier de Umia. Je kunt gebruikmaken van de uitstekende spafaciliteiten van het hotel, waaronder hydromassagebaden, een hot tub in de buitenlucht, een zwembad en tal van rustgevende behandelingen.

  9 juni 2017

  Caldas de Reis - Padrón 19 km

  Een glooiendere route dan de afgelopen dagen wacht ons door een mooie landschap. Aan het einde van deze etappe kunnen we nog een korte lus maken langs het klooster van Hebón. Deze laatste wordt aangegeven door blauwe pijlen.

  Met Padrón bereik je de plaats waar de Jacobuscultus begon. De uit Palestina komende stenenschip met het lijk van de apostel Jacob de Meerdere zou de Rio Sar zijn opgevaren. Dit wordt afgebeeld op de fontein Fuente del Carmen. Jaarlijks wordt er op 24/25 juli een bedevaart op de kruisweg met zijn 130 treden gehouden. In dit Galicische dorp Padron slapen we in Hotel Scala.

 • Santiago de Compstela

  10 juni 2017

  Padrón - Santiago de Compostela 24 km

  We beginnen deze dag aan het laatste traject naar Santiago de Compostela welke goed zijn voor zeker ruim 7 uur wandelen. Ook moeten we nog enkele hoogteverschillen overbruggen voor we ons doel de Kathedraal met het graf van de Apostel Sint Jacobus bereikt hebben. We wandlen wederom over de Romeinse weg XIX. Voor dat we de kerktoren van de Kathedraal kunnen ontdekken zullen we wandelen tot de buitenwijk O Milladoir, waar de Vreugdeberg van de Portugese route bereiken.. Toch zal men daarna nog 1,5 uur moeten wandelen voor we op het plein voor de kathadraal ons doel bereikt hebben.

  Al zal menigeen het "Einde van de Wereld"Finisterra en Muxia, daarna als waardige afsluiting van hun pelgrimspad over de Camino zien. Bij de paal met het magische getal 0 Km.

  We zullen overnachten op dezelfde plaats waar de groep van Léon naar Santiago de Compostella aankomen en de volgende dag vanaf Monte do Gozo, naar de kathedraal zullen wandelen om op tijd aanwezig te zijn voor de pelgrimsmis.

  11 juni 2017 

  Santiago de Compostela

  Vandaag wandelen we nogmaals naar Santiago de Compostela om aanwezig te zijn bij de Pelgrims Mis.

  De mis is om 12.00 uur, dus we zullen op tijd van start gaan, zodat we nog voor de mis onze in de ochtend de Compostela op te halen voor de drukte. 

  Natuurlijk hopen we dat het wierookvat gaat zwaaien en dat hebben we gelukkig de laatste jaren steeds weer mee gemaakt.

  Kathedraal santiago de compostealNa de Pelgrimsmis eten we gezamelijk en is iedereen vrij wat die verder wilt doen deze dag.

  Misschien een gratis maaltijd halen bij het duurste hotel de Parador of naar de kerk van de nonnen en daar het gezang bijwonen.

  Met de bus kunnen we makkelijk ons hotel weer terug bereiken.

  12 juni 2017

  Verlenging naar Muxia en Finisterra/Fisterra of terugrit richting Nederland

  Overnachting in de buurt van Bilbao of Franse grens.
  Er bestaat ook de mogelijkheid, als het aantal wat terug gaat te klein is, dat er naar Nederland terug wordt gevlogen.

  N.B.  Eventueel vlucht vanaf Santiago de Compostela mogelijk. 

  Mogelijkheid aansluitend naar Finistera/Fisterra via Muxia te wandelen.

  13 juni 2017  

  Rit Bilbao - omgeving Parijs

  Overnachting nabij Parijs

  14 Juni 2017

  Terug in Breda

 • Verlenging in Santiago

  Camino de Santiago de Compostela - Muxia - Fisterra

  Datum:  12 juni t/m 14 juni 2017

  De weg naar het einde van de wereld.

  Bij het voltooien van de Camino de Santiago de Jacobsweg . Na aankomst in Santiago wandelden de vroegere pelgrims nog door naar Finisterre. De naam Finisterre is afgeleid van het Latijnse Finis Terrae, het einde van de wereld, oftewel daar waar de wereld ophoudt.

  Al voor Christus was Finisterre het eindpunt van een heidense tocht. Het klif, 90 kilometer westelijk van Santiago, is door de Romeinen Finisterrae gedoopt, wat 'einde van de wereld' betekent

  Andere lezing is dat de plaats was waar de apostel Jacobus voor het eerst voet aan land zou hebben gezet op het Iberische schiereiland. Door de eeuwen heen was het dan ook gebruikelijk voor vele pelgrims om na korte rustpauze in Santiago de  Compostella de tocht te hervatten, om ook deze mythische plek te bezoeken.

  Ook voor dit gedeelte heeft men een pelgrims paspoort (credencial) bij zich, die je dagelijks laat afstempelen. Als men de route heeft voltooid ontvangt men in Fisterra een document het `Compostelaat` van de weg naar Cabo Fisterra

  Wandelen ook over deze Camino naar Finisterre zonder bagage, alleen met een dagrugzakje.
  Elke ca. 6 á 8 kilometer een verzorgingspostje met drinken en eten. Een wandelvakantie met het gevoel van een pelgrim, door de contacten met andere pelgrimgangers

  Er  bestaat de mogelijkheid om te vliegen en weer terug vanaf Santiago de Compostella

  Informatie:

  12 juni 2017

  Etappe 1: Santiago de Compostela - Negreira - Rapote 28 kilometer

  Na dat we vanaf de kathedraal in noordelijke richting het plein verlaten. Hier zijn de pijlen nog wat moeilijk te vinden. Maar zodra we beneden zijn zijn onze gele pijlen en de afstandspalen weer voldoende aanwezig om ons op het goede pad te houden. 

  Over rustige landwegen en bospaden stijgen we naar de Monte de Aro. Door een boerenlandschap met met af en toe een dorpje gaan we naar het westen. Als we eindelijk het stuwmeer zien liggen weten we dat ons einddoel van deze dag Olveiroa niet ver meer is.

  Na het verlaten van de stad klimmen we gestadig omhoog schaduwrijke eucalyptus bossen en  hebben prachtige uitzichten over de groene heuvels van Galicië vanaf de Alto Mar do Olvellas.


  We vervolgen onze weg na Negreira, voor vele pelgrims het eindpunt van hun dag etappe naar Rapote, zodat we de volgende dag een kortere afstand dan hun kunnen doen.

  13 juni 2017

  Etappe 2: Rapote - Olveiroa 28 kilometer

  14 juni 2017

  Een kleine brug over de rivier de Barcala leidt de pelgrim uit Negreira. Op bepaalde punten langs de weg, de camino fuseert met de oude Camino Real naar Fisterra. De suggestieve namen van steden zoals Camino Real en Portocamino doen denken aan deze routes.Voor aankomst op de bestemming van vandaag in Olveiroa, passeert u de kleine dorpjes van Vilaserio, Maronas en Corzon.

  Etappe 3: Olveiroa - Muxia 32 kilometer

  De wandeling vandaag begint vanuit Olveiroa naar de dam van Castrelo en klimmen tot de rivier Xallas. Na 5 kilometer de splitsing Fisterra / Muxía hier houden wij rechtdoor aan, langs de windturbines.
   
  Het pad gaat verder door Santa Baia en de sportfaciliteiten van O Conco , een plek geschikt is voor wat rust. Dan zullen we het dorpje Dumbría bereiken. Daarna 6 kilometer vinden we Senande en de typische binnenland landschap van Coruña, uit niets blijkt dat de zee erg dichtbij is.
   
  De eerste dorpen in de gemeente Muxía zijn Quintans en Os Muíños. Daarna is de stad van de legende en de zee is voor ons. 

  Het heiligdom van A Nosa Señora da Barca torent boven Muxía. Op eerste kerstdag in 2013, de kerk getroffen door een verschrikkelijke brand die het bijna platgebrand en het moest volledig worden herbouwd. Het vuur leek te zijn veroorzaakt door blikseminslag direct slaan op het dak van de kerk. 

  Voor de kerk is de populaire "Pedra de Abalar" te vinden. De legende vertelt dat het de vorm van een vat is, omdat de Heilige Maria aangekomen is aan de kust van Galicië. Bezoekers voeren het ritueel van onder te gaan, en dus de naam "Pedra dos cadrís", wat betekent dat de onderrug in het Gallisch.

  15 juni 2017

  Etappe 4: Muxia - Fisterra 29 kilometer

  Onderstaande kaart, van Eroski Consumer , toont de route van Finisterre (Fisterra in het plaatselijke dialect, Gallego)
   

  Omdat we in 2013 de Camino van Finisterre naar Muxía liepen, wandelen we nu in de andere richting, komt men hier ook gele pijlen met een "F" aan de tegenovergestelde weg naar Finisterre te tonen!  We zullen beginnen met een behoorlijke steile klim van 275 meter naar Facho de Lourido.  

  Het grootste deel van de Camino van Muxía naar Finisterre gaat over verharde wegen, ze zijn erg rustig en landelijk en laten je genieten van het dorpsleven. Halverwege ongeveer 14 kilometer, komt in Lires. Maar voor we deze plaats bereiken krijgen we een ruwe, rotsachtige en onverharde wegen, die we afdalen naar beneden, Het is een geweldig stadje om te stoppen voor onze lunchbreak. 

   

  We komen langs een schilderachtige zagerij om uiteindelijk in Fisterra aan te komen.

  We zullen tot de zon ondergaat op het einde van de wereld verblijven. Laten we hopen dat we een prachtige zonsondergang zullen mee maken als afsluiting van onze Camino

  16 juni 2017

  Rit van Finistère naarLaredo

  We rijden na het ontbijt onze eerste etappe weer richting huis. (650 km) en hebben een overnachting  in een Hotel in Laredo, bij het strand nog in Spanje

  17 juni 2017

  Rit naar nabij Parijs/Orléans

  Direct na het ontbijt vertrekken voor een lange rit tot nabij Parijs, waar we zullen overnachten

  18 juni 2017

  Terugkomst in Breda in de middag

  Normaal arriveren we tussen 14 en 17.00 uur weer in Breda, dit is natuurlijk afhankelijk van de drukte op de wegen.
  Maar iedereen is in alle voorgaande jaren weer op tijd kunnen geraken.

  Inbegrepen

  De overnachtingen in Hotels, Albergues, zowel op 2 tot max. 4 persoonskamers.

  Alle maaltijden, onderweg om de ca. 7/8 km een verzorging, bagage vervoer, vervoer Santiago de Compostela - Fisterra

  Niet inbegrepen

  Consumpties zijn voor eigen rekening. 
  De eerste dag dient u wel zelf voor een lunchpakket voor je zelf te zorgen, deze is voor de avond. 

  Inschrijven

  Camino Santiago
   Beschrijving  Prijs
   Wandelreis  Leon - Santiago de Compostela  incl. maaltijden, overnachtingen (appartement, hostels en hotels) en vervoer. Nederlandse wandelgids, bagagevervoer, verzorging onderweg  € 1490,-
   Wandelreis  Porto - Santiago de Compostela  incl.. maaltijden, overnachtingen (appartement, hostels en hotels) en vervoer,Nederlandse wandelgids, bagagevervoer, verzorging onderweg  € 1490,-
   Verlenging naar Finistère en Muxia  € 290,-

   De richtprijs van deze reis is inclusief huisvesting, maaltijden vervoer en begeleiding.

  Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal
  € 290,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Santiago Finistera of € 995,-  voor Porto - Finisterra of Leon - Finisterra

  Denk aan een reis- en annuleringsverzekering. 
  Restant reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.


  "A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

  Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan.

Inbegrepen

De overnachtingen in Hotels, Albergues, zowel op 2 tot soms mogelijk max. 4 persoonskamers.

Alle maaltijden, onderweg om de ca. 7/8 km een verzorging, bagage vervoer, vervoer vanaf Weert en Breda.
De ANWB routebeschrijving naar Santiago de Compostela, een pelgrimspaspoort en ontmoetingsdag in Vessem

Niet inbegrepen 

Consumpties zijn voor eigen rekening. 
De eerste dag dient u wel zelf voor een lunchpakket voor je zelf te zorgen, deze is voor de avond. 

Inschrijven

Beschrijving Prijs
 

Wandelreis   incl.. maaltijden, overnachtingen (appartement, hostels en hotels) en vervoer vanuit Nederland, Nederlandstalige wandelgids, bagagevervoer, verzorging onderweg

€ 1490,-

Toeslag 1 persoons kamer indien U alleen wilt slapen

€ 520,00

   

Verlenging Santiago de Compostela naar Muxia naar Finistère/Fisterra

€ 290,-


* De richtprijs van deze reis is inclusief huisvesting, maaltijden vervoer en begeleiding bij minimaal 7 deelnemers

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal
€ 800,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Santiago Leon-Santiago of met Finisterra € 995,-

Denk aan een reis- en annuleringsverzekering. 
Restant reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

 • Wandelvakantie Thailand - Kantharalak

  Twee dagen weinig op internet gedaan, wel wat dringende zaken maar tot een ve...

  Lees meer
 • Wandelvakantie Thailand Nong Khai

  We hebben een keurige kamer en een mooi zwembad in Nong Khai, dus maar eerst ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06