Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Slapen in het vliegtuig

Een lange vlucht kan vermoeiend zijn en je wil je krachten natuurlijk sparen voor de reis zelf. We geven je wat tips om tijdens de vlucht al een beetje op reis te vertrekken... naar dromenland.

Stilte

Het meest voor de hand liggende zijn eenvoudig oordopjes. Deze houden al flink wat geluid tegen. Je kan ze combineren met een koptelefoon en als je houdt van hightech snufjes zet je best een noise-cancelling koptelefoon op. Zo wordt het wel erg stil.

Duister

Het oogmasker dat je krijgt op het vliegtuig is niet slecht. Maar er zijn veel comfortabelere en donkerdere versies te koop in buitensportzaken of in de grotere luchthavens (o.a. in Brussel). Want een masker dat kriebelt aan je neus of eentje waarbij de elastiek te hard spant, houdt je natuurlijk uit je slaap.

Comfort

Zeker als je regelmatig vliegt, is een degelijk nekkussen een weldaad. De opblaasbare exemplaren zijn compacter en licht. Een kleine tip: draag het nekkussen omgekeerd, zeker als je de neiging hebt om met je hoofd  naar voor te vallen als je slaapt. Je kan dan nog steeds goed op de zijkanten slapen. Je kan ook wat oogdruppeltjes (kunstmatige tranen) in je ogen doen want de lucht aan boord kan je ogen al snel irriteren. Heb je een sjaal mee? Wikkel die dan rond je nekkussen voor extra comfort.

Warmte

De dekentjes die je krijgt op het vliegtuig zijn meestal voldoende om het warm te krijgen. Heb je geen buurman, neem dan gerust zijn dekentje erbij ;) Doe je schoenen ook uit, dit is comfortabeler en gezonder. Je vermindert het risico op mogelijke problemen met je bloedsomloop.

Relax

De meeste vliegtuigen hebben 'onboard entertainment' en een radio. Deze radio heeft altijd een relax-station. Dit kan je helpen om rust en slaap te vinden. Tip: de koptelefoontjes die je krijgt op het vliegtuig zijn meestal absoluut niet comfortabel. Neem dus best je eigen compacte in-ear koptelefoon mee op het vliegtuig. Je kan natuurlijk ook altijd naar een saaie film kijken ;)

Rust

Zorg dat je veiligheidsgordel zichtbaar blijft, zo word je niet gestoord door het personeel tijdens je slaap. En als je aan het raam zit, hoeft je buur je niet te wekken om langs te kunnen.

Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.