Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

WAT KAN IK ZEGGEN ?

MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough (ja in het echte Engeland) was

MOOI afwisselend,

MOOI de velen public footpaths waar we al een week van genieten hier tijdens onze reis die in Blankenberge begon en via het Graafschap Kent,

MOOI de vele vrijwilligers op de rust- en stempelplaatsen,

MOOI het amusement met gisteren een geweldige uitvoering van Neil Richardson en Grand Quattro vandaag een Rock Choir, die ook enkele swingende nummers op voerde.

Maar ook MOOI de extra kilometers die we er gratis bij kregen 😉

MOOI wandelweer geheel droog, maar wel fris

Wat een mooie dag was het vandaag tijdens de International Waendel Walk in Wellingborough! Waar weer een groot aantal van de IML familie en IVV heen gekomen waren.

Het was afwisselend, met veel public footpaths waar jullie al een week van

genoten

hebben tijdens jullie reis die in Blankenberge begon en via het Graafschap Kent ging. De vrijwilligers op de rust- en stempelplaatsen waren fantastisch en het amusement met Neil Richardson en Grand Quattro gisteren en de Rock Choir vandaag waren geweldig. Ook was het wandelweer geheel droog, maar wel fris.

In de ochtend een deel van de groep opgepikt in het andere gehuurde huis en zijn naar de start gereden. Daar hebben al de eerste dag een prima parkeerplaats vlak bij de start gekregen en de startstempel gehaald. Jullie wandelden een stukje langs een kanaal met vele zwanen en zagen de karakteristieke smalle lange bootjes voor overnachten en varen door de Engelse kanalen.

Op de verschillende verzorgingsposten was het gezellig en het ongemak van niet kunnen betalen omdat je nog oude ponden had, werd spontaan opgelost door een medewandelaar. We hebben de vrijwilligersgroep in de clubkas gesteund door een Bacon Egg roll te nuttigen samen met Jeanette (Meity) en bij enkele jeugdigen werd een lolly gekocht die zowel zuur als zoet was.

Bij de volgende rustpost gaf Jeanette (Meity) een Pint en zei dat ze rustig alvast ging wandelen, omdat je haar toch wel in zou halen. Maar het liep anders dan verwacht. Neen, Neeen, Neen het werden niet meer pinten, maar bleef een tijdje spreken met de aanwezigen. Toen ik weer op pad ging, maakte me excuses naar de andere twee, maar je kon de groep niet laten wachten. Ik verhoogde mijn tempo door de weilanden en langs de plassen en riviertjes over de graspaden.

Op een gegeven moment zag ik een splitsing en dacht hier is Jeanette misschien verkeerd was gegaan. Net zoals een groepje dat terug riep. Helaas was hier net geen bordje, maar de App met de route bracht uitkomst.

Bij de volgende controle zag je dat Jeanette hier ook al was geweest en een ander bevestigde dat ze op de goede route zat, wat een geruststelling was.

De volgende verzorgingspost nam ik snel een hamburger en ging in stevig tempo verder. Maar het vertrouwen van het inhalen begon al snel te zakken.

Haalde Bill Greenwood in, de motor van de Vagabounds met vele Vierdaagse van Nijmegen achter zijn naam en opo vele tocht was die aanwezig met een groep.

Toen ik langzaam door Wellingborough liep, zag ik een wandelaar schuin wandelen en plotseling verdwijnen. Twee andere wandelaars gingen ook van de kade af. Eerst dacht ik dat ze iets hadden laten vallen, maar al snel bleek dat de eerstgenoemde wandelaar van de kade was afgerold en hopeloos op de grond lag, met zijn hoofd naar beneden. Ik hielp hem snel om te draaien nadat hij even was bijgekomen van zijn uitglijder. Hij werd gesteund door zijn twee medewandelaars en zette zijn tocht voort. Aan het einde zag ik dat alles weer in orde was met hem.

Ik had mijn finishstempels binnen en toen ik een groepje mensen met ijsjes zag, besloot ik te kijken waar de ijsboer was. Ik zag Nel Eisberg als tweede in de rij staan en besloot ook een ijsje te halen. Ja, een vliegende kraai vangt wel eens wat. Het ijsje smaakte heerlijk bedankt Nel en ik dacht even terug aan de tijd dat we samen vele langeafstandswandelingen hadden volbracht. Vaak liep ik met mijn ogen half dicht en half slapend aan haar hand, bijvoorbeeld tijdens een tocht van Plombières naar Houffalize, een afstand van 110 kilometer, in de winter.

Nadat iedereen weer aanwezig was, gingen we terug naar ons gehuurde huis en bereidde ik de warme maaltijd. Die ging er goed in, maar ik verlangde naar wat rust en sloot even mijn ogen. Ik moet bekennen dat het hoge tempo of misschien toch het weer te veel van me had gevraagd.

Na een heerlijk warme douche en drie kwartier slaap voelde ik me weer helemaal opgeknapt. Morgen weer een nieuwe dag.

Ik hoop Annette Walker te zien, die op vrijdag gestrand was vanwege de treinstaking, en Arie Evegroen, die blijkbaar een goede Bed and Breakfast had in een wijkje dat dat niet liet aanzien.

#wandelen #wandelenindenatuur #wandelreizen #IML #ivv #imlwalks www.tt-wandelreizen.nl

Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel)/+31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.