Nieuws

 • Zijn we op wel op de goede pelgrimsweg

  Lees meer
 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel

  Lees meer
Meer nieuws

Corona virus

DE TOEKOMST WANDELREIZEN

toemomst

Kon ik maar  in de toekomst kijken, maar  helaas ik kan het niet ook niet met een Glazen Bol.

Wat zijn we in 2020 plotseling in andere wereld gekomen van niet meer samen wandelen, geen normale reizen zijn mogelijk. 
Vele grenzen zijn gesloten of men moet vaak 14 dagen in een verplichte bewaakte dure quarantaine hotels. Geen normale commerciële vluchten alleen speciale vluchten, die veel hoger zijn in prijs.

We zullen geduldig moeten wachten hoe alles zich weer na een normale reiswereld ontwikkeld.  Nog steeds hebben vele landen beperkingen of hun grenzen gesloten. Zijn ze open is er meestal minimaal een verplichte 14 daagse quaratiene, dus  ook niet geschikt. Deze moet men ondergaan in een besloten hotel en kost vaak als meer dan € 1500 voor een 14 daagse opsluiting. Ook zijn er nog maar een beperkt aantal vluchten, wat ook weer hogere prijzen meebrengt. Helaas is kan nog geen enkele zekerheid geven voor 2021.

Zelf hoop ik 6 april na ruim een jaar in het mooie Nieuw-Zeeland gestrand te zijn eindelijk weer naar mijn vriendin, kinderen en huis te kunnen reizen. Dit kost me bijna € 4000 uds in en uitreizen zit er voorlopig niet in.

Was in maart 2020 bezig om de groep uit Nieuw-Zeeland weer naar huis te krijgen en ook zelf weer op plaats van bestemming te komen.
Deze groep is gelukkig weer in Nederland, maar zit zelf nu vanaf die maart 2020 lockdown vast in Auckland Nieuw-Zeeland, daar ik anders overhaast 3 dagen eerder moest vertrekken als de groep. Niet wetende dat het zo lang zou duren.

Maar een veiligere plek voor het Covid-19 is er haast niet, want er zijn nu al vele dagen geen besmettingen meer. Het normale leven draait hier. Kan volop wandelen (mijn hobby) alles is normaal te beleven, zowel winkelcentra, café en restaurants. Echter de landsgrenzen zijn gesloten en er is dus ook geen normaal Internationaal vliegverkeer.
Helaas is momenteel ook hier een volledige lockdown, nadat er één besmetting is gesignaleerd is heel Auckland met twee miljoen inwoners afgesloten van de rest van het land.

Kon hier met groepen meewandelen, maar wacht met smart dat ik ook weer naar huis kan. Helaas zijn de eisen zo hoog, dat ik daar niet aan kon voldoen. Met behulp van vrienden hoop ik in april toch te kunnen vertrekken.

Momenteel kan ik er niet voor in staan wanneer er weer normaal een wandelreis gehouden kan worden, dat zal afhankelijk zijn van de omstandigheden en hoe het zich verder ontwikkelt in de wereld.

De reizen van 2022 zijn allemaal uitgesteld tot later of zal men een tegoedbon ontvangen. 
Helaas zal men als men wilt annuleren dit zelf moeten doen en je tot je eigen annuleringsverzekering moeten wenden.
Echter ik zal proberen de reizen uit te stellen behoudens de kosten, die niet geannuleerd konden worden c.q al gemaakt zijn.

Helaas was de coulance van een derde partijen zoals hotels niet zo goed. Een aantal vluchten zijn er voucher gekomen. Maar er is ook een behoorlijk bedrag momenteel kwijt omdat het op een oude creditcard terug is gestort. 
Ook ben niet de enige die op afhandeling van de vliegtuigmaatschappijen zit te wachten. 

Zelfs nu nog na een kan ik zelf nu nog niet overzien wat er allemaal op mij afkomt en hoe de uiteindelijke afwerking hiervan is.

Daar ik gewoon een wandelaar ben, die met mijn wandelvrienden reizen organiseerde kan ik op geen enkele instantie terugvallen voor steun. Het is voor mij een enorme schadepost en moet kijken hoe ik dit kan oplossen. 

Vraag om iedereen zijn/haar vertrouwen en ik zal alles doen wat binnen mijn mogelijkheden behoort om jullie vertrouwen niet te beschamen.

Zoals ik dit al jaren op vrijwillige basis heb gedaan en heeft me vele jaren ook veel geld gekost.
Vraag iedereen dan ook om geduld.
Maar voor 2022 zullen we zeker niet kunnen reizen. Ik wil in dat jaar deze reizen als nog uitvoeren, anders moet ik kijken hoe we het kunnen oplossen.

Met vriendelijke groeten

Theo Tromp

WEGENS HET CORONA VIRUS ZIJN ALLE WANDELREIZEN UITGESTELD TOT 2022.

Vladivostok

De nieuwe datum is geworden 15-16 oktober 2022 in overleg met andere organisaties. Hierdoor is het mooi te combineren met de IML en Olympiade in Zuid-Korea.

In april zal ik 16 dagen in quaratiene zitten en de programma's gaan doornemen van 2022.  Helaas zal ik nog geen enkele zicht hebben op ontwikkeling van de vliegprijzen, dus zal ik in eerste instantie gaan werken met landprijzen. Ook wat betreft mogelijke extra verplichtingen van vaccinatiepaspoort moeten we afwachten, maar behorod zeker tot een verplichting om in de toemst te kunnen reizen.

Nieuws

 • Zijn we op wel op de goede pelgrimsweg

  Lees meer
 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+64273648190 (12 uur tijdsverschil momenteel)
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten ouderwetse gezellig

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT

  wsv OLAT

  Bezoek de website
 • De Hemel onder onze voeten

  De Hemel onder onze voeten

  Verhalen van Arie Haasnoot en Johanna Jacobs over hun voettocht naar Rome

  Boek bestellen
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.