Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Wandelvakantie Noorwegen SAGA marching Verdal IML-walk

forsidebilde sagamarsjen 1440x500

Data 14 augustus t/m 29 augustus 2018  -


Uitzondering op aanvraag 1 (mannelijke) deelnemer, die de combinatie boekt Vaasa en Noorwegen

 • Excursie en wandeling Preikestolen incl. ferry en bus nieuw3


Reisprogramma

 

Deelnemers vanaf Vaasa - Finland 

 13 augustus 

Trein/Personenbus Vaasa - Helsinki  en Ferry Helsinki - Stockholm

Overnachting in hut ferry Helsinki - Stockholm

14 augustus 

Stadswandeling of rondrit Stockholm 

15 augustus 

Trein/Personenbus Stockholm - Kopenhagen

Samenkomst met de deelnemers vanuit Nederland


14 augustus 2018 Rit naar Lübeck

’s Morgens vertrek vanuit Breda via station Arnhem naar Lubeck. Waar in de namiddag aan zullen komen.

We overnachten hier niet ver van het centrum ca. 30 min lopen of evt. de bus in het centrum.

lubeck raadhuislucbeckDe Hanzestad Lübeck is een kreisfreie Stadt aan de monding van de Trave in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, met 212.958 inwoners. De historische binnenstad met haar talloze monumenten is een grote toeristische trekpleister.

We maken een wandeling door Lübeck naar Travemünde van ca. 90 minuten.

's Avonds zullen we een welkomstdiner samen gebruiken in de binnenstad.

15 augustus 2018 Rit naar Kopenhagen

Na het ontbijt rijden naar Puttgarden en nemen de ferry en rijden door naar Kopenhagen waar we hele middag zullen hebben.

Denenmarken Kopenhagen haven

Maken we een rondrit door Kopenhagen zien o.a. kasteel Amalienborg, de voormalige militaire vesting ’Kastellet’, Rosenborg kasteel, de langste verkeersvrije winkelstraat de Strøget, uitgaanswijk 

Kleine Zeemeermin KopenhagenNyhavn en natuurlijk ’den Lille Havfrue’ of wel de kleine Zeemeermin. en bezoeken het Tivolipark.

16 augustus 2018 Frederikstad

Rijden dan naar Helsingør voor de overtocht naar Zweden. Als we terugkijken zien we het prachtige Kasteel Kronborg idyllisch aan de Øresund liggen. Bij Helsingborg brengen we een kort bezoek aan het Sofiero Kasteel en Park. Hierna rijden we langs Zweedse badplaatsen naar Göteborg en de Zweedse scherenkust naar het vestingstadje Fredrikstad. Waar we nabij we  overnachten

17 augustus 2018 Frederikstad – Stavanger

Vandaag vroeg weg want we hebben een mooie maar lange rit door de bergen naar de kustplaats Stavanger om de volgende dag de Pulpit Rock (Preikestolen) te beklimmen. We rijden daarbij door Oslo heen, maar die zullen we aan het einde van onze rondreis bezoeken. We overnachten twee nachten in Hotel in Stavanger

18 augustus 2018 Wandeling naar de Preikestolen

HomlongseterVanuit Stavanger zullen we met de Ferry en de bus naar het startpunt van de Preikestolen gaan.  Na de wandeling gaan we naar terug naar ons hotel in Stavanger.

19 augustus 2018 Stavanger  – Bergen (Wandeling 11 km Hoog boven Bergen)

Vanuit Stavanger rijden we over de E39 naar Bergen. Hierbij rijden we langs de kust en zullen een aantal ferry moeten nemen. Als we bij ons hotel zijn in gechecked, brengen we een bezoek aan de stad Bergen en zullen in de buurt overnachten. We nemen het tandradbaantje uit de binnenstad naar het uitzichtspunt Fløyen. Maken een korte wandeling boven Sandviksfløyen, met prachtig uitzicht over de stad Bergen, de fjorden en de eilanden voor de kust en dalen dan weer af via Stolzekleiven, 740 ruwgranieten traptreden door dicht hellingbos.

20 augustus 2018 Bergen – Flam Railway – wandeling 13 of 20 km 

Vandaag rijden we langs prachtige meren en watervallen naar Flam aan het prachtige Aurlandsfjord, een zijrivier van de 's werelds langste fjord Sognefjord te bewonderen.  

bergen NoorwegenHier maken we een rit met de Flåm Railway., een van de mooiste treinreizen ter wereld. De ongelooflijke treinreis tussen het station Flam in de bergen naar Myrdal boven in de bergen. Dit spannende spoor trekt jaar na jaar, mensen van over de hele wereld en is al lange tijd een van de meest populaire en meest indrukwekkende toeristische attracties in Noorwegen.

Flåms baan voldoet aan de meeste verwachtingen: Een wild en mooi berglandschap met sneeuw bedekte bergtoppen, bloeiende landschappen en een geschiedenis met tradities die terug naar de pre-christelijke tijdperk dateren.

Op de 20 km lange tocht ervaart u adembenemende, prachtige natuur, zoals ze bestaan ​​in Noorwegen nauwelijks een tweede keer: Rivieren, die hun weg door diepe kloven, watervallen van steile bergen met besneeuwde bergtoppen, de vallei en de bergen boerderijen die zich vastklampen aan de steile hellingen.

De Flåm Railway is een van de steilste spoorwegen in de wereld om normaalspoor. Bijna 80% van de route in een 55 % steiging, wat overeenkomt met een helling van één meter tot 18 meter bereik. Het draaien van tunnels die spiraalvormig werden opgeblazen in de bergen, zijn het bewijs van de moedigste en meest technisch geavanceerde oplossingen in de Noorse spoorweggeschiedenis.

Op de terugweg stappen we in Blomheller uit en maken een wandeling van 13,5 kilometer naar Flam of voor de liefhebbers de 20 km wandeling van Myrdal terug naar Flam

staafkerk lom noorwegen

We  overnachten bij Flam.

21 augustus 2018 Lom Geirangerfjord -  wandeling naar het wereldberoemde uitzicht Homlongseter

Rijden daarna door een lange tunnel van 28 kilometer en nemen de ferry over het Sognefjord, het met 286 km langste en met 1.308 m diepste fjord in Noorwegen, van Fodnes naar Mannheller.

We rijden langs plaatsjes als Kaupanger en Sogndal naar de Sognefjell-bergpas (1.434 meter), één van de hoogste bergpassen van Noorwegen. Deze behoort zonder twijfel tot de mooiste bergpassen van het land.

De Sognefjellsweg vanwege het ruige landschap Jotunheimen heeft de weg het etiket ‘Nationale Toeristische Weg 55 gekregen.  Veel plekken om van het uitzicht te genieten, b.v bij de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer van Noorwegen.  Ligt in het midden van Noorwegen tussen de driehoek Oslo, Bergen en Trondheim. Jotunheimen en is een verzameling van bergen die samen het hooggebergte van Noorwegen vormt. In het gebied liggen de hoogste bergen van Noorwegen: de Galdhøpiggen (2469 meter) en de Glittertind (2454 meter).

We zullen overnachten in de buurt van Lom in twee vakantie huisjes. De Staafkerk van Lom: één van de grootste en mooiste staafkerken van Noorwegen. De kerk dateert uit de twaalfde eeuw.

Maken een wandeling naar het wereldberoemde uitzicht Homlongseter 3 a 4 uur

22 augustus 2018 Lom Geirangerfjord - Hellesylt

Geirangerfjord boottochtWe rijden over de Grotlibergpas naar Langevatn, via een aantal tunnels rijden we naar Stryn en Hellesylt, maken een rondvaart door het fjord. We rijden daarna naar pelgrimsroute noorwegenVestnes en maken de oversteek naar Molde, waar we zullen overnachten op een mooie plek langs het water.

23 augustus Vestnes – Trondheim 2018 (wandeling OLAV-pad 13 km Skjefstad - Trondheim)

We beginnen voreg met de voorzetting van onze weg en volgen de E39 naar Trondheim. Onderweg zullen we een stukje Peldgrimspad wandelen.

De Pelgrimsweg naar Trondheim

De Pelgrimsroute bestaat al lang, maar werd pas in 1997 weer in ere hersteld. Toen de heilige koning Olav Haraldsson in 1030 in Trondheim overleed, werd de Nidarosdom boven zijn graf gebouwd. In de eeuwen hierna werd het een plek waar pelgrims troost, hulp en genezing zochten. We zullen weer een stuk van deze pelgrimspad wandelen.

De Nidaros-kathedraal

trondheim noorwegen nidarosDe ‘Nidarosdomen’ is de belangrijkste kerk van Noorwegen en de belangrijkste bezienswaardigheid van Trondheim. De kathedraal is in de loop der tijd door een aantal rampen getroffen en bijna geheel afgebrand.

We overnachten op een unieke plek op een eiland Klostergården Bed & Breakfast, maar daarvoor moeten we toch nog 80 kilometer voor rijden. 

24 augustus 2018 Trondheim – Verdal

We rijden het laatste stuk naar Veral, waar we ons hotel in het centrum zullen betrekken. We rijden daarna na Stiklestad  om ons te melden voor de wandeltochten. We wonen de openingsceremonie bij om 20.00 uur.

SAGA Mars

plakat2015De eerste dag van de mars is bedoeld om de laatste dag van koning Olav de Sint en zijn leger te volgen. Ze liepen uit Medstugan Zweden naar Noorwegen Stiklestad in het jaar 1030. Zijn vijanden kwamen uit alle hoeken van het land, maar hun leiders waren de machtige heren van Trøndelag en de Noord-Noorwegen. Koning Olav werd gedood bij Stiklestad en heeft de strijd verloren. Maar een aantal wonderen die zich vóór en na de Kings dood draaide de nederlaag om in een glorieuze overwinning. Hij werd de Heilige Koning voor veel mensen heel Noord-Europa.
De tweede dag van de mars is in het gebied waar de koning Olav viel in de slag bij Stiklestad.

Ter herinnering aan deze gebeurtenissen werd de Saga maart voor het eerst georganiseerd in 1964 en bleek een enorm succes. Het aantal deelnemers elk jaar gestaag toegenomen tot ongeveer 1500.

olavsmars25 augustus 2018 1e dag IML-wandeltocht Medstugan – Skalstugan –Sul

Om 06.45 uur moeten we met de bus vanaf het station afhankelijk van de gekozen afstand naar Medstugan  (35km)  of Skalstugan (25 km). Vanaf Sul terug om 14.00, 15.30  en 17.00 uur naar Verdal station

26 augustus 2018 2e dag IML-wandeltocht

Om 7.15 en  8.15 vanaf het Verdal Station naar  Stiklestad. Terug ongeveer om 15.30 uur van Stiklestad naar Verdal station (na de sluitingsceremony)

27 augustus 2018 Verdel – Oslo

Vandaag vertrekken we vroeg voor onze lange rit weer terug naar Oslo. Waarbij we de nacht zullen doorbrengen. We nbrenegen in de middag en avond een bezoek aan Oslo. Hier maken we rondrit door de stad. Oslo is de oudste van de Scandinavische hoofdsteden, gesticht in de 11e eeuw, liggend aan kop van een 70 mijl fjord en omgeven altijd groen blijvende bossen.  In deze plaats start ook het OLAV-pad, het pelgrimspad van Oslo naar Trondheim.  

28 augustus 2018 Ferry Oslo – Frederikshaven

In de ochtend hebben we nog tijd om wat in Oslo te bezoeken, maar rond 17.00 uur zullen we ons moeten inschepen voor de Ferry van Oslo naar Frederikshaven.
Hier overnachten we in meer persoonshutten. Indien voorradig zijn tegen toeslag 2 persoonshutten bij te boeken.

29 augustus 2018 Frederikshaven – Nederland

Na het ontschepen rijden we terug naar Nederland waar we in de avond aankomen.

Reisom

 14 augustus t/m 29 augustus 2018  
Rondreis Noorwegen en wandelen Saga Marching,
vervoer v.v. vanaf Weert - Eindhoven Arnhem of Apeldoorn
€ 2285,-
Toeslag eenpersoonskamer indien gewenst (ca. € 40,- per nacht) € 525,-
Toeslag 2 persoonshut ferry  €   65,- (2 pers)
Toeslag 1 persoonshut ferry € 180,-
 Combinatie Litouwen - Finland - Noorwegen € 4450,-
 Combinatie Finland - Noorwegen € 2995,-


Inbegrepen

 • Vervoer personenbusje vanaf opstapplaatsen Weert - Eindhoven - Arnhem - Apeldoorn v.v.
 • 9x hotel overnachting tweepersoonskamer met ontbijt
 • 3x vakantiehuisje overnachting met ontbijt, lunch en diner, beddengoed/handdoek
  1x appartement overnachting met ontbijt, beddengoed/handdoek
 • alle lunch die we als picknick onderweg zelf bereiden.
 • Excursie en wandeling Preikestolen incl. ferry en bus
 • warme maaltijden indien zelf gekookt.
  We zullen voeding meenemen binnen de toegestaande douane voorwaarden, daar levensmiddelen duur zijn Noorwegen
 • Tol en veerpont overtochten
 • Diverse ferry overvaarten
 • Ferry Oslo - Kiel inclusief 4 persoonshout
 • Uitgebreid diner en ontbijtbuffet op ferry Oslo - Kiel
 • Cruise op fjord 
 • Treinreis met Flam Railway bahn Flam - Myrdal v.v
 • Tandradbaantje Bergen
 • Inschrijfgeld Saga wandeltochten
 • Vervoer v.v. Saga wandeltochten
 • Rondrit Kopenhagen
 • Rondrit Oslo
 • Bezoek Sofiero Kasteel en Park
 • Welkomst koffie en diner
 • donatie aan Stichting Asia Care Foundation


Niet inbegrepen

 • eventuele museum toegangsgelden
 • lunchen - diners behalve bovengenoemde maaltijden
 • consumpties
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven

Reis prettig en gebruik een zachte reiskoffer tijdens deze reizen. Ze zijn makkelijk te laden in  de bagageruimte van een auto en zijn licht en zachte reiskoffersneem er wel een met wieltjes.


Aanmelden  

dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 800,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met vermelding Noorwegen of Finland-Noorwegen.  Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.


Meld je aan


COMBINATIE REIS LITOUWEN - FINLAND - NOORWEGEN

Donderdag  26 juli 2018

Vanaf Nederland zal er met één personenbusje vanaf Weert via Apeldoorn - Zwolle naar Kiel worden gereden.
In Kiel schepen we in op de DFDS van Kiel naar Klapeda en overnavchten in 4 persoonhut met zeezicht.
Tijdens de vaart een dinerbuffet en ontbijtbuffet.

hotel Gabšiai Vrijdag 27  juli 2018

Aankomst om 17.30 uur in Klapeda, waarna een uur naar onze overnachting hotel Gabšiai wordt gereden bij een prachtig meer.

Zaterdag  28 juli 2018

Na het ontbijt rijden we door naar Vilnius, waar we later de deelnemers die met de vlucht van Amsterdam/Brussel komen.
Mocht je belangstelling hebben laat het even weten op het aanmeldformulier. 


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Booking.com

Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31 (0)6 52 78 88 06
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandel programma 2020

  Wandel programma 2020

  Programma bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.