Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Madeira wandelparadijs

Madeira het Bloemen- en wandeleiland

Datum: 28 juni t/m 10 juli 2018 ANNULEERD  .

Het Portugese eiland Madeira ligt in de Atlantische Oceaan een 600 km voor de kust van Marokko. Het eiland is slechts 57 km lang en 23 km breed en er loopt een bergketen overheen, welke door 2 rivieren de Brava en de São Vicente worden doorspleten.   Als logisch vervolg bij het zoeken naar nieuwe wandelbestemmingen , na de vele wandelreizen naar La Palma, La Gomera en vorig jaar onze geweldige wandelreis naar Mallorca is het bloemen en wandelparadijs Madeira een prima opvolger voor onze wandelingen.

Het eiland is van vulkanische oorsprong kenmerkend is de steile basaltrotsen. 

Madeira is een onderdeel van een machtige bergketen die vele duizenden meters boven de zeespiegel oprijst. 

Heeft naast bergen ook vele bossen. Laurisilva is Spaans voor laurierbos. Deze Laurisilva bossen op Madeira vormen naast die van La Palma de grootste overgebleven laurierbossen ter wereld.

Het natuurpark Ribeiro Frio ligt ten noorden van Funchal en is gelegen in een steile vallei omgeven door bergen. Hier zijn vele forelvijvers prachtige fascinerende wandelpaden. Welke ons voeren langs een grote diversiteit van inheemse planten en bomen.

In dit Ribeiro Frio natuurpark maken we onze  wandelingen langs de Levada’s, die diep het woud in gaan. We zullen tijdens de wandelingen ook kunnen genieten van de diverse soorten inheemse vogels, die tegenkomen tijdens de wandeling.

De Levada van Ribeiro Frio naar Portella is een van de bekendste wandelroutes. Tijdens deze wandeling gaan we diep de Laurisilva wouden in waar bij we adembenemede vergezichten hebben.  De Levada voeren ons door een korte tunnel en over smalle en steile paadjes.

In het natuurpark  Queimadas is ons startpunt van de Levada wandeling naar Caldeirão verde. Deze wandeling langs de Levada voert u door het bos, door tunnels en over de bergachtige paadjes. Bij Caldeirão verde vinden we een schitterende waterval in de ketel van de bergen.

Als uitvalsbasis voor onze wandelingen heb ik gekozen voor drie locaties, 4-sterren met zwembad, waar we tijdens onze wandelvakantie op Madeira zullen verblijven. Voor het vervoer gebruiken we plaatselijk gereserveerde vervoerstaxi  en openbaar vervoer. Voor het boeken van de vliegtickets en reserveren van het vervoer is het raadzaam tijdig in te schrijven, dit kan wel een € 150,- in de ticket kosten schelen.

 

 • Programma 28 juni t/m 1 juli - Eira do Serrado 

  Programma Madeira

  1e Dag 28 juni 2018

  Vlucht naar Madeira

  Na het betrekken van ons verblijf in het 4 sterren hotel Estalagem Eira do Serrado - Curral das Freiras.
  Vanaf Eira do Serrado hebben we een weids panorama over het stadje Curral das Freiras. We maken een korte wandeling van Eira do Serrado naar Curral das Freiras (2 km 1 uur) We overnachten 2 nachten in dit hotel****.
  Mogelijk zal het wandelprogramma nog iets gewisseld worden als dit voor de aan en terug rijroutes beter is.

  2e Dag 29 juni 2018

  Assomada (17 km 6,5 uur) 

  Een wandeling met enkele flinke stijgingen door parken en bossen langs de Levado dos Tornos. Nadat we de Levada da Serra gevolgd hebben heb we een mooi uitzicht op een aantal kustplaatsjes. Na Camacha. We wandelen daarna na het dorp van de Rietvlechters.

  3e Dag 30 juni 2018

  Amparo (17 km 4,5 uur)

  Wandelen we door het ongerepte zuidwesten, hier is het cultuurlandschap nog bewaard gebleven. Hierna betrekken we ons hotel**** Enotel Quinta Do Sol met zwembad, waar we 6 nachten verblijven.

 • Programma 1 t/m 6 juli - Quinta Do Sol Funchal

  4e Dag 1 juli 2018

  Paúl do Mar (17 km 5,5 uur)

  Door de eenzame bossen langs de Levado Nova. Deze dalen en bergruggen zijn hoofdzakelijk begroeid met pijnbomen en eucalyptussen. Dan dalen we af via oude stenen trappen naar het vissersdorpje Paúl do Mar. Als we geluk hebben dat de vissersvloot binnenloopt zien we de eenvoudige piepkleine bootjes.

  5e Dag 2 juli 2018

  Barreiras ( 21 km 6 uur)

  We wandelen eerst door wijngaarden langs Levado do Nort (water irrigatie kanaaltjes ) dalen af naar het diepe dal van de Ribeira da Caixa. Waar meer kersen verbouwd worden dan klimmen we het dal weer uit. Naar een uitzichtpunt waar we fraai uitzicht hebben op Camara.

  6e Dag 3 juli 2018

  Aguas Mansas – Portela (13 km 4 uur) – Ribeiro Frio (22 km) – Balcoës (25 km)

  Het eerste stuk van 13 km is een lichte wandeling langs een Levada door een mooi bos. Daarna volgen we een Levada waar overal jonge forellen door zwemmen. Het tweede stuk naar moet je geen last van hoogtevrees hebben. De wandeling naar het uitzichtpunt Balcoës , hier hebben uitzicht op de hoogste bergen van Madeira.

  7e Dag 4 juli 2018

  Risco-waterval - Levada da Rocha Vermelha

  Enkele wandelingen bij Rabacal. (9km = 4 uur) + (5 km =2 uur) + (3 km = 40 min), daarbij komt nog 4 km of de mogelijkheid van gebruik een shuttlebus.

  Vandaag wandelen we naar de Risco-waterval, de vijfentwintig bronnen en voor de diehards ook nog een wandeling langs de Levada da Rocha Vermelha

  8e Dag 5 juli 2018

  Wandelingen bij Rabacal ( 7 km=2 uur) + (9 km = 2,5 uur)

  Wandeling naar het forellenmeer en daarna langs de Levado do Paúl naar Cristo Rei

  9e Dag 6 juli 2018

  Dal van de geredden - rondwandeling Funchal

  Wandeling Dal van de geredden (5 km) en bezoek aan Funchal. Hierna gaan we naar hotel*****Enotel Golf - Santo da Serra in Santo Antonio Da Serra, waar we de laatste 3 nachten zullen verblijven. 

   

   

   

 • Programma 6  t/m 10 juli  - Santo Antonio Da Serra

  10e Dag 7 juli 2018

  Ribeira Seca ( 11 km 4 uur) of Porto da Cruz (16 km)

  Het hoogtepunt van deze wandeling die grotendeels door een oud terrassenlandschap loopt is de Boca do Risco. Op deze pas hoog boven de zee hebben we adembenemend uitzicht. Hier hebben we twee mogelijkheden een stuk terug naar Ribeira Seca of verder langs het de ruige noordkust naar Porta Cruz.

  11e Dag 8 juli 2018

  Pico do Ariero – Pico Ruivo (10 km 5 uur) – Achada do Teixeira (12,5 km 6 uur)

  Deze dag gaan we de hoogste toppen sommige stukken zijn beveiligd met kabels en men dient geen last te hebben van hoogtevrees. Voor de andere zal er een alternatieve wandeling zijn vanaf de andere zijde gemaakt worden We bezoeken ieder geval de huisjes van Santana.

  We sluiten deze dag met een afscheid maaltijd, want de volgende dag zullen we weer naar Nederland vliegen.

  12e Dag 9 juli 2018*

  Vandaag een extra wandeldag.

  Het doel zal een wandeling worden, die we misschien eerder in de week hebben moeten annuleren door het weer.
  Anders heb ik genoeg mooie wandelingen om er een voor deze dag uit te kiezen

  13e Dag 10 juli 2018

  Vandaag zit het er ieder geval weer op en vliegen we weer terug.
  Terugvlucht Nederland in de middag en aankomst in Nederland om terug te kijken op een prachtige wandelvakantie 

   

         

13 daagse   wandelreis over nachting 2 persoonskamer €   1575,00*
 Toeslag bij op verzoek 1 persoonskamer €  350,00

* stand vliegtickets prijs op 1 augustus 2017

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 800,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Madeira wandelreis. Restant van de reissom dient steeds 6 weken

Inbegrepen

 • Vlucht Nederland – Madeira
 • Vervoer op het eiland zullen we doen met openbaar vervoer en taxi's 
 • Overnachtingen op 2 persoonskamer in hotel**** met ontbijt
 • Lunch en warme maaltijden
 • Nederlandse begeleiding


Niet inbegrepen

 • Consumpties en dranken bij de maaltijden
 • Eigen uitgaven
 • Verzekeringen e.d.

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Booking.com

Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.