Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Nieuw Zeeland Australië 2018

IML wandeltochten 2-Daagse Rotorua Nieuw-Zeeland
Two Day walk Canberra - Australië

Vernieuwd programma Australië

Datum: 5 maart t/m 13 april 2018

Deze wandelvakantie Nieuw-Zeeland en Australië, is een een van de mooiste wandelreizen, die ik al langdurig op het programma heb staan. Steeds weer nieuwe wandelvrienden genieten om te wandelen in deze schitterende natuur en deel te nemen aan wandeltochten. In Nieuw-Zeeland en Australië maken we daarnaast ook een groot aantal zelf begeleide wandelingen. Een wandelvakantie, die elk jaar grote indruk op de deelnemers achterlaat. Speciaal is het natuurlijk om Down Under te wandelen, niet te geloven dat we net aan de andere kant van de wereld deze wandelvakantie houden. De ontmoetingen op de IML-wandeltochten, maar ook de vele inwoners, die nog de roots in Nederland hebben liggen. 

Dit jaar zit er een periode van 3 weken tussen de 2 IML-wandeltocht, dus het programma is anders dan andere jaren. De deelnemers maken dit jaar kennis met beide eilanden van Nieuw-Zeeland.

Zuidereiland

Geniet van de mooiste natuur van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland want deze is uniek op aarde. en maakt het tot een van de meest gekoesterde vakantiebestemmingen op aarde, het overtreft de natuur van het Noordereiland volgens de meesten.  Het is ook niet voor niets dat de makers van de films de Lord of the Rings en de Hobbits juist Nieuw-Zeeland uitzochten als opname locaties voor deze films..

De natuur op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is zeer veelzijdig. De gletsjers en tropische regenwouden. Het met idyllische gouden stranden bedeelde Abel Tasman National Park in het noorden van het eiland is totaal verschillend van de zuidelijker gelegen grillige kustlijn.
Waar woeste golven tegen zwarte rotsen beuken.

De MIlford Sound met zijn steile rotsen en prachtige watervallen, maar ook de vele regendagen die zorgen dat deze watervallen ook zo mooi zijn.
De bergpassen in het zuiden vormen tijdens deze wandelreis over het zuidereiland een belevenis. Bocht na bocht een adembenemend beeld en behoren tot de meest bijzondere bezienswaardigheden van het Zuidereiland.  Maar we beginnen deze wandelreis op het Noordereiland.

 •          TABBLAD            Noordereiland Nieuw-Zeeland

  Maandag 5 maart 2018 

  Vertrek uit Amsterdam in de avond voor de vlucht naar Sydney via Dubai

  Dinsdag 6 maart 2018

  Vliegen na een tussenstop in Dubai naar Sydney aankomst op woensdag 7 maart.

  Woensdag 7 maart 2018

  Aankomst Sydney waarna door gevlogen wordt naar Auckland. Waar we tegen de middag aankomen.

  Hier hebben we een motel of appartement in de binnenstad of aan de rand, maar met goed openbaar vervoer.

  Donderdag 8 maart 2018

  Onderwater museum Kelly Tarlton

  We zullen de dag rustig beginnen en we bezoeken het onderwatermuseum Kelly Tarlton en bezoeken dit unieke museum met Pinguïns en vele vissen.
  In de avond zullen we een welkomstmaaltijd gebruiken in een echte Ierse Pub

  Vrijdag 9 Maart 2018

  Auckland, Wandelpad “Coast to Coast”

  Na het ontbijt rijden we naar Onehanga en vandaag wandelen we relaxt (13 km) over een gemarkeerd langeafstandspad “Coast to Coast” door de parken van Auckland van de westkust (Tasmanzee) naar de oostkust (Aucklandbaai van de Pacific Oceaan); een toppertje!

  De goed gemarkeerde wandelroute Coast to Coast Walkway is een vier uur durende, 13 kilometer lange route langs het breukvlak van de landengte van Onehunga bij Manukau Harbour naar  Ferry Building aan de Waitemata Harbour. De wandelroute biedt een fantastisch uitzicht op de haven en de toppen van Mount Eden en One Tree Hill, het Auckland Museum en het Albert Park.

  Zaterdag 10 maart 2018 

  Auckland, Vrije besteding 

  Om op eigen gelegenheid /rekening b.v. het Auckland museum te bezoeken, Victoria Markt of met ferry naar Devonport,  
  Bij mooi weer geniet van fenomenale uitzichten vanaf de Sky Tower of wil je over de brug heen wandelen.

  De Auckland Bridge Climb geeft u de kans om van het fantastische uitzicht over de stad te genieten vanaf het hoogste punt, ongeveer 65 meter boven de Waitemata Harbour. De negentig minuten durende excursie bestaat niet daadwerkelijk uit klimmen, maar is een wandeling langs stalen loopbruggen en trappen boven het drukke verkeer over de brug. Een veiligheidsharnas aan een kabel zorgt ervoor dat u steeds bevestigd bent aan de brug. Gidsen geven uitleg over de constructie van de brug. Reserveren is noodzakelijk. Camera's zijn niet toegestaan​​

  Als u hunkert naar een adrenaline rush, dan kunt u de Auckland Bridge Bungy doen. U maakt een 40 m sprongen boven het water. De prijs is inclusief een T-shirt en toegang tot de brug.

  Zondag 11 maart 2018

  Vulkaan eiland Rangitoto en Motutapu Island

  ferry-vulkaan eiland Rangitotovulkaan eiland RangitotoWe gaan om 07.30 uur met de ferry over voor een wandeling over het vulkaan eiland Rangitoto.  

  Op het eiland is niets van horeca, dus we nemen voeding en drinken mee. 

  Ga ondergronds

  Neem een ​​zaklamp mee naar de lava tunnels en grotten op Rangitoto eiland om ze te verkennen. De ruige lavavelden en dichte Pohutukawa bos te maken voor een dramatisch landschap.

  Alleen op zondagen in maart/april is het mogelijk over het eiland Motutapu met een ferry te bereiken en te wandelen. Motutapu is vooral grasland en ziet er opvallend anders dan zijn buurman Rangitoto. 
  Heeft een aantal bunkercomplexen. We zullen uiterlijk om 04.15 uur de ferry terug moeten nemen. Anders moeten we de nacht op het eiland doorbrengen.

  Maandag 12 maart 2018

  Auckland - Coromandel

  vlindertuin-thamesVandaag rijden we naar Coromandel. Bezoeken onderweg een vlindertuin in Thames. 

  Dinsdag 13 maart 2018

  Coromandel - Driving Creek Railway

  Vandaag een korte wandeling en we gaan met de Driving Creek Railway naar een mooi uitzichtpunt. 

  Woensdag 14 maart 2018

  Port Charles naar Port Jackson

  Deze wandeling is ca. 15 kilometer lang, maar men toch rekening houden dat je er ca. 4 uur over doet. Bij mooi weer maken we een picknick aan het eindpunt van onze wandeling. We zullen genieten van al die mooie uitzichten. Afhankelijk van de grootte van de groep en de weersomstandigheden kunnen we deze wandeling maken. Anders zullen we andere mooie wandeling maken bij de plaats Coromandel.

  Ook de weg terug zal men wederom een groot deel over half verharde wegen gaan met prachtige uitzichten op de Oceaan. De streek is bekend om zijn grote groene mosselen en oesters. Als je een liefhebber van dit bent is dit een paradijs.

  Donderdag 15 maart 2018

  Cave-beachHauri Grove, Hot Water Beach - Cathedral Cove

  varkens-309Bij goed weer rijden via de Road 309 van Coromandel naar Waiha Beach

  Komen langs o.a. de Hauri Grove (grootste bomen van Nieuw Zeeland), waterval en een kluizenaar maken onderweg een paar korte wandelingen. Wandelen naar de Cathedral Cove en als het tij gunstig is bezoeken we de Hot Water Beach

  Vrijdag 16 maart 2018

  Coromandel Karangahake Gorges

  Verplaatsing naar het schiereiland Coromandel vanuit waikinoRotorua onderweg maken we een wandeling de Karangahake Gorges. wandeling Karangahake GorgesEen historisch goud wandeling, door een gebied waar veel mijnbouw geweest is

  Dan rijen we naar de Rotorua waar we overnachten en ons 

  Melden ons voor de wandeltocht en hebben een ontvangst op gemeentehuis. Maken met een kleine rondgang met de landenvlaggen met de organisatie door de plaats.

  Zaterdag 17 + zondag 18 maart 2018

  rotorua-iml-walk2rotorua-iml-walks-15e Tweedaagse Rotorua - Tamaki Village

  Tijdens de wandelingen van de beide dagen laat men ons eigenlijk alles zien wat er in Rotorua aan bezienswaardigheden te zien is.
  Zaterdag voornamelijk door .Op de eerste dag gaan de drie afstanden ,10 km lopen, 21 km lopen (halve marathon), en voor de enthousiaste wandelaars die er de 42 km  door in het Whakarewarewa Forest -Redwood, een aangeplant bos uit begin 1900 met cederbossen en regenwoud. Leuke stroompjes, die zich door het bos worstelen. Met een contrast van boomsoorten uit majestueuze sequoia's, een aantal exotische bosbouw aanplant bevat. De sequoia's zijn geweldig, omdat ze een beroep doen op elk niveau en het vermogen - en hebben ook vele mooie uitkijkpunten waren wandelaars kunnen kijken over Rotorua en bekijk de prachtige meren en geothermische gebieden.Afstanden mag je ter plaatse nog wijzigenLakeland Queen

  Tamaki-Village's Avonds kan er een bezoek gebracht worden aan de Tamaki - Village (NZ$ 110,-niet-inbegrepen).
  Dit bezoek is zeker aan te bevelen. Hier kan men zien hoe men vroeger leefden en genieten we van een dinerbuffet.

  Zondag 10km, 21km en 30km wandelingen, voornamelijk door parken en langs het meer verder langs en tussen de diverse vulkanische activiteiten.

  Maandag 19 maart 2018

  Huka-falls - Waimangu-Valley

  We hebben vandaag een indrukwekkend programma, dus vertrekken we om 07.30. 

  Rijden langs de bungeejumping van Taupo, waar we koffie drinken. Vervolgens maken er een wandeling langs de rivier naar the Huka-falls (Huka-Lodge was het verblijf van Maxima en Alexander tijdens hun huwelijksreis).

  Hierna bezoeken we de Waimangu-Valley, een unieke thermische gebied. Waar we prachtige gekleurde meren en stomende en pruttelende riviertjes aantreffen. Een lust voor het oog.

  Aankomst in de accommodatie omstreeks 17:00 uur. We hebben een aantal units met keuken (zelf catering) Hottub aanwezig is dagelijks te bespreken.

  Dinsdag 20 maart 2018

  Tongariro Crossing - Taranaki Falls

    tongariro crossing blauwe meertongariro crossing rode craterDe Tongariro - Crossing wordt dagelijks door honderden wandelaars gelopen en staat bekend als een van de mooiste dagwandelingen ter wereld. 

  U dient normaal toch regelmatig een 25 kilometer te wandelen. Wie dat kan, krijgt de kans maar bedenk u het is geen lichte wandeling!!!

  De overige brengen een bezoek aan het bezoekerscentrum van Tongariro National Park in Whakapapa Village en maken vanuit dit centrum een prachtige wandeling, waar ze een goede indruk krijgen van dit gebied. De Taranaki Falls, een rondwandeling van twee uur vanuit Whakapapa Village brengt ons langs een 20m hoge waterval. Bij goed weer is de kabelbaan lift open en kunnen we genieten van het mooie uitzicht.

  Woensdag 21 maart 2018

   Tongariro National Park - Wellington

  wellington-botanische tuin-nieuw-zeelandwellington-nieuw-zeeland

  We rijden via een mooie route van het Tongariro National Park. We genieten in het plaatsje van een van hun specialistische Pie's en maken we een fotostop bij echte Nederlandse molen, waar allerlei Nederlandse lekkernijen verkrijgbaar zijn. Na aankomst in de middag maken we in Wellington een rondwandeling en bezoeken het VVV-kantoor aan Civic Square, de Waterfront (=mooie haven) en de Beehive (Parliament). 

  In de namiddag zullen we met de Cable Car met de Botanische tuinen. Boven hebben we ook een mooi prachtig uitzicht over de stad.

  Voor deelnemers voor allen de IML-wandeltocht van Rotorua zit het er op. Zij zullen op donderdag 22 maart 2018 weer richting huis vliegen.

 •          TABBLAD            Nieuw-Zeeland zuidereiland

  Nieuw-Zeeland zuidereiland

  Donderdag 22 maart 2018

  Ferry Wellington - Picton - Kaikoura

  Na het ontbijt bezoeken het Te Papa Tongarewa museum. In de middag vanaf Wellington naar Picton  met de ferry over naar het Zuidereiland.  Een prachtige tocht die deels door een fjorden gaan. We gebruiken deze tocht de lounge, waar we gratis maaltijd, drankjes en hapjes geserveerd krijgen. De oversteek over de straat van Cook kan wat woelig zijn. Soms zien we dolfijnen. 

  Vrijdag 23 maart 2018

  Kijken of zwemmen dolfijnen of “whale-watching”

  zwembad-hotpoolsKaikoura is bekend om zijn unieke “whale-watching” (walvissen bekijken). Kaikoura is de bekendste plaats in de wereld waar je elke dag volop de gelegenheid hebt om tussen de dolfijnen te zwemmen (prijs NZ$ 160,-). Dit heeft echter alleen zin voor wie bedreven is in het snorkelen, Duizenden dolfijnen zwemmen in dit gedeelte van de oceaan. Overal zie je duikelaars en dolfijnen met de boot meezwemmen. 

  Je dient daar voor vroegtijdig 3 maanden ervoor te reserveren, ook voor het ‘kijkersarrangement prijs NZ$ 80,-’, deelname voor eigen rekening.

  Wandeling Kaikoura Walkway

  Kaikoura-zeerobbenWe maken een mooie wandeling door de omgeving en gaan het schaapsscheren bekijken.

  Overnachting in Kaikoura met zwembad en hotpools. 's Middag wandeling over de Kaikoura Walkway ca 11 km, deze wandeling, zullen we veel zeerobben (afhankelijk van het tij) zien op een afstand van 10 meter.

  Wel vroeg op tijdstip 05.30 uur.

  De mogelijkheid om Walvissen te zien is er 07.15 uur (prijs NZ$ 145,-) Vóór  1 maart doorgeven via tijdens de tocht

  Zaterdag 24 maart 2018

  Hokitika via de Hammer Springs Pass - Pancake Rocks en Glowwormen

  waterval-arthurpass-nieuw-zeelandVroeg uit de veren voor een rit over de Hammer Springs Pass. We volgen vanaf afslag Hammers Springs de Leader Road, een smalle landweg.  Een goed onderhouden weg met weinig verkeer. Het eindigt in de stad Waiau aan de rivier de Waiau. Vlak voor naar de stad af te dalen, nog steeds op de heuvel met uitzicht op de streek en de Waiau River Valley voor een van de meest spectaculaire scènes zullen we zeker een fotostop maken. Voor de Hammer Spings hotpool hebben we waarschijnlijk niet voldoende tijd.

  Maar Blacks Point een kleine twee kilometer voor Reefton is een bezoek de moeite waard.  Dit gebied werd ontgonnen voor goud en kolen. Hier zullen we een wandeling maken door een gebied van de oude verlaten mijnen te nemen.

  Maken een stop in Reefton bij het Informatiecentrum. Een van de mooiste in Nieuw-Zeeland. Een fantastische voorstelling van de omgeving en ook een replica van een oude goudmijn te ontdekken midden in het Informatiecentrum. 

  Natuurlijk even gedag zeggen tegen de Bearded Mijnwerkers in hun hut in het midden van Reefton.

  Pancake-Punakaiki-nieuw zeeland

  Daarna rijden door naar de Pancake rocks en blowhole bij Punakaiki.  Overnachten in een motel in Hokitika. Bij goed weer kunnen we genieten een ultieme zonsondergang.  's Avonds bezoek aan de Glowwormtunnel.

  Zondag 25 maart 2018

  Shanty Town, Jadefabriek,  Hokitika, Hokitika Gorges, Gold Water Race Walkway


  Hokitika-jadeIn de ochtend brengen we een bezoek aan Shanty Town. Dit is een toeristisch gouddelverdorpje laat je goed zien hoe vroeger zo dorpje uit zag en het goudzoeken in zijn werk ging.

  Mogelijk vind je ook nog wel wat goud.

   Hokitika-GorgesBezoeken in Hokitika een Jade fabriek en rijden daarna door naar de Hokita Gorges.

  Daarna rijden we door naar Ross. Waar we nog een wandeling van 1 uur maken over de Gold Water Race walkway.

  Maandag 26 maart 2018

  Harihari wandelen de Coastal Walkway, Franz Joseph gletsjer, Lake Matheson Fox-glacier

  harihari-coastwalkTijdens het programma van vandaag moeten we rekening houden met het getij i.v.m. de wandeling. We maken de Coastal Walkway en bij goed weer maken we hier een uitgebreide picknick aan het strand. Ook brengen we in Harihari een kort bezoek aan een leuk lokaal souvenirwinkeltje met een Nederlandse eigenaresse.

  We maken een rit naar Fox Glacier. Onderweg bezoeken we eerst de Franz Joseph gletsjer. Hierna naar Lake Matheson, van waar we via een prachtig pad ca. 4/5 km wandelen om het Spiegelmeer Lake Matheson. We overnachten in een unit met keuken (zelfcatering).

  Lake Matheson-panorama

  Dinsdag 27 maart 2018

  Wandeling bij Fox Glacier en de Mouro Beach Walk en via Haast naar Wanaka

  Franz Joseph gletsjerHaastpass-walkWe beginnen met een wandeling naar de Fox Glacier gletsjer en wandelen terug na de plaats. Dan rijden we in ruim vier uur naar Wanaka. Onderweg bezoeken we een zalmkwekerij en maken we enkele wandelingen o.a. bij de Mouro Beach en Blue Pools in de Haast Pas. Overnachting in Wanaka

  Woensdag 28 maart 2018

  Gouddelvers-dorp Arrowtown wandelen , de Cardrona, Queenstown

  Vandaag rijden we naar in Queenstown, het Mekka van de outdoor activiteiten. We rijden door het skigebied CordronaArrowtown-wandelingvan de Cardrona en maken een koffiestop in het oude het gouddelvers-dorp Arrowtown. Hier maken we een mooie wandeling van 2 á 3 uur. De kabelbaan in het centrum van Queenstown is eigenlijk een must. Boven bij de kabelbaan kan men nog de Skyline Walk maken een korte wandeling.

  De overige activiteiten zijn bijv. de Shotover, rondvaart per stoomschip etc.. Natuurlijk kan je ook rustig flaneren en een terrasje pikken. We overnachten in Wanaka.

  Donderdag 29 maart 2018

  Queenstown-shotoverWandeling ochtend vrije besteding. Mount Aspirin National Park Rob Roy gletser of Milford Sound

  motelkamer-keukenWij laten ons dagprogramma voorschrijven door de w eersomstandigheden. Zwemmen, varen, shoppen, een pittige wandeling (4 stapuren) de Rob Roy Valley track in Mount Aspirin National Park.

  Aanbevolen een vlucht over Mt Aspring en de Glaciers naar Milford Sound en een boottocht op het flord (ca. nz$460,-) .

  In de namiddag via de Lindis Pas rijden we naar Omarama waar we overnachten.

  Vrijdag 30 maart 2018

  Wandeling Clay Cliffs en Mount Cook Village - Lake Tekapo - Mount John Walk

  Clay ClifsIn de ochtend naar de Clay Cliffs voor een korte wandeling en dan naar Mount Cook Village. Brengen een bezoek aan het bezoekerscentrum van Mount Cook-village.Hooker Glacier-mount-cookWij rijden door naar de Hooker Valley. De mooiste korte wandeling (3 tot 4 uur) hier is de Hooker Valley Track, je loopt dan richting Mount Cook. De wandeling loopt langs de Alpine Memorial wat een schitterend uitzichtpunt is. Vervolgens kom je over twee hangbruggen waarna je de vallei binnenwandelt.  Eindpunt is de Hooker Glacier welke uitmondt in de Hooker Lake. (vier uur durende wandeling ‘heen en terug’). Rit naar Lake Tekapo waar we overnachten. Bezoeken het kerkje van de Goede Herder, die prachtig aan het meer ligt. Met achter het altaar een raam met blik op het meer.

  Lake TekapoMaken vanaf de Mount John een wandeling van de sterrenwacht en het meer naar onze overnachting.

  Zaterdag 31 maart 2018 

  Castle HillHierna zullen we ons verplaatsen we ons via een mooie binnenlandse route naar Castle Hills in de Arthur Pass, waar we een korte wandeling zullen maken.

  Castel HillOm ons vervolgens naar Christchurch Airport te begeven voor onzer vlucht naar Sydney, waar we in de vooravond vliegen.

  In Sydney zullen we bij de Airport overnachten om de volgende ochtend door te vliegen naar Melbourne.

 •          TABBLAD            Australie

  AUSTRALIË

  MELBOURNE - SNOWLY MOUNTAINS -  IML CANBERRA – BLUE MOUNTAINS - SYDNEY

  Zatedag 31 maart 2018

  Vlucht van Christchurch naar Sydney, waar we in een hotel bij het vliegveld zullen overnachten. 
  Deelnemers voor alleen Nieuw-Zeeland vliegen vanuit Christchurch naar Nederland/België of Duitsland

  Voor deelnemers alleen Australië
  Vrijdag 30 en Zaterdag 31 maart 2018 Vlucht Amsterdam/Frankfurt/Londen - Melbourne

  Zondag 1 april 2018

  Melbourne 

  Vandaag vertrekken we vroeg naar de luchthaven van Sydney naar Melbourne . Hier hebben we een hotel in het centrum op loop afstand van het station .

  Melbourne tramHier zullen we de hele dag verblijven en overnachten. In de middag maken we een rondje om het centrum in de charmante City Circle tram.
  Melbourne is de hoofdstad van Victoria en verschillende wijken, zoals een Italiaanse en Chinese wijk, maar ook een Griekse en Turkse.
  We brengen een bezoek aan de grootste openluchtmarkt van Australië, de bekende Queen Victoria Market, met meer zeshonderd kraampjes. 

  BeechworthMaandag 2 april 2018

  Melbourne - Beechworth

  Vandaag heb je de ochtend nog te besteden in Melbourne. Terwijl ik het  personenbusje ophaal op het vliegveld. Voor onze verdere verplaatsing door Australië.

  We vertrekken na de lunch naar Beechworth met een leuk en gezellig centrum. Je waant je middenin de 19e eeuw, en proef je de goudkoorts die heerste.

  Dinsdag 3 april 2018

  Beechworth - Snowy Mountians

  Ons verblijf in de Snow MountainsWe rijden vanuit het goudzoekersplaatsje door de Snowy Mountains in het Kosciuszko National Park waar we twee villa's de  Seldom Seen  en Mitta Mitta hebben in het plaatsje Thredbo, hier zullen we drie nachten verblijvven en maken wandelingen door de alpenweiden.

  Woensdag 4 april 2018

  Snowy Mountians - Kosciuszko National Park

  Ook vandaag zullen we een aantal wandelingen maken, misschien met de kabelbaan naar de top van de berg.

  Donderdag 5 april 2018

  Snowy Mountians - Kosciuszko National Park

  Snow mountiansHoge bergen, uitgestrekte vlaktes. We maken enkele wandelingen onderweg en overnachten in Canberra

  Vrijdag 6 april 2018

  Snowy Moutains - Canberra - inschrijving en openingsceremonie en wandeling

  Een afwisselende rouWandeling bij te dwars door de glooiende heuvels lverlaten we de Snowy Mountains na het ontbijt. Maken we mogelijk nog een korte wandeling door de Botanisne tuinen.. Tussen 14.30 en 15 uur halen we de startkaarten af. Om 16 uur maken we gezamenlijk naar het een wandeling langs een aantal kunstwerken en langs het Oude Parlementsgebouw .

  18298 footerlogo

  Zaterdag 7 en zondag 8 april 2018

  Tweedaagse Canberra- IML-walk

   Tijdens de twee wandeldagen zal de organisatie ons langs alle bezienswaardigheden van de nieuw aangelegde hoofdstad van Australië Canberra leiden.
  Zaterdag is er ook een 42 km naast de 30 - 20 km van deze tweedaagse. Zaterdags gaat de route langs het meer.
  Terwijl zondag een veranderlijk parcours is maar door een aantal natuurgebieden.
  Zondag de uitreiking van de IML/PPML Award (sluitingsceremonie om 15:00 uur)

  Maandag 9 april 2018

  Jelolan Caves en wandelingen aldaar

  Blue-mountains-botanische-tuinblue mountains jenolan grottenAlternatief bij goed weer een rondrit over de Old Bell Line Road naar de Botanische Tuinen, tussendoor maken we een stop met een wandeling van 2x 45 min naar een prachtig uitzichtpunt. Een mooie plek om ons lunchpakket te nuttigen. Koffie drinken en rondwandeling in de Botanische tuinen van ca. 2,5 uur daar.

  We gaan daarna naar de Jelolan grotten en maken een wandeling er door en daarna nog een wandeling in de omgeving. 
  Er zijn enkele mogelijkheden van deze grottentochten, die in zwaarte verschillen. 

  Berg Aganen Tijdens de spectaculaire rit heen en terug zullen we zeker wel kangoeroes zien om te fotograferen.

  We overnachten hier in het Jenolan Caves House  onze overnachting op deze unieke plaats

  We overnachten in Sky Rider Motel in Katoomba. 
  Bezoek aan het uitzicht punt de “3 Sisters”, bij zonsondergang en met verlichting. Mochten we vroeg arriveren maken we de wandeling van Govetts Leap Lookout Point naar Evans Lookout Point, die later op het programma staat.
  Afhankelijk van het weer zal het programma wordt uitgevoerd, dus deze dagen kunnen wisselen.

  Dinsdag 10 april 2018

  Dagje struinen Katoomba of wandeling over de Clif Way en de Federale Pass

  Katoomba kent veel toeristische attracties, het kost zeker een dag om al deze attracties te voet (via Giants Staircase) te bezoeken. 
  We overnachten in Sky Rider Motel in Katoomba.

  Woensdag 11 april 2018

  Wandelen in de Blue Mountains of vrije besteding in Katoomba

  We wandelen Govetts Leap Lookout Point naar Evans Lookout Point en daarna maken we een wandeling door de Grand Canyon. We overnachten in Sky Rider Motel in Katoomba.

  Donderdag 12 april 2018

  Kangeroo Valley - Kiama Blowhole

  Rijden via de Berry Mountain Road met mooie vergezichten door Kangeroo Valley naar Kiama, waar we bij de Blow Holl en de vuurtroen gaan kijken. Hopelijk hebben het juiste getijde, zodat we het water zien op spuiten..
  Dan rijden we naar Sydney waar we de laatste nachten zullen overnachten in Potts Point vlakbij de levendige wijk Kings Cross.  Daarna eerst de auto inleveren of anders de volgende ochtend vroeg.

  Vrijdag 13 april 2018

  Sydney, Stadswandeling Botanisch Tuinen, Operagebouw, Darling Habour

  sydney-opera-brugsydney-skylineEen verkennende stadswandeling van ca 8 km en vaart met ferry langs de bezienswaardigheden. Ferry naar Darling Harbour wandelen langs o.a. door de botanische tuin, Operagebouw en China-Town, In Chinatown zullen we de lunch gebruiken.

  Zaterdag 14 april 2018

  Sydney

  Vrije besteding. b.v. met de Hop on Hop off bus en de Bondibus de stad en omgeving verkennen.   Eventueel 's morgens mogelijkheid de vismarkt te bezoeken.

  sydney-ibissenRONDLEIDING VISMARKT SYDNEY kosten € 25,- per persoon van 06.40 tot 08.30 uur Een rondleiding achter de schermen van deze grote vismarkt. Je komt op de werkvloer waar de vis verhandeld wordt. Tijdig aanmelden is wel van belang, want de excursie is een week van te voren vaak volgeboekt. Informatie op www.sydneyfishmarket.com.au

  Zondag 15 april 2018

  Sydney: Vrije besteding + inpakken en wegwezen.

  Breng in ieder geval een bezoek aan die bezienswaardigheden die uw persoonlijk erg boeien
  Om ca. 17 uur vertrekken we met de airport-link naar het vliegveld. Mogelijkheden voor een verlenging of een stop over zijn er. Vraag er om.

  Maandag 16 april 2018

  Doel: Aankomst Amsterdam in de voormiddag. Moe maar voldaan !!!

Data    1 pers kamer  

Prijzen Nieuw-Zeeland en Australië 

8 maart t/m 2 april 2018

 Nieuw Zeeland

 Ca. € 390,-

 € 3830,-**

8 maart t/m 13 april 2018

 Nieuw Zeeland en Australië   IML

 Ca. €   580,-

ca  € 5770,-**

30 maart   t/m 13 april 2018

 Australië IML-tocht

 Ca. €   190,-

 € 3340,-**

 

 Korting eigen vliegticket Nieuw-Zeeland en Australië

 

 € 1500,00

   Korting eigen vliegticket Nieuw-Zeeland of Australië   € 1300,00

 *Afhankelijk van het aantal deelnemers

** Prijzen uitgaande vliegtickets en koers tot 4 september 2017

De overnachtingen in B&B. Lodges en motel/hotels is op basis van 2 persoonskamer met ontbijt en de lunch onderweg verzorgen wij zelf.
Soms zijn er ook bedden in de woonkamer bij appartementen.

Reis prettig en gebruik een zachte reiskoffer tijdens deze reizen. Ze zijn makkelijk te laden in  de bagageruimte van een auto en zijn licht en neem er wel een met wieltjes.

 Inbegrepen

 • Vliegticket  Nederland - Wellington - Auckland-Sydney - Sydney-Amsterdam
 • Transfers en bagagetransport tijdens de wandelreis in een personenbusje.
 • Overnachting in motels, hotels en appartementen op 2 persoonskamers incl. ontbijt en lunchpakket (zelf maken)
 • Begeleiding van Nederlandse reisleiding
 • Kabeltrein en Museum Wellington
 • Welkomstmaaltijd in Wellington
 • Specialiteiten Pie in het plaatsje Bull
 • Wandeling Tongariro Crossing of Taranaki Falls
 • Toegang wonder Waimangu-Valley.
 • Toegang vlindertuin Thames en onderwater museum Kelly Tarlton
 • Ferry naar vulkaan eiland Rangitoto
 • Diner cruise met de Lake Queen in Rotorua
 • Inschrijfgelden IML-tochten
 • Donatie Asia Care Foundation
 • Toegang Botanische tuinen in Jolelan grotten
 • Ferry Sydney
 • Lunch in Chinatown met een rijstmaaltijd


Niet inbegrepen

 • Privé uitgave
 • Verzekeringen
 • Consumpties
 • Diners behalve die vermeld staan
 • Lunch op vrije bestedingsdagen

De warme maaltijd is voor eigen rekening behalve als dit anders is vermeld.

Daar we gebruikmaken van units met zitkamer en keuken, waar we zelf de maaltijden kunnen verzorgen.
Hierdoor zal een 3-gangenmaaltijd niet duurder hoeven tezijn dan € 12,-

Inschrijven

De prijs in inclusief vervoer, ontbijt en lunch overnachtingen op 2 persoonskamers, begeleiding, inschrijfgeld IML-tochten,
Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 2500,- over te maken op

Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Nieuw Zeeland/Australië
 


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Booking.com

Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31 (0)6 52 78 88 06
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandel programma 2020

  Wandel programma 2020

  Programma bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.