Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

China wandelreis Chengdu Moxi Town

Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten ons verrassen.

Xinyang Thee procedés bezoek

In de streek van Xinyang neemt de thee een belangrijke plaats in, maar hier wordt de thee net nog als op de duurdere Franse Wijnboerderijen nog met de hand geplukt. Maar ook het drogen gaat met de hand een nauwkeurig proces in afgesloten ruimtes.

We worden in de ochtend opgehaald met de bus voor een bezoek aan dit gebied. We komen eerst bij een Theehuis of moet ik het The Chateau noemen?

Op de straat iets verder heeft een slager in zijn stalletje de varkensdelen op gehangen voor de verkoop.

Maar we krijgen hier een kleine rondleiding door het theehuis.

De volgende stop is een soort museum van de thee. Leuk om te zien en voor de foto’s te schieten. Wat dan ook druk gedaan worden. Maar we hebben ook weer niet te veel tijd, want een theeplantage/tuin wordt eerst doorwandeld. Men laat zien dan de beste thee van de jongste kleine blaadjes komt en dat die alleen met de hand geoogst kunnen worden.

Daarna een blik in de keuken van het proces in droogbakken wordt de thee blaadjes met bezem los gedroogd, waarna het weer op rietplaten ligt verhit wordt zodat het droogt.  Keurmeesters letten op het proces.

Hierna proeven we de groene en de rode thee, als koffiedrinker kan ik daar geen goed oordeel overgeven. Maar weet wel dat ik moet zeggen dat de geur goed is, net als in het landschap.

Want buiten de smok in de stad Beijing is lucht hier overal wel zuiver.

Hierna gaan we naar het hotel, waar we een lunch krijgen dat we voor dagen moeten eten. Overvloedig en geweldig.

Om 14 uur stappen we in de bus, die ons in 2 uur naar het vliegveld brengt. Nu het vliegveld is een geweldig groot vliegveld met ruime loophallen. Maar het is er aan de gates niet druk met vliegtuigen. Ik zie op de borden Delayed vele malen terug. Het blijkt dat het door de weersomstandigheden vertragingen van meer dan twee uur zijn, het regent hard, maar dacht dat kan het toch niet zijn.

Omdat het laat zou worden wordt door de organisatie voor iedereen een Big Mac gehaald met wat drinken. Als we die op hebben krijgen we van de maatschappij ook allemaal een maaltijd aangeboden omdat de vlucht vertraagd is. Wat een service van Southern China Airlines.

Om 20.40 uur is ons vliegtuig gearriveerd en begint het boarden. We hebben wel wat turbulentie, maar ik dut weg. Omstreeks 23.35 uur hebben we de koffers weer van de band in Chengdu en rijden naar het hotel. Rond 01.00 uur hebben we onze kamers, ditmaal niet allemaal een eigen kamer maar met ze tweeën een kamer. Op iets anders had ik eigenlijk niet gerekend

Na een douche wandelen we nog even rond voordat we in een diepe slaap vallen.

IML-WALKING GEDACHTE

Ook heb ik begrepen, dat de geheel het bezoek is in het kader dat men in China op de IML-gedachte in verschillende provincies een meerdaags wandelevenement wil gaan organiseren.
Daarvoor worden er enkele nieuwe Mountains Walking Festivals opgestart en heeft men connecties van het Beijing Mountain Walking Festival uitgenodigd voor een bezoek aan deze tochten en andere delen van China te laten zien.

Naast mij is er een wandelaar Elfas Zadzagome uit Zimbawe, welke 3 maal de Internationale Beijing Mountains Walking Festival heeft gewandeld en voor de 10e maal in China is. 

De Indonesiche groep bestaat uit Maria, Fitria, Clara en Andy, waar Maria de administratie doet van de International Heritage Walk in Yogjakarta en de andere drie er voor als vrijwilliger werken. Mooi dat zijn deze kans gekregen hadden.

De Grieken bestaan uit twee groepen de Journalist/Politicus George Keremeros  met zijn vrouw Tania Ghiossi (Pers officier van Ministrerie van Immigratie) en de groep van Leferis Kontos (Greece-China Association) en de zoon Filippos Kontos (Greece-China Link). verder  Elli Derventza  (Grieks toerisme), Alexander (een paraglider en outdoor organisator)

Het geheel wordt georganiseerd door het Gouvenement China Directeur Marketing Alston en de Beijing NGO Accociation for Internationale Exchanges Xu Qiang, waarvan de secretares Ju Pin de begeleiding doet.

Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.