Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Verslag wandelreis China - Foto's

Wandelreis China 2017

Dinsdag 5 september 2017

Laatste dingen inpakken, maar er komen toch nog een aantal vragen via de mail, whatsupp en messegner binnen die ik wil beantwoorden. Kom ik tijdnood controleer of ik noodzakelijkste bij me heb paspoort, E-tickets, moiel, creditcard, beurs en OV-kaart. Conny is zo aardig mij naar het station te brengen.  Daar realiseer ik me, dat ik eigenlijk een klein uurtje te laat ben, om 3 uur van te voren op schiphol te zijn.  Maar bij aankomst in Amsterdam verloopt gelukkig alles snel bagage ingeleverd en door de veiligheidscontrole heen.

Even nog rond gekeken alle verleidingen weerstaan van shoppen kunnen weerstaan. Mag tch geen meer bagage meenemen.

6 september 2017

De nacht vier uurtje uit het vliegtuig in Dubai fijn even de benen strekken en in Dubai blijft 's nachts tot een uur of drie alles open. Dus de tijd vliegt voorbij. Jammer kan ik ditmaal geen gebruikmaken van de Emirates Lounge. want ik had in mei 2017 net 4 dagen te laat gevloegen. Hierdoor raakte ik mijn Silver Card status kwijt. Maar goed deze komt na deze reis weer terug.

Arriveer in de middag in Beijing. Daar wacht een erg lange rij voor de immigratie. Liefst 1 uur en een kwartier duurt het voor me om mij paspoor te overleggen en met een stempel het land binnen te komen. Een wandeling naar het hotel laat ik toch maar zitten want het blijkt tot ruim een uur te zijn. Een taxi brengt me voor ca 4,50 incl. fooi naar mijn hotel.

Even een klein beetje administratie. Maar kom er achter dat de VPN niet steeds goed werkt en duik dan toch maar het bed in, nadat ik de deelnemers op Schiphol een goede vlucht heb gewenst.

7 september 2018

Deelnemers arriverenVroeg met de gratis hotel shuttle naar Terminal 2 onderweg een gezellig gesprek met een Duitser, die uiteindeljk bleek naar Terminal 3 te moeten. Maar goed hij raake niet in paniek en nam de gratis pendelbus. Ik kijk of onze chauffeur er al is. Maar zie dan een bordje met Pieter en Termont. Stap naar de jonge dame toe en probeerde uit te leggen dat ik hun niet was, maar wel hun kende.  Legde uit dat ik ook op een groep voor deze wandeling stond te wachten, maar mijn chauffeur nog niet had gezien. Mijn contact was Li Yuchen en dan het gemaak van sociale nedia. Zelf geblokkeerd, maar zij via het chinese web contact met de organisatie en kon me vertellen dat de chauffeur in de traffic zat. Maar dat die er zo kon zijn.

Voor dat onze groep aan kwam was hij aanwezig en gaf even een hand aan Miel Termont en Pieter Lambregtse maar deze hadden blijkbaar erg veel haast. Maar goed zie ze wel de komende dagen. Wij met ze alle naar het busje, waar de deelnemers op de weg naar het hotel konden zien wat verkeers traffic inhoud in Beijing met 4 miljoen auto's op de weg. Ondanks er liefst 14 banen zijn, dus 7 heen en 7 terug. Beijing heeft een bewoners aantal van liefst 22 miljoen inwoners, waar er 13 miljoen in de stad wonen.

In hotel even de plichtplegingen voor het inchecken, want ja er moet natuurlijk paspoorten gescand en gekopieerd worden voor politie. Je bent verplicht die binnen 24 uur van aankomst te doen. We krijgen ook direct de sleutel bvan de kamers, waar we zelfs voor 12 uur al opmogen.

Vervolgens een wandeling door een hutong naar de Diamen street een straat waar vele bronzen beelden staan, maar ook in de zijstraten. Ons doel is de Ondergrondse Stad. Hier had ik van gehoord maar de voorgaande jaren is er niets van gekomen. Nu ook dit jaar niet, want het blijkt dat die met het maken van een nieuwe hutong is verdwenen of gesloten. Werd me verteld door een Engelssprekend meisje. Jammer maar even een blik werpen op het grote plein en weer wandelde terug. Maar we hadden een FKC lunch gehad met soep en natuurlijk kip

gezellig even wat drinkenEven een stop bij een café waar we een biertap van 3 liter op tafel kregen en dan ons hotel opgezocht even in de tuin zitten buurten en daar onze maaltijd genoten. Hierna gaan een aantal hun oogleden de kans om ook echt te een paar uur te kunnen sluiten.

Zelf ga ik nog aan de wandel en maak enkele grote rondes bij het hotel vandaan. Uiteindelijk heb ik lieft 9 kilometer op mijn Fitbit staan en vind het oo wel tijd om de ogen dicht te doen.

Met als reslutaat dat je dan om 02.30 uur weer klaar wakker ben en dit verslag zit te maken. Nadat ik eerst de ferry voor onze wandelreis Nieuw-Zeeland en Australie heb besproken.

De foto's worden geplaatst indien mogelijk dagelijks op http://jalbum.net/nl/browse/user/album/1827627​ 

8 september 2017

Great Wall BadelingDeze dag worden we opgehaald door een chauffeur met onze begage, die ons naar de Great Wall bij Badaling brengt.  De chauffeur stond ons voor 8 uur al op te wachten, maar voordat iedereen aanwezig was en de kamers gecontroleer uitgecheckt waren was het toch ruim later dat we konden vertrekken. We maken dan ook direct mee wat de verkeers jam van Beijing inhoud. We hadden een engeltje op de schouder toen een grote bus met een behoorlijke vaart langs ons reed en het busje van ons geen voorrang gaf, maar gelukkig reageerde onze chauffeur direct. Ja in het verkeer hier geldt de wet van de sterkste of de brutaalste. Rond 11.00 zijn we bij de Great Wall

We gaan met de kabelbaan naar boven om daar een stuk over de muur te wandelen. De zon schijnt voorop en iedereen komt er al gauw achter dat het wandelen over de Great Wall veel inspanning zorgt. Na de eerste toren ben je drukte van het toerisme kwjt, maar dan guts al je zweet al naar buiten.  Je moet je goed vast houden bij de erg schuine stukken, terwijl de leuningen heet zijn van de zon.  Maar iedereen vond het een geweldige ervaring om er over heen te kunnen  lopen.

Scared WayNa deze belevenis rijden we naar de Scared Way, de Heilige weg die omzoomd wort door beelden van leeuwen, kamelen, goden, krijgsheren die naar de Tombes van de vroegere Ning Keizers loopt.  Er zijn 13 Tombes in het gebied. We wandelen tot net over de helft en wandelen dan terug.

Hier besluiten we in overleg de Tombe zelf te laten zitten voor wat die is, want we moeten nog een stuk terug naar Beijing door de verkeersdrukte en naar ons hotel daar en we weten niet hoe laat de opening precies is. Voorgaande jaren was het hotel dicht bij de start en lagen de Tombes en de muur op de route naar ons hotel.

Opening 8e walking festivalDe opening was mooi op gezet wat aankleding, natuurlijk veel speeches, waaronder Miel Termont die nieuwe plannen onthulde over China 2022 en Japan.  Zelf had ik nog een ontmoeting met een vertegenwoordiging uit een plaats ten zuiden van Beijng, die me uitnodigde om daar in november een keer heen te komen met een groep.  Dit jaar zeker niet, maar misschien in 2018 eens kijken of het lukt.

Gezellig samenzijn

Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.