Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

1e DAG BEIJING MOUNTAINS INTERNATIONAAL WALK

Ben op tijd weer wakker om te ontbijten een blik naar buiten en het lijkt weer een mooie dag te worden. Het ontbijt is goed en voldoende het was zelfs mogelijk buiten aan het water dat te gebruiken. Hierna gaan we naar de bussen, we krijgen te horen dat we met ene eigen personenbusje zullen rijden, die ons ook de dag ervoor heeft gereden.

Het busje zou achter de bus aanrijden, maar de groep uit Mauritius had hun eigen tijd en kwam dus ruim 20 minuten later de bus in, zodat we ruime vertraging vertrokken. E moesten ca anderhalf uur rijden naar de start. Nu hoorde we later dat mensen, die een woning in Beijing niet konden betalen elke dag wel 2 tot 3 uur moesten reizen om op hun werk te komen. Dus voor Chinese begrippen valt het dus wel mee.  Onderweg vond ene politiecontrole nodig onze busje aan een controle te onderwerpen, hierdoor kwamen we na de start van de wandelmassa bij de start.

start 1e dag IML Beijing Mountains WalkNu dat leverde dan ook problemen op om nog bij de start te komen met het busje, want alle wegen waren afgezet door de politie of bewakingsbeambten. Die hielden zich strikt aan hun opdracht niemand doorlaten.  Uiteindelijk stappen we maar de bus uit en gaan we te voet naar de start.

Hierdoor misten we de veiligheidscontrole met de detectiepoortjes maar we waren op pad. Later hoorde ik dat er buiten ons nog een ruime 6000 Chinezen aan deze wandeling deelname.

Splitsing 10 en 20 kilometerDe route ging net als voorgaande jaren eerst licht stijgende over een asfaltweg, maar we liepen vandaag de route van de tweede dag van de voorgaande jaren. Daarna ging het met diverse slingers steeds meer omhoog en kwam het ”luie” zweet er uit.  Het droop van het voorhoofd het was ook goed warm en de zon deed ook erg zijn best. Bij het 5 kilometerpunt was er muziek en dat was tevens het keerpunt voor de deelnemers van de 10 kilometer.

Voor mij werd het toen pas echt genieten, we verlieten het asfalt eerst nog even door kleine geplaveide achteraf steegje door een oude dorp, maar dat door de natuur over veldwegen. Met bloeiende goudbloemen en andere gewassen. Ook nu weer steeds stijgende naar een pas tussen twee toppen bereiken we de oevers van een groot stuwmeer.  Nu blijven op deze hoogte langs het stuwmeer wandelen. Na enige tijd zien we de grote stuwdam liggen en deze komt snel naderbij. Ik weet uit ervaring, dat as je denkt dat je er bijna bent dat een zijdal je nog een groot aantal extra kilometers geeft  voordat  je hem daadwerkelijk bereikt.

Marmeren platen geven de route aanNadat we over de dam gewandeld hebben met de nodige foto’s gaat het via ene lange trap naar beneden en daar is de lang verwachte schaduw. Hier nemen we nog even ene pauze om op de rest van de groep te wachten. Echter die heeft erg anders blijkbaar ook een pauze genomen dus we besluiten na he einde te wandelen.  Na de finish staan onze begeleidsters ons al verheugd op te wachten en als ik vraag of er mogelijk nog bier en frisdrank te koop is worden we naar een paar stoelen gebracht. En even later heeft ze een aantal blikjes koel bier en cola in een winkeltje gekocht voor ons. Geweldige organisatie !!

Een Chinese Catharina waar ik een stuk mee opgelopen hebAls de andere ook arriveren, blijken ze inderdaad ook een pauze genomen te hebben, maar nadat ze bij ons schaduwrijk plekje gekomen te zijn toch nog maar een extra pauze genomen te hebben.

Als iedereen hun drankje op hebben gaan we naar ons busje en rijden we terug naar het hotel. Na gedoucht te hebben gebruiken we het uitgebreide en goed verzorgde dinerbuffet.

Om nog ergens achter wat te drinken haakten we toch grotendeels af om na deze lange dag nog even op de kamer wat te doen en op tijd in bed te duiken.

Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.