Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Walkers Festival of Lithuania Nieuwe startplaats Kaunas

Booking.com

Internationaal wandelfestival Jurbarkas Litouwen/Lietuvos Republika
Van Jurbarkas nu naar KAUNAS

Datum: 26 juli t/m 8 augustus 2019 

IML-IVV Walk KAUNAS
30 juli t/m 5 augustus 2019
Reissom € 695,- 

Vertrek vanaf vliegveld Schiphol om 10.20 uur naar Vilnius.
Programma van 30 juli t/m 5 augustus 2019 (excl. Riga rondleiding)

Overnachtingen 1x  Druskininkai - 2x Kaunus
Vervoer Airport naar B&B in Jurbarkas.

Deelname aan de Internationale Tweedaagse Jurbarkas.
Ontbijt plus warme maaltijd en lunchpaket voor onderweg. 

Om 16.30 vlucht terug uit Riga naar Amsterdam aankomst omstreeks 17.50 uur.

Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van € 695,- + € 12,50 over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met vermelding Litouwen-KORT. 
 

Meld je aan

 

 

PROGRAMMA VAN DE TOCHT

Deelname aan dit wandelfestival, welke in 2015 de IML-walk status gekregen voor Litouwen (Lithuania).

De ervaring vanvijf jaar deelname en verkenning van het land zitten in mijn wandelreisprogramma verwerkt.

Zo ziet u werkelijk iets van het land Litouwen en laat mij hierbij  dan uw begeleider zijn.

Je zal in Jurbarkas een enorm enthousiaste wandelorganisatie treffen en vriendelijke wandelaars, die het geweldig vinden dat we daarheen komen.

Iedereen wil wel een woordje met je wisselen al is het taalprobleem er soms wel.
Men heeft een gezellig kampeer- en festivalterrein, waar het na afloop van de wandelingen goed vertoeven is.
e wandelroutes zijn met zorg uitgezet en er is ruim voldoende drinken en eten onderweg verkrijgbaar. Voor de liefhebbers is er zelfs tapbier op de verzorgingsplaatsen.

Litouwen zelf is grotendeels glooiend maar niet zo vlak als Nederland, maar heeft vele prachtige natuurgebieden.
Ook de oude steden als Vilnius, Kaunus en Klaipeda zijn mooi om te zien.

Tijdens deze wandelreis laat ik je de mooiste plekje zien en we wandelen door vele natuurparken. 

I.v.m. de overnachtingsmogelijkheden is er een deelnemersaantal van maximum 18 personen voor deze complete wandelreis.

 

 •          TABBLAD            Kaunis-Vilnius-Centraal-Litouwen

  Vrijdag 26 juli 2019

  Vlucht naar Vilnius - avondwandeling

  Verzamelen in de ochtend en vliegen vanaf Amsterdam naar Vilnius. 

  Na aankomst nemen we eerst de busjes ontvangst. Brengen we de koffers naar het hotel, waar we de kamers verdelen. Hierna hebben we een gezamenlijke maaltijd nabij ons hotel Panorama.
  Mogelijk brengen we alvast een kort bezoek aan het oude centrum.

  Zaterdag 27 juli 2019

  Vilnius -oude stad  - TV-toren

  Vandaag maken we een rondwandeling door en om het oude stadsdeel van Vilnius, waar we alle bezienswaardigheden van deze prachtige stad zullen bewonderen. Je zal versteld staan van de schoonheid van deze stad en de onverwachte plekjes.

  In de avond bezoeken we de TV-toren waar we op 165 m. van een drankje en een maaltijd zullen genieten. Terwijl we boven 360 graden in het rond draaien, kunnen we genieten van uitzicht over de stad en zijn omgeving. 

  Zondag 28 juli  2019

  Kernavé

  Rijden vandaag naar het rustige plaatje Kernavé, een slaperig dorpje bij het idyllische Nerisdal met hoge vestingheuvels.

  Door I, Juliux, CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2273215De huidige kerk van Kernavė (gebouwd in 1910-1920) is gelegen naast de resten van vorige kerken. De funderingen van de kerk uit 1739 zijn blootgelegd. Deze houten kerk is in 1935 verhuisd naar Krivonys. Ter nagedachtenis van de tweede kerk, de Vytautaskerk, is een betonnen monument met een kruis opgericht tijdens de viering van de 500e verjaardag van Vytautas’ overlijden. In de grond waarop de twee kerken stonden zijn van de 15e tot de 19e eeuw de inwoners van Kernavė begraven. In de buurt van de kerk staan ook twee kapellen: een van hout en een van baksteen. In de bakstenen kapel bevindt zich het mausoleum van de Romer-familie. De beide kapellen behoren toe aan de parochie en liggen in het cultureel reservaat.

  "Deze archeologische site werd in 2003 een staatscultuurreservaat. In  20404 werd het door Unesco opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Unesco beschouwt de site als een "uitzonderlijke getuigenis van ongeveer 10 millennia van menselijke nederzettingen in deze regio" (Wikipedia) 

  We maken in dit gebied enkele wandelingen.

  Maandag 29 juli 2019

  Kasteel van Trakai -

  We rijden van dag een rit dooor de omgeving. We maken een stop en een wandeling bij het Kasteel van Trakai.  In het plaatsje met kleurrijke huizen, proeven we natuurlijk de Kibinai. Dit soort vleespasteitje is een beroemde specialiteit van Trakai. Waar we mogelijk een boottocht maken om het kasteel. 
  Maken een wandeling door een bos en moerasgebied 

  We overnachten nogmaals in Vilnius, dus 's avonds kan je nog genieten van het oude centrum van Vilnius.

  Dinsdag  30 juli 2019

  Merkiné - Grutaspark - Druskininkai

  wandelfestival-litouwen-201321

  wandelfestival-litouwen-201320In de ochtend vrij en om 13. uur zullen via Vilnius Airport onze deelnemers van de korte reis ophalen.

  Als we verder rijden komen we in de plaats Merkiné waar we een rondwandeling maken over de oude vestingheuvels, die er omheen liggen. Van boven kunnen we de prachtig kronkelende rivier bewonderen. Wat verder bereiken we de Piramide van Merkiné, een bijzondere bedevaartplek midden in de bossen waar een groot aantal Litouwers naartoe komen. Het is een aparte ervaring om dit mee te maken.

  De overnachting is in Druskininkai, een bijzondere plaats op een afgelegen plek in het natuurpark Dzukija, niet ver van de sovjetgrens. De stad is gelegen in een schilderachtig landschap met rivieren , meren, heuvels en bossen, waar we een wandeling door zullen maken. 

  Hier bezoeken we het Grūtaspark In 2001 werd het Grūtaspark geopend, waar allerlei beeldhouwwerken, monumenten en gereedschappen uit het Sovjettijdperk verzameld werden. We zullen daar een wandeling doorheen maken en het is interessant om al deze oudere standbeelden uit de Sovjetperiode te zien.wandelfestival-litouwen-grutaspark

  In de avond kan eventueel het Aquapark zwembad voor 2 uur relaxen of rondslenteren tussen 21 en 22 uur is er een lichtorgel fonteijn in werking. Hotel Regina nabij het Aquapark

  Woensdag 31 jul 2019

  Natuurpark Dzukija wandelen - Zervynos - Kaunas

  We maken een wandeling (ca 1 uur) vanuit het dorp Marcinkonys, door het grootste moeras van Litouwen. Verhoogde plankenpaden en een observatieplatform bieden ons prachtige uitzichten.

  Daarma maken we een wandeling door het gebied van 14, 10 of 7 kilometer en maken een picknick in deze plaats.

  We brengen een bezoek aan Zervynos. In Zervynos waan je je in het Litouwse platteland van de 18de en 19de eeuw. Het bestaat uit 48 huisjes, waarvan 8 als zeer waardevol beschouwd omdat ze de eeuwenoude houtcultuur uit de regio zeer goed wisten te bewaren. In die zin wordt Zervynos gezien als openluchtmuseum, daar het leven er nog zijn gewone gang gaat en men er zweert bij ouderwetse landbouwwerktuigen en waterpompen.

  Daarna rijden we naar het Kaunas City  hotel, waar we overnachten.

  Donderdag 1 augustus 2019

  Kaunas

  merkine-vesting heuvels-litouwen-201313We maken een rondwandeling  door deze stad, waar ik vele plekjes zal laten zien.

  Het oude centrum wordt gedomineerd door een majestueuze, vaak afbrokkelende, mix van gotische en renaissance-stijlen met een cluster van 16de-eeuwse koopmanshuizen rond het stadhuis. De hoofdstraat Vilnius, was in de 13de eeuw de weg die de stad verbond met Vilnius.

  In de 14de eeuw werd een stenen kasteel gebouwd aan de samenvloeiing van de Nemunas en de Neris rivieren om aanvallen van de kruisvaarders te weerstaan. Het was het eerste stenen kasteel in Litouwen dat een belangrijke rol gespeeld heeft in het stadsafweersysteem. Kaunas Castle is een gotisch gebouw met twee rijen van beschermende muren en is het enige kasteel van dit type in Litouwen. Een nederzetting vormde zich rond het kasteel en groeide uit tot de hedendaagse stad.

   

 •          TABBLAD            Jurbarkas Walkers Festival

  Vrijdag 2 augustus 2019

  Jurbarkas  Walkers Festival of Lithuania Jurbarkas

  Rit naar Jurbarkas en aanmelding voor het wandelfestival Walkers Festival of Lithuania Jurbarkas.

  IML-walk litouwen IML wandeltochten Jurbarkas Lithuaniat shirt litouwen

  familie wandelaars Litouwen

  Hier wordt overnacht in een in een op 7 km van de plaats gelegen B&B

  In de middag openingsceremonie en 's avonds muziek en dans op het festivalterrein 

  Zaterdag 3 en  Zondag 4 augustus 2019

  Walkers Festival of Lithuania Jurbarkas

  wandelfestival-litouwen-vlaggenControlepost wandelfestival1e wandeldag Walkers Festival of Lithuania Jurbarkas 10, 22 of 34 km. (IML 20 km en meer) 

  2e wandeldag Walkers Festival of Lithuania Jurbarkas 10, 24,  32km. (IML 20 km en meer

 •          TABBLAD            Riga Letland - Talinn Estland

   

  Maandag 5 augustus 2019

  wandelfestival-litouwen-kruizenheuvelrigaSiaulai - Kruizenheuvel - Riga - Letland

  Na het ontbijt vertrekken we. Bezoeken vandaag Siaulai en de Kruizenheuvel, op deze zadelvormige terp staan en hangen duizenden kruizen en dagelijks komen er vele bij. De plaatsing van de kruizen wordt al 1831 gedaan en ze zijn in verleden hebben de sovjets ze een paar maal verwijderd, maar steeds werden ze er weer op nieuw geplaatst.

  In de middag maken we een rondwandeling in Riga de hoofdstad van Letland en hebben de avond de tijd om verder kennis te maken. We overnachten in een prachtige statige SemaraH Hotel Metropole midden in het centrum, zodat we alles binnen loop afstand kunnen bezoeken. 

  markthallen riga

  Dinsdag 6 augustus 2019

   Letland - Riga - Sigulda - kasteel van Turaida - Talinn

  Om 07.30 uur rijden we naar Sigulda.

  Siguilda letlandSiguilda ligt tegen een steile helling aangebouwd en kijkt uit over de Gaujavallei.  We zullen ter plaatse een korete wandeling maken langs de bezienswaardigheden.

  Het Gauja National Park is de meest bezochte toeristische plaats in Letland. Voor de schilderachtige oevers van de rivier de Gauja, oude kastelen en grotten deze plaatsen staan ​​bekend als de "Zwitserland van Letland" sinds het begin van de 18e eeuw.

  Kasteel van Turaida SiguldaDaar bezoeken wij het kasteel van Turaida met zijn prachtige park, een beeldentuin en museum. 
  Een andere bezienswaardigheid in de omgeving is een rode zandstenen grot, de Gütmanisgrot. Dit is de grootste grot van het Baltisch gebied.

  Op de wanden vind je meer dan driehonderd jaar oude graffiti. 

  Siguilda letland labyrint van zelfontdekking

  Sigulda kasteelHet water dat de grot in miljoenen jaren heeft uitgeslepen borrelt nog steeds op. 

  De grot is vernoemd naar een zekere Gütmanis, die het naar ijzer smakende water als geneesmiddel toepaste

  Dan, na oude kastelen rijden we naar de Krimulda - de mystieke plaats van oude Livs.

  We zullen het zien kerk van Krimulda, dat is meer dan 800 jaar oud, en zal lopen helemaal door het labyrint "Lily" - het labyrint van zelfontdekking.

  Onze excursie eindigt bij Ragana - "De werf van de heks". Maak prachtige foto's en hebben een nationale Letse lunch met verse Letse bier!Ragana De werf van de heks

  Gütmanisgrot Siguilda letlandDaarna rijden naar Talinn, waar overnachten in het Tallink Express Hotel, we maken een rondwandeling.

  We maken daar een rondwandeling door de oude binnenstad Tallinn is de hoofdstad en de belangrijkste zeehaven van Estland.

  Het is gelegen aan de noordkust van Estland aan de Baltische Zee. Het is gevormd door bijna een millennium van invloeden van buitenaf.

  De naam, afgeleid van Taani linnus, wat "Deense Fort" betekent, is een herinnering aan het feit dat de stad werd gesticht door de Denen aan het begin van de dertiende eeuw, en sinds die tijd politieke controle is vrijwel altijd in handen van buitenlanders geweest - Duitsers, Zweden en Russen.

  De Duitsers hebben ongetwijfeld de meest blijvende invloed op de stad gehad, Tallinn was een van de belangrijkste steden van de Hanze, de Duitse gedomineerde vereniging van de Baltische handel steden, en eeuwenlang werd aan de buitenwereld bekend onder de Duitse naam, Reval. Zelfs toen Estland werd geregeerd door de koningen van Zweden of de tsaren van Rusland, de openbare leven van de stad werd beheerst door de Duitse adel, en de handel werd gerund door de Duitse kooplieden.

  Woensdag 7 augustus 2019

  Terugvlucht Amsterdam  of verlenging Finland 

  Vroeg in de ochtend zullen de deelnemers weer terug vliegen naar Amsterdam

  De deelnemers van de verlenging anderen gaan we om 07.30 uur met de ferry naar Helsinki in Finland. Daar komen we rond half tien aan.
  Nemen de tram naar het station, waar we vlakbij ons hotel hebben waar we de bagage zullen opslaan. We zullen ieder geval deze verdere dag gebruiken om Helsinki te verkennen.

  Ons hotel ligt op slechts 350 meter van het centraal station van Helsinki en tegenover metrostation Universiteit van Helsinki, verzorgt een uitgebreid ontbijtbuffet en heeft een sauna die je kunt reserveren.
  Het Kaisaniemipark ligt naast het hotel.

  Donderdag 8 augustus 2019

  Helsinki naar Vaasa

  We na het ontbijt rijden we mert de trein door het Finlandse landschap met vele dennenbomen en meren naar Vaasa een rit van 4 uren. 

  We overnachten in Vaasa deels in 2 appartementen van 2 kamers met keuken/zitkamer of eventueel hotel.
  In de middag zullen we onze aanmelding doen en ’s avonds deelnemen aan de vlaggen wandeling.
  Terwijl ik op het vliegveld de deelnemers gaat ophalen, die Finland en eventueel IJsland doen.

   

Prijzen Litouwen wandelreis
 

   1-persoonskamer op verzoek in Litouwen (voor Riga en Tallin op aanvraag)  € 25,- per nacht

26 juli t/m 8 augustus 2019
 

12 daagse wandelreis Litouwen - Riga - Talinn inclusief vliegtickets, vervoer met minibusje, inschrijfgeld, overnachtingen, ontbijt en diner excursies, Nederlandse begeleiding.   € 1795,-*
 27 juli t/m 12 augustus 2019 Combinatie Litouwen Helsinki - Finland € 2625,-*
 28 juli t/m 29 augustus 2019 Combinatie Litouwen - Riga - Talinn - Finland - IJsland € 5390,-*

* Afhankelijk van tijdstip boeken i.v.m. hotel en ticketkosten en het aantal deelnemers.

De richtprijs voor de vliegticks Amsterdam - Vilnius december 2018

I.v.m. de vliegtickets kosten is het aan te bevelen. Bij interesse tijdig in te schrijven.
De ervaring van 2014 leert dat anders de vliegticket wel € 200,- duurder uit kunnen uitvallen.


 Inbegrepen

 • Vliegticket  Nederland - Vilnius v.v
 • Welkomstdiner TV-toren inclusief entree.
 • Transfers en bagagetransport tijdens de wandelreis in een personenbusje.
 • Overnachting in hotels en B&B op 2 persoonskamers incl. ontbijt en diner (exclusief dranken)
 • Begeleiding van Nederlandse reisleiding
 • Inschrijfgelden IML-tochten
 • Lunchpakket zelf maken in Jurbarkas
 • Donatie Asia Care Foundation
 • Stadswandeling in Riga en Tallin (optie B)
 • rondrit Silguda  en bezoek kastelen (optie B)


Niet inbegrepen

 • lunch (behalve als we hem als picknick kunnen nuttigen)
 • privé uitgave
 • verzekeringen
 • consumpties
 • lunch en diner op vrije bestedingsdag

Reis prettig en gebruik een zachte reiskoffer tijdens deze reizen. Ze zijn makkelijk te laden in  de bagageruimte van een auto en zijn licht en zachte reiskoffersneem er wel een met wieltjes.


Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 900,- en bij combinatie € 1100,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met vermelding Litouwen. Restant van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 

Meld je aan

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Booking.com

Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31 (0)6 52 78 88 06
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandel programma 2020

  Wandel programma 2020

  Programma bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.