Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Wandelen Thailand Verlenging Cambodja

Wandelen in natuurgebieden ontmoet de lokale bevolking 

FOTO's November wandelreis 2012 en 2014  klik hier

Datum: 6 januari t/m 4 februari 2019 

Omschrijving:

Een wandelvakantie met combinatie van excursies en wandelen in de verschillende delen van Thailand. 

Bewust is gekozen voor een programma waar de highlights van Bangkok achteraf als verlenging kunnen worden bezocht. Dit omdat vaak men al eens Thailand eheft bezocht en dit al heeft gezien

We wandelen in een groot aantal natuurreservaten en zien hoe de lokale bevolking en de bergstreken en in o.a Isaan leeft.

Een wandelvakantie waar in u veel van Thailand zal zien en op plekken komt waar men nagenoeg geen andere toeristen tegenkomt. Een natuurpark Phu Kradeng met nog geen 200 buitenlanders per jaar. Miljoenen vleermuizen die uitvliegen.
Overnachtingen in middenklasse hotels en Lodges.

 •          TABBLAD                     Bangkok-Chiang Mai

  6 januari 2019 1e dag

  Vlucht vanaf Amsterdam naar Bangkok

  7 januari 2019 2e dag 

  Bangkok  Khaosan Road

  Night Market in Chiang MaiOvernachting in het Rikka Inn hotel op de Bangkok's bruisiende Khaosan Road

  Khasan Road BangkokNadat we ons hotel met zwembad hebben betrokken kan je nog een bezoek aan deze straat met vele kraampjes en eettentjes. Of wat denk je van een traditionele Thaise massage.

  8 januari 2019  3e dag 

  Fietstocht de kleuren van Bangkok - Siam Niramit -dinerbuffet

  In de ochtend fietstocht en in de 's avond een bezoek aan een groots opgezette show Siam Niramit.

  In de ochtend ga we een fietstocht maken door Chinatown en het buitengebied. In de middag maken we gebruiken van een aantal verschillende vervoersmiddelen van Bangkok. Met de snelle rivierbus, Skytrain en ondergrondse

  Siam Niramit

  Dit is een geweldige spektakel show. Circa 60 dansers en zangers staan op het enorm grote podium. Bootjes komen voorbij varen. Je blijft heel de show van begin tot het einde ademloos kijken. Er komen zelf twee olifanten het podium op en later lopen ze achter je langs over de tribune!! Voor de show gebruiken we een goed gevuld veelzijdig lopend buffet. Na afloop worden we weer naar ons hotel gebracht

  9 januari 2019 4e dag

  Wat chedi luang chiang maiVliegen in de ochtend vanaf Bangkok naar Chiang Mai.

  bergvolkdorp Hongs10 januari 2019 5e dag 

  Chiang Mai - Tuktuk - Nightmarket

   Daar maken we een wandeling door de oude binnenstad van Chiang Mai met haar vele tempels, met een paar Tuktuk (soort taxi brommer met een bakje) zullen we  naar de Night Market rijden om deze te bezoeken.

  11 januari 2019

  Doi Suthep - Tuinen Phuping palace - Bergvolk Hongs

  Tuinen Phuping PalaceIn de ochtend  In de middag een bezoek aan  Doi Suthep (de belangrijkste heilige berg in Chiang Mai, waar je boven op de bekende tempel What Phrathat Doi Suthep. Onderweg maken we een stop bij de Huay Keaw waterval. De Wat Prathat Doi Suthep, een zeer belangrijke heilige boeddhistische tempel en bezoeken aansluitend de Engelse tuinen van het Phuping-palace en een bergvolk dorp van de Hongs.

 •          TABBLAD            Pai-Mae Hong Son-Doi Inthamon

  12 januari 2019 7e dag

  Pai Canyon - Historische spoorbrug - Tempel op de Hill - Walkingstreet

   Canyon PaiHistorische spoorbrug bij PaiWe rijden na het ontbijt via de 762 bochten naar Pai, de rit meer dan waard. Pai is namelijk de mooiste groene vallei van Thailand

  Onderweg passeren we een orchideeën en vlindertuin en de Mae Sa Water falls. Deze weg naar Pai is mooi met vele bochten. Als we de afslag naar Wat Chan is het nog 12 kilometer naar Pai. Daar bereiken we de rivier de Pai. 

  Naast de betonnen brug voor het verkeer ligt een ijzeren boogbrug die in de Tweede Wereldoorlog door de Japanners is aangelegd, net als overigens een groot deel van de weg naar Pai en Mae Hong Son. Bij de brug zijn vele souvenirstalletjes en aan de rivier ligt al de eerste accommodatie van Pai Valley.

  Chedi-Phra-Mae-Yen-tempelOngeveer 2 km voorbij de brug is de Pai Canyon, een nogal schaars beboste en sterk geërodeerde heuvels met kleine ravijnen. Vergeleken met Arizona’s Grand Canyon is deze ‘canyon’ echter nogal kleinschalig.

  De korte wandeling naar de Pai Canyon is de moeite waard. Na we ons hotel betrokken hebben wandelen we naar de Chedi Phra Mae Yen, een tempel op de top van een heuvel bij Pai. Waar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving.

  Rond Pai liggen een groot aantal Lisu-dorpen. De vrouwen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun kakelbonte dracht met applicatiewerk. Veel mannen dragen gifgroen of korenblauwe slobber broeken. Deze komen vaak naar de markt in Pai. "s Avonds is er genoeg te doen in de Walkingstreet van Pai en zullen hier daar wat proeven.

  We overnachten in een accommodatie met gratis WiFi en een restaurant in Pai, op 200 meter van de avondmarkt van Pai.

  13 januari 2019 8e dag 

  Mae Hong Son - Pang Mapha  - Tham Lod

  Rit naar Mae-Hong-Son, waar we 2 nachten zullen overnachten onderweg maken we een paar stops op deze weg met 1481 bochten ( vanaf Chiang Mai).

  Thaon Lod grottenBij het hoogste punt (Pang Mapha View Point) waar je een prachtig uitzicht hebt. Er zijn vele stalletjes met huisnijverheid producten van berg volkeren, maar er zijn ook producten uit het bos te koop. Hier maken we een stop. Je kunt er naar de WC en er is gelegenheid om koffie te drinken. Aan beide kanten van de weg zijn korte wandelpaden door het bos aangelegd. Het meeste bos wordt er gedomineerd door de boomsoort Dipterocarpus tuberculatus, herkenbaar aan zijn grote bladeren, dikke schors en grillige hoofdtakken die vaak vol zitten met epifyten, zoals orchideeën, hertshoorns en andere varens. We maken een wandeling over een van de trails (ongeveer 3 uren).

  We komen bij Tham Pla (een Vis grot) en bij Soppong de grotten van Tham Lod. Een grottenstelsel waar de rivier Lang een kilometer onder de grond doorloopt. We maken hier een een wandeling  en rondvaart met een gids.Een heel andere belevenis van een grot als de bekende grotten in België.

  We zullen 3 nachten verblijven in een resort midden in de natuur.

  14 januari 2019 9e dag

  Wandeling natuurtrail of vrije besteding

  Natuurtrail Mae Hong SonDagje vrij te besteden,  luieren aan het zwembad of natuurlijk een wandeling van 4 uur over een natuurtrail in de omgeving. Een mooie maar avontuurlijke en afwisselende wandeling. Hierna rijden we naar een Karen Village (Longnecks) In Mae Hong Son. Er  is een drukke en boeiende ochtend markt (bij Wat Hua Wiang en het vliegveld) en het is beslist de moeite waard die vroeg te bezoeken. 

  15 januari 2019 10e dag 

  Doi Inthamon - Stoepa en wandeling

  Heel vroeg in de ochtend gaan we op weg om via Mae Sariang een rit naar het de hoogste berg van Thailand de Doi Inthamon (2509 meter) met twee Stoepa’s op twee toppen. We kunnen daar een wandeling maken inclusief een gids van vier uur met een gids door het regenwoud. Overnachting in Chom Thong in een eenvoudige accommondatie met huisjes.

 •          TABBLAD            Phu Rua-Phu Kradeng-Nong Khai

  16 januari 2019 11e dag

  Wat Phra That Lampang Luang tempel

  Vroeg vertrekken we met het busje naar Uttaradit. Bezoeken onderweg nog twee bijzondere tempels , o.a. de Wat Phra That Lampang Luang tempel. Overnachting in Uttaradit.

  17 januari 2019 12e  dag

  -Nationaal Park Phu Rua

  We zullen een wandeling maken in het Nationaal Park Phu Rua en overnachten in een resort en Spa

  18 januari 2019  13e dag

  Nationaal Park Phu Kradung

  Phu KradungZonsopkomst Phu KradungErg vroeg in de ochtend vertrekken we naar het Nationaal Park Phu Kradung. Absoluut een van de mooiste Natuurparken de Kradung,  is een prachtig Nationaal Park in de provincie Loei en tevens de naam van een berg waarvan de top 1360 meter hoog.

  Misschien wel de aller mooiste. Een weidse plateau van zandsteen op 1200 meter. We maken hier een wandeling omhoog onderweg zijn er steeds kraampjes met eten en drinken. De “uitdaging” zit ’m in een steile, maar niet moeilijke beklimming, waarbij je tijdens een wandeling van 4 uur bijna 1.000 meter hoogte wint. 

  Op de top zijn watervallen en spectaculaire uitzichten over de wijde omgeving. Het is een prachtige ervaring de zon te zien ondergaan terwijl je uitkijkt over de vlakten, diep onder je. Overnachting op de top in enkele bungalows op matrassen voor 4 personen. Voor de liefhebbers overnachten we in een tentje of kleine zeer eenvoudige bungalow en maken een 's morgens overnachting Phu Kradungeen wandeling over het plateau, waarna we aan de afdaling beginnen.

  Optie 13e dag Overnachting in de omgeving van Loei de volgende dag een rust dag of de volgende optie*

  Optie: Men kan boven op de top hier overnachten in een tentje en de avond genieten van de zonsondergang, de volgende ochtend een paar prachtige wandelingen maken boven op het plateau. Daarna moeten we weer afdalen. De bagage kan je laten dragen door een drager (30 baht per kg).  We staan om 5 uur op om van de zonsopkomst te genieten een pad, via steile rotsen en watervallen, voordat we om 10.00 uur aan de afdaling beginnen.  Om daarna naar  ons hotel met zwembad in Loei te rijden.

  19 januari 2019 14e dag

  Phu TholkAfdaling Phu Kradueng en riden naar Nong Khai

  20 januari 2019 15e dag

  Natuurhistorisch Park Phu Phra Bat

   

  Phu Phra BatVroeg in de ochtend bezoek aan het Natuurhistorisch Park Phu Phra Bat met zijn knotsgekke rotsformatie. schilderingen uit de prehistorische tijd. Maken hier een wandeling door het park. Overnachting resort  in Nong Khai  met zwembad

  21 januari 2019 16e dag

  Nong Khai - Indochina Market - lunch op de Mekong - tempel Wat Kaek

   In de ochtend rijden we naar Nong Khai, deze plaats heeft Indochina Market bij de Vriendschapsburg met Laos. We brengen een bezoek Sala Keoku Wat Khaek in Nong Khaiaan deze Indochina markt en kunnen aan weefsters aan het werk zien.

  Lunch op de MekongHier gebruiken we als het mogelijk is de lunch op het water op een vlot. Brengen daarna nog een bezoek aan de Kitscherig tempel Wat Kaek. Overnachting drie nachten in Nong Khai in een resort met zwembad.

  Wat Phu Thok

  Morgens vroeg rijden we naar Wat Phu Thok. De Wat bestaat uit een zandstenen heuvel midden in het landschap, en heeft veel rechte wanden en platte top. Door middel van allerlei trapjes en balustrades om de berg heen kom je op verschillende niveaus op de heuvel. Je 

  hebt er een prachtig uitzicht en ook de monniken komen hier graag voor te mediteren.

 •          TABBLAD            Prasat Hin-Khao Yai

  22 januari 2019 17e dag 

  Phu ThokMorgens vroeg rijden we naar Wat Phu Thok. De Wat bestaat uit een zandstenen heuvel midden in het landschap, en heeft veel rechte wanden en platte top. Door middel van allerlei trapjes en balustrades om de berg heen kom je op verschillende niveaus op de heuvel. Je 

  hebt er een prachtig uitzicht en ook de monniken komen hier graag voor te mediteren.

  Hiern a rijden we door naar Sakhon Nakhon waar we overnachten.

  23 januari 2019 18e dag

  Phra Maha Chedi Chai Mongkol

   We rijden via de tempel  Phra Maha Chedi Chai Mongkol bij Roi Et. Deze tempel heeft een 101 meter hoge gedetailleerde chedi met relikwieën van de Boeddha Buddha. Hierna rijden we door naar een mooi resort met een zwembad en Nederlandse Thaise eigenaars. Hier zullen we 3 nachten verblijven

  24 januari 2019 19e dag

  Wat Larn Kuad -  Khao Pra Wihan National Park

  Bezoek aan de flessen tempel Wat Larn Kuad, deze tempel is zeker een bezoek waard, hij is zeer apart en uniek. De tempel is volledig gebouwd met bierflesjes die door de plaatselijke bevolking naar hier worden gebracht. Daarna gaan we naar een waterval in de buurt en ook is bijna alleen lokale bevolking verkoeling aan het zoeken, wat een mooie natuur hier.

  We zullen verder kijken hoe de mensen hier leven maken een stop bij een rubberplantage en bij een stuk land van mijn vriendin. We rijden naar de Cambodjaanse grens voor het uitzicht en rotstekeningen bij Khao Pra Wihan National Park

  25 januari 2019 20e dag

  Phra Suphattha Bophit

  Vandaag een lange rit, dus we vertrekken op tijd. In Buriram gaan we naar de Kradong Hill  klimmen via 304 treden naar de 15 meter hoge gouden Big Buddha" (Phra Suphattha Bophit) deze ligt vlakbij een oude vulkaankrater waar we een korte wandeling heen maken.  Overnachting in een resort bij Buriram

  26 januari 2019 21e dag

  Historische Park Prasat Hin Khao Phnom Rung - >6 miljoen vleermuizen

  Heel vroeg in de ochtend rijden we naar het Historische Park Prasat Hin Khao Phnom Rung. In het Thais staat “Prasat” voor heilige kruisvormige tempel, “Hin” voor steen, “khao” berg en “phanom rung” is Khmer voor heuvel. Deze Hindoetempel staat bovenop een uitgedoofde vulkaan en symboliseert de hindoeïstische god Shiva's huis op de berg Meru. We lopen eerst over de lange processieweg, die de reis van aarde naar hemel symboliseert. Na het bewandelen van deze steile trap, komen we eindelijk aan bij de tempel. 

  Prasat-Hin-Khao-Phnom-Rung

  Het is er erg bijzonder. Er liggen 4 vijvers bij de ingang en we zien veel vijf koppige slangen, die naga's genoemd worden. In alle zalen zijn aspecten van Shiva te vinden.Prasat Hin Khao phnom Rung

  Na een bezoek aan dit park rijden we naar het Khao Yai National Park, het eerste nationale park van Thailand, opgericht in 1962.
  Overnachting nabij het park in het Khao Yai Garden Lodge nabij Pak Chong. Als we op tijd zijn kunnen we om 3.30 uur mee met een rondleiding.  Naar de vleermuizengrot waar je bij zonsondergang meer dan een miljoen vleermuizen kunt zien uitzwermen op zoek naar hun dagelijkse voedsel. Valken op de loer proberen de vleermuizen te verschalken als voedsel. Een ervaring om niet te misen een dertig minuten duurt dat spektakel. Mogelijk brengen we ook nog een bezoek aan een lokale markt.

  27 januari 2019  22e dag

  Khao Yai National Park

  We gaan Khao Yai National Park in.  Het uitgestrekte gebied van ruim 2.000 vierkante kilometer bevat zowel tropisch regenwoud als bergen en grasland. 

  trail Khao YaiKhao Yai natuurpark

  Het park staat voornamelijk bekend om de grote hoeveelheden verschillende diersoorten, van tijgers tot olifanten tot vogels en vlinders. We bezoeken het informatiecentrum nadat we al enkele kilometers hebben gelopen door het regenwoud. Brengen een bezoekje aan de Pha Kuai Mai waterval, en daarvoor zullen we weer een kleine wandeling moeten maken. We komen tijdens deze wandeling een aantal zeer mooie plekjes tegen. Na de waterval rijden we verder naar de Heo Suwat waterval, welke redelijk dichtbij ligt maar mooier is dan de Pha Kuai Mai. Overnachting in het park in een eenvoudige Lodge. Midden tussen het wild van nieuwsgierige herten en apen.

  In avond kunnen we mogelijk in avond op safari met enkele jeep met een schijnwerper, afhankelijk van het aanbod van de parkwachters..

 •          TABBLAD            Jomtien-Kitchakit-Hua Hin

  28 januari 2019 23e dag

  Khao Yai Nationaal park -Nationaal park Khao Kitchakut

  Vwandeling Koh Changandaag verlaten we het park weer, maar wandelen als we vroeg zijn nog even naar een mooie waterval. 
  Hierna rijden we naar ons verblijf in de buurt van Nationaal park Khao Kitchakut.

  29 januari 2019 24e dag

  Khao Kitchakut - Khao Phrabat

  Trail Koh ChangKhao Kitchakut is namelijk een nationaal park met een oppervlakte van bijna 50 km² niet al te groot maar het bijzondere is dat in dat park de berg Khao Phrabat gelegen is, alwaar een voetafdruk van de Lord Boeddha te zien is. Wij zullen een bezoek brengen aan deze bedevaartsplaats. We zullen in de buurt overnachten, zodat we de volgende dag vroeg de tocht kunnen maken. Het is een waar pelgrimsoord geworden voor Thais, die van heinde en ver naar Chantaburi komen om die voetafdruk te zien en om hun Boeddhistische gevoelens op allerlei manieren te uiten door middel van talloze kleine of grote offers onderweg.
  Bij slecht weer is de weg gesloten, dus moet dit voorbehoud maken.

  We gaan achterin een pick-up truck steeds verder de berg op. Als we het eindpunt aankomen blijkt het dat we pas op de helft zijn. We stappen over voor een volgende rite soms steil omhoog. Dan mogen we de rest wandelen en klimmen.

  Deze bijzonder plek is allen de maanden van eind januari t/m maart open. Volgens de gegevsn zou die op 28 januari open gaan.
  Hierna moeten we nog een stuk klimmen over een trap en daarna paadje naar de top.  Voor de liefhebbers, als ze nog niet genoeg geklommen hebben mogen ook teruig wandelen, dat is ca 10 kilometer.

  We overnachten in Chanthaburi

  30 januari 2019 25e dag

  Jomtiem -Nong Noch park

  Bezoeken het prachtige Nong Noch park een lust om te zien.
  Hierna rijden we naar Jomtien een overnachting dichtbij het strand
  In de avond bezoek aan een ladyboy show Tiffany vol glitter en praal.

  31 januari 2019 26e dag

  Bezoeken ieder geval de Boeddha op de berg. Misschien een ritje op een olifant een dolfijn show, de drijvende markt bezoeken het is er allemaal. Dan moet ik de auto inleveren,

  1 februari 2019 27e dag

  Van Jomtien naar Hua Hin met de ferry

  We gaan om 10:00 am. met de ferry en arriveren om 12:00 pm. in Hua Hin. Daar zullen we overnachten in een mooi resort met zwembad

  2 februari 2019 28e dag

  Hua Hin Karen familie bezoeken

  Indien mogelijk een bezoek aan een aantal Karen familie met Bob van Rijn in overleg zal dat op een van deze twee dagen gebeuren. We bezoeken tevens een chinese begraafplaats.

  Woensdag 3 februari 2019 29e dag

  Terug naar Bangkok en vlucht naar Nederland of verlenging Cambodja
  Mogelijk terugreis met de trein om dit mee te maken.

  Donderdag 4 februari 2019 30e dag

  Thuiskomst in Nederland of verlenging Cambodja

Beschrijving

Thaland wandelreis

6 januari t/m 4 februari 2018 

 incl. luchthavenbelasting**

 ca. € 1995,00*

zonder vlucht of vlucht zelf regelen

 

 korting € 600,00

één persoonskamer toeslag indien aparte kamer gewenst is.

Deelnemers wordt normaal ondergebracht op een kamer met het zelfde geslacht

€ 460,00*

 Verlenging optie A Strand vakantie***

 prijs op aanvraag

 

 Verlenging optie B Bangkok en omgeving***

 prijs op aanvraag (minimaal 2 personen)

 

Verlenging optie C  Umphang jungle trek**

prijs op aanvraag (minimaal 4 personen)

 

* Afhankelijk van het aantal deelnemers en de gelden koersen.

** Geschatte prijs op basis vliegtickets juli 2018 

*** Denk er aan bij een langer verblijf dan 30 dagen moet u een toeristen visum vooraf aanvragen bij de Thaise ambassade of Consulaat

Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1100,- plus evt.. toeslag 1 persoonskamer over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Thailand 2019

Meld je aan


Denk aan een reis- en annuleringsverzekering. Restant reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn

Inclusief

de overnachtingen in B&B. Lodges en hotels *** is op basis van 2-persoonskamer incl. ontbijt en lunch, plus de in het programma genoemde maaltijden.
Vliegreis Amsterdam - Bangkok,
Vervoer in Thailand met minibus, trein, VIP-bus, excursies, Engels gids en Nederlandse begeleiding.

Extra kosten:Voor Westerse bezoekers wordt 200 tot 400 Baht (ca. € 4,75) entree gerekend bij de natuurparken. Dus hou rekening met 200 baht extra per dag.
Daar deze officieel niet te verantwoorden zijn dienen deze door de deelnemers zelf betaald te worden. Deze worden vanuit een pot betaald waar men vooraf in stort.

Fooien:In Thailand is het gebruikelijk dat men fooien geeft voor een aantal diensten. Zo is het gebruikelijk dat je elke dag 20 baht op je kussen achterlaat voor het kamermeisje.

Voor de een Thaise chauffeur of een gids is het 50 baht per dag.

 • Verlenging optie A

  INDIEN VERLENGING

  Verlenging mogelijkheden zijn nog niet bijgewerkt
   

  OPTIE A) Strand Jomtien of Phuket

  Zelf in te vullen 7 dagen strand vakantie in Jomtien

  (Wil je liever naar Phuket denk er aan dat je dan twee dagen kwijt bent aan het reizen)


  Diverse mogelijkheden zoals fietsen door het achterland, Zeevissen. Scooter toertocht

  29e Dag
  Dagtocht naar Koh Larn stond ooit bekend als Koraaleiland vanwege de vele koraalriffen en de grote variëteit aan koraal. Het is een populair eiland voor snorkelaars, met witte zandstranden en een azuurblauwe zee - zoals de Andamaanse Zee. Het eiland, dat dicht bij Pattaya ligt, wordt dagelijks door 5000 toeristen bezocht.

  30e dag
  Een bezoek brengen en The Sanctuary of Truth (Houten Tempel) Met prachtige houtsnijwerk volledig uit hout opgebouwd en Afscheidsdiner.
  In de avond om 21.00 uur moeten we al weer naar vliegveld voor de terugvlucht, die in de nacht vertrekt.

  31e dag Terugvlucht en aankomst op Schiphol.

 • Verlenging optie B Bangkok - River Kwai

  OPTIE B) Bangkok en omgeving

  29e dag

  Bangkok

  We zullen overnachten 2 nachten op een luxe twin room in een hotel New World City Hotel Aan een van Bangkoks schone grachten ligt dit prettige hotel, op loopafstand van de Chao Praya rivier en veel van de bezienswaardigheden van de hoofdstad. Maar ook dicht bij leuke winkeltjes en restaurantjes en het befaamde Khao San Road. In een 's avonds bruisend deel van de stad met 's avonds veel kraampjes en drink en eetgelegenheden vlak bij de rivier.

  30e dag

  Bangkok Klongs - Royal Palace - Tempels

  Maken we een tocht met een langstaart boot over de rivier en door de Klongs. Onderweg brengen een bezoek aan het Royal Barges Museum met de koninklijke sloepen. We zien het leven langs de klongs, zie waarschijnlijk wel een Reuzevaranen liggen. We worden geschut door een sluis. Bezoeken Wat Arum aan. Waar we de spieren nog los kunnen maken voor een beklimming als je nog wilt.
  Bezoek aan Het 'Grand Palace' dit is een complex van gebouwen, waar de Wat Phra Keo of tempel van de 'Emerald Buddha' ook deel van uitmaakt.

  Het is de voormalige residentie van de koningen uit de Chakri-dynastie en wordt tegenwoordig enkel nog voor officiële gelegenheden gebruikt. Denk aan dat we gekleed moeten zijn, dus geen korte broeken en rokken boven de knie en geen hempjes. Hierna brengen we een bezoek aan Wat Pho met de grote liggende Boeddha.

  31e dag

  Kanchanaburi - River Kwai - Rit over de River Kwai lijn

  We rijden met de trein naar Kanchanaburi en de River Kwai. Rond het middaguur lunchen (inclusief) we vlakbij de brug op een drijvend restaurant. Daarna maken we met een longtailboot een tocht over de rivier en brengen we een bezoek aan het ereveld Chungkai een van de drie rustplaatsen voor de slachtoffers van de dodenspoorlijn. Ten zuidwesten van de Chungkai bezoeken we Wat Tham Khao Pun, een grot tempel. In de grot, tussen de stalagmieten en stalactieten, zijn boeddhistische en hindoeïstische beelden en beeldjes, een klein heiligdom. Overnachting in Thai Garden Inn een aardig hotel met een kleine zwembad inclusief ontbijt.

  32e dag

  Hellfire pass  - River Kwai Village

  Ontbijt om 07.45 uur daarna gaan we per auto naar het plaatsje Ta Ke Len. Bezoeken daar het Historisch park en met de boemeltrein zetten we de reis over de oude spoorlijn voort naar het treinstation van Ban Nam Tok, een schitterende tocht. Hou uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai. Daarna rijden we naar de stroomopwaarts gelegen Hellfire pass. Bezoeken het bijbehorende museum en maken een wandeling van 11 km over de trail.
  We overnachten in het River Kwai Village Hotel incl. ontbijt.


  33e dag

  Erawan watervallen - Ayutthaya

  Na het ontbijt een mooie rit naar het Erawan Nationaal Park, waar we een bezoek brengen aan de Erawan watervallen. Deze bestaat uit 7 helderblauwe terrassen we wandelen naar boven en u kunt daar zwemmen. In het water zitten kleine vissen die zachtjes aan je voeten knabbelen net als in een visspa aan je voeten alleen hier is het gratis. Onderweg zien we aapjes, maar voeren is verboden en denk er aan ze kunnen brutaal zijn. Dus we nemen geen voeding mee. Na de lunch rijden we naar door naar de oude stad Ayutthaya bezoeken Wat Phu Khao Ton. Overnachting in Ayothaya Hotel en brengen een bezoek aan de nachtmarkt en bekijken een aantal verlichte tempels.

  34e dag

  Ayutthaya - Lopburi -

  Vanaf 7.00 uur in ochtend maken daar een fietstocht of wandeling door de oude stad Ayutthaya en bezoeken een aantal tempels o.a.Wat Phra Sri Sanphet, Viharn Phra Mongkon Bopith, Wat Chai Watthanaram, Wat Phanan Choeng, van 10 kilometer door deze oude plaats. Na de lunch rijden we naar Lop Buri waar we de tempel Phra Prang San Yod met zijn apen bezoeken. Hier kunnen we de apen wel voeren en overnachten Jomtien.
   
  35e Dag

  Koraaleiland Koh Larn

  Dagtocht naar Koh Larn stond ooit bekend als Koraaleiland vanwege de vele koraalriffen en de grote variëteit aan koraal. Het is een populair eiland voor snorkelaars, met witte zandstranden en een azuurblauwe zee - zoals de Andamaanse Zee. Het eiland, dat dicht bij Pattaya ligt, wordt dagelijks door 5000 toeristen bezocht 

  36e dag

  Een bezoek brengen en The Sanctuary of Truth (Houten Tempel) Met prachtige houtsnijwerk volledig uit hout opgebouwd en afscheidsdiner.

  In de avond om 21.00 uur moeten we al weer naar vliegveld voor de terugvlucht, die in de nacht vertrekt.

  37e dag

  Terugvlucht en aankomst op Schiphol.

 • Verlenging optie C Umphang Jungletrek

  OPTIE C Trekking Mai Sot

  29e dag

  BANGKOK

  We zullen overnachten 1 nacht op een luxe twin room in een hotel New World City Hotel Aan een van Bangkoks schone grachten ligt dit prettige hotel, op loopafstand van de Chao Praya rivier en veel van de bezienswaardigheden van de hoofdstad. Maar ook dicht bij leuke winkeltjes en restaurantjes en het befaamde Khao San Road. In een 's avonds bruisend deel van de stad met 's avonds veel kraampjes en drink en eetgelegenheden vlak bij de rivier.

  30e dag
  Nachtbus VIP naar Mai Sot

  31e t/m 35e Dag

  Umphang jungletrek

  De Umphang jungletrek. Deze verschilt van de andere trekkings in Noord-Thailand. Dit gebied herbergt nog primair maagdelijk regenwoud. Er wonen slechts enkele primitieve bergstammen, de Karen, Hmong en de Meo, nauwelijks bezocht door westerse reizigers. Deze jungle-safari is een gegarandeerd exotisch avontuur in een uitermate ruig gebied.

  Beschrijving van deze trek

  Conditie: deze jungletrek is voor iedereen met een zeer goede fysieke conditie (minimaal 4 personen) overnachting op bamboematje (neem een self-inflating mat mee) bij de gastvrije inwoners van een bergvolkendorp. Bij twijfel dient u uw arts te raadplegen


  36e dag
  Terugrit naar Bangkok.

   ’s Avonds terugvlucht.

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Booking.com

Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31 (0)6 52 78 88 06
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandel programma 2020

  Wandel programma 2020

  Programma bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.