Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

IML walks 2-Daagse Rotorua Nieuw-Zeeland - Two Day walk Canberra - Australie

I.V.M. een annulering en ook de mogelijkheid van een goedkopere vliegticket een korting van € 1100,- tot € 1300,-  p.p.  voor 1 of 2 personen op de reissom

Rotorua-IML-Nieuw_ZeelandDatum 24 februari t/m 11 maart 2020

Zuidereiland Nieuw-Zeeland

Datum: 7 maart t/m 7 april 2020

Noorder-eiland Nieuw-Zeeland en Australië   

Canberra-IML-Australie-IVVDatum: 21 Maart t/m 7 april 2020

Australië

IML Australie in 2020 voor het laatst als IML-wandeltocht door de oude organisatie worden georganiseerd.  Vanaf 2021 zal deze tocht door de Rotary Club de organisatie van Canberra Tweedaagse overnemen. Het tevens het 30e jarig bestaan van de tocht en 100 jaar Rotary Club Australië

Mogelijk moet ik aanpassingen maken in het programma voor Australie. We hebben nog wel 6 weken, maar ik hou de toestand in de gaten.

Door de uitbreidende bosbranden geldt op dit moment de noodtoestand voor de staten New South Wales, Victoria en voor de Australian Capital Territory (Canberra) tot en met 9 januari. Reizigers naar deze gebieden wordt geadviseerd niet naar het gebied tussen Melbourne en Sydney te reizen als dit niet noodzakelijk is. Volg alle adviezen van de lokale autoriteiten op en volg het lokale nieuws. Ook voor andere gebieden kunnen beperkingen voor reis en verblijf worden afgekondigd. De situatie kan snel veranderen. Kijk voor de laatste informatie over deze gebieden en de instructies van de overheid in de rubriek ‘Veiligheidsrisico’s’. Houd rekening met langere reistijden door files en vertraagde of geannuleerde vluchten.IML-IVV Supercup medaille

Certificate uitgegeven op IML-IVV Supercup evenementenIn 2020 telt deze tocht voor de IVV-IML Supercup. 
Meer informatie over de IML-IVV Supercup 
Er veranderd mogelijk wel in 2020 wel het aantal Pan Pacific tochten voor de Global Walker.

Deze wandelvakantie Nieuw-Zeeland en Australië, is een een van de mooiste wandelreizen, die ik al langdurig op het programma heb staan Laat hem niet schieten. 
Dit jaar ga ik voor de 10e maal met een groep deelnemen aan deze twee wandelevenementen. Steeds weer nieuwe wandelvrienden genieten tijdens deze reizen van deze schitterende natuur en nemen deel aan deze IML-wandeltochten.
In Nieuw-Zeeland en Australië maken we daarnaast ook een groot aantal zelf begeleide wandelingen. Een wandelvakantie, die elk jaar grote indruk op de deelnemers achterlaat. Speciaal is het natuurlijk om Down Under te wandelen, niet te geloven dat we net aan de andere kant van de wereld deze wandelvakantie houden. De ontmoetingen op de IML-wandeltochten, maar ook de vele inwoners, die nog de roots in Nederland hebben liggen. IML-walk

 •          TABBLAD         Zuidereiland Nieuw-Zeeland

  Nieuw-Zeeland zuidereiland (concept)

  Maandag  24 februari 2020

  Vlucht Amsterdam - Dubai 

  In de middag zullen vertrekken vanaf Schiphol (Frankfurt/Brussel behoord tot de mogelijkheden) met Emirates voor het eerste gedeelte naar Dubai.
  Mocht U een stopover in Dubai willen doen is de vertrek datum 1 of 2 dagen eerder. Geef eventuele stopover altijd direct op ook als men op de terugweg b.v. langer in Australie wilt blijven.

  Dinsdag 25 februari 2020

  Vlucht Dubai - Sydney - Christchurh

  We komen in de nacht aan op het vliegveld van Dubai waar we na een tussenstop onze reis verder zullen voorzetten naar Christchurch

  Woensdag 26 februari 2020

  Arthur Pass Castle Hills - Slapen bij de boer - verjaardags BBQ

  Castle HillNa aankomst in Chrisrchurch nemen we het huur busje in ontvangst en zullen ons verplaatsen naar een Lodge bij de Castle Hill op een boerderij van een Nederlandse famile. 
  De overnachting waarschijnlijk voor één nacht op deze unieke locatie anders in een motel.
  We zullen hier een verjaardag BBQ voor mijn verjaardag of maaltijd houden.

  Donderdag 27 februari 2020

  Hokitika via de Arthur Pass - Pancake Rocks en Glowwormen

  waterval-arthurpass-nieuw-zeelandNa het ontbijt en een korte wandeling bij deze rotsengroep gaan we naar de Arthurpass, waar we een wandeling maken naar de waterval en over de Arthur Pass walkway.

  Pancake-Punakaiki-nieuw zeeland

  Daarna rijden door naar de Pancake rocks en blowhole bij Punakaiki.  

  Overnachten in een motel in Hokitika.
  Bij goed weer kunnen we genieten een ultieme zonsondergang.  's Avonds bezoek aan de Glowwormtunnel.

  Vrijdag 28 februari 2020

  Shanty Town, Jadefabriek,  Hokitika, Hokitika Gorges, Gold Water Race Walkway


  Hokitika-jadeIn de ochtend brengen we een bezoek aan Shanty Town. Dit is een toeristisch gouddelverdorpje laat je goed zien hoe vroeger zo dorpje uit zag en het goudzoeken in zijn werk ging.

  Mogelijk vind je ook nog wel wat goud.

   Hokitika-GorgesBezoeken in Hokitika een Jade fabriek en rijden daarna door naar de Hokita Gorges.

  Daarna rijden we door naar Ross. Waar we nog een wandeling van 1 uur maken over de Gold Water Race walkway.

  Zaterdag 29 februari 2020

  Harihari wandelen de Coastal Walkway, Franz Joseph gletsjer, Lake Matheson Fox-glacier

  harihari-coastwalkTijdens het programma van vandaag moeten we rekening houden met het getij i.v.m. de wandeling. We maken de Coastal Walkway en bij goed weer maken we hier een picknick aan het strand. Ook brengen we in Harihari een kort bezoek aan een leuk lokaal souvenirwinkeltje met een Nederlandse eigenaresse.

  We maken een rit naar Fox Glacier. Onderweg bezoeken we eerst de Franz Joseph gletsjer. Hierna naar Lake Matheson, van waar we via een prachtig pad ca. 4/5 km wandelen om het Spiegelmeer Lake Matheson. We overnachten in een unit met keuken (zelfcatering).

  Lake Matheson-panorama

  Haastpass-walkZondag 1 maart 2020

  Wandeling bij Fox Glacier en de Mouro Beach Walk en via Haast naar Wanaka

  Franz Joseph gletsjerWe beginnen met een wandeling naar de Fox Glacier gletsjer en wandelen terug na de plaats. Dan rijden we in ruim vier uur naar Wanaka. Onderweg bezoeken we een zalmkwekerij en maken we enkele wandelingen o.a. bij de Mouro Beach en Blue Pools in de Haast Pas.

  Voor de zonsondergang kunnen we nog een mooie rondwandeling maken naar de Mount Iron

  Overnachting in Wanaka 

  Maandag 2 maart 2020

  Queenstown-shotover

  Cardrona - Gouddelvers-dorp Arrowtown - Queenstown optie Milford Sound

  Vandaag rijden we naar in Queenstown, het Mekka van de outdoor activiteiten. We rijden door het skigebied Cordronavan de Cardrona en maken een koffiestop in het oude het gouddelvers-dorp Arrowtown. Hier maken we een mooie wandeling van 3 á 4 uur.

  Mochten er deelnemers zijn die de excursie Milford SAound willen doen, brengen we deze eerst naar het vliegveld.

  Aanbevolen een vlucht over Mt Aspring en de Glaciers naar Milford Sound en een boottocht op het flord (ca. nz$520,-) .

  Arrowtown-wandelingDe kabelbaan in het centrum van Queenstown is eigenlijk een must. Boven bij de kabelbaan kan men nog de Skyline Walk maken een korte wandeling.

  De overige activiteiten zijn bijv. de Shotover, rondvaart per stoomschip etc.. Natuurlijk kan je ook rustig flaneren.

  In de namiddag via de Lindis Pas rijden we naar Omarama waar we overnachten.

  Dinsdag 3 maart 2020

  Wandeling Clay Cliffs en Mount Cook Village - Lake Tekapo 

  Clay ClifsIn de ochtend naar de Clay Cliffs voor een korte wandeling en dan naar Mount Cook Village.

  Brengen een bezoek aan het bezoekerscentrum van Mount Cook-village.Hooker Glacier-mount-cookWij rijden door naar de Hooker Valley. De mooiste korte wandeling (3 tot 4 uur) hier is de Hooker Valley Track, je loopt dan richting Mount Cook. De wandeling loopt langs de Alpine Memorial wat een schitterend uitzichtpunt is.

  Vervolgens kom je over twee hangbruggen waarna je de vallei binnenwandelt.  Eindpunt is de Hooker Glacier welke uitmondt in de Hooker Lake. (vier uur durende wandeling ‘heen en terug’). Rit naar Lake Tekapo waar we overnachten.

  In de avond kunnen we nog genieten van de hotpool met uitzicht op het meer

  Woensdag 4 maart 2020

  Lake Tekapo en  de Mount John Walk - BBQ

  Lake TekapoIn de ochtend wandeling Lake Tekapo en maken een de Mount John Walk langs de sterrenwacht en het meer. Bezoeken het kerkje van de Goede Herder, die prachtig aan het meer ligt. Met achter het altaar een raam met blik op het meer. Overnachting in Geraldine waar we een BBQ zullen hebben bij een Nederlandse familie daar.

  Donderdag 5 maart 2020

  Christchurch - Crater Rim - Godley Head naar Evans Pass

  We bezoeken deze stad in 2010 en 2011 getroffen door een grote aardbeving, hiervan zijn nog beelden van terug te zien.  We maken een wandeling van 5 kilometer over de kraterrand, waar vroeger ook de tweedaagse van Christchurch gehouden werd. Geniet van dramatische rotsachtige landschappen en magische uitzichten - naar het zuiden over de haven van Lyttelton naar de vulkanische hellingen van het schiereiland Banks en in het noorden over de hele baai van Pegasus tot aan Kaikoura op een heldere dag. 

  Overnachting Christchurch

  Vrijdag 6 maart 2020

  Christchurch - Kaikoura wandeling Kaikoura Walkway

  Kaikoura-zeerobbenzwembad-hotpoolsWe maken een tramrit en een boottocht  door het centrum.  In de middag na de luinch maken we de rit naar Kaikoura. Wandeling over de Kaikoura Walkway en het schaapsscheren bekijken ca 11 km, deze wandeling, zullen we veel zeerobben (afhankelijk van het tij) zien op een afstand van 10 meter.

  Overnachting in Kaikoura met zwembad en hotpools.

  Zaterdag 7 maart 2020

  Kijken of zwemmen dolfijnen of “whale-watching”

  Kaikoura is bekend om zijn unieke “whale-watching” (walvissen bekijken). Kaikoura is de bekendste plaats in de wereld waar je elke dag volop de gelegenheid hebt om tussen de dolfijnen te zwemmen (prijs NZ$ 160,-). Dit heeft echter alleen zin voor wie bedreven is in het snorkelen, Duizenden dolfijnen zwemmen in dit gedeelte van de oceaan. Overal zie je duikelaars en dolfijnen met de boot meezwemmen. Vóór  1 maart doorgeven in Nieuw-Zeeland 

  Je dient daar voor vroegtijdig 2 maanden ervoor te reserveren, ook voor het ‘kijkersarrangement prijs NZ$ 80,-’, deelname voor eigen rekening. Wel vroeg op tijdstip 05.30 uur.

  De mogelijkheid om Walvissen te zien is er 07.15, 10.00, 12.45 en 3.30 uur (prijs NZ$ 145,-)
  Vóór  1 februari doorgeven in Nieuw-Zeeland  

  Overnachting in omgeving Marahau

  Zondag 8 maart 2020

  Wandeling Abel Tasman Track

  Wandeling over de Abel Tasman National Park track van ca. 14 kilometer van Torrent Bay naar Marahau. Hiervoor gaan we eerste naar ons beginpunt van de wandeling met een watertaxi. We zijn deze dag geheel zelfvoorzienende, dus een dag rugzakje met drinken en wat te eten mee.

  Maandag 9 maart 2020

  Ferry oversteek naar het Noorder-eiland van Picton naar Wellington

  In de ochtend vanaf Picton naar Wellington met de ferry over naar het noordereiland.  Een prachtige tocht die deel door een fjorden gaan De oversteek over de straat van Cook kan wat woelig zijn. Soms zien we dolfijnen. 

 •          TABBLAD         Nieuw-Zeeland -Wellington-National Park

  Zaterdag 7 maart 2020

  Vlucht Amsterdam - Wellington

  (Brussel of Hamburg is mogelijk toeslag?)

  Vertrek uit Amsterdam in de avond voor de vlucht naar via Dubai naar Sydney

  Zondag 8 maart 2020

  Vliegen na een tussenstop in Dubai naar Sydney aankomst.  Waarna door gevlogen wordt naar Wellington

  Maandag 9 Maart 2020

  .Aankomst in de middag van de deelnemers Noordereiland Nieuw-Zeeland voor hun wandelvakantie

  Dinsdag 10 maart 2020

  Nieuw-Zeeland Noordereiland

   Na het ontbijt bezoeken het Te Papa Tongarewa museum en maken een rondwandeling Civic Square, de Waterfront (=mooie haven) en de Beehive (Parliament).   

  Woensdag 11 maart 2020

  Wellington - Tongariro National Park.

  In de ochtend rijden wenaar de Plateau Lodge in het Tongariro National Park. Onderweg maken we een fotostop bij echte Nederlandse molen, waar allerlei Nederlandse lekkernijen verkrijgbaar zijn. We genieten in het plaatsje van een van hun specialistische Pie's
  Aankomst in de accommodatie omstreeks 18:00 uur. We hebben een aantal units met keuken (zelf catering) Hottub aanwezig is dagelijks te bespreken.

  Donderdag 12 maart 2020

  Tongariro Crossing - Taranaki Falls

  De Tongariro - Crossing wordt dagelijks door honderden wandelaars gelopen en staat bekend als een van de mooiste dagwandelingen ter wereld. 

  U dient normaal toch regelmatig een 25 kilometer te wandelen. Wie dat kan, krijgt de kans maar bedenk u het is geen lichte wandeling!!!

  De overige brengen een bezoek aan het bezoekerscentrum van Tongariro National Park in Whakapapa Village en maken vanuit dit centrum een prachtige wandeling, waar ze een goede indruk krijgen van dit gebied. De Taranaki Falls, een rondwandeling van twee uur vanuit Whakapapa Village brengt ons langs een 20m hoge waterval. Bij goed weer is de kabelbaan lift open en kunnen we genieten van het mooie uitzicht.

  Vrijdag 13 maart 2020

  Huka-falls - Waimangu-Valley

  We hebben vandaag een indrukwekkend programma, dus vertrekken we om 07.30.
  Rijden langs de bungeejumping van Taupo, waar we koffie drinken. Vervolgens maken er een wandeling langs de rivier naar the Huka-falls (Huka-Lodge was het verblijf van Maxima en Alexander tijdens hun huwelijksreis).

  Hierna bezoeken we de Waimangu-Valley, een unieke thermische gebied. Waar we prachtige gekleurde meren en stomende en pruttelende riviertjes aantreffen. Een lust voor het oog.

  Melden ons voor de wandeltocht en hebben een ontvangst op gemeentehuis. Maken met een kleine rondgang met de landenvlaggen met de organisatie door de plaats.

 •          TABBLAD         Rotorua - Coromandel

  Rotorua lake cruiseZaterdag 14 + zondag 15 maart 2020

  Tweedaagse Rotorua - Tamaki Village

  Tamaki VillageTijdens de wandelingen van de beide dagen laat men ons eigenlijk alles zien wat er in Rotorua aan bezienswaardigheden te zien is.
  Zaterdag voornamelijk door .

  Op de eerste dag gaan de drie afstanden ,10 km lopen, 21 km lopen (halve marathon), en voor de enthousiaste wandelaars een 42 km 

  Door in het Whakarewarewa Forest -Redwood, een aangeplant bos uit begin 1900 met cederbossen en regenwoud. Leuke stroompjes, die zich door het bos worstelen. Met een contrast van boomsoorten uit majestueuze sequoia's, een aantal exotische bosbouw aanplant bevat. De sequoia's zijn geweldig, omdat ze een beroep doen op elk niveau en het vermogen - en hebben ook vele mooie uitkijkpunten waren wandelaars kunnen kijken over Rotorua en bekijk de prachtige meren

  De tweede dag voert je door de stad en langs de talloze geothermische gebieden de oevers van het meer en vele beken. 

  Afstanden mag je ter plaatse nog wijzigen

  's Avonds kan er een bezoek gebracht worden aan de Tamaki - Village (NZ$ 110,-niet-inbegrepen).
  Dit bezoek is zeker aan te bevelen. Hier kan men zien hoe men vroeger leefden en genieten we van een dinerbuffet.

  Zondag 10km, 21km en 30km wandelingen, voornamelijk door parken en langs het meer verder langs en tussen de diverse vulkanische activiteiten.

  We maken in de avond een dinercruise met de Lake Queen op het meer van Rotorua

  Maandag 16 maart 2020

  Waihou Walkway - Matamata - Optie : HOBBITON film locatie van de Hobbits

  We rijden naar de Te Waihou Walkway en Blue Spring, deze bevinden zich in South Waikato nabij Putaruru. De wandeling naar de bronnen volgt een pad langs de Waihou-rivier, door wetlands, over glooiend, pastoraal landschap en biedt uitzicht op kleine watervallen, inheemse wildernis en de beroemde Blue Spring met een glimp van forel langs de weg. 

  Optie Hobbition (niet inbegrepen)

  A) Alleen bezoek Hobbiton filmset ca € 53,00  duur ca 2 uur  B)  Lunchbuffet en bezoek Hobbiton filmset ca € 75,00  duur ca 3 uur    C) Avond bezoek Hobbiton filmset met buffet € 120,- duur ca 4 uur
  Deze tour kunnen alleen vooraf worden geboekt of als er nog plaats is.

  Dinsdag 17 maart 2020

  karangahake gorgesCoromandel Karangahake Gorges

  Verplaatsing naar het schiereiland Coromandel vanuit Rotorua onderweg maken we een wandeling de Karangahake Gorges. Een historisch goud wandeling, door een gebied waar veel mijnbouw geweest is dan naar de omgeving van de Waihi Beach waar we overnachten nabij het strand.

  Woensdag 18 maart 2020

  Driving Creek Railway, Hauri Grove, Hot Water Beach - Cathedral Cove

  Bij goed weer rijden via de Road 309 naar Coromandel hier verblijven we drie nachten op een Motel in de plaats.

  Cathedral CaveKomen langs o.a. de Hauri Grove (grootste bomen van Nieuw Zeeland), waterval en een kluizenaar maken onderweg een paar korte wandelingen.

  Donderdag 19 maart 2020

  Port Charles naar Port Jackson of  Coromandel

  Deze wandeling is ca. 15 kilometer lang, maar men toch rekening houden dat je er ca. 4 uur over doet. Bij mooi weer maken we een picknick aan het eindpunt van onze wandeling. We zullen genieten van al die mooie uitzichten. Afhankelijk van de grootte van de groep en de weersomstandigheden kunnen we deze wandeling maken. Anders zullen we andere mooie wandeling maken bij de plaats Coromandel.

  Ook de weg terug zal men wederom een groot deel over half verharde wegen gaan met prachtige uitzichten op de Oceaan. De streek is bekend om zijn grote groene mosselen en oesters. Als je een liefhebber van dit bent is dit een paradijs.

 •          TABBLAD         Auckland

  Vrijdag 20 maart 2020

  Vlindertuin - Auckland + onderwater museum Kelly Tarlton- Omanawanui Track

  Vandaag rijden we naar Auckland. Bezoeken een vlindertuin in Thames en rijden min of meer direct door naar het onderwatermuseum Kelly Tarlton en bezoeken dit unieke museum met Pinguïns en vele vissen.

  Regionale park Waitakere

  Vorige jaar hebben we  een schitterende wandeling gehad daar, maar deze track is momenteel gesloten.  Mocht hij in deze periode open gaan zullen we deze wandelen.  De Omanawanui Track, welke als door velen beschouwd als een van de geheime juwelen in de schat aan tracks in het regionale park Waitakere. 

  We verblijven in een motel c.q gehuurd huis in een van buitenwijken van Auckland.

  Zaterdag 21 maart 2020

  Auckland, Wandelpad “Coast to Coast”

  Na het ontbijt rijden we naar Onehanga en vandaag wandelen we relaxt (15 km) over een gemarkeerd langeafstandspad “Coast to Coast” door de parken van Auckland van de westkust (Tasmanzee) naar de oostkust (Aucklandbaai van de Pacific Oceaan); een toppertje!

  Zondag 22 maart 2020

  Auckland, Vrije besteding of Vulkaan eiland Rangitoto

  Optie: Met de ferry over en een wandeling op het vulkaan eiland Rangitoto.  Op het eiland is niets van horeca, dus we nemen voeding en drinken mee. 
  Of op eigen gelegenheid /rekening b.v. het Auckland museum, Victoria Markt of met ferry naar Devonport,  bij mooi weer de Skytower.

  Maandag 23 maart 2020

  Vlucht naar Sydney of naar Nederland

   

 •          TABBLAD         Australië

  AUSTRALIË New South Wales  BLUE MOUNTAINS


  IML CANBERRA – SYDNEY 

  I.v.m. de bosbranden in NSW zal het programma aangepast worden. We blijven enkele dagen langer in Nieuw-Zeeland. Wandelen 4 dagen de Bondi walk IVV bij Sydney.
  Dus de data verschuiven. Helaas moet de Blue Mountains en enkele andere natuurgebieden vervallen. Deze zijn ieder geval al afgesloten tot 31 januari en dat kan verlengd worden.

  Voor deelnemers alleen Australië
  Zaterdag 21 en Zondag 22 maart 2020

  Vlucht Amsterdam/Frankfurt/Londen - Sydney

  Maandag 23 maart 2020

  Vandaag vertrekken we de luchthaven van Auckland naar Sydney .

  Aankomst in Sydney

  Dinsdag 24 maart 2020

  Sydney, Stadswandeling Botanisch Tuinen, Operagebouw, Darling Habour

  Een verkennende stadswandeling van 10 km en vaart met ferry langs de bezienswaardigheden. Ferry naar Darling Harbour wandelen langs o.a. door de botanische tuin, Operagebouw en China-Town,

  Woensdag 25 maart 2020

  Sydney: Vrije besteding

  Vrije besteding. b.v. met de Hop on Hop off bus en de Bondibus de stad en omgeving verkennen.   Eventueel 's morgens mogelijkheid de vismarkt te bezoeken.

  RONDLEIDING VISMARKT SYDNEY kosten € 25,- per persoon van 06.40 tot 08.30 uur Een rondleiding achter de schermen van deze grote vismarkt. Je komt op de werkvloer waar de vis verhandeld wordt. Tijdig aanmelden is wel van belang, want de excursie is een week van te voren vaak volgeboekt. Informatie op www.sydneyfishmarket.com.au

  Donderdag 26 maart 2020

  Oever wandeling Parramata rivier 10 km

  Deze 10 kilometer lange wandeling voert ons langs de oevers van de riviers met de ferry over de rivier keren we weer naar ons beginpunt terug.
  we overnachten in het Hornsby Blue Gum Hotel voor 3 nachten.

  Vrijdag 27 maart 2020

  Nowbray Mangrove woud 4,5 km - Wandeling Fullers Bridge - Thornleigh 13 km

  Vandaag kunnen we twee wandelingen maken een wandeling door de Mangroves bij Mowbray en een lengte wandeling.

  We zullen weer overnachten in Hornsby Blue Gum Hotel

  Zaterdag 28 maart 2020

  Langs Geulen en kreken 11 km 

  We maken een wandeling van station Thornleigh weer terrug naar Hornsby station langs verschillende beken en stroompjes door het Berowra Valley Regional Natuurpark.

  Zondag 29 maart 2020

  Katoomba - Blue Mountains

  Bezoek aan het uitzicht punt de “3 Sisters”, bij zonsondergang en met verlichting. Mochten we vroeg arriveren maken we de wandeling van Govetts Leap Lookout Point naar Evans Lookout Point, die later op het programma staat.
  Afhankelijk van het weer zal het programma wordt uitgevoerd, dus deze dagen kunnen wisselen.  We overnachten in een Motel in Katoomba.

  Maandag 30 maart 2020

  Dagje struinen Katoomba of wandeling over de Clif Way en de Federale Pass

  Katoomba kent veel toeristische attracties, het kost zeker een dag om al deze attracties te voet (via Giants Staircase) te bezoeken.
  We overnachten in Sky Rider Motel in Katoomba.

  Dinsdag 31 maart 2020

  Wandelen in de Blue Mountains of vrije besteding in Katoomba

  We wandelen Govetts Leap Lookout Point naar Evans Lookout Point en daarna maken we een wandeling door de Grand Canyon. 

  Woensdag 1 april 2020

  Jelolan Caves en wandelingen aldaar

  Alternatief bij goed weer een rondrit over de Old Bell Line Road naar de Botanische Tuinen, tussendoor maken we een stop met een wandeling van 2x 45 min naar een prachtig uitzichtpunt. Een mooie plek om ons lunchpakket te nuttigen. Koffie drinken en rondwandeling in de Botanische tuinen van ca. 2,5 uur daar.

  We gaan daarna naar de Jelolan grotten en maken een wandeling er door en daarna nog een wandeling in de omgeving. Er zijn enkele mogelijkheden van deze grottentochten, die in zwaarte verschillen. 

  Tijdens de spectaculaire rit zullen we zeker wel kangoeroes zien om te fotograferen.

  Donderdag 2 april 2020

  Natuurpark Kanangra-Boyd - Tidbinbilla - Koalas, kangoeroes en wallabies - Canberra

  We rijden naar Canberra via  Kanangra-Boyd  voor een korte wandeling en een schitterend uitzicht en de Waterval wandeling  en rijden dan door naar het natuurpark Tidbinbilla, deze  biedt uitstekende flora en fauna en natuurlijke ervaringen. Ontdek deze prachtige vallei en haar natuurlijke landschap. Geniet van het scala aan wandelpaden, dwaal door de wetlands van het heiligdom, vind een koala in het eucalyptusbos,. We zien kangoeroes en wallabies.

  Vrijdag 3 april 2020

  Doel: Canberra, inschrijving en openingsceremonie en wandeling

  Om 11:00-14:00 uur een begeleide wandeling met Parliament House en Telopea Park voordat je terugkeert naar de Albert Hall voor de officiële start van het Canberra Walking Festival.
  Tussen 14.00 en 15 uur halen we de startkaarten af. Om 15 uur Welcome Walk gevolgd door receptie om onze interstate en internationale bezoekers te verwelkomen .

  Aussie walkZ

  Zaterdag 4 en zondag 5 april  2020

  Tweedaagse Canberra- IML-walk

   Tijdens de twee wandeldagen zal de organisatie ons langs alle bezienswaardigheden van de nieuw aangelegde hoofdstad van Australië Canberra leiden.
  Zaterdag is er ook een 42 km naast de 30 - 20 km van deze tweedaagse. Zaterdags gaat de route langs het meer.

  Terwijl zondag een veranderlijk parcours is maar door een aantal natuurgebieden.
  Zondag de uitreiking van de IML/PPML Award (sluitingsceremonie om 15:00 uur)

  Maandag 6 april 2020

  In de ochtend een bezoek aan het Nationaal War monument en het museum
  's Middags de terugvlucht naar Nederland.

  Dinsdag 7 april 2020

  Aankomst Amsterdam in de voormiddag. Moe maar voldaan !!!

Prijzen Nieuw-Zeeland en Australie

Data   1 pers kamer***  
24 febr t/m 9 mrt 2020 Verlenging Nieuw Zeeland zuidereiland  € 700,- *** € 1175,-*
24 februari t/m 24 maart 2020 Nieuw-Zeeland zuider- en nooreiland  €  1450,- *** € 4875,-*
7 maart   t/m 7 april 2020 Nieuw Zeeland Noord en Australië   IML € 1300,- *** € 4545,-**
24 februari t/m 7 april 2020 Nieuw Zeeland Zuid en Noord en Australië   IML € 2000,- *** € 5665,-
21 maart   t/m 7 april 2020 Australië IML-tocht € 550, -*** € 3390,-**
  Korting eigen vliegtickets   € 1500,00 

 *Afhankelijk van het aantal deelnemers

** Prijzenbasis vliegtickets 15 augustus 2019 (Mochten er extra toeslagen worden berekenen of de prijzen omhoog gaan zal dat door berekend worden)
*** Deze toeslag geldt alleen als men om een één persoonskamer vraagt. Let er wel op dat in motels je geen eigen toilet/douche hebt, maar per appartement deze deelt.

De overnachtingen in B&B. Lodges en motel/hotels is op basis van 2  persoonskamer met ontbijt en lunch onderweg verzorgen wij zelf.
Soms zijn er ook bedden in de woonkamer bij apartementen.

 Inbegrepen

 • Vliegticket  Nederland - Wellington - Christchurch , Auckland- Sydney - Sydney-Amsterdam (afhankelijjk reistraject)
 • Transfers en bagagetransport tijdens de wandelreis in een personenbusje.
 • Overnachting in motels, hotels en appartementen op 2  persoonskamers incl. ontbijt en lunchpakket (zelf maken)
 • Begeleiding van Nederlandse reisleiding
 • inschrijfgelden IML-tochten
 • Aanvraag van visum Australië, voor Nieuw-Zeeland is geen visum nodig voor onze periode.
 • donatie Asia Care Foundation

Zuidereiland

 • Welkomst diner
 • Toegang National Kiwi centrum
 • Watertaxi Albel Tasmanpark
 • Gezamelijke BBQ
 • Ferry Picton - Wellington

Noordereiland

 • Kabeltrein en Museum Wellington
 • Wandeling Tongariro Crossing of Taranaki Falls
 • Specialiteiten Pie in het plaatsje Bull
 • Toegang wonder Waimangu-Valley.
 • Diner cruise Rotorua
 • Toegang vlindertuin Thames
 • Onderwater museum Kelly Tarlton met Pinguins
 • Ferry naar vulkaan eiland Rangitoto
 • Toegang Botanische tuinen en Jolelan grotten

Australië

 • Jelolan Caves 1x grottentocht
 • Lunch in Chinatown met een rijstmaaltijd
 • Toegang natuurparken
 • Ferry c.q. trein bij wandelingen zoals op 26 en 28 maart 


Niet inbegrepen

 • privé uitgave
 • verzekeringen
 • consumpties
 • diners behalve die vermeld staan
 • Excursie zoals b.v. Milford Cruise/Vlucht, Hobbitland, Tamaki Village, Dolfijnen of walvis spotten

De warme maaltijd is voor eigen rekening behalve als dit anders is vermeld.

Daar we gebruikmaken van units met zitkamer en keuken, waar we zelf de maaltijden kunnen verzorgen.
Hierdoor zal een 3-gangenmaaltijd niet duurder zijn dan maximaal € 10,- per keer gemiddeld.

Inschrijven

De prijs in inclusief vervoer, ontbijt en lunch overnachtingen op 2/3 persoonskamers, begeleiding, inschrijfgeld IML-tochten,

Mocht je tussenstop in Dubai of Bangkok of verlenging in Australië willen maken is dat vaakl mogelijk zonder extra vliegkostenm mits direct aangevraagd. Natuurlijk komen daar wel de hotel en  en verblijfkskosten, die zijn voor je eigen rekening.

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 2500,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Nieuw Zeeland/Australië

 

Meld je aan


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

 

Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31 (0)6 52 78 88 06
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandel programma 2020

  Wandel programma 2020

  Programma bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.