Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

IML Wonju Zuid-Korea -Seoul

Datum:  19 oktober t/m 27 oktober 2020

Dit jaar is er de mogelijkheid om te kiezen uit twee wandelevenementen, die helaas beiden in het zelfde weekend vallen de IML wandeltocht in Wonju of de IVV 2 Daagse van KAPA in SEOUL

De wandelvakantie om de Internationale Walking festival in Wonju in Zuid-Korea te wandelen staat dit jaar alweer voor de zevende maal op mijn wandelprogramma van TT wandelreizen. Ontstaan uit een verzoek van een aantal wandelvrienden, die regelmatig met mij meegaan op wandelvakantie. Dit jaar na het gastvrije ontvangst van de KAPA in 2018 en 2019 op donderdagavond ook vast op het programma geplaatst.

We bezoeken eerst de stad Seoul en bezoeken de highlights van Seoul. Maken wandeling door Seoul over de City Muur, dit is een prachtige wandeling met mooie uitzichten. 

Over Wonju kan ik nog niet met zekerheid iets zeggen, daar in 2019 zij plotseling een wandelweekend alleen voor de IML wandelaars hebben georganiseerd en deze werd niet in Wonju gehouden. Dagelijks werden we met bussen naar een startplaats gebracht waara we dan de wandelingen maakten. Of dit alleen in 2019 was om het 25 jarig bestaan, dat is mij nog niet bekend.

ring-bel-ceromonieOm na een paar dagen onze IML-walking in Wonju te maken. Hier gaan we naar aankomst naar de Bell Ringing Ceremonie voor Vrede en gezondheid, vervolgens naa de openingsbuffet van deze wandeling.  Men kan aanwezig zijn bij de herdenking bij het Nederlands Korea Monument voor een kleine herdenking., hiervoor dient U echter niet meer dan 20 km te wandelen, deze dag.

city-wal-walkEen combinatie met  3 Daagse Higashi-Matsuyama Japan International IML-walk en 2 Daagse Taipei Taiwan International Happiness Two days March, maar ook met de Jogja Internationale Heritage Walk Indonesië IML-walking is mogelijk. 

Dus U kunt vier IML-wandelingen maken en zowel de IVV als de IML waarderingen bemachtigen in een wandelreis.

Programma wandelreis Korea

Maandag 19 oktober 2020

Vlucht  Amsterdam - Seoul Korea

Vliegen we naar Soeul vanuit Amsterdam of Washington (voor deelnemers van Arlington)

Dinsdag 20 oktober 2020

CheonggyecheonAankomst in Seoul - Cheonggyecheo stroom - Seoullo 7017 - Avondmarkt

Bij aankomst op de airport gaan we met de Airport bus naar ons hotel in het Jung-Gu district van Seoul, een mooie uitvalsbasis.

Als we niet te laat en te moe zijn maken we in de avond een wandeling langs de rivier de Cheonggyecheon, een stroom door het centrum, welke mooi verlicht is en bezoeken we de Gwangjang Market.

seoullo 7017Waar we enkele typische Koreaanse hapjes zullen proeven zoals pannekoeken van bonen en de rijstwijn. Deze nachtmarkt wordt nasluiting van de kraampjes een plek waar vele lokalen hun maaltijd gebruiken. In nette costuums zitten de kantoor mensen aan een kraampje te eten.

Mogelijk een korte blik vanaf de Seoullo 7017
In de jaren 1970 werd een verhoogde weg aangelegd om de oostelijke en westelijke zijden rond Seoul Station te verbinden. De weg was echter vanwege verkeersveiligheidsproblemen afgesloten voor wegverkeer. Hierna, in plaats van de bestaande structuur af te breken, werd de weg getransformeerd in Seoullo 7017, een nieuwe wandelervaring voor voetgangers. 

Seoullo 7017 dankt zijn naam aan zijn jaren van nieuw leven, van een verkeersweg in de jaren 70 tot een hemeltuin in 2017. De "17" heeft ook een diepere betekenis, met Seoullo 7017 opgedeeld in 17 unieke secties en de weg op 17 meter boven de grond.

Woensdag 21 oktober 2020 

bukchon-hanok-villageGyeongbokgung Palace - Bukchon Hanok Village - Changdeokgung Palace - wandelgroep KAPA 

 We beginnen deze dag op tijd met een bezoek aan twee paleizen en de geheime tuin.  Tussendoor bezoeken we een oude wijk van Seoul. We starten vroeg in de ochtend om 09.30 uur met militaire training en om 10.00 uur de aflossing  van de wacht. 

Bezoeken het Gyeongbokgung Palace, en werpen we een blik op het Presidentiële Residentie, het huis met het blauwe dak,  via de achteruitgang.  

Vervolgens bezoeken we een speciale wijk Bukchon Hanok Village, waar we vele zien wandelen in de gehuurde traditionele klederdracht: hanbok,  waar we ook een lunch zullen gebruiken.

Om  13.15 uur hebben we een Engelse rondleiding door het Changdeokgung Palace en brengen, en wandelen daarna door de geheime tuin van het Ghanggyeonggung Palace.

Avondwandeling 10 kilometer met de wandelgroep KAPA

Een wandeling langs de Seoul toren met mooi uitzicht op de stad en sluiten af met een gezamelijk hapje en drankje met de wandelvrienden van KAPA. De IVV kaarten worden daar ook afgestempeld. 

Donderdag 22 oktober 2020

Korean Folk Village -  Seoul Tower- Hanrivier cruise en diner buffet

Korean Folk VillageKorean Folk Village (KFV) ligt op een ruime locatie van 990.000㎡ en in de natuur, met een geomantische locatie 'met uitzicht op het water en de achtergrond van bergen'. Het is een dorp uit de Joseon-periode dat bestaat uit echte huizen die uit de provincies van het land zijn verplaatst. Gereconstrueerd door middel van een uitgebreid overzicht van huizen die nog in verschillende delen van het land liggen en authenticatie door specialisten, is het een echt dorp uit de Joseon-periode dat zich ontvouwt in seizoensgebonden transformatie-scènes uit de dagelijkse volkscultuur, zorgvuldig verzameld.

Het dorp is ontstaan ​​uit huizen van gewone mensen en huizen van aristocraten die zijn verplaatst of gerestaureerd uit verschillende delen van het land, zoals zuid, midden, noord en eilanden. Het presenteert het echte leven uit het oude leven van Joseon, dat gwana (provinciale overheidsdienst), seowon en seodang (de onderwijsinstellingen), hanyakbang (de medische instelling), boeddhistische tempels en seonangdang (de religieuze gebouwen) en de waarzeggers plaats.

Hierna wandelen we naar de aanlegsteiger van de Hanriver cruise om op deze rivier een rondvaart te maken en te genieten van de gebouwen langs en bruggen over de rivier.
We sluiten af met een dinerbuffet inclusief wijn en frisdranken.

vredesklok ceromonie wonju26e IML-WANDELTOCHT te WONJU 

Vrijdag 23 oktober 2020

welkomstpartyIn de naochtend verplaatsing  met de nieuwe treinverbinding naar Wonju, waarna naar ons Hotel in Wonju gaan.

Waar we op tijd aanwezig zullen zijn voor Bell Ringing Ceremonie voor Vrede en gezondheid tussen 17.30 en 18.00 uur, welke tevens de openingsplechtigheid is.

s' Avonds is er een welkomstparty voor de buitenlandse deelnemers.

Zaterdag en zondag 24 en 25 oktober 2020

26e 2-daagse Wonju International Walking Festival

 Men kan kiezen uit de afstakorea monumentnden 5, 10, 20, 30 kilometer. 

Verder zorgt de organisatie voor entertainment om de tochten heen.

Op de eerste wandeldag is het mogelijk om een zeer indrukwekkende herdenkingsplechtigheid bij te wonen met het Nederland-Korea Monument voor de Nederlandse slachtoffers van de Korea oorlog.

Na de wandeling op zondag zullen we terugkeren  om 17.00 uur naar Seoul-Airport, waar we in een hotel zullen overnachten.

Maandag  26 oktober 2020

DMZ Tour - City 63 Art museum-Aqarium - Avond terugvlucht naar Nederland of een verlenging naar Japan is mogelijk.

In de ochtend heeft U de keuze om de de DMZ-tour te maken of een wandeling over de oude stadsmuur.

 • Imjingak Park DMZDMZ-tour 

In de ochtend kan men deelnemen aan een excursie naar de DMZ -zone, deze tour gaat naar het Imjingak Park - the 3rd infiltratie tunnel - Dorasan observatory - Dorasan station - unification - village (pass by)

cruise hanrivier

 Hier bezoeken we het uitzicht op de brug en het Dorasan station. Een prachtig groot station, waar nu maar twee treintje per dag aankomen. Maar bedoeld is als grensstation voor de treinen door Noord-Korea en China naar Europa van de Trans Siberië Express

Vanuf een uitzichtpunt kunnen we in de verte een plaatsje met vlag van Noord-Korea zien. Na afloop bezoek je nog het Ginseng Centre (let op verkoopstop) en heb je een lunch. 
trein-korea-oorlogNa dat men weer bij de Cityhal wordt afgezet, kan men eventueel het Deoksugung Palace bezichtigen we de wacht overdracht daar.

In de namiddag verplaatsen we ons naar de Seoul-Airport, waar we in de avond terug vliegen naar Nederland c.q een nacht doorbrengen in een hotel en de volgende ochtend vliegen naar Japan

Dinsdag 27 oktober 2020

Aankomst in Nederland

Reissomschrijving

Wandelreis Korea LET OP Prijzen van 2019

 19 t/m 27 oktober 2020

 Korea wandelreis

 .  € 1995,-*

  Toeslag  1 persoonskamer op aanvraag     

 19 oktober t/m 6 november 2019

 Korea - Japan - combinatie wandelreis                                  

    € 3570,-*

27 oktober t/m 12 november 2019

 Japan - Taiwan combinatie wandelreis

    € 3595,-*

 21 oktober t/m 12 november 2019

 Korea - Japan - Taiwan combinatie wandelreis

   €  4495,-*

21 okt t/m 22 nov 2019 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië combinatie wandelreis € 6095-*
21 okt t/m  29 nov 2019 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Bromo safari combo wandelreis € 6095,-*
21 okt t/m 7 dec 2019 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Bromo - Bali combinatie wandelreis € 6990,-*

* De prijs is afhankelijk van de prijs vliegticket (geschatte vliegticket 1 maart 2019) van het uiteindelijke aantal deelnemers. 
Natuurlijk ook de koers van de Euro is bepaald.

De aanbetaling voor deze reis is € 1000,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 2000,-

Inbegrepen

 • Vliegtickets Amsterdam - Seoul v.v
 • Transfers Seoul - Wonju v.v.
 • Hotel overnachtingen op 2 persoonskamers met ontbijt.
 • Excursie naar DMZ-zone (inclusief lunch)
 • Welkomst diner
 • Inschrijfgelden en welcome party en door de organisatie aangeboden activiteiten
 • Begeleide wandelingen Soeul incl. vervoer metro
 • Boottocht over de Hanrivier met dinerbuffet inclusief de aangeboden dranken.
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Fooien Engelse gidsen

Niet inbegrepen

 • Lunch en diners  (toch zulllen deze vaak wel inbegrepen zijn afhankelijk van budget en het aantal deelnemers) Tijdens een dag vrije besteding zijn ze niet inberepen.
 • Consumpties
 • Eigen uitgaven
 • Fooien hotels, bel boys, kamermeisje e.d.

Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- ca. € 2000,-  over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding welke reis het betreft. Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 

Meld je aan


Aanbevolen vaccinaties Korea volgens GGD

Hieronder vindt u o.a. informatie over vaccinaties en eventueel malaria. Persoons- en reisgebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van uw reis en uw gezondheidssituatie.

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

Booking.com

Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31 (0)6 52 78 88 06
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandel programma 2020

  Wandel programma 2020

  Programma bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.