Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Texas San Antonio

In 2020 is ook San Antonio in Texas - USA toegetreden tot de IML (International Marching League (IML), deze veranderde haar naam in de IML Walking Association in 2006)
TT-wandelreizen zal een 11 daagse wandelreis in 2020 hierheen maken, waar naast de 3 daagse IML-walk nog 4 IVV walks gemaakt zullen worden.

Ook zijn nu de vliegtickets € 200,- duurder geworden.

keuken hotelkamerDe overnachtingen zijn in de Suites by Hilton San Antonio Downtown in het centrum van San Antonio, op slechts 5 minuten lopen van The Alamo. Slaapgedeelte hotel

Het beschikt over een overdekt zoutwaterzwembad met natuurlijke mineralen, inclusief een dagelijks continentaal ontbijt en een snackbar. 

De kamers bieden een volledig ingerichte kitchenette. basis van overnachting een tweepersoons kamer.

Kamer met king bed of 2 queen bedden , - als 2 paren een queenbed (2 bedden) kamer delen, dus met 4 personen slapen € 150,- p.p. korting - of bij 1 paar + 1 single of 3 singles € 125,- p.p. . Ook kunnen 3 singles gebruikmaken van deze kamers, want er staat ook nog een slaapbank in. 
wel bij aanmelding opgeven met wie.

De wandelroutes van de organisatie zijn nog niet bekend, maar ik zal voorlopig vanuit gaan dat het programma van 2019 van toepassingen zal zijn.

Het onderstaande programma is als leidraad, mogelijk moeten er enkele dagen omgewisseld worden, omdat b.v. de rondleiding niet op die dag kan. 
Daar we onze wandelingen maken in National Parken, dienen ook een permit hiervoor aan te schaffen, deze zijn verplicht voor de hele USA.

Zaterdag 15 februari 2020
famous San Antonio RiverwalkVlucht  Schiphol/Brussel  - San Antonio
Vlucht vanaf Schiphol om 12:55 uur KLM/Delta Airlines
Na aankomst om 20.07 uur, daarna afhalen huurauto's en overnachting in hotel met zwembad

Zondag 16 februari 2020

Stadswandeling San Antonio - Welkomstdiner

boottocht riverwalkVandaag zullen we de stad San Antonio verkennen met een rondwandeling  en hebben een welkomstdiner
Stappen aan boord van een River Walk-boot voor een spannend en onderhoudend verhaal over de rijke geschiedenis van de San Antonio River Walk. 

River walkDe cruises duren ongeveer 35 minuten en beslaan anderhalve kilometer van de prachtige San Antonio River Walk. 

Maandag 17 februari 2020

Caynon Lake en Kloof -Guadalupe Park Trail

We rijden naar de Caynon Lake waar we een begeleide wandeling maken doorThe Caynon kloof trail van drie uur en verder een picknick houden bij het meer en nog een wandeling langs de oevers maken.

De Canyon Lake Gorge, het duurde 100 miljoen jaar  om dit gebied te maken!

Gedurende een week in de zomer van 2002 viel er meer dan 34 inch regen in de bovenste stroom van de Guadalupe rivier, waardoor een stortvloed van overstromingswater ontstond die een perfect fascinerend geologisch wonder - de Canyon Lake Gorge - uit de aarde hakte.

De vloed brulde door het Heuvelland ten noordwesten van New Braunfels, scheurde grond weg, rukte enorme bomen op, verbrokkelde huizen en stuurde een stroom water uit het opgezwollen Canyon Lake over de overloop voor de eerste keer sinds het reservoir in 1964 werd voltooid.

De historische overstroming sneed de grond onder de overloop open, waardoor een gigantische 64-acre kloof ontstond en oude, kalkachtige kalksteen, fossielen en zelfs voetafdrukken van dinosauriërs 110 miljoen jaar oud werden blootgelegd.

De Guadalupe Park Trail is een 1,9 km lang pad langs de rivier. Dit deel van de rivier de Guadalupe is erg populair als de belangrijkste forelvisstroming van de staat. De Guadalupe-rivier is de meest zuidelijke duurzame forelvisserij in het land.

Dinsdag 18 februari 2020

Natuurpark Friedrich Wilderness Park  wandeling

We maken een aan eenschakeling van een aantal wandelroutes. Nemen voidoende water mee, want onderweg zijn we op ons zelf aangewezen.
Onderweg zullen we een picknick houden. Emilie en Albert Friedrich Wilderness Park beschikt over 600 hectare onontwikkeld Hill Country-terrein, met meer dan 10 mijl van verharde en onverharde paden.

Woensdag 19 februari 2020

Wimberley 10 km IVV-walk

De wandeling voert door het regionale park Blue Hole, 126 hectare aan natuurlijke bossen en inheemse grasvelden net voorbij het centrum van de stad. In de schaduw van cipressen is de Blue Hole zelf een van de meest geliefde natuurlijke zwemgaten in Texas. Toegang tot het park is gratis, maar je moet $ 10 betalen en een reservering maken als je wilt zwemmen.

Wimberley is de thuisbasis van vele artiesten en muzikanten, en dat zie je overal in de stad terug.

Donderdag 20 februari 2020

Seguin - Historisch Walk 10 km IVV

Seguin, de provinciehoofdstad van Guadalupe County, werd in 1838 opgericht door leden van Mathew Caldwell's Gonzales Rangers, maar werd pas in 1853 opgericht. Het heette oorspronkelijk Walnut Springs voor de nabijgelegen zoetwaterbronnen. Slechts zes maanden later werd de naam gewijzigd om kolonel Juan N. Seguin, een van de luitenanten van Sam Houston, te eren tijdens de strijd om de onafhankelijkheid van Texas. Kol. Seguin nam deel aan de overwinning in San Jacinto en diende later als senator van de Republiek van Texas en als burgemeester van San Antonio.

Saffold Dam werd genoemd naar William Saffold, die in het midden van de 19e eeuw land bezat. Saffold dam is typerend voor vele molendammen gebouwd tijdens de late 19e en vroege 20e eeuw. Oorspronkelijk was het een natuurlijke rots, maar de dam werd voor het eerst verbeterd door Henry Troell aan het einde van de 19e eeuw toen hij rots aan de dam toevoegde om het waterniveau te verhogen om een ​​katoenen jenever aan te drijven.

De wandeling van 10 km gaat langs schaduwrijke stadsstraten, door buurten, een gemeentelijke golfbaan en een park en historische locaties. Het volgt de rivier Guadalupe en gaat door het plein van de binnenstad. De wandeling van 5 kmgaat door de binnenstad. De routes mogen TWEEMAAL worden gelopen op dezelfde IVV startkaart voor een afstandsstempel van 20 km.

Vrijdag 21 februari 2020

Riverwalk - 10 km - Vee en Rodeo Show

10 - 5 kilometer

START: 7:00-10:00 AM FINISH om: 13:00 uur In downtown San Antonio.
Langs o.a.  the River Walk, the Alamo, La Villita Arts Village, Main Plaza and El Mercado.

13.30 -02.30 uur Openings cermonie 

In de avond zullen we een Rodeo show bezoeken, ik heb voor onze groep de plaatsen hiervoor reserveert

Zaterdag 22 Februari 2020

Texas Trail Roundup 42 - 21- 13 -5 kilometer

START: 6: 45-7: 15 uur (42K) 07: 30-10: 00 uur (alle wandelingen) FINISH: 17:00 uur
De marathon gaat naar de vier UNESCO Door de werelderfgoed aangewezen Spaanse missies, Mission Reach en Stinson Field voordat ze terugkeren. Voor de 22 km route word je met de bus naar de verste missie - Espada - en loop je terug naar de finish waarbij je alle vier de missies doorloopt. De route van 13 km gaat alleen naar Mission Concepcion en terug. De route van 5 km verkent het gebied ten zuiden van het evenementenhotel, inclusief het historische King William-gebied.

18:30 - 21.00 uur International Diner in La  Margarita Restaurant voor al de deelnemers van onz groep, mits al opgegeven.

Zondag 23 Februari, 2020

Texas Trail Roundup 5 - 13 - 21 km

START: 7: 30-8: 00 uur FINISH 16:00 uur
De route van 21 km gaat in noordelijke richting langs de River Walk, door Brackenridge Park, de historische wijk Monte Vista en de Trinity University. De route van 15 km draait zich om bij de Pearl, de route van 13 km volgt de North Walk en de straten van de stad naar het noorden, en de 5 km gaat naar de Alamo en terug.

16:15 - 17:15 uur : Sluiting Cermonie

Maandag 24 februari 2020

Terugvlucht Nederland om 16.24 uur KLM/Delta Airlines via Atlanta naar Schiphol aankomst daar omstreeks 10.50 uur op 25 februari 2020

Of 24 februari eventueel aansluitende vlucht naar de IML  Nieuw-Zeeland en Australië 

Reisomschrijving

15 t/m 25 februari 2020 Vliegtickets Nederland/Belgie/Duitsland naar USA, Overnachting incl. ontbijt en op basis van zelf maken van een lunchpakket, Vervoer, deelname wandelingen in National Park, 3 daagse Texas. Internationaal diner, vervoer, permit natuurparken, inschrijfgelden wandeltochten , Rodeoshow, begeleide wandeling Caynon Lake walk € 2475- *
(een toeslag van ca. € 2 00,- i.v.m. de duurdere vliegtickets)
 

 Korting mogelijk als men  een kamer deelt met 3 of 4 personen. Deze kamers hebben2 Queenbedden. 

vanaf  € 125,-  tot € 150,- p.p
   Toeslag 1 persoonskamer alleen op verzoek  +/+ €  595,- 

* Deze prijs is een geschakte prijs aan de hand wat een vliegticket op dit moment 7 juli 2019 zou kosten. Deze prijs is tot 16 juli vastgesteld door de KLM. Indien nog niet opgegeven ​een toeslag van ca. € 200,- i.v.m. de vliegtickets na deze datum.

Inbegrepen

 • Vliegticket Amsterdam/Brussel/Dusseldorf  - San Antonio bagage 20 kg
 • Vervoer (autohuur/brandstof)
 • Boottocht Riverwalk
 • Entreegelden natuurparken
 • Deelname Texas Trail Roundup IML-IVV 3 daagse
 • Overnachtingen hotel op basis ontbijt op 2 persoonskamer
 • Zelf maken van lunchpakket inkopen supermarket
 • Internationaal Diner
 • Rodeo show indien kaartjes beschikbaar alleen bij tijdige aanmelding voor 1 december 2019
 • Nederlandse begeleiding
 • Donatie aan Asia Care Foundation

Niet ingegrepen

 • Persoonlijke uitgave
 • ESTA Visa USA
 • Consumpties
 • Verzekeringen
 • Diners behalve als deze zijn genoemd als inbegrepen
 • Fooien 
  Reis prettig en gebruik een zachte reiskoffer tijdens deze reizen. Ze zijn makkelijk te laden in  de bagageruimte van een auto en zijn licht en zachte reiskoffersneem er wel een met wieltjes.
 •  

  Meld je aan

 

De richtprijs is  inclusief vervoer vanaf Vlucht Nederland/Belgie/Duitsland naar de USA v.v., de genoemde maaltijden, transfers ter plaatse, overnachting op 2 pers. kamers, inschrijfgelden wandeltochten,  begeleiding. Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- voor of met Texas over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met vermelding TEXAS IML USA. Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31 (0)6 52 78 88 06
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandel programma 2020

  Wandel programma 2020

  Programma bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.