Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Yatsushiro -Japan - China Dalian

Wandelvakantie Japan - China
25th Walking Festival Tokyo
26th Kyushu International Three Day March Yatsushiro
China Dalian IML-Wandeltocht

30 april t/m 20 mei 2020 Waarschijnlijk wordt deze reis verplaatst naar 2021, daar in 2020 ook de wandelbond een wandelreis naar Japan wordt gemaakt. Mocht je intresse hebben voor 2021 laat het dan wet via een mailtje.

TT-wandelreizen verzorgt een groepswandelvakantie door Japan en met als afsluiting 2 dagen naar Dalian. Twee IML-wandeltochten kan je tijdens deze wandelreis afstempelen in je IML-walk paspoort.

We zullen tijdens deze reis veel van Japan zien. We beginnen in de hoofdstad Tokyo waar we HighLights zullen bekijken. Het keizerlijke paleis en zijn tuinen, een boottocht over de Hamida rivier het prachtige uitzicht over deze grote Metropole Tokyo bij avond.  De tempels midden in het stadsgewoel.

Met de Japan Rail pass  Green Klass (1e ) zullen we ons verplaatsen door Japan en bezoeken o.a. Osaka en bezoeken de Sumiyoshi Taisha, Kyoto en Nara bekend door zijn tempels en gebouwen uit de tijd dat Kyoto nog de hoofdstad van Japan was.

Hierna staat de deelname aan de 3-daagse IML-walk Yatsushiro op het programma van TT-wandelreizen.

. Dan staat een volle dag op het programma in Nationale Park Fuji-Hakone. Tijdens deze gevarieerde dagtocht maken we gebruik van verschillende soorten van trein vervoer van trein tot tandradbaan, een gondelbaan.

We kunnen zwarte eieren gegaard boven de vulkaan proeven, die je 7 jaar langer laten leven en maken een boottocht over het meer.

Maar ook het wandelen zal tijdens deze wandelvakantie niet vergeten worden bij TT-wandelreizen.

De plaats Kamakura, dit is een oude stad. Met zijn vele historische tempels en overvloedige natuurlijke landschap waar we ook een wandeltocht door zullen maken.

Vervolgens verplaatsen we ons weer met de Shinkansen waarbij we de Mount Fuji te zien liggen.

dalian gebouwenHierna zit Japan erop en vliegen we naar Dalian in China om daar in het weekend deel te nemen aan de IML-wandeltocht van Dalian.

Het Dalian International Walking Festival is het grootste wandelevenement ter wereld met liefst 300.000 wandelaars over 2 dagen. Door de opzet van de start en dr route verloopt alles erg vloeiend en opstopping, zoals we die bij de Nijmeegse Vierdaagse kennen komen hier niet voor.

Na de wandeltochten vliegen we naar Seoul. We komen daar in de ochtend aan en kunnen een Transit tour (o.v.b.) maken naar de tempels of gaan met de Airportlink naar het centrum en doen daar een wandeling.  Omstreeks 23.00 uur zullen weer doorvliegen.

PROGRAMMA

Donderdag 30 april 2020

Vlucht Amsterdam - Tokyo

Vertrekken we vanaf Amsterdam voor ons vlucht naar Tokyo.  Afhankelijk van de vlucht mogelijkheden zal de vertrekdag en tijd bekend worden. Daar rond 1 mei in Japan de Gouden Week is, dan zijn alle Japanners met vakantie en is het erg druk op de vluchten en treinen.

Vrijdag 1 mei 2020

Aankomst Tokyo

Na aankomst gaan we met de Narita express naar ons hotel in Tokyo

Zaterdag 2 mei 2020

25th Walking Festival Tokyo

Deelname aan dit wandelfestival, welke gehouden wordt in Tokyo vanuit een park. De route voert langs duizenden bloeiende Azelea's.  De afstanden zijn 10 -30 of 30 kilometer en er wordt IVV afgestempeld.

Zondag 3 mei 2020

Sightseeing Tour Tokyo

Vandaag een Sightseeing Tour wandelende en met de metro, waar we de vele highlights zullen bezoeken.

Asakusa-Tokyo-Kannon-TempleWe zullen starten vanaf het Tokyo station waar we met de Chuo Line komen, volgens sommigen zou het ontwerp gebaseerd zijn op het Amsterdam Centraal Station. Wandelen naar de gracht van het keizerlijk paleis en maken een korte foto stop op het plein aan de voorzijde van het Imperial Palace, wandelen daarna langs de gracht terug.  Om daarna de oostelijke Keizerlijke tuinen bezoeken.

tokyo-Kyuyasuda-GardenGaan met de metro naar het Sumo worstelen museum, om vandaar een wandeling door parkjes en de oevers van de rivier naar Asakusa te wandelen. Asakusa Kannon Temple (Senso-ji), de oudste en meest populaire Boeddhistische Tempel van Tokio.

In deze wijk zullen we ook de lunch gebruiken afhankelijk van de tijd bezoeken we dus de Tempel voor of na de lunch.

Bezoek aan de Skyline Tower.  Hierna maken we een 40 minuten duurde boottocht van Asakusa pier naar Hinode de over de Sumida Rivier, met zijn vele aparte bruggen.

Asakusa-lunchDan rijden we naar de drukste oversteekplaats ter wereld, een mooie plek voor een foto of film is de Starbucks, maar dat wil iedereen. Kan dus erg druk zijn, maar misschien hebben we geluk.

Het kruispunt Shibuya verwerkt elke keer dat het stoplicht op groen gaat ongeveer 2500 mensen! Dit is natuurlijk belachelijk veel en geeft wel aan hoe druk het in Tokyo kan zijn.Tokyo bij nacht

We sluiten deze dag af met een bezoek aan het uitzicht punt op de tower van het stadhuis, waar we vanaf de 45e verdieping een prachtig uitzicht op de stad Tokyo vanaf een hoogte van 202 meter boven de grond

Maandag 4 mei 2020

Kamakura

Kamakura is een oude stad. Het is opgebloeid sinds krijgsheer Minamoto Yoritomo vestigde een nieuwe regering in 1192. Kamakura is aan drie zijden omgeven door bergen en de zuidkant kijkt uit op de zee, dus dit landschap is uitermate geschikt voor de bouw van een fort. Met zijn vele historische tempels en overvloedige natuurlijke landschap.

Deze dagtocht beginnen we met treinrit een van 55 minuten naar Fujisawa Station via Odaware.

Vanwaar we met de Enoshima Dentetsu trein naar het Hase station nemen.  Deze trein, bijgenaamd de Enoden, verbindt Fujisawa met Kamakura over een afstand van slechts 10 km. Het loopt dicht bij particuliere huizen en langs de kust, dus het is erg populair voor sightseeing en genieten van het landschap, zoiets als rijden op een tram. Naar het Hase station.

Big Boeddha Karakura Hier gaan we naar de Daibutsu (Great Buddha) een bezoek aan de Kotokuin Tempel. Een 7 minuten lopen vanaf Hase station. 

Kamakura staat bekend om de beroemde Daibutsu. Daibutsu betekent grote Boeddhabeeld en de formele naam is Amida-nyorai-Zazou. Het Boeddhabeeld hier werd gemaakt in 1252. De hoogte inclusief de plint is 13,35 m en weegt 121 ton.

Het is een prachtig beeld, niet alleen door zijn grootte, maar ook als een sculptuur die het uiterlijk heeft behouden sinds het werd uitgehouwen. 

Vroeger gehuisvest in een gebouw, maar het gebouw werd weggespoeld door een tsunami aan het eind van de 15e eeuw, en sindsdien is het buiten gebleven. Hoewel er een extra vergoeding wordt gevraagd is het beeld, zeker aan geraden, dit als je kans (toegang: ¥ 20) hebben. Bezichtiging: 40 minuten .Een 5 minuten lopen naar de Dera Tempel. de Dera tempel werd gebouwd in 736. Duizenden toeristen op bezoek komen in het seizoen van de herfst bladeren als de tempel wordt verlicht.

Het belangrijkste beeld is het mooie Hase Kan'non Standbeeld 9,18 m (30,1 voet) in hoogte. geleide godin Kannon) want het heeft 11 gezichten met verschillende uitdrukkingen: een op de top van het hoofd, een op de voorzijde, 3 naar rechts en links, aan de achterkant en aan de top in aanvulling het hoofdvlak. Deze Bosatsu (Godin) standbeeld luistert naar de wensen van alle mensen. Minamoto Yoritomo had dit beeld gemaakt in glanzend goud om kwade geesten te verdrijven. De tempel ligt op een heuvel en heeft een prachtig uitzicht op de zee. In de tuin met een wandelroute staat bekend om de schoonheid van de bloemen.

Een 10 minuten wandelen zijn we op Yui-ga-hama Beach Bij mooi weer kunt u genieten van een wandeling langs het strand bij  Yui-ga-hama. Bekend om zijn prachtige zonsondergangen, is het gebied vol met badgasten in de zomer. Als we geluk hebben, kun je Mt. Fuji over de zee in de verte. 

Naar de Engaku-ji Tempel is een 5 minuten lopen naar het station. 10 minuten naar Kamakura Station en een overstap op de andere lijn in 3 minuten kunnen er ook zijn. De ervaring van vorig leerde met dat het pelgrimspad van 1,5 uur heel wat tijd neemt, zodat het bezoeken van de tempels, dan niet meer lukt. Want de meeste tempels gaan rond 17.00 uur dicht.

De Engaku-ji Tempel is een Zen tempel gebouwd in 1282. Het gehele pand is aangewezen als een nationale historische plaats.

Na de bezichtiging wandelen we in 10 minuten naar Kencho-ji Tempel Opgericht in 1253, deze tempel was de eerste Zen dojo (school) in Japan. Nadat u onder de eerste poort, wordt u geconfronteerd met de 30 m hoge Sanmon Gate. De grote houten structuren en de grote bel zal u helpen om de Zen mentaliteit ervaren, terwijl de eenvoudige tuin zal brengen gevoelens van wabi (sobere verfijning) en sabi (stille eenvoud).

Wakamiya-oji Straat. Gebouwd langs de lijnen van Kyoto, werd Wakamiya-oji Straat gebouwd door shogun Minamoto Yoritomo (1147-1199) en strekt zich 1800 m tot aan de zee. 

De stad Kamakura werd gecreëerd rond deze straat. Er is een verhoogde stenen loopbrug genoemd Dankazura die leidt van het station naar het Hachiman-gu Heiligdom, de vorming van een laan met kersenbomen en azalea's, dat is adembenemend in het voorjaar.           

Omstreeks 17.00 uur terug weer naar ons hotel vanuit Kamakura een 1,5 tot 2 uur.

Dinsdag 5 mei 2020

Hakone

Hakone (箱根) maakt deel uit van het nationale Park Fuji-Hakone-Izu, minder dan 100 kilometer van Tokyo. 

Beroemd om de warmwaterbronnen, natuurlijke schoonheid en het uitzicht op de nabijgelegen Mount Fuji, Hakone is één van de meest populaire bestemmingen onder Japanse en internationale toeristen op zoek naar een pauze van Tokyo. Wij rijden van Hadano naar Odawara Station. Hier stappen op de Hakone-Toan trein.

Hakone Tozan trein (40 minuten)

Over een ontspannen 40 minuten schakelt de trein terug driemaal zoals de steile berghellingen naar de uiteindelijke bestemming van Gora klimt. De lijn werd gebouwd ten volle rekening houdend met de planten en dieren leven van Hakone, die is geregistreerd als een nationaal park; het prachtige uitzicht vanaf speciale punten, met name vanaf de brug samen, op zoek naar beneden 43m tot de rivierbedding zijn adembenemend, en het landschap zichtbaar vanuit de trein is gewoon prachtig, met de prachtige seizoensgebonden planten en bloemen bloeien rechts naast het spoor. Kersenbloesem in de lente, en rode en gele bladeren vloerbedekking van de bergen in de herfst.

Hakone Tozan kabelbaan

De Hakone Tozan kabelbaan ligt op 9 minuten van de hemel en verbindt de stad van Gora, met zijn vele warme bronnen (onsen), en een populaire bezienswaardigheden plek, met Sounzan Station. De grote ramen van de kabeltrein geven een schilderachtige panorama van de bergen Hakone en daarbuiten, met inbegrip van Mount Kami en Mt. Myojyogatake die bekend voor zijn populaire Daimonji-yaki vreugdevuur staat. Vier stations zijn gelegen tussen Gora en Sounzan. Langs de weg zijn de Hakone Gora Park, met zijn prachtige fontein en de Hakone Museum of Art, die is gespecialiseerd in aardewerk, en vele andere attracties.

Hakone Ropeway

De reis van Sounzan naar Togendai op Lake Ashi alleen duurt ongeveer 30 minuten, maar de grote ramen van de Zwitserse makelij hutten zijn ontworpen om bezoekers ten volle waarderen het adembenemend panorama van Hakone van ongerepte natuurlijke instellingen, zoals de prachtige kalme wateren van Lake Ashi, prachtige Mount Fuji en de vulkanische wolken van Owakudani. Hier maken we bij erg mooi weer even een tussenstop. DeHakone zwarte eieren is zelfs in het Guinness Book of World Records als de "drukste Gondola Lift in wereld

Hakone Sightseeing Cruise

Heilige berg FujiDe Hakone Sightseeing Cruise verbindt Togendai met Moto-Hakone-ko en Hakone-machi. van het meer? Bij mooi weer, passagiers worden getrakteerd op een bijzonder mooi uitzicht op Mount Fuji, en kunnen genieten van rijke landschap Hakone de lui weerspiegeld in het meer kalm oppervlak.

Hierna wandelen we in 20-30 munten van Hakone-machi naar Moto-Hakone. Hakone gebruikt als een belangrijk controlepunt voor de Tokaido, de weg die Kyoto met Tokio verbond, tijdens de feodale Edo-periode houden. Vandaag, een korte passage van het oude Tokaido en een reconstructie van de HakoneCheckpoint.

In het voorjaar van 2007, was de wederopbouw van de Hakone Checkpoint na drie jaar van bouwen voltooid. De controlepost in zijn oorspronkelijke vorm, inclusief gates, hek, huisvesting voor officieren en soldaten van de voet, een gevangenis-kamer en een uitkijktoren.

Als we aangekomen zijn in Moto-Hakon. Nemen we de bus weer terug naar het station om daar weer de trein te nemen naar het Hadano Station.

Het zal een volle dag worden, neem een klein draagzakje mee met wat te eten en te drinken onderweg.

Woensdag 6 mei 2020 

Hiroshima (ovb) -Fuji-zicht

Mount Fuji (富士山, Fujisan) is met 3776 meter de hoogste berg van Japan. Het is niet verwonderlijk dat de bijna perfect gevormde vulkaan is vereerd als een heilige berg en ervaren grote populariteit onder kunstenaars en gewone mensen door de eeuwen heen.

Mount Fuji is een actieve vulkaan, die voor het laatst uitbrak in 1708. Het bevindt zich op de grens tussen Yamanashi en Shizuoka Prefecturen en kan worden gezien van Tokio en Yokohama op heldere dagen. We zullen hem vanuit de trein verlaten met helder weer zeker kunnen zien.

Donderdag 7 mei 2020

Verplaatsing naar Yatsushiro - Kumamoto Castle

We rijden met de snelle trein naar Kumamoto, hier bezoeken we het Kumamoto Castle. Waar na we verder reizen naar ons hotel in Yatsushiro Mogelijk bezoeken we eer betrokken hebben de eerste kennismaking maken met deze plaats. Ons hotel ligt een 3 kilometer van de start. Aangeraden wordt ok een fiets te huren bij het station.  Voor de wandeldagen anders een taxi samen aar de start in Yatsushiro. 

De start van de  wandelingen zijn in het Kumagawa Riverside Park, Yatsushiro City

Vrijdag 8 t/m zondag 10 mei 2020

3 Daagse Yatsushiro de Kyushu International Three Day March

Weer

Gemiddelde dagtemperatuur 25 ° C, gemiddelde nachttemperatuur 13 ° C

Vrijdag 8 mei 2020

Wandelend door een voorjaarsbos en het nostalgische warmwaterstadje Hinagu, ontmoet je een prachtig panoramisch uitzicht en een van de drie snelste rivieren in Japan (40km). Bovendien kun je genieten van nationale landschappelijke schoonheid, landaanwinning, epische rijstvelden (20 km), en genieten van enkele historische romantiek en uitgestrekte natuur op de oudste verborgen schilderachtige plek in Kyushu, Gokanosho

Zaterdag 9 mei 2020 om 17.00 uur

Welcome party

Plaats: start/finish terrein

Kent u rush grass? Rush grass wordt gebruikt voor het maken van Japanse grasmatten. En Yatsushiro is de beste producent van rushgras in Japan (20 km). Yatsushiro is ook trots op de grootste citrus, Banpeiyu, in de wereld (10 km). Voorbij een productencentrum, perenveld, stenen brug en Tategami kloof (30 km), veel plezier met Japanse tradities die al vele jaren worden doorgegeven! En je ruikt Banpeiyu-bloemen.

Zondag 10 mei 2020

We wandelen ontspannen langs de wilde vijgenbomen naar de Yatsushiro Zee (20 km). En  verder naar een park op een kleine heuvel waar je een spectaculair uitzicht op Yatsushiro hebt.  We zien de ruïne van het Yatsushiro-kasteel (30 km). Je kunt lokale gastvrijheid ervaren in een winkelgebied, rijstvelden verkennen en een rustig stedelijk gebied van Yatsushiro op deze banen.

Maandag 11 mei 2020

Yatsushiro - Osaka bezoek aan Sumiyoshi Taisha

In circa 4 uur rijden we met de super snelle Shinkansen kogeltrein rijden we van Yatsushiro naar Osaka waar we 3 nachten zullen doorbrengen.

Osaka Sumiyoshi Taisha brugOsaka Sumiyoshi TaishaOsaka 's Sumiyoshi Taisha (住吉大社, "Sumiyoshi Grand Shrine") is één van de oudste Japanse heiligdommen . Gesticht in de 3e eeuw vóór de invoering van het boeddhisme , het geeft een unieke stijl van heiligdom architectuur, genaamd Sumiyoshi-zukuri, die vrij is van de invloed van het Aziatische vasteland. Slechts twee andere schrijn architectuur stijlen worden ook beschouwd als puur Japans: Shinmei-zukuri zoals te zien op de Ise Heiligdommen en Taisha-zukuri zoals te zien op Izumo Taisha .

Jitong zukuri wordt gekenmerkt door rechte daken (in tegenstelling tot de gebogen daken vaak ingebouwd in latere eeuwen) die zijn ingericht met twee brekende eindstukken (chigi) en vijf horizontale staven (katsuogi). Bovendien gebouwen uit Sumiyoshi-zukuri stijl hebben hun entree in het kader van de gevel en zijn omgeven door een hek.

 Sumiyoshi Taisha is de belangrijkste en meest bekende van meer dan tweeduizend Sumiyoshi heiligdommen gevonden over Japan. Sumiyoshi heiligdommen verankeren de kami (Shinto goden), die bescherming vakantiegangers, vissers en zeelieden op zee. De heiligdommen zijn dan ook meestal te vinden in de buurt van havens.

Er zijn vier belangrijke zalen in Osaka Sumiyoshi Taisha. Interessant is dat de eerste drie zijn geplaatst in een rechte lijn op het westen, terwijl de vierde staat net naast de derde. Deze opstelling van heiligdom gebouwen is zelden gezien in Japan, zoals heiligdommen gebouwd tijdens en na de Nara periode (710-794) voornamelijk liggen op het zuiden, met betrekking tot de Chinese geomantie.

Die leidt naar de ingang van het belangrijkste heiligdom terrein is de prachtige Sorihashi brug, die een uniek hoge boog over een vijver creëert. Tijdens hatsumode (eerste bezoek aan een heiligdom op New Year ), Sumiyoshi Taisha is een van de meest bezochte heiligdommen in het land.

Dinsdag 12 mei 2020

Dagtocht Kyoto  – rondwandeling - Geishawijk

De eerste bezienswaardigheid is het Nijo Kasteel, gebouwd in het jaar 1603. De prachtige architectuur is zeer de moeite waard. De volgende stop is het Gouden Paviljoen, aan de voet van Kinugasa Hill. Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd als een woonhuis, in de 14e eeuw. Later is het huis een Boeddhistische tempel geworden, met de naam Rukuonji. Hierna rijd je per bus naar het Kyoto Imperial Palace. Het paleis staat bekend om de eenvoudige, elegante stijl. Tot de verhuizing van de hoofdstad naar Tokyo, was dit het paleis van de keizer."

We bezoeken de Geisha wijk en maken er een rondwandeling en brengen een bezoek aan een voorstelling over de Geisha's.geisha-leven

 

Woensdag 13 mei 2020

Nara eerste hoofdstad van Japan - Yoshikien Garden - Mount Wakakusayama

Vandaag zullen we in Kyoto verder de bezienswaardigheden gaan bezoeken. Nara was de eerste hoofdstad van het keizerrijk Japan, daarna werd Kyoto en later Tokyo de hoofdstad van Japan.

Met een volle dag voor ons, te beginnen met een bezoek aan Heijo Palace plaats , overgebleven uit de tijd dat Nara was de hoofdstad van Japan, heeft het een World Heritage site.  Vanaf hier gaat het centrum van de stad voor een bezoek aan Kohfukuji en de drie verdiepingen pagode. Dit is één van de meest bekende pagodes van Japan.

De eerste bezienswaardigheid in Nara is de Todaji tempel met de grote Boeddha. De tempel is gebouwd is het jaar 752 en je vindt hier een van de grootste bronzen Boeddhabeelden ter wereld. Het beeld is meer dan 16 meter hoog en heeft een gezicht van bijna 5 meter lang en 3 meter breed. Vanaf de tempel wandel je naar het Nara Park, ook wel het ‘Deer Park’ genoemd vanwege de vele herten die je hier vindt. 

reinigen bij tempelHet Japanse tempelstadje is vooral bekend om de vele herten, die er vrij rondlopen. Nadat de god Takemikazuchi een bezoek had gebracht aan de stad, werden de herten als heilig beschouwd. Tot 1637 kreeg je zelfs de doodstraf als je een hert doodde! Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn de herten niet meer heilig, maar worden ze als nationaal goed beschouwd.

Lampions NaraDe tempel ligt in het bos, wat zorgt voor een speciale sfeer van serene rust. Sinds de oprichting in het jaar 710 wordt het elke 20 jaar opnieuw gebouwd. Langs de weg tussen de verschillende gebouwen, vind je maar liefst 3000 lantaarns opgesteld. 

Vanaf hier is het slechts 5 minuten lopen naar het Nara National Museum . Het museum herbergt een prachtige collectie van boeddhistische kunst en historische nationale schatten.

herten-nara Een geweldige plek om te lunchen in een van de stadsparken om een ​​beetje te ontspannen van sightseeing en bekijk de herten, maar laat ze niet stelen van uw lunch. :-))

Na de lunch naar het oosten door het hertenkamp van de , bekend om de vele stenen lantaarns geschonken door aanbidders, kan een diepe sfeer van rust worden gevoeld.

Na een bezoek aan het heiligdom een ​​wandeling door het bos en geniet van de rustige sfeer rond de plaats.

De laatste en meest bekende van onze aanbevelingen is Todai-ji het kroonjuweel van Nara, dit Boeddhisme tempelcomplex herbergt de Grote Boeddha en zijn bewakers. Hoewel het in 752 AD was voltooid, blijft een van de nationale meesterwerken van Japan.

https://www.japan-guide.comhttps://www.japan-guide.comWe maken een wandeling naar de Japanse tuin Yshikien Garden en de Mount Wakakusayama. 

Yoshikien is een Japanse tuin, welke ligt  in het centrum van de stad.  De naam komt van de Yoshikigawa-rivier, een kleine rivier die naast de tuin loopt,.  De oude priestervilla's  van de Kofukuji-tempel De tuin heeft drie verschillenden tuinen en aan de overzijde van de rivier ligt nog een tuin.

De  Mount Wakakusayama is een met gras begroeide helling en wordt omzoomd door kersenbomen.  Een steil pad leidt langs de meest linkse rand van de helling naar een plateau halverwege de berg met een prachtig uitzicht over de stad. 
Deze klim duurt ca 
15-20 minuten om dit punt te bereiken . Als we 20-30 minuten dor wandelen bereiken we de top van de berg.

Overnachting in Osaka.

Donderdag 14 mei 2020 

Osaka -Vlucht Tokyo naar Dalian
(Visum Free 144 uurs of E-Visum)

Na het ontbijt we de hele ochtend nog vrij om iets te bezoeken in de omgeving, voordat we naar de Airport gaan.

In de middag vliegen we met een rechtstreekse vlucht van Osaka naar Dalian.

Verder ik heb ik de ervaring hoe de formaliteiten in Dalian in China wat betreffende het 144 uur visa verloopt. Met de ervaring van 2016 en 2018 zal het waarschijnlijk nog sneller verlopen. Mits de printer werkt bij de immigration.

Maar aan de regelgeving voldoen we, daar we vliegen naar Seoul en blijven niet langer dan 144 uur.

Ik ook ditmaal gekozen voor het Holiday Inn Express City Centre Dalian vlakbij het station en de metro en het grote Zhongshan square.

Vrijdag 15 mei 2020

Dalian hotel

Op dit moment heb ik nog geen officiele informatie over de IML-tocht in Dalian van 2020, maar deze wordt in februari verwacht. Maar het programma zal wel in grote lijnen hetzelfde zijn.

De afstanden voor zaterdag zijn 5 -10 - 20 - 30 kilometer (in de praktijk zijn de afstanden korter, maar er zitten wel wat hoogte verschillen in.

Er wordt vertrokken vanaf het grote Fonteinenplein bij de Haven over een brede weg met aan de linkerkant plaatsen als Brugge, Venetië en Franse kastelen, een luchtvaart museum en aan de rechterkant grote flats in aanbouw. Na 4 kilometer gaat het over in ee soort Zevenheuvelenweg, die zich de heuvels inslingert. Aan beide zijde zijn grote zeedieren en andere dieren gemaakt. Je hebt er verschillende prachtige uitzichten.

Het eindpunt van de 20 kilometer is bij het grote Zeeaquarium en en actractiepark.  De 30 kilometer slingert verder langs de kust en passeert een groot aantal trouwcentra. Vele bruidstellen zijn daar aan het posseren en er is zelfs een trouwkerk voor de foto's ook kan je onderwater foto 's laten maken. Ook dit stuk is met genoeg mooie uitzichten.

Op de zondag wordt er over dezelfde route gewandeld, alleen dan is er geen 30 kilometer. Als je het eerste stuk parallel met de route wandelt wandel je door diverse nagebouwde westerse steden.

De zondag is er wel nog een andere route van 20 kilometer, maar die ligt een 65 kilometer verder en is met de trein te bereiken. Echter daar is geen IML afstempeling (dit zou bij belangstelling wel opgelost kunnen worden)
Hou er rekening mee, dat wij als IML wandelaars maar een zeer kleine groep zijn, die zeer gewaardeerd worden door de andere 300.000 wandelaars. Maar voor hun IML niets zegt, dus het huldigen daar voor b.v. de Global of Pac Pacific moet je niets van voorstellen.

In de avond hebben we een ontvangst door de organisatie voorde Internationale IML-wandelaars.

Zaterdag 16 en zondag 17 mei 2020

Dalian International Walking Festival 

Dalian startpleindalian startTijdens deze wandelsportreizen ook de Tweedaagse IML wandeltochten van Dalian. We zullen indien mogelijk de tweede dag een andere route wandelen.Deze ligt een 65 kilometer van ons verblijf af, maar dat kunnen we op een later tijdstip pas met zekerheid zeggen.

Is waarschijnlijk het grootste wandelevenement van de wereld met over de twee dagen een 300.000 wandelaars.

Toch heb je dat gevoel niet, dat komt waarschijnlijk dat men een vloeiende start heeft, dus niet eerst wachten op een startknip en een ruime weg waar het inmensgrote plein verlaten woordt.

Mochten we twee dagen toch dezelfde route hebben zal ik jullie ieder geval door een aantal paralel aan de route liggen de wijk heen voeren.

Waar je je ogen te kort komt, er zijn hele steden nagebouwd, zoals de Belgische plaats Brugge, Venetie, Franse kastelen.

 

Dalian heuvelendalian venetiedalian brugge

18 mei 2020

Vlucht Amsterdam

Afhankelijk welke vlucht we zullen hebben vliegen via Beijing of Seoul/Dubai.

 

Mochten we via  Seoul vliegen Zullen we de bagage opslaan in een bagagedepot., als die niet door gelabeld is

In Seoul zullen we een transit excursie maken,  daarbij heb ik de volgende op oog.

Yonggungsa Temple  12.00 – 13.00 uur

Yonggungsa tempel werd in 670 gebouwd door 5hilla koninkrijk. Het is de plek om de Koreaanse cultuur van het Boeddhisme en de mooie natuur te ervaren. Deze tempel is 
beroemd om zijn 1300 jaar oud zelkova bomen en de tablet hing op Yosachae geschreven door Heungseon Daewongun die grootvader van 27 koning was, 
de laatste koning van de Koreaanse monarchie.

Gwangmyeong Cave Tour 15.00 – 18.00 uur

Er zijn meer dan 20 attracties, waaronder een lichte ruimte, een grot kunstcentrum, een waterval, een gouden paleis, een ondergronds meer, een moderne geschiedenis tentoonstelling, en een wijnkelder in de Gwangmyeong Cave, die is gebruikt voor goud, zilver en koper sinds 1912. ook zijn er veel plaatsen om zo'n ervaren als een muur die naar wens voor de gezondheid en geluk, goudwinning, juwelen mijnbouw, olifant bus etc.

 • Gwangmyeong Cave, die het industriële erfgoed en de culturele waarde van verlaten goudmijn in de cultuur, kunst en helende ruimtes getransformeerd, is de vertegenwoordiger grot van Korea, waar 1,5 miljoen mensen bezoeken.

Onze aansluitende vlucht is om 08.05 uur vanuit Dubai en de aankomst in Amsterdam is 13.15 uur gepland.

Na de excursie halen we onze bagage eventueel weer op en gaan inchecken voor onze vlucht naar Dubai, die om 23.55 uur vertrekt. Aankomst Dubai om 04.25 uur

19 mei 2020

Aankomst Amsterdam

Reissom

Wandelreis Japan - China 

30 april t/m 19 mei 2020 Japan - China Dalian ca.   € 4245,-*
8 mei t/m 19 mei 202- Japan - China verkort op aanvraag
  Toeslag  1 persoonskamer op aanvraag  

* De prijs is afhankelijk van de prijs vliegticket (geschatte vliegticket15 juni 2019) van het uiteindelijke aantal deelnemers.
Natuurlijk ook de koers van de Euro is bepaald. 

Inbegrepen

 • Vliegticket Amsterdam - Tokyo
 • Vliegtickets Tokyo - Dalian - Seoul
 • Vliegticket Seoul - Amsterdam
 • Tranfers Airport -metro
 • Railpas Japan
 • Transfers via openbaar vervoer
 • Overnachtingen in hotels op 2 persoonskamers
 • Ontbijt en lunch indien zelfverzorgend ( Subway o.i.d.)
 • Diners, die we gezamelijk doen.
 • Inschrijfgelden en door de organisatie aan geboden diners
 • Begeleide wandelingen Tokyo
 • Excursies Nara
 • Begeleide wandeling Kyoto
 • Dagtocht Hakona
 • Dagtocht Kamakura
 • Nederlandstalige begeleiding 
 • Donatie aan Asia Care Foundation


Niet inbegrepen

 • Lunch en diner, behalve specifiek genoemd worden als inclusief.
 • Entreegelden
 • Consumpties en eigen uitgaven


Bijzonderheden

Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 2000,- over te maken op bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Japan China

Meld je aan


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan.  

Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31 (0)6 52 78 88 06
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandel programma 2020

  Wandel programma 2020

  Programma bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.