Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

Cambodja verkennen

Het Koninkrijk Cambodja ligt in het zuidoosten van Azië ingeklemd tussen landen Vietnam, Laos en Thailand. Cambodja een land met een bitter verleden, maar ook een van charme en allure. Machtig mooie tempelcomplexen die voor een groot deel uit de negende eeuw na Christus stammen, zoals Angkor Wat. Angkor Wat is een hindoeïstische tempel in de Cambodjaanse provincie Siem Reap. Het is één van de grootste religieuze gebouwen ter wereld, het complex beslaat meer dan één vierkante kilometer. Het hoogste punt ligt op vijfenzestig meter. Verder de bekend om de natuurlijke pracht van Tonle Sap Lake , een van 's werelds grootste zoetwatermeren, dit deel van het land is een fascinerende en lonende plek om te bezoeken.

Datum : in overleg februari/maart 2024

Deze reis kan ook aansluitend op de 19e dag van Thailand worden gedaan. Dan gaan we daar de grens over en beginnen bij dit programma bij de 9e en 10e dag, vervolgens na de 12e dag doen we  de programma delen van de 3e t/m  4e dag om vervolgens met de nachtbus naar Phnom Phen te nemen voor de programma delen daar

PROGRAMMA concept 

1e dag Amsterdam -Phnom Phen

2e dag

Vlucht Bangkok naar Phnom Phen of aankomst

Overnachting in een hotel niet ver van de boulevard

3e dag

Phnom Penh Royal Palace & Silver Pagoda

Cambodja’s hoofdstad in deze fascinerende stad zullen we onder meer het Royal Palace en de Silver Pagoda bezoeken.

cambodja 074De Khmer-stijl Throne Hal werd gebouwd in 1866, om te dienen als de residentie van de koning van Cambodja, zijn familie en buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders, als locatie voor de prestaties van de rechter ceremonies en rituelen en als een symbool van het Koninkrijk.

De meest vereerde afbeelding is de Emerald Boeddha, gemaakt van Baccarat kristal en dateert uit de 17e eeuw. Daarachter werd een andere Boeddhabeeld gegoten in 1906, met gebruikmaking van 90 kg goud en versierd met 9584 diamanten. Kasten langs de omtrek bevatten geschenken aangeboden aan royalty's en hoogwaardigheidsbekleders. Langs de binnenkant van de onlangs gerestaureerde 600 meter lange gevel is een kleurrijke muurschildering met scènes uit de Reamker, de Khmer-versie van de Ramayana.

Tcambodja motortaxien zuiden van de Troon Hal liggen de Koninklijke Schatkist en de Villa van Napoleon III, gebouwd in Egypte in 1866, voor de opening van het Suezkanaal, en werd later gepresenteerd aan de Cambodjaanse koning als een geschenk.

De beroemde Zilveren Pagode, oorspronkelijk gebouwd van hout in 1866, werd in 1962 uitgebreid door koning Sihanouk, die de vloer liet inleggen met 5329 massief zilveren tegels, vandaar de naam van deze Pagode. In het paleis liggen achter de hoge muren de verschillende koninklijke gebouwen te midden van de aangelegde tropische tuinen.

In de avond zullen we bezoeken het Independence Monument is een iconische monument dat is gelegen in het hart van Phnom Penh City Centre. Plaatselijk bekend als Vimean Ekareach, het betekent Cambodja bevrijding van de Fransen die de natie hebben gekoloniseerd tussen 1863 en 1953. De beste tijd om te bezoeken is 's avonds als het Monument van de onafhankelijkheid en de omgeving worden verlicht door blauwe, rode en witte schijnwerpers.

4e dag

Phnom Penh S21 gevangenis - Killingsfields 

cambodja 071Maar ook zullen we Phnom Penh een andere kant bezoeken, namelijk die van haar gruwelijke Rode Khmer verleden. Bezoeken de killing fields in Choeung Ek en de Tuol Sleng gevangenis.

Tuol Sleng is de oude Tuol Svay Prey-hogeschool die in 1975 door de Rode Khmer werd overgenomen voor gebruik door de speciale veiligheidsdienst van Pol Pot. Het gebouw werd door deze dienst gebruikt als gevangenis (S-21) en martelkamer. Het precieze aantal gevangen is onbekend, maar schattingen lopen uiteen van 14.000 tot 20.000 mensen. De gevangenen zijn later in het uitroeiingskamp Choeung Ek omgebracht. 

cambodja slaapbus In de avond zullen we ons met de slaapbus verplaatsen naar Siem Reap. In deze bus lig je languit op matrassen met kussen en dekens en slapend leggen we deze afstand af.

5e dag

Seam Reap en Tonle Sap Lake dorp op palen

Ik hoop dat ik de beschikking heb over de zeer sympatieke TukTuk chauffeur, die ook een verdienstelijk fotograaf is en goede de Engelse taal machtig is, die ik begin van het jaar heb leren kennen tijdens mijn verkenning van Cambodja.

We maken een verkennende wandeling door Seam Reap. Bezoeken de Central Market (Phsar Thmey) met zijn unieke architectonische ontwerpen. Ontworpen door de Franse architect Jean Desbois en Wladimir Kandaouroff, deze overdekte markt was de grootste in zijn soort in Azië toen het in 1937.  

cambodja 045cambodja Tonle SapIn de namiddag gaan we met een aantal tuktuks en daarna met een bootje om van de zonsondergang bij Kampong Phluk te genieten.

Het afgelegen vissersdorp Kompong Khleang, gelegen aan de oever van Tonle Sap Lake, voor een nauwe kijk op het dagelijkse leven van de landelijke vissers en boeren. 

Een groot deel van het dorp is gestut op houten palen in de voorbereiding op het regenseizoen wanneer de getijden stijgen.

Tijdens dit seizoen, de huizen lijken te zweven als water ronden de veranda's, de oprichting van een schilderachtig landschap.

cambodja zonsondergangIn het droge seizoen, tussen februari en april, het meer drastisch recedes onthullen fundamenten van het dorp en volledig transformeren van het gebied in een onvruchtbaar gebied voor de kinderen om te spelen.

We gebruiken onze diner op een drijvend restaurant terwijl we genieten van de zonsondergang

6 en 7e dag

Angor tempelcomplexen

Zullen we een bezoek brengen aan de Tempelcomplex Angkor Wat en een groot aantal tempels, dit zulen we over twee dagen verspreiden en vooral in de vroege ochtenuren en de namiddaguren voor de zonsondergang.

Ta Prohm is één van de grootste van Angkor.  Het bijzondere is, is dat de jungle hier nog gewoon door de tempel groeit. De bomen hier gewoon vergroeid met de tempel. Je waant je er heel even in de film Indiana Jones.

cambodja Ta Promhcambodja tempelsPreah Khan een tempel die we niet mogen missen. Het is één van de grootste tempels van Angkor. We kunnen daar prachtige foto's maken van bomen die vergroeid zijn met de ruïnes. Het bijzondere aan Preah Khan is dat het tegelijkertijd én een hindoetempel én een boeddhistische tempel is.

Ta Keo is een tempel die deel uitmaakt van Angkor Thom. De tempel werd gebouwd in opdracht van Jayavarman V rond 1000 n.C. Ta Keo werd eigenlijk nooit helemaal afgewerkt. Wat deze tempel bijzonder maakt, is dat ie gemaakt is uit groene zandsteen wat ‘m een iets ander kleur geeft dan de andere tempels van Angkor. Een steile klim naar de top van de tempel, waar we een schitterend uitzicht hebben.

Bayon is een verbluffende tempel en is vooral bekend omwille van de meer dan 200 gigantische gebeeldhouwde gezichten. Maar daarnaast heeft Bayon ook schitterende bas-reliëfs die een schitterende inkijk geven in het leven van de Khmer in de 12de eeuw.

Angkor Wat. Het grootste religieuze gebouw ter wereld. Indrukwekkend op alle mogelijke manieren. We laten ons overdonderen door z’n grandeur, z’n schoonheid, z’n afwerking, z’n sfeer.

8 en 9e dag

Preah Vihear

Tweedaagse tour naar Preah Vihear met de tempel. Van alle tempels uit de Angkor-periode, ligt deze op de meest spectaculaire locatie, boven op een bergtop. De tempel is UNESCO werelderfgoed. Maar het is ook een bron van conflict met Thailand. We maken een overnachting in de buurt van deze tempel
Dus afhankelijk van de situatie gaat dit programma onderdeel door.

10, 11 en 12e dag

Siem Reap - Banteay of Banteay Srey

We gaan een tour maken naar Banteay en naar de tempels diep in het oerwoud.

We zullen hier in dien mogelijk slapen in homestays. Dit programma is een belangrijk onderdeel van de activiteiten in Banteay Chhmar. De gastgezinnen zorgen voor onze bezoekers om een ​​meer authentieke Khmer ervaring te hebben in vergelijking met een verblijf in een generieke guesthouse. De gastgezinnen helpen we door zorgen voor extra inkomsten voor de gezinnen, evenals het verbeteren van hun positie in de gemeenschap.
https://www.visitbanteaychhmar.org/prices-and-tours/tour-packages

 

Banteay of Banteay Srey is een 10e-eeuws Cambodjaanse tempel gewijd aan de hindoegod Shiva . Banteay is grotendeels gebouwd van rode zandsteen , een medium dat zich leent voor de uitgebreide decoratieve wand houtsnijwerk die nog steeds waarneembaar vandaag.

Banteay Chhmar Tempel is één van de nationale schatten van Cambodja. Daterend uit de Angkorian periode is het een kostbare en onvervangbare link naar het culturele erfgoed van de Khmer mensen. Er zijn talloze boeddhistische beelden en verrassende bas-reliëfs van Angkorian-tijdperk leven dat het belang ervan als een tempel complex betekenen.
Voor 800 jaar, heeft de tempel grotendeels onontdekt en ongerept gebleven. De krachten van de natuur wat resulteert in overgroei en instorten.

OssenkarLokale muziekWe zullen de stad en Banteay Chhmar verkennen door een wandeling rond de markt gebied om op een ​​meer traditionele ossenkar rit naar de Baray (water reservoir) of naar één van de satelliet tempels.

Een populair uitstapje is een kuyon (aangedreven tractor) reis naar Banteay Torp, waar we kunnen genieten van een picknick lunch. De dorpelingen gebruiken kuyons voor veel van hun dagelijkse behoeften zoals het verzamelen van water uit de gracht, waardoor groenten en fruit aan de markt en dienen als een taxi naar de boeren heen en weer naar de velden te brengen.

Traditionele Muziek luisteren naar Khmer muziek uitgevoerd op traditionele instrumenten door de lokale dorpsbewoners.

DAG 1
12:00 Welkom op Banteay Chhmar Community Based Tourism (CBT) kantoor.
Lunch voorbereid door een groep lokale vrouwen onder een strohut en afwikkeling in uw gastgezinnen.
14:30 Bezoek Banteay Chhmar Temple, westzijde door te lopen, zie moestuinen (met boeren besproeien van de planten) en bezoek aan Ta Prohm
19:00 Bij Ta Prohm zal matten worden verstrekt en traditionele houten fakkels ontstoken voor een welkome diner onder de sterren. Traditionele muzikanten muziek te bieden.

DAG 2
07:30 Ontbijt op de homestays voorbereid en geleverd door CBT
08:30 Loop door Banteay Chhmar lokale markt
09:00 Ossenwagen tour naar de Banteay Chhmar manier van leven te ontdekken (bezoek aan de Silk Center, rijstvelden, stoppen bij een boerderij, ...). Blijf de Pol Pot Baray door kuyon.
12:00 Picknick op een houten platform op de Baray, opgesteld door de CBT en de mogelijkheid om een ​​dutje te doen in een hangmat
14:30 Op de terugweg, bezoek aan de bijenteelt en cassave boerderijen
Banteay Torp Temple19:00 Aankomst bij de gastgezinnen, genieten van het einde van de dag met uw familie en hebben diner bij het CBT opgeleverd. Bekijk een rijst afvlakking laten zien en daarna te proeven.

DAG 3
07:30 Ontbijt in het restaurant CBT
09:00 Vertrek per kuyon (of uw eigen voertuig) voor een bezoek aan Banteay Torp Temple
12:00 Picinic lunch op Banteay Torp en vertrek naar Siem Reap terug

13e dag

Vlucht - Siem Reap via Bangkok/Phnom Phen naar Nederland

Beschrijving

Cambodja wandelreis

 Richtprijs** januari 2019

 incl. luchthavenbelasting**

ca. €2145,00*

Verlenging van de Thailandreis

 

€1195,00*

één persoonskamer toeslag indien aparte kamer gewenst

Deelnemers wordt normaal ondergebracht op een kamer met het zelfde geslacht 

ca. € 340,00*

* Afhankelijk van het aantal deelnemers en de gelden koersen.

** Geschatte prijs op basis vliegtickets 15 augustus 2023  incl. luchthavenbelasting voor de februari wandelreis.

Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- plus evt.. toeslag 1 persoonskamer, bij combinatie Thailand € 1500,-  over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten met vermelding Cambodja 2024 of Combinatie Cambodja/Thailand
 

 Meld je aan


Denk aan een reis- en annuleringsverzekering.
Restant reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn

Inclusief

cambodja kamersde overnachtingen in B&B. Lodges, Stayhome en hotels  is op basis van 2/3 persoonskamer incl. ontbijt en lunch, plus de in het programma genoemde maaltijden.
Vervoer Bangkok - Cambodja
Vervoer in Cambodja met minibus, trein, VIP-bus, excursies, Engels gids en Nederlandse begeleiding.

Extra kosten: Een visum bij aankomst in Cambodja ca. $ 30,- 

Fooien:In Cambodja is het gebruikelijk dat men fooien geeft voor een aantal diensten. Zo is het gebruikelijk dat je elke dag een fooi op je kussen achterlaat voor het kamermeisje.

Voor de een chauffeur of een gids is het $ 5,- per dag.


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

https://www.dewandelsite.nl/algemeen/folder_DE_WANDELSITE.pdf

Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel)/+31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.