Nieuws

 • Airbornepad Market Garden wandelingen

  AIRBORNEPAD MARKET GARDEN Het Airbornepad Market Garden is een lange afsta...

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen Korea - Japan – Taiwan

  Ja waar ben ik aan begonnen om met zo groep op pad te gaan. Maar had al met iedereen van de groep kennisgemaakt tijdens een Info e

  Lees meer
Meer nieuws

Wandelparadijs Nieuw-Zeeland - Australië

Nieuw-ZeelandNieuw-Zeeland - Australië

Noordereiland + Canberra: 11 maart t/m 30 maart 2023 

Verlenging Australië :  27 maart t/m april 2023

Vooraf verlenging wandelweek Zuiderdereiland :  28 februari t/m 13 maart 2023

Rotorua prijs De wandelvakantie Nieuw-Zeeland is een een van de mooiste wandelreizen, die ik al langdurig op het programma heb staan.
Komende jaar ga ik hopelijk voor de 12e maal met een groep deelnemen aan deze twee wandelevenementen.  

In de periode van mijn lockdown heb ik vele maanden doorgebracht  in Nieuw-Zeeland, deze ervaringen wil ik mee nemen in het maken van het programma voor 2023.

Ben blij dat we met voldoende deelnemers zijn om deze wandelreis weer te gaan maken. Mocht je nog mee willen wacht nog niet te lang want is afhankelijk of we een mogelijk een twee voertuig in kunnen zetten en nog overnachtingen kunnen boeken.

Queen Charlotte track uitzicht

De uitbreiding Zuidereiland betreft ook enkele wandelingen over de Great Walks , omdat we niet met rugzak en tent wandelen. Zullen we gebruik moeten maken van een watertaxi of de helaas duurdere lodge langs de routes met bagagetranssport. Ik heb het daarbij over de wandelingen over de Abel Tasman en Queeen Charlotte track. Mocht je toch mee willen maar niet deze kosten willen maken laat het me weten. Mogelijk kan ik een alternatief vinden waar je deze dagen zelf kan invullen. Wat betreft deze wandelingen moet ik een afweging maken met de kosten van de watertaxi en de tijd, die je dagelijks daar aan kwijt ben of het overnachten onderweg. Daar het ook erg populaire routes zijn dient de overnachtinge ruim van te voren vast gelegd te worden.
Dus heb je interesse in dit gedeelte van het zuidereiland wacht dan niet te lang met opgeven.

Steeds weer nieuwe wandelvrienden genieten tijdens deze reizen van deze schitterende natuur en nemen deel aan deze IML-wandeltochten.

In Nieuw-Zeeland en Australië maken we daarnaast ook een groot aantal door mij begeleide wandelingen.
Een wandelvakantie, die elk jaar altijd grote indruk op de deelnemers achterlaat.
Speciaal is het natuurlijk om Down Under te wandelen, niet te geloven dat we net aan de andere kant van de wereld deze wandelvakantie houden.

De ontmoetingen op de IML-wandeltochten, maar ook de vele inwoners, die nog de roots in Nederland hebben liggen. 

Bij onze wandelingen door bossen treffen we veel Mataī met naaldbladeren en 'gehamerde' schors en de Tōtara werd door Māori gebruikt om kano's te bouwen. Van een grote boom kon een waka taua (oorlogskano) worden gemaakt die 100 krijgers kon bevatten. Ook natuurlijk vele zilveren varen of Ponga is een nationaal symbool en is genoemd naar de zilveren onderkant van de bladeren en de Mamaku is de hoogste boomvaren

VERLENGING ZUIDEREILAND

Maandag  27 Februari 2023

Vlucht Amsterdam  

In de ochtend zullen we vertrekken vanaf Schiphol naar Houston met een rechtstreekse vlucht, waar we ons samenvoegen met de groep van San Antonio - Texas

Na een tussenstop in Houston om de benen even te strekken en ook de airport even te verkennen. Vliegen door naar Sydney, we zullen de 28 februari niet meemaken omdat we over de datum grens vliegen.
We arriveren om 07.00 uur in de ochtend in Sydney zetten onze handbagage in de kluis/opslag en gaan met de trein in een 28 minuten naar het centrum van Sydney voor een wandeling (IVV)

Woensdag 1 maart 2023

Vlucht naar Christchurch via Sydney

Sydney, Stadswandeling Botanisch Tuinen, Operagebouw, Darling Habour

sydney-opera-brugsydney-skylineEen verkennende stadswandeling van ca 8 km en vaart met ferry langs de bezienswaardigheden. Ferry naar Darling Harbour wandelen langs o.a. door de botanische tuin, Operagebouw en China-Town, In Chinatown zullen we de rijsttafel lunch gebruiken.

IN de avond vliegen we door naar Nieuw-Zeeland.

Donderdag 2 maart 2023

Aankomst Christchurch en Rondwandeling

ChristchurchAankomst in Christchurch na aankomst in de voormiddag nemen we een busje in ontvangst en rijden naar onze appartementen in een motel.
Maken als het nog mogelijk is een tramrit door de plaats, maar brengen ieder geval een bezoek aan het centrum en gebruiken daar onze welkomst maaltijd in een Ierse Pub.

We bezoeken deze stad in 2010 en 2011 getroffen werd door twee grote aardbevingen, hiervan zijn nog steeds veel beelden in het stadsbeeld van terug te zien. 

Vrijdag 3 maart 2023

Christchurch Gondola en wandeling South Rim

South rim christchurchWe maken een wandeling van 5 kilometer over de kraterrand, waar vroeger ook de Internationale tweedaagse van Christchurch gehouden werd. Genieten van dramatische rotsachtige landschappen en magische vergezichten.

Op een heldere dagen kijken we in het zuiden over de haven van Lyttelton en de vulkanische hellingen van het schiereiland Banks en in het noorden over de hele baai van Pegasus tot aan Kaikoura . 

Voor deze wandeling gaan we met de Gondola omhoog en maken daar afhankelijk van de wensen een langere pittige rondwandeling  c.q.  een lichtere wandeling over de kraterrand.

Zaterdag 4 maart 2023

Tram Christchurch - Kaikoura Walkway - Schaapscheren 

schaapscherenWe  gaan verder naar Kaikoura.  Kaikoura is HET centrum voor het spotten van Dolfijnen, Walvissen en Albatrossen.Kaikoura-zeerobben Daar maken een wandeling over de Kaikoura Walkway ca 11 km en bekijken een demonstratie van het schaapsscheren , tijdens deze wandeling, zullen we veel zeerobben (afhankelijk van het tij)  kunnen zien soms op de veilige afstand van 10 meter. Overal kan je hier 'crayfish' eten. Crayfish is een kleinere soort kreeft.

Overnachting in Kaikoura.

Zondag 5 maart 2023

Optie Kaikoura - Dolfijnen/Walvis spotten -  Hanmer Springs

Dolfijnen fot Arie HaasnootKijken of zwemmen met dolfijnen.

Dolfijnen KaikouraKaikoura is bekend om zijn unieke “whale-watching” (walvissen bekijken). Kaikoura is de bekendste plaats in de wereld waar je elke dag volop de gelegenheid hebt om tussen de dolfijnen te zwemmen (prijs NZ$ 160,-). Dit heeft echter alleen zin voor wie bedreven is in het snorkelen, Duizenden dolfijnen zwemmen in dit gedeelte van de oceaan.

Overal zie je duikelaars en dolfijnen met de boot meezwemmen. Vóór  1 maart doorgeven in Nieuw-Zeeland 

Je dient daar voor vroegtijdig 2 maanden ervoor te reserveren, ook voor het ‘kijkersarrangement prijs NZ$ 80,-’, deelname voor eigen rekening. Wel vroeg op tijdstip 05.30 uur.

De mogelijkheid om Walvissen te zien is er 07.15  uur (prijs NZ$ 145,-)
Vóór  1 februari doorgeven in Nieuw-Zeeland.

Na terugkomst rijden we naar de Hanmer Springs De weg naar Hanmer Springs is prachtig!  We passeren talloze brugjes, grote rivieren, bos, parken, watervallen, etc.
Overnachting in 2 kamerappartementen Clear Ridge vlakbij de Hanmer Springs

Maandag 6 maart 2023

Lewis Pass - Marahau 

Maken op de Lewis Pass een anderhalf uur durende wandeling.  Waar we al snel  door het beukenbos wandelen en klimmen over een openvlakte met graspollen. Schitterend uitzicht op de omliggende bergen en verschillende pittoreske bergmeren. Daarna rijden  we naar Marahau voor onze overnachtingen.

watertaxi Abel Tasman ParkDinsdag 7 maart 2023

Abel Tasman Track  - Torrent Bay to Onetahuti  14 km = 4,5 hours of Torrent Bay to Bark Bay 8 km

abel tasman track apple rockWe wandelen een deel van het Abel Tasman track.
Helaas is het eerste stuk niet te doen door een waterdoorgang en de daarbij hoorde Tijde getij en dit is niet zoveer van te voren ter plannen. Tijdens die doorsteek moet men door 1,50m hoogwater door een geul van 20 meter heen. Hierdoor zou je erg met een tent moeten slapen.

abel tasman trackWe houden het dus bij een prachtige wandeling van Torrent Bay tot Onetahuti of een een korte mogelijkheid naar Bark Bay. Op beide plaatsen zullen we met de watertaxi weer terugvaren naar Marahau.
abel tasman trackIn de ochtend worden vanuit Marahau naar ons startpunt bij Torrent Bay gebracht worden door een watertaxi. Deze maakt onderweg foto "stops" bij de Aple Rocks en een zeehonden kolonie.

Woensdag 8 maart 2023

Abel Tasman Track  - Bark Bay of  Torrent Bay naar Marahou 24 km/16 km = 8/5 hours

abel tasman trackWandeling over de Abel Tasman National Park track van ca. 14 kilometer van Torrent Bay naar Marahau. Hiervoor gaan we eerste naar ons beginpunt van de wandeling met een watertaxi.

Een erg mooie wandeling door de bossen en langs de kust  met schitterende uitzichten.

abel tasman trackabel tasman trackabel tasman track strandWe zijn deze dag geheel zelfvoorzienende, dus een dagrugzakje met drinken en wat te eten mee.

Donderdag 9 maart 2023

Rabbit Island - Cullen Point Lookout - Ricmond - Picton

Cable Bay WalkwayCable Bay WalkwayWe rijden via deels toeristische route naar Picton. Maken een stop bij enkele uitzichtpunten. Maken een wandeling  bij Nelson de Cable Bay Walkway, een wandeling van ongeveer vier uur met uitzicht over de stad en de Tasman Bay. Het is een wandeling met in het begin een pittige klim naar de top van de heuvel, daarna easy en laatste stuk omlaag. Ook een kortere luswandeling zal mogelijk zijn.

watertaxiQueen Charlotte track ship coveVrijdag 10 maart 2023

Queen Charlotte Track  Shipcove -  Resolution Bay- Furneaux Lodge - Camp Bay  22 of 27  km

De Queen Charlotte Track loopt bijna over de gehele lengte van de Queen Charlotte Sound in Nieuw-Zeeland. Het pad strekt zich uit van Ship Cove tot Anakiwa - 73,5 kilometer  spectaculair wandelpad dat door historische locaties, afgelegen baaien en weelderige kuststruiken loopt. We zullen nagenoeg bij elke rustgelegenheid of een bankje wel een wekaWeka treffen, die in de hoop van wat vopedsel de mensen op zoekt. Een stukje appel eten ze graag.Queen Charlotte track

Hoewel de Queen Charlotte Track geen steil pad is, is het een lang pad.  Het is golvend met heuvels variërend van zeeniveau tot maximaal 400 meter. Bij Ship Cove en starten we onze wandeling. Dit prachtige historische reservaat was een van de favoriete aanleg plaatsen van Kapitein Cook. 

Queen charlotte trackQueen charlotte trackHet pad klimt weg van het strand en gaat door Het pad loopt door aangegroeid inheems bos waar Bellbirds, pauwstaarten en andere inheemse vogels u toezingen, waar het hoge bladerdak wordt aangevuld door een diverse ondergroei van struiken en kleine bomen. Op de hoger gelegen richels domineren beuken. Na 1 uur lopen, bereik je een uitkijkpunt op een zadel, waar je kunt genieten van een goed uitzicht op zowel de binnen- als de buitenste Queen Charlotte Sound/Tōtaranui. Voorbij het zadel daalt het pad af naar Resolution Bay.

Vanaf Resolution Bay volgt het pad een oud ruiterpad over een bergkam en de Endeavour Inlet in. Het slingert naar beneden en volgt de kustlijn naar de kop van de inham, waar interpretatieborden herinneren aan het tijdperk van de mijnbouw. Vanaf Endeavour Inlet blijft het pad dicht bij de kustlijn en dwaalt het door regenererend bos dat rijk is aan kleine vogels. 

Zaterdag 11 maart 2023

Queen Charlotte Track Camp Bay - Torea Bay 23 km

Queen charlotte trackVQueen charlotte trackandaag gaan we verder met uw tocht over het Queen Charlotte spoor. Dit is het langste en zwaarste deel van de reis, maar vanaf de top van de bergkam wordt u goed beloond met prachtige panorama's van de Sounds.  Dit maakt de tocht zeer de moeite waard. Voor degene die het wat rustiger aan willen doen is er een optie om per boot door de baaien van de Queen Charlotte Sound naar het eindpunt te gaan. De wandeling eindigt bij Torea Bay.  Klim uit Camp Bay naar Kenepuru Saddle en volg de bergkam die Queen Charlotte Sound scheidt van Kenepuru Sound. Uiteindelijk daalt het pad af naar Torea Saddle tussen Portage en Torea Bay. Voor de watertaxi zullen we moeten afdalen.

Zondag 12 maart 2023

Queen Charlotte Track Torea Bay - Anakiwa 20,5 km

begint op de weg boven Mistletoe Bay en volgt oude ruiterpaden hoog boven het water. Het pad rond een duidelijk punt en daalt af naar de DOC-camping in Umungata (Davies Bay). Het laatste uur lopen is over een gemakkelijk pad door volgroeid beukenbos naar Anakiwa.begint op de weg boven Mistletoe Bay en volgt oude ruiterpaden hoog boven het water. Het pad rond een duidelijk punt en daalt af naar de DOC-camping in Umungata (Davies Bay). Het laatste uur lopen is over een gemakkelijk pad door volgroeid beukenbos naar Anakiwa.We beginnen eerst weer met een klim naar de track, waar we de kamweg verder gaan. Hier zijn de gaspeldoorn en manuka vruchtbaar, beschutte struiken en bomen die op een dag de weg zullen overschaduwen. Een zijpad leidt naar de Onahau Lookout net voordat de afdaling naar Te Mahia Saddle begint.

begint op de weg boven Mistletoe Bay en volgt oude ruiterpaden hoog boven het water. Het pad rond een duidelijk punt en daalt af naar de DOC-camping in Umungata (Davies Bay). Het laatste uur lopen is over een gemakkelijk pad door volgroeid beukenbos naar Anakiwa.

 

 • Abel Tasman track en Queen Charlotte track
  Abel Tasman track en Queen Charlotte track(7)

 

Maandag 13 maart 2023

Ferry oversteek naar het Noorder-eiland van Picton naar Wellington

Ferry lougneIn de ochtend vanaf Picton naar Wellington met de ferry over naar het noordereiland.  Een prachtige tocht  vooral na vertrek, wanneer we  door de schitterende fjorden gaan
De oversteek over de straat van Cook kan wat woelig zijn. Soms zien we dolfijnen. 
We zullen gebruikmaken tijdens de overtocht van de luxe lougne, zodat je rustig kan zitten, internet en genieten van een keur van drankjes en hapjes.

 

Nieuw-Zeeland Noordereiland

Zondag 12 maart 2023

Vlucht Amsterdam - Wellington

(Brussel of Hamburg is mogelijk toeslag?)

Vertrek uit Amsterdam in de avond voor de vlucht naar via Dubai naar Sydney

Maandag 13 maart 2023

Vliegen  naar Sydney aankomst.  Waarna doorgevlogen wordt naar Wellington


Nieuw-Zeeland Noordereiland

cable car WellingtonKanon WellingtonMaandag 13 Maart 2023

Wellington  Cable Car 

Aankomst in de middag van de deelnemers Noordereiland Nieuw-Zeeland voor hun wandelvakantie.
Na aankomst gaan we met de Cable Car naar boven en wandelen door de Botanisch tuinen weer naar beneden via een oude begraafplaats.
Zullen daarna een gezamelijke welkomstmaaltijd gebruiken

Dinsdag 14 maart 2023

Rondwandeling Wellington - Te Papa Tongarewa museum 

Met de mogelijkheid de Heilig Hart Kathedraal te bezoeken en een rondleiding te maken door de Beehive (Parliament) . We komen ook langs het grootste houten gebouw van Nieuw-Zeeland. grootste houten huis Nieuw-Zeeland

Wandelen over de Waterfront, de mooie haven, naar het Te Papa Tongarewa museum 

Het Te Papa Tongarewa museum is een geweldig museum waar je ogen en tijd te kort komt.

Maar ook b.v. het Wellinton Museum ziet men een maritieme blik en de aankomst van de Maori en de pioniers op Nieuw-Zeeland.

Tongoria crossing foto A.HaasnootWoensdag 15 maart 2023

Tongariro National Park - Taranaki Falls

In de ochtend  rijden we naar de Plateau Lodge in het World Heritage Tongariro National Park.

Onderweg maken we een fotostop bij Foxton voor echte Nederlandse molen, waar allerlei Nederlandse lekkernijen verkrijgbaar zijn. Verder bekijken we even het Nederlandse gedeelte van het museum aldaar.

Aankomst in de accommodatie National Park.  Maken daar een mooie wandeling vanuit Whakapapa Village en maken vanuit dit centrum een prachtige wandeling, waar ze een goede indruk krijgen van dit gebied. De Taranaki Falls, een rondwandeling van twee uur vanuit Whakapapa Village brengt ons langs een 20m hoge waterval.

Tongariro crossingTongorio crossing foto A.HaasnootDonderdag 16 maart 2023

Tongariro Alpine Crossing 

De Tongariro Alpine Crossing wordt dagelijks door honderden wandelaars gelopen en staat bekend als een van de mooiste dagwandelingen ter wereld. 

U dient normaal toch regelmatig een 25 kilometer te wandelen. Wie dat kan, krijgt de kans maar bedenk u het is geen lichte wandeling!!!

De overigen brengen een bezoek aan Whakapapa Village maken daar enkele korte wandeling . Bij goed weer zou met de kabelbaan naar boven kunnen en daar een korte wandeling kunnen maken en/of genieten van het mooie uitzicht.

Vrijdag 17 maart 2023

Huka-falls - Waimangu-Valley

We hebben vandaag een indrukwekkend programma, dus vertrekken we om 07.30.
Rijden langs de bungeejumping van Taupo, waar je eventueel de mogelijkheid te springen.

Hotwater pools spa TaupoVervolgens maken er een wandeling langs de rivier naar the Huka-falls (Huka-Lodge was het verblijf van Maxima en Alexander tijdens hun huwelijksreis). Onderweg zie je hoe mensen in deze natuurlijke spa van het warme water genieten.

Hierna bezoeken we de , een unieke thermische gebied Waimangu-Valley.

Waar we prachtige gekleurde meren en stomende en pruttelende riviertjes aantreffen.

Een lust voor het oog.

Melden ons voor de wanOpening Rotoruadeltocht en hebben een ontvangst op gemeentehuis. Maken met een kleine rondgang door de binnenstad van Rotorua met de landenvlaggen samen met de organisatie.

VOOR DE INGESCHREVENEN

Heb een mooie groot huis met 4 slaapkamers en twee badkamer kunnen vastleggen of een paar honder meter van de startplaats. Hierdoor kunnen we wandelen naar en van de start. We kunnen deze dagen dus ook thuis eten. Wil op de zaterdagavond een deel van de excursie naar Matai Maori voor mijn rekenening nemen, dus deze kost je dan € 35,- dat is inclusief een diner buffet. 
Dus op vrijdag en zondag zullen we thuis eten en kunnen dus ook de zondag na afloop douchen. We zullen wel op tijd ontbijt, zodat we het programma van maandag kunnen doen.

Zaterdag 18 + zondag 19 maart 2023

Tweedaagse Rotorua - Tamaki Village

Tijdens de wandelingen van de beide dagen laat men ons eigenlijk alles zien wat er in Rotorua aan bezienswaardigheden te zien is.

Redwood RotoruaZaterdag: wandeling door de redwoods

 • 42km Whakarewarewa Forest Walk start om 8 uur
 • 21km Whakarewarewa Forest Walk begint om 9.00 uur
 • 10km Whakarewarewa Forest Walk start om 10.00 uur

  Rotorua geothermal areasZondag: wandeling langs Rotorua geothermal areas

 • 30km Challenge Town Walk begint om 8 uur
 • 21km Stadswandeling begint om 9.00 uur
 • 10km Fun Walk start om 10.00 uur

Rotorua geothermal areasZaterdag door in het Whakarewarewa Forest -Redwood, een aangeplant bos uit begin 1900 met cederbossen en regenwoud. Leuke stroompjes, die zich door het bos worstelen. Met een contrast van boomsoorten uit majestueuze sequoia's, een aantal exotische bosbouw aanplant bevat. De sequoia's zijn geweldig, omdat ze een beroep doen op elk niveau en het vermogen - en hebben ook vele mooie uitkijkpunten waren wandelaars kunnen kijken over Rotorua en bekijk de prachtige meren

De tweede dag voert je door de stad en langs de talloze geothermische gebieden de oevers van het meer en vele beken. 

Afstanden mag je ter plaatse nog wijzigen

Mitai Maori VillageTamaki Village's Avonds kan er een bezoek gebracht worden aan de Mitai Maori Village  (NZ$ 129,-  (ca € 78,-niet-inbegrepen).
Dit bezoek is zeker aan te bevelen. Hier kan men zien hoe men vroeger leefden en genieten we van een dinerbuffet. 
Tijdens dit bezoek zie we de oorlogkano binnenvaren, kleurrijke natuurlijke bronnen. Veel uitleg 

Zondag 10km, 21km en 30km. wandelingen, voornamelijk door parken en langs het meer verder langs en tussen de diverse vulkanische activiteiten.

 

Hobbition

Maandag 20 maart 2023

Waihou Walkway - Matamata - Optie : HOBBITON film locatie van de HobbitsTe Waihou Walkway en Blue SpringTe Waihou Walkway en Blue Spring

We rijden  direct na het ontbijt naar de Te Waihou Walkway en Blue Spring, deze bevinden zich in South Waikato nabij Putaruru. De wandeling naar de bronnen volgt een pad langs de Waihou-rivier, door wetlands, over glooiend, pastoraal landschap en biedt uitzicht op kleine watervallen, inheemse wildernis en de beroemde Blue Spring met een glimp van forel langs de weg. 

Optie Hobbition (niet inbegrepen)

A) Alleen bezoek Hobbiton filmset ca € 53,00  duur ca 2 uur  B)  Lunchbuffet en bezoek Hobbiton filmset ca € 75,00  duur ca 3 uur  

Daarna rijden we door naar ons motel/hotel Auckland

Dinsdag 21 maart 2023

Auckland Wandelpad “Coast to Coast”

Na het ontbijt rijden we naar Onehanga en wandelen we relaxt (15 km) over een gemarkeerd lange afstandspad “Coast to Coast” door de parken van Auckland van de westkust (Tasmanzee) naar de oostkust (Aucklandbaai van de Pacific Oceaan); een toppertje!
Tijdens deze wandeling komen we door prachtige parken en eindigen in het centrum van Auckland. 

Waar men eventueel nog bij mooi weer de Skytower kan bezoeken.  We zullen een gezellig Belgisch café aandoen.

Woensdag 22 maart 2023

Auckland - vlucht Sydney

In de ochtend vlucht naar Sydney van waar we met een (personen)bus in ca. 3 uren  naar Canberra  zullen rijden. 
Nadat we onze kamers betrokken hebben zouden we nog even een bezoek aan het centrum kunnen maken.

Donderdag 23 maart 2023

Australian War Memorial

Tidbinbilla Nature Reserve - - Middag bezoek aan National War Monument - Museum

We  rijden naar het Tidbinbilla Nature Reserve waar we enkele wandelingen zullen maken. 
Het Tidbinbilla Nature Reserve herbergt een breed scala aan Australische dieren die in diverse subalpiene habitats leven, waaronder wetlands, graslanden, natte en droge bossen en bossen. 

Deze habitats ondersteunen een breed scala aan dieren in het wild, waaronder kangoeroes, wallaby's, koala's, vogelbekdieren, potoroes, bandicoots, wallaroos, echidna's, emoes, liervogels en vele andere vogels en reptielen.
We zullen er Koala's zien en als we geluk hebben ook Vogelbekdieren zien zwemmen, naast ander wild.

Maar ik raad aan om het nationaal War Monument museum te bekijken, dat is ernorm groot met vele exposties en filmmateriaal van actie waar Australië is in gezet.

Erg indrukwekkend. Mochten we te weinig tijd hebben om het geod te bekijken. Zou ik je op zaterdag na de wandeling er nogmaasls heen kunnen brengen als de route er niet langs komt.

Friday 24 March, 5:00 pm: Opening Ceremony at World Peace Bell

Saturday 25 March: 42km, 21km, 12km, 7km Walks

Sunday 26 March: 24km, 12km, 7km Walks

Sunday 26 March, 3 pm: Closing Ceremony at Albert Hall

Vrijdag 24 maart 2023

Canberra openingsceremonie - Aussie Peace Walk - Rotary's Australian Walking Festival

Ontdek de nationale hoofdstad van Australië

Er is geen betere manier om een stad te verkennen dan te voet met de lokale bevolking en internationale wandelaars.
Het Canberra Walking Festival viert het 100ste jaar van Rotary in Australië en wordt omgedoopt tot Rotary's Australian Walking Festival.

Daar en geen Vriendschapswandeling op het programma zal ik een kleine wandeling maken door de omgeving

Om 11:00-14:00 uur maken we een wandeling langs Parliament House en Telopea Park.
Tussen 14.00 en 15 uur halen we de startkaarten af. Om 17uur Opening Ceremonie .

Zaterdag 25 en zondag 26 maart 2023

30e Tweedaagse Canberra- IML-IVV Aussie Peace Walk - Rotary's Australian Walking Festival

Tijdens de twee wandeldagen zal de organisatie ons langs alle bezienswaardigheden van de nieuw aangelegde hoofdstad van Australië Canberra leiden.

Welk land ga je vertegenwoordigen?

Veel van onze vrienden van over de hele wereld kunnen vanwege COVID-19 niet naar Australië reizen, dus we vragen alle deelnemers om hen te vertegenwoordigen.

Wanneer je binnenkomt, zullen we je vragen om een ​​land of cultuur te kiezen die je wilt steunen. 
Draag alsjeblieft iets om jezelf te identificeren als vertegenwoordiger van het door jou gekozen land. z

Er zijn prijzen voor individuen en teams die de kleur en persoonlijkheid van een volk of cultuur het beste weergeven.

Zaterdag is er ook een 42 km naast de  21-12 en 7 km van deze tweedaagse. 

Bel de Canberra Rotary World Peace Bell als je voorbij gaatWelkom op de eerste wandeldag. We hopen dat velen van jullie jezelf zullen uitdagen door een wandeling op zaterdag en een wandeling op zondag te maken.

Iedereen die de tweedaagse uitdaging voltooit, ontvangt de herdenkingsmunt van de tweedaagse Rotary Aussie Peace Walk-medaille.

Op dag één is er voor elk wat wils.
Alle evenementen op zaterdag zijn op redelijk vlak terrein en vinden plaats rond het pittoreske Lake Burley Griffin.  ROUTEOVERZICHT

42 km : Een volledige ronde van Lake Burley Griffin met een paar kleine omwegen om 42,2 km goed te maken voor je Marathon-award. 
21 km:  De eerste helft van de Marathon rond de centrale en oostelijke stroomgebieden van Lake Burley Griffin.
12 km : Een aangename verharde wandeling waarbij je langs de gedenktekens aan beide zijden van Anzac Parade loopt.
7 km :   Een mooie, gemakkelijke wandeling rond het centrale stroomgebied van Lake Burley Griffin en langs de Avenue of Flags. 

Zondag een veranderlijk parcours is maar door een aantal natuurgebieden.

7km, 12km, 24km ROUTE OVERZICHT

Welkom op de tweede wandeldag. Als je fris begint en alleen de zondagse wandeling doet, goed voor je! En als je voor de tweede dag terug bent, vertrouwen we erop dat je benen klaar zijn voor de uitdaging!

De tweede dag heeft meer paden en heuvels om je uit te dagen.

Net als op zaterdag beginnen alle wandelingen in de buurt van de World Peace Bell, maar op zondag gaan alle wandelingen richting het westelijke uiteinde van Lake Burley Griffin.
24 km : 
Een mooie wandeling, meestal over paden 

Beginnend bij Nara Park, gaan wandelaars langs de Rotary World Peace Bell en draaien ze naar het westen, langs de rand van het meer. Dit is een iets uitdagendere wandeling dan de wandeling van 21 km van zaterdag vanwege een paar heuvels. Maar je beloning voor het beklimmen van een paar heuvels zijn de spectaculaire uitzichten.
Je loopt door het National Arboretum, dan naar beneden door het Cork Forrest, een deel van Black Mountain op en naar beneden door de National Botanic Gardens om te eindigen bij Albert Hall. 

12 km : Een gemakkelijke wandeling voor mensen van alle leeftijden 

Beginnend bij Nara Park gaan wandelaars langs de Rotary World Peace Bell, waar je je foto kunt laten luiden.
Ga naar het westen langs de rand van het meer. Deze wandeling gaat langs de Canberra Yacht Club en de roeiclubs en rond Western Park.
Wederom eindigt de wandeling bij de historische Albert Hall.

7  km  : Ervaar de hoofdstad van Bush

De zondag 7 km voert u langs enkele onverharde paden en geeft u een voorproefje van de Bush Capital.
Vanaf Nara Park lopen wandelaars langs de Rotary World Peace Bell. Als je zaterdag op de foto gaat, is dit je kans om je foto te laten rinkelen.
Ga in westelijke richting langs de rand van het meer, langs de Canberra Yacht Club. Na het volgen van een pad door een park en achter een paar huizen, ga je langs de rand van inheems bushland.
Volg de onverharde weg door de bush, terug naar de rand van het meer en terug om te eindigen bij de historische Albert Hall.

Zondag   15.00 uur: Sluitingsceremonie in de Albert Hall en de uitreiking van de IML/PPML Award

Afhankelijk van hun vlucht zullen de deelnemers, die alleen Nieuw-Zeeland en de IML-Canberra hebben geboekt in de avond of anders de volgende ochtend aan hun terugreis beginnen.

Maandag 27 maart 2023

Terugvlucht  Nederland of verlenging Australië 

's Middags de terugvlucht naar Nederland.

Programma voor verlenging Australie

Dinsdag 28 maart 2023

IML-walk

Data code   1 pers kamer***    Budget reis ****
28 februari  t/m 13 maart 2023 1006 Verlenging Nieuw Zeeland zuidereiland (excl. vliegtickets)  €   500,-- €  2495,-** -/- € 675,-
12 t/m 24 maart 2023 1005 Nieuw-Zeeland Noordereiland € 1050,- *** €  3500,-*  -/- € 415,-
28 februari t/m 30 maart 2023 1007 Nieuw-Zeeland compleet - Australie IML Canberra  € 1550,- ***  € 6150,-* -/- € 1090,-
20 maart t/m 28 maart  2023 1011 Canberra €    200.- ***  € 2660,-* Canberrra heeft geen YHA meer
12 maart t/m 28 maart 2023 1013 Nieuw-Zeeland Noordereiland - Australie IML Canberra  € 1250,- *** €  3950,-* -/- € 415,-
28 februari t/m 7 april 2023 1014 Nieuw-Zeeland compleet - Australie compleet  € 2140,- ***  € 6395,-*  
12 maart t/m 7 april 2023 1002 Nieuw-Zeeland Noordereiland - Australie compleet  € 1840,- ***  € 5880,-*  
20 maart t/m 4 april 2023 1010 Canberra -  Snow Mountains - Melbourne  € 610,- ***  € 3950,-*  
20 maart t/m  7 april 2023 1009 Canberra - Snow Mountains - Melbourne - Sydney  € 790,- *** € 4380,-*  
7 t/m  16 april 2023 1012 Verlenging wandelen Blue Mountains (excl. vliegtickets)  € 580,- ***  € 1140,-* -/- € 120,- 
    Korting eigen vliegtickets     -/- € 1600,00  
    Verlenging Australië programma      
           
           

 *Afhankelijk van het aantal deelnemers en kosten vliegtickets

** Prijzen incl. basis vliegtickets € 2000,-  (28 juli 2022)  (Mochten er extra toeslagen worden berekenen of de prijzen omhoog gaan zal dat door berekend worden)
*** Deze toeslag geldt alleen als men om een één persoonskamer vraagt. Let er wel op dat in motels je geen eigen toilet/douche hebt, maar per appartement deze deelt.

**** Budget reis Overnachting in hostel (slaapzalen) eigen lakenzak of huren excl. ontbijt en lunch, excl. excursies (bv Gondola, tram, schaapscheren)
Ik heb deze mogelijkheid aangeboden, maar kom er achter dat dit vaak erg omslachtig is, want hoe komt men weer bij de groep geeft vooral in de grote plaatsen problemen (parkeren en verkeer) in de kleinere plaatsen is er niet steeds een hostel in de buurt.
Dus dit alleen als het mogelijk is. Dus de maximale besparing is het genoemde bedrag.

De overnachtingen in B&B. Lodges en motel/hotels is op basis van 2  persoonskamer met ontbijt en lunch onderweg verzorgen wij zelf.
Soms zijn er ook bedden in de woonkamer bij apartementen.

 Inbegrepen

 • Vliegticket  Nederland - Wellington - Christchurch , Auckland- Sydney - Sydney-Amsterdam (afhankelijjk reistraject)
 • Transfers en bagagetransport tijdens de wandelreis in een personenbusje, toeslagen en verzekering, brandstof
 • Overnachting in motels, hotels en appartementen op 2  persoonskamers incl. ontbijt en lunchpakket (zelf maken)
 • Begeleiding van Nederlandse reisleiding
 • Aanvraag van visum Australië ETA
 • inschrijfgelden IML-tochten
 • donatie Asia Care Foundation

Zuidereiland

 • Welkomst diner
 • Toeristische tramrit Christchurch
 • Gondala Christchurch naar de vulkaanrand
 • Schaapsscheer demonstratie
 • Toegang permit Queen Charlotte track
 • Watertaxi Queen Charlotte track
 • Watertaxi Albel Tasmanpark
 • Ferry Picton - Wellington

Noordereiland

 • Kabeltrein en Museum Wellington
 • Wandeling Tongariro Crossing of Taranaki Falls
 • Inschrijving Rotorua
 • Specialiteiten Pie in het plaatsje Bull
 • Toegang wonder Waimangu-Valley.
 • Onderwater museum Kelly Tarlton met Pinguins

Australië

 • Inschrijving Aussie Peace Walk - Rotary's Australian Walking Festival

Niet inbegrepen

 • privé uitgave
 • verzekeringen
 • consumpties
 • Nieuw-Zeeland Visumkosten en toeristenbelasting (aanvraag kan door mij verzorgd worden in 2020 € 45,-)
 • diners behalve die vermeld staan
 • Excursie zoals b.v. Milford Cruise/Vlucht, Hobbitland, Tamaki Village, Dolfijnen of walvis spotten

De warme maaltijd is voor eigen rekening behalve als dit anders is vermeld.

Daar we gebruikmaken van units met zitkamer en keuken, waar we zelf de maaltijden kunnen verzorgen.
Hierdoor hoeft een 3-gangenmaaltijd niet duurder zijn dan maximaal € 10,- per keer gemiddeld.

Inschrijven

De prijs in inclusief vervoer, ontbijt en lunch overnachtingen op 2 persoonskamers, begeleiding, inschrijfgeld IML-tochten,

Mocht je tussenstop in Dubai of Bangkok of verlenging in Australië willen maken is dat vaakl mogelijk zonder extra vliegkostenm mits direct aangevraagd.
Natuurlijk komen daar wel de hotel en  en verblijfkskosten, die zijn voor je eigen rekening.

Aanmelden  

dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 2500,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten  met vermelding Nieuw Zeeland/Australië
Drie maanden voor vertrek dient € 2500,- aanbetaald te zijn
Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

 

Meld je aan


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

 

Nieuws

 • Airbornepad Market Garden wandelingen

  AIRBORNEPAD MARKET GARDEN Het Airbornepad Market Garden is een lange afsta...

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen Korea - Japan – Taiwan

  Ja waar ben ik aan begonnen om met zo groep op pad te gaan. Maar had al met iedereen van de groep kennisgemaakt tijdens een Info e

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.