Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

Wandelen Thailand

Wandelen in natuurgebieden ontmoet de lokale bevolking 

FOTO's November wandelreis 2012 en 2014  klik hier

Datum:   7 februari t/m maart 2024*

* Zonder evt. verlenging Bangkok - Phuket of Pattaya

14 Daagse reis Ubon Rachathani - Bangkok 17e tot 31e dag (excl. van de vlucht ca € 600/1050 ,-) € 1295,-*
17 Daagse  reis Chiang Mai - Ubon Ratchathani 4e tot 20e dag  (excl. de vlucht ca € 600/1050,-) € 1495,- *
32 Daagse wandel rondreis (Incl. vlucht Amsterdam)  € 3695,-*

* Op een 2 persoonskamer met badkamer, incl. maaltijden

Of maak een combinatie met Cambodja 

Omschrijving:

Een wandelvakantie met combinatie van excursies en wandelen in de verschillende delen van Thailand. 

Bewust is gekozen voor een programma waar de highlights van Bangkok achteraf als verlenging kunnen worden bezocht. Dit omdat vaak men al eens Thailand heeft bezocht en deze al heeft gezien.  We wandelen in een groot aantal natuurreservaten en zien hoe de lokale bevolking en de bergstreken en in o.a Isaan leeft.

PROGRAMMA

Woensdag 7 februari 2024  1e dag 

Vlucht vanaf Amsterdam naar Bangkok

Om 10.35 vertrek uit Amsterdam met Emirates naar Bangkok  via Dubai

Donderdag 8 februari 2024 2e da

Aankomst Bangkok - Ayutthaya

Na aankomst in Bangkok om 07.35 uur rijden we naar Ayutthaya waar we de tempels inn de avond de tempels nog verlicht kunnen aanschouwen en daar een overnachting maken

Vrijdag 9 februari 2024 3e dag

Ayutthaya - Phitsanulok

Maken vroeg in de ochtend nog een wandeling door Ayutthaya langs de vele tempels, door rijstvelden en kleine nederzettingen. Bezoeken Holland Village en de Japanse Village
Na de lunch beginnen we aan onze rit richting Chiang Mai. Maar zullen onderweg een overnachting maken in Phitsanulok.

Zaterdag 10 februari 2024 4e dag 

Chiang Mai  - Tuktuk - Nightmarket

Chiang Mai tempelDaar maken we een wandeling door de oude binnenstad van ca 10 kilometer van Chiang Mai met haar vele tempels.
Met een paar TukTuks (soort taxi brommer met een bakje) zullen we naar de Night Market rijden om deze te bezoeken

Zondag 11 februari 2024 5e dag

Chiang Mai -  Doi Suthep - Phuping palace - Bergvolk Hongs -

Vroeg in de ochtend 06.00 uur kijken we eerst naar de bedelronde van de monniken in de stad.

Daarna brengen we een bezoek aan  Doi Suthep (de belangrijkste heilige berg in Chiang Mai, waar je boven op de bekende tempel What Phrathat Doi Suthep.

Onderweg maken we een stop bij de Huay Keaw waterval.

De Wat Prathat Doi Suthep, een zeer belangrijke heilige boeddhistische tempel. De wát is een prachtig voorbeeld van Noord-Thaise architectuur, bereikbaar via een trap met 306 treden geflankeerd door naga (mythische zeeslangen). Doi SuthepDe klim is bedoeld om toegewijden te helpen boeddhistische verdienste te verwerven. Er is echter ook een lift.

Tuinen Phuping paleisBezoeken aansluitend de Engelse tuinen van het Phuping-palace en een bergvolk dorp van de Hongs. in Chiang Mai, waar je boven op de bekende tempel What Phrathat Doi Suthep.

Deze dag is er ook een grote zondagse markt In het centrum van Chiang Mai deze vindt iedere zondag de op de Sunday Walking Street plaats. Een toffe markt waar lokale kunstenaars, artiesten, muzikanten en andere creatievelingen samenkomen om de leukste spulletjes te verkopen.

Maandag 12 februari 2024 6e dag

Doi Inthamon - Stoepa en wandeling

Heel vroeg in de ochtend een rit naar het de hoogste berg van Thailand de Doi Inthamon (2509 meter) met twee Stoepa’s op twee toppen. De stoepa's zijn boeddhistische gebedshuizen met de  relikwieën van Boeddha van vele originelen.  De Royal Thai Air Force bouwde de stoepa's ter herdenking van Hunne Majesteiten de zestigste verjaardag van de koning en de koningin in respectievelijk 1987 en 1992   

Deze stoepa's zijn gebouwd op de hoogste top van Doi Inthanon op een hoogte van 7.600 voet of 2.280 meter boven zeeniveau.

We kunnen daar een wandeling maken inclusief een gids van twee uur met een gids door het regenwoud. 

Dinsdag 13 februari 2024 7e dag

Mae Hong Son

Rit naar Mae-Hong-Son, waar we 2 nachten zullen overnachten onderweg maken we een paar stops op deze weg met 1481 bochten ( vanaf Chiang Mai).

We zullen 2 nachten verblijven in een resort midden in de natuur.

Woensdag 14 februari 2024 8e dag

Wandeling natuurtrail - Karen Village (Longnecks) - Su Tong Pae Bridge of vrije besteding

Natuurtrail Mae Hong SonDagje vrij te besteden,  luieren aan het zwembad of natuurlijk een wandeling van 4 uur over een natuurtrail in de omgeving. Een mooie maar avontuurlijke en afwisselende wandeling. Een leuk geven van deze wandeling is dat de gids enkele honden zijn, die getraind zijn om degenen, die deze wandeling maken te begeleiden en op het juiste spoor te houden.Natuur trail

Hierna rijden we naar een Karen Village (Longnecks) In Mae Hong Son. Er  is een drukke en boeiende ochtend markt (bij Wat Hua Wiang en het vliegveld) en het is beslist de moeite waard die vroeg te bezoeken. 

Brengen een bezoek aan de Su Tong Pe-brug, een zeshonderd meter lange houten brug over de rijstvelden.

Donderdag 15 februari 2024 9e dag

Tham Lod - Pang Mapha  - Tempel op de Hill - Walkingstreet - Long Neck Karen Village 

We komen bij Tham Pla (een Vis grot) en bij Soppong de grotten van Tham Lod. Een grottenstelsel waar de rivier Lang eenThaon Lod grotten kilometer onder de grond doorloopt. We maken hier een een wandeling  en rondvaart met een gids.Een heel andere belevenis van een grot als de bekende grotten in België.

Chedi-Phra-Mae-Yen-tempelBij het hoogste punt (Pang Mapha View Point) waar je een prachtig uitzicht hebt. Er zijn vele stalletjes met huisnijverheid producten van berg volkeren, maar er zijn ook producten uit het bos te koop. Hier maken we een stop. Je kunt er naar de WC en er is gelegenheid om koffie te drinken.

Aan beide kanten van de weg zijn korte wandelpaden door het bos aangelegd. Het meeste bos wordt er gedomineerd door de boomsoort Dipterocarpus tuberculatus, herkenbaar aan zijn grote bladeren, dikke schors en grillige hoofdtakken die vaak vol zitten met epifyten, zoals orchideeën, hertshoorns en andere varens. We maken een wandeling over een van de trails (ca. 3 uren).

Na we ons hotel betrokken hebben wandelen we naar de Chedi Phra Mae Yen, een tempel op de top van een heuvel bij Pai. Waar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving.

Rond Pai liggen een groot aantal Lisu-dorpen. De vrouwen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun kakelbonte kledingdracht met applicatiewerk. Veel mannen dragen gifgroen of korenblauwe slobber broeken. Deze komen vaak naar de markt in Pai.
`Avonds is er genoeg te doen in de Walkingstreet van Pai en zullen hier daar wat van de stalletjes proeven.

 Vrijdag 16 februari 2024 10e  dag

Pai Canyon - Historische spoorbrug -

Canyon PaiHistorische spoorbrug bij PaiWe rijden na het ontbijt via de 762 bochten van Pai naar Chiang Mai, de rit meer dan waard. Pai is namelijk de mooiste groene vallei van Thailand.

De korte wandeling bij de Pai Canyon is de moeite waard. Pai Canyon, een nogal schaars beboste en sterk geërodeerde heuvels met kleine ravijnen. Vergeleken met Arizona’s Grand Canyon is deze ‘canyon’ echter nogal kleinschalig.

 Ongeveer 2 km de voorbij P ai Canyon bereiken we de rivier de Pai. Naast de betonnen brug voor het verkeer ligt een ijzeren boogbrug die in de Tweede Wereldoorlog door de Japanners is aangelegd, net als overigens een groot deel van de weg naar Pai en Mae Hong Son. Bij de brug zijn vele souvenirstalletjes en aan de rivier ligt de laatste accommodatie van Pai Valley.

Deze weg van Pai is mooi met vele bochten. Onderweg passeren we een orchideeën en vlindertuin en de Mae Sa Water falls. 

Chiang Rai is een prachtige stad in het noorden van Thailand, gelegen in een vallei die wordt omringd door bergen en een geweldig ruig landschap.  

 Zaterdag 17 februari 2024 11e dag

Chiang Rai - Wat Rong Khun – House of Opium – Boottocht Mekong rivier - Wat Rong Sue Ten

https://guide2thailand.com/wp-content/uploads/2019/12/Wat-Rong-Sue-Ten-the-Blue-Temple-ChiangRai-Thailand.jpgBergvolk HongsVanuit Chiang Mai rijden eerst naar de Mae Kachan Hot Spring en Geyser. Om verder te rijden naar het gezichtspunt van de Gouden Driehoek. Met zicht op de grenzen van Thailand, Laos en Myanmar.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/08/Wat_Rong_Khun_-_Chiang_Rai.jpg/640px-Wat_Rong_Khun_-_Chiang_Rai.jpgBezoeken het Opium museum en maken een boottocht op de Mekong.  Als we terug zijn in Chiang Rai bezoeken we nog de Blauwe tempel

In de avond bezoeken we de Gouden Klokkentoren waar om 19.00, 20.00 en 21.00 uur, we getrakteerd worden op een licht- en geluidshow terwijl de klok het hele uur slaat. De laserlichten met muzikale begeleiding zorgen voor een surrealistisch nachtelijk tafereel

Zondag 18 februari 2024 12e dag

Chiang Rai - Phayao - Wat Phra That Lampang Luang tempel - Baan Dam Museum

Baan Dam (Black House) , op korte rijafstand van het centrum van de stad Chiang Rai , is de unieke creatie van de nationale kunstenaar Thawan Duchanee.  Baan Dam is een eclectische mix van traditionele Noord-Thaise gebouwen afgewisseld met een aantal bizarre moderne ontwerpen. Baan Dam is een tot nadenken stemmende combinatie van sanuk , het surrealistische en het sombere en hoewel het redelijk is om te zeggen dat sommige van de getoonde kunstwerken en thema's niet bij iedereen in de smaak zullen vallen.

Bezoeken onderweg nog bijzondere tempels eerst bij Phayao Wat Tilok Aram. Nu eigenlijk alleen het drijvende platform boven de tempel.
De tempel van Wat Tilok Aram is een andere opdracht van koning Tilokarat, gebouwd tussen 1476 en 1488. De tempel stond ooit aan de oever van de rivier de Ing voordat hij in 1939 onder water kwam te staan ​​door het irrigatieproject. Tegenwoordig bevindt zich een drijvend platform met het standbeeld van een Boeddha direct boven de plaats van de verzonken tempel.

Daarna de Wat Phra That Lampang Luang tempel.  Overnachting in Uttaradit.

Phu Rua uitzicht op Laos

Maandag 19 februari 2024  13e dag

Nationaal Park Phu Rua - Nationaal Park Hin Pha Ngam – Chiangkhan

We zullen een wandeling maken in het Nationaal Park Phu Rua .
We hebben daar boven schitterend uitzicht op het in de laagte gelegen Laos.  Overnachten in een resort. bij  Nationaal Park Hin Pha Ngam

Nationaal Park Hin Pha Ngam, voor dit natuurpark worden we tractors met een wagen naar boven gebracht naar het begin van de wandeling. Tevens gaat er een gids met ons mee, die ons door het het gangenstelsel van dit prachtige gebied voert.

Trappen, uitzichten, doorkruipen alles zit er in. Erg leuk en mooi. Zo zie je soms zijn onverwachte dingen erg leuk.

Om Nationaal park Hin Pha Ngamdaarna te rijden naar het kleine stadje Chiang Khan aan de Mekong met de Loas aan de andere kant van de rivier. In de ochtend ziet men waarschijnlijk de meest indrukwekkende ochtendaalmoezen van de monniken in Thailand. Door lokale mensen en toeristen die heel vroeg in de ochtend aalmoezen geven aan de boeddhistische monniken De stad staat bekend om zijn eenvoudige houten huizen die zijn aangepast als pensions, coffeeshops en souvenirwinkels.  Overnachting in Chiangkhan

 

 

Lunch op de Mekong

 Dinsdag 20 februari 2024  14e dag

Nong Khai Natuurhistorisch Park Phu Phra Bat - Indochina Market - lunch op de Mekong - tempel Wat Kaek

Phu Phra BatVroeg in de ochtend zien we de onnikken hun bede;lronde maken en rijden naar het Natuurhistorisch Park Phu Phra Bat met zijn knotsgekke rotsformatie. schilderingen uit de prehistorische tijd. Maken hier een wandeling door het park. Overnachting resort  in Nong Khai  met zwembad

Phu Phra Bat In de ochtend rijden we naar Nong Khai, deze plaats heeft Indochina Market bij de Vriendschapsburg met Laos. We brengen een bezoek aan deze Indochina markt en kunnen aan weefsters aan het werk zien.

Sala Keoku Wat Khaek in Nong KhaiHier gebruiken we als het mogelijk is de lunch op het water op een vlot. Brengen daarna nog een bezoek aan de Kitscherig tempel Wat Kaek. Overnachting twee of drie nachten in Nong Khai in een resort met zwembad.

 

 

 

Wat Phu TokWoensdag 21 februari 2024 15e dag

Wat Phu Thok

Morgens vroeg rijden we naar Wat Phu Thok. De Wat bestaat uit een zandstenen heuvel midden in het landschap, en heeft veel rechte wanden en platte top.

Door middel van allerlei trapjes en balustrades om de berg heen kom je op verschillende niveaus op de heuvel. Je hebt er een prachtig uitzicht en ook de monniken komen hier graag voor te mediteren.

Hierna rijden we door naar Resotel Baan Sanook bij Don Khueang niet ver van Sakhon Nakhon waar we mogelijk overnachten.

 

 

Phra Maha Chedi Chai Mongkol

Mukdahan Witte BoeddhaDonderdag 22 februari 2024 16e dag

Phra Maha Chedi Chai Mongkol - Mukdahan - Phu Pha Thoep National Park - Kaenghinngam (Chomdao Beach) - Two-Color River View Point  

We rijden via de tempel  Phra Maha Chedi Chai Mongkot.  Deze tempel heeft een 101 meter hoge gedetailleerde chedi met relikwieën van de Boeddha Buddha.

Om vervolgens naar Mukdahan te rijden waar we een wandeling zullen maken naar de Witte Boeddha op de berg in het Phu Pha Thoep National Park.

Deel langs de Mekong rijden we naar het zuiden. Bij Chomdao Beach bekijken we en wandelen we door de rotsformaties, die de rivier hier heeft uitgeslepen. Maken ook een boottocht door de kloven en de rivier.

Gongs Phibun MangsahanWe overnachten in Khong Chiam bij de Two Color rivier en bezoeken de grootste gong ter wereld. Het lijkt wel een sprookje met mooie uitzichten over de Mekong/Mun-rivieren.
Chomdao BeachDeze witte torens van de tempel glimmen in het zonlicht .

 

 

 

Vrijdag 23Two-Color River View Point februari 2024 17e dag

Pha Taem National Park - Gongs Phibun Mangsahan - Khua Noi", de brug over het veld

In de ochtend kunnen we eerst nog een korte wandeling maken in het Pha Taem National Park.

Daar liggen een paar kloven en grotten en heeft men een mooi uitzicht over de vallei van de Mekong.
We rijden daarna door een streek bekend door de gongs van het dorp Phibun Mangsahan.Khong Chiam

Deze plattelandsdorpen zetten de traditie van het maken van gongs voort. Worden gebruikt in tempels en de klassieke Thaise muziek.
In de omgeving van Ubon zullen we nog een korte wandeling maken. Ban Chi Thuan Rice Fields Walking Bridge, Khua Noi", de brug over het veld - Khua Noi in het midden van de velden die zich uitstrekken zover het oog reikt Het is een brug die dorpelingen gezamenlijk hebben gebouwd zodat monniken er gemakkelijk over kunnen lopen voor aalmoezen. dorp Phibun Mangsahan.Verbonden tussen twee dorpen, Chee Thuan Village en Nong Khaen Village, meer dan 100 jaar oud, dat zich uitstrekt door groene rijstvelden.

Hierna rijden we door naar het mooie Pongsing resort met kamer en bungalows met een zwembad van de Nederlandse Thaise eigenaars John en Jing.
John is een verdienstelijk zanger van Elvis Presley songs..

Hier zullen we 3 nachten verblijven

Zaterdag 24 Februari 2024 18e dag

Prasat Tamnak Sai - Khao Pra Wihan National Park

We zullen verder kijken hoe de mensen hier leven maken een stop bij een rubberplantage en bij een stuk land van mijn vriendin.
Rijden naar de Cambodjaanse grens voor het uitzicht en rotstekeningen bij Khao Pra Wihan National Park.

Een mooie wandeltrail maken we ook in dit gebied.

De aankomende twee dagen zijn in de reizen verschillend, omdat Khao Kitchakut alleen van eind januari t/m maart open is.
Daar de datum pas later bekend gemaakt wordt is dat bezoek niet zeker in dat geval is het programma net als in december.

Zondag 25 februari 2024 19e dag

Verjaardagswandeling/Hash 75 JAAR GLOBAL WALKER

Hash Walking 7,5 kilometer met Nederlands en Thais buffet

Maandag 26 februari 2024 20e dag

Khun Han Wat Larn Kuad - Kantharalak – Thaise BBQ

Samrong Kiat WaterfallNa het ontbijt rijden we langs de Prasat Tamnak Sai, een overblijfsel uit het Kmerrijk. Daarna gaan we naar een waterval in de buurt,de Samrong Kiat Waterfall, ook bijna alleen lokale bevolking verkoeling aan het zoeken is, wat een mooie natuur hier.

 flessen tempel Wat Larn KuadBezoek aan de flessen tempel Wat Larn Kuad, deze tempel is zeker een bezoek waard, hij is zeer apart en uniek. De tempel is volledig gebouwd met bierflesjes flessen tempel Wat Larn Kuaddie door de plaatselijke bevolking naar hier worden gebracht. Bezoeken een tempel, die gemaakt is met miljoenen lege flessen

 27 februari 2023 21e dag

Prasat Hin Khao Phnom Rung Historische Park Prasat Hin Khao Phnom Rung

Vandaag een lange rit, dus we vertrekken op tijd. In Buriram gaan we naar de Kradong Hill  klimmen (of rijden) via 304 treden naar de 15 meter hoge gouden Big Buddha" (Phra Suphattha Bophit) deze ligt vlakbij een oude vulkaankrater waar we een korte wandeling heen maken.

Rijden we naar het Historische Park Prasat Hin Khao Phnom Rung. In het Thais staat “Prasat” voor heilige kruisvormige tempel, “Hin” voor steen, “khao” berg en “phanom rung” is Khmer voor heuvel. Deze Hindoetempel staat bovenop een uitgedoofde vulkaan en symboliseert de hindoeïstische god Shiva's huis op de berg Meru. We lopen eerst over de lange processieweg, die de reis van aarde naar hemel symboliseert. Na het bewandelen van deze steile trap, komen we eindelijk aan bij de tempel.Pooh Garden Resort

Het is er erg bijzonder. Er liggen 4 vijvers bij de ingang en we zien veel vijf koppige slangen, die naga's genoemd worden. In alle zalen zijn aspecten van Shiva te vinden.

Overnachting in nette huisjes van het eenvoudig Pooh Garden Resort we zullen in de middag een warme maaltijd gebruiken daar in deze plaats ’s avonds niets open is.

28 februari 2024 22e dag

Khao Kitchakut rots Khao Phrabat - Wat Khao Kitchakut

We rijden vroeg in de ochtend naar Khao Kitchakut want we moet nog 230 kilometer rijden.

Khao Kitchakut is een nationaal park met een oppervlakte van bijna 50 km² niet al te groot maar het bijzondere is dat in dat park de berg Khao Phrabat gelegen is,Khao Kitchakut busje alwaar een voetafdruk van de Lord Boeddha te zien is. Wij zullen een bezoek brengen aan deze bedevaartsplaats. We zullen in de buurt overnachten, zodat we de volgende dag vroeg de tocht kunnen maken. Het is een waar pelgrimsoord geworden voor Thais, die van heinde en ver naar Chantaburi komen om die voetafdruk te zien en om hun Boeddhistische gevoelens op allerlei manieren te uiten door middel van talloze kleine of grote offers onderweg.

Bij slecht weer is de weg gesloten, dus moet dit voorbehoud maken.

Khao Kitchakut footprint boeddhaKhao KitchakutWe gaan achterin een pick-up truck steeds verder de berg op. Als we het eindpunt aankomen blijkt het dat we pas op de helft zijn. We stappen over voor een volgende rite soms steil omhoog. Dan mogen we de rest wandelen en klimmen.

Deze bijzonder plek is allen de maanden van eind januari t/m maart open.

Hierna moeten we nog een stuk klimmen over een trap en daarna paadje naar de top. 
Voor de liefhebbers, als ze nog niet genoeg geklommen hebben mogen ook terugwandelen, dat is ca 10 kilometer steeds afdalende.

Ruksame Bridge29 februari 2024 23e dag

Tung Prong Thong (Golden Meadow) - Ruksame Bridge - Jungle Moon Café – Silver Lake wijnproeverij

DRuksame Bridgeeze dag maken we een wandeling en een boottocht door Tung Prong Thong of The Golden Meadows is een mooie natuurlijke plek om te bezoeken. Het mangrovebos naar voren.

Boardwalk is mooi onderhouden en er is een boottocht naar de zee waar we uitgezet worden bij een van de uitkijkpunten. Als we de tijd hebben een bezoek aan de HTMS Prasae Memorial. Een oorlogschip welke vast aan de wal ligt.

Bij de Ruksame Bridge maken we nog een wandeling.

Om daarna naar het Jungle Moon Café te rijden voor een lunchpauze. Een special luxe resort een ideale plaats om foto’s te maken.Jungle Moon Café Jungle Moon Café Jungle Moon resort

Rijden naar de Buddha Mountain (Khao Chi Chan) een reusachtige afbeelding die op een grote bergwand is aangebracht met goud verf.

Aan de achterzijde van de mountain Budda bevindt zich de wijngaard Silverlake. Dit is een fraai stukje architectuur in Italiaanse stijl wat toe behoort aan een film beroemdheid uit Thailand die haar ideeën heeft opgedaan in Amerika. Een fraai aangelegde tuin tussen de wijnranken geeft een fraai uitzicht wat de ligging betreft. Maken een rondrit en onderweg wordt er een paar keer gestopt om foto's te maken.

Overnachting in een resort

1 maart 2024 24e dag

Nong Noch park

Bezoeken het prachtige Nong Noch park een lust om te zien. Hoe het weer ook is je kan wandelen over de overdekte galerijen.

Door de prachtig aangelegde tuinen wel zijn er wel erg veel dieren objecten. Deze zijn er in trek bij de normaal aanwezige Chinese bezoekers.
Er zijn daar een aantal shows, die we ook zullen bezoeken.

Hierna rijden we naar Jomtien voor een overnachting dichtbij het strand

2 maart 2024 25e dag

Sanctuary of Truth – Ladyboy show – Big Buddha

Ladyboy showDe Sanctuary of Truth is het grootste en misschien wel het mooiste uit hout gesneden bouwwerk ter wereld. Dit ontzagwekkende 105 meter hoge gebouw is volledig van hout opgetrokken. Er is geen enkele spijker gebruikt in de constructie, waardoor het een werkelijk opmerkelijke unieke structuur is.

Verder de mogelijkheid bezoek van b.v. Museum van Arts, waar je selfies kan maken met beroemde schilderijen of situaties. Lekker even luieren aan het strand

In de avond brengen een bezoek aan een van de grote Ladyboy shows vol glitter en praal.

3 maart 2024 26e dag

Na Jasa Tai Chue-schrijnNa Jasa Tai Chue-schrijnAncient City -

Bij een uitzichtpunt Khao Sam Muk Viewpoint zijn vele apen aanwezig hier hebben we mooi uitzicht op de kust en dan komen we

We rijden deels langs de kust en komen langs een enorm grote Chinese tempel, Na Jasa Tai Chue-schrijn, waar we ook even een fotostop maken.
Ook even een korte stop bij een tempel Wat Hong Thong die boven de zee gebouwd is

Nadat we deze tempel bekeken hebben rijden we door naar Ancient City ( Muang Boran in Thai).

tempel Wat Hong Thong
tempel Wat Hong Thong Een park dat gewijd is aan het behoud van het Thaise culturele erfgoed in de vorm van de vele belangrijke gebouwen en historische plaatsen uit het hele land.

Het enorme park beslaat 320 hectare grond, ongeveer in de vorm van Thailand, en reproduceert - meestal op kleinere schaal - belangrijke gebouwen uit heel Thailand. Er zijn meer dan 100 monumenten verzameld of gereproduceerd.

Sommigen van hen zijn reconstructies van gebouwen die niet meer bestaan. Andere gebouwen zijn voorbeelden van traditionele lokale architectuur die gepland waren om te worden gesloopt en in plaats daarvan werden gekocht door de oude stad, ontmanteld en opnieuw opgebouwd in het park.

Dan rijden we door naar Amphawa voor onze overnachting. De floating market bezoeken we nog die avond met lichtjes, anders de volgende ochtend

4 maart 2024 27e dag

Amphawa Floating Market - Mae Klong Train Market

Dit geldt ook voor de Mae Klong Railway Market is één van de bekendste markten ter wereld. Omdat er meerdere keren per dag een trein doorheen rijdt.

Binnen no-time zijn de stalletjes ingeklapt en wordt er ruim baan gemaakt (millimeter-werk) voor de trein.
Overnachting Hua Hin

Phraya Nakhon Cave 5 maart  2024 28e dag *

Hua Hin

Vandaag zullen de dag doorbrengen in Hua Hin lekker luieren op het strand of shoppen op een van de vele marktjes. Maar we bezoeken natuur ook het charmante treinstation van Hua Hin is het symbool van de stad. Dit treinstation is gebouwd in 1910.

Vroeger was het treinstation ontzettend belangrijk voor de stad omdat er nog geen weg liep tussen Bangkok en Hua Hin.  Bijzonder aan het gebouw is dat er een speciale ‘Royal Waiting Room’ is. Vroeger kon de koning en zijn familie hier op de trein terug naar Bangkok wachten na een van hun bezoekjes. Hua Hin was namelijk dé vakantiebestemming van de Thaise koninklijke familie, die nog altijd regelmatig in Hua Hin verblijft.

6 maart 2024 29e dag *

Phraya Nakhon Cave – Nationale park Khao Sam Roi Yot

Pran Buri Forest Park vissersbotenEen 60 kilometer buiten de stad ligt het nationale park Khao Sam Roi Yot, oftewel “de berg met driehonderd pieken”; een naam die het park te danken heeft aan de grillige rotsen die hoog boven het landschap uittorenen. Onderweg maken we nog een wandeling door een mangrove bos over loopbruggen en maken een boottocht naar de zee. Waar we de vissersvloot aan de kant zien liggen.Pran Buri Forest Park vissersboten

Phraya Nakhon Cave walkWe maken een wandeling naar de populairste bezienswaardigheid van het park is de Phraya Nakhon Cave, een indrukwekkende tempelgrot waarvan het ‘dak’ is ingestort. Onder de opening groeien hoge bomen waar vogeltjes tussendoor fladderen. Maar het mooiste is het kleine tempeltje dat ’s ochtends tussen 10:30 en 11:30 uur pal in het zonnetje staat. Mocht je een stukje klimmen willen overslaan kan je ook met een boot naar het laatste stukje gebracht worden. Maar dan moet je toch echt ook om hoog.

Pran Buri Forest Park Het nationale park heeft het grootste zoetwater natuurgebied van Thailand: Thung Sam Roi Yot Wetlands – ook wel de Freshwater Marsh genoemd. Een rustgevend natuurgebied waar veel verschillende soorten watervogels, zangvogels, vissen en amfibieën leven. Over het zoetwatermoeras is een houten promenade gebouwd waar je overheen kunt wandelen.

Voor de liefhebbers van een fysieke uitdaging kunnen we het Khao Daeng Viewpoint beklimmen op 157 meter hoogte. De klim duurt ongeveer 40 tot 50 minuten en is vrij pittig omdat je over veel rotsen moet klimmen en klauteren. Maar het uitzicht over de met jungle bedekte heuvels, geometrisch gevormde landbouwgronden en de langgerekte kustlijn maken alles goed!

Natuurlijk kan je dit ook overslaan en lekker even op een terras genieten.

7 maart 2024 30e dag *

Hua Hin vrije dag of Hua Hin Karen familie bezoeken

Indien mogelijk een bezoek aan een aantal Karen families en een weeshuis van het project van en met Bob van Rijn. We bezoeken dan tevens een Chinese begraafplaats.

< >In overleg met Bob van Rijn zal dat op een van deze twee dagen gebeuren.

8 maart 2024 31e dag

Terug vlucht of verlenging Bangkok of PHUKET ** - PATTAYA**

** Zonder begeleiding strandvakantie, maar overnachting - excursies kunnen geregeld worden.
** Let op als men langer dan 30 dagen wilt verblijven dient men een toeristenvisum aan te vragen.
Maar een makkelijkere en goedkopere oplossing is om in Hua Hin in de laatste dagen de periode te verlenen. Dat kan voor 1900 baht maximaal 30 dagen.

9 maart  2024 

Thuiskomst

PRIJS 
    1 persoons kamer toeslag
14 Daagse reis Ubon Rachathani - Bangkok 18e tot 31e dag (excl. vlucht ca € 1050,-) € 1295,-* € 300,-*
17 Daagse  reis Chiang Mai - Ubon Ratchathani 2e tot 18e dag  (excl. vlucht ca € 1050,-) € 1495,-* € 450,-*
32 Daagse basisreis (incl. vliegticket Amsterdam - Bangkok/Chiang Mai)  ca € 3695,-* € 750,-*
Eigen vliegticket korting   -/- € 1000,-  
 Verlenging Bangkok / Phuket /Hua Hin /  Pattaya  op aanvraag  
 Aansluitend Cambodja op aanvraag  

 * Afhankelijk van het aantal deelnemers en de gelden koersen.

* Geschatte prijs op basis vliegtickets september 2023

Wil je in een hogere klasse vliegen c.q. de vliegticket totaal kunnen annuleren neem dan contact op, dan kan ik een offerte aanvragen hiervoor.

*Denk er aan bij een langer verblijf dan 30 dagen moet u een toeristen visum vooraf aanvragen bij de Thaise ambassade of Consulaat 
Maar een makkelijkere en goedkopere oplossing is om in Hua Hin in de laatste dagen de periode te verlenen. Dat kan voor 1900 baht maximaal 30 dagen.    

Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- plus evt. toeslag 1 persoonskamer over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten met vermelding Thailand 2024

Denk aan een reis- en annuleringsverzekering. Restant reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn

 
AANMELDEN 2024

Inclusief

De overnachtingen in B&B. Lodges en hotels *** is op basis van 2-persoonskamer incl. ontbijt, plus de Thaise maaltijden.
Vliegreis Amsterdam - Chiang Mai - Bangkok - Amsterdam
Vervoer in Thailand met minibus, trein, VIP-bus, excursies, Engels gids en Nederlandse begeleiding.

Extra kosten:Voor Westerse bezoekers wordt 100 tot 200 Baht (ca. € 2,70 tot € 5,50) entree gerekend bij de natuurparken. Dus hou rekening met 200 baht extra per dag.
Daar deze officieel niet te verantwoorden zijn dienen deze door de deelnemers zelf betaald te worden. Deze worden vanuit een pot betaald waar men vooraf in stort.

Fooien:In Thailand is het gebruikelijk dat men fooien geeft voor een aantal diensten. Zo is het gebruikelijk dat je elke dag 20 baht op je kussen achterlaat voor het kamermeisje. Voor de Bell Boy 50 baht per keer.

Voor de een Thaise chauffeur of een gids is het 50 baht per dag.

VERLENGING BANGKOK (LET OP TOERISTENVISUM NODIG)

Rama VIII Bridge BangkokHet programma is een planning, 
Wordt deels verzorgd en uitgevoerd door Green Wood Travel. De entreegelden, vervoer zitten dus niet in de basis reissom en zijn extra. Een prijsopgave wordt gemaakt bij o verzoek.

9 Maart 2024 31e dag

Bangkok  Khaosan Road

Khaosan RoadOvernachting in een hotel in de buurt van de Bangkok's bruisende Khaosan Road

Nadat we ons hotel met zwembad hebben betrokken kan je nog een bezoek aan deze straat met vele kraampjes en eettentjes. Of wat denk je van een traditionele Thaise massage.

10 Maart 2024 32e dag

Fietstocht de kleuren van Bangkok - Siam Niramit -dinerbuffet

In de ochtend fietstocht en in de 's avond een bezoek aan een groots opgezette show Siam Niramit.

In de ochtend ga we een fietstocht maken door Chinatown en het buitengebied. In de middag maken we gebruiken van een aantal verschillende vervoersmiddelen van Bangkok. Met de snelle rivierbus, Skytrain en metro.

Siam Niramit

Dit is een geweldige spektakel show. Circa 60 dansers en zangers staan op het enorm grote podium. Bootjes komen voorbijvaren. Je blijft heel de show van begin tot het einde ademloos kijken. Er komen zelf twee olifanten het podium op en later lopen ze achter je langs over de tribune!! Voor de show gebruiken we een goed gevuld veelzijdig lopend buffet. Na afloop worden we weer naar ons hotel gebracht

11 maart 2024

Royal Palace – Wat Pho - Wat Arun – boottocht door de Klongs

Het Koninklijk Paleis in Bangkok is een ommuurd gebouwencomplex. Het Grote Paleis

Het Grand Palace-complex werd opgericht in 1782 en bestaat niet alleen uit koninklijke en troonzalen, maar ook uit een aantal regeringsgebouwen en de beroemde Tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Het heeft een oppervlakte van 218.000 vierkante meter en is omgeven door vier muren van 1900 meter lang. Nadat koning Rama I in 1782 de troon besteeg, werd het paleis gebouwd.

Op tien minuutjes wandelen van het Grand Palace ligt die andere trekpleister van Bangkok:. Dit tempelcomplex staat vooral bekend voor het 46 meter lange standbeeld van de liggende gouden Boeddha

An de andere zijde van de Chao Phraya-rivier ligt Wat Arun, ook wel bekend als de Tempel van de Dageraad, Met een mooie architectuur vele er in verwerkte tegeltjes direct aan de rivier.

We maken met een Longtailboot een tocht door de Klongs passeren enkele sluizen en zien aan de waterkant met grote zekerheid Varanen liggen te zonnen of op jacht te zijn in het water. We zien hoede mensen daar4 boven de rivieren leven in arme huisjes. Maar hoe gelukkig kinderen spelen in datzelfde water.

12 maart 2024

Fietsen naar Koh Kret (Greenwood travel)

Een hele dag rustig fietsen langs de Chao Praya Rivier en omgeving ten noorden van Bangkok met als eindpunt het pottenbakkerseiland Koh Kret in de rivier.

Koh Kret is een eiland in de Chao Phraya Rivier. Het ligt in de provincie Nonthaburi op slechts 30 - 45 minuten rijden van Bangkok, maar deze tour gaat grotendeels per fiets en een klein stukje boot.

Rond 8 uur in de ochtend wordt u met een minibusje bij uw hotel opgehaald en rijden we naar de andere kant van de Chao Praya. Na een korte uitleg klimmen we op de TREK mountain bikes en begint de tocht. In een rustig tempo rijden we langs de rivier door kleine dorpjes en langs tempels en boomgaarden. Onderweg zwaaien de mensen ons vrolijk toe. We laten de rivier even achter ons en peddelen langs rijstvelden en nog meer fruitplantages.

Het eerste deel van de dag sluiten we dan af aan de oever van de rivier in Ban Bua Thong. Van daar steken we over naar Koh Kret. Op dit eilandje leeft een gemeenschap van pottenbakkers. Het zijn afstammelingen van de Mon, een van de vele Thaise bevolkingsgroepen, en ze hebben de ambachtelijke vaardigheden van hun voorvaderen in ere gehouden. Hun aardewerk staat bekend om de fraaie rood-zwart geglazuurde afwerking en de abstracte ontwerpen. Alles wordt met de hand gemaakt en in grote ronde ovens gebakken. Keuze in overvloed!

Langs smalle paadjes rijden we over het eiland en genieten van de fraaie natuur en de vergezichten over de rivier. We stappen even af bij een tempel, Wat Mon, waar een marmeren Mon stijl Boeddha staat en bezoeken het historische Mon pottenbakkerscentrum. Deze ontspannende en veelzijdige tocht eindigt in een restaurant aan de rivier waar we even kunnen relaxen voordat u per minibus terug naar uw hotel in Bangkok wordt gebracht.

13 maart  2024

Excursie Ayutthaya Cruise over de Chaophaya Rivier Greenwood travel

Afwisselende dagtour waarin we per bus een bezoek brengen aan het Bang Pa-In zomerpaleis van Thaise koningen en de legendarische oude hoofdstad Ayutthaya en per boot de imposante Chao Praya rivier van Nonthaburi naar Bangkok afzakken, terwijl u geniet van het uitzicht en een gevarieerd lunchbuffet.

Zie verder de link voor het programma

14 maart 2024

Vrije dag met eventueel Nederlandse talige begeleiding of een nog een excursie  naar wens

15 maart 2024

Terugvlucht naar Nederland en thuiskomst.

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Denk altijd goed de visum en toegangseisen voorwaarden van de betreffende landen goed te controleren

https://www.dewandelsite.nl/algemeen/folder_DE_WANDELSITE.pdf

Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel)/+31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.