Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Texas WTTW en IML-Arlington USA

Korting door een annulering € 350,- op de wandelreis A)  Texas - New York - Washington   30 september t/m 21 oktober 2019
Verlenging Niagara-watervallen  Torronto  21 t/m 24 oktober 2019 is mogelijk

 

39 years of hiking our West Texas favorites!

US FreedomWalk Festival®     IML-walk Arlington

Niagara-watervallen 

Mountains Nationaal Park Arlington Niagara-watervallen   

In 2019 wordt deze IML-wandelreis in combinatie gemaakt met een driedaags wandelevenement van de WTTW, welke dit jaar in CAPROCK CANYON en COPPER BREAKS STATE PARK twee natuurgebieden van Texas hun wandelingen houden. 
West Texas Trail Walkers
Dit  3-daags evenement (IVV-wandelingen) wordt een week voor Arlington gehouden worden. Het programma wordt verder aangevuld met een groot aantal wandelingen in andere natuurgebieden in Texas. Deels zijn het wandelingen uit de voorgaande jaren van dit evenement.
Het is mogelijk aansluitend nog een bezoek te brengen door een Verlenging aan de Niagara Falls 
In Canada op de grens met de USA er wordt heen en terug gevlogen via Buffelo.

Een wandelvakantie in de USA, waarbij we wandelen in 6 Nationale natuurparken in Texas en aansluitend een deelname aan de IML-wandeling in Arlington (Washington DC). Natuurlijk is ook mogelijk een gedeelte van deze prachtige wandelreis te doen. Bezoeken eerst tijdens deze wandelreis het Buffolo Lake park, dan Davis Mountain, Fort Davis Park,  Big Bend  Park en niet te vergeten de één na grootste Canyon van Amerika  Palo Duro Canyon.   Bij deze Nationale Parken in Texas waarbij we ook een aantal nachten zullen overnachten tijdens deze wandelvakantie. Op de vrijdag, zaterdag en zondag nemen we deel aan het 3-daags wandelevenement van de West Texas Trail Walkers een leuke evenement met prachtige wandelingen. 

Datum: 

A)  Texas - New York - Washington   30 september t/m 21 oktober 2019

B)  New York - Washingthon IML-Arlington  12 t/m 21 oktober 2019 

C) Verlenging  Niagara-watervallen  Torronto  21 t/m 24 oktober 2019 

Reisprogramma 
Maandag 30 september 2019

Vlucht Amsterdam* naar Midland - Texas

Ophalen onze huurauto's op en overnachting in Midland bij een hotel nabij de airport.

Dinsdag 1 oktober 2019

Midland Petroleum museum - Big Bend National Park 

In de ochtend van 09.30 tot 12.00 uur bezoeken we eerst het petroleummuseum in Midland.  Voor d eopeningstijd kunnen we buiten gedeelte bekijken. Maar om 12.00 uur zullen we aan onze lange rit van ca 400 kilometer beginnen.
We overnachten  in de buurt van het Big Bend National Park.  ​Het Big Bend National Park is een land van grenzen. Gelegen aan de grens met Mexico langs de Rio Grande, is het een plek waar landen en culturen elkaar ontmoeten. Het is ook een plek die natuurlijke omgevingen combineert, van woestijn tot bergen.

We hebben ons verblijf midden in de natuur afgelegen waar je kan genieten van de sterrenhemel en het kampvuur op mooie ruime kamers.

Vanavond of anders de volgende dag zullen we een bezoek brengen aan Ghost Town Terlingua is de trotse thuisbasis van de historische Chisos Mining Company, de originele Chili Cookoff .  Daar is ook het beroemde Starlight Theatre. The Starlight heeft een geweldige bar & bartenders, uitstekende muziek en een leuke Ghost Town-sfeer.  En kunt er genieten van een zonsondergang op de portiek.
Ghost town texas

Woensdag 2 oktober 2019

Big Bend National Park - Lost Mine Trail 10 km 

Het eerste deel van het parcours bevat meer zachte hellingen. Het "Vooruitzicht" is een geweldige plek om te rusten als het pad wordt steiler vanaf daar.Het pad eindigt op een rots die abrupt steekt omhoog tot een punt. Rusten en te genieten van het prachtige uitzicht van Casa Grande Peak, Upper Pine Canyon en Juniper Canyon. Zwaarte: 3C (matig)

Donderdag 3 oktober 2019

Chimney’s Sunrise Hike

Vroeg in de ochtend maken we een lichte wandeling  (10 km) naar een reeks prominente vulkanische dijk formaties. Indiaanse rotstekeningen en resten van schuilplaatsen gebruikt door herders zijn duidelijk te zien en verkennen unieke rotsformaties. Dit is een woestijn wandeling dus neem een hoofddeksel, zonnebrandcrème en veel water.

We beginnen vroeg en zien de zon opkomen over de woestijn vloer. Rated: 2B (matig)  rijden daarna naar Fort Davis.

Vrijdag 4 oktober 2019

Davis Mountains Centre at Fort Davis National Historic Site 1854. 5 - 10 km

De 5 km route is volledig op vlakke grond, eerst op de historische San Antonio-El Paso Road naar het historische pomphuis en water goed, en dan terug langs het kerkhof en officiersverblijven en rond de paradegrond naar de finish. De route van 10 km volgt paden langs het gearceerde picknickterrein en post het ziekenhuis, via Hospital Canyon en oplopend naar de top van North Ridge. Draai rechts langs de bergrug, passeer een schilderachtig uitzicht en uitzicht op het fort voordat je afdaalt naar de Cemetery Trail en de 5 km verder volgt.

Zaterdag 5 oktober 2019

National Park Carlsbad Caverns - Frejole, Foothills Trail  en Smith Spring Loop

In de ochtend rijden we naar Carlsbad nabij het National Park Carlsbad Caverns. 

We bezoeken de grot en maken daar een rondleiding door en wandelen een combinatie van enkele trails

 In de vooravond bekijken het uit vliegen van de vleermuizen vanuit de grot. Helaas is in het theater niet toegestaan om gebruik te maken van fototoestel, camera en mobiele telefoons. Maar misschien buiten het theater wel.

Zondag 6 oktober 2019

Natuurpark Buffalo Lake - Canyon

Na de ontbijt verplaatsen we ons vanaf Carlsbad naar Canyon. 
Onderweg bezoeken we het natuurpark Buffalo Lake

We rijden naar het natuurpark Buffalo Lake waar we een rondrit  met de auto en een wandeling van ca 3,5 kilometer zullen maken.

De 11-mijls automatische rondrit is een uitstekende manier om te genieten van het kijken naar dieren in het wild in de verscheidenheid aan habitats. Door langzaam te rijden en voorzichtig te kijken, zie je mogelijk de felgekleurde neotropciële trekvogels in de bomen eten. Zoek naar haviken die boven het hoofd vliegen en witstaartherten die op tere grassen browsen. Zorg ervoor dat u stopt bij de watervogelblinde aan het einde van de Auto Tour Road. Het ligt aan de rand van de vochtige grondeenheid en is een geweldige plek om kale adelaars in de winter te zien, samen met vele soorten watervogels. In de lente is deze jaloezie ideaal voor het kijken naar kustvogels die de modder op zoek zijn naar voedsel. 

Maandag 7 oktober 2019

Comanche Trail Palo Duro Canyon

Comanche Trail Palo Duro Canyon De Comanche Trail stijgen hoofdzakelijk 6km naar een uitzicht punt en deze biedt een schaduwrijke rustplaats met een natuurlijke bron. De 10 en 20 km blijft op de Rock Garden Trail. 20 km klimt naar de Rylander Fortress Cliff Trail op de canyon velg met een prachtig uitzicht op de canyon. 10 & 20 km beide keren op het Rock Garden Trail door een gebied van gigantische rotsblokken

Dinsdag 8 oktober 2019

Walk Lighthouse trail Palo Duro Canyon  - verplaatsing naar Childress

Een wandeling van 5 of 10 kilometer. Wel een inspannende wandeling door o.a. de heersende temperaturen. De vuurtoren is de geologische ondertekening van Palo Duro Canyon State Park en is de meest populaire wandeling in het park. De 5 km heen en weer wandeling biedt een prachtig uitzichtpunt, terwijl de 10 km heen en weer wandeling eindigt op een bankje in het park aan het einde van het parcours. .

Na de wandeling rijden we naar de stad Childress en overnachten in een motel aldaar.

Het programma van deze driedaagse ondertussen bekend, er zullen net als de voorgaande jaren een korte lichtere 5-10 km en een zwaardere 17 kilometer track hebben.

Helaas door een gewijzigde data kunnen we nu wel de woensdag en donderdag mee wandelen met de medewerkers wandeling en alleen op de vrijdag aan de officiele wandeling. Echter de IVV-kaarten zullen wel normaal gestempeld worden.

CAPROCK CANYON STATE PARK

Deze ruige rode rots canyons hebben bijna 90 mijl van paden van gemakkelijk tot zeer uitdagend en bizons vrij rondlopen in de vlakten.

COPPER BREAKS STATE PARK

Aangewezen als een internationaal Dark Sky Park en herbergt een deel van de officiële Texas Longhorn-kudde. Dit is de eerste keer dat we dit park bezoeken, dat vernoemd is naar de rotsen met koperafzettingen verspreid over het park.

BISON & LONGHORNS ... hoe cool is dat !!!

Woensdag 9 oktober 2019

39e driedaagse of hiking van de West Texas Trail Walkers (IVV)

Haynes Ridge 3D (17 km extreem steil en ruw) / Lower Prong 2C ( 11 km zand en watercrossing & heuvels)

Fantastische uitzichten vanaf de Haynes Ridges, Rode Cayons walls en rotsformaties en als de Lower Prong als mooie einde.

Wij wandelen de medewerkers wandeling mee, deze zet ook de routes voor de komende dagen uit, dus zal niet te hard gaan. De finish van de wandeling zal rond 16.00 uur zijn. Mocht je de 17 kilometer willen wandelen dient men eerst de Haynes Ridges eerst te doen en daarna de Noord en Zuid Lower Prong. 

We kunnen ook nog Historic Childress een historische wandeling door Childress van 5 of 10 kilometer. Maar waarschijlijk is het beter deze op de donderdag te doen.
De kunne we in de gehele periode doen en in je eigen tempo te voltooien. De wandeling van 5 of 10 km gaat over op vlakke trottoirs van de stad met een rating van 1A. Childress heeft een rijke geschiedenis als een belangrijke spoorwegstad en de gebouwen in het centrum weerspiegelen de geschiedenis van die periode tot het midden van de 20e eeuw.
ivv logo 100

Donderdag 10 oktober 2019

39e driedaagse of hiking van de West Texas Trail Walkers (IVV)

Bull Canyon Copper Breaks State Park  Zwaarte 2B
Afstanden : 5 - 10 kilometer en een 3 uitdaging- rondwandelingen (1 tot 1,5 km) in totaal tot 13 kilometer
Starttijd: 08.00-09.00 uur.

Schilderachtig uitzicht op ruige rotsen die uitlopen op de prairie. De 3 Challenge loops hebben een prachtig uitzicht op het uitkijkpunt Hardman Country.
Ook nu weer wandelen we de medewerkerswandeling mee, deze zet ook de routes voor de komende dagen uit, dus zal niet te hard gaan. De finish van de wandeling zal rond 14.00 uur zijn

Waarna we naar de Meet & Greet gaan in het Holliday Inn Express hotel van 17.00 tot 18.30 uur.

Vrijdag 11 oktober 2019

39e driedaagse of hiking van de West Texas Trail Walkers (IVV)

Caprock Canyons Trailway Turkey 6 - 11 - 14 kilometer
Start: Turkey Depot Trailhead
Starttijd: 08.00 - 11.00 uur

Route gaat over de uitgestrekte prairie en brede rode rotsachtige paden. De 13 kilometer gaat steil over rotsterrein.

17.00 - 19.00 uur Social evening Wijnproeverij met een kaas en knabbels

Na de Sociaal evening rijden in 2 uur naar een motel vlakbij de airport in Amarilo waar we een paar uurtjes kunnen slapen.
Onze vlucht vertrekt de volgende dag om 07.05 uur, dus uiterlijk 05.30 uur zullen we ons de Airport moeten melden.

Zaterdag 12 oktober 2019

New York

Vliegen Amerillo naar New York of Amsterdam - New York

Na aankomst in New York gaan we met de metro naar het Grove Street Path Station,  waar we 100 meter vanaf zullen overnachten.  
Overnachting een paar luxe appartementen zolang beschikbaar, anders hotel met mogelijke toeslag.
De deelnemers die geen Texas doen worden opgehaald op de airport.

Zondag 13 oktober 2019

Manhattan skylineNew York - Hop on Hop Off- Manhattan skyline Brooklyn 

We zullen een dagkaart metro en een 72 uurs ticket hebben voor de Hop On en Off voor de aankomende3 dagen.

We maken een Downtown Tour, deze tour duurt ca 3 uren, maar dan zijn er nog de Uptown tour en de Brooklyn tour.
Nachttour zie je ook een andere kant van de stad, waaronder de adembenemende en de glinsterende Manhattan skyline vanuit Brooklyn 

Maandag 14 oktober 2019

New York  

Ook vandaag zullen we een aantal tours doen met onze Hop on en Off bustour.
New York Cruise langs Vrijheidsbeeld -

Dinsdag 15 oktober 2019

New York  - Cruise langs Vrijheidsbeeld - Manhattan skyline Brooklyn Nachttour

zie je ook een andere kant van de stad, waaronder de adembenemende en de glinsterende Manhattan skyline vanuit Brooklyn

Woensdag 16 oktober 2019

New York - Vrije besteding

Deze laatste dag nog door de city om nog dingen te bezoeken, die we meer aandacht willen geven of misschien dat een theater of museum bezoeken

Donderdag 17 oktober 2019

Amtrack trein - Washington

Met trein van New York naar Washington

Overnachting in appartement of een hotel in Arlington niet ver van de start. zolang beschikbaar.

wacht bij onbekende soldaatVrijdag 18 oktober 2019

US FreedomWalk Festival Welcome walk 5-10 km

Ontdek Arlington, Virginia hospitality met de Welcome Walk west van de Potomac River.

Tijdens deze wandeling komen we over de erebegraafplaats van Arlington voor veteranen van de diverse oorlogen waar de USA berokken waren. Dagelijks worden er nog veteranen met miltaire eer begraven.  Een indrukwekkend gezicht. We komen langs de graven van de Kennedy's. Velen eekhoorns huppelen ook rond.

Zaterdag 19 oktober 2019 

US FreedomWalk Festival 22 - 42 kilometer - Internationaal diner The Vantage Point.

CapitolDeze dag gaat de wandelroute langs de vele bekende plaatsen van Wasington DC, zoals oa. het Capitiol, het White House, diverse musea (gratis toegankelijk) , een must als je dus nog nooit in Washington geweest bent.

Daarom raad ik deze dag dan ook de 20 kilometer aan als je er voor het eerst bent.

We zullen in de avond om 18.30 uur deelnemen aan het International Walkers diner op de 17the verdieping van het Holiday Inn's premier hotel in restaurant The Vantage Point.

Zondag 20 oktober 2019

US FreedomWalk Festival 21 - 33 km

Deze dag wordt er voornamelijk door de woonwijken van villa's gewandeld van Arlington en enkele natuurgebieden. Daarna gaat het langs een mooi kanaal weer terug naar Arlington. 

Maandag 21 oktober 2019

Vlucht naar Nederland in de loop van de dag of verlenging Niagara Falls naar Torronto of Zuid-Korea

* I.p.v. Amsterdam kan er ook vertrokken worden uit Brussel of een Duitse luchthaven (mogelijk meer/minderkosten)

Verlenging Niagara Falls  

Hotel uitzicht op watervallenzicht op het hotel21 oktober 2019   Vlucht Washington - Buffelo Niagara Falls
Transfer Airport Buffelo - Hilton Hotel Niagara Falls  

Overnachting in hotel op kamers met zicht op de watervallen. 
Elke avond is er een lichtshow op en in de watervallen met wisselende kleuren.

22 oktober 2019 uitgebreide rondleiding door de Niagara-watervallen 
Op deze inzichtelijke vijf uur durende rondleiding. Je bezoekt en ervaart de volgende grote attracties:

 • The Upper Rapids
 • Niagara Horseshoe Falls (aan Canadese zijde)
 • The American Falls
 • Bekijk de watervallen van dichtbij en persoonlijk vanuit Table Rock
 • Geniet van een betoverende cruise aan boord van Hornblower Niagara *

Niagara-watervallen Na deze onvergetelijke cruise, geniet je vervolgens van een lunch in het Penthouse Restaurant bovenop het Sheraton on the Falls . Lunch inclLunch boven hotel met uitzicht op Niagara-watervallen usief:

 • Een zesgangenbuffet met vis, krab, rosbief, kip, vegetarisch, pasta, verse salades, soep, vers fruit en smakelijke desserts
 • Koffie, thee of sap zijn aanwezig

Na de lunch nemen we je mee op een reis door de schilderachtige Niagara Parkway met stops bij Floral Clock, Botanical Gardens, Queenston Heights en Niagara Gorge. Je Niagara-tour zou niet compleet zijn zonder wat vrije tijd om te winkelen in de historische, leuke winkels van Niagara on the Lake . 

23 oktober 2019 Vrije te besteden
b.v. wandelen of Journey behind the Falls of het maken van een helivlucht zijn o.a de mogelijkheden.

24 oktober 2019 Transfer naar de Airport Buffalo

Mogelijk nog enkele mooie fotostop's afhankelijk van de tijd van de vlucht

Reisomschrijving

     
30 september t/m 21 oktober 2019 Vliegtickets Nederland/evt Belgie/Duitsland naar USA, Overnachting incl. ontbijt en op basis zelf maken lunchpakket, Vervoer, deelname wandelingen in National Park, 3 daagse Texas incl diner en social event,  3 daagse US FreedomWalk Festival incl. International Diner, wandeling  natuurparken, binnenlandse vlucht, vervoer, permit natuurparken, inschrijfgelden wandeltochten. € 3945,- *
12 t/m 21 oktober 2019  Programma vanaf 13 oktober € 2345,-
21 t/m 24 oktober 2019

Vlucht Washington - Buffalo, 3 Overnachtingen  bij  op de Niagarawatervallen - Excursie met boottocht en rondleiding inclusief uitgebreide lunch - Transfer Airport  - Niagara watervallen v.v.

Korting 4 personen op 1 kamer, deze kamer heeft twee grote persoonsbedden

Toeslag Suite voor 2 personen met hottube en met zicht vanuit kamer op de watervallen (voor 2 personen)

€ 795,-

-/-  € 150,-

€ 200,-

* Definitieve prijs afhankelijk van nieuwe locatie van de driedaagse van de West Texas Trail Walkers, daar dan pas bekend is het aantal binnenlandse vluchten, autohuur en kosten  van de accommodatie zijn.


Inbegrepen


Reis 30 september t/m 21 oktober 2019 (Texas, New York, Arlington, )

 • Vliegticket Amsterdam* - Midland **/ terug vanaf Washington 
 • Vliegtickets Amarilo - New York **
 • Amtrack trein New York - Washington of binnenlandse vlucht **
 • Vervoer (autohuur/brandstof)
 • Entreegelden natuurparken Big Bend National Park, Davis Mountains en Big Bend National park.
 • Deelname programma West Texas Trail Walkers incl social events (excl. drank)
 • Overnachtingen hotels/appartementen op basis ontbijt
 • Zelf maken van lunchpakket inkopen supermarket
 • Nederlandse begeleiding
 • Donatie aan Asia Care Foundation

Verlenging Niagara watervallen

 • Vlucht Washington - Buffalo,
 • 3 Overnachtingen  bij  op de Niagarawatervallen
 • 5 uur durende Excursie met boottocht en rondleiding inclusief uitgebreide lunch
 • Transfer Airport  - Niagara watervallen v.v.

Niet ingegrepen

  Meld je aan

 

De richtprijs is  inclusief vervoer vanaf Vlucht Nederland/Belgie/Duitsland naar de USA v.v., de genoemde maaltijden, transfers ter plaatse, overnachting op 2 pers. kamers, inschrijfgelden wandeltochten,  begeleiding. Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1500,- voor of met Texas of verlenging Niagara watervallen  € 2000,-  over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met vermelding USA. Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

 • WANDELEN DOOR DE HISTORIE OLAV-PAD NOORWEGEN

  Lees meer
 • ONDERWEG NAAR HET LAND VAN DE VIKINGEN!

  Dit is het eerste verslag van Arie Haasnoot, die samen met zijn vrouw Johanna...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31 (0)6 52 78 88 06
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandel programma 2019

  Wandel programma 2019

  Programma bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.