Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

TT-wandelreizen 2019

Booking.com

Aan alles komt een langzaam een einde.

Ik heb besloten om in 2019 langzaam af te bouwen met organiseren van wandelreizen in Europa
Waarschijnlijk komen er mogelijk nog wel een wandelreizen naar Japan Yutsuhiro en China Dalian. 
Nieuw-Zeeland en Australië - Korea - Japan - Taiwan - Indonesië

50jaar

Het is ruim 50 jaar dat ik mijn eerste wandelreis organiseerde voor een klein groepje, ontstaan doordat ik zelf ging wandelen en anderen dit ook mee te laten beleven. Het waren wandelweekenden en weken in Duitsland en België. Had zelf nog geen rijbewijs, maar wist altijd weer mensen te organiseren, die als chauffeur wilde meereden. Deze kwamen veelal uit de familie.

In de jaren 80 kwamen er de Ardennenweek bij, de "Paasweek" was de periode waar de Ardennen opgezocht werd. De eerste plaats was Hamoir waar we een groot huis huurde in mijn functie als secretaris wsv OLAT (Ollandse Lange Afstand Tippelaars) mensen uit dit eerste uur waren o.a. Frans Staal, Peter van de Ven, Loek Labout, Lodewijk Zwennes, Marianne Post. Het eerste jaar nog onder vlag van wsv OLAT, daarna besloot de groep om mij het op persoonlijke titel laten organiseren. Zodat we direct een huis konden boeken. Omdat we het eerste jaar in drie verschillende huizen habben gezeten. De Paasweek verhuiste naar de week rond 30 april en 5 mei, daar dit dagen waren dat ik vrij was.

Men betaalde direct na de Ardennenweek 100 gulden aan, zodat ik een huis kon vastleggen voor het volgend jaar. Elk jaar waren er een paar vrije plaatsen en zo groeide het uit tot 2 wandelweken achter elkaar afwisselend in de buurt van Dinant en bij Houffalize, later in Luxemburg. Er konden 34 tot 36 personen mee en we reden met 4 personenbusjes. We wandelden afstand van 10/15 - 20/25  - 35/40 km. Men liep van A naar D, A naar C, C naar D en andersom, met kopjes en lepeltje werd de avond er voor gekeken hoe ik dat moest regelen. Zodat we aan elk eindpunt weer een chauffeur hadden.

Omstreeks 05.30 uur begon ik met de koffie zetten en het ontbijt klaarmaken, reed daarna de 40 km busje, wandelde naar de andere kant en wisselde de sleutels met de chauffeur van de andere kant als we elkaar tegenkwamen. Dan direct als ik binnen was na een drankje terug naar het huis om voor de groep de warme maaltijd te bereiden. Altijd een driegangenmaaltijd, daarna koffie en in de avond aan de trappist Rochefort 8 was ons lievelingsdrank en met Leffe op de tweede plaats. Weet nog wel dat ik bij een drankenhandel voor de eerste week 14 kratten trappist bestelde en voor de tweede week hij er nog 12 mocht brengen.

Nee ik kijk terug na een 50 jaar lang leuke wandelingen met een groot aantal wandelvrienden, deze uit de hand gelopen hobby heb ik altijd met plezier en belangeloos gedaan.
Tenminste als je de € 4- per dag vrijwilligers vergoeding zo mag zien en vaak zelf nog een behoorlijk bedrag moest bijdragen. Ik deed het altijd graag om andere mee te laten genieten en als dit lukte had ik mijn doel bereikt. Maar vind na zoveel jaar ook een moment komen om gewoon eens niet meer iets te moeten.  

Ik weet wel ik moest niets, maar als je iets doet wil je het zo goed mogelijk doen.  Misschien zal het me wel tegenvallen niets te doen, maar misschien ga wel nog eens een camino wandelen, De tijd zal het leren. 

Echter voorlopig zal je in 2019 nog een aantal landen met mij kunnen bezoeken.

Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31 (0)6 52 78 88 06
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT

  wsv OLAT

  Lees meer
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Lees meer
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandel programma 2019

  Wandel programma 2019

  Programma bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.