Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Chantonnay Frankrijk

De Vierdaagse Randonnee de Vendee is één der mooiste Vierdaagse 

Chartres en Le Rochelle

 Deze 4-daagse van Chantonnay in Frankrijk is nadat ik er in 2009 met een wandelreis aan deelgenomen heb, direct één van de favoriete wandelvakantie 4daagse van mij geworden. Helaas heb ik een paar jaar verstek moeten laten gaan, omdat in dezelfde periode een Camino en enkele pelgrimstochten gelopen werden.
Mooie parkoersen over veelal onverharde paden over veel privé natuurgebieden, deze domeinen zijn uitsluitend deze dagen voor de wandelaars opengesteld.


Mocht je niet naar het Themapark Puy de Fou willen, kan je € 100,- van de reissom aftrekken, maar zal je zelf moeten vermaken en verzorgen op het bungalowpark

Omschrijving wandelvakantie Frankrijk Chantonnay (Consept programma)

Datum: 25 mei t/m 3 juni 2019

Zaterdag 25 mei 2019

Chartres licht- en klankspel

Vanaf  Breda  om 10.00 uur reizen we af naar Chartres onder Parijs waar we zullen overnachten.
In Breda maken we even kennis met elkaar onder het genot van een kopje koffie.Dan rijden we richting Chartres, onderweg maken we een stop voor een uitgebreid lunch/diner.

ChartresChatres_lichtspelAls we aangekomen zijn in ons hotel in Chartres en de tweepersoonskamers verdeeld zijn gaan we naar het schouwspel Chartres in het Licht
Elke avond wordt zodra de duisternis invalt een licht- en klankspel in de straatjes in de binnenstad uitgevoerd.

Wij zullen de wandelroute daarlangs bewandelen in de avonduren tussen 21.30 en 24.00 uur.
 
De kathedraal van Chartres (Cathédrale Notre-Dame de Chartres) is een hoog gotische kathedraal die tot de beroemdste van Frankrijk behoort. De kathedraal staat op een heuvel met uitzicht over de stad Chartres en werd gebouwd tussen 1194 en circa 1220.

De kathedraal dankt haar faam vooral aan haar gebrandschilderde ramen, waardoor de gloed van het blauwe Chartreslicht schijnt. Ze wordt wel gerekend tot de niet-klassieke wereldwonderen.

Zondag 26 mei 2019
 

We rijden naar Chantonnay waar we een aantal 4/5 persoons huisjes zullen hebben.  We zullen in de middag een stuk wandlen over de Chemin de St Jacques (Camino de Santiago)

Maandag 27 mei 2019

Wandeling GR 4  - La Rochelle

Vandaag een wandeling vanaf de kust door een gebied met vel watervogels en Ooievaars naar een oude vestingstadje. Hierna bezoeken we de havenplaats La Rochelle waar we aan de haven zullen eten.

Dinsdag 28 mei 2019

Themapark Puy du Fou

Rijden naar een hotel in de buurt van het Themapark, In de middag en avond bezoek aan het Themapark Puy de Fou
De Puy du Fou is verkozen tot beste park ter wereld* en biedt talloze grandioze voorstellingen en avonturen voor iedereen. De deelnemers van 2016 kunnen dit beamen en praten er nog over. Je komt ogen te kort en zelf heb ik meerder parken bezocht maar dit is gewoon de beste.  Iet swat je me emoet maken. We gebruiken in het park het diner en wonen de afsluitende Les Orgues de Feu mee.

Iedere avond verschijnen aan de oever van het meer van de Puy du Fou de romantische muzikanten in hun lichtkostuums om de muzen en kabouters te laten dansen op een fabelachtige symfonie van water en vuur.

Woensdag 29 mei 2019

Themapark Puy du Fou - openingsplechtigheid en een welkomstdrankje

De ochtend en middag brengen we nog door in het park en rijden rond 15.00 in de middag rijden we door naar Chantonnay en overnachten in huisjes op Village Vacances de Chantonnay.
Na het huisje in ontvangst genomen te hebben melden we ons voor de Vierdaagse en nemen de startkaarten in ontvangst. openingOm 18.30 verzamelen voor een korte openingsplechtigheid en een welkomstdrankje.

Donderdag t/m zondag 30 mei  t/m 2 juni 2019

bruggetjes op de routeDe 20e 4-daagse de RANDONNE DE VENDÉE 

De organisatie bouwt soms eigen bruggetjes of loopsteigers om de wandelaars op plekjes te brengen, die anders niet mogelijk zijn.

wandelenOnderweg verwennen zij de wandelaar met chocolade, brioches, drinken en voor de lange afstand een broodje, maar ook het glas wijn en het broodje of hapje aan het einde van de dag wordt steeds weer op prijs gesteld.
Op het terrein is het altijd erg gezellig met muziek en dans en andere voorstellingen.

wandelende broersDe afstanden zijn 12, 21, 28 of 42 km. Voor de IML dient men wel minimaal 21 km te wandelen.

 gezellig finishterreinOp de vrijdag is er nog een gezellige avondwandeling van 12 km met zaklantaarn. Vergeet die niet!!
Voor vervoer wordt gezorgd.

Maandag 3 juni 2019

Om 07.00 uur richting Nederland waar we dan rond tussen 16 en 18 uur weer in Breda zijn.

De overnachtingen zijn op 2 persoonskamers zowel in Chantonnay als op de heenweg.

Beschrijving  Prijs per persoon
Frankrijk Chantonnay

wandelreis Frankrijk twee persoonskamer met ontbijt, toegang Puy de Fou, IML-inschrijfgelden incl. aangeboden verzorging, avondmaaltijden
 

€ 1275,- 
Zonder het themapark Puy de Fou € 100,- korting 

De richtprijs van deze reis is inclusief vervoer vanaf Weert, hotel op half pension basis, welkomstdiner, transfers ter plaatse, inschrijfgeld Vierdaagse, excursies, begeleiding.
Waar mogelijk zullen we de lunch aankopen in een supermarkt op basis zelf maken onderweg of in de ochtend.
Tijdens de viertdaagse krijg je onderweg en aan de finish voldoende aangeboden, dus eigenlijk heb je volpension.

Inbegrepen

 • Vervoer Weert/Breda naar Chantonnay met een overnachting in Blankenberge en Chartes op de heenweg

Reis prettig en gebruik een zachte reiskoffer tijdens deze reizen. Ze zijn makkelijk te laden in  de bagageruimte van een auto en zijn licht en neem er wel een met wieltjes.

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van € 800,-  van de reissom over te maken op Bankrekening  NL79 INGB 0003 7327 10 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Chantonnay . Restant van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.