Nieuws

 • Nieuwsbrief 2018 Asia Care Foundation

  De nieuwsbrief van de Asia Care Foundation is begin januari uitgekomen. Deze...

  Lees meer
 • Reunie, info- en contactdag Hollandsche Rading

  HOLLANDSCHE RADING- LAGE VUURSCHE -BAARN ...

  Lees meer
Meer nieuws

Nieuw-Zeeland Australie

Nieuw-Zeeland - Australië

IML wandeltochten 2-Daagse Rotorua Nieuw-Zeeland - Two Day walk Canberra - Australie

Datum: 10 maart t/m 5 april 2019 (Let op een voorlopige opzet programma en data kan nog wijzigen)


Deze wandelvakantie Nieuw-Zeeland en Australië, is een een van de mooiste wandelreizen, die ik al langdurig op het programma heb staan. Steeds weer nieuwe wandelvrienden genieten om te wandelen in deze schitterende natuur en deel te nemen aan wandeltochten. In Nieuw-Zeeland en Australië maken we daarnaast ook een groot aantal zelf begeleide wandelingen. Een wandelvakantie, die elk jaar grote indruk op de deelnemers achterlaat. Speciaal is het natuurlijk om Down Under te wandelen, niet te geloven dat we net aan de andere kant van de wereld deze wandelvakantie houden. De ontmoetingen op de IML-wandeltochten, maar ook de vele inwoners, die nog de roots in Nederland hebben liggen. 

 • Nieuw-Zeeland -Wellington-National Park

  Zondag 10 maart 2019

  Vertrek uit Amsterdam in de avond voor de vlucht naar via Dubai naar Sydney

  Maandag 11 Maart 2019

  Vliegen na een tussenstop in Dubai naar Sydney aankomst op dinsdag 14 maart.  Waarna door gevlogen wordt naar Wellington.

  Dinsdag 12 maart 2019

  Nieuw-Zeeland Noordereiland

  Vrije besteding Wellington voor deelnemers Nieuw-Zeeland Zuidereiland.

  Aankomst in de middag van de deelnemers Noordereiland Nieuw-Zeeland voor hun wandelvakantie.
  We blijven de hele dag in Wellington maken een rondwandeling en bezoeken het VVV-kantoor aan Civic Square, de Waterfront (=mooie haven) en de Beehive (Parliament).

  In de Namiddag zullen we gezamenlijk met de Cable Car met de Botanische tuinen. Boven hebben we ook een mooi prachtig uitzicht over de stad.

  Woensdag 13 maart 2019

  Wellington - Tongariro National Park.

  Na het ontbijt bezoeken het Te Papa Tongarewa museum. Omstreeks 12:00 uur rijden we (zo mogelijk) via een toeristische route in totaal 5 uur naar de Plateau Lodge (wintersportplaats) van het Tongariro National Park. Onderweg maken we een fotostop bij echte Nederlandse molen, waar allerlei Nederlandse lekkernijen verkrijgbaar zijn. We genieten in het plaatsje van een van hun specialistische Pie's
  Aankomst in de accommodatie omstreeks 17:00 uur. We hebben een aantal units met keuken (zelf catering) Hottub aanwezig is dagelijks te bespreken.

  Donderdag 14 maart 2019

  Tongariro Crossing - Taranaki Falls

  De Tongariro - Crossing wordt dagelijks door honderden wandelaars gelopen en staat bekend als een van de mooiste dagwandelingen ter wereld. 

  U dient normaal toch regelmatig een 25 kilometer te wandelen. Wie dat kan, krijgt de kans maar bedenk u het is geen lichte wandeling!!!

  De overige brengen een bezoek aan het bezoekerscentrum van Tongariro National Park in Whakapapa Village en maken vanuit dit centrum een prachtige wandeling, waar ze een goede indruk krijgen van dit gebied. De Taranaki Falls, een rondwandeling van twee uur vanuit Whakapapa Village brengt ons langs een 20m hoge waterval. Bij goed weer is de kabelbaan lift open en kunnen we genieten van het mooie uitzicht.

  Vrijdag 15 maart 2019

  Huka-falls - Waimangu-Valley

  We hebben vandaag een indrukwekkend programma, dus vertrekken we om 07.30.
  Rijden langs de bungeejumping van Taupo, waar we koffie drinken. Vervolgens maken er een wandeling langs de rivier naar the Huka-falls (Huka-Lodge was het verblijf van Maxima en Alexander tijdens hun huwelijksreis).

  Hierna bezoeken we de Waimangu-Valley, een unieke thermische gebied. Waar we prachtige gekleurde meren en stomende en pruttelende riviertjes aantreffen. Een lust voor het oog.

  Melden ons voor de wandeltocht en hebben een ontvangst op gemeentehuis. Maken met een kleine rondgang met de landenvlaggen met de organisatie door de plaats.

 • Rotorua-Coromandel

  Zaterdag 16 + zondag 17 maart 2019

  Tweedaagse Rotorua - Tamaki Village

  Tijdens de wandelingen van de beide dagen laat men ons eigenlijk alles zien wat er in Rotorua aan bezienswaardigheden te zien is.
  Zaterdag voornamelijk door .Op de eerste dag gaan de drie afstanden ,10 km lopen, 21 km lopen (halve marathon), en voor de enthousiaste wandelaars die er de 42 km  door in het Whakarewarewa Forest -Redwood, een aangeplant bos uit begin 1900 met cederbossen en regenwoud. Leuke stroompjes, die zich door het bos worstelen. Met een contrast van boomsoorten uit majestueuze sequoia's, een aantal exotische bosbouw aanplant bevat. De sequoia's zijn geweldig, omdat ze een beroep doen op elk niveau en het vermogen - en hebben ook vele mooie uitkijkpunten waren wandelaars kunnen kijken over Rotorua en bekijk de prachtige meren en geothermische gebieden.Afstanden mag je ter plaatse nog wijzigen

  's Avonds kan er een bezoek gebracht worden aan de Tamaki - Village (NZ$ 110,-niet-inbegrepen).
  Dit bezoek is zeker aan te bevelen. Hier kan men zien hoe men vroeger leefden en genieten we van een dinerbuffet.

  Zondag 10km, 21km en 30km wandelingen, voornamelijk door parken en langs het meer verder langs en tussen de diverse vulkanische activiteiten.

  We maken in de avond een dinercruise met de Lake Queen op het meer van Rotorua

  Maandag 19 maart 2019

  Coromandel Karangahake Gorges

  Verplaatsing naar het schiereiland Coromandel vanuit Rotorua onderweg maken we een wandeling de Karangahake Gorges. Een historisch goud wandeling, door een gebied waar veel mijnbouw geweest is dan naar de omgeving van de Waihi Beach waar we overnachten nabij het strand.

  Dinsdag 20 maart 2019

  Driving Creek Railway, Hauri Grove, Hot Water Beach - Cathedral Cove

  Bij goed weer rijden via de Road 309 naar Coromandel hier verblijven we twee nachten op een Motel in de plaats>

  Komen langs o.a. de Hauri Grove (grootste bomen van Nieuw Zeeland), waterval en een kluizenaar maken onderweg een paar korte wandelingen.

  Woensdag 21 maart 2019

  Port Charles naar Port Jackson of  Coromandel

  Deze wandeling is ca. 15 kilometer lang, maar men toch rekening houden dat je er ca. 4 uur over doet. Bij mooi weer maken we een picknick aan het eindpunt van onze wandeling. We zullen genieten van al die mooie uitzichten. Afhankelijk van de grootte van de groep en de weersomstandigheden kunnen we deze wandeling maken. Anders zullen we andere mooie wandeling maken bij de plaats Coromandel.

  Ook de weg terug zal men wederom een groot deel over half verharde wegen gaan met prachtige uitzichten op de Oceaan. De streek is bekend om zijn grote groene mosselen en oesters. Als je een liefhebber van dit bent is dit een paradijs.

 • Auckland

  Donderdag 22 maart 2019

  Auckland + onderwater museum Kelly Tarlton

  Vandaag rijden we naar Auckland. Bezoeken een vlindertuin in Thames en rijden min of meer direct door naar het onderwatermuseum Kelly Tarlton en bezoeken dit unieke museum met Pinguïns en vele vissen.

  We verblijven in een motel in een van buitenwijken of in het centrum van Auckland.

  We leveren na aankomst de busjes in.

  Vrijdag 23 maart 2019

  Auckland, Wandelpad “Coast to Coast”

  Na het ontbijt rijden we naar Onehanga en vandaag wandelen we relaxt (15 km) over een gemarkeerd langeafstandspad “Coast to Coast” door de parken van Auckland van de westkust (Tasmanzee) naar de oostkust (Aucklandbaai van de Pacific Oceaan); een toppertje!

  Zaterdag 24 maart 2019

  Auckland, Vrije besteding of Vulkaan eiland Rangitoto

  Optie: Met de ferry over en een wandeling op het vulkaan eiland Rangitoto.  Op het eiland is niets van horeca, dus we nemen voeding en drinken mee. 
  Of op eigen gelegenheid /rekening b.v. het Auckland museum, Victoria Markt of met ferry naar Devonport,  bij mooi weer de Skytower.

 • Australië

  AUSTRALIË New South Wales  BLUE MOUNTAINS
  IML CANBERRA – SYDNEY 

  Voor deelnemers alleen Australië
  Vrijdag 22 en Zaterdag 23 maart 2019 Vlucht Amsterdam/Frankfurt/Londen - Sydney

  Zondag 24 maart 2019

  Sydney Katoomba

  Vandaag vertrekken we vroeg naar de luchthaven van Auckland naar Sydney . Hierna gaan we naar Katoomba in de Blue Mountains voor onze overnachting.

  We overnachten in Sky Rider Motel in Katoomba.
  Bezoek aan het uitzicht punt de “3 Sisters”, bij zonsondergang en met verlichting. Mochten we vroeg arriveren maken we de wandeling van Govetts Leap Lookout Point naar Evans Lookout Point, die later op het programma staat.
  Afhankelijk van het weer zal het programma wordt uitgevoerd, dus deze dagen kunnen wisselen.

  Maandag 25 maart 2019

  Dagje struinen Katoomba of wandeling over de Clif Way en de Federale Pass

  Katoomba kent veel toeristische attracties, het kost zeker een dag om al deze attracties te voet (via Giants Staircase) te bezoeken.
  We overnachten in Sky Rider Motel in Katoomba.

  Dinsdag 26 maart 2019

  Wandelen in de Blue Mountains of vrije besteding in Katoomba

  We wandelen Govetts Leap Lookout Point naar Evans Lookout Point en daarna maken we een wandeling door de Grand Canyon. We overnachten in Sky Rider Motel in Katoomba.

  Woensdag 27 maart 2019

  Jelolan Caves en wandelingen aldaar

  Alternatief bij goed weer een rondrit over de Old Bell Line Road naar de Botanische Tuinen, tussendoor maken we een stop met een wandeling van 2x 45 min naar een prachtig uitzichtpunt. Een mooie plek om ons lunchpakket te nuttigen. Koffie drinken en rondwandeling in de Botanische tuinen van ca. 2,5 uur daar.

  We gaan daarna naar de Jelolan grotten en maken een wandeling er door en daarna nog een wandeling in de omgeving.
  Er zijn enkele mogelijkheden van deze grottentochten, die in zwaarte verschillen. 

  Tijdens de spectaculaire rit heen en terug zullen we zeker wel kangoeroes zien om te fotograferen.

  Donderdag 28 maart 2019

  Kangeroo Valley

  In de middag brengen we een bezoek aan het Minnamurra Rainforest en rijden via de Berry Mountain Road met mooie vergezichten door Kangeroo Valley, waar nabij we overnachten. In de vooravond of anders de volgende ochtend voor het ontbijt zouden we nog een wandeling langs het strand kunnen maken onderweg zie we waarschijnlijk Kangoeroes in de weide.

  Vrijdag 29 maart 2019

  Doel: Canberra, inschrijving en openingsceremonie en wandeling

  Na het ontbijt rijden we naar de Fitzroy watervallen voor een korte wandeling. Tussen 15.30 en 16 uur halen we de startkaarten af. Om 16 uur maken we gezamenlijk naar het een wandeling langs een aantal kunstwerken en langs het Oude Parlementsgebouw.

  Zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019

  Tweedaagse Canberra- IML-walk

   Tijdens de twee wandeldagen zal de organisatie ons langs alle bezienswaardigheden van de nieuw aangelegde hoofdstad van Australië Canberra leiden.
  Zaterdag is er ook een 42 km naast de 30 - 20 km van deze tweedaagse. Zaterdags gaat de route langs het meer.
  Terwijl zondag een veranderlijk parcours is maar door een aantal natuurgebieden.
  Zondag de uitreiking van de IML/PPML Award (sluitingsceremonie om 15:00 uur)

  Maandag 1 april 2019

  We rijden door een prachtig natuurpark heen naar Sydney. Daarna eerst de auto inleveren

  Dinsdag 2 april 2019

  Sydney, Stadswandeling Botanisch Tuinen, Operagebouw, Darling Habour

  Een verkennende stadswandeling van 10 km en vaart met ferry langs de bezienswaardigheden. Ferry naar Darling Harbour wandelen langs o.a. door de botanische tuin, Operagebouw en China-Town,

  Woensdag 3 april 2019

  Sydney

  Vrije besteding. b.v. met de Hop on Hop off bus en de Bondibus de stad en omgeving verkennen.   Eventueel 's morgens mogelijkheid de vismarkt te bezoeken.

  RONDLEIDING VISMARKT SYDNEY kosten € 25,- per persoon van 06.40 tot 08.30 uur Een rondleiding achter de schermen van deze grote vismarkt. Je komt op de werkvloer waar de vis verhandeld wordt. Tijdig aanmelden is wel van belang, want de excursie is een week van te voren vaak volgeboekt. Informatie op www.sydneyfishmarket.com.au

  Donderdag 4 april 2019

  Sydney: Vrije besteding + inpakken en wegwezen.

  Breng in ieder geval een bezoek aan die bezienswaardigheden die uw persoonlijk erg boeien
  Om ca. 17 uur vertrekken we met de airport-link naar het vliegveld. Mogelijkheden voor een verlenging of een stop over zijn er. Vraag er om.

  Vrijdag 5 april 2019

  Doel: Aankomst Amsterdam in de voormiddag. Moe maar voldaan !!!

Prijzen Nieuw-Zeeland en Australie

Data   1 pers kamer  
27 febr t/m 13 mrt Verlenging Nieuw Zeeland zuidereiland   € 1350,-*
12 maart   t/m 7 april Nieuw Zeeland Noord en Australië   IML Ca. € 400,- ca € 4320,-**
24 maart   t/m 7 april Australië IML-tocht Ca. € 190,- ca € 3240,-**
  Korting eigen vliegticket   -/- € 1500,00 

 

 *Afhankelijk van het aantal deelnemers

** Prijzen nog van maart 2016

De overnachtingen in B&B. Lodges en motel/hotels is op basis van 2/3  persoonskamer met ontbijt en lunch onderweg verzorgen wij zelf.
Soms zijn er ook bedden in de woonkamer bij apartementen.

 Inbegrepen

 • Vliegticket  Nederland - Wellington - Auckland-Sydney - Sydney-Amsterdam
 • Transfers en bagagetransport tijdens de wandelreis in een personenbusje.
 • Overnachting in motels, hotels en appartementen op 2 of 3 persoonskamers incl. ontbijt en lunchpakket (zelf maken)
 • Begeleiding van Nederlandse reisleiding
 • Kabeltrein en Museum Wellington
 • Welkomstmaaltijd in Wellington
 • Specialiteiten Pie in het plaatsje Bull
 • Wandeling Tongariro Crossing of Taranaki Falls
 • Toegang wonder Waimangu-Valley.
 • Toegang vlindertuin Thames en onderwater museum Kelly Tarlton
 • Ferry naar vulkaan eiland Rangitoto
 • Diner cruise met de Lake Queen in Rotorua
 • Toegang Botanische tuinen in Jolelan grottenFerry Sydney
 • Lunch in Chinatown met een rijstmaaltijd
 • inschrijfgelden IML-tochten
 • donatie Asia Care Foundation


Niet inbegrepen

 • privé uitgave
 • verzekeringen
 • consumpties
 • diners behalve die vermeld staan
 • lunch op vrije bestedingsdag


De warme maaltijd is voor eigen rekening behalve als dit anders is vermeld.

Daar we gebruikmaken van units met zitkamer en keuken, waar we zelf de maaltijden kunnen verzorgen.
Hierdoor zal een 3-gangenmaaltijd niet duurder zijn dan € 10,-

Inschrijven

De prijs in inclusief vervoer, ontbijt en lunch overnachtingen op 2/3 persoonskamers, begeleiding, inschrijfgeld IML-tochten,
Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Nieuw Zeeland/Australië

Meld je aan


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

 

Nieuws

 • Nieuwsbrief 2018 Asia Care Foundation

  De nieuwsbrief van de Asia Care Foundation is begin januari uitgekomen. Deze...

  Lees meer
 • Reunie, info- en contactdag Hollandsche Rading

  HOLLANDSCHE RADING- LAGE VUURSCHE -BAARN ...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06