Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Texas WTTW en IML-Arlington USA

39 years of hiking our West Texas favorites!

Guadalupe Mountains Nationaal Park

US FreedomWalk Festival®

IML-walk Arlington

In 2019 wordt deze IML-wandelreis ion combinatie gemaakt met een driedaags wandelevenement van de WTTW, alleen is op dit moment nog niet bekend in welk natuurbegied van Texas hun wandelingen gehouden worden.  Deze zullen een week voor Arlington gehouden worden. Het programma zal daarop worden afgestemd.

Een wandelvakantie in de USA, waarbij we wandelen in 3 nationale natuurparken in Texas en aansluitend een deelname aan de IML-wandeling in Arlington (Washington DC). Natuurlijk is ook mogelijk een gedeelte van deze prachtige wandelreis te doen. Bezoeken eerst tijdens deze wandelreis het Davis Mountain National Park in Texas waarbij we ook een aantal nachten zullen overnachten tijdens deze wandelvakantie. Op de vrijdag, zaterdag en zondag nemen we deel aan het 3-daags wandelevenement van de West Texas Trail Walkers een leuke evenement met prachtige wandelingen. Hierna rijden we naar het Big Bend Nationall Parlk aan de grens met Mexico om af te sluiten voordat we naar New York vliegen met het Carlsbad Cavern National Park in New Mexico

Datum: oktober 2019

Reisprogramma

Woensdag 3 oktober 2018 

Vlucht Amsterdam* naar Midland - Texas

Ophalen onze huurauto/bus en overnachting in Midland bij een hotel nabij de airport.

Donderdag 4 oktober 2018

Petroleum museum - Davis Mountains

texas petroleum museumIn de ochtend bezoeken we eerst het petroleummuseum in Midland. Waarna we vanaf Midland rijden met een huurauto/busje in 3 uren naar Davis Mountains Park en overnachten in een hotel. "s Avonds hebben we een welkomstmaaltijd.

Vrijdag 5 oktober 2018

3 daags wandelfestival West Texas Trail Walkers - Davis Mountains

Let op programma nog niet bekend, deze zal in maart na hun vergadering van de West Texas Trail Walkers bekend gemaakt worden. Maar er worden deze drie dagen wandelingen over trails gemaakt
ivv logo 100In de avond is er een sociaal samenzijn met de West Texas Trail Walkers met wijn en kaas.

Zaterdag 6 oktober 2018

Davis Mountains National Park 3 daags wandelfestival West Texas Trail Walkers

sociaal samenzijn WTTWNa de wandelingen is er 's avond een diner met een meeting van de West Texas Tral Walkers 

Zondag 7 oktober 2018

3 daags wandelfestival West Texas Trail Walkers

Na de wandeling verplaatsen we ons vanaf Pine Springs naar Terlingua, waar we overnachten in een motel bij het Big Bend National Park. We zullen in de avond Mexicaans eten (inbegrepen) in het Lighttheater in Ghosttown, als we geluk hebben kunnen we genieten van live muziek.

Maandag 8 oktober 2018

Big Bend National Park  - Chimney’s - Lage Burro Mesa Pour Trail -  Sam Nail Ranch Trail - Santa Elena Canyon

Chimneys's trail (10 km) Een lichte wandeling naar een reeks prominente vulkanische rots formaties. Indiaanse rotstekeningen en resten van schuilplaatsen die gebruikt zijn door herders, zijn duidelijk te zien en verkennen unieke rotsformaties.

Dit is een woestijn wandeling dus neem een hoofddeksel, zonnebrandcrème en veel water. We beginnen vroeg en zien de zon opkomen over de woestijn vloer.

Vervolgens maken we een korte wandeling over de Burro Mesa trail, die een schitterend uitgesleten rotsen door een waterval laat zien.

Dinsdag 9 oktober 2018

South Rim 10 -17 km

Deze uitdagende parcours is de moeite waard voor de prachtige vergezichten en de Chisos. Geweldig uitzicht op de bergen en de woestijn. Zoekende naar de "Boot" formatie. 10 km (heen en weer), 17km lus via Colima Trail .

Woensdag 10 oktober 2018

Walkers Lost Mine Trail 10 km

Het eerste deel van het parcours bevat meer zachte hellingen. Het "uitzichtpunt" is een geweldige plek om te rusten als het pad wordt steiler vanaf daar. Het pad eindigt op een rots die abrupt steekt omhoog tot een punt. Rusten en te genieten van het prachtige uitzicht van Casa Grande Peak, Upper Pine Canyon en Juniper Canyon.

Donderdag 11 oktober 2018

Carlsbad Natuurpark

Rijden we naar Carlsbad in New Mexico en overnachten in een hotel met zwembad. 

Vrijdag 12 oktober 2018

Rattlesnake Canyon (12 km) - informatiecentrum film -  Juniper Ridge(5km)

Wandeling van 10 km over de Rattlesnake Canyon en daarna maken we nog een wandeling over 

canyon rattlesnake carlsbadHet startpunt van de Rattlesnake Canyon is het hoogste punt van deze wandeling. We beginnen met het wandelen met een afdaling naar beneden door een kreek bed, het oversteken over de kreek (die het meest waarschijnlijk droog is, omdat het de Chihuahuawoestijn is), dan even omhoog via een lichte helling naar een hoge pad aan de rand van de canyon. Dan gaat het pad verticaal naar beneden via een aantal rotstrappen totdat we uiteindelijk de canyon vloer bereiken. Vanaf daar bent u in de canyon de rest van de wandeling. De wandeling verder is niet zwaar en is goed volgbaar soms met steenmannetjes.

Bewaar wat energie, want we moeten uiteindelijk weer via dezelfde weg ook weer over die twee verticale vlakken omhoog gaan om weer naar buiten te komen.

Lunch en bezoek aan het informatiecentrum voor een korte film getiteld "Hidden Worlds -. Carlsbad Caverns National Park" De film is voorzien van high definition fotografie van de grot natuurwonderen, vleermuizen tijdens de vlucht, grotten bezoeken, en een fly-over van de grot Natural Entrance en duurt 16 minuten.

Zaterdag 13 oktober 2018

Carlsbad Cavern National Park - Grotten en Vleermuizen

grotten Carlsbad Caverns National ParkDit park heeft een prachtig grottenstetsel, die we gaan bezichtingen en door heen wandelen er is keuze uit een aantal rondwandelingen. Het hele jaar door is de temperatuur in de grot is 56F (13C), denk dus aan iets warmere kleding.

Tijdens ons bezoek aan Carlsbad Caverns National Park kunnen we een zelfstandige wandeling door de Big Room kamer van de grot, een wandeling langs de 750-voet spoor van de Natural Entree, een terug een country tocht door de Chihuahua-woestijn of zwerven rond een natuurlijke bron  in de verborgen oase van Rattlesnake Springs.

entrance jones grottenAls aanvulling op deze wandeling, kan je ervoor kiezen om de grot met een park ranger op een tour van de prachtig versierde King's Palace te ervaren; lopen in de diepe, donkere schuilhoeken van Left Hand Tunnel, slechts verlicht door een handheld lantaarn; schuifel via een schoorsteen in Spider Cave; knijp door een snuifje in Hal van de Witte Reus; klim naar beneden een ladder in Lower Cave tour en versteld staan van de glinsterende formatie kerstboom in Slaughter Canyon Cave.

's Avonds gaan we kijken naar het uitvliegen van de vleermuizen in dit Nationaal Park, tijdstip wordt later bekend gemaakt.

Zondag 8 oktober 2019

 

Vliegen Midland naar New York 

Naar New York, en daar met de metro naar het Grove Street Path Station  waar we 100 meter vanaf zullen overnachten.  
Overnachting appartementen

Maandag 7 oktober 2019

New York - Hop on Hop Off

We zullen een dagkaart metro en een 48 uurs ticket hebben voor de Hop On en Off of Big Bustour voor de aankomende 2 dagen.

We maken een Downtown Tour, deze tour duurt ca 3 uren, maar dan zijn er nog de Uptown tour en de Brooklyn tour.
Nachttour zie je ook een andere kant van de stad, waaronder de adembenemende en de glinsterende Manhattan skyline vanuit Brooklyn 

Dinsdag 8 oktober 2019

New York - Vrijheidsbeeld

Manhattan skylineOok vandaag zullen we een aantal tours doen met onze Hop on en Off bustour.
New York Cruise langs Vrijheidsbeeld - Manhattan skyline Brooklyn 

Woensdag 9 oktober 2019

New York - Vrije besteding

De laatste dag nog door de city om nog dingen te bezoeken, die we meer aandacht willen geven of misschien dat ene theater bezoeken

Donderdag 10 oktober 2019

Amtrack trein - Washington

Met trein of binnenlandse vlucht van New York naar Washington

Overnachting in een appartement in Arlington niet ver van de start

wacht bij onbekende soldaatVrijdag 11 oktober 2019

US FreedomWalk Festival Welcome walk 5-10 km

Ontdek Arlington, Virginia hospitality met de Welcome Walk west van de Potomac River.

Tijdens deze wandeling komen we over de erebegraafplaats van Arlington voor veteranen van de diverse oorlogen waar de USA berokken waren. Dagelijks worden er nog veteranen met miltaire eer begraven.  Een indrukwekkend gezicht. We komen langs de graven van de Kennedy's. Velen eekhoorns huppelen ook rond.

Zaterdag 12 oktober 2019 

US FreedomWalk Festival 22 - 42 kilometer 

CapitolDeze dag gaat de wandelroute langs de vele bekende plaatsen van Wasington DC, zoals oa. het Capitiol, het White House, diverse musea (gratis toegankelijk) , een must als je dus nog nooit in Washington geweest bent.

Daarom raad ik deze dag dan ook de 20 kilometer aan als je er voor het eerst bent.

Zondag 13 oktober 2019

US FreedomWalk Festival 21 - 33 km

Deze dag wordt er voornamelijk door de woonwijken van villa's gewandeld van Arlington en enkele natuurgebieden. Daarna gaat het langs een mooi kanaal weer terug naar Arlington. 

Maandag 14 oktober 2019

Vlucht naar Nederland in de loop van de dag

* I.p.v. Amsterdam kan er ook vertrokken worden uit Brussel of een Duitse luchthaven (mogelijk meer/minderkosten)

Reisomschrijving

 3 t/m 21 oktober 2018  Vliegtickets Nederland/evt Belgie/Duitsland naar USA, Overnachting incl. ontbijt en op basis zelf maken lunchpakket, Vervoer, deelname wandelingen Davis Mountains National Park, 3 daagse Texas incl diner en social event,  3 daagse US FreedomWalk Festival incl. International Diner, wandeling Big Band en Cavern natuurparken, binnenlandse vlucht, vervoer, permit natuurparken, inschrijfgelden wandeltochten. € 3295,-


Inbegrepen


Reis 3 t/m 21 oktober 2018 (Texas, Arlington, New York)

 • Vliegticket Amsterdam* - Midland **/ terug vanaf Washington 
 • Vliegtickets Midland - New York **
 • Amtrack trein New York - Washington of binnenlandse vlucht **
 • Vervoer (autohuur/brandstof)
 • Entreegelden natuurparken Big Bend National Park, Davis Mountains en Big Bend National park.
 • Deelname programma West Texas Trail Walkers incl social events (excl. drank)
 • Overnachtingen hotels/appartementen op basis ontbijt
 • Zelf maken van lunchpakket inkopen supermarket
 • Nederlandse begeleiding
 • Donatie aan Asia Care Foundation

Niet ingegrepen

 • Persoonlijke uitgave
 • ESTA Visa USA 
 • Consumpties
 • ** Bagage binnenlandse vluchten USA (let op in USA betaal je per koffer van 23 kg ca. $ 25,- per traject bij het inchecken)
 • Verzekeringen
 • Diners behalve als deze zijn genoemd als inbegrepen
 • Fooien 
  Reis prettig en gebruik een zachte reiskoffer tijdens deze reizen. Ze zijn makkelijk te laden in  de bagageruimte van een auto en zijn licht en zachte reiskoffersneem er wel een met wieltjes.

  Meld je aan

 

De richtprijs is  inclusief vervoer vanaf Vlucht Nederland/Belgie/Duitsland naar de USA v.v., de genoemde maaltijden, transfers ter plaatse, overnachting op 2 pers. kamers, inschrijfgelden wandeltochten,  begeleiding. Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1250,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met vermelding USA. Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.