Nieuws

 • Zijn we op wel op de goede pelgrimsweg

  Lees meer
 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel

  Lees meer
Meer nieuws

Texas San Antonio

In 2020 is ook San Antonio in Texas - USA toegetreden tot de IML (International Marching League (IML), deze veranderde haar naam in de IML Walking Association in 2006)
TT-wandelreizen zal ook in 2022 een 11 daagse wandelreis hierheen maken, waar we naast de 3 daagse IML-walk nog een drietal andere IVV wandelingen zullen maken.

Slaapgedeelte hotelDe overnachtingen zijn in de luxe Suites by Hilton San Antonio Downtown in het centrum van San Antonio bij de River walk, en op slechts 5 minuten lopen van The Alamo. The Alamo

Het beschikt over een overdekt zoutwaterzwembad met natuurlijke mineralen, inclusief een dagelijks continentaal ontbijt en een snackbar. 

De kamers bieden een volledig ingerichte kitchenette. basis van overnachting een tweepersoons kamer.

keuken hotelkamerDe wandelroutes van de organisatie zijn nog niet bekend, maar ik zal voorlopig vanuit gaan dat het programma van 2020 van toepassingen zal zijn.

Het onderstaande programma is als leidraad, mogelijk moeten er enkele dagen omgewisseld worden, omdat b.v. de rondleiding niet op die dag kan. 
Daar we onze wandelingen maken in National Parken, dienen ook een permit hiervoor aan te schaffen, deze zijn verplicht voor de hele USA.

Datum : 20 februari t/m 2 maart 2021

Zaterdag 20 februari 2021
famous San Antonio RiverwalkVlucht  Schiphol/Brussel  - San Antonio
Na aankomst naar ons appartementen hotel en overnachting in hotel met zoutwater zwembad

Zondag 21 februari 2021

Stadswandeling San Antonio - Alamo - River Walk Cruise - Tower of the Americas 

boottocht riverwalkVandaag zullen we de stad San Antonio verkennen. Bezoeken The Alamo met een audiorondleiding, en met een gids maken  we een rondwandeling door het centrum en bezoeken de Historische Mexicaanse markt
Stappen aan boord van een River Walk-boot voor een spannend en onderhoudend verhaal over de rijke geschiedenis van de San Antonio River Walk. 

River walkDe cruises duren ongeveer 35 minuten en beslaan anderhalve kilometer van de prachtige San Antonio River Walk. 

Maandag 22 februari 2021

Caynon Lake en Kloof -Guadalupe Park Trail

We rijden naar de Caynon Lake waar we een begeleide wandeling maken door The Caynon kloof trail van ca twee uur en verder een picknick houden bij het meer. Daarna nog een wandeling langs de oevers maken van de Guadalupe.

De Canyon Lake Gorge, het duurde 100 miljoen jaar  om dit gebied te maken!

Caynon lake kloofGedurende een week in de zomer van 2002 viel er meer dan 34 inch regen in de bovenste stroom van de Guadalupe rivier, waardoor een stortvloed van overstromingswater ontstond die een perfect fascinerend geologisch wonder - de Canyon Lake Gorge - uit de aarde hakte.

De vloed brulde door het Heuvelland ten noordwesten van New Braunfels, scheurde grond weg, rukte enorme bomen op, verbrokkelde huizen en stuurde een stroom water uit het opgezwollen Canyon Lake over de overloop voor de eerste keer sinds het reservoir in 1964 werd voltooid.

De historische overstroming sneed de grond onder de overloop open, waardoor een gigantische 64-acre kloof ontstond en oude, kalkachtige kalksteen, fossielen en zelfs voetafdrukken van dinosauriërs 110 miljoen jaar oud werden blootgelegd.

De Guadalupe Park Trail is een 1,9 km lang pad langs de rivier. Dit deel van de rivier de Guadalupe is erg populair als de belangrijkste forelvisstroming van de staat. De Guadalupe-rivier is de meest zuidelijke duurzame forelvisserij in het land.

Dinsdag 23 februari 2021

Natuurpark Friedrich Wilderness Park  wandeling

Guadaloupe trailWe maken een aan eenschakeling van een aantal wandelroutes. Nemen voidoende water mee, want onderweg zijn we op ons zelf aangewezen.
Onderweg zullen we een picknick houden. Emilie en Albert Friedrich Wilderness Park beschikt over 600 hectare onontwikkeld Hill Country-terrein, met meer dan 10 mijl van verharde en onverharde paden.

Woensdag 24 februari 2021

Bandero - natuurpark the Hills

Friedrich Wilderness parkWe gaan vandaag naar de Cowboy Capital of the World Bandera , deze staat diep in het hart van Texas Hill Country. In 1853 bouwden pioniers Bandera aan de oevers van de rivier de Medina, grenzend aan een bos met cipressen die ze frezen voor hout en een middel tegen gordelroos.

We maken een wandeling in  het natuurpark the Hills Cougar Canyon naar Hermit's Trace Loop is een 11,6 kilometer gematigde luswandeling gelegen in de buurt van Tarpley, met prachtige wilde bloemen.

Donderdag 25 februari 2021

Seguin - Historisch Walk 10 km IVV

Seguin, de provinciehoofdstad van Guadalupe County, werd in 1838 opgericht door leden van Mathew Caldwell's Gonzales Rangers, maar werd pas in 1853 opgericht. Het heette oorspronkelijk Walnut Springs voor de nabijgelegen zoetwaterbronnen. Slechts zes maanden later werd de naam gewijzigd om kolonel Juan N. Seguin, een van de luitenanten van Sam Houston, te eren tijdens de strijd om de onafhankelijkheid van Texas. Kol. Seguin nam deel aan de overwinning in San Jacinto en diende later als senator van de Republiek van Texas en als burgemeester van San Antonio.

Saffold Dam werd genoemd naar William Saffold, die in het midden van de 19e eeuw land bezat. Saffold dam is typerend voor vele molendammen gebouwd tijdens de late 19e en vroege 20e eeuw. Oorspronkelijk was het een natuurlijke rots, maar de dam werd voor het eerst verbeterd door Henry Troell aan het einde van de 19e eeuw toen hij rots aan de dam toevoegde om het waterniveau te verhogen om een ​​katoenen jenever aan te drijven.

De wandeling van 10 km gaat langs schaduwrijke stadsstraten, door buurten, een gemeentelijke golfbaan en een park en historische locaties. Het volgt de rivier Guadalupe en gaat door het plein van de binnenstad. De wandeling van 5 kmgaat door de binnenstad. De routes mogen TWEEMAAL worden gelopen op dezelfde IVV startkaart voor een afstandsstempel van 20 km.

Vrijdag 26 februari 2021

Riverwalk - Friendship walk 10 km - Vee en Rodeo Show

10 - 5 kilometer

START: 7:00-10:00 AM FINISH om: 13:00 uur In downtown San Antonio.
Langs o.a.  the River Walk, the Alamo, La Villita Arts Village, Main Plaza and El Mercado.

13.30 -02.30 uur Openings cermonie 

In de avond kunnen we een Veeshow en Rodeo show bezoeken.

Zaterdag 27 Februari 2021

Texas Trail Roundup 42 - 21- 13 -5 kilometer

START: 6: 45-7: 15 uur (42K) 07: 30-10: 00 uur (alle wandelingen) FINISH: 17:00 uur
De marathon (speciaal aandenken) gaat naar de vier UNESCO Door de werelderfgoed aangewezen Spaanse missies, Mission Reach en Stinson Field voordat ze terugkeren. 

Missie posten
Voor de 22 km route word je met de bus naar de verste missie - Espada - en loop je terug naar de finish waarbij je alle vier de missies doorloopt. Missie EspadaDe route van 13 km gaat alleen naar Mission Concepcion en terug. De route van 5 km verkent het gebied ten zuiden van het evenementenhotel, inclusief het historische King William-gebied.


Zondag 28 Februari, 2021

Texas Trail Roundup 5 - 13 - 21 km

START: 7: 30-8: 00 uur FINISH 16:00 uur
river walk san antonioverzorgingspostenDe route van 21 km gaat in noordelijke richting langs de River Walk, door Brackenridge Park, de historische wijk Monte Vista en de Trinity University. 

De route van 15 km draait zich om bij de Pearl, de route van 13 km volgt de North Walk en de straten van de stad naar het noorden, en de 5 km gaat naar de Alamo en terug.

Brackenridge park16:15 - 17:15 uur : Sluiting Cermonie

Maandag 1 maart 2021

Terugvlucht Nederland  naar Schiphol aankomst  op 2 maart

of 1 maart eventueel aansluitende vlucht naar de IML  Nieuw-Zeeland en Australië 

Fotoalbum van enkele wandelaars van 2020
Fotoalbum Toon en Willie Hendriksen

20 februari t/m 2 maart 2021 Vliegtickets Nederland/Belgie/Duitsland naar USA, Overnachting incl. ontbijt en op basis van zelf maken van een lunchpakket, Vervoer, deelname wandelingen in National Park, 3 daagse Texas. Internationaal diner, vervoer, permit natuurparken, inschrijfgelden wandeltochten , Rodeoshow, begeleide wandeling Caynon Lake walk € 2695- *
   Toeslag 1 persoonskamer alleen op verzoek  €  875,- 

* Deze prijs is een geschakte prijs aan de hand wat een vliegticket op dit moment februari 2020 zou kosten. 

Inbegrepen

 • Vliegticket Amsterdam/Brussel/Dusseldorf  - San Antonio bagage 20 kg
 • Vervoer
 • Boottocht Riverwalk
 • Entreegelden natuurparken
 • Deelname Texas Trail Roundup IML-IVV 3 daagse
 • Overnachtingen hotel op basis ontbijt op 2 persoonskamer
 • Zelf maken van lunchpakket inkopen supermarket
 • Rodeo show indien kaartjes beschikbaar alleen bij tijdige aanmelding voor 1 december 2020
 • Nederlandse begeleiding
 • Donatie aan Asia Care Foundation

Niet ingegrepen

  Meld je aan

 

De richtprijs is  inclusief vervoer vanaf Vlucht Nederland/Belgie/Duitsland naar de USA v.v., de genoemde maaltijden, transfers ter plaatse, overnachting op 2 pers. kamers, inschrijfgelden wandeltochten,  begeleiding. Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- voor of met Texas over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met vermelding TEXAS IML USA. Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

 • Zijn we op wel op de goede pelgrimsweg

  Lees meer
 • Op zoek naar het echte pelgrimsgevoel

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31 (0)6 52 78 88 06
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten ouderwetse gezellig

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT

  wsv OLAT

  Bezoek de website
 • De Hemel onder onze voeten

  De Hemel onder onze voeten

  Verhalen van Arie Haasnoot en Johanna Jacobs over hun voettocht naar Rome

  Boek bestellen
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.