Nieuws

 • 2e DAG BEIJING MOUNTAINS INTERNATIONAAL WALK

  Vandaag gaan we met de grote bus. We checken uit en stallen onze bagage in de...

  Lees meer
 • 1e DAG BEIJING MOUNTAINS INTERNATIONAAL WALK

  Ben op tijd weer wakker om te ontbijten een blik naar buiten en het lijkt wee...

  Lees meer
Meer nieuws

Van Florence naar Assisi - Rome over Fransiscus route

7 mei- t/m 24 mei 2018 Florence - Assisi

23 mei t/m 16 juni 2018  Assisi - Rome 

Verlenging met Elba mogelijk

In 2018 kan men de complete wandeling van Florence via Assisi naar Rome maken.
In twee gedeelten, dus eerst Florence naar Assisi en daarna aansluitend de mogelijkheid om deel te nemen aan Assisi - Rome of alleen het laatste gedeelte te doen.

Deze wandeling, waarbij regelmatige grote hoogteverschillen overwonnen moeten worden. Toch heeft de groep van 16 wandelaars in 2015 de wandeling van Assisi naar Rome allemaal uitgewandeld. Een verslag van het eerste gedeelte Florence - Assisi vindt men hier

De route indeling kan nog wat gewijzigd worden i.v.m. zwaarte enovernachtingsmogelijkheden.

franciscus pelgrimstocht

Franciscus een zoon van een welgestelde lakenkoopman uit Assisi, welke in het kerkje van San Damiano een visioen kreeg en werd aangesproken met de woorden "Franciscus, ga en herstel mijn huis". Hij leefde als kluizenaar en wijdde zich aan het verzorgen van melaatsen, het herstellen van kerkjes en het gebed.

Wij beginnen onze wandeling in bij het klooster van Assisi. We wandelen door de streek waar Franciscus leefde: Umbrië, is een regio met groene, zacht glooiende heuvels begroeid met vooral wijn- en olijfgaarden, maar er zijn ook veel akkers met tarwe, suikerbieten, tabak en zonnebloemen.

Een route die 8 eeuwen geleden ook Franciscus wandelde naar Rome om daar de paus te ontmoeten. Op de uitloper van de Monte Subasio is in Assisi de beroemde San Francesco-basiliek gebouwd.

Tijdens deze pelgrimsroute zullen we, door een schitterende, steeds afwisselende streek, plaatsen en monumenten passeren als herinnering aan Franciscus en zijn medebroeders.

Het programma is dus nog in ontwikkeling, de afstanden zijn bij benadering.

Daarnaast zal gekeken worden naar de haalbaarheid qua afstanden en stijgen en dalen.
Als gids voor deze wandeling zullen we ons laten leiden door de Nederlandstalige routebeschrijving van Kees Roodenburg. Elke deelnemer of koppel zal één gids ontvangen van deze gids. Verder zal als steun een GPS-route aanwezig zijn, die je kan gebruiken op je mobiele telefoon (zonder internet) in b.v. MAP.ME je moet deze wel vooraf installeren en de kaarten laden.

Zoals veel makers van wandelgidsen zal zijn beschrijving moeten leren lezen met autoweg bedoeld b.v. Kees geen autoweg maar een asfaltweg waarover auto heen kunnen. Ook heeft hij steeds de afstanden in de plaats zelf niet meegenomen in zijn afstanden. Daarnaast was er ook natuurlijk geen tijd op genomen vor iets te bezichtigen en te rusten. Iets wat ons het eerste jaar twee terug toch wel opbrak en uiteindelijk we een gedeelte hebben moeten schrappen, omdat het anders niet niet mogelijk was om Rome te bereiken.

Een pelgrimspaspoort kan je verkrijgen door een lidmaatschap bij De vereniging Pelgrimswegen naar Rome. Hier kan men ook vaantjes en een badge aanschaffen.

Freiburg im Breisgau

 

 • FLORENCE - ASSISI

  7 mei 2018

  Freiburg im Breisgau

  Vertrek vanaf Weert.

  Freiburg oude stadNa een kop koffie met een stuk echte Limburgse Vlaai rijden we door Duitsland naar Freiburg im Breisgau. Een mooie plaats met een Altstadt waar we een rondwandeling zullen maken en een welkomstdiner nuttigen. We overnachten in de buurt van Freiburg in een eenvoudig hotel op 15 minuten wandelen van het centrum. Het ontbijt van de volgende dag en een lunchpakket zullen we zelf verzorgen (dit doet de reisleiding).

  8 mei 2018

  Freiburg - Florence

  San MarinoNa het zelfverzorgde ontbijt en het maken van een lunchpakket, rijden we door Zwitserland heen naar Italië. We komen langs Milaan en Bologna waar we een tussenstop maken en rijden door Florence, waar we zullen overnachten in een hotel.

  9 mei  2018
  Florence stadswandeling

  10 mei 2018

  Florence - Station Sant' Ellero - Passo della Consuma 16 km

  1008 m stijgen, 87 m. dalen, circa 6 uur wandeltijd

  11 mei 2018

  Passo della Consuma - Stia 17 km

  197 m stijgen, 816 m dalen, 6,5 uur wandeltijd

  12 mei 2018

  Stia - Camàldoli - 15 km

  866 m stijgen, 494 m dalen en 6,5 uur wandeltijd

  13 mei 2018

  Camàldoli - Badia Prataglia - 8 km

  454 m stijgen, 432 m dalen en 3,5 uur wandeltijd

  14 mei 2018

  Badia Prataglia - La Verna - Chuisi della Verna - 17 km

  1045 m stijgen, 927 m dalen en 7,5 uur wandeltijd

  15 mei 2018

  Chuisi della Verna - Pieve S. Stefano - 17 km

  418 m stijgen, 822 m dalen en 6 uur wandeltijd

  16 mei 2018

  Pieve S. Stefano - Sansepolcro - 23 km

  418 m stijgen, 521 m dalen en 7 uur wandeltijd

  17 mei 2018

  Sansepolcro - Montecasale - Lama 18 km

  529 m stijgen, 723 m dalen en 6,5 uur wandeltijd

  18 mei 2018

  Lama - Bocca Serriola - 18 km

  591 m stijgen, 252 m dalen en 7 uur wandeltijd

  Bocca Serriola - agriturismo La Cerqua -17 km

  591 m stijgen, 498 m dalen en 5 uur wandeltijd

  19 mei 2018

  agriturismo La Cerqua - Casamorcia - 23 km

  510 m stijgen, 738 m dalen en 7 uur wandeltijd

  20 mei 2018

  Casamorcia - Gubbio - agriturismo Valdichiascio - 18 km

  312 m stijgen, 66 m dalen en 5 uur wandeltijd

  21 mei 2018

  Rustdag

  22 mei 2018

  Valdichiascio - Valfabbrica - 22 km

  258 m stijgen, 625 m dalen en 6,5 uur wandeltijd

  23 mei 2018

  Valfabbrica - Assisi - 15 km

  508 m stijgen, 420 m dalen en 5,5 uur wandeltijd

 • ASSISI - ROME

  24 mei 2018 

  Assisi

  Hier maken we een rondwandeling en komen langs de indrukwekkende Saint Franciscus Basiliek, het graf van Franciscus en langs het geboortehuis van Franciscus en natuurlijk ook langs de Basiliek Sainte Chiara en het klooster San Damiano.

  We zullen ons van een pelgrimspaspoort (Credenziale del Pellegrino) voorzien en de eerste stempel erin laten zetten. We overnachten twee nachten in Agriturismo Longetti, deze heeft een gratis zwembad in de tuin.

  25 mei 2018

  Klooster Assisi

  klooster eremo delle carceri

  Assisi wandeling 10 kilometer

  Vandaag gebruiken we de ochtend om nog van Assisi te genieten maar in de middag zullen we ongeveer 10 kilometer wandelen om alvast wat in te wandelen. We wandelen naar het klooster Eremo delle Carceri. De overnachting is weer in Assisi.

  26 mei 2018

  Assisi - Spello - Bevagna Foligno / Montefalco 29 km

  spello italieVanaf het klooster Eremo delle Carceri wandelen we door het natuurpark Monte Subasio. We klimmen omhoog naar de Eremo delle Carceri (830 m) en dalen daarna over de westelijke flank de Monte Subasio af.

  We passeren een voormalig klooster van San Benedetto al Subasio en de Sasso Rosso, een rots waar we een schitterend uitzicht hebben over de Valle Umbra.

  Na de klim naar de Monte Pietrolungo dalen we af naar het middeleeuwse ommuurde stadje Spello. We wandelen vervolgens naar Foligno. We zullen 2 maal overnachten in Agriturismo Il Mulino del Vescovo te Giano dellʼUmbria in een aantal appartementen met zwembad. 

  27 mei 2018

  Deze dag wordt een stuk van de 26e en een stuk van de 28e gewandeld, deze gedeelte waren te lang na de ervaringen van 2015

  28 mei 2018

  Bevagna Foligno – Spoleto 29 km

  We wandelen weer de olijfboomgaarden in na het verlaten van de stad en klimmen naar het klooster van San Martino. We volgen nu een rustige weg met prachtige uitzichten naar het middeleeuwse stadje Trevi. Door olijfgaarden en bossen klimmen we naar een Franciscaanse hermitage, nu een klooster. We dalen af maar klimmen ook weer via olijfgaarden naar Campello alto. Na nog een laatste afdaling en klim bereiken we Castello van Poreta. Het kasteel ligt geïsoleerd op een heuvel (470m) van waar u een prachtig uitzicht op de vallei en omliggende olijfgaarden heeft. Binnen de restanten van de muren ligt een eeuwenoude olijfgaard, een kerkje en de gerestaureerde verblijven van het kasteel. Als we het klooster van San Ponziano hebben gepasseerd bereiken we via een trappenweg de Dom van Spoleto.

  We overnachten 6 maal in de plaats Terni in een aantal appartementen.

  dom van spoleto

  29 mei 2018

  Spoleto - Ferentillo 25 km

  Via de imposante Ponte delle Torri verlaten we de stad, deze 14de-eeuwse brug overspant een diepe kloof van de rivier de Tessino, en stijgen we naar een 360 meter hoger gelegen klooster van de minderbroeders van Monteluco.

  museum delle mummie di ferentilloWe wandelen over de bergflanken uiteindelijk naar het plaatsje Le Cese. daarbij passeren we de ruïnes van het verlaten dorp Sensati. Hierna gaan we stijgen. Na een pas overgestoken te zijn komen we na geruime tijd in Ferentillo aan. Hier kan men in het museum delle Mummie een aantal goed geconserveerde mummies bekijken.

  30 mei 2018 

  Ferentillo - Polino 15 km

  Deze dag moeten we 1011 meter stijgen naar de Carpiopas, maar daarna dalen we licht naar Polino, een vredig bergdorp. Hierna gaan we weer naar ons overnachtingsadres in Terni.

  31 mei 2018

  Polino - Poggio Bustone 20 km

  We wandelen nu naar het Rietidal. We zullen deze dag dan ook meer dalen dan stijgen. De Poggio Bustone is de eerste van de vier op onze route liggende Franciscaanse kloosters in het Rietidal.

  1 juni 2018

  Poggio Bustone - Rieti / 25 km

  We wandelen naar Cantalice door een bos over een vrijwel op gelijke hoogte blijvend pad maar geleidelijk maakt het bos plaats voor gras en komen we in het weer mooi tegen de rotsen gebouwde stadje.

  assisi rome rietiWe passeren het tweede Franciscaanse klooster het Convento della Foresta. We kunnen daar een rondleiding krijgen.

  Langs een wijngaard dalen we ten slotte af naar de stad Rieti. Deze typische Italiaanse stad werd door Franciscus meerdere malen bezocht en naast de kathedraal staat een standbeeld van hem.

  In Rieti bevindt zich het geografisch middelpunt van Italië

  2 juni 2018

  Deze dag wordt een gedeelte van 1 juni en van 3 juni gewandeld

  poggio bustone

  3 juni 2018

  Rieti - Stroncone 26 km

  We verlaten Rieti via de Via Roma en passeren ons derde klooster in dit dal, het Convento di Fonte Colombo. Eén van de bezienswaardigheden van dit klooster is de Magdalenakapel, het rode Tau-teken dat in de nis achter het glas te zien is, zou door Franciscus zelf zijn aangebracht.

  We wandelen naar de plaats Greccio en langs het klooster van Greccio, deze is als een soort vesting gebouwd, hoog op de rots.

  assisi rome stroncone

  Na het verlaten van het Rietidal zien we na geruime tijd het op de rots gebouwde middeleeuwse Stroncone. Het eindpunt voor ons van deze dag.

  4 juni 2018

  Stroncone - Calvi dell Umbria 19 km

  Ook vandaag een pittige dag, waar we liefst 1045 meter moeten stijgen en 960 meter moeten dalen.

  We passeren deze dag het klooster Speco S. Francesco. De naam komt van de grote rotsspleet waarin Franciscus veel heeft gebeden en gemediteerd. Vanaf de binnenplaats van het klooster hebben we een wijds zicht op het dal waardoor we gewandeld hebben.

  We bereiken het centrum over de Via Roma en dalen dan via 589 treden af naar Calvi.

  5 juni 2018

  Calvi dell Umbria  – Borgonovo - Selci 20 km

  De komende dagen zullen we ons steeds naar een vaste overnachtingsplaats moeten verplaatsen. Er is maar zeer beperkte overnachtingsruimte in dit gebied en de stad Rome komt naderbij.

  assisi rome vescovioIn Vescovio staat een erg oude kerk, die vroeger deel uitmaakte van een Romeinse nederzetting op een knooppunt van belangrijke Romeinse pelgrimsroutes. Wij wandelen nog door tot Selci, het eindpunt voor ons van deze dag.

  6 juni 2018 

  Borgonovo/Selci - Fara in Sabina 25 km

  Na een rit terug naar ons eindpunt van de vorige dag, vervolgen we onze weg.

  We wandelen door de poorten van het op een heuvel liggende Poggio-Mireto heen om even rond te kijken voordat we weer ons pad vervolgen naar Farfa met zijn klooster van de Heilige Brigida.

  We wandelen over een oud pelgrimspad omhoog en wandelen naar Fara in Sabina.

  Hierna maken we weer een rit naar ons hotel.

  7 juni 2018

  Fara in Sabina - Monterotondo 27 km

  n het plaatsje Canneto staat een olijfboom, die naar men zegt, 2000 jaar oud is. We moeten hiervoor wel 900 meter van onze route af.

  We passeren de stadsmuur van Mont Libretti en wandelen door naar Monterotondo. Het landschap wordt geheel bepaald door enorme wijn- en olijfgaarden. Mogelijk zullen we een stukje bewaren voor de volgende dag.

  8 juni 2018

  Vrije dag mogelijk een stuk van 7 juni.

  9 juni 2018

  Monterotondo – Monte Sacro 19 km

  Vanuit Monterotondo een redelijk lichte wandeldag, waar we op de heuvel, bij helder weer, Rome zien liggen. 

  Sint-Pieters Basiliek Rome
  Sint-Pieters Basiliek Rome

  10 juni 2018

  Monte Sacro – Sint Pieters Plein  Rome in het Vaticaan 7 km 

  Vandaag een klein stukje, misschien dat we dit wel aansluiten aan dat van de vorige dag.

  We brengen zeker even een bezoek aan de Friezenkerk en de Basiliek St. Jan in Lateranen waar Franciscus de felbegeerde toestemming van de paus kreeg van zijn orderegel

  11 juni 2018

  Rome

  Vrije dag Rome waar we zeker een rondwandeling zullen maken.

12 juni 2018

Rome - La Spezia aan de kust van Ligurië 

13 mei en 14 juni 2018

Wandeling Cinque Terre 12 of 24 km

Cinque terre wandeling

De "Cinque Terre" is een van de mooiste gebieden van Ligurië in een natuurlijke mediterrane kuststrook van ongeveer 10 km langs het oosten, gekenmerkt door de aanwezigheid van vijf eeuwenoude dorpen (Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore) grenzend aan de zee. Heuvelachtig terrein, ruig en natuurlijk verzoet door de aanleg van terrassen die afdalen naar de zee met steile hellingen.

Het gebied van de Cinque Terre werd in 1997 op de “UNESCO World Heritage List “ (werelderfgoedlijst) gezet en werd vervolgens erkend als één van de mooiste natuurlijke achtergronden van de wereld

15 juni 2018

Reims of mogelijkheid verlenging wandelweek Elba (o.v.b.)

Overnachting in de buurt van Reims

16 juni 2018

Reims - Weert

Er wordt met maximaal 2 personenbusjes gereden, dus maximaal 16 wandelaars.

 7 t/m 27 mei 2018 Wandelreis Florence - Assisi  incl. ontbijt en lunch plus overnachtingen,
Vervoer van en naar Nederland. Vervoer van bagage en transport ter plaatse.
€ 2045,00,- 
24 mei t/m 16 juni 2018 Wandelreis Assisi - Rome incl. ontbijt en lunch plus overnachtingen,
Vervoer van en naar Nederland. Vervoer van bagage en transport ter plaatse.
€  2045,00,-
7 mei t/m 16 juni 2018 Wandelreis Florence - Assisi - Rome incl. ontbijt en lunch plus overnachtingen,
Vervoer van en naar Nederland. Vervoer van bagage en transport ter plaatse.
€ 3540,00,- 

Inbegrepen

 • Vervoer Nederland - Italië v.v (personenbusje of deels vlucht Pisa - Amsterdam c.q. Amsterdam - Perugia)
 • Transfers tijdens de wandelreis.
 • Welkomst diner
 • Overnachting in hotels, hostels en B&B incl. ontbijt en lunchpakket op 2/3 pers. kamers
 • Begeleiding van Nederlandse reisleiding
 • Bagage transport
 • Afscheidsdiner
 • eigen risico huurbus


Donatie aan Stichting Asia Care Foundation

Inschrijven

Aanmelden  dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,-  of € 1500,- bij combi traject over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Florence - Assisi of Assisi-Rome of Combi Florence - Rome

Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn. 

Meld je aan

Nieuws

 • 2e DAG BEIJING MOUNTAINS INTERNATIONAAL WALK

  Vandaag gaan we met de grote bus. We checken uit en stallen onze bagage in de...

  Lees meer
 • 1e DAG BEIJING MOUNTAINS INTERNATIONAAL WALK

  Ben op tijd weer wakker om te ontbijten een blik naar buiten en het lijkt wee...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06