Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

IML Jogja Heritage Walk Indonesie - IVV -Asianpiad

 

 

 

 

 

 

 

Datum : 11 november t/m 27 november 2018

Zonder de safari Malang en Bromo 11 t/m 22 november 2018

Verlenging Bali 26 november t/m 6 december 2018

Het programma van deze reis is aangepast tegenover eerste jaren. I.v.m. de enorme verkeersdrukte (files) op de wegen op Oost en Midden Java zal er gevlogen worden op Yogjakarta. Dit is ons goed bevallen, om de dag voor degenen uit Amsterdam niet te lang te maken overnachten zij een nacht bij de Airport in Jakarta.

Het Dieng Plateau komt voor Jogjakarta op het programma een vulkanisch gebied op Centraal Java, met schitterende uitzichten, bergmeren en oude Hindu tempels.

10th Jogja Int Heritage Walk - IVV- AsianpiadEXTRA REIS IVV-IML-Evenement 14t/m 20 november 2018

Men vliegt op Yogjakarta en volgt het programma van 16 t/m 19 november 2018
Op 20 november zal men terug vliegen.

Prijs zolang voorradig hotel*****€ 545,-
Inclusief ontbijt, inschrijfgeld, welkomst en afscheidsparty, exclusief vluchten

Vraag eerst of er nog plaats is via Mail

Omschrijving

Dit jaar voor de 5e maal staat de Jogja Internationale Heritage walk in Yogjakarta Indonesië  op mijn programma en ik ben totaal verkocht aan de geweldige tocht en mooie omgeving en vooral het hartelijke ontvangst.  Stond in 2013 als IML wandeltocht voor het eerst op mijn wandelreizen programma en hebben  toen met een groep van 14 personen deelgenomen aan dit evenement.  In 2016 waren we er zelf met 25 personen.

Een wandelvakantie, die iedereen met zeer positieve herinneringen heeft kunnen bijschrijven. Zie de berichten hierover in het gastenboek.
Er zal in Indonesië altijd in de vroege ochtend uren gewandeld worden, wanneer het nog wat koeler is. Men wilt zelfs in 2018 om 6 uur 's morgens gaan starten, dus is dus vroeg ontbijten en weg naar de startplaats.

De gemiddelde nachttemperatuur uur is 25 graden, terwijl de dagtemperatuur zo 30 to 36 graden is. Zorg dus altijd voor genoeg drinkwater tijdens alle wandelingen, tijdens de tweedaagse zijn  er vele drinkposten. Het is een moessontijd, dus er zal regelmatig een korte maar hevige bui vallen, deze vallen meestal namiddag en 's avonds. 

Op verzoek kunt u deze reis achteraf verlengen met een aantal mogelijkheden vraag de mogelijkheden, maar doe dit voor het boeken.
Ook bestaat het om deze reis te combineren met de reizen naar Korea - Japan en Taiwan, zodat men 4 IML-stempels in één keer kan meenemen.

Reisprogramma

 • Dieng Plateau - Borobudur

  10 november 2018

  Vlucht vanaf Amsterdam  -

  Vlucht vanaf Amsterdam/Frankfurt of Londen naar Jakarta waar eerst een overnachting wordt gemaakt in een hotel nabij de vluchthaven.

  11 november 2018

  Jakarta

  Aankomst Jakarta waar eerst een overnachting wordt gemaakt in een hotel nabij de vluchthaven.

  Wonosobo Indonesië 12 november 2018

  Vlucht naar Yogjakarta en rit naar Wonosobo

  In de middag zal er gevlogen en gaat men samen met de groep uit Taiwan naar Yogjakarta , die daar de IML-wandeltocht gelopen hebben.

  In Jogjakarta gaan met een busje in een drie uur duurde rit naar Wonosobo. Waar we een overnachting hebben in een goed hotel

  13 november 2018

  Dieng Plateau wandeling 7 kilometer Wonosobo

  Dieng PlateauDit is een moerassig plateau dat de vloer van een caldera op het Dieng Volcanic plateau in de buurt van Wonosobo, Midden-Java, Indonesië vormt.

  Een warme bron, een multi-gekleurde meer. Candis en enkele indrukwekkende top-down landschap van de pieken. 
  De frisse lucht, mooi groen en de rust maakt het plateau een aangename plek om te verblijven.

  Dieng is een actieve vulkanische regio en als een gigantische vulkaan kan worden beschouwd. Krater vorm kan uiteraard worden gezien van de vlakte met bergen cluster rondom.

  Het unieke van het vormingsproces produceerde een exotisch landschap. Telaga Warna (Kleurrijke Lake) dat de kleur groen, blauw en paars en betoverende de schoonheid van zonsopgang vanaf de top van de Gunung Sikunir (Mount Sikunir) weerspiegelt de plaatsen.

  Overnachting wederom in Wonosobo

  14 november 201813 november 2018

  Wonosbo-Selogriyo-BorobudurOpening Jogja Heritage Walk Yogjakarta

  Vandaag rijden we via Selogriyo naar Yogjakarta. De tempel is klein, maar de tocht door pittoreske landelijke landschap naar de tempel is het belangrijkste doel om hier te komen. Het licht wandelen naar de tempel duurt ongeveer twee uur en leidt door rijst rijstvelden en weelderige vegetatie. Vanaf de tempel gebied, wordt u beloond met uitzicht op Mount Sumbing gehuld in nevel in het westen, groene terrassen.
  borubordurWe overnachten in Rumah Dharma een mooie resort met zwembad nabij de Borobudur.

  15 november 2018

  Sunrise Borobudur Sun Rise Tour -Yogyakarta

  Borobudur

  In de vroege ochtenduren rond 04.00 uur zullen we naar het tempelcomplex gaan, waar we dan het park kunnen bezichtigen bij zonsopgang. Hierdoor kunnen we voor de drukte naar binnen. Het ontbijt gebruiken we later in ons hotel en rijden dan naar ons hotel in Yogjakarta.

  ABoroburls hotel heb ik dit jaar gekozen voor het 5 sterren hotel Melia Purosani Hotel in Yogyakarta. Mocht U liever in het 4 sterren-hotel slapen Grand Inna Hotel krijgt u een korting van € 75,-, dit dient bij de bijzonderheden op het aanmeldformulier te vermelden.

  We kunnen deze dag nog een Batik atelier en zilversmederij in Yogjakarta bezichtigen. 

  Tijdens deze reis dineren we elke avond gezamenlijk

   

 • Yogjakarta - IML - walk

  16 november 2018

  Friendship Walk - Welcome party

  In de ochtend zullen we deelnemen aan de Friendship Walk van 10 kilometer, deze zal dit jaar voior het eerst gehouden worden. In een prachtige landelijke omgeving.

  Prambanan Yogjakarta's Avonds welkomstdiner met optredens. Een sfeervol gebeuren, waarbij alle landen welkom worden geheten.

  Dit jaar is het tevens de 4th IVV Asiapiad en zal het mogelijk om naast de wandelingen ook deel te nemen aan een fietstocht en te zwemmen voor een IVV waarderingsstempel. Tevens telt hij mee voor de IVV-IML Supercup waardering.

  langs rijstvelden17 november 2018

  1e wandeldag IML walk Jogja Prambanan Tempelcomplex

  5-10-20 km (IML=20 km Prambanan Tempelcomplex

  Vanaf het Prambanan Tempelcomplex wandelen we een route door rustige dorpjes, langs rijstvelden of tabaksplantages , waarop men hard aan het werk is.
  Schoolkinderen staan langs de route om de wandelaars te verwelkomen. De  mooie ossewagens en de hapjes en vooral de vriendelijke mensen. 

  wandelaars gereed voor de startverzorgingsposten inheemse productenGastvrij bieden bewoners regelmatig plaatselijke producten aan. Voldoende verzorgingsposten, waar je water en inheemse producten en fruit krijgt

  Bij deze verzorgingsposten wordt er ook vaak muziek gemaakt en langs de hele route zorgen voor scouts dat de wandelaars de juiste route volgen.

  18 november 2018

  2e wandeldag IML-walk Jogja Imogiri City

  Langs velden5 -10- 20 km (IML=20 km) Imogiri City.

  schoolkinderen langs de route De route gaat weer door leuke dorpjes en prachtige natuurgebieden. Vandaag wat lichte heuvels en dan langs de rivier af over een lange hangbrug steken we de rivier over. Overal in de plaatsjes hapjes en muziek, die ook door het dal heen klinkt.

  Zoals vele wandelaars weten heeft er in november 2017 een week naar onze tocht een ramp voltrokken in dit gebied. Een cycloon met hevige regenval heeft vele huizen, walkanten en de hangbrug vernietigd. Het is dan ook niet zeker dat dit allemaal voor onze tocht weer hersteld is.  Ik vertrouw er op dat de  organisatie alles in het werk zal stellen ons te laten genieten van een mooie tocht.

  's Avonds afscheidsparty

  AfscheidspartyMet een traditioneel diner op een schitterende locatie sluiten we dit wandelfeest af. 
  Waar de deelnemers,die de IML-tocht hebben voltooid worden gehuldigd met de Royal Gold Medaille.

  19 november 2018

   Becak - Kraton - Water castle - Bokar rit en diner Via Via

   Batik een huisvlijt in JogjakartaWater castle YogjakartaOndergrondse gangenstelsel Sultan's Palace naar Water castle

  Becak YogyakartaWe beginnen de tour in Yogkjakarta vanuit Prawirotaman waar we per traditionele Becak (fietstaxi) richting Kraton het Sultans Palace rijden. In het bakje voor op de fiets heeft u een goed zicht over de drukke wegen van Yogyakarta. Geen zorgen want de Becak bestuurder is een ervaren rijder en maakt deze route dagelijks! Graag verteld hij u het een en ander over zijn stad. Aan alle kanten bruist het van het leven, we rijden langs kleine marktjes, Moskeeën en door de smalle straatjes van Kraton. Aangekomen bij het Sultan’s Palace heeft u de tijd om rond te kijken in het paleis van de Sultan. Het ommuurde paleis van de sultan, het kraton, dat stamt uit 1755. Sultan Hamengkubuwono I is de ontwerper van het kraton en tegelijkertijd de stichter van het koninkrijk Ngayogyakarta

  diner viavia Yogjakarta Na het bezoek aan de Sultan’s Palace gaan we verder naar Tamansari Water castle waar u wederom de tijd heeft om rustig rond te kijken in deze oase van rust midden in het centrum van Yogyakarta. 

  U kunt ervoor kiezen om hier in Kraton te lunchen bij een lokaal restaurantje waar de heerlijkste gerechten worden klaargemaakt zoals Soto Ayam, Nasi Goreng of Ayam Goreng. Heeft u liever een westerse maaltijd dan kan dit bij de volgende stop in Malioboro Street. We rijden van Kraton langs het postkantoor en het museum naar Jalan Malioboro. Street is het levendige centrum van Yogyakarta met vele souvenirs winkeltjes, restaurants, hotels, een aantal warenhuizen en een Mac Donalds en KFC! . Ga je liever voor een lokaal gerecht probeer dan eens Gudek, dit is een traditioneel gerecht afkomstig uit Yogyakarta.
  's Avonds rond 19.00 uur maken we als het weer het toe laat, een Dokar rit (paardenkoetsje) naar een restaurant voor een gezamenlijk diner samen met ons travelteam en begeleidster Uji van deze komende dagen. 

   

 • Solo (Suhkarta)- Malang

  20 november 2018

   Solo (Suhkarta) -fietsen - huiselijke ambachten

  vele ambachten SoloTijdens deze dag worden we na het ontbijt door onze chauffeur opgehaald bij ons hotel in Yogyakarta. We rijden in minder dan 90 minuten naar de stad Solo. Hierna maken we een fietstocht door een dorpje met vele ambachten. Brengen een bezoek aan een werkplaatsjes waar gemaakt worden. tofu, tempé, gamelan (traditional music instrument), lokale alcohol. Als je dat gezien hebt kijk je voortaan met andere ogen naar het gamemallen instrument. Wat een zwaar werk, wat een slechte arbeidsomstandigheden! Evengoed geweldig om te zien! Lokale lunchDaarna gaan we naar familie, waar we op een eenvoudig binnenplaatsje een traditionele maaltijd maaltijd voorgeschoteld krijgen.

  We rijden daarna naar ons hotel. 

  21 november 2018

  Sukuh Tempel wandeling Tawangmangu

  Hindu tempel op JavaHierna vertrekken we naar Solo en naar de Sukuh tempel ,gelegen aan de voet van de Lawu vulkaan. Een mooie tempel verborgen in een groene omgeving. Een wandeling met een gids, die ons veel zal vertellen van wat we tegenkomen. Door dit ongerepte en weinig bezochte berggebied naar Tawangmangu.  Het is geen moeilijke wandeling maar het verharde pad stijgt en daalt wel een paar keer. We lopen langs plantages en kleine gehuchten en het kan flink warm zijn. We kunnen verkoeling zoeken bij een prachtig gelegen waterval.

  Vlucht terug naar Nederland/België of Duitsland of verlenging Vulkanen Bromo

 • Verlenging Bromo - IJen crater

  22 november 2018

  Trein Solo naar Malang

  We nemen in de ochtend trein van Solo naar Malang, waar we omstreeks 15.37 uur in de middag arriveren. Na aankomst gaan we eerst naar ons hotel .

  Overnachting in Malang 

  23 november 2018  (extra dag dit jaar !!)

  Malang -- Jodipan Village

  Jodipan Village Deze kleurrijke wijk is zeker een must visit tijdens het verblijf in Malang. Zowel de huizen als de brug zijn in allerlei felle kleuren. Daarna gaan we in het Hinggil restaurant dineren. Dit restaurant, dat in wezen een verlengstuk is van Museum Malang Tempo Doeloe. Het museum sluit om 17.00 uur dus een drankje vooraf is dan op z'n plaats.
  r is zoveel te zien in het restaurant en er is ook een leuke souvenier-shop zodat de tijd vliegt. Om 19.00 uur is er een culturele dans te zien, waarmee u uw diner kunt afsluiten, bij een kopje koffie. Hierna zoeken we ons hotel op voor onze nachtrust.

  24 november 2018

  Bloemen en vogelmarkt - Tumpan jeep safari - Rainbow Waterfall - Bromo Tengger Semeru National Park

  We stappen na het ontbijt in  busje, die ons naar de Pasar Bunga (bloemenmarkt) en Pasar Burung (vogelmarkt) brengt. We lopen eerst door de hoofdentree de Bloemenmarkt op. Vele soorten planten, maar al snel wandelen we door een doolhof van een wijkje met trappetjes en smalle paadjes. De vogelmarkt moet je ruim zien, want ook aapjes en eekhoorns zijn er te koop.

  jeep safari bromouitzicht op de valleiHierna rijden we naar de stad Tumpang. Waar we overstappen in jeeps voor ons avontuurlijke reis door bos, savanne, heuvels en uiteindelijk de caldera (grote vulkanische krater) voordat je aankomt bij Cemoro Lawang (het laatste dorp in de buurt van Mount Bromo). Zodra u bij uw hotel aankomt, kunt u al genieten van het adembenemende panorama of gewoon ontspannen. Onderweg bezoeken we de Rainbow Waterfall. Mocht er tijd zijn bezoeken we ook nog de Bromo vulkaan.​
  Omdat deze ongewone en spectaculaire benadering van Bromo alleen toegankelijk is voor 4x4-jeeps, zal onze chauffeur die ook onze baggage meeneemt een andere, maar langere route nemen. Daarom zal hij wat later aankomen dan jij zelf.

  Na een rit van ca. 1 uur bereiken we Tumpan.

  Aankomst te Bromo, de ligging is op de rand van de Sea of Sand Valley met uitzichten op de Bromo in de Lava View Lodge of Café Lava

  25 november 2018

  Bromo Viewpoint - Sea of Sand 

  BromoBromoSea of Sand Valley 

  Het is vroege opstaan, want om 03.00 uur maken we een jeep excursie naar de Bromo vulkaan om van de krater te genieten. In plaats van direct naar de krater te rijden, gaan we om eerst het uitkijkpunt bij Pananjakan te bezoeken waar, als het weer helder is, je een spectaculaire zonsopgang kunt aanschouwen . Bij deze nachtelijke excursie willen ik je graag een warme kleding aanbevelen, omdat de temperatuur soms kan dalen tot 5 graden Celcius). Wanneer u terugkeert naar uw hotel van deze spectaculaire excursie, kunt u genieten van een welverdiend ontbijt waarna we ons verplaatsen naar  naar Banyuwangi,

  26 november 2018

  blue fire ijen craterTrekking de Ijen Crater - Ferry Bali

  Ijen krater zwavelwinningHet is mogelijk om in de nacht het Blue Fire te zien, maar daarvoor vertrek je omstreek 24.00 uur naar de krater en je komt 's morgen terug.

  Bij deze trekking gaan we eerst ca 3 kilometer stijgend omhoog naar de krater. Boven op de krater met een gasmasker, daal je af naar de winplekken en het kratermeer. Denk er aan de afdaling in de krater is over ongelijke trap gevormd door stenen.

  Indien je niet het Blue Fire wilt zien en alleen de IJen Crater

  De Ijen-vulkaan is beroemd om zijn blauwe vuur. Als u zelf van dit natuurspektakel wilt genieten, vertrekken we om 24.00 uur.  Er zijn maar twee plaatsen op de wereld, waar je dit schouwspel lkan meemaken. Dat is hier of op IJslandZodra we terugkeren naar het hotel, kunnen we nog ontbijten en douchen voor we vertrekken naar de ferry voor Bali..
  Als dit te vroeg voor je is, kunnen we ook om 05.00 uur of 06.00 uur naar de Ijen-vulkaan vertrekken. In dit geval ziet u het blauwe vuur niet, maar kunt u het spectaculaire kratermeer en de zwavelmijnbouw nog steeds zien.   Je neemt dan vooraf een ontbijtbox mee en zal direct na terugkomst mee moeten voor het vertrek naar de ferry.

  Als we aankomen op Bali is het direct een uur later in de tijd, wegens het tijdsverschil.

  Na aankomst rijden we naar onze luxe villa of hotel met zwembad aan zee, waar we zes dagen zullen verblijven. Buiten zwemmen kan je je heerlijk laten verwennen door een massage in de openlucht met zicht op zee en het geluid van de golven. Let op dit is geen hotel, zorg dus zelf voor shampoo en douchegel of neem dit mee uit een vorig hotel. Er worden niet dagelijks de bedden verschoond er zijn voldoende handdoeken en badlakens.

  Mocht je hierna terugvliegen naar Nederland ga je afhankelijk van de vluchttijd hiervan naar het vliegveld of overnacht je nog 1 nacht in de villa of hotel bij het vliegveld. Deelnemers, die terug naar Nederland overnachten mogelijk nog 1 nacht bij ons in de villa, afhankelijk van hun aantal en tijd van hun vlucht.

  Afhankelijk daarvan kunnen zij mogelijk de volgende ochtend nog mee met de vissersbootje de zee op om dolfijnen te spotten. Daarna maken ze nog een mooi rit door het gebied. Maar dit is geheel afhankelijk van de tijd van de terugvlucht

 • Verlenging Bali

  Eiland van de goden

  Deze naam en nog enkele namen heeft dit eiland van Indonesië. Eiland van eindeloze rijstvelden, duizelingwekkende groentinten en duizenden heilige tempels: Bali; de parel van Indonesië. Meer dan 20.000 tempeltjes elk huis, kantoor e.d. heeft een tempel, waar voor elk familielid weer een tempel staat. Veel tijd wordt er gebruikt aan het dagelijks offeren van kleine offers in de vorm van mandjes van jonge palmscheuten met rijst, bloemblaadjes en wierookstokjes.  Bali is hindoestaans in tegenoverstelling van de rest van Indonesië die islamitisch is. 

  We hebben hier de eerste zes nachten in een prachtige villa of een hotel aan de Balizee

  Transfer naar een schitterende villa (alleen 2 pers. kamers) of hotel nabij Lovina met eigen zwembad direct aan zee

  vissersbootjes op Bali

  27 november 2018

  Dolfijnen spotten 

  Dolfijnen spotten lovinaOm zes uur gaan we vanuit onze villa naar het strand van Lovina, daar haalt de “captain” ons dan op te wachten. Dan wordt de boot het in water gerold, en door het water het bootje in.

  Motor aan en richting naar de dolfijnen en we zijn zeker niet alleen, het krioelt van de bootjes. Maar zullen genieten van de dolfijnen die om ons heen duiken, tenminste als we geluk hebben.

  Want in 2013, 2015, 2016, 2017 had men volop dolfijnen gezien, terwijl in 2014 er geen enkele te bekennen was. Wel hadden we een mooie tocht op het water en zicht op blauwe zeesterren, zeeanemonen en zelfs en inktvis.

  relaxen in de tuinNa het dolfijnen hebben we het ontbijt in onze villa en kunnen we genieten van ons zwembad of wat je dacht je om je op het geluid van de golven een heerlijke Balinese massage te ondergaan aan huis met zicht op de Balizee onder de luifel in onze prachtige tuin.trekking sambangan

  28 November 2018

  Sambangan trekking de verborgen watervallen

  Voor het eerst hebben we in 2015 deze trekking naar de Sambangan zeven watervallen gemaakt. 

  Een schitterende maar ook wel inspannende tocht. Je heb er ook een unieke plekken om te zwemmen. E6 r is keuze uit een lange (zware) trekking van ca 6 uren of de medium van ca. 4 uren.

  Mocht je je grenzen willen verleggen kan dat ook via een 10 meter lange natuurlijke glijbaan plons je vier meter dieper het water in of wat denk je van een sprong van meer dan 10 meter de diepte in. 

  Sambangan watervallen grensverleggend

  Dit allemaal onder profesionele begeleiding.

  Zie http://balijungletrekking.com/sambangan-trekking/

  29 November 2018

  Vrije besteding optie boottocht en snorkelen Menjangan eiland

  Snorkelen op Menjangan eiland (optie ca. IRD 600.000 (ca 40,-)

  tempel op MenjanganMenjangan eiland is de beste plek om te snorkelen in Bali. Menjangan is een eiland wat deel uitmaakt van het Bali Borat National Park. Er wordt daarom streng gecontroleerd door instanties die de omgeving beschermen.menjangan snorkeling pemuteran

  Het water is hier echt kraakhelder en is echt stukken beter dan lembongan eiland en andere snorkel gebieden op Bali.

  Menjangan eiland is te te bereiken per boot vanaf o.a. Pemuteran (25 min).  We snorkelen op een paar plekken waarbij we op een plaats worden uitgezet en met onze snorkel/duikinstructeur naar de boot heen snorkelen en ons een prachtig schouwspel onder ons voorbij glijdt. Honderduizende vissen in allerlei kleuren een lust om te zien. Tussen de twee snorkelplekken in hebben we een lunch op de boot.

  30 November 2018

  Boedistische tempel - Hot water springs - Chinese Tempel

  Boeddhistische TempelBoeddhistische Tempel bovenin ziet het er uit of het de Borobodur is, maar dan in het klein. Voordat we de tempel  ingaan moeten we eerst een sarong om. Vandaar gaan we naar de Holy Hot Springs. Zwavelbaden.

  Het water komt vanuit beesten koppen het bassin in. De temperatuur is heerlijk en het water is warm. Daarna rijden we naar Singaraja Harbour. Hier gebruiken we de lunch en bezoeken we nog een Chinese Tempel voor we weer naar huis rijden. Als het weer en tijd het toelaat bezoeken we nog een mooie waterval.

  1 december 2018

  Vrije besteding in de villa optie Mount Batur trekking

  Mount Batur trekking (optie € 50,-)

  01.30 - 02.00: Pick up , Transfer naar het startpunt voor de wandeling
  03.00: Klein ontbijt bestaande uit een (bananen)pannenkoek, koffie en thee bij het startpunt
  04.00: Begin van de trekking van twee uur naar de top van Mount Batur begeleid door een ervaren Engels sprekende gids.
  05.00: Een korte stop voor drinken en snacks
  06.15: Aankomst op het hoogste punt van Mount Batur, we wachten hier op de zonsopkomst tijdens een ontbijt geserveerd met speciale vulkanische gestoomde eieren.
  07.00: Wandeling naar de eerste, tweede en derde krater van Mount Batur en wandeling terug naar beneden.
  09.00: Aankomst Lake Batur, stop voor drankje, fruit en verse organische vruchten
  10.00 uur: terugreis naar onze villa.

  2 december 2018

  Ubud - Sekumpul waterval - Bedugul - Terras rijstvelden

  rijstterrasveldenEen bezoek aan een tweeling waterval Sekumpul verder rijden we langs schitterende terras rijstvelden Mayong en Muduk en dorpjes met vakwerkers. We stoppen bij een traditionele Bali Coffee Processing van Bali Agro toeristisch gebied. Dit is een plek om te genieten van het zien van vele groene tropische plantages. In deze plaats kunt u ook zien hoe je Balinese koffie te maken in een zeer traditionele manier met behulp van eenvoudige technieken. Wat meer is, is dat je ook een aantal voorbeelden van de koffie evenals lokale kruidenthee zal verkrijgen. Wat is speciaal is, dat je een kans is om de ongewoon bewerkte koffie te proeven. Deze opvallend verschillend soort koffie is de naam "Kopi Luwak 'van Bali. De koffie is van nature geproduceerd door middel van de natuurlijke hulp van civetkatten. Misschien is dit soort koffie is de duurste ter wereld. Hebben een lunch mogelijk boven op de berg.

  Daarna rijden we naar Bedugul.Bedugul tempel baliBedugul ligt aan de zuidoever van het Bratanmeer. In een schilderachtige omgeving ligt de tempel PuraUlunDanu, een geliefd object om te fotograferen. In het nabij gelegen plaatsje Candi Kuning liggen de Botanische tuinen waar u kunt genieten van talrijke wilde orchideeën. 

  Ons verblijf ligt midden tussen de rijstvelden en toch maar 500 meter van het centrum van Ubud. Elke avond zijn daar dansoptredens en muziekvoorstellingen.

  In de avond raad ik aan een bezoek te brengen aan een van de vele soorten show zoals een de Apen vuurshow of een schaduwpoppen show of een van de vele muziek en dansshows. Vergeet niet een echte Balineese massage te nemen.

  3 december 2018 

  Ubud - Heilige apen tempel/bos - trekking Goa Gajah, Kecak Ramayana Trance en Fire show

  apenbosDeze dag wandelen we naar het Monkey forest met de Apentempel, waar we een rondwandeling doorheen maken. Over enkele paden, die door dit forest heen gaan. We zien de tempels voor de begravenis en voor de crematiestrekking Goa Gajah zandsteengravrurestrekking Goa GajahDaarna rijden we naar Goa Gajah, ook wel Olifantsgrot genoemd. Hier krijgen we een sarong om en bekijken we de grot en enkele tempel gebouwen.

  Maar het hoogtepunt van dit is een trekking naar de rivier. trekking Goa Gajah 1Een verborgen trekking, die je niet door de gidsen ter plaatse aangeboden wordt. Je ziet oude beeldenissen in de zandrotsen en wandelt door een bamboebos en over bruggetjes. Afhankelijk van de waterstand kunnen we tot in de diepe in de kloof gelegen rivierbedding

  KECAK FIRE DANCE UBUDbali ubud pura dalem fire 2Op ons programma in Ubud zal inbegrepen zijn een voorstelling van een Kecak Ramayana Trance en Fire show. Tijdens deze show wordt het geluid niet met instrumenten gemaakt, maar door menselijke stemmen (Kecak) Er wordt een episiode uit de geschiedenis van Ramayana uitgebeeld, van deze show ontvang je een Nederlandse beschrijving vooraf.  De show eindigd in een show waarbij een danser in trance door het vuur danst. Een aparte belevenis om dit mee te maken. 

  4 december 2018 

  Campuhan Ridge Walk

  Campuhan Ridge WalkVandaag beginnen vroeg aan on ze wandeling voor het ontbijt. de wandeling duurt ca. 2 uren inclusief een rust bij Karsa Kafe en is ca 5 kilometer totaal. De rest van de dag kan je besteden aan het bezoeken van de markt of ergens een terrasje te pakken of een Balinese massage. Of dingen die leuk vindt.

  5 december 2018

  Kuta Beach - Tanah Lot

  Tanah Lot baliVerplaatsing naar Tanah Lot en Kuta Beach waar we tegen het middag uur aankomen.
  Misschien nog even nagenieten van de zonsondergang aan de Beach van Kuta voor we naar het vliegveld gaan.
  Het zit er dan echt op, want in de nacht vliegen we weer terug naar huis.

  6 december 2018

  Vlucht naar Nederland

  Afhankelijk van de vluchttijd heb je misschien nog een hele ochtend en  middag om van het strand of zwembad te genieten. 
  De eventuele lunch en diner dan zijn voor eigen rekening, maar in het vliegtuig heb je natuurlijk wel de maaltijden

Bijzonderheden

Inbegrepen Basis reis Indonesië

 • Vliegticket Amsterdam - Indonesië
 • Overnachtingen inclusief ontbijt op 2 persoonskamer
 • lunch en de meeste diners
 • Treinreis 1e klasse Solo - Malang luxe klasse
 • Stadswandeling en rondrit met fietstaxi (becak) inclusief entreegelden ca. 7 uur
 • Inschrijfgelden IML-tocht Joga Heritage Walk
 • Welkomstdiner Joga Heritage Walk
 • Afscheidsparty met diner
 • rit met paardekoetsje (Dakar) in Yogjakarta en diner
 • Wandeling berggebied met gids naar Tawangmangu.
 • Borobudur Sun Rice Tour
 • Nederlandse begeleiding en regelmatig een Engelstalige gids
 • Fooien voor de gidsen en chauffeurs.(gebruikelijk voor gids USD 3 en chauffeur USD 5 per dag.)
 • Donatie Asia Care Foundation


Verlenging Bromo 

 • Excursie Bromo Tengger Semeru National Park
 • Tijdens de Bromo Tengger Semeru National Park overnachten wij in accommodaties met eigen toilet en douche
 • Transfer Ferry - Airport Denpasar
 • Evt. binnenlandse vlucht naar Jakarta


Verlenging Bali

 • Vliegticket Bali - Amsterdam
 • Ferry en transfer Java - Bali
 • Overnachtingen en alle maaltijden in onze luxe Villa
 • Dolfijnspotten
 • Trekking Sambangan met de 7 verborgen watervallen
 • Kecak Ramayana trance en fire show
 • Monkey Forest en Goa Gajah wandeling
 • Nederlandse begeleiding en regelmatig een Engelstalige of zelfs Nederlandse gids
 • Fooien voor de gidsen en chauffeurs ( gebruikelijk voor gids USD 3 en chauffeur USD 5 per dag.)


Niet inbegrepen

 • consumpties
 • diners behalve, die in het programma worden genoemd. (toch zulllen deze vaak wel inbegrepen zijn afhankelijk van budget en het aantal deelnemers) Tijdens een dag vrije besteding zijn ze niet inberepen.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Fooien

In Indonesië doet men alles voor u met een glimlach, maar er wordt altijd gerekend op een tip als u bijv. een foto maakt van een rijstplukster, als men u helpt bij het oversteken. Vooral in de toeristische sector is men afhankelijk van de fooi. Voor kamermeisjes is een fooi van ongeveer IDR 10.000 per dag gebruikelijk. Een taxichauffeur verwacht een fooi van maximaal IDR 5.000 een bellboy ongeveer IDR 5.000 per koffer/tas. of als men uw koffer in uw kamer heeft afgeleverd. Het is aan te raden om een aantal briefjes van 5.000 en 10.000 Rupiah bij u te dragen, zodat u altijd iets kleins bij de hand heeft. Een bezoek aan een openbaar toilet kost ca. Rp. 2.000

In de restaurants wordt er over het algemeen al een service charge in de rekening verwerkt. Dus houdt rekening er mee, dat er 21% toeslag wordt berekent op uw maaltijd of drankje (Biertje) . Als dit niet gebeurd, dan is een fooi van 5-10% gebruikelijk.

Aanbevolen vaccinaties Indonesië volgens GGD

DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
Buik tyfus
Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

Een mooi overzicht over vaccinaties en hygiene vind je op de website van de villa Pelangi, welke we huren voor de verlenging op Bali

Paspoort

Dient nog minimaal 7 maanden geldig te zijn bij aankomst in Indonesië 

Reisomschrijving

 11 t/m 22 november 2018  Op basis van 2 persoonskamer met ontbijt, lunch, en de meeste diners, alle excursies, inschrijfgelden,  evt. binnenlandse vlucht.
(niet inbegrepen fooien/toegangsgelden zie onder)
€ 1995,-* 
  1 persoonskamers op aanvraag va. € 520,-
 11 t/m 26 november 2017

Inclusief verlenging Malang Safari Vulkanen Bromo en IJen
Op basis van 2 persoonskamer met ontbijt, lunch, en de diners, alle excursies, inschrijfgelden, Bromo excursies, eventuele binnenlandse vlucht. (niet inbegrepen fooien/toegangsgelden zie onder)

 € 2295,-*
 25 november t/m 6 december 2018 Verlenging met Bali (1 dag verlengd)
verblijf o.a. in luxe huis met eigen zwembad direct aan de Balische Zee (incl. alle maaltijden), vervoer, ferry, binnenlandse vlucht, excursies, verschillende trekkings
 € 625,- (2 pers kamer delen)
1 pers kamertoeslag € 200,-
Fooien en entreegelden

Indonesië is een land, waar men leeft van de fooien (bestaat hun salaris voor een groot deel uit fooi) voor alles verwacht men een fooi.

Dus legt elke ochtend op uw kussen 5000 IRD neer voor het kamermeisje en geef per koffer een 5000 IRD voor het bezorgen of ophalen van je koffer na uw kamer. Probeer hierop niet te besparen, we hebben het over bedragen van rond de 30/35 cent.

Ook de toegangsprijzen tot alle natuurparken zijn afgelopen jaar door de regering met meer dan 200% verhoogd. De fooien voor de gidsen, chauffeurs en toegangsprijzen dolfijnen spotten, watervallen, natuurparken, paleizen, e.d. zullen vanuit een pot betaald worden. Hiervoor dient men bij aankomst 50% van 2.500.000 IRD ( = ca € 150,-) en de rest binnen een week aan de reisleiding te betalen.

€ 150,-=IRD 2.500.000 (dit bedrag ter plaatse contant betalen aan de reisleiding)
     
  Verlenging met Korea-Japan-Taiwan of Taiwan  Zie bij Taiwan
17 t/m 22 oktober 2018
     
 Verlenging Korea (alleen te boeken in combinatie)
   € 150,-
   Verlenging  met wandelreis Thailand of stopover Singapore  mogelijk  


*Deze prijs is geschat aan de hand van vliegticket op november 2017 
De prijs is tevens afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers (=vervoer) en de prijs van de vliegticket en de koers van de Euro.
Mocht er door een vroege boeking een goedkopere vlucht mogelijk zijn wordt dat met je verekend.
De aanbetaling voor deze reis is € 1200,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 2000,- i.v.m. vastleggen van de vliegtickets en de excursies

Indien een verlenging gewenst dit direct aangeven, zodat daar met bestellen van de vliegtickets mee rekening gehouden kan worden.  

Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- c.q € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Indonesië reis of naam van de reis.
Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 

Meld je aan

 

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Booking.com

Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.