Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

IML Taipei Taiwan

International Two Days Happiness marching

Datum :  4 t/m 13 november 2018
 

Reisprogramma Taiwan wandelreis

Taipei Zondag  4 november  2018

Amsterdam - Taipei Taiwan

Maandag 5 november 2018

kamer Relax TaipeiTokio - Taipei Taiwan 

Na aankomst in Taipei met de airport link naar ons Hotel in het Zhongshan district dichtbij de metro en het hoofdstation van Taipei.  Deze rit duurt 35 minuten, terwijl we daarvoor 1,5 uur in de bus/taxi zaten.

Pagodas We hebben nu een hotel, waar we gunstig zitten (300 m.= 5 minuten wandelen) van de metrolijn naar de start (al is die nog niet op dit moment bekend). We zijn met 5 minuten bij het station voor Hualien voor onze excursie naar de Taroke kloof.

Verder zijn we 1 kilometer van het Chiang Kai-shek Memorial Hall, dus de plechtigheid van het vlag strijken 's avonds is zeker te bekijken. We zullen in de avonduren een wandeling maken door de wijk en naar de Longshan Temple, ook genoemd Mengjia Drakenbergtempel is een boeddhistische tempel. Daarbij is de Huaxi Street-markt, is een van de meer traditionele markten van Taiwan. Het bekendste item op de markt is snakesoep , een unieke traktatie die alleen op Huaxi Street te vinden is

Dinsdag 6 November 2017

Taipei

We maken vandaag een tour deels met metro deels wandelend.  Hierbij komen we o.a. langs het Presidential Office Building en het Chiang Kai-Shek Memorial Hall. Mogelijk zien we daar de wisseling van de wacht. Halen we de startbescheiden op voor de wandeling bij het bondsbureau en brengen een bezoek aan het  Martyr's Shrine (War Memorial), de wisseling van de wacht is daar indrukwekkend gebeuren.
 koffiepauze palace hotel taipei taiwanDan wandelen we naar het Grand Hotel, het hotel is in 1952 op de Yuanshan-berg boven een Shinto-schrijn gevestigd. De locatie werd voorgesteld door Madame Chiang Kai-shek, echtgenote van de eerste president van de Republiek China, die de Taiwanese architect Yang Cho-Cheng opdracht gaf een luxe hotel te bouwen dat zou indruk maken en buitenlandse gasten aantrekken. Yang is erin geslaagd - niet alleen heeft het hotel prominente figuren zoals Nelson Mandela, Margaret Thatcher en president Dwight Eisenhower ontvangen.

Ook wij zullen er een kopje drinken. 
Brengen een bezoek aan het National Palace museum, met zijn vele kunstwerken, en de Traditional Taiwanese Confuciustempel.
In de avond zullen we een Taiwaneese Hotpot gebruiken in een restaurant.

Woensdag en donderdag 7 en 8 november 2017

 Bezoek Nationaal park Taroke kloof

Hangbrug over Taroko kloofBullet expresstreinWe slaan onze bagage op in het hotel en gaan met een handbagage of dagrugzakje met de trein naar Hualien. Vroeg vertrekken we voor een tocht naar de Taroko Kloof. Na onze treinrit brengen we eerst de bagage naar ons verblijf.

De eerste dag maken we een rondrit en en enkele wandelingen door de Taroko kloof met een lokale gids.

Taroko werd in 1986 een nationaal park en de op twee na grootste in Taiwan. Het staat bekend om zijn spectaculaire bergen en marmeren vallei. Miljoenen jaren van winderosie werden de marmeren rotsen blootgesteld en gevormd door de Li Wu rivier. Xingtian TempleDe valhoogte bedraagt maar liefst 3742 meter. Al de vormingen die zijn ontstaan heeft ook voor bijzondere flora en fauna gezorgd in het gebied.

De watervallen geven Taroko national park een speciaal karakter waarvan de Pai Yang en de Chang Chun een van de bekendste zijn. De Chang Chun tempel is om diegene te herinneren die hun leven hebben opgeofferd voor de bouw van de centrale weg die door het park loopt.De ‘Eternal Spring Shrine’ is een van de bekendste bezienswaardigheden in het nationale park en er is een mooie wandelroute.

 • Shakadang Trail: met kristalhelder blauwe stroom water en prachtige sedimentaire gesteenten

De ‘Swallow Caves’ zijn samengesteld uit marmeren rotswanden bedekt met kleine gaten wat is ontstaan door langdurige erosie van het grond- en rivierwater. Een bochtig parcours gesneden door de rivier heeft een kloof van vele bochten gecreëerd.

Dit wordt de ‘Tunnel of nine turns’ benoemd. Een wandeling van een half uur in deze tunnel geeft je werkelijk prachtige uitzichten en is een van de mooiste delen van de kloof. Op de plek van een oud Atayal dorpje is de Tienhsiang Lodge. Er zijn hier meerdere bezienswaardigheden zoals de Siangde tempel, een hangbrug en de Tianfong Pagoda.

De Daxiong Boudian tempel is de belangrijkste tempel, Tianfeng Pagoda, en de Witte Robed Guany in werden daarna achtereenvolgens gebouwd. Xiangde Tempel werd toen een deel van het prachtige landschap van Tianxiang. 

Vele gelovigen komen uit heel eiland om Boeddha te aanbidden. We kunnen hier een wandeling omhoog maken en kijken naar beneden over de Tianxiang terrassen en mooie kloof landschap. Wandelen over Pudu Bridge. Ontspannen op Qixingtan kiezelstrand

2e dag 

 • Keuze A  Zhuilu Old Trail, de Sky Trail of Taiwan optie € 40,- ***

*** Indien open en permit verkrijgbaar is. Ook het aantal deelnemers minimaal 3 personen en conditie is bepaald.

Met dit voorbehoud, dat we op tijd zijn met de aanvraag van een permit (maar 96 wandelaars worden er per dag toegelaten) en dat de weersomstandigheden goed zijn. Dit gebeurd onderleiding van een lokale wandelgids. We hebben deze wandeling in 2016 gedaan prachtig.

Zhuliu (Jhuilu) Old Trail is de beste dag wandelpad in Taiwan met het oog van een adembenemend uitzicht vanaf Zhuilu Old Trail eyede klif van de grote Taroko kloof, de grootste marmeren kloof in de wereld. Vanaf 500 meter hoogte zien we het dal diep liggen. Deze wandeling, waarbij 500 meter gestegen moet worden, deels over trappen, is voor iedereen te doen.  Die een vaste tred en geen hoogtevrees heeft. De lengte is 3,1 kilometer omhoog en dezelfde pad weer terug. 

Tijdens de zes uur wandeling, zul je het landschap van zeshonderd meter hoge massieve marmeren klif  bekijken, evenals de historische verhalen tussen de Japanse en de lokale aboriginese waarderen.
Na de wandeling gaat met de trein weer terug naar ons hotel in Taipei.

 • Keuze B Pingsi-Line - Shifen Old Street - Shifen Waterfall - Houtong Cat Village

In de ochtend gaan we met de trein naar Ruifang, waar we met de Pingsi-line een trein, die soms vlak tussen de huizen en kraampjes doorrijdt.

wensballonNaar Shifen Old Street met een groot aantal zaakjes en we laten er een wensballon op. Wandelen naar de de Shifen watervallen .

Daarna rijden we naar een katten dorp Houtong. 
Weggestopt in de heuvels van Noord-Taiwan, is er een klein dorp dat een harige verrassing huisvest. Het voormalige kolenmijndorp Houtong ligt langs de Keelung-rivier en is overgenomen door honderden katten.

De katten van Houtong zijn opmerkelijk goedaardig, hoewel ze meestal worden achtervolgd, geaaid en gefotografeerd door bezoekers. 
Maar we zullen er ook een wandeling maken naar de oude kolenmijnen.
Deze voormalige mijnfaciliteiten zijn goed bewaard gebleven en zijn uitgegroeid tot musea met uitstekende Engelse uitleg. 
Ze tonen hoe de mijnwerkers leefden

We zullen laat in de avond weer terug zijn in Taipei van deze tweedaagse excursie naar de Taroko natuurpark

Vrijdag 9 november 2018

yehliu_geoparkYehliu Geopark - Keelung Habour - Zhongzheng park

We bezoeken eerst Keelung Habour en Zhongzheng park waar we het unieke standbeeld Guan yin vinden bij de tempel boven op de berg.
Dan gaan we naar het Yehliu Geopark, waar we prachtig gevormd door de natuur zandsculpturen kunnen bezichtigen.

Zaterdag en zondag 10 en 11 november 2018

International Two Days Happiness marching

Men kan kiezen uit de afstanden 20, 30 kilometer.

De wandelparkoersen zijn in het steeds ander deel van  Taipei City. We zullen dus dagelijks met de metro naar de start gaan

De deelnemers kunnen genieten van veel schitterende uitzichten. Verder zorgt de organisatie voor entertainment om de tochten heen.

Zaterdagavond 10 november 2018

Taipei 101

Taipei 101

Taipei 101 is een bekende toren in Taipei. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad, de toren is maar liefst 508 meter hoog.

Zondagavond 11 november 2018

farewell parety's Avonds hebben we Farewell party waar de tocht elk jaar weer grootst wordt afgesloten.

Maandag 12 november 2018

terugvlucht Nederland of verlenging Indonesië

Het zit er weer op de terugvlucht naar Nederland of een verlenging naar Indonesië is mogelijk.

Dinsdag 13 november 2018

Aankomst in Nederland of zie het programma Indonesië

Reisomschrijving

  4 t/m 13 november 2018 Taiwan wandelvakantie  € 2025,-*
  Toeslag  1 persoonskamer op aanvraag  
 22 oktober t/m 6 november 2018 Korea - Japan - combinatie wandelreis €  3795,-*
 28 oktober t/m 13 november 2018 Japan - Taiwan combinatie wandelreis  € 3695,-*
 17 t/m 22 oktober 2018 Verlenging Korea (alleen te boeken in combinatie)  € 150,-
 22 oktober t/m 13 november 2018 Korea - Japan - Taiwan combinatie wandelreis  € 4495,-*
 22 oktober t/m 22 november 2018 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië combinatie wandelreis  € 5995,-*
 22 oktober t/m  26 november 2018 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Bromo safari combo wandelreis  € 6295,-*
 22 oktober t/m 6 december 2018 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Bromo - Bali combinatie wandelreis  € 6970,-*
     

*De prijs is afhankelijk van de prijs vliegticket (geschatte vliegticket december 2017) van het uiteindelijke aantal deelnemers. 
Natuurlijk ook de koers van de Euro is bepaald.

De aanbetaling voor deze reis is € 1000,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 2000,-.

 • Vliegtickets Amsterdam - Taipei- Transfers via openbaar vervoer naar de start
 • Overnachtingen op 2 persoonskamers met ontbijt.
 • Inschrijfgelden en door de organisatie aangeboden activiteiten
 • Begeleide wandeling Taipei inclusief entree Taipei 101 en Nationaal Museum
 • Dagtocht de Taraoke kloof, bus en overnachting in kloof, diner, lunch en vervoer ter plaatse, lokale gids
 • Begeleide wandeling Ziangde Tempel
 • Nederlandstalige begeleiding

Niet inbegrepen

 • Lunch en diner (toch zulllen deze vaak wel inbegrepen zijn afhankelijk van budget en het aantal deelnemers) Tijdens een dag vrije besteding zijn ze niet inberepen.
 • De niet bij inclusief genoemde entreegelden
 • Consumpties en eigen uitgaven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- c.q € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Taiwan reis of naam van de reis.

Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Meld je aan

Voor uw reis naar Taiwan heeft u nodig:

•Een paspoort dat bij aankomst in Taiwan nog minimaal 6 maanden geldig is
•Een kopie van uw ticket

Aanbevolen vaccinaties Taiwan volgens GGD

Verplichte of aanbevolen vaccinaties
Voor Taiwan zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen.

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

 

Booking.com

Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.