Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

IML-wandeltocht wandelvakantie Japan Higashi Matsuyama

Datum: 28 oktober t/m 6 november 2018 

Vanaf  2017 heb ik het programma van Japan veranderd, om zo doublures in de wandelreis van mei te voorkomen en we zullen na een  bezoek aan de Skytree Tower van Tokyo naar Nikko gaan.

nikko-tempelDe stad Nikko ligt ca.140 km ten noorden van Tokyo in de prefectuur Tochigi. Nikko is een populaire bestemming voor internationale en Japanse toeristen. De mausolea van shogun Tokugawa Ieyasu en zijn kleinzoon Iemitsu zijn populaire bezienswaardigheden. Ook de Futarasan schrijn is zeker de moeite waard. In de bergen ten westen van de stad liggen spectaculaire wandelpaden langs adembenemende watervallen en prachtige uitzichten. Nikko wordt door de Japanners gezien als een van de mooiste plekjes van hun land.

CheonggyecheonDeze wandelvakantie naar de 3 Daagse van Higashi-Matsuyama in Japan staat dit al weer voor de vierde maal op het wandelprogramma van TT-wandelreizen. Met recht want het is een mooi IMLwandeltocht met veel deelnemers, maar op de langer afstanden van de 30, 40 en 50 kilometer heb je de rust.

Een combinatie met Korea International Wonju Walking Festival IML-walk, 2 Daagse Taiwan International Happiness Two days March en Internationale Heritage Walk Indonesië IML-walk is lange wandelvakantie mogelijk.

Daar er al voldoende serieuze belangstelling is en inschrijvingen, zijn kan men er op rekenen dat deze wandelreis doorgaat.

Programma Japan wandelvakantie

Zondag 28 oktober 2018

Rechtstreekse vlucht met KLM Amsterdam - Tokyo

brouwerij Asakusa.Senso-ji Asakusa Kannon TempleMaandag 29 oktober 2018

Tokyo wijk Asakusa

Aankomst in Tokio transfer met de Express trein naar het centrum van Tokyo en naar ons hotel in de wijk Asakusa. 

Vlakbij de tempel Senso-ji en de gezellige straatjes voor eten en drinken. 

We maken we een 40 minuten durende boottocht van de Asakusa pier naar  Hinode  over de Sumida Rivier, met zijn vele aparte bruggen.  We hebben daarbij ook een prachtig zicht op de Tokyo Tower.

In de avond bezoeken we de Tokyo Skytree, dat is een televisietoren in Sumida, Tokio, Japan en tevens het hoogste bouwwerk van Japan. Tokyo bij nacht

Hij heeft een hoogte van 634 meter.  is het uitzicht over de stad bijzonder. Boottocht Himode

De toren bestaat uit een open stalen constructie met in het hart daarvan een ronde kern van gewapend beton waaraan op 350 meter hoogte een eerste observatieplatform is bevestigd met onder andere een restaurant en een café. Op een hoogte van 450 meter bevindt zich een tweede observatieplatform.

Dinsdag 30 oktober 2018

Asakusa Kannon Temple (Senso-ji) - Nikko Shrines and Temples

Bezoeken in de ochtend de Asakusa Kannon Temple (Senso-ji), de oudste en meest populaire Boeddhistische Tempel van Tokyo. 

Hierna wandelen we terug naar ons hotel halen onze bagjapan tochigi nikko1age op en nemen de trein naar Nikko, waar we bij het station overnachten in een hotel met een heet waterbron.

Nikko staat bekend om zijn prachtige natuur en is al eeuwenlang een centrum van bergverering voor het shintoïsme en boeddhisme.
Bezoeken  het rijk met houtsnijwerk en bladgoud versierde Toshogu Shrine-complex, een plaats die op de nikko brugWerelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dan eerst met de bus naar het World Heritage "Nikko Shrines and Temples"  en die maar eerst met een bezoek vereren.  We brengen een bezoek aan Nikozan Rinnoji Tempel, niet zo groot. Machtig grote bomen staan er op het terrein. De tempel straalt rust uit en vervolgens wandelen we naar Toshogu Shrine. Dit is een groter complex, voor de Tombe moet ook nog een aantal trappen betreden worden. Het mausolea van shogun Tokugawa Ieyasu en zijn kleinzoon Iemitsu zijn populaire bezienswaardigheden

Daarna wandelen langs de rivier afwaarts naar de Shinkyo Bridge (Heilige brug). Als je deze overloopt voor 300 yen mag je er overlopen.  Wel de zekerheid dat je een fortuin zal krijgen. Dus afwachten maar. Deze brug was gebouwd voor de Shogan en de Keizer in de Edo periode. Nu de keizer is nooit over deze brug geweest. De brug werd oorspronkelijk gebouwd in 1636, maar werd in 1902 weggespoeld. In 1904 werd de brug herbouwd.

 Jizo beelden Wandelen verder langs de Daiya rivier genieten van de mooie herfstkleuren en bereiken de Kanmangafuchi Abyss. Deze kloof is ontstaan na een uitbarsting van de nabij gelegen Nantai vulkaan. In de kloof staan zo’n zeventig beelden van Jizo, een god die voor de doden zorgt.

nikko-herfstkleurenDeze groep Jizo beelden afwisselend heet "Bak Jizo" (Ghost Jizo), "Narabi Jizo" (Jizo in een lijn) of "Hyaku Jizo" (100 Jizo). De beelden kijken uit over de rivier en over de Nikko Botanical Garden  Een lange stroomversnelling door de kloof maakt het nog mooier.  Hierna pakken we de bus weer terug naar ons hotel.  Waar we gebruik maken van het uitgebreide buffet.

Woensdag 31 oktober 2018

Bezoek aan het nationaal park Nikko

We verkennen de prachtige heiligdommen en het natuurschoon van het Nikko National Park.  In de bergen ten westen van de stad liggen spectaculaire wandelpaden langs adembenemende watervallen en prachtige uitzichten. 

Nikko wordt door de Japanners gezien als een van de mooiste plekjes van hun land. We gaan na het ontbijt met de bus via vele S-bochten naar boven en in Yumoto ligt zelfs nog op enkele plaatsen sneeuw. 

ryuzu_fallsheet waterspringsMaken gebruik van een heet voetbad , daarna beginnen we onze wandeling eerst langs de real hot springs waar men vroeger blijkbaar het water inging. Tegenwoordig zijn zo te zien allen huizen hot springs.

Dan beginnen wij onze wandeling naar Ryuzu Falls, eerst gaat het naar de Yataki Falls, de plankieren zijn waarschijnlijk nog bedekt met oude sneeuw. Als we bij de waterval aankomen dalen we af over trappen en vervolgen we onze pad. 

De hele route gaat over houten vlonders en bruggetjes het is volop genieten.

wandelen-bruggetjesDaarnaast de zon en de herfstkleuren die de bladeren een gouden en rode gloed geven.

vlonderpadenUiteindelijk komen we bij de Ryuzu Waterval.

Als we zin hebben en de tijd het toelaat kunnen we nog verder wandelen langs dit hoog gelegen meer. 

Lake Chuzenji in Nikko National Park, hier valt de Kegon Falls naar beneden, deze staat bekend als de hoogste waterval in Japan 97 meter.

Donderdag 1 november 2018

Higashi-Matsuyama 3-daagse

treinlocale gidsenIn de ochtend gaan met de trein naar Higashi-matsuyama voor de driedaagse. Hier zetten we eerste onze bagage weg bij het hotel, waar we 's avonds de welkomst party hebben. We maken in de middag met een aantal locale gidsen een rondwandeling door de plaats.

Hier zal men over de geschiedenis horen. Waarschijnlijk bezoek je een Zen tempel en maakt mee hoe dat toegaat. Ook een kleine plaatselijke huis industrie en een tradioneel huis zal worden aangedaan.

welkomst-partywelkomst-partyEr wordt een receptie en ontvangst georganiseerd door de organisatie en het stadsbestuur voor de buitenlandse deelnemers.

3 Daagse Higashi Matsuyama groep3 Daagse Higashi Matsuyama grotwoningenWe overnachten 4 nachten inclusief ontbijt en warm in het NWEC = National Women’s Education Center op twin kamers (2x 1 pers) of op verzoek 1 persoonskamer (toeslag ca 50,- voor 3/4 nachten)

Hier rijden we dagel;ijks met een pendelbus naar destart en van de finish van dit uitstekend verblijf met uitgebreide ontbijt en dinerbuffet en gratis frisdranken.

Vrijdag 2 t/m 4 november 2018

3-Daagse Higashi-Matsuyama

herdenkingsmonument nijmegen higashi matsuyamaTijdens deze 3-daagse wandeling maak je kennis met het prachtige Japanse land en haar vriendelijke bevolking. De grote groepen kinderen, die zelfs 20 kilometer wandelen met hele scholen vanaf 6 jaar.

De afstanden zijn 10, 20, 30 of 50 kilometer.

intocht-japanVoor de IML-stempel dient men minimaal 20 km te wandelen.

We krijgen een afwisselend parkoers voorgeschoteld, door diverse parken.

uitzwaaienDe binnenkomst op de laatste dag is erg feestelijk met veel muziek en trommelslagers.

Afhankelijk van onze vluchttijden gaan we na de warme maaltijd gaan we naar een hotel bij de luchthaven, of de volgende ochtend.

Maandag 5 november 2018

Terugvlucht rechtstreeks met KLM naar Nederland of verlenging naar Taiwan.

Reisomschrijving

Wandelreis Japan

28 oktober t/m 6 november 2018 

 Japan wandelreis

 .  € 1995,-*

  Toeslag  1 persoonskamer op aanvraag     

 22 oktober t/m 6 november 2018

 Korea - Japan - combinatie wandelreis                                  

    € 3795,-*

 17 t/m 22 oktober 2018 Verlenging Korea (alleen te boeken in combinatie)    € 150,-
28 oktober t/m 14 november 2017

 Japan - Taiwan combinatie wandelreis 

   € 3695,-*

 22 oktober t/m 14 november 2017

 Korea - Japan - Taiwan combinatie wandelreis

   €  4495,-*

 22 oktober t/m 22 november 2017

 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië combinatie wandelreis

   € 5995,-*
 22 oktober t/m 25 november 2017  Korea - Japan - Taiwan - Indonesië (incl. Bromo) combinatie    € 6270,-*

 22 oktober t/m 5 december 2017

 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Bromo - Bali combinatie wandelreis

   € 6915,-*

* De prijs is afhankelijk van de prijs vliegticket (geschatte vliegticket december 2017) van het uiteindelijke aantal deelnemers. 
Natuurlijk ook de koers van de Euro is bepaald.

De aanbetaling voor deze reis is € 1000,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 2000,-

Inbegrepen

 •   Vliegtickets Amsterdam - Tokio vv
 • - Tranfers Airport -metro
 • - Transfer Tokio - Nikko - Higashi-Matsuyama
 • - Nikko All Area Pass
 • - Transfers naar de startplaats
 • - Overnachtingen op 2 persoonskamers met ontbijt.
 • - 1x  Diner buffet Nikko
 • - Inschrijfgelden en door de organisatie aan geboden diners
 • - Begeleide wandeling Asaka
 • - Entree Skytree tower en boottocht
 • - Bezoek aan tempels Nikko en wandeling inclusief het vervoer.
 • - Nederlandstalige begeleiding 


Niet inbegrepen

 • - Lunch en diner. (toch zulllen deze vaak wel inbegrepen zijn afhankelijk van budget en het aantal deelnemers) Tijdens een dag vrije besteding zijn ze niet inberepen.
 • - entreegelden
 • - Consumpties en eigen uitgaven 


Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- c.q € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Japan reis of naam van de reis.
Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 


Aanbevolen vaccinaties Japan volgens GGD

Verplichte of aanbevolen vaccinaties
Voor Japan zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen.

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

Booking.com

Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.