Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

IML Wonju Zuid-Korea

Datum:  22 oktober t/m 30 oktober 2018 
Verlengd 17 oktober t/m 22 oktober 2018

Een wandelvakantie om de Internationale Walking festival in Wonju in Zuid-Korea te wandelen staat dit jaar alweer voor de vijfde maal op mijn wandelprogramma van TT wandelreizen. Ontstaan uit een verzoek van een aantal wandelvrienden, die regelmatig met mij meegaan op wandelvakantie.

We bezoeken eerst de stad Seoul en bezoeken de highlights van Seoul. Maken wandeling door Seoul over de City Muur, dit is een prachtige wandeling met mooie uitzichten. 

ring-bel-ceromonieOm na een paar dagen onze IML-walking in Wonju te maken. Hier gaan we naar aankomst naar de Bell Ringing Ceremonie voor Vrede en gezondheid, vervolgens naa de openingsbuffet van deze wandeling.  Men kan aanwezig zijn bij de herdenking bij het Nederlands Korea Monument voor een kleine herdenking., hiervoor dient U echter niet meer dan 30 km te wandelen.

Een combinatie met  3 Daagse Higashi-Matsuyama Japan International IML-walk en 2 Daagse Taipei Taiwan International Happiness Two days March, maar ook met de Jogja Internationale Heritage Walk Indonesië IML-walking is mogelijk. 

Dus U kunt vier IML-wandelingen maken en zowel de IVV als de IML waarderingen bemachtigen in een wandelreis.

Programma wandelreis Korea verlengd

Wat meer tijd in Soeul en omgeving besteden, door het verschil in vluchtprijs, kunnen we 5 dagen meer in Soeul besteden voor de extra kosten van € 150,- als we 5 dagen eerder vliegen.

Woensdag 17 oktober 2018

Vlucht  Amsterdam - Seoul Korea

Met de luchtvaartmaatschappij Emirates vliegen we via Dubai naar Soeul

Donderdag 18 oktober 2018

Aankomst in Seoul

Cheonggyecheon seoulBij aankomst op de airport gaan we met de Airport bus naar ons hotel in het Jung-Gu district van Seoul, een mooie uitvalsbasis.

Vrijdag 19 oktober 2018

The Garden of Morning Calm

De Garden of Morning Calm, een tuin van 30.000 vierkante meter, is het hele jaar door geopend en is een geweldige plek om te bezoeken. De tuin is de oudste privétuin in Korea. Het is een artistieke ruimte met een mooie balans tussen het Koreaanse concept van natuurlijke rondingen met asymmetrie en planten met synthetische materialen, die jaarlijks ongeveer 600.000 bezoekers trekt. 

Schilderachtige looppaden, prachtig onderhouden gras en bloembedden verbinden de 20 secties met verschillende thema's van de tuin. De Sukgeun-tuin heeft de vorm van het Koreaanse schiereiland en is aan beide zijden bedekt met prachtige bloemen die het verlangen naar Zuid- en Noord-Korea vertegenwoordigen om herenigd te worden. Het is gemakkelijk een van de meest populaire en betekenisvolle attracties in de tuin.

De tuin herbergt ongeveer 5000 soorten planten, waaronder 300 variëteiten afkomstig uit de Baekdusan-berg, die bekend staat als een spirituele berg voor de Koreaanse bevolking.

Ilsan Lake parkZaterdag 20 oktober 2018

Ilsan Lake Park - wandeling - Muzikale fonteinshow

Ilsan Lake Park beslaat meer dan 900.000 ㎡, waardoor het het grootste kunstmatige meer in Oost-Azië is. Het park biedt bezoekers een kans om te ontspannen met meer dan 100 soorten wilde bloemen en 200.000 verschillende bomen met Dalmaji-eiland in het midden van het meer. Bezoekers kunnen ook genieten van een wandeling rond het meer langs de 7,5 km lange wandelroute.

Bij goed weer is er om 19.30 uur een muzikale fonteinshow

city-wal-walkZondag 21 oktober 2018

Wandeling The City Wall of Mount Bukak Walk 11 km (ca. 6 -7 uur)

We beginnen vroeg in de ochtend aan onze wandeling. Dit is een zeer mooie, maar ook wel inspannende wandeling over de oude stadsmuur. We lopen ook stuk langs een stuk militair terrein, welke steeds door wachtpost en stewards worden bewaakt. Om hier te mogen wandelen moeten we ons met paspoort inchecken maar je wordt beloond met prachtige uitzichten.

Maandag 22 otober 2018

Korean Folk Village

Korean Folk VillageKorean Folk Village (KFV) ligt op een ruime locatie van 990.000㎡ en in de natuur, met een geomantische locatie 'met uitzicht op het water en de achtergrond van bergen'. Het is een dorp uit de Joseon-periode dat bestaat uit echte huizen die uit de provincies van het land zijn verplaatst. Gereconstrueerd door middel van een uitgebreid overzicht van huizen die nog in verschillende delen van het land liggen en authenticatie door specialisten, is het een echt dorp uit de Joseon-periode dat zich ontvouwt in seizoensgebonden transformatie-scènes uit de dagelijkse volkscultuur, zorgvuldig verzameld.

Het dorp is ontstaan ​​uit huizen van gewone mensen en huizen van aristocraten die zijn verplaatst of gerestaureerd uit verschillende delen van het land, zoals zuid, midden, noord en eilanden. Het presenteert het echte leven uit het oude leven van Joseon, dat gwana (provinciale overheidsdienst), seowon en seodang (de onderwijsinstellingen), hanyakbang (de medische instelling), boeddhistische tempels en seonangdang (de religieuze gebouwen) en de waarzeggers plaats.

Dinsdag 23 otober 2018

Vrije besteding ochtend en middag

's avonds zie programma hieronder

Programma wandelreis Korea

Maandag 22 oktober 2018

Vlucht  Amsterdam - Seoul Korea

Met de luchtvaartmaatschappij Emirates vliegen we via Dubai naar Soeul

Dinsdag 23 oktober 2018

CheonggyecheonAankomst in Seoul

Bij aankomst op de airport gaan we met de Airport bus naar ons hotel in het Jung-Gu district van Seoul, een mooie uitvalsbasis.

Als we niet te laat en te moe zijn maken we in de avond een wandeling langs de rivier de Cheonggyecheon, een stroom door het centrum, welke mooi verlicht is en bezoeken we de Gwangjang Market.

Waar we enkele typische Koreaanse hapjes zullen proeven zoals pannekoeken van bonen en de rijstwijn. Deze nachtmarkt wordt nasluiting van de kraampjes een plek waar vele lokalen hun maaltijd gebruiken. In nette costuums zitten de kantoor mensen aan een kraampje te eten.

Woensdag 24 oktober 2018 

bukchon-hanok-villageGyeongbokgung Palace - Bukchon Hanok Village - Changdeokgung Palace - Seoul Tower

 We beginnen deze dag op tijd met een bezoek aan twee paleizen en de geheime tuin.  Tussendoor bezoeken we een oude wijk van Seoul. We starten vroeg in de ochtend om 09.30 uur met militaire training en om 10.00 uur de aflossing  van de wacht. 

Bezoeken het Gyeongbokgung Palace, en werpen we een blik op het Presidentiële Residentie, het huis met het blauwe dak,  via de achteruitgang.  

Vervolgens bezoeken we een speciale wijk Bukchon Hanok Village, waar we vele zien wandelen in de gehuurde traditionele klederdracht: hanbok,  waar we ook een lunch zullen gebruiken.

Om  13.15 uur hebben we een Engelse rondleiding door het Changdeokgung Palace en brengen, en wandelen daarna door de geheime tuin van het Ghanggyeonggung Palace. Hierna rijden we met de metro naar de kabelbaan van de Seoul Tower voor een uitzicht over de stad. 

Donderdag 25 oktober 2018

DMZ Tour - City 63 Art museum-Aqarium - Hanrivier cruise en diner buffet

In de ochtend heeft U de keuze om de de DMZ-tour te maken of een pittige wandeling over de oude stadsmuur van ca. 15 km

 • Imjingak Park DMZDMZ-tour 

In de ochtend kan men deelnemen aan een excursie naar de DMZ -zone, deze tour gaat naar het Imjingak Park - the 3rd infiltratie tunnel - Dorasan observatory - Dorasan station - unification - village (pass by)

cruise hanrivier

 Hier bezoeken we het uitzicht op de brug en het Dorasan station. Een prachtig groot station, waar nu maar twee treintje per dag aankomen. Maar bedoeld is als grensstation voor de treinen door Noord-Korea en China naar Europa van de Trans Siberië Express

Vanuf een uitzichtpunt kunnen we in de verte een plaatsje met vlag van Noord-Korea zien. Na afloop bezoek je nog het Ginseng Centre (let op verkoopstop) en heb je een lunch. 
trein-korea-oorlogNa dat men weer bij de Cityhal wordt afgezet, kan men eventueel het Deoksugung Palace bezichtigen of een korte wandeling bij daglicht maken langs de Cheonggyecheon maken tot 16.00 uur

Middag programma

In de namiddag omstreeks 16.00 uur vertrekken we vanaf  de Cityhal en gaan we naar der City 63 tower, waar we een schitterend uitzicht hebben over de hele stad. Boven is er een leuk Art interactief museum en we bezoeken tevens het mooie aquarium. Dit is niet alleen een zeeaqarium, maar ook een zoetwater en tropisch regenwoud. Zelfs zwemmen er regelmatig "zeemeerminnen" rond.

Hierna wandelen we naar de aanlegsteiger van de Hanriver cruise om op deze rivier een rondvaart te maken en te genieten van de gebouwen langs en bruggen over de rivier. We sluiten af met een dinerbuffet inclusief wijn en frisdranken.

vredesklok ceromonie wonjuVrijdag 26 oktober 2018

welkomstpartyIn de naochtend verplaatsing  met de nieuwe treinverbinding naar Wonju, waarna naar ons Hotel in Wonju gaan.
Waar we op tijd aanwezig zullen zijn voor Bell Ringing Ceremonie voor Vrede en gezondheid tussen 17.30 en 18.00 uur, welke tevens de openingsplechtigheid is.

s' Avonds is er een welkomstparty voor de buitenlandse deelnemers.

Zaterdag en zondag 27 en 28 oktober 2018

2-daagse Wonju International Walking Festival

 Men kan kiezen uit de afstakorea monumentnden 5, 10, 20, 30 kilometer. 

Verder zorgt de organisatie voor entertainment om de tochten heen.

Op de eerste wandeldag is het mogelijk om een zeer indrukwekkende herdenkingsplechtigheid bij te wonen met het Nederland-Korea Monument voor de Nederlandse slachtoffers van de Korea oorlog.

Na de wandeling op zondag zullen we terugkeren  om 17.00 uur naar Seoul-Airport, waar we in een hotel zullen overnachten.

Maandag  29 oktober 2018

terugvlucht of verlenging Japan

 Het zit er weer op de terugvlucht naar Nederland of een verlenging naar Japan is mogelijk.

Dinsdag 30 oktober 2018

Aankomst in Nederland

Reissomschrijving

Wandelreis Korea

 22 t/m 30 oktober 2018

 Korea wandelreis (vlucht Emirates)

 .  € 1995,-*

 17 t/m 22 oktober 2018  Verlenging Korea (alleen te boeken in combinatie Korea)    € 150,-
  Toeslag  1 persoonskamer op aanvraag     

 22 oktober t/m 6 november 2018

 Korea - Japan - combinatie wandelreis                                  

    € 3795,-*

28 oktober t/m 14 november 2017

 Japan - Taiwan combinatie wandelreis

    € 3695,-*

 22 oktober t/m 14 november 2017

 Korea - Japan - Taiwan combinatie wandelreis

   €  4495,-*

 22 oktober t/m 22 november 2017

 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië combinatie wandelreis

   € 5995,-*
 22 oktober t/m 25 november 2017  Korea - Japan - Taiwan - Indonesië (incl. Bromo) combinatie    € 6270,-*

 22 oktober t/m 5 december 2017

 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Bromo - Bali combinatie wandelreis

    € 6915,-*

* De prijs is afhankelijk van de prijs vliegticket (geschatte vliegticket december 2017) van het uiteindelijke aantal deelnemers. 
Natuurlijk ook de koers van de Euro is bepaald.

De aanbetaling voor deze reis is € 1000,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 2000,-

Inbegrepen

 • Vliegtickets Amsterdam - Seoul v.v
 • Transfers Seoul - Wonju v.v.
 • Hotel overnachtingen op 2 persoonskamers met ontbijt.
 • Excursie naar DMZ-zone (inclusief lunch)
 • Welkomst diner
 • Inschrijfgelden en welcome party en door de organisatie aangeboden activiteiten
 • Begeleide wandelingen Soeul incl. vervoer metro
 • Boottocht over de Hanrivier met dinerbuffet inclusief de aangeboden dranken.
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Fooien Engelse gidsen

Niet inbegrepen

 • Lunch en diners  (toch zulllen deze vaak wel inbegrepen zijn afhankelijk van budget en het aantal deelnemers) Tijdens een dag vrije besteding zijn ze niet inberepen.
 • Consumpties
 • Eigen uitgaven
 • Fooien hotels, bel boys, kamermeisje e.d.

Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- ca. € 2000,-  over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding welke reis het betreft. Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 

Meld je aan


Aanbevolen vaccinaties Korea volgens GGD

Hieronder vindt u o.a. informatie over vaccinaties en eventueel malaria. Persoons- en reisgebonden vaccinaties zijn o.a. afhankelijk van de aard en duur van uw reis en uw gezondheidssituatie.

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

Booking.com

Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.