Nieuws

 • Wandelreis-Korea

  IML-Korea aangekomen in Seoul en een korte wandeling gemaakt. Een wandeling langs de rivier de Cheonggyecheon.

  Lees meer
 • 2e DAG BEIJING MOUNTAINS INTERNATIONAAL WALK

  Vandaag gaan we met de grote bus. We checken uit en stallen onze bagage in de...

  Lees meer
Meer nieuws

IML-wandeltocht wandelvakantie Japan Higashi Matsuyama 2017

Datum: 29 oktober t/m 7 november 2017  

Het programma van de 31 oktober t/m 2 november is veranderd
We we zullen na een rondwandeling in Tokyo op 31 oktober naar Nikko gaan.

De stad Nikko ligt ca.140 km ten noorden van Tokyo in de prefectuur Tochigi. Nikko is een populaire bestemming voor internationale en Japanse toeristen. De mausolea van shogun Tokugawa Ieyasu en zijn kleinzoon Iemitsu zijn populaire bezienswaardigheden. Ook de Futarasan schrijn is zeker de moeite waard. In de bergen ten westen van de stad liggen spectaculaire wandelpaden langs adembenemende watervallen en prachtige uitzichten. Nikko wordt door de Japanners gezien als een van de mooiste plekjes van hun land.

CheonggyecheonDeze wandelvakantie naar de 3 Daagse van Higashi-Matsuyama in Japan staat dit al weer voor de vierde maal op het wandelprogramma van TT-wandelreizen. Met recht want het is een mooi IMLwandeltocht met veel deelnemers, maar op de langer afstanden van de 30, 40 en 50 kilometer heb je de rust.

Een combinatie met Korea International Wonju Walking Festival IML-walk, 2 Daagse Taiwan International Happiness Two days March en Internationale Heritage Walk Indonesië IML-walk is lange wandelvakantie mogelijk.

Daar er al voldoende serieuze belangstelling is en inschrijvingen, zijn kan men er op rekenen dat deze wandelreis doorgaat.

Programma Japan wandelvakantie

Deze wandelreis is met twee dagen ervoor verlengd worden, zodat we meer tijd hebben in Korea, dus vertrek op vrijdag 20 oktober 2017. Het dagprogramma zal daar nog iets worden herschreven, zodat men meer tijd heeft voor alle onderdelen.

 • Higashi-Matsuyama

  Zondag 29 oktober 2017

  Vlucht Amsterdam - Tokyo

  Maandag 30 oktober 2017

  Tokyo wijk Shinjuku-ku

  Aankomst in Tokio transfer met de Keisei Sky Access Line naar het centrum van Tokyo en naar ons hotel in de wijk Asakusa. Senso-ji Asakusa Kannon TempleVlakbij de tempel Senso-ji en de gezellige straatjes voor eten en drinken. Afhankelijk van onze aankomst tijd zullen we indien mogelijk een deel van het programma van dinsdag al doen. Dan kunnen we vroeger naar Nikko om daar meer tijd te hebben.

  In de avond bezoeken we de Tokyo Skytree, dat is een televisietoren in Sumida, Tokio, Japan en tevens het hoogste bouwwerk van Japan. Hij heeft een hoogte van 634 meter.  is het uitzicht over de stad bijzonder. De toren bestaat uit een open stalen constructie met in het hart daarvan een ronde kern van gewapend beton waaraan op 350 meter hoogte een eerste observatieplatform is bevestigd met onder andere een restaurant en een café. Op een hoogte van 450 meter bevindt zich het tweede observatieplatform.

  Dinsdag 31 oktober 2017

  Sightseeing Tour Tokyo

  Vandaag een Sightseeing Tour met openbaar vervoer, waar we de vele highlights zullen bezoeken.

  We maken we een 40 minuten durende boottocht van de Asakusa pier naar  Hinode  over de Sumida Rivier, met zijn vele aparte bruggen.  We hebben daarbij ook een prachtig zicht op de Tokyo Tower. Nemen we de metro naar het Tokyo station. Welke een kopie is van het oude Amsterdamse Station. Hierna korte fotostop op het plein aan de voorzijde van het Imperial Palace bij de brug en daarna een bezoek aan de Oost tuinen van het paleis.

  Bezoeken daarna het Sumomuseum, waar je het Sumo worstelen in foto en beeld kan zien. Wandelen door de Kyuyasuda Garden en langs de oevers langs de Sumida river naar Akasaka.

  Hierna zullen we eerst de gelegenheid hebben om een lunch te gebruiken.

  Bezoeken de Asakusa Kannon Temple (Senso-ji), de oudste en meest populaire Boeddhistische Tempel van Tokyo en deze wijk met smalle winkelstraatjes

  Hierna wandelen we terug naar ons hotel halen onze bagage op en nemen de trein naar Nikko, waar we bij het station overnachten in een hotel met een heet water bad.

  Woensdag 1 november 2016

  Bezoek aan het nationaal park Nikko

  Aanpassing in het programma, omdat in de de reis Japan en China een dagtocht Kamakura zat en een deel van de deelnemers daar is geweest heb ik het idee om naar Niko te gaan.
  We zulllen deze dag een wandeling door de Kanmangafuchi Abyss maken. Deze werd gevormd door een uitbarsting van de nabijgelegen Mount Nantai. Deze kloof in de buurt van het centrum van Nikko is slechts een paar honderd meter lang en kan worden genoten van een aangename rivier wandelpad.

  Kanmangafuchi is ook bekend om zijn rij van ongeveer 70 stenen beelden van Jizo, een Bodhisattva die zorgt voor de overledene. Deze groep Jizo beelden afwisselend heet "Bak Jizo" (Ghost Jizo), "Narabi Jizo" (Jizo in een lijn) of "Hyaku Jizo" (100 Jizo). De beelden kijken uit over de rivier en over de Nikko Botanical Garden ,

  nikko brugjapan tochigi nikko1We verkennen de prachtige heiligdommen en het natuurschoon van het Nikko National Park op een dagtrip vanuit Tokio. Nikko staat bekend om zijn prachtige natuur en is al eeuwenlang een centrum van bergverering voor het shintoïsme en boeddhisme.
  Bezoeken  het rijk met houtsnijwerk en bladgoud versierde Toshogu Shrine-complex, een plaats die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

  De mausolea van shogun Tokugawa Ieyasu en zijn kleinzoon Iemitsu zijn populaire bezienswaardigheden. Ook de Futarasan schrijn is zeker de moeite waard. In de bergen ten westen van de stad liggen spectaculaire wandelpaden langs adembenemende watervallen en prachtige uitzichten. Nikko wordt door de Japanners gezien als een van de mooiste plekjes van hun land.

  Donderdag 2 november 2017

  Higashi-Matsuyama 3-daagse

  In de ochtend gaan we met de Akechidaira kabelbaan en bekijken we de Kegon Falls

  Gelegen aan de Lake Chuzenji in Nikko National Park, valt de Kegon staat bekend als de hoogste waterval in Japan 97m

  In de middag gaan  we met het openbaar vervoer naar Higashi-matsuyama voor de driedaagse

   

  3 Daagse Higashi Matsuyama groep3 Daagse Higashi Matsuyama grotwoningenVandaag gaan we met het openbaar vervoer naar Higashi-matsuyama voor de driedaagse.
  We overnachten 4 nachten inclusief ontbijt en warm in het NWEC = National Women’s Education Center op twin kamers (2x 1 pers) of op verzoek 1 persoonskamer (toeslag ca 50,- voor 3/4 nachten)

  Vrijdag 3 t/m 5 november 2017

  3-Daagse Higashi-Matsuyama

  Tijdens deze 3-daagse wandeling maak je kennis met het prachtige Japanse land en haar vriendelijke bevolking.

  herdenkingsmonument nijmegen higashi matsuyamaEr worden enkele recepties en ontvangsten georganiseerd door de organisatie en het stadsbestuur voor de buitenlandse deelnemers.

  De afstanden zijn 10, 20, 30 of 50 kilometer. Voor de IML-stempel dient men minimaal 20 km te wandelen.

  We krijgen een afwisselend parkoers voorgeschoteld, door diverse parken. De binnenkomst op de laatste dag is erg feestelijk met veel muziek en trommelslagers.

  Afhankelijk van onze vluchttijden gaan we na de warme maaltijd gaan we naar een hotel bij de luchthaven, of de volgende ochtend.

  Maandag 6 november 2017

  Terugvlucht naar Nederland of verlenging naar Taiwan.

   

   

 

Reisomschrijving

 

 28 oktober t/m 6 november 2017

 Japan wandelreis

€ 1975,-*

 

 Toeslag  1 persoonskamer op aanvraag

€  290,-

 21 oktober t/m 6 november 2017

 Korea - Japan - combinatie wandelreis                                  

 € 3650,-*

28 oktober t/m 14 november 2017

 Japan - Taiwan combinatie wandelreis

€ 3650,-*

 21 oktober t/m 14 november 2017

 Korea - Japan - Taiwan combinatie wandelreis

 € 4250,-*

 21 oktober t/m 22 november 2017

 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië combinatie wandelreis

€ 5770,-*
 21 oktober t/m 25 november 2017  Korea - Japan - Taiwan - Indonesië (incl. Bromo) combinatie € 5970,-*

 21 oktober t/m 5 december 2017

 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Bali combinatie wandelreis

€ 6415,-*

* De prijs is afhankelijk van de prijs vliegticket (geschatte vliegticket januari 2017) van het uiteindelijke aantal deelnemers.
Natuurlijk ook de koers van de Euro is bepaald.

De aanbetaling voor deze reis is € 1000,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 2000,-

Inbegrepen

 • Vliegtickets Amsterdam - Tokio
 • - Tranfers Airport -metro
 • - Transfer Tokio - Higashi-Matsuyama
 • - Transfers via openbaar vervoer naar de start
 • - Overnachtingen op 2 persoonskamers met ontbijt.
 • - Inschrijfgelden en door de organisatie aan geboden diners
 • - Begeleide wandeling Tokio
 • - Dagtocht Kamakura
 • - Nederlandstalige begeleiding 


Niet inbegrepen

 • - Lunch en diner, behalve specifiek genoemd worden als inclusief.
 • - entreegelden
 • - Consumpties en eigen uitgaven 


Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- c.q € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Japan reis of naam van de reis.
Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 


Aanbevolen vaccinaties Japan volgens GGD

Verplichte of aanbevolen vaccinaties
Voor Japan zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen.

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

Booking.com

Nieuws

 • Wandelreis-Korea

  IML-Korea aangekomen in Seoul en een korte wandeling gemaakt. Een wandeling langs de rivier de Cheonggyecheon.

  Lees meer
 • 2e DAG BEIJING MOUNTAINS INTERNATIONAAL WALK

  Vandaag gaan we met de grote bus. We checken uit en stallen onze bagage in de...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06