Nieuws

 • 2e DAG BEIJING MOUNTAINS INTERNATIONAAL WALK

  Vandaag gaan we met de grote bus. We checken uit en stallen onze bagage in de...

  Lees meer
 • 1e DAG BEIJING MOUNTAINS INTERNATIONAAL WALK

  Ben op tijd weer wakker om te ontbijten een blik naar buiten en het lijkt wee...

  Lees meer
Meer nieuws

Texas WTTW en IML-Arlington USA

37 years of hiking our West Texas favorites!

Marine Corps Memorial

US FreedomWalk Festival®

IML-walk Arlington

Een wandelvakantie in de USA, waarbij we wandelen in 3 nationale natuurparken in Texas en aansluitend een deelname aan de IML-wandeling in Arlington (Washington DC). Natuurlijk is ook mogelijk een gedeelte van deze prachtige wandelreis te doen. Bezoeken eerst tijdens deze wandelreis het Carlsbad Cavern National Park in New Mexico waarbij we ook een aantal nachten zullen overnachten tijdens deze wandelvakantie. Op de vrijdag, zaterdag en zondag nemen we deel aan het 3-daags wandelevenement van de West Texas Trail Walkers een leuke evenement met prachtige wandelingen.

Op de zondag na dit evenement verplaatsen we ons naar het Big Bend Park aan de grens met Mexico, waar we ook 3 dagen een aantal prachtige wandelingen zullen wandelen. 

Datum: 2 t/m 17 oktober 2017 (Juiste data na oktober 2017)


Reisprogramma

 • Texas Carslbad Cavern - Guadalupe Mountains - WTTW walks

  Maandag 2 oktober 2017  

  Vlucht Amsterdam* naar Midland - Texas

  Ophalen onze huurauto/bus en overnachting in Midland bij een hotel nabij de airport.

  Dinsdag 3 oktober 2017

  Petroleum museum - Carlsbad-New Mexico

  In de ochtend bezoeken we eerst het petroleummuseum in Midland. Waarna we vanaf Midland rijden met een huurauto/busje in 4 uren naar Carlsbad in New Mexico en overnachten in een hotel met zwembad. "s Avonds hebben we een welkomst maaltijd.

  Woensdag 4 oktober 2017

  Rattlesnake Canyon (12 km) - informatiecentrum film -  Juniper Ridge(5km)

  Wandeling van 10 km over de Rattlesnake Canyon en daarna maken we nog een wandeling over 

  canyon rattlesnake carlsbadHet startpunt van de Rattlesnake Canyon is het hoogste punt van deze wandeling. We beginnen met het wandelen met een afdaling naar beneden door een kreek bed, het oversteken over de kreek (die het meest waarschijnlijk droog is, omdat het de Chihuahuawoestijn is), dan even omhoog via een lichte helling naar een hoge pad aan de rand van de canyon. Dan gaat het pad verticaal naar beneden via een aantal rrotstrappen totdat we uiteindelijk de canyon vloer bereiken. Vanaf daar bent u in de canyon de rest van de wandeling. De wandeling verder is niet zwaar en is goed volgbaar soms met steenmannetjes.

  Bewaar wat energie, want we moeten uiteindelijk weer via dezelfde weg ook weer over die twee verticale vlakken omhoog gaan om weer naar buiten te komen.

  Lunch en bezoek aan het informatiecentrum voor een korte film film getiteld "Hidden Worlds -. Carlsbad Caverns National Park" De film is voorzien van high definition fotografie van de grot natuurwonderen, vleermuizen tijdens de vlucht, grotten bezoeken, en een fly-over van de grot Natural Entrance en duurt 16 minuten.

  Donderdag 5 okober 2017

  Carlsbad Cavern National Park - Grotten en Vleermuizen

  grotten Carlsbad Caverns National ParkDit park heeft een prachtig grottenstetsel, die we gaan bezichtingen en door heen wandelen er is keuze uit een aantal rondwandelingen. Het hele jaar door is de temperatuur in de grot is 56F (13C), denk dus aan iets warmere kleding.

  Tijdens ons bezoek aan Carlsbad Caverns National Park kunnen we een zelfstandige wandeling door de Big Room kamer van de grot, een wandeling langs de 750-voet spoor van de Natural Entree, een terug een country tocht door de Chihuahua-woestijn of zwerven rond een natuurlijke bron  in de verborgen oase van Rattlesnake Springs.

  entrance jones grottenAls aanvulling op deze wandeling, kan je ervoor kiezen om de grot met een park ranger op een tour van de prachtig versierde King's Palace te ervaren; lopen in de diepe, donkere schuilhoeken van Left Hand Tunnel, slechts verlicht door een handheld lantaarn; schuifel via een schoorsteen in Spider Cave; knijp door een snuifje in Hal van de Witte Reus; klim naar beneden een ladder in Lower Cave tour en versteld staan van de glinsterende formatie kerstboom in Slaughter Canyon Cave.

  's Avonds gaan we kijken naar het uitvliegen van de vleermuizen in dit Nationaal Park, tijdstip wordt later bekend gemaakt.

  Vrijdag 6 oktober 2017

  3 daags wandelfestival West Texas Trail 

  ivv logo 100Let op programma nog niet bekend in ontwikkeling, zodra bekend wordt dit vermeld.
  Maar er worden deze drie dagen wandelingen over trails gemaakt

  In de avond is er een sociaal samenzijn met de West Texas Trail Walkers met wijn en kaas.

  Guadalupe Mountains Nationaal Park

  Zaterdag 7 oktober 2017

  Guadalupe Mountains National Park 3 daags wandelfestival West Texas Trail Walkers

  Na de wandelingen is er 's avond een diner met een meeting van de West Texas Tral Walkers 

  Zondag 8 oktober 2017

  3 daags wandelfestival West Texas Trail Walkers

  Na de wandeling verplaatsen we ons vanaf Pine Springs naar Terlingua, waar we overnachten in een motel bij het Big Bend National Park. We zullen in de avond Mexicaans eten (inbegrepen) in het Lighttheater in Ghosttown, als we geluk hebben kunnen we genieten van live muziek.

 • Big Bend Nationaal park

  Maandag 9 oktober 2017

  Big Bend National Park  - Chimney’s - Lage Burro Mesa Pour Trail -  Sam Nail Ranch Trail - Santa Elena Canyon

  Chimneys's trail (10 km) Een lichte wandeling naar een reeks prominente vulkanische rots formaties. Indiaanse rotstekeningen en resten van schuilplaatsen die gebruikt zijn door herders, zijn duidelijk te zien en verkennen unieke rotsformaties.

  Dit is een woestijn wandeling dus neem een hoofddeksel, zonnebrandcrème en veel water. We beginnen vroeg en zien de zon opkomen over de woestijn vloer.

  Vervolgens maken we een korte wandeling over de Burro Mesa trail, die een schitterend uitgesleten rotsen door een waterval laat zien.

  Dinsdag 10 oktober 2017

  South Rim 10 -17 of 24 km

  Deze uitdagende parcours is de moeite waard voor de prachtige vergezichten en de Chisos. Geweldig uitzicht op de bergen en de woestijn. Zoekende naar de "Boot" formatie.

  10 km (heen en weer), 17km lus via Colima Trail  of 24km lus om South Rim voor deze laatste dient men om 11:30 uur een bepaald punt gepasseerd te hebben de splitsing van 17 splitsing gepasseerd te hebben.

  24 km Rated: 5D (Zware) 690m hoogteverschil.

  Woensdag 11 oktober 2017

  Walkers Lost Mine Trail 10 km

  texas 003Het eerste deel van het parcours bevat meer zachte hellingen. Het "uitzichtpunt" is een geweldige plek om te rusten als het pad wordt steiler vanaf daar. Het pad eindigt op een rots die abrupt steekt omhoog tot een punt. Rusten en te genieten van het prachtige uitzicht van Casa Grande Peak, Upper Pine Canyon en Juniper Canyon.

  Zwaarte: 3C (matig)

  Hierna rijden we naar Midland, waar we de nacht doorbrengen in een hotel bij de Airport

 • Arlington-Washington

  Vliegen Midland naar Washington DC 

  Overnachting in een appartement in Arlington niet ver van de start

  Vrijdag 13 oktober 2017 

  US FreedomWalk Festival Welcome walk 5-10 km

  Ontdek Arlington, Virginia hospitality met de Welcome Walk west van de Potomac River.

  Tijdens deze wandeling komen we over de erebegraafplaats van Arlington voor veteranen van de diverse oorlogen waar de USA berokken waren. Dagelijks worden er nog veteranen met miltaire eer begraven.  Een indrukwekkend gezicht. We komen langs de graven van de Kennedy's. Vele eekhoorns huppelen ook rond.

  Zaterdag 14 oktober 2017 

  US FreedomWalk Festival 22 - 42 kilometer 

  Deze dag gaat de wandelroute langs de vele bekende plaatsen van Wasington DC, zoals oa. het Capitiol, het White House, diverse musea, een must als je dus nog nooit in Washington geweest bent Dan raad ik deze dag dan ook de 20 kilometer aan.

  's Avonds een Internationaal diner waar we aan zullen deelnemen.

  Zondag 15 oktober 2017 

  US FreedomWalk Festival 21 - 33 km

  Deze dag wordt er voornamelijk door de woonwijken van villa's gewandeld van Arlington en enkele natuurgebieden. Daarna gaat het langs een mooi kanaal weer terug naar Arlington. 

  Maandag 16 oktober 2017

  Vlucht naar Nederland in de loop van de dag

  Dinsdag 17 oktober 2017

  aankomst Nederland/Belgie/Duitsland

  * I.p.v. Amsterdam kan er ook vertrokken worden uit Brussel of een Duitse luchthaven (mogelijk meer/minderkosten)


Reisomschrijving

2 t/m 17 oktober 2017  Vliegtickets Nederland/evt Belgie/Duitsland naar USA, Overnachting incl. ontbijt en op basis zelf maken lunchpakket, Vervoer, deelname wandelingen Big Bend National Park, 3 daagse Texas incl diner en social event,  3 daagse US FreedomWalk Festival incl. International Diner, 16th Annual International Event, binnenlandse vluchten, vervoer, permit natuurparken, inschrijfgelden wandeltochten. € 3295,-


Inbegrepen


Reis 4 t/m 17 oktober 2016  (Texas, Arlington, New York)

 • Vliegticket Amsterdam* - Toronto en vlucht naar Midland / terug vanaf Toronto
 • Vliegtickets Midland - Armerillo - Washington 
 • Vervoer (autohuur/brandstof) Big Bend National Park, Palo Duro Canyon National park
 • Deelname prorgamma West Texas Trail Walkers incl social events (excl. drank)
 • Overnachtingen hotels/appartementen Midland, Big Bend Nat. Park op basis ontbijt en zelf maken lunchpakket
 • Nederlandse begeleiding
 • ESTA Visa USA
 • Donatie aan Asia Care Foundation


Niet ingegrepen

 • Persoonlijke uitgave
 • Consumpties 
 • Verzekeringen
 • Diners behalve als deze zijn genoemd als inbegrepen
 • Fooien 
   

  Meld je aan

 

De richtprijs is  inclusief vervoer vanaf Vlucht Nederland/Belgie/Duitsland naar de USA v.v., de genoemde maaltijden, transfers ter plaatse, overnachting op 2 pers. kamers, inschrijfgelden wandeltochten,  begeleiding. Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1250,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert  met vermelding USA. Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

 • 2e DAG BEIJING MOUNTAINS INTERNATIONAAL WALK

  Vandaag gaan we met de grote bus. We checken uit en stallen onze bagage in de...

  Lees meer
 • 1e DAG BEIJING MOUNTAINS INTERNATIONAAL WALK

  Ben op tijd weer wakker om te ontbijten een blik naar buiten en het lijkt wee...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06