Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Wandelend diner Hollandse Rading

Sale

Reunië en info- Contactdag vanuit Baarn Hollandse Rading 

Café Moeke Hollandsche Rading Tel. 035-5771830

Datum Vrijdag 8 juni 2018  LET OP maximaal 30 personen 

 FOTO'S CONTACTDAG

PROGRAMMA (onder voorbehoud)

HOLLANDSCHE RADING - Lage Vuursche - De Stulp - Soestdijk - Groeneveld 

Na al verschillende malen vanuit Oosterbeek  3 maal, Vessem en Den Bosch deze dag georganiseerd te hebben, misschien leuk eens weer een andere locatie op te zoeken. Nu is dit niet geheel waar, want Baarn is al eerder een startlocatie geweest van een wandelend diner, bij een rëunie van een van mijn wandelreizen. Echter wel in een andere opzet.

Doordat het niet mogelijk is om te beginnen in Baarn ben ik nu de mogelijkheid aan bekijken om vanuit Hollandse Rading te starten. Dit heeft waarschijnlijk wel de mogelijkheid om ook Paleis Soestdijk te bezoeken, omdat deze dan halverweg de route zal liggen. Maar ik moet het geheel nog uitwerken en ben ook afhankelijk van de mogelijkheden welke ik met de horeca kan afspreken. Dus datum staat vast maar de totale invulling van het programma nog niet.

Tijdens deze contactdag en informatiedag van TT wandelreizen maken we een wandeling van ca 20 kilometer in de omgeving van Baarn via de Lage Vuursche en Hollandsch Rading. 
Deze rondwandeling in de buurt vanHollandsche Rading zal ik zelf  begin mei verkennen en  en verder uitwerken.
Deze wandeling maken we gezamenlijk. zodat men tijdens de wandeling al met elkaar kan kennismaken en ervaringen kunt uitwisselen.

Onderweg gebruiken we de gangen van een diner. 

Hierbij zal gebruik gemaakt worden van enkele bestaande  wandelroutes aangevuld door een eigen invulling. We doen ieder geval Paleis Soestdijk aan, maar de rest van programma zal nog uitgewerkt moeten worden. 

De wandeling gaat over veel geheel onverharde  paden, dus denk aan de wandelschoenen.

Wandeling totaal 19/21 kilometer

Special voor de deelnemers van mijn wandelreizen een reunie en kennismakingsdag.

Voorlopig programma

Vanaf Café Moeke Hollandsche Rading, www.cafemoeke.nl 035-5771830 zullen we onze wandeling beginnen  

Café Moeke

Midden in de bossen ligt Buiten in de Kuil, op deze plek van buiten vroeger ‘de hut van ome Jan’.  Dit was een begrip tot in de wijde omtrek. de voormalige scheepskok stond hier zelf dagelijks voor De Nieuwe Kastanjehofzijn gasten klaar. oké, het was enigszins  gedateerd, maar het 2e kopje koffie was gratis,  Tijdens een vorig Wandeld Diner van een reunië van een wandelreis hebben we hier onze soep gegeten. In plastic soepkommen maar het smaakte uitsteken.

Nu is het een en ander wel veranderd, het is nu een echte horeacauitspanning geworden. Helaas daardoor past die ook niet in mijn concept, want alleen om even met een groepjer een 20 minuten van een kop soep te genieten ligt een prijskaartje van € 250,- exclusief de soep. Maar gelukkig zijn er meer horeca bedrijven, die nog wel hard voor de wandelaars hebben.

Onze heerlijke soep zullen dan ook gebruiken bij hotel de Nieuwe Kastanjehof in Lage Vuursche. 

heide De StulpDan hebben we weer een wandeling van een uur voor de boeg om bij Paleis Soestdijk te komen.  Een prachtige wandeling door het heidegebied de Stulp.  En ondanks de heide wniet in bleot staat in deze tijd blijft, dit een prachtige gebied.  In de loop der jaren is de meeste hei door bos verdrongen. Staatsbosbeheer heeft vanaf de tachtiger jaren in de twintigste eeuw de zandverstuiving tot staan gebracht. Door houtkap en begrazing door Charolaiskoeien ontstond een open heidegebied van ongeveer 59 hectare. Via doorsteken met overstaphekjes is de begraasde vlakte toegankelijk. Een deel van het terrein bestaat nog uit stuifzand. Een stuifdijk met eikenhakhout voorkwam vroeger dat de akkers onderstoven.[1] Meerdere grafheuvels liggen in het bosgedeelte.

Paleis SoestdijkHier zullen we een tijd van 1,5 uur in plannen om het Paleis en de tuinen te bezoeken.  Dit paleis wat jarenlang toch een beeld voor ons op Koninginnedag vormde. Waar duizenden Nederlanders onze Koningin een bloemhulde gaven. Waar vele voor de televisie gekluisterd naar zaten te kijken.

Kasteel GroeneveldHierna wandelen we naar kasteel Groeneveld, waar we wederom een stop hebben en iets zullen gebruiken. en men even de tijd hebben om de tuinen te bekijken.

Vandaar wandelen richting het Theehuis De Hooge Erf ons volgende doel van deze dag, natuurlijk doen we dit via mooie bospaden , waarbij we eerst de kronkelende beek van het kasteel volgen.

Theehuis 't Hooge ErfHet Theehuis 't Hooge Erf  ligt midden in de lommerrijke Vuursche Bossen, bereiken we na een uurtje wandelen.
Tijd voor een nieuwe tussenstop. Hier zullen we gebruikmaken van een saladebuffet.

Als we ook deze rustplaats weer verlaten hebben we weer een  ruim half uur wandelen voor de boeg om de volgende tussenstop Restaurant Restaurant de Paddestoel  te bereiken.
Hier hebben we een onze langere stop om rustig te genieten van onze hoofdgang en nagerecht. Restaurant de Paddestoel  

Het is van hier nog een half uurtje wandelen om weer terug te komen waar we zijn begonnen het Cafe 't Moeke. Hier hoop ik deze dag af te sluiten met nog de gelegenheid om gewoon gezellig nog even na te praten en eventuele ervaringen uit te wisselen of vragen te beantwoorden.

 

Tijdschema bij benadering vrijdag 8 juni 2018

09.00 uur Verzamelen koffie met taart. Café Moeke Hollandsche Rading, info@cafemoeke.nl, 035-5771830

09.45 uur start wandeling naar Lage Vuursche (wandelen 3 km)

10.30/11.00 uur Boeren Groentesoep Kastanjehof Lage Vuursche.

11.00-12.00 uur wandeling naar paleis Soestdijk

12.00-13.15 uur bezoek paleis Soestdijk

13.15-14.00 uur wandeling naar Kasteel Groeneveld kleine snack

14.00-15.00 uur Bezoek kasteel Groeneveld

15.00-15.45 uur wandeling 4 kilometer Theehuis ’t Hooge Erf 

15.45-16.45 uur Theehuis ’t Hooge Erf saladebuffet

16.45-17.45 uur Wandeling Theehuis naar restaurant De Paddestoel  hoofdschotel – nagerecht

17.45-19.00 uur restaurant De Paddestoel  hoofdschotel – nagerecht

19.00 uur wandeling terug naar café ’t Moeke afsluitend aangeklede koffie.

Vooraf zal een pendel germaakt worden om b.v. de auto te plaatsen bij De Paddestoel of na diner naar café 't Moeke

De prijs voor deze hele dag zal € 70,00 bedragen per persoon. Dit is inclusief het diner, ontvangst koffie met gebak, twee consumpties, toegang paleis Soestdijk en Kasteel Groeneveld.

Voor wandelaars, die zich al hebben in geschreven voor een aankomende wandelreis krijgen een korting van € 25,00 op het inschrijfgeld van hun wandelreis.

Ook deelnemers van mijn wandelreizen in 2017 en 2018 krijgen nog deze korting, omdat ik in 2017 niet in de gelegenheid was een contactdag te organiseren.  
Deze ontvangt men in de vorm van een te goedbon

Bankrekening  NL79 INGB 0003 732 710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Infodag en welke reis je mee bent geweest of gaat.

Mochten er op de dag zelf deelnemers zich aanmelden voor een komende wandelreis, wordt een korting van € 25,00 op hun de reissom in mindering gebracht.
Echter, alleen als er nog ruimte is kunnen nog niet aangemelde wandelaars aan een van mijn wandelreizen deelnemen aan deze dag.

 

Aanmelden Infodag

Booking.com

 

Nieuws

 • Internationaal Wandelforum Beijing International Walking Festival te Suining

  Vandaag een lange busrit, we hebben een ruime bus zodat iedereen een eigen ba...

  Lees meer
 • China wandelreis Chengdu Moxi Town

  Ons programma heeft men aangepast voor de komende periode  en we laten o...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
Daelenbroek 32
6002 VN Weert

+31 (0)6 52 78 88 06

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.