Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Coast to Coast

WANDELREIS COAST TO COAST

Datum :  1 t/m 19 september 2023 (19 daagse)

De Coast to Coast van Engeland bestaat uit tientallen bestaande voetpaden, ruiterpaden, secundaire wegen en andere doorgangsrechten die de breedte van Engeland doorkruisen, van St Bees in Cumbria tot Robin Hood's Bay in North Yorkshire. Het Coast to Coast-pad is gecreëerd door Alfred Wainwright over een netwerk van paden. Sommige delen van de wandeling zijn uitdagend, maar redelijk fitte mensen zouden er geen probleem mee moeten hebben.

REACTIE GEVRAAGD  De route wordt gewijzigd naar een 19 daagse wandeling
Uit enkele reacties zie ik dat men tegen de lange afstanden van 7 sept en 12 t/m 14 september op kijkt. Dit is op te lossen door de reis met 3 dagen te verlengen
Dit betekent wel extra kosten van de huur bus en 3 extra overnachtingen. Maar zou dat je voorkeur hebben.
Stuur me z.s.m. een email 

De Coast to Coast een wandelreis welke ik voor het laatst organiseerde in september 2016. 

Na zeven jaar opnieuw op mijn programma gezet. Het is een populaire wandelroute en zeker niet makkelijk voldoende overnachtingmogelijkheden te vinden voor een groep.
De Coast to Coast is erg druk en met name in het Lake District kan het erg moeilijk zijn om accommodatie te vinden.
In het verleden gebruikten we de YHA Hostels maar dat was vaak moeilijk om op een plaats onder gebracht te kunnen worden.
Toch zal ik proberen toch bij de YHA ter boeken alleen dit zal tijdig moeten.

Met de berekening van de kosten ben ik voorlopig uitgegaan van hotel overnachtingen op 2 pers kamers met ontbijt.
Ditmaal wil ik gebruikmaken van hotels de een keer wat eenvoudiger als de andere keer.
Maar inclusief ontbijt.  Maar als ik door tijdige inschrijving weet wat ik moet reserveren zal het ook voor volgend jaar zeker wel lukken. Hoop dat ze ook aan onze eisen voldoen.
Op het aanmeldformulier kunt U aangeven als er een budget mogelijkheid is, dan kan ik kijken na de mogelijkheid.

Ik zal een aantal wandelgidsen/kaarten bij me hebben, die gebruikt kunnen worden.
De Coast to Coast heeft geen eigen markeringen, maakt gebruikt van andere wandelpaden. Wel is er een C2C of Coast to Coast toegevoegd.

Belangrijk 
Deze reis gaat alleen door als er vóór september 2022 voldoende belangstelling is, anders wordt er in deze periode de rondreis IJsland gemaakt.
Mocht je wel zeker willen deelnemen maar nog niet willen inschrijven zendt dan een email info@tt-wandelreizen.nl
Na de belangstelling van deze reizen, zal er in eind september 2022 een besluit worden genomen of dat een van de reizen door een andere ervaren chauffeur/reisleider wordt uitgevoerd.

Op dit moment zijn er  7 belangstellenden als dit inschrijvingen worden zal deze reis zeker doorgaan.  
Maximaal aantal deelnemers is 8 personen. Dus wil je mee schrijf dan in weet het is nog ver, maar alleen door tijdig te reserveren een jaar van te voren is het mogelijk de groep onder te brenegn niet te ver van de route.

Vrijdag 1 september 2023

Ferry naar Newcastle

Zaterdag 2 september 2023

Saint Bees - Ennerdal Bridge 22 km

Nadat we een foto gemaakt hebben van het beginpunt en eventueel de schoen in het water van de Ierse Zee hebben gedoopt gaan we omhoog en wandelen over de rode kliffen langs de Ierse Zee. Vele duizenden zeevogels nestelen en verblijven hier aan deze kust. Deze kliffen verlaten we bij het plaatsje Sandwith waar we een korte stop maken. Verder door wandelden komen we door het plaatsje Cleator waar we in de buurt overnachten. Maar we wandelen eerst nog door naar Ennerdale Bridge deze dag. Hiervoor krijgen we onze eerste echt stevige stijging naar Dent(ca. 400m.) om daarna weer af te dalen naar Ennerdale Bridge

 

Zondag 3 september 2023

Ennerdal Bridge - Borrowdale 24 km

Vanuit Ennerdale Bridge volgen we eerst steeds een rustig asfaltweggetje, die ons naar de parkeerplaats bij Ennerdale Water brengt. Hier een korte koffie stop en de boterham en drinken mee, want nu zijn we een lange tijd op ons eigen aangewezen. Het gaat daarna langs het stuwmeer Ennerdale Water langs een pad langs de over, welke niet erg makkelijk te wandelen is. Dan duiken we het dal van de rivier Liza in om steeds stijgende langs de rivier. Nemen niet de alternatief die over de toppen van Red Pike, High Stile en Hay Stacks gaat) Bij de YHA Black Sail nemen we niet het duidelijke pad rechtdoor, maar houden links ene omhoog klimmend spoor aan, welke ons brengt over de Gery Knotss (ca. 730m.) Dan bereiken we een oude bedding van een mijnbouw baan om daarna af te dalen naar de Honister Slate Mine op de Pass. Hierna volgen we een stenige pad langs Seatoller tot aan de YHA Jeugdherberg Longthwaite. 

 

Maandag 4 september 2023

Borrowdale - Grasmere  14 km

We volgen vanaf Rosthwaite een lange tijd het riviertje Greenup Gill maar dan wordt het echt klimmen naar de eerste coll van vandaag de Greenup Edge. Hierna let op dat je het pad langs het stroompje Far Easedale volgt (niet de alternatieve route over Calf Grag , Gibson Knott en de Helm Grag) en over klinker en asfaltweg weggetje steeds rechtdoor wandelen krijgen we aan onze linkerhand

de YHA van Grasmere. Grasmere een plaatsje om zeker even rond te kijken. Beroemd door o.a. het Gemberbrood.

Dinsdag 5 september 2023

Grasmere - Pattersdale  13 km

Een rustige dag misschien eerste nog even rondkijken in Grasmere. Maar dan toch op pad, want eerst staat er een klim naar de Grisedale Tarn op ons te wachten. Een hoog gelegen meertje hierna gaan we rechtdoor steeds afdalende kunnen we van het dal genieten als het helder is.

Woensdag 6 september 2023

Pattersdale - Burnbanks  22,5 km

Graslanden met bloeiende bloemen. Vandaag krijgen we na een rustige dag gisteren de hoogste top van de Coast to Coast voor onze neus. We beginnen direct na het verlaten aan de beklimming van de Kidsty Pike, deze 780 meter hoge top. Geen pub en andere mogelijkheden tot aan het einde van het Haweswater Reservoir bij Burnsbanks. Als het weer goed is zijn er prachtige plekje met een schitterend

uitzicht om te picknicken. Hierna gaan we over een weiland en moerasgebied met vele schapen en overstapje en muurtjes tot een oude vervallen abdij van Shap. Hierna is het nog een rustige asfalt weggetje naar Shap.                                                 

Donderdag 7 september 2023 

Burnbank - Orton ca. 20 km

Deze dag passeren we onze eerste autoweg van deze tocht de M6 over een glooiend terrein met afgravingen en grazende schapen. Vanaf een gehucht Oddendal gaat het dan 16 kilometer over landerijen/moerasgebieden. In Orton is een stop bij een chocolade fabriekje met een koffie/ijshoek zeer aan te bevelen.

Vrijdag 8 september 2023

Orton - Kirkby Stephan  12 km ( de afstand zal met de dag er voor verdeeld worden)

Hier vandaan volgen we een mooi paadje weer naar de route, zodat we een stuk

asfaltweg kunnen omzeilen. Na de Sunbiggin Farm duiken we weer het moerasgebied in van het Ravenstonedale Moor. Om naar Kirby Stephen te wandelen, welke we al lange tijd in de verte zien liggen.

Zaterdag 9 september 2023

Kirkby Stephan - Keld 19 km

Vandaag gaan we over een kwetsbaar moerasgebied, waar we afhankelijk van de tijd een aparte track moeten bewandelen. Ver van de bewoonde wereld en het enigste stukje bewoonde wereld is de farm Ravenseat. Hierna gaan we afdalen naar het Swaledale en een oude plaats Keld. Welke nog gesticht is door de  Noormannen. Veel van de gebouwen zijn uit de 19e eeuw en er waren twee ethodistische Kapellem.

 

Zondag 10 september 2023

Keld - Reeth  20 km

We nemen de route die door het Swaledale loopt. Deze is schitterend door de watervallen, bloeiende bloemen een van de mooiste en afwisselende stuk van de Coast to Coast. Na Keld na eerst de kruising met de Pennine Way te hebben gekruist gaan we bij de Crackpot Hall rechtdoor het pad door het dal van de Swale volgen. We wandelen langs het gehucht Ivelet en komen in Gunnerside. Let op hier loopt de route achter café het hotel-café en voor het toilet gebouw links door de weilanden. Steeds zoveel mogelijk de speciale footpaths volgen langs de Swale. Houdt daar bij de richting naar Reeth aan.Reeth is een plaatsje het een leuk grasplein waar het altijd gezellig is om op- te eindigen.   

Maandag 11 september 2023

Reeth – Richmond   18 km

Ook nu volgen we weer een route in het dal van de Swale om na een verwaarloosde het plaatsje Marrick te bereiken. Buiten een telefoon is er verder niets te beleven. We wandelen stijgende over een veldpad langs een stenen muur . We bereiken Marske en gaan door weidevelden weer door het dal van de rivier Swale, die in de diepte ligt. We wandelen daarna door het bos Whitcilff

Wood om het laatste stuk over een asfaltweg Richmond binnen te wandelen. De muurtjes die de percelen afscheidingen geven een apart schouwspel.

Richmond is een aardige plaats, die de bakermat is van de vele andere Richmond’s op de wereld. Ze heeft een kasteel The Keep, die door William the Conqueror. Op het marktplein staat de Oude Trinity Kerk, waar ook het museum in is van Green Howards Regiment. Richmond is haast een dagje extra waard, het Georgian Theatre Royal, vele eetgelegenheden en shops.

Dinsdag 12 september 2023

Richmond - Danby Wiskey 21 km

We verlaten Richmond over de Richmond brug om een pad langs de rivier Swale te volgen. Bij Brompton-on-Swale komen we langs een paarden racecource. Net daarvoor passeren we een oude spoorbrug. Waarna we aan de andere kant van de Swale wandelen. In Bolton-on-Swale is een aardige kerk waar men voor de wandelaars ook gekoelde limonade verkoopt. Een korte rondgang over het kerkhof is ook aan te bevelen. Oude grafzerken staat schots en scheef. Let op hierna kan

men op twee wijze verder wandelen Bij Ellerton Hill kan men kiezen om over asfaltwegen de bewegwijzerde route naar Danby Wiske te wandelen (kortere en sneller). Maar mooiere is het oude tracé door de weilanden naar Kiplin Hall, daar moet je ook een stukje van 1 km langs de B6271. Maar daarna gaat over paden door de weilanden naar Danby Wiske.

Woensdag 13 september 2023 - Donderdag 14 september 2023 - Vrijdag 15 september 2023 (Elke dag wordt ca 20 km gewandeld)

Danby Wiske - Ingleby Cross/Osmotherly -Bushy Wood 27 km*

Een vlakke route over public footpaths door en langs weilanden met weinig hoogte verschil tot Ingleby Cross. Maar na het oversteken van de drukke A19 en de A 172 veranderd het landschap gelijk. We klimmen naar de Swinestye Hill, waar de Cleveland Way bij onze route

aansluit. Als je hier rechtdoor gaat bereikt je het plaatsje Osmotherley waar we overnachten. Maar we wandelen nog een stuk over de Cleveland Way tot we een Telecom mast passeren en een asfaltweg bereiken bij een hek. Hier is het (20 Km) Daarna komen we een volgende asfaltweg bij een café ( 26 km) en dan nog 4,5 km dan bereiken we de B1257 het eindpunt van deze dag.

YHA Osmotherley

Bushy Wood - Blakey Ridge - Glaisdale  30 km*

Vanaf Clay Bank Top gaan we nog even klimmen naar Round Hill, maar dan zijn we beland op een hoog vlakte en volgen we een oude bedding van een spoorlijn, De Rosedale Railway. Een uitgestrekt heide en moorgebied tot we midden in deze uitgestorven streek de herberg de Lion Inn bereiken. Na een korte pauze gaan we weer verder over wat rustige asfaltwegen. Maken nog een doorsteek dwars door de heide om bij Trough House het asfalt te verlaten en over het Glaisdale Moor tot we weer een asfaltweg bereiken. Mooie uitzichten en het zicht op de Noordzee geeft je het gevoel dat hij binnen bereik ligt.

Zaterdag 16 september en  Zondag 17 september 2023

Glaisdale - Egton Bridge  - Littlebeck 30 km* (in 2 dagen)

Ook nu mooie uitgestrekte heiden velden, In Egton Bridge een grote kans dat je een stoomtrein ziet.    

* Bij deze reis worden de afstanden verdeeld zodat het ca 20 km per dag wordt.

Maandag 18 september 2023

Littlebeck - Robins Hood Bay  10 km  

In de ochtend maken we het sluitstuk van onze wandeling  om de Noordzee te bereiken. Na het voltooien van deze schitterende wandeling zijn we trots op de oorkonde. Maken daarna ons gereed voor de rit naar de ferry terug naar Nederland 

 Maandag 19 september 2023 

Aankomst Nederland ca. 9.30 uur

In de reissom is inbegrepen

 • Transfer Breukelen NS - IJmuiden
 • Ferry, 4 pers. slaaphut en incl. welkomdiner en ontbijtbuffet op de Ferry -
 • Transfer met personenbusje tijdens de wandelreis in Engeland.
 • Overnachtingen in jeugdherberg ( tot 6 pers kamer),
 • Hotel en B&B incl. ontbijt
 • 2x diner in hotel 
 • Lunch, koffie en soeppost onderweg. 
 • Begeleiding van Nederlandse reisleiding
 • Bagage transport
 • Ferry, 4 pers. slaaphut en incl. dinerbuffet en ontbijtbuffet op de Ferry -
 • Terugreis via Breukelen met personenbusje
 • Donatie Asia Care Foundation

 Niet inbegrepen in de reissom
• overige maaltijden
• verzekeringen & andere persoonlijke uitgaven

REISSOM

   1 t/m 19 september 2023
 Overnachtingen in hotels en B&B op 2 persoonskamer incl.  ontbijt
 € 2895,- 
   1 t/m 19 september 2023
  Overnachtingen in YHA Hostels zonder ontbijt met eigen lakenzaak of huren  de   andere nachten in hotels en B&B op 2 persoonskamer incl.  ontbijt
 € 2455,-
   Toeslag 1 persoonskamer  ca € 550
 Toeslag  2-persoons kajuit, zeezicht, lage bedden  ca € 250,- retour  per hut
 Toeslag Cabine met zeezicht, klein tweepersoonsbed  ca € 220,- retour per hut

 Toeslag Commodore De Luxe hut

 ca € 470,- retour per hut

Aanmelden  

dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 500,- * over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten met vermelding Coast to Coast 2023. 
Zes maanden voor de reis dient € 1000,- aanbetaald te zijn
Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn

Voor deze reis is een voorlopige aanmelding via een mail voor begin September. Daarna besuit ik of deze reis door zal gaan. 
Het is nodig tijdig dat te weten, daar het een zeer populaire route is en er anders geen betaalbare overnachtingen mogelijk zijn.
 

Meld je aan

Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.