Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

IJsland Wandelrondreis

RONDREIS IJSLAND

Datum: 1 t/m 15 september 2023

Belangrijk 
Deze reis gaat alleen door als er vóór september 2022 voldoende belangstelling is en de wandelreis van september 2022 vol zit, anders wordt er in deze periode de Coast to Coast gewandeld in Engeland.
Mocht je wel zeker willen deelnemen maar nog niet willen inschrijven zendt dan een email info@tt-wandelreizen.nl
In 2022 staat deze reis naar IJsland ook op het programma.

Een wandelvakantie IJsland zal de wandelaar gelijk bekoren door dit schitterende landschap. Een wandelvakantie Ijsland betekent prachtige watervallen, vaak met mooie regenbogen en het is volop genieten van dit betoverende landschap.  Ondanks het voor mijn in 2017 eigenlijk de laatste maal IJsland was, toch nogmaals als wandelreis op het programma gezet, om met wandelvrienden door dit prachtige land rond te trekken en bewandelen.

De datum van deze reis is augustus 2019 geworden door maximaal twee personenbusjes.  
De overnachtingen moesten ruim van te voren vastgelegd worden.
De bedoeling was juni 2018 en 2019 deze reis te houden, maar de maanden juni en juli is het hoogseizoen.
En waren de prijzen meer dan 100% duurder of overnachtingen niet beschikbaar, In IJsland is veel al ruim een jaar van te voren volgeboekt. 

Dus mocht je belangstelling hebben schrijf dan tijdig in. VOL=VOL   Datum : 1 t/m 15 september 2023
Programma

Deze wandelreis in IJsland werd op verzoek van verschillende wandelaars in 2016 op mijn programma geplaatst en deze wandelvakantie IJsland was een groot succes.
Ook in 2017 en 2019 werd IJsland wederom een groot succes, helaas zijn de prijzen in IJsland wel steeds duurder geworden en de euro minder waard.

Nog nooit hebben we zo genoten van een geweldige natuur als hier.
IJsland is geen goedkoop land, toch heb ik gekozen voor een reis met hotels,  appartementen en B&B overnachtingen inclusief ontbijt.
Ook zijn betaalbare overnachtingsmogelijkheden snel al volgeboekt, dus is reserveren een jaar van te voren een must.

Droogvoeding Adventure foodEen tip vooraf

Wil je besparen op de avondmaaltijd, neem dan een aantal gedroogde maaltijden mee. 
Kijk eens bij
voeding van b.v. Beversport, maar is ook verkrijgbaar bij een goede outdoor shop  deze maaltijden komen rond de € 6,- per stuk.

Ook het huren van vervoer is goed aan de prijs, dus het is zeker geen low-budget reis. Maar ik hoop ook in 2023 dat ik de deelnemers tijdens deze reis veel van IJsland kan laten zien.


INCLUSIEF DE VERLENGING REYKJAVIK

1 september 2023

Vlucht Amsterdam – Reykjavík optie : Blue Lagoon

Vanaf Amsterdam vliegen we op de vluchthaven Keflavík, waar we bij Reykjavik overnachten, is de hoofdstad van IJsland. Het is de meest westelijke hoofdstad van Europa, en met een ligging net ten zuiden van de poolcirkel is het ook 's werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad. 

We overnachten in appartementen iets buiten het centrum van de hoofdstad Stay Apartments Bolholt, Bolholt 6, 105 Reykjavik  Natuurlijk brengen  we ook al een bezoek aan  de binnenstad, ligt op 25 minuten lopen van het centrum van Reykjavik. Moet tevens inkopen doen voor ons ontbijt en lunch voor de komende dagen in een supermarkt ca. 500 meter.

Mocht men liever op de eerste dag de Blue Lagoon willen doen laat het dan weten bij de keuze. Hij is elke dag op van 07.00 tot 24.00 uur. Maar moet wel tijdig besproken worden.

2 september 2023

Reykjavík vrij te besteden optie : Blue Lagoon

In de ochtend een rondwandeling door Reykjavik. We bezoeken de Hallgrímskirkja-kerk. Vanuit de klokkentoren heb je een ongelooflijk uitzicht over de veelkleurige daken van de stad en de omliggende zee, bergen en vulkanen. Bezoeken een prachtige beeldentuin bij het Einar Jónsson-museum wandelen  door schilderachtige straatjes van de wijk Þingholt . Bezoeken het stadhuisslentert. Gaan verder naar de stadsvijver van de Tjörnin-vijver om de ganzen en zwanen te bezoeken. Bekijken het stadhuis en de prachtige kathedraal. Wandelen naar de haven en de indrukwekkende Harpa-concerthal.

OPTIE BLUE LAGOON

Om 14.30 uur een optie om naar de Blue Lagoon te rijden. Toegang om 16.00 uur tot max. 22.00 uur

3 september 2023

Reykjavík – Rondwandeling Nesjavellir en Hewngill Geothermal gebied

Voor degenen, die nog een dag in Reykjavik nog de mogelijkheid.  Wil ook deze dag gebruiken voor twee wandelingen in het berggebied niet ver van Reykjavik. 

Dynjandi Floss watervallen

4 september 2023

Dynjandifloss

We zullen vroeg na het ontbijt rijden naar Flokadulur en maken onderweg korte wandeling en enkele foto-stops. Hier overnachten we in Ferðaþjónustan Barðaströnd  Birkimelur in de omgeving twee nachten.

Bij goed weer maken we in de namiddag een rit naar de mooiste watervallen van de Westfjorden kust.
We maken een wandeling langs deze mooiste waterval Dynjandifloss van IJsland.

5 september 2023

Flokalundur rondwandeling 7 km of wandeling Helluvatn 6 km

We stijgen door het typische landschap van de hoogvlakte waar we een schitterend zicht hebben op het fjord.  Hierna maken we een rondwandeling door het natuurgebied Vatnsfjorour. Overnachting in huisjes bij Birkimelur .

6 september 2023

Bjarkalundar - Laugar í Saelingsdal Bonte kloofwandeling  7 km 

Vandaag moeten we eerst een behoorlijk stuk rijden, dus op tijd weg. We maken een wandeling van een bij Reykhólar met hete bronnen en vele vogels.
Hier overnachten we in Thomsen Bjarkalundur bij Reykhólar

7 september 2023

Hvitserkur - Zeehonden kolonie -  Akureyri

Ook vandaag een lange rit waar we een aparte rots in de zee zullen zien en een zeehonden kolonie aan de overkant van het water liggen zonnen. We overnachten in Lónsá Guesthouse in de plaats Akureyri of in directe omgeving

8 september 2023

ijsland Houten kerk Husavik

Laufas Turfboerderij

Turfboerderij Laufas - Godafloss waterval - Husavik 

We rijden naar Laufás. Deze turfboerderij was tot 1936 bewoond door een priester. De gerestaureerde boerderij is omgebouwd tot een museum dat een goede indruk geeft hoe men vroeger leefde in Laufás en in IJsland.

We rijden naar de Goðafoss, dit is een waterval van 30 meter breed en 12 meter hoog. Letterlijk betekent Goðafoss waterval van de goden. En als de ochtendzon op de waterval schijnt begrijp je waarom. Het licht weerkaatst in het water wat een groenachtige kleur geeft.

Het schilderachtige Húsavík is een kleine stad in het noorden van IJsland aan oostkust van de Skjálfandi baai. Húsavík betekent zoiets als huizenbaai, en de naam is al meerdere eeuwen oud. Brengen een bezoekje aan het kerkje vele IJslanders beschouwen het dan ook als het mooiste houten kerkje van het land.

De grote populariteit van het walvis spotten in Husavik heeft ervoor gezorgd dat de stad is omgedoopt tot de Whale Watching Capital of Europe. Zeker een aanrader we hebben in 2016 en 2017 een groot aantal walvissen gespot, waar van een naast onze boot.

ijsland walvis spotten Husavik foto Eddy Tassenoy

Optie: spotten van walvissen ca. € 91,-

We beklimmen eventueel nog de Husavik-berg en genieten van een adembenemend uitzicht op wel 417 m boven zeeniveau. Op heldere dagen worden we beloond met een panoramisch uitzicht, met in noordelijke richting het eiland Grímsey, vlakbij de poolcirkel, en in zuidelijke richting de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer.

Overnachting in Árból Guesthouse te Húsavík in 2 persoonskamers.

9 september 2023

Hverarönd - Dettifoss - Namafjall en Krafla

Vandaag hebben we een vol programma op tijd rijden we Hverarond maken daar een wandeling van 1 uur en 30 minuten dan naar Namafjall waar we een rondwandeling maken van 1 uur en genieten van de kleurenpracht. Hierna gaan we naar Krafla, waar een spectaculaire rondwandelingen maken door een van de jongste lavavelden. De Hverarönd nabij de Namafjall, geen geisers maar wel borrelende poelen, sissende gaten en een prachtig gekleurd landschap. We rijden daarna naar de Dettifoss waar we kunne genieten van een geweldig schouwspel. Maken we een wandeling bij de watervallen de Dettifoss en de Selfoss en voor de diehards een wandeling naar de Hafragilsfoss waterval

in een klein cafe in de huiskamer en of hopelijk buiten in het zonnetje even van koffie genieten misschien met een stuk zelfgemaakte aardbeien/rabarbercake erbij.  Hierna rijden we naar onze overnachting in Bakkageroi .

Daar deze dag vol is zullen we onderweg wat eten en hou er rekening mee dat we pas rond 22 uur op ons overnachtingsadres aankomen.
We overnachten twee nachten in in Blabjorg Guesthouse op 2 pers kamers met gedeelde sanitair/badkamer voor 2 nachten.

10 september 2023

ijsland Bakkageroi wandeling Brunavik-BuchtBakkageroi wandeling Brunavik-Bucht

We hebben de keuze uit twee wandelingen van  ruim 4 tot 6 uur over een pas naar Brunavik-Bucht een onbekend wandelgebied van Ijsland. Prachtige kleuren van de Liparit en Rhyolith bergen maken het een bijzonder landschap. De langste afstand gaat over drie passen en kunnen genieten van prachtige bergpanorama’s

11 september 2023

Nationaal park Skaftafell

ijsland rendierenEen lange rit zullen we moeten maken, waarvan een deel over halfverharde wegen, maar door prachtige omgeving. Onderweg hoop ik weer dat we verschillende rendieren zien grazen.
We overnachten in een B&B op een farm bij Höfn. Guesthouse Nypugardar bieden uitzicht op de Hornafjordur Fjord en de hoogste berg van IJsland, Hvannadalshnjúk. De toiletten en douches worden gedeeld.
ijsland 027Maken bij mooi weer gelijk een rit naar een prachtige ijsmeer, gletsjerlagune van Jökulsárlón  oogverblindend mooi.

12 september 2023

 Nationaal park Skaftafell - Sjónarnipa

Aan de zuidkust van IJsland vinden we zwarte stranden, met mos begroeide lavavelden en uitgestrekte kale spoelzandvlaktes. Bovenal valt hier de aanwezigheid van vele indrukwekkende ijskappen op. Met name in het Nationaal Park Skaftafell komen we oog in oog te staan met de enorme ijsmassa van de Vatnajökull, Europa’s grootste ijskap. 

ijsland SkakftafellWandelen in het nationaal park Skaftafell over het wandelpad Sjónarnípa een rondwandeling 10 km

In Skaftafell Nationaal Park worden bovendien gletsjerwandelingen aangeboden. Overnachting in de buurt van het nationaalpark

13 september 2023

Wandelen via de Svartifoss waterval - Morsárdalur - 17 km. - Seljalandsfoss

Wandelen een pittge wandeling door het Nationaal Park of u kunt een gletsjerwandeling doen.

14 september 2023

Westmann Eilanden

Westman eilanden

Papegaaiduikers westman eilandenEen korte oversteek met de ferry brengt ons vandaag naar de Westman Eilanden. Ontdek het dorp Heimaey en de rest van dit bijzonder eiland te voet en of per bus. De vulkaanuitbarsting van 1973 wordt beschouwd als de grootste natuurramp uit de hedendaagse geschiedenis van IJsland.

De uitbarsting begon op 23 januari 1973 op het eiland Heimaey, het enig bewoonde eiland van de Vestmannaeyjar archipel. Na de evacuatie van de bewoners en de 5 maanden durende uitbarstingen, was het lange tijd onzeker of dit eiland ooit weer bewoond zou kunnen worden.

Tijdens de rondwandeling krijgt u de vogelrotsen te zien, bewandelt u de vulkaankrater en bezoekt u de "Pompeii van het Noorden", een vulkaan uitgravingsproject. De middag heeft u vrij te besteden om bijvoorbeeld het dorpje Heimaey te bezoeken, met zijn vogels en tekenen van recente vulkaanuitbarstingen.
We verblijven we de nacht op het eiland, afgelopen jaar werden we verrast doordat de ferry door de wind niet vaarde, zodat we als nog op het eiland moesten overnachten.
 
Optie : tour met boot Island tour € 30,-   

15 september 2023

Wandelen naar de schitterende Brúarfoss, Hlauptungufoss en de Midfoss

brúarfossEen van 10 mooiste watervallen op IJsland. De Brúarfoss, maken we een wandeling heen. Vanaf de brug hebben we een schitterend uitzicht over een geweldige Brúarfoss. De schuurvormige waterval heeft schitterende blauwe kleuren van het water. Het hoogteverschil in de waterval is misschien niet spectaculair, maar de uitgesleten geul van de Brúarfoss is schitterend.

We wandelen stroomafwaarts langs de oever van de Brúará waar we langs twee net zo bijzondere watervallen komen, genaamd Hlauptungufoss en Midfoss. Vooral bij Hlauptungufoss valt het water met bulderend geweld naar beneden.
Overnachting  Laugarvatn

16 september 2023

Geysir – Gullfoss - Þingvellir

geysir Strokkur geiserVervolgens rijden we naar de Gullfoss waterval en is een van de mooiste watervallen van IJsland.
De Gullfoss ligt in de rivier de Hvítá en daalt af over een afstand van 32 meter in twee trappen. De betekenis van Gullfoss is gouden waterval en die doet zijn naam zeker eer aan!

Hier niet ver ligt de Geysir, het geothermale gebied in de Haukadalur vallei. Deze vallei is een geothermisch actief gebied.  Hoewel de Great Geysir niet meer actief is, is de Strokkur geiser op IJsland nog erg actief. Elke 5-8 minuten ontstaat er een eruptie die meer dan 20 meter hoog kan worden. In het gebied bevinden zich nog veel meer warmwaterbronnen. Vele van deze waterbronnen hebben een helder blauwe kleur vanwege silicaten in het water.

Thingvellir . Een perfecte gelegenheid voor een rustige rondwandeling door dit historische gedeelte van IJsland. Rond 900 werd deze plaats door de nakomelingen van de Reykjavík's stichter gekozen als Alþing. Een jaarlijkse bijeenkomst voor landeigenaren, boeren en bestuurders. Door de bergwanden kon door weerkaatsing van het geluid een grote menigte bereikt worden.

ijsland Svartifoss

Namafall

 

17 september 2023

Wandelen naar Glymur

De hoogste waterval van IJsland een pittige wandeling. Waarbij men via een boomstam met touw een oversteek moet maken. Er bestaat een mogelijkheid om boven de waterval via de andere kant terug te wandelen echter zal men dan door het water moeten.
Wandelaars kunnen echter ook aan de andere zijde via een pad naar boven klimmen en zicht op deze waterval hebben.

Na deze waterval gaan we terug naar Reykjavík, omdat daar nog veen rond te kijken en we overnachten bij het vliegveld in een Hotel bij Keflavík

18 september 2023

Vlucht terug naar Nederland.

REISSOMSCHRIJVING

 1 t/m18 september 2023  
Rondreis Ijsland incl. Vlucht, vervoer, overnachtingen op 2 persoonskamer ontbijt en zelfmakende lunch € 3995,- *
Toeslag eenpersoonskamer indien gewenst op aanvraag.
Let op kamers in IJsland  zijn erg duur en dan nog meestal zonder ( ontbijt € 18 tot 25,-).
Dus € 90,- tot  wel 120,- per nacht
op aanvraag

* de vlucht richtprijs is € 340,-  mei 2022 

Inbegrepen

 • Vlucht Nederland - IJsland vv
 • Vervoer met personenbusje op IJsland.
 • Hotel & B&B overnachtingen op hoofdzakelijk 2 pers, maar mogelijk soms op 3 of 4 persoonskamers met ontbijt. Let op regelmatig alleen kamers met een gedeelde bad en toilet.
 • Lunch picknick onderweg zelf te bereiden
 • Begeleiding wandelingen
 • Welkomstmaaltijd
 • Toegang museum Laufás
 • Afkoop eigen risico huurbus
 • donatie aan Stichting Asia Care Foundation


Niet inbegrepen

 • lunchs en diners in restaurants behalve de genoemde
 • eventuele museum toegangsgelden
 • excursies zoals walvis spotten
 • consumpties
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven


Aanmelden  

dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 500,- * over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten met vermelding IJsland 2023. 
Zes maanden voor de reis dient € 1000,- aanbetaald te zijn
Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

* Voor IJsland moet ik veel overnachtingen van te voren betalen en ook het benodigde vervoer daar.
 

Meld je aan


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.