Nieuws

 • Airbornepad Market Garden wandelingen

  AIRBORNEPAD MARKET GARDEN Het Airbornepad Market Garden is een lange afsta...

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen Korea - Japan – Taiwan

  Ja waar ben ik aan begonnen om met zo groep op pad te gaan. Maar had al met iedereen van de groep kennisgemaakt tijdens een Info e

  Lees meer
Meer nieuws

IML Jogja Heritage Walk Indonesie - IVV

WANDELREIS INDONESIË - INTERNATIONAL IML- IVV HERITAGE WALK YOGJAKARTA - IVV WALKS BALI

LET OP DIT PROGRAMA WORDT VERNIEUWD

Data: 
12 november 2023 t/m 20 november 2023
Vanaf 16 november 2023 (zonder dagen voor de IML-wandelingen)
Na de IML-wandelingen in Jogja zijn er twee programma's.

A) Programma West-Java (dus richting Bandung)

B) Programma Oost-Java (dus Solo - Bromo (Zie programma op de Tab bladen)

21 en 22 november 202 Solo
23 t/m 29 november 2023 Bromo - IJen crater- Malang- Sukamade

Samenkomst mogelijkheid beiden groepen op Bali
Verlenging Bali 29 november t/m 9 december 2023 -  Deze reis kan ook apart geboekt worden

BALI 2022 DAT LIJKT ME WEL WAT

"Hi theo. We still have no idea whether we will arrange an IML Walk this year since we are still waiting answer from our govt. Indonesia has the same situation in europe as well, even tho we are trying to open our borders. But for sure we are counting on 2023. Thank you for your attention and yes we hope that we sill meet again soon. Warm hugs from me and friends here"

Helaas voor 2022 op naar 2023

Het programma is nog een concept,  Vanaf 17 juli 2022 was Indonesie gesloten en was er 1 vlucht per week vanuit Amsterdam naar Jakarta,
Dus het definitieve programma zal gemaakt worden nadat alle vluchten weer normaal zijn.
Ook de prijzen moeten opnieuw gecaculeerd worden door Java travel. Helaas was de koers in 2019 was 1 euro IDR 17.500 terwijl nu de koers is  IDR 15.250 ( Dus ca 2000 IDR minder waard) 

Bali INternational Heritage WalkOok heb ik zo weer nieuwe dingen in het programma kunnen opnemen. Op Bali zou er in deze periode ook een nieuwe IVV wandeltocht worden georganiseerd en ik wil daarnaast zelf nog twee wandelingen in Ubud gaan organiseren.  Helaas blijkt ook voor dit jaar deze tweedaagse toch niet door te gaan. Maar we zullen ieder geval wel de wandeling maken.

Afgelopen jaar hebben voor onze overnachtingen in Yogjakarta voor het eerst voor  B&B Ada Wakatu gekozen en dat is ons uitstekend bevallen,.
Ook voor 2023 wil ik hiervoor kiezen en kan er tegen een meerprijs gekozen worden voor een hotel.

Omschrijving

Dit jaar voor de 8e maal staat de Jogja Internationale Heritage walk in Yogjakarta Indonesië  op mijn programma en ik ben totaal verkocht aan de geweldige tocht en mooie omgeving en vooral het hartelijke ontvangst.  In 2013 als IML wandeltocht voor het eerst op mijn wandelreizen programma en hebben  toen met een groep van 14 personen deelgenomen aan dit evenement.  In 2016 waren we er zelfs met 25 personen.

Jeeprit Excursie naar de schilpaddenEen wandelvakantie, die iedereen met zeer positieve herinneringen heeft kunnen bijschrijven. Zie de berichten hierover in het gastenboek.
Er zal in Indonesië altijd in de vroege ochtend uren gewandeld worden, wanneer het nog wat koeler is. Men start om 6 uur 's morgens,  dus is het ontbijten en weg naar de startplaats.

De gemiddelde nachttemperatuur uur is 25 graden, terwijl de dagtemperatuur zo 30 to 36 graden is. Zorg dus altijd voor genoeg drinkwater tijdens alle wandelingen, tijdens de tweedaagse zijn  er vele drinkposten. Het is een moessontijd, dus er zal regelmatig een korte maar hevige bui vallen, deze vallen meestal namiddag en 's avonds. 

Op verzoek kunt u deze reis achteraf verlengen met een aantal mogelijkheden vraag de mogelijkheden, maar doe dit voor het boeken.
Ook bestaat het om deze reis te combineren met de reizen naar Korea - Japan en Taiwan, zodat men 4 IML-stempels in één keer kan meenemen.

Reisprogramma

Zondag 12 november 2023

Vlucht vanaf Amsterdam  - Jogjakarta.

Maandag 13 november 2023

Jogjakarta overnachting

Aankomst Jogjakarta .Op de vluchthaven Jogjakarta wordt men opgevangen en naar onze eerste overnachting  in een B&B met zwembad op een twee persoonskamer.
In de middag komt de groep uit Taiwan naar Yogjakarta , die daar de IML-wandeltocht in Taipei gewandeld hebben.

Ook dit jaar is er gekozen voor overnachtingen in een resort c.a. 7 kilometer van het centrum met zwembad. De kamers hebben een eigen badkamer en zijn inclusief het ontbijt.
Bij de Nederlands /Indonesisch beheerders Willie en Arie.

Deze villa is gelegen op het platteland, net ten zuiden van Jogjakarta, de culturele hoofdstad van Java. Hier kan U genieten van de stilte, de geluiden van de natuur, de zuivere lucht.

In de tropische tuin met groot overflow zwembad mag U rustig ontspannen, terwijl terwijl de vlinders en honingvogels zich tegoed doen aan de nectar van de kleurrijke bloemen. De pendopo, een traditioneel overdekt paviljoen, biedt beschutting tegen de middagzon. De ligzetels nodigen uit tot relax. Open het tuinpoortje achteraan in de tropische tuin, en U belandt op het traditionele Indonesische erf, met groententuin, tropische fruitbomen zoals papaya, mango, bananen, ramboetan.. kippen, eenden, ganzen.
De liefhebbers kunnen nog een Batik atelier en zilversmederij in Yogjakarta bezichtigen. 

Dinsdag 14 november 2023

Selogriyo - Borobudur

SelogriyoVandaag rijden we eerst naar Selogriyo waar we wandelen naar de tempel.
Selogriyo tempelDe tempel is klein, maar de tocht door pittoreske landelijke landschap naar de tempel is ons belangrijkste doel om hier te komen. Geniet van het prachtige uitzicht terwijl je door de mooie rijstterrassen wandelt.

Het licht wandelen naar de tempel duurt ongeveer twee uur en leidt door rijst rijstvelden en weelderige vegetatie. Overal zie je mensen aan het werk. Misschien zijn er ook wel vluchten met duiven erg populair hier.

Vanaf de tempel gebied, wordt u beloond met uitzicht op Mount Sumbing gehuld in nevel in het westen, groene terrassen.
We overnachten in Rumah Dharma een mooie resort met zwembad nabij de Borobudur.

Woensdag 15 november 2023

Desa Candirejo -Yogyakarta Optie: Sunrise Borobudur Sun Rise Tour

BorobudurBoroburOptie : In de vroege ochtenduren rond 04.00 uur zullen we naar het tempelcomplex gaan, waar we dan het park kunnen bezichtigen bij zonsopgang. Hierdoor kunnen we voor de drukte naar binnen.

Het ontbijt gebruiken we later in ons hotel. Hierna rijden we naar Desa Candirejo maken daar een Dokor rit (paardenkoetsjes), door de omgeving en bezoeken een aantal huisambachten.
Zien hoe men het zwart(vulkaan) zand wint voor de bouw uit de rivier. En maken een muziekles op Gambalan mee. We lunchen bij de lookale bevolking.

Na de lunch rijden dan weer terug naar onze B&B in Yogjakarta.

Donderdag 16 november 2023

2 Excursies opties: Yogjakarta of tocht naar Diengplateau - 's avonds diner Via Via

 Batik een huisvlijt in Jogjakarta  Ondergrondse gangenstelsel Sultan's Palace naar Water castle  Becak Yogyakarta

 

 

 

 

 

We beginnen de tour in Yogkjakarta vanuit Prawirotaman waar we per traditionele Becak (fietstaxi) richting Kraton het Sultans Palace rijden. In het bakje voor op de fiets heeft u een goed zicht over de drukke wegen van Yogyakarta. Geen zorgen want de Becak bestuurder is een ervaren rijder en maakt deze route dagelijks! Graag verteld hij u het een en ander over zijn stad. Aan alle kanten bruist het van het leven, we rijden langs kleine marktjes, Moskeeën en door de smalle straatjes van Kraton. Aangekomen bij het Sultan’s Palace heeft u de tijd om rond te kijken in het paleis van de Sultan. Het ommuurde paleis van de sultan, het kraton, dat stamt uit 1755. Sultan Hamengkubuwono I is de ontwerper van het kraton en tegelijkertijd de stichter van het koninkrijk Ngayogyakarta

Na het bezoek aan de Sultan’s Palace gaan we verder naar Tamansari Water castle waar u wederom de tijd heeft om rustig rond te kijken in deze oase van rust midden in het centrum van Yogyakarta. 

U kunt ervoor kiezen om hier in Kraton te lunchen bij een lokaal restaurantje waar de heerlijkste gerechten worden klaargemaakt zoals Soto Ayam, Nasi Goreng of Ayam Goreng. Heeft u liever een westerse maaltijd dan kan dit bij de volgende stop in Malioboro Street. We rijden van Kraton langs het postkantoor en het museum naar Jalan Malioboro. Street is het levendige centrum van Yogyakarta met vele souvenirs winkeltjes, restaurants, hotels, een aantal warenhuizen en een Mac Donalds en KFC! . Ga je liever voor een lokaal gerecht probeer dan eens Gudek, dit is een traditioneel gerecht afkomstig uit Yogyakarta.

Optie: Mocht je deze dag al meegemaakt hebben zal gekeken worden voor een andere activiteit.
Ook mogelijk op deze dag in te vliegen, dan vertrek je op

woensdag 15 november vanaf Amsterdam naar Yogjakarta

16e november
aankomst in Yogjakarta

's Avonds rond 19.00 uur gaan we naar een restaurant voor een gezamenlijk diner samen met ons travelteam en verschillende Indonesische vrienden van de afgelopen jaren.

OPTIE 2. Dienplateau (Mocht je al eerder in Yogjakarta geweest zijn)

Om middernacht vertrekken we naar het Diengplateau duurt ongeveer 3 uur met de auto. De wandeltocht naar het uitzichtpunt boven op de Sikunir-heuvel bij het Diengplateau vanwaar je de zonsopgang kunt zien duurt ongeveer 20-30 minuten vanaf de voet van het pad dat naar de top leidt. Op een heldere dag kun je tot wel 8 vulkanen zien vanaf de top van de heuvel.  Vanaf de top van de Sikunir ga je na de zonsopgang boven het Diengplateau via de heuvel Batu Pandang naar het meer Telaga Warna.

Telaga Warna, ook wel het 'kleurrijke meer' genoemd, bevat water dat verschillende kleuren aan kan nemen. Soms wordt het groen, paars, geel of alle kleuren van de regenboog!
Dit fenomeen vindt vanwege het hoge zwavelgehalte van het water plaats als de zon erop staat. Vanaf Telaga Warna ga je naar de Sikidang-krater, een open zwavelkrater met boos bubbelende modder en brullende stoom. De krater ligt in een landschap vol met hobbels en stof waardoor je het gevoel krijgt dat je op een andere planeet bent aanbeland. Niet ver van de kraterbezoeken we het tempelcomplex Arjuna waar zich 8 kleine hindoetempels bevinden die teruggaan tot de 7e eeuw.

's Avonds rond 19.00 uur gaan we allemaal weer naar een restaurant voor een gezamenlijk diner samen met ons travelteam en verschillende Indonesische vrienden van de voorgaande jaren. 

Vrijdag 17 november 2023

Friendship Walk - Welcome party

Prambanan Yogjakartalangs rijstveldenIn de ochtend zullen we deelnemen aan de Friendship Walk van 10 kilometer, deze wordt gehouden over een permanenten IVV wandelroute, door een prachtige landelijke omgeving van de Turi Village, Sleman.

's Avonds welkomstdiner met optredens. Een sfeervol gebeuren, waarbij alle landen welkom worden geheten.

Zaterdag 18 november 2023

1e wandeldag IML walk Jogja Prambanan Tempelcomplex

start om 06.00 uur de 5-10-20 km Prambanan Tempelcomplex

wandelaars gereed voor de startverzorgingsposten inheemse productenVanaf het Prambanan Tempelcomplex wandelen we een route door rustige dorpjes, langs rijstvelden of tabaksplantages , waarop men hard aan het werk is.
Schoolkinderen staan langs de route om de wandelaars te verwelkomen. De  mooie ossewagens en de hapjes en vooral de vriendelijke mensen. 

Gastvrij bieden bewoners regelmatig plaatselijke producten aan. Voldoende verzorgingsposten, waar je water en inheemse producten en fruit krijgt

Bij deze verzorgingsposten wordt er ook vaak muziek gemaakt en langs de hele route zorgen voor scouts dat de wandelaars de juiste route volgen.
Inbegrepen
1. Lunch
2. Free tropical fruit, mineral water, and soft drink langs de route
3. Cool pack
4. T-Shirt (1 pcs, European size)
5. Goodie bag
6. Prambanan Temple entrance fee
7. Royal Medal (for those who choose 20 km for two days and
attend Farewell Party)

Zondag 19 november 2023

2e wandeldag IML-walk Jogja Turi 

Langs veldenStart om 06.00 uur 5 -10- 20 km (IML=20 km) Turi City.

schoolkinderen langs de route

's Avonds afscheidsparty om 19.00 uur in Yogkakarta

AfscheidspartyMet een traditioneel diner op een schitterende locatie sluiten we dit wandelfeest af. 

Waar de deelnemers,die de IML-tocht 2 dagen hebben voltooid worden gehuldigd met de Royal Gold Medaille.

Dag 9: Maandag 20 november 2023 

Cemara Sewu Bantul and Jatijajar cave

We rijden eerst naar Cemara Sewu Bantul een strand met vele pijnbomen, deze cypressen zorgen voor een ,mooi steegje en een brug voor mooie foto's te maken.
Hierna rijden we naar de Jatijjajar Cave.  Het is de meest interessante grot in Midden-Java met zijn druipsteen en stalagmiet. 
In de grot staat het Kamandaka-standbeeld, dat zijn eigen legende heeft.


Overnachting : Hotel Dafam Cilacap of een ander

Dag 10: Dinsdag 21 november 2023 

Cilacap – Pangandaran

In de ochtend varen/rijden we van Cilacap naar Pangandaran. 
Misschien is het een leuk idee, maar ook heel leuk, om een ​​deel van de tocht per kanaal boot (4 uur) te doen. 
Op deze lange boot is geen toilet, maar ik begrijp dat die op verschillende plaatsen even stopt.
Een verhaal van Kees Travel over de tocht alleen in andere richting is wel leuk om te lezen.
In dat geval zien we je weer in de haven van Kaliputjang van waaruit we samen onze reis vervolgen. 
Wil je liever de hele reis met de auto doen, dan kan dat ook. 

Overnachting in Pangandaran

Hotel pangandaran : Nyiur Indah Beach Hotel of het Arnawa Hotel

Green CanyonDag 11: Woensdag 22 november 2023 

Green canyonPangandaran - Green Canyon

Als je meer traditionele dorpsactiviteiten wilt zien, kun je een dorpstour maken waar je kunt zien hoe mensen gula jawa (suiker), houten poppen enzovoort maken. 

Green Canyon brug
Ook een trip naar de Green Canyon gaan we doen, want dit is een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen. 

Overnachting in Pangandaran

Dag 12: Donderdag 23 november 2023 

By Kondephy - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18666682Reuze VaraansPangandaran - jungletocht

Pangandaran staat bekend om de jungletocht in het nationale reservaat. Als je geluk hebt, zie je misschien zelfs herten op zoek naar hun maaltijden. 
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker te chillen en te relaxen aan het strand. 
Geniet zeker van de verse zeevruchten. De keuze is aan jou. 

Overnachting in Pangandaran.

Dag 13: Vrijdag 24 november 2023 

Pangandaran – Garut / Cipanas

Kampoeng Naga (Dragon Village). In de ochtend beginnen we aan onze reis naar Garut/Cipanas. 
Kampung Naga
Onderweg stoppen we bij Kampoeng Naga (Dragon Village). 

 • "Het dorp Kampung Naga in de Indonesische provincie West-Java heeft decennialang modernisering vermeden voor een manier van leven die geworteld is in een diepe spirituele verbinding met de natuur.

  We zien hier de tradities en verhalen hoe ze hier leven en hoe de gemeenschap is ontstaan en gevormd.

​ 's Avonds kunt u genieten van het warmwaterbronzwembad in uw hotel, zodat u de volgende dag ontspannen kunt doorgaan met de reis.


Overnachting in Garut/Cipanas.

Option Hotel in Cipanas Garut : Kampung Sumber Alam Garut

Dag 14: Zaterdag 25 november 2023 

Garut/Cipanas – Bandung/Kawah Putih

Kampung Leles CangkuangKampung Leles CangkuangIn de ochtend bezoeken de berg Papandayan en op weg naar Bandung maken een stop in Kampung leles / Cangkuang tempel  waar ze onderwijzen en verspreiden van de islam naar de omliggende gemeenschap, precies in Kampung Pulo, waar zijn erfelijke blijft tot nu toe. Dit traditionele dorp is als een eiland. De ligging van dit dorp is echter niet een eiland midden in de zee, maar midden in een meer.

In Kampung Pulo, is te vinden het traditionele dorp, dat zes huizen op een rij en face-to-face, drie aan de linkerkant en drie aan de rechterkant, plus een moskee, die slechts zes gezinnen blijft.
Aan de rand van het meer, om de Cangkuang-tempel te bereiken, moeten mensen traditioneel transport gebruiken dat is gemaakt van bamboe, maar veilig en comfortabel dat rakit (vlot) wordt genoemd. Slechts 15 minuten moeten we op het vlot te zitten. Deze reis zal niet teleurstellen omdat we nog niet hebben kunnen genieten van de schoonheid van Cangkuang. Bovendien is het uitzicht op de donderberg nog steeds zichtbaar ook al is het ver weg.

Hotel : Kawah Putih : Grand Sunshine Resort Convention

Dag 15Zondag 26 november 2023 

Kawah Putih -  Bandung - Gedung Sate, Saung Angklung Udjo

Kawah Putih is een kratermeer. Het is een krater van de vulkaan Patuha en ligt op zo'n 2434 meter hoogte. Kawah Putih is een toeristische attractie vanwege de speciale kleur van het water.

Maken een kleine wandeling om te genieten van de theeplantages in Rancabali.

By I, Anton Leddin, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2223315Bandung, ook wel Paris van Java of Parijs van Java genoemd, staat bekend om zijn levendige, Europees-achtige sfeer. Te midden van grote vulkanen en weelderige theeplantages.

Een foto stop en bezoek aan Gedung Sate.  Gedung saté is het icoon van de stad Bandung. Dit gebouw is een erfenis van de Nederlandse koloniale periode en is op dit moment een icoon van de stad Bandung. Dit gebouw heeft een elegante en betoverende Indo-Europese architecturale stijl en wordt aangevuld door de schoonheid van de omliggende tuinen. Bezoeken het museum deze behandelt de geschiedenis en architectuur van Gedung Sate. Het is echt een geweldig museum. Het heeft een audiovisuele weergave, een 3D-replica van het museum en nog veel meer.

In de middag bezoeken we de bamboeschool van Saung Angklung Udjo. Traditional Dans, Angklung voor beginners, Angklung-orkest, Angklung interactive voor Arumba. Een show met een enorme Soendanese sfeer een mooie impact.

Overnachting :  Bandung City : Arion Swiss Bell In Hotel

Dag 16:  Maandag 27 november 2023 

Wandeling Dago Pakar

Maken we een wandeling door een prachtige kloof naar Dago theehuis van ca. 6 km.

Vanaf Maribaya. Er zijn watervallen in de buurt van de ingang en de warmwaterbronnen, die zijn aangeboord is een openbaar zwembad. Verderop is de grootste waterval, die je moet extra betalen om deze te zien. Een lelijke ijzeren brug is gebouwd recht tegenover de lip van de watervallen, en dit is het uitgangspunt voor een heerlijke wandeling naar het Dago Theehuis aan de rand van Bandung. Het pad slingert naar beneden door een kloof en bossen - net voor het theehuis zijn tunnels gebruikt door de Japanners in de Tweede Wereldoorlog en de Dago waterval, die onder bamboe struikgewas ligt. Aan het einde van de wandeling is het theehuis, met eigen tafels onder hun eigen rieten daken en een prachtig uitzicht over de stad Bandung.

Dag 17:  Maandag 28 november 2023 

Bandung – Amsterdam of verlenging Bali

 

 • Solo (Suhkarta)

  Maandag 20 november 2023

   Solo (Suhkarta) -fietsen - huiselijke ambachten

  vele ambachten SoloTijdens deze dag worden we na het ontbijt door onze chauffeur opgehaald bij ons hotel in Yogyakarta. We rijden in minder dan 90 minuten naar de stad Solo. Hierna maken we een fietstocht door een dorpje met vele ambachten. Brengen een bezoek aan een werkplaatsjes waar gemaakt worden. tofu, tempé, gamelan (traditional music instrument), lokale alcohol. Als je dat gezien hebt kijk je voortaan met andere ogen naar het gamemallen instrument. Wat een zwaar werk, wat een slechte arbeidsomstandigheden! Evengoed geweldig om te zien! Lokale lunchDaarna gaan we naar familie, waar we op een eenvoudig binnenplaatsje een traditionele maaltijd maaltijd voorgeschoteld krijgen.

  We rijden daarna naar ons hotel. 

  Dinsdag 21 november 2023

  Sukuh Tempel wandeling Tawangmangu

  Hindu tempel op JavaHierna vertrekken we naar Solo en naar de Sukuh tempel ,gelegen aan de voet van de Lawu vulkaan. Een mooie tempel verborgen in een groene omgeving. Een wandeling met een gids, die ons veel zal vertellen van wat we tegenkomen. Door dit ongerepte en weinig bezochte berggebied naar Tawangmangu.  Het is geen moeilijke wandeling maar het verharde pad stijgt en daalt wel een paar keer. We lopen langs plantages en kleine gehuchten en het kan flink warm zijn. We kunnen verkoeling zoeken bij een prachtig gelegen waterval.

   

 • Verlenging Bromo - IJen crater- Malang- Sukamade

  Woensdag 22 november 2023

  Trein Solo naar Malang

  trein jogjakarta malangrestaurant Rumah Makan Inggil MalangWe nemen in de ochtend trein van Solo naar Malang, waar we omstreeks 15.37 uur in de middag arriveren.

  Na aankomst gaan  we eerst naar ons hotel om in te checken.

  Hierna gaan we in het Rumah Makan Inggil restaurant eten met tradionele dans en muziek en ook oude Nederlands Indische liedjes.

  Er is zoveel te zien in het restaurant en er is ook een leuke souvenier-shop zodat de tijd vliegt.

  Om 19.00 uur is er een culturele dans te zien, waarmee u uw diner kunt afsluiten, bij een kopje koffie. Hierna zoeken we ons hotel op voor onze nachtrust.

  Overnachting in Malang 

  Donderdag 23 november 2023  

  theeplantageMalang - Jodipan Village

  theeplukkersNa een nachtrust en het ontbijt gaan we eerst een grote theeplantage met fabriekje bezoeken.  Als we geluk hebben zijn de plukkers druk bezig om met de hand de blaadjes te plukken.
  Hierna krijgen we rondleiding door de fabriek en uitleg over het hele proces.

  Dan we naar Jodipan Village Deze kleurrijke wijk is zeker een must visit tijdens het verblijf in Malang.

  Zowel de huizen als de brug zijn in allerlei felle kleuren. 
  Vele muurschilderingen op de huizen en in de steegjes. Jodipan village tridi kampong

  muurschilderingen tridi kampung jodipan village malangWe wandelen daarna naar Toko Oen, waar het Nederlandse sfeer uit 1930 hangt. Bij toko Oen ga je terug in de tijd. Oubollig,maar toch ook wel weer leuk.

  Doet je denken aan een ouderwetse ijssalon. Er hangen veel oude foto's.  We zullen er een Indische kroket eten.  Hierna kan je het hotel opzoeken om te zwemmen of nog even in de plaats rondkijken.

  's Avonds gaan we eten in een ander tradioneel restaurant Runah Makan Kertanegara. Rumah Makan Kertanegara, gelegen in het hart van Malang, is een restaurant met een klassieke en unieke Java sfeer en 's avonds ook vaak muziek.

  Vrijdag 24 november 2023

  bloemen en planten markt malangBloemen en vogelmarkt - Tumpan jeep safari - Rainbow Waterfall - Bromo Tengger Semeru National Park

  jeep safari bromoWe stappen na het ontbijt in  busje, die ons naar de Pasar Bunga (bloemenmarkt) en Pasar Burung (vogelmarkt) brengt.

  We lopen eerst door de hoofdentree de Bloemenmarkt op.

  Vele soorten planten, maar al snel wandelen we door een doolhof van een wijkje met trappetjes en smalle paadjes.

  De vogelmarkt moet je ruim zien, want ook aapjes en eekhoorns zijn er te koop.

  uitzicht op de valleiHierna rijden we naar de stad Tumpang. Waar we overstappen in jeeps voor ons avontuurlijke reis door bos, savanne, heuvels en uiteindelijk de caldera (grote vulkanische krater) voordat je aankomt bij Cemoro Lawang (het laatste dorp in de buurt van Mount Bromo). 

  Zodra u bij uw hotel aankomt, kunt u al genieten van het adembenemende panorama of gewoon ontspannen. Onderweg bezoeken we de Rainbow Waterfall. Mocht er tijd zijn bezoeken we ook nog de Bromo vulkaan.​

  Omdat deze ongewone en spectaculaire benadering van Bromo alleen toegankelijk is voor 4x4-jeeps, zal onze chauffeur die ook onze baggage meeneemt een andere, maar langere route nemen. Daarom zal hij wat later aankomen dan jij zelf.

  Na een rit van ca. 1 uur bereiken we Tumpan.

  Aankomst te Bromo, de ligging is op de rand van de Sea of Sand Valley met uitzichten op de Bromo in de Lava View Lodge of Café Lava

  Zaterdag 25 november 2023

  Bromo Viewpoint - Sea of Sand 

  BromoSea of Sand ValleyBromo

   Het is vroege opstaan, want omstreeks 03.15 uur maken we een jeep excursie naar de Bromo vulkaan om van de krater te genieten. In plaats van direct naar de krater te rijden, gaan we om eerst het uitkijkpunt bij Pananjakan te bezoeken waar, als het weer helder is, je een spectaculaire zonsopgang kunt aanschouwen . Bij deze nachtelijke excursie willen ik je graag een warme kleding aanbevelen, omdat de temperatuur soms kan dalen tot 5 graden Celcius). Wanneer u terugkeert naar uw hotel van deze spectaculaire excursie, kunt u genieten van een welverdiend ontbijt waarna we ons verplaatsen naar Villa Rumah Senang In Kalibaru.

  Zondag 26 november 2023

  Wandeling Rumah Senang - optie Sukamade 

  wandelingIn de ochtend maken we een wandeling van ca 3 uren achter Rumah Senang. Over Bamboe bruggetjes gaan we via een goed begaanbaar pad een gedeelte van de Gunung Putri op, waar je kan genieten van mooie vergezichten. 

  Misoude plantageschien hebben we het geluk dat de klapper klimmer de nektar van de palmbomen aan het aftappen zijn.  We bezoeken een klein fabriekje waar de nektar wordt verwerkt tot palmsuiker (Gula Djawa).

  Verder krijgen op deze oude plantage uitleg over hun producten door een van de nazaten van de Friese familie Meijer, die deze plantage in 1910 zijn begonnen.  Dit zijn o.a. koffie, cacao, pepersoorten, kruidnagels, kaneel en vanille. Wist je trouwens de de vanilleplanten met de hand bevrucht hier moeten worden door het ontbreken van kolibri's 

  We overnachten in de buurt van deze plantage.

  Optie : Sukamade eierleggende Schilpadden op het strand - Opitie € 50,-

  Avonturrlijke jeeprit sakamadezeeschilpadOm 12.00 uur ga je met een 4WD landrover in een avontuurlijke rit naar Sukamade waar je 's avonds naar het strand gaat om hopelijk een schilpad te zien die haar eireren komt leggen. Sukamade ligt in het Meru Betri Nationaal Park.

  De overnachting is een eenvoudige basic overnachting inclusief diner, ontbijt en lunch.

  Op de heenweg heb je een lunch en deze excursies wordt gemaakt met een gids.

  In de avond komen hier zeeschildpadden heen om eieren te leggen. ´s Avonds ga je samen met begeleidende Rangers opzoek naar de schildpadden. Dor het spoor dat ze achterlaten is dat niet zo moeilijk.
   eenvoudige accomondatieJe mag geen flits gebruiken bij het fotograferen, bij overtreding moet je het strand verlaten !!

  Als de schildpad haar eieren gelegd heeft en teruggekeerd is naar de zee worden de eieren opgegraven. Anders worden ze opgegeten door roofdieren. De eieren worden uitgebroed en na 6 weken weer in zee losgelaten.

  De schildpadjes zijn dan sterk genoeg en de kans op overleven is een stuk groter geworden.

  ´s Ochtends is het tijd voor, het leukste gedeelte van de trip. Je krijgt een emmer baby schildpadden mee om vrij te laten op het strand. Het is echt heel bijzonder om te zien hoe de schildpadjes over het strand de zee inrennen om aan hun eigen leven te beginnen.

  eileggende schil[padHierna rijden we naar een resort met zwembad waar we weer ons bij de anderen voegen, vlakbij de Ferry voor Bali

  Maandag 27 november 2023

  Na de lunch rijden we naar een resort met zwembad en hebben de dag om genieten van het resort het zwembad, massage of een wandeling langs de kust.

  Vrije besteding dag -Trekking de Ijen Crater - Blue Fire

  We kunnen genieten van het zwembad en de omgeving van onze villa en eventueel nog een wandeling maken door dit gebied. In de middag zullen de deelnemers van de excursie naar Sukamade zich weer bij ons voegen en zullen we belevenissen kunnen horen.

  Ijen krater zwavelwinningblue fire ijen craterHet is mogelijk om in de komende nacht het Blue Fire te zien, maar daarvoor vertrek je omstreek 24.00 uur naar de krater en je komt 's morgen terug. 

  De Ijen-vulkaan is beroemd om zijn blauwe vuur. Als u zelf van dit natuurspektakel wilt genieten.

  Er zijn maar twee plaatsen op de wereld, waar je dit schouwspel kan meemaken. Dat is hier of op IJsland.

  Bij deze trekking gaan we eerst ca 3 kilometer stijgend omhoog naar de krater. Boven op de krater met een gasmasker, daal je af naar de winplekken en het kratermeer. Denk er aan de afdaling in de krater is over ongelijke trap gevormd door stenen

  Zodra we terugkeren naar het hotel, kunnen we nog ontbijten en douchen voor we vertrekken naar de ferry voor Bali.

  Dinsdag 28 november 2023

  Ijen Crater- Verplaatsing naar Bali

  IJen krater meerIJenIndien je niet het Blue Fire wilt zien en alleen de IJen Crater

  Wil je geen nacht overslaan, kunnen we ook omstreeks 05.00 uur of 06.00 uur naar de Ijen-vulkaan vertrekken. In dit geval ziet u het blauwe vuur niet, maar kunt u het spectaculaire kratermeer en de zwavelmijnbouw nog steeds zien.  We zullen in dat geval het ontbijt als ontbijtbox meenemen.

  Rond 11.30 uur vertrekken we naar de ferry naar Bali.  Als we aankomen op Bali is het direct een uur later in de tijd, wegens het tijdsverschil. Onderweg naar onze luxe villa maken we een stop bij de Poort van Bali en een plaats waar vele apen zijn, hier zullen we ze voeren met wat bananen, altijd leuk voor de foto's.

  Dan rijden we naar onze luxe villa of hotel met zwembad aan zee, waar de verlenging Bali zes dagen zullen verblijven.  

  Buiten zwemmen kan je je heerlijk laten verwennen door een massage in de openlucht met zicht op zee en het geluid van de golven. Let op dit is geen hotel, zorg dus zelf voor shampoo en douchegel of neem dit mee uit een vorig hotel. Er worden niet dagelijks de bedden verschoond er zijn voldoende handdoeken en badlakens.

  Mocht je hierna terugvliegen naar Nederland ga je afhankelijk van de vluchttijd hiervan naar het vliegveld of overnacht je nog 1 nacht in de villa of hotel bij het vliegveld. Deelnemers, die terug naar Nederland overnachten mogelijk nog 1 nacht bij ons in de villa, afhankelijk van hun aantal en tijd van hun vlucht.

  Afhankelijk daarvan kunnen zij mogelijk de volgende ochtend nog mee met de vissersbootje de zee op om dolfijnen te spotten. Daarna maken ze nog een mooi rit door het gebied. Maar dit is geheel afhankelijk van de tijd van de terugvlucht.

  Afhankelijk van de vluchttijd heb je misschien nog een hele middag om van het strand of zwembad te genieten. 
  De eventuele lunch en diner dan zijn voor eigen rekening, maar in het vliegtuig heb je natuurlijk wel de maaltijden

 • Verlenging Bali

  Bali het Eiland van de goden

  Daar nog niets te vinden is over de IVV tweedaagse op Bali en ik niet de data weet van de tocht. Wil ik dit geddelte aanpassen zodra ik dat weet.

  Deze naam en nog enkele namen heeft dit eiland van Indonesië. Eiland van eindeloze rijstvelden, duizelingwekkende groentinten en duizenden heilige tempels: Bali; de parel van Indonesië. Meer dan 20.000 tempeltjes elk huis, kantoor e.d. hrelaxen in de tuineeft een tempel, waar voor elk familielid weer een tempel staat. Veel tijd wordt er gebruikt aan het dagelijks offeren van kleine offers in de vorm van mandjes van jonge palmscheuten met rijst, bloemblaadjes en wierookstokjes.  Bali is hindoestaans in tegenoverstelling van de rest van Indonesië die islamitisch is. 

  We hebben hier de eerste zes nachten in een prachtige villa of een hotel aan de Balizee

  Transfer naar een schitterende villa (alleen 2 pers. kamers) of hotel nabij Lovina met eigen zwembad direct aan zee

  Donderdag 30 november 2023

  Dolfijnen spotten 

  Dolfijnen spotten lovinavissersbootjes op BaliOm zes uur gaan we vanuit onze villa naar het strand van Lovina, daar haalt de “captain” ons dan op te wachten. Dan wordt de boot het in water gerold, en door het water het bootje in.

  Motor aan en richting naar de dolfijnen en we zijn zeker niet alleen, het krioelt van de bootjes. Maar zullen genieten van de dolfijnen die om ons heen duiken, tenminste als we geluk hebben.

  Want in 2013, 2015, 2016, 2017, 2018 hebben we volop dolfijnen gezien, terwijl in 2014 er geen enkele te bekennen was. Wel hadden we een mooie tocht op het water en zicht op blauwe zeesterren, zeeanemonen en zelfs en inktvis.

  Na het dolfijnen hebben we het ontbijt in onze villa en kunnen we genieten van ons zwembad of wat je dacht je om je op het geluid van de golven een heerlijke Balinese massage te ondergaan aan huis met zicht op de Balizee onder de luifel in onze prachtige tuin.trekking sambangan

  Vrijdag 1 december 2023

  Sambangan trekking de verborgen watervallen (optie € 25,-)

  Voor het eerst hebben we in 2015 deze trekking naar de Sambangan zeven watervallen gemaakt. 

  Een schitterende maar ook wel inspannende tocht. Je heb er ook een unieke plekken om te zwemmen. Er is keuze uit een lange (zware) trekking van ca 6 uren of de medium van ca. 4 uren. Maar ook een lichtere van ca. 2 uren.

  Mocht je je grenzen willen verleggen kan dat ook via een 10 meter lange natuurlijke glijbaan plons je vier meter dieper het water in of wat denk je van een sprong van meer dan 10 meter de diepte in. 

  Sambangan watervallen grensverleggend

  Dit allemaal onder profesionele begeleiding.

  Zie http://balijungletrekking.com/sambangan-trekking/

  Zaterdag 2 december 2023

  Vrije besteding optie boottocht en snorkelen Menjangan eiland of bij Lovina 

  Snorkelen op Menjangan eiland (optie ca. IRD 600.000 (ca 40,-) - Lovina geen extra kosten

  tempel op MenjanganMenjangan eiland is de beste plek om te snorkelen in Bali. Menjangan is een eiland wat deel uitmaakt van het Bali Borat National Park. Er wordt daarom streng gecontroleerd door instanties die de omgeving beschermen.menjangan snorkeling pemuteran

  Het water is hier echt kraakhelder en is echt stukken beter dan lembongan eiland en andere snorkel gebieden op Bali.

  Menjangan eiland is te te bereiken per boot vanaf o.a. Pemuteran (25 min).  We snorkelen op een paar plekken waarbij we op een plaats worden uitgezet en met onze snorkel/duikinstructeur naar de boot heen snorkelen en ons een prachtig schouwspel onder ons voorbij glijdt. Honderduizende vissen in allerlei kleuren een lust om te zien. Tussen de twee snorkelplekken in hebben we een lunch op de boot.

  Zondag 3 december 2023

  Boeddhistische tempel - Hot water springs - Terras rijstvelden Mayong en Muduk -  Sekumpul waterval - Chinese Tempel
  Optie  Mount Batur trekking

  Boeddhistische Tempel bovenin ziet het er uit of het de Borobodur is, maar dan in het klein. Voordat we de tempel  ingaan moeten we eerst een sarong om. Vandaar gaan we naar de Holy Hot Springs. Zwavelbaden. Het water komt vanuit beesten koppen het bassin in. De temperatuur is heerlijk en het water is warm.  

  Rijden we langs schitterende terras rijstvelden van Mayong en Muduk en dorpjes met vakwerkers. We stoppen bij een traditionele Bali Coffee Processing van Bali Agro toeristisch gebied. Dit is een plek om te genieten van het zien van vele groene tropische plantages. In deze plaats kunt u ook zien hoe je Balinese koffie te maken in een zeer traditionele manier met behulp van eenvoudige technieken. Wat meer is, is dat je ook een aantal voorbeelden van de koffie evenals lokale kruidenthee zal verkrijgen. Wat is speciaal is, dat je een kans is om de ongewoon bewerkte koffie te proeven. Deze opvallend verschillend soort koffie is de naam "Kopi Luwak 'van Bali. De koffie is van nature geproduceerd door middel van de natuurlijke hulp van civetkatten. Misschien is dit soort koffie is de duurste ter wereld. Hebben een lunch mogelijk boven op de berg.  Als het weer en tijd het toelaat bezoeken we nog een mooie waterval.

  Daarna rijden we naar Singaraja Harbour. Hier gebruiken we een drankje of lunch en bezoeken we nog een Chinese Tempel voor we weer naar huis rijden.

  Optie in de ochtend (nacht) optie Mount Batur trekking

  Mount Batur trekking (optie € 50,-)

  01.30 - 02.00: Pick up , Transfer naar het startpunt voor de wandeling
  03.00: Klein ontbijt bestaande uit een (bananen)pannenkoek, koffie en thee bij het startpunt
  04.00: Begin van de trekking van twee uur naar de top van Mount Batur begeleid door een ervaren Engels sprekende gids.
  05.00: Een korte stop voor drinken en snacks
  06.15: Aankomst op het hoogste punt van Mount Batur, we wachten hier op de zonsopkomst tijdens een ontbijt geserveerd met speciale vulkanische gestoomde eieren.
  07.00: Wandeling naar de eerste, tweede en derde krater van Mount Batur en wandeling terug naar beneden.
  09.00: Aankomst Lake Batur, stop voor drankje, fruit en verse organische vruchten
  10.00 uur: terugreis naar onze villa.

  Maandag 4 december 2023

  route Paddy Flied walkUbud - Bedugul - Belulang Paddyfields Walk (5 -  12,5 - 15 km) Boeddhistische Tempel

  Nemen afscheid van ons verblijf en rijden we naar Bedugul. Bedugul ligt aan de zuidoever van het Bratanmeer. In een schilderachtige omgeving ligt de tempel PuraUlunDanu, een geliefd object om te fotograferen. In het nabij gelegen plaatsje Candi Kuning liggen de Botanische tuinen waar u kunt genieten van talrijke wilde orchideeën. 

  Dan gaan we een wandeling maken de Belulang Paddyfields Walk. Fde route is 15 km, maar kan in gekort worden tot 12,5 of 5 km.
  We nemen wel wat te drinken mee voor onderweg.

  Ons verblijf ligt midden tussen de rijstvelden en toch maar 500 meter van het centrum van Ubud. Elke avond zijn daar dansoptredens en muziekvoorstellingen.

  In de avond raad ik aan een bezoek te brengen aan een van de vele soorten show zoals een de Apen vuurshow of een schaduwpoppen show of een van de vele muziek en dansshows. Vergeet niet een echte Balineese massage te nemen.

  Dinsdag 5 december 2023

  rijstterrasvelden

  Ubud - Heilige apen tempel/bos - trekking Goa Gajah, Kecak Ramayana Trance en Fire show

  apenbosDeze dag wandelen we naar het Monkey forest met de Apentempel, waar we een rondwandeling doorheen maken. Over enkele paden, die door dit forest heen gaan. We zien de tempels voor de begravenis en voor de crematiestrekking Goa Gajah zandsteengravrurestrekking Goa GajahDaarna rijden we naar Goa Gajah, ook wel Olifantsgrot genoemd. Hier krijgen we een sarong om en bekijken we de grot en enkele tempel gebouwen.

  Maar het hoogtepunt van dit is een trekking naar de rivier. trekking Goa Gajah 1Een verborgen trekking, die je niet door de gidsen ter plaatse aangeboden wordt. Je ziet oude beeldenissen in de zandrotsen en wandelt door een bamboebos en over bruggetjes. Afhankelijk van de waterstand kunnen we tot in de diepe in de kloof gelegen rivierbedding

  KECAK FIRE DANCE UBUDbali ubud pura dalem fire 2Op ons programma in Ubud zal inbegrepen zijn een voorstelling van een Kecak Ramayana Trance en Fire show. Tijdens deze show wordt het geluid niet met instrumenten gemaakt, maar door menselijke stemmen (Kecak) Er wordt een episiode uit de geschiedenis van Ramayana uitgebeeld, van deze show ontvang je een Nederlandse beschrijving vooraf.  De show eindigd in een show waarbij een danser in trance door het vuur danst. Een aparte belevenis om Campuhan Ridge Walkdit mee te maken. 

  Woensdag 6 december 2023

  Campuhan Ridge Walk 

  Vandaag beginnen vroeg aan on ze wandeling voor het ontbijt. de wandeling duurt ca. 2 uren inclusief een rust bij Karsa Kafe en is ca 5 kilometer totaal. De rest van de dag kan je besteden aan het bezoeken van de markt of ergens een terrasje te pakken of een Balinese massage. Of dingen die leuk vindt.

  Donderdag 7 december 2023

  Wandeling Penglipuran Village 

  Penglipuran is uitgeroepen tot een van de schoonste dorpen ter wereld, samen met Giethoorn in Nederland en Mawlynnong in India. We gaan terug in de tijd naar Penglipuran Village, een traditionele Balinese banjar in het Bangli-regentschap.

  Vrijdag 8 december 2023

  Kuta Beach - Tanah Lot

  Tanah Lot baliVerplaatsing naar Tanah Lot en Kuta Beach waar we tegen het middag uur aankomen.
  Misschien nog even nagenieten van de zonsondergang aan de Beach van Kuta voor we naar het vliegveld gaan. 

  Het zit er dan echt op, want in avond of de nacht vliegen we weer terug naar huis.

  Zaterdag 9 december 2023

  Terugkomst Nederland

Bijzonderheden

Inbegrepen Basis reis Indonesië

 • Vliegticket Amsterdam - Indonesië vv
 • Overnachtingen inclusief ontbijt op 2 persoonskamer
 • De gezamelijke lunch en de meeste diners (Op vrije dag zelf verzorging)
 • Stadswandeling en rondrit met fietstaxi (becak) inclusief entreegelden ca. 7 uur
 • Inschrijfgelden IML-tocht Joga Heritage Walk
 • Welkomstdiner Joga Heritage Walk
 • Afscheidsparty met diner
 • rit met paardekoetsje (Dakar)
 • In Yogjakarta crew en walkersrijsttafel in ViaVia
 • Nederlandse begeleiding en regelmatig een Engelstalige gids
 • Fooien voor de gidsen en chauffeurs.(gebruikelijk voor gids USD 3 en chauffeur USD 5 per dag.)
 • Donatie Asia Care Foundation

Inbegrepen Reisgedeelte A

 • Toegang Jatijjajar Cave
 • Boottocht Pangandaran
 • Excursie Groene Canyon Pangandaran
 • jungletocht Pangandaran
 • Kampoeng Naga (Dragon Village).
 • Cangkuang-tempel
 • Museum Gedung Sate
 • Optreden Saung Angklung Udjo
 • Wandeling Dago Pakar.


Inbegrepen Reisgedeelte B

Verlenging Solo

Verlenging Bromo - Malang 

 

 • Wandeling berggebied met gids naar Tawangmangu
 • Treinreis 1e klasse Solo - Malang luxe klasse
 • Rondwandeling malang en dinershow
 • Excursie Bromo Tengger Semeru National Park
 • Overnachting Villa en wandeltocht plantage
 • Tijdens de Bromo Tengger Semeru National Park overnachten wij in accommodaties met eigen toilet en douche
 • Transfer Ferry - Airport Denpasar
 • Evt. binnenlandse vlucht naar JakartaVerlenging Bali
 • Vliegticket Bali - Amsterdam
 • Ferry en transfer Java - Bali 
 • Overnachtingen en alle maaltijden in onze luxe Villa
 • Dolfijnspotten
 • Trekking Sambangan met de 7 verborgen watervallen
 • Kecak Ramayana trance en fire show
 • Monkey Forest en Goa Gajah wandeling
 • Nederlandse begeleiding en regelmatig een Engelstalige of zelfs Nederlandse gids
 • Fooien voor de gidsen en chauffeurs ( gebruikelijk voor gids USD 3 en chauffeur USD 5 per dag.)


Niet inbegrepen

 • consumpties
 • diners en lunch tijdens een dag vrije besteding.
 • Borobudur Sun Rice Tour
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Fooien

In Indonesië doet men alles voor u met een glimlach, maar er wordt altijd gerekend op een tip als u bijv. een foto maakt van een rijstplukster, als men u helpt bij het oversteken. Vooral in de toeristische sector is men afhankelijk van de fooi. Voor kamermeisjes is een fooi van ongeveer IDR 10.000 per dag gebruikelijk. Een taxichauffeur verwacht een fooi van maximaal IDR 5.000 een bellboy ongeveer IDR 5.000 per koffer/tas. of als men uw koffer in uw kamer heeft afgeleverd. Het is aan te raden om een aantal briefjes van 5.000 en 10.000 Rupiah bij u te dragen, zodat u altijd iets kleins bij de hand heeft. Een bezoek aan een openbaar toilet kost ca. Rp. 2.000

In de restaurants wordt er over het algemeen al een service charge in de rekening verwerkt. Dus houdt rekening er mee, dat er 21% toeslag wordt berekent op uw maaltijd of drankje (Biertje) . Als dit niet gebeurd, dan is een fooi van 5-10% gebruikelijk.

Aanbevolen vaccinaties Indonesië volgens GGD

DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
Buik tyfus
Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

Een mooi overzicht over vaccinaties en hygiene vind je op de website van de villa Pelangi, welke we huren voor de verlenging op Bali

Paspoort

Dient nog minimaal 7 maanden geldig te zijn bij aankomst in Indonesië 

Reisomschrijving

  Let op de prijzen nog van 2020 (koers 2019) en ticketprijzen bij 8 pers bij 12 pers
       
 9 t/m 18 november 2020  Vliegtickets Amsterdam- Jogyakarta. Op basis van 2 persoonskamer met ontbijt, lunch, en de meeste diners, alle excursies, inschrijfgelden,  binnenlandse vlucht.
(niet inbegrepen fooien/toegangsgelden zie onder)
€ 2215,-*  € 2180,-* 
9 t/m 20​november 2020 Inclusief Solo  - Novotel Solo op basis van 2 persoonskamer met ontbijt, lunch, en de meeste diners, alle excursies, inschrijfgelden,  Vliegtickets Amsterdam- Jogyakarta en Solo - Amsterdam (niet inbegrepen fooien/toegangsgelden zie onder) € 2395,- € 2340-
  1 persoonskamers op aanvraag va. € 520,- va. € 520,-
 9 t/m 29 november 2019

Inclusief verlenging Malang Safari Vulkanen Bromo, Kalibaru​
Op basis van 2 persoonskamer met ontbijt, lunch, en de diners, alle excursies, inschrijfgelden, Bromo excursies, eventuele binnenlandse vlucht. (niet inbegrepen fooien/toegangsgelden zie onder)

 € 2995,-*  € 2870,-*
Optie Sukamade Tour Inclusief: Jeep, - Local Gids, Lunch Box,  Diner,  Ontbijt, 1 nacht in Basic kamer te Sukamade, Begeleiding parkwacht, Permit Politie,  Donations,  Entree gelden € 50,- p.p. (bij 4 pers)  
 27 november t/m 7 december 2019 Verlenging met Bali  (10 dagen)
verblijf o.a. in luxe huis met eigen zwembad direct aan de Balische Zee (incl. alle maaltijden), vervoer, ferry, vlucht vanaf Bali, excursies, verschillende trekkings. hotel te Ubud
 € 645,- (2 pers kamer delen)
1 pers kamertoeslag € 200,-
€ 645,- (2 pers kamer delen)
1 pers kamertoeslag € 200,-
       
Optie IJlen Tour Inclusief: Jeep, - Local Gids, option Blue fire € 25,-/ € 35,-  
Fooien en entreegelden

Indonesië is een land, waar men leeft van de fooien (bestaat hun salaris voor een groot deel uit fooi) voor alles verwacht men een fooi.

Dus legt elke ochtend op uw kussen 5000 IRD neer voor het kamermeisje en geef per koffer een 5000 IRD voor het bezorgen of ophalen van je koffer na uw kamer. Probeer hierop niet te besparen, we hebben het over bedragen van rond de 30/35 cent.

Ook de toegangsprijzen tot alle natuurparken zijn afgelopen jaar door de regering met meer dan 200% verhoogd. De fooien voor de gidsen, chauffeurs en toegangsprijzen dolfijnen spotten, watervallen, natuurparken, paleizen, e.d. zullen vanuit een pot betaald worden. Hiervoor dient men bij aankomst 50% van 2.500.000 IRD ( = ca € 150,-) en de rest binnen een week aan de reisleiding te betalen.

€ 150,-=IRD 2.500.000 (dit bedrag ter plaatse contant betalen aan de reisleiding)

Dit is nu voor de reis van 9 t/m 21 november € 70,-  (IRD 1.000.000

 
26 november t/m 7 december 10 Daagse vakantiereis naar Bali (zie programma verlenging Bali) Inclusief vlucht Amsterdam - Bali € 1575,-* € 1575,-*
       
  Verlenging met Korea-Japan-Taiwan of Taiwan  Zie bij Taiwan  
 
     
   
   Verlenging  met wandelreis Thailand of stopover Singapore of Dubai mogelijk    


*Deze prijs is geschat aan de hand van vliegticket op april 2020
De prijs is tevens afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers (=vervoer) en de prijs van de vliegticket en de koers van de Euro.
Mocht er door een vroege boeking een goedkopere vlucht mogelijk zijn wordt dat met je verekend.
De aanbetaling voor deze reis is € 1200,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 2000,- i.v.m. vastleggen van de vliegtickets en de excursies

Indien een verlenging gewenst dit direct aangeven, zodat daar met bestellen van de vliegtickets mee rekening gehouden kan worden.  Mocht b.v.  een hogere klasse willen vliegen kan dat natuurlijk ook geregeld worden, maar geef dat wel op bij aanmelding, want omboeken brengen hogere kosten mee.

Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- c.q € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Indonesië reis of naam van de reis.
Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 

Meld je aan

 


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

https://www.dewandelsite.nl/algemeen/folder_DE_WANDELSITE.pdf

Nieuws

 • Airbornepad Market Garden wandelingen

  AIRBORNEPAD MARKET GARDEN Het Airbornepad Market Garden is een lange afsta...

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen Korea - Japan – Taiwan

  Ja waar ben ik aan begonnen om met zo groep op pad te gaan. Maar had al met iedereen van de groep kennisgemaakt tijdens een Info e

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.