Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

IML Jogja Heritage Walk Indonesie - IVV

WANDELREIS INDONESIË - INTERNATIONAL IML- IVV HERITAGE WALK YOGJAKARTA - IVV WALKS BALI

Data: 12 november 2023 t/m 30 november 2023
Programma 

28 november t/m 9 december 2023 
Verlenging Bali   Deze reis kan ook apart geboekt worden

BALI 2023 DAT LIJKT ME WEL WAT

"Hi theo. We still have no idea whether we will arrange an IML Walk this year since we are still waiting answer from our govt. Indonesia has the same situation in europe as well, even tho we are trying to open our borders. But for sure we are counting on 2023. Thank you for your attention and yes we hope that we sill meet again soon. Warm hugs from me and friends here"

Tot 17 juli 2022 was Indonesie gesloten en nu is er 1 vlucht per week vanuit Amsterdam naar Jakarta,
Ook de prijzen moeten opnieuw gecaculeerd worden door Java travel. Helaas was de koers in 2019 was 1 euro IDR 17.500 terwijl nu de koers is  IDR 15.250 ( Dus ca 2000 IDR minder waard) 

Bali INternational Heritage WalkIk heb nieuwe elementen kunnen opnemen in het programma. Tijdens deze periode wordt er ook een nieuwe IVV wandeltocht georganiseerd op Bali, en daarnaast ben ik van plan om zelf nog twee wandelingen te organiseren in Ubud.

Sinds 2019 hebben we voor onze overnachtingen in Yogjakarta gekozen voor B&B Ada Wakatu, en dit is ons uitstekend bevallen. Ook voor 2023 wil ik hiervoor kiezen. Er is ook de mogelijkheid om tegen een meerprijs te kiezen voor een hotel.

Dit jaar staat de Jogja Internationale Heritage Walk in Yogjakarta, Indonesië, voor de achtste keer op mijn programma. Ik ben helemaal verkocht aan de prachtige tocht, de mooie omgeving en vooral het hartelijke ontvangst. Dit is voor de eerste keer opgenomen in mijn wandelreizenprogramma als IML wandeltocht in 2013, en toen namen we met een groep van 14 personen deel aan dit evenement. In 2016 waren we er zelfs met 25 personen.

Dit is een wandelvakantie waar iedereen met zeer positieve herinneringen op terugkijkt, zoals blijkt uit de berichten in het gastenboek. De wandelingen vinden altijd plaats in de vroege ochtenduren wanneer het nog wat koeler is. We beginnen om 6 uur 's ochtends, dus we ontbijten en gaan dan naar de startplaats.

De gemiddelde nachttemperatuur is 25 graden, terwijl de dagtemperatuur tussen de 30 en 36 graden ligt. Zorg dus altijd voor voldoende drinkwater tijdens alle wandelingen. Tijdens de tweedaagse wandeling zijn er talloze drinkposten beschikbaar. Het is moessonseizoen, dus er kan regelmatig een korte maar hevige bui vallen, vooral in de namiddag en avond.

Op verzoek is het mogelijk om deze reis achteraf te verlengen met een aantal mogelijkheden. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden, maar doe dit wel voordat u boekt. Het is ook mogelijk om deze reis te combineren met reizen naar Korea, Japan en Taiwan, zodat u in één keer vier IML-stempels kunt verzamelen.

Reisprogramma 
 

Zondag 12 november 2023

Vlucht vanaf Amsterdam  - Jakarta

Vanaf Schiphol vlieg je via Dubai naar Jakarta

Maandag 13 november 2023

Aankomst in Jakarta

Op 13 november In de middag gaan we samen de rest van de groep die uit Taipei  naar Jogjakarta

Aankomst Yogjakarta  -  overnachting

Aankomst Jogjakarta .Op de vluchthaven Jogjakarta worden we opgevangen en naar onze eerste overnachting  in een B&B met zwembad op een twee persoonskamer.

Dit jaar is er wederom gekozen voor overnachtingen in het Ada Waktu resort, dat op ongeveer 7 kilometer van het centrum ligt en voorzien is van een zwembad. De kamers hebben een eigen badkamer en het ontbijt is inbegrepen. Het resort wordt beheerd door Willie en Arie, die zowel de Belgische als Indonesische nationaliteit hebben.

De villa ligt op het platteland, net ten zuiden van Jogjakarta, de culturele hoofdstad van Java. Hier kunt u genieten van de stilte, de geluiden van de natuur en de frisse lucht. De tropische tuin is voorzien van een groot overflow zwembad waar u heerlijk kunt ontspannen, terwijl de vlinders en honingvogels zich tegoed doen aan de nectar van de kleurrijke bloemen. De pendopo, een traditioneel overdekt paviljoen, biedt beschutting tegen de middagzon. De ligstoelen nodigen uit tot ontspanning. Achteraan in de tropische tuin bevindt zich een tuinpoortje dat toegang biedt tot het traditionele Indonesische erf, met een groententuin, tropische fruitbomen zoals papaya, mango, bananen en ramboetan, en dieren zoals kippen, eenden en ganzen.

Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om een Batik atelier en zilversmederij in Yogjakarta te bezichtigen.

Dinsdag 14 november 2023

Selogriyo - Borobudur

SelogriyoSelogriyo tempel

Vandaag gaan we naar Selogriyo waar we een wandeling maken naar een kleine tempel. Het hoogtepunt van onze trip is echter niet zozeer de tempel zelf, maar de pittoreske omgeving waar we doorheen wandelen om er te komen. Tijdens de tocht door de mooie rijstterrassen kun je genieten van het prachtige uitzicht.

De lichte wandeling naar de tempel duurt ongeveer twee uur en voert je langs rijstvelden en weelderige vegetatie. Overal om je heen zie je mensen aan het werk. Het is mogelijk dat je ook vluchten met duiven zult zien, wat hier erg populair is. We zullen hier onze lunch op traditionele wijze nuttigen.

Vanaf het tempelgebied heb je een prachtig uitzicht op Mount Sumbing, die in het westen gehuld is in nevels, en op de groene terrassen. We zullen overnachten in Rumah Dharma, een mooi resort met zwembad dat in de buurt van de Borobudur ligt.

Woensdag 15 november 2023

Desa Candirejo -Yogyakarta Optie: Sunrise Borobudur Sun Rise Tour

BorobudurBoroburOptie : In de vroege ochtend, rond 04.00 uur, gaan we naar het tempelcomplex om bij zonsopgang het park te bezichtigen. Door dit vroege tijdstip kunnen we de drukte vermijden. Na ons bezoek keren we terug naar ons hotel voor het ontbijt.

Later op de dag rijden we naar Desa Candirejo, waar we een Dokor-rit maken in paardenkoetsjes en een aantal huisambachten bezoeken. We zien hoe men zwart vulkaanzand uit de rivier wint voor de bouw en krijgen een muziekles op Gambalan. De lunch gebruiken we bij de lokale bevolking.

Na de lunch keren we terug naar onze B&B in Yogyakarta.

Donderdag 16 november 2023

2 Excursies opties: Yogjakarta of tocht naar Diengplateau - 's avonds diner Via Via

 Batik een huisvlijt in Jogjakarta  Ondergrondse gangenstelsel Sultan's Palace naar Water castle  Becak Yogyakarta

 

 

 

 

 

We starten onze tour in Yogyakarta vanuit Prawirotaman, waar we per traditionele becak (fietstaxi) naar Kraton, het Sultan's Palace, rijden. Vanuit het bakje voor op de fiets heeft u een goed zicht op de drukke wegen van Yogyakarta. Maakt u zich geen zorgen, want de becak-bestuurder is een ervaren rijder en rijdt deze route dagelijks. Hij vertelt u graag meer over zijn stad. Aan alle kanten bruist het van het leven. We rijden langs kleine marktjes, moskeeën en door de smalle straatjes van Kraton. Bij aankomst bij het Sultan's Palace heeft u de tijd om rond te kijken in het paleis van de Sultan. Het ommuurde paleis van de sultan, het kraton, stamt uit 1755. Sultan Hamengkubuwono I is de ontwerper van het kraton en tegelijkertijd de stichter van het koninkrijk Ngayogyakarta.

Na het bezoek aan het Sultan's Palace gaan we verder naar Tamansari Water Castle, waar u wederom de tijd heeft om rustig rond te kijken in deze oase van rust midden in het centrum van Yogyakarta.

U kunt ervoor kiezen om hier in Kraton te lunchen bij een lokaal restaurantje, waar de heerlijkste gerechten worden bereid, zoals Soto Ayam, Nasi Goreng of Ayam Goreng. Als u liever een westerse maaltijd heeft, dan kunt u terecht bij de volgende stop, Malioboro Street. We rijden van Kraton langs het postkantoor en het museum naar Jalan Malioboro. Deze straat is het levendige centrum van Yogyakarta met vele souvenirwinkeltjes, restaurants, hotels, een aantal warenhuizen en een McDonald's en KFC! Als u liever een lokaal gerecht probeert, kunt u bijvoorbeeld Gudek proberen, dit is een traditioneel gerecht uit Yogyakarta.

OPTIE 2. Dienplateau (Mocht je al eerder in Yogjakarta geweest zijn)

We vertrekken om middernacht naar het Diengplateau. De autorit duurt ongeveer drie uur. Vanaf de voet van het pad dat naar de top van de Sikunir-heuvel leidt, duurt de wandeltocht naar het uitzichtpunt voor de zonsopgang ongeveer 20-30 minuten. Op een heldere dag kun je tot wel acht vulkanen zien vanaf de top van de heuvel. Na de zonsopgang boven het Diengplateau ga je vanaf de top van Sikunir via de heuvel Batu Pandang naar het meer Telaga Warna.

Het Telaga Warna-meer staat bekend als het "kleurrijke meer" vanwege het vermogen om verschillende kleuren aan te nemen. Soms is het groen, paars, geel of zelfs alle kleuren van de regenboog! Dit fenomeen wordt veroorzaakt door het hoge zwavelgehalte van het water en vindt plaats wanneer de zon erop schijnt. Vanaf Telaga Warna ga je naar de Sikidang-krater, een open zwavelkrater met brullende stoom en boos bubbelende modder. Het landschap rond de krater is hobbelig en stoffig, waardoor je het gevoel hebt dat je op een andere planeet bent beland. Niet ver van de krater bezoeken we het tempelcomplex Arjuna, waar zich acht kleine hindoetempels bevinden die teruggaan tot de 7e eeuw.

's Avonds rond 19.00 uur gaan we naar een restaurant voor een gezamenlijk diner met ons travelteam en verschillende Indonesische vrienden die we de voorgaande jaren hebben ontmoet.

Vrijdag 17 november 2023

Friendship Walk - Welcome party

Prambanan Yogjakartalangs rijstvelden

In de ochtend zullen we deelnemen aan de Friendship Walk van 10 kilometer, die plaatsvindt op een permanente IVV wandelroute door het prachtige landelijke gebied van Turi Village in Sleman.

's Avonds is er een welkomstdiner met optredens, waarbij alle landen worden verwelkomd. Het is een sfeervolle gelegenheid die je niet wilt missen!

Zaterdag 18 november 2023

1e wandeldag IML walk Jogja Prambanan Tempelcomplex

verzorgingsposten inheemse productenBegin om 06.00 uur met de 5-10-20 km wandeltocht door het Prambanan Tempelcomplex. Vervolgens lopen we door rustige dorpjes, langs rijstvelden en tabaksplantages waar de lokale bevolking hard aan het werk is. Langs de route worden we verwelkomd door schoolkinderen en kunnen we genieten van mooie ossewagens en heerlijke hapjes, terwijl we vriendelijke mensen ontmoeten.

De bewoners zijn gastvrij en bieden vaak lokale producten aan. Er zijn voldoende verzorgingsposten waar we water, inheemse producten en fruit kunnen krijgen. Bij deze posten wordt vaak muziek gemaakt en scouts zorgen ervoor dat we de juiste route volgen gedurende de hele wandeltocht.

Inbegrepen
1. Lunch
2. Free tropical fruit, mineral water, and soft drink langs de route
3. Cool pack
4. T-Shirt (1 pcs, European size)
5. Goodie bag
6. Prambanan Temple entrance fee
7. Royal Medal (for those who choose 20 km for two days and
attend Farewell Party)

Zondag 19 november 2023

2e wandeldag IML-walk Jogja Turi 

Langs veldenStart om 06.00 uur 5 -10- 20 km (IML=20 km) Turi City.

schoolkinderen langs de route

's Avonds afscheidsparty om 19.00 uur in Yogkakarta

AfscheidspartyMet een traditioneel diner op een schitterende locatie sluiten we dit wandelfeest af. 

Waar de deelnemers,die de IML-tocht 2 dagen hebben voltooid worden gehuldigd met de Royal Gold Medaille.

Programma West-Java (dus richting Bandung)

Maandag 20 november 2023 

Cemara Sewu Bantul and Jatijajar cave

We rijden eerst naar Cemara Sewu in Bantul, waar we een prachtig strand zullen bezoeken met vele pijnbomen.

Deze cypressen zorgen voor een mooie omgeving en er is zelfs een steegje en brug waar je mooie foto's kunt maken.

Daarna rijden we verder naar de Jatijajar-grot, die bekend staat als de meest interessante grot in Midden-Java vanwege zijn prachtige druipsteen- en stalagmietformaties. In de grot staat ook het Kamandaka-standbeeld, dat een eigen legende heeft en zeker de moeite waard is om te bekijken.

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en geologie, is dit een must-see attractie tijdens je bezoek aan Midden-Java.

Overnachting : Hotel Dafam Cilacap of een ander

Dinsdag 21 november 2023 

Cilacap – Pangandaran

In de ochtend varen/rijden we van Cilacap naar Pangandaran. 
Misschien is het een leuk idee, maar ook heel leuk, om een ​​deel van de tocht per kanaal boot (4 uur) te doen. 
Op deze lange boot is geen toilet, maar ik begrijp dat die op verschillende plaatsen even stopt.
Een verhaal van Kees Travel over de tocht alleen in andere richting is wel leuk om te lezen.
In dat geval zien we je weer in de haven van Kaliputjang van waaruit we samen onze reis vervolgen. 
Wil je liever de hele reis met de auto doen, dan kan dat ook. 

Overnachting in Pangandaran

Hotel pangandaran : Nyiur Indah Beach Hotel of het Arnawa Hotel

Green CanyonWoensdag 22 november 2023 

Green canyonPangandaran - Green Canyon

Pangandaran is een populaire toeristische bestemming gelegen aan de zuidkust van het Indonesische eiland Java. Het biedt bezoekers een mix van prachtige stranden, adembenemende uitzichten op de zee, traditionele dorpsactiviteiten en spectaculaire natuurlijke attracties.

Een van de belangrijkste attracties van Pangandaran is de Green Canyon, ook bekend als Cukang Taneuh. Het is een prachtig natuurgebied met een kristalheldere rivier omringd door weelderige bossen en indrukwekkende kalkstenen kliffen. De beste manier om de Green Canyon te verkennen, is door een boottocht te maken op de rivier en de prachtige landschappen te bewonderen terwijl je door de smalle kloof vaart.

Green Canyon brugNaast de natuurlijke schoonheid heeft Pangandaran ook een rijke cultuur en tradities die te zien zijn tijdens een dorpstour. Tijdens deze tour kun je de lokale bevolking ontmoeten en hun ambachtelijke vaardigheden observeren, zoals het maken van gula jawa, een traditionele Indonesische suiker, en houten poppen die uniek zijn voor deze regio.

Kortom, als je Pangandaran bezoekt, zijn er talloze activiteiten om van te genieten, van ontspannen op het strand tot avontuurlijke activiteiten zoals de Green Canyon ontdekken en culturele ervaringen zoals de dorpstour. Het is een bestemming die je niet mag missen als je Java bezoekt

Overnachting in Pangandaran

Donderdag 23 november 2023 

Reuze VaraansPangandaran - jungletocht

Pangandaran is een populaire bestemming vanwege de jungletochten die je kunt maken in het Pangandaran nationale reservaat. Deze tocht biedt bezoekers de mogelijkheid om verschillende soorten flora en fauna te ontdekken, zoals exotische vogels en diverse apensoorten. Als je geluk hebt, kun je zelfs herten tegenkomen die op zoek zijn naar hun voedsel in de dichte jungle.

Voor degenen die liever ontspannen, is het prachtige strand van Pangandaran een must-see. Het strand biedt de perfecte gelegenheid om te zonnebaden, te zwemmen in het heldere water en te genieten van de frisse zeelucht. Het is ook een geweldige plek om te surfen of om te leren surfen bij de lokale surfschool.

By Kondephy - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18666682Naast de prachtige natuurlijke attracties heeft Pangandaran ook een bloeiende visserijgemeenschap. Als gevolg daarvan zijn er tal van restaurants die dagelijks verse zeevruchten serveren. Het proeven van deze heerlijke lokale delicatessen is een must-ervaring tijdens je bezoek aan Pangandaran.

Kortom, Pangandaran biedt voor elk wat wils.

Overnachting in Pangandaran.

Vrijdag 24 november 2023 

Pangandaran – Garut / Cipanas

Kampoeng Naga (Dragon Village). In de ochtend beginnen we aan onze reis naar Garut/Cipanas. 
Kampung Naga

Onderweg maken we een tussenstop bij Kampoeng Naga (Drakendorp), gelegen in de Indonesische provincie West-Java.

Dit dorp heeft bewust afstand genomen van modernisering en behoudt een levensstijl die diepgeworteld is in een spirituele verbinding met de natuur.

Het bezoek biedt ons de gelegenheid om te leren over de lokale tradities en verhalen, en om te zien hoe de gemeenschap is ontstaan en gevormd.

's Avonds kunt u ontspannen in het warmwaterbronzwembad van uw hotel, om de volgende dag weer fris en uitgerust verder te gaan met de reis.

Het is goed om te weten dat het bezoeken van Kampoeng Naga gepaard gaat met respect voor de lokale cultuur en tradities. Het is daarom belangrijk om gepaste kleding te dragen en de gewoonten van de lokale gemeenschap te respecteren.

Overnachting in Garut/Cipanas.

Option Hotel in Cipanas Garut : Kampung Sumber Alam Garut

Zaterdag 25 november 2023 

Garut/Cipanas – Bandung/Kawah Putih

Kampung Leles CangkuangKampung Leles Cangkuang

's Ochtends bezoeken de reizigers de berg Papandayan. Onderweg naar Bandung maken ze een tussenstop in Kampung Leles, waar de lokale bevolking de islam onderwijst en verspreidt naar de omliggende gemeenschap. Kampung Leles ligt precies in Kampung Pulo, waar de voorouders van de bewoners tot op de dag van vandaag nog steeds wonen.

Kampung Pulo is een traditioneel dorp dat lijkt op een eiland, omdat het midden in een meer ligt. Het dorp bestaat uit zes huizen die recht tegenover elkaar staan, drie aan de linkerkant en drie aan de rechterkant, plus een moskee. Slechts zes families wonen in het dorp, wat het tot een unieke en intieme bestemming maakt.

Om de Cangkuang-tempel te bereiken, die aan de rand van het meer ligt, moeten bezoekers traditioneel vervoer gebruiken dat gemaakt is van bamboe en een rakit (vlot) wordt genoemd. Het duurt slechts 15 minuten om over het meer te varen, en deze reis is de moeite waard vanwege de prachtige omgeving. Vanaf het vlot hebben de reizigers uitzicht op de donderberg, die nog steeds zichtbaar is, ook al ligt hij ver weg.

De Cangkuang-tempel is de enige tempel in West-Java die zich op een eiland bevindt. Het is gebouwd in de 8e eeuw en staat bekend om zijn unieke architectuur en oude geschiedenis. Bovendien is de tempel omgeven door weelderige vegetatie en biedt het een rustige en serene omgeving voor bezoekers.

Kampung Leles en Cangkuang-tempel bieden samen een unieke culturele en natuurlijke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke en off-the-beaten-track bestemming in West-Java.

Hotel : Kawah Putih : Grand Sunshine Resort Convention

Zondag 26 november 2023 

Kawah Putih -  Bandung - Gedung Sate, Saung Angklung Udjo

Kawah Putih is een kratermeer gelegen op een hoogte van ongeveer 2434 meter en wordt gevormd door de krater van de vulkaan Patuha, gelegen in West-Java, Indonesië. Dit meer is een populaire toeristische attractie vanwege de unieke kleur van het water, dat varieert van witachtig tot groenachtig. Het wordt veroorzaakt door de hoge zuurgraad van het water, dat rijk is aan zwavel en andere mineralen.

By I, Anton Leddin, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2223315Naast het bezoeken van Kawah Putih, kunt u ook een korte wandeling maken door de theeplantages in Rancabali, om te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving van Bandung. Bandung, ook wel bekend als de 'Paris van Java' vanwege zijn Europese sfeer, ligt tussen vulkanen en weelderige theevelden. Het is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur, en er is veel te ontdekken.

Een ander hoogtepunt van Bandung is Gedung Sate, een iconisch gebouw dat een erfenis is uit de Nederlandse koloniale periode. Het gebouw heeft een elegante en betoverende Indo-Europese architectonische stijl en wordt omringd door prachtige tuinen. Bezoekers kunnen het museum bezoeken dat zich in het gebouw bevindt en meer te weten komen over de geschiedenis en architectuur van Gedung Sate. Het museum biedt een audiovisuele weergave en een 3D-replica van het gebouw.

In de middag kunt u de bamboeschool van Saung Angklung Udjo bezoeken, waar u kunt genieten van traditionele dansen en muziekvoorstellingen met de Angklung, een instrument gemaakt van bamboe. Bezoekers kunnen deelnemen aan een Angklung-orkest of een interactieve workshop volgen om zelf Angklung te leren spelen. De sfeer van de voorstelling is Soendanees en maakt een blijvende indruk op bezoekers.

Kortom, Bandung biedt een mix van prachtige natuur, rijke cultuur en geschiedenis, en levendige attracties die uniek zijn voor de stad en de regio.

Overnachting :  Bandung City : Arion Swiss Bell In Hotel

Maandag 27 november 2023 

Wandeling Dago Pakar (onder voorbehoud i.v.m. met de vlucht naar Bali)

Vroeg in de ochtend zullen we een prachtige wandeling maken van ongeveer 6 kilometer door een adembenemende kloof van Maribaya naar het Dago Theehuis. De omgeving van de kloof is ook zeer de moeite waard: bij de ingang zijn er watervallen te zien en zijn er warmwaterbronnen waarvan het water wordt gebruikt voor een openbaar zwembad. Als u verderop gaat, kunt u de grootste waterval bezoeken, maar hiervoor dient u wel extra te betalen. Let wel op de lelijke ijzeren brug die tegenover de lip van de waterval is gebouwd.

Het uitgangspunt van de wandeling is bij de brug en het pad slingert naar beneden door de kloof en de bossen. U passeert onderweg de tunnels die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt door de Japanners. De Dago waterval ligt onder een prachtig bamboe struikgewas.

Aan het einde van de wandeling wacht het Dago Theehuis op u. Hier kunt u genieten van uw eigen tafel onder een rieten dak en van een spectaculair uitzicht over de stad Bandung. Het theehuis is namelijk gelegen aan de rand van Bandung en biedt daarom een panoramisch uitzicht. Vergeet niet te genieten van een heerlijke kop thee terwijl u geniet van het uitzicht en de rustgevende omgeving.  

Vlucht Bandung - Denpasar voor de deelnemers Korea - Japan - Taiwan en Indonesië en de verlenging Bali

We reizen naar Bali om om 16.35 uur uur op de airport moeten zijn voor hun vlucht naar Denpasar. Waar de deelnemers voor Amsterdam in de nacht vertrekken. w
Deelnemers  voor Bali overnachten een nacht bij de Airport en in de ochtend rijden we naar onze  villa aan de Balizee

Dinsdag 28 november 2023  
Vlucht Bali - Amsterdam

Om 01.05 uur vertrek met Korea Air vanaf Bali aankomst Seoul 09:20 uur  vertrek  11.10 uur aankomst Amsterdam 17.15 uur

 

Bijzonderheden

Inbegrepen Basis reis Indonesië

 • Vliegticket Amsterdam - Indonesië vv bagage 20 kg
 • Overnachtingen inclusief ontbijt op 2 persoonskamer
 • De gezamelijke lunch en de meeste diners (Op vrije dag zelf verzorging)
 • Stadswandeling en rondrit met fietstaxi (becak) inclusief entreegelden ca. 7 uur
 • Inschrijfgelden IML-tocht Joga Heritage Walk
 • Welkomstdiner Joga Heritage Walk
 • Afscheidsparty met diner
 • rit met paardekoetsje (Dakar)
 • In Yogjakarta crew en walkersrijsttafel in ViaVia
 • Nederlandse begeleiding en regelmatig een Engelstalige gids
 • Fooien voor de gidsen en chauffeurs.(gebruikelijk voor gids USD 3 en chauffeur USD 5 per dag.)
 • Donatie Asia Care Foundation
 • 2x poloshirts 

Inbegrepen Reisgedeelte A

 • Toegang Jatijjajar Cave
 • Boottocht Pangandaran
 • Excursie Groene Canyon Pangandaran
 • jungletocht Pangandaran
 • Kampoeng Naga (Dragon Village).
 • Cangkuang-tempel
 • Museum Gedung Sate
 • Optreden Saung Angklung Udjo
 • Wandeling Dago Pakar.

Verlenging Bali

 • Vliegticket Bali - Amsterdam
 • Ferry en transfer Java - Bali 
 • Overnachtingen en alle maaltijden in onze luxe Villa
 • Dolfijnspotten
 • Trekking Sambangan met de 7 verborgen watervallen
 • Kecak Ramayana trance en fire show
 • Monkey Forest en Goa Gajah wandeling
 • Nederlandse begeleiding en regelmatig een Engelstalige of zelfs Nederlandse gids
 • Fooien voor de gidsen en chauffeurs ( gebruikelijk voor gids USD 3 en chauffeur USD 5 per dag.)


Niet inbegrepen

 • consumpties
 • diners en lunch tijdens een dag vrije besteding.
 • Borobudur Sun Rice Tour
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Fooien

In Indonesië staat gastvrijheid hoog in het vaandel en wordt er vaak gerekend op een fooi voor verleende diensten. Zo wordt er van toeristen verwacht dat ze een kleine bijdrage geven aan mensen die hen hebben geholpen, zoals rijstpluksters of hulp bij het oversteken. In de toeristische sector is men vaak afhankelijk van de fooi als extra inkomstenbron.

Het geven van fooien is gebruikelijk voor verschillende beroepen. Zo is het gebruikelijk om kamermeisjes ongeveer IDR 10.000 per dag te geven en een taxichauffeur een fooi van maximaal IDR 5.000 te geven. Voor een bellboy wordt ongeveer IDR 5.000 per koffer/tas verwacht of als hij/zij uw koffer in uw kamer heeft afgeleverd. Het is aan te raden om altijd een aantal briefjes van 5.000 en 10.000 Rupiah bij u te dragen, zodat u altijd iets kleins bij de hand heeft voor fooien. Ook is het goed om te weten dat een bezoek aan een openbaar toilet ongeveer Rp. 2.000 kost.

Bij restaurants wordt er over het algemeen al een service charge in rekening gebracht, dus wees voorbereid op een toeslag van 21% op uw maaltijd of drankjes. Als er geen service charge wordt berekend, dan is het gebruikelijk om een fooi te geven van 5-10%.

Als u van plan bent om naar Indonesië te reizen, is het belangrijk om te controleren welke vaccinaties aanbevolen worden door de GGD. Deze kunnen variëren afhankelijk van uw reisbestemming en uw persoonlijke gezondheidssituatie. Het is altijd verstandig om tijdig uw vaccinaties te regelen voordat u op reis gaat.

Covid-19 vaccinatie 
Voor Indonesie en Bali heeft Geen quarantaine plicht meer

Geen quarantaine plicht, er moet wel weer betaald worden (net als vroeger) voor een Visa On Arrival IDR 500.000 of €35 per/persoon.

DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
Buik tyfus
Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

Een mooi overzicht over vaccinaties en hygiene vind je op de website van de villa Pelangi, welke we huren voor de verlenging op Bali

Paspoort

Dient nog minimaal 7 maanden geldig te zijn bij aankomst in Indonesië 

Reisomschrijving

11 t/m 30 november 2023

Vliegtickets Amsterdam- Jogyakarta. Op basis van 2 persoonskamer met ontbijt, lunch en de diners,
alle excursies, inschrijfgelden,  evt. binnenlandse vlucht.
(niet inbegrepen fooien/toegangsgelden zie onder)

€ 3395,-
  1 persoonskamers op aanvraag va. € 520,-
 28 november t/m 8 december 2023 Verlenging met Bali  (10 dagen)
verblijf o.a. in luxe huis met eigen zwembad direct aan de Balische Zee (incl. alle maaltijden), vervoer, ferry, vlucht vanaf Bali, excursies, verschillende trekkings. hotel te Ubud
 € 740,- (2 pers kamer delen)
1 pers kamertoeslag € 200,-
27 november t/m 8 december 2023 Wandelen op Bali  (10 dagen) met vlucht
verblijf o.a. in luxe huis met eigen zwembad direct aan de Balische Zee (incl. alle maaltijden), vervoer, vlucht vanaf Bali, excursies, verschillende trekkings. hotel te Ubud
  € 1740,- (2 pers kamer delen)
1 pers kamertoeslag € 200,-
  Korting eigen vliegticket Amsterdam - Yogjakarta en Bali Amsterdam -/- € 1000,-
  Verlenging met Korea-Japan-Taiwan of Taiwan  

*Deze prijs is geschat aan de hand van vliegticket op 15 juli 2023
De prijs is tevens afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers (=vervoer) en de prijs van de vliegticket en de koers van de Euro.
Mocht er door een vroege boeking een goedkopere vlucht mogelijk zijn wordt dat met je verekend.
De aanbetaling voor deze reis is € 1500,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 3000,- i.v.m. vastleggen van de vliegtickets en de excursies

Indien een verlenging gewenst dit direct aangeven, zodat daar met bestellen van de vliegtickets mee rekening gehouden kan worden.  Mocht b.v.  een hogere klasse willen vliegen kan dat natuurlijk ook geregeld worden, maar geef dat wel op bij aanmelding, want omboeken brengen hogere kosten mee.

Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- c.q € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Indonesië reis of naam van de reis.
Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 

Meld je aan

 


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

https://www.dewandelsite.nl/algemeen/folder_DE_WANDELSITE.pdf

Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel)/+31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.