Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

Wandelvakantie Noorwegen SAGA marching Verdal IML-walk

forsidebilde sagamarsjen 1440x500

Data 16 augustus t/m 31 augustus 2023

nieuw3Reisprogramma

Afhankelijk van het aantal deelnemers zal er met een personenbusje van Arnhem via Lubeck en de Ferry gereden worden of er wordt gevlogen op Kopenhagen.

Deelnemers vanaf Vaasa - Finland 

 Maandag 14 augustus 2023

Ferry Turku - Stockholm

Overnachting in hut ferry Turku - Stockholm

Dinsdag 15 augustus 2023

Stadswandeling of rondrit Stockholm 

Woensdag 16 augustus 2023

Trein/Personenbus Stockholm - Gotenburg overnachting Gotenburg

Donderdag 17 augustus 2023 Samenkomst met de deelnemers vanuit Nederland in Gotenburg en rijden na de lunch naar Frederikstad.


16 augustus 2023

Rit naar Lübeck

’s Morgens vertrek station Arnhem naar Lubeck. Waar in de namiddag aan zullen komen.

We overnachten hier niet ver van het centrum ca. 30 min lopen of evt. de bus in het centrum.

lubeck raadhuislucbeckDe Hanzestad Lübeck is een kreisfreie Stadt aan de monding van de Trave in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, met 212.958 inwoners.
De historische binnenstad met haar talloze monumenten is een grote toeristische trekpleister.

We maken een wandeling door Lübeck.

17 augustus 2023

Ferry Kiel - Gotenburg

In de ochtend hebben we nog de tijd om wat verder rond te kijken, maar om 17.00 uur moeten we de ferry op, We hebben er vierpersoonshutten en zullen een dinerbuffet opde boot hebben.

18 augustus 2023

Frederikstad

In de ochtend komen we aan in Gotenburg, waar we de groep ontmoeten die Litouwen en Finland hebben gedaan. 
Gezamelijk vertrekken we uit deze Zweedse badplaats Göteborg na de lunch en langs de Zweedse scherenkust rijden naar het vestingstadje Fredrikstad. Waar we zullen overnachten

19 augustus 2023

Frederikstad – Stavanger

Vandaag vroeg weg want we hebben een mooie maar lange rit door de bergen naar de kustplaats Stavanger om de volgende dag de Pulpit Rock (Preikestolen) te beklimmen. We rijden daarbij door Oslo heen, maar die zullen we aan het einde van onze rondreis bezoeken. We overnachten twee nachten in Hotel in Stavanger

20 augustus 2023

Wandeling naar de Preikestolen

HomlongseterVanuit Stavanger zullen we met de Ferry en de bus naar het startpunt van de Preikestolen gaan.  Na de wandeling gaan we naar terug naar ons hotel in Stavanger.

21 augustus 2023

Stavanger  – Bergen (Wandeling 11 km Hoog boven Bergen)

Vanuit Stavanger rijden we over de E39 naar Bergen. Hierbij rijden we langs de kust en zullen een aantal ferry moeten nemen. Als we bij ons hotel zijn in gechecked, brengen we een bezoek aan de stad Bergen en zullen in de buurt overnachten. We nemen het tandradbaantje uit de binnenstad naar het uitzichtspunt Fløyen. Maken een korte wandeling boven Sandviksfløyen, met prachtig uitzicht over de stad Bergen, de fjorden en de eilanden voor de kust en dalen dan weer af via Stolzekleiven, 740 ruwgranieten traptreden door dicht hellingbos.

22 augustus 2023

Bergen – Flam Railway – wandeling 13 of 20 km 

Vandaag rijden we langs prachtige meren en watervallen naar Flam aan het prachtige Aurlandsfjord, een zijrivier van de 's werelds langste fjord Sognefjord te bewonderen.  

bergen NoorwegenHier maken we een rit met de Flåm Railway., een van de mooiste treinreizen ter wereld. De ongelooflijke treinreis tussen het station Flam in de bergen naar Myrdal boven in de bergen. Dit spannende spoor trekt jaar na jaar, mensen van over de hele wereld en is al lange tijd een van de meest populaire en meest indrukwekkende toeristische attracties in Noorwegen.

Flåms baan voldoet aan de meeste verwachtingen: Een wild en mooi berglandschap met sneeuw bedekte bergtoppen, bloeiende landschappen en een geschiedenis met tradities die terug naar de pre-christelijke tijdperk dateren.

Op de 20 km lange tocht ervaart u adembenemende, prachtige natuur, zoals ze bestaan ​​in Noorwegen nauwelijks een tweede keer: Rivieren, die hun weg door diepe kloven, watervallen van steile bergen met besneeuwde bergtoppen, de vallei en de bergen boerderijen die zich vastklampen aan de steile hellingen.

De Flåm Railway is een van de steilste spoorwegen in de wereld om normaalspoor. Bijna 80% van de route in een 55 % steiging, wat overeenkomt met een helling van één meter tot 18 meter bereik. Het draaien van tunnels die spiraalvormig werden opgeblazen in de bergen, zijn het bewijs van de moedigste en meest technisch geavanceerde oplossingen in de Noorse spoorweggeschiedenis.

Op de terugweg stappen we in Blomheller uit en maken een wandeling van 13,5 kilometer naar Flam of voor de liefhebbers de 20 km wandeling van Myrdal terug naar Flam

staafkerk lom noorwegen

We  overnachten bij Flam.

23 augustus 2023

Lom Geirangerfjord -  wandeling naar het wereldberoemde uitzicht Homlongseter

Rijden daarna door een lange tunnel van 28 kilometer en nemen de ferry over het Sognefjord, het met 286 km langste en met 1.308 m diepste fjord in Noorwegen, van Fodnes naar Mannheller.

We rijden langs plaatsjes als Kaupanger en Sogndal naar de Sognefjell-bergpas (1.434 meter), één van de hoogste bergpassen van Noorwegen. Deze behoort zonder twijfel tot de mooiste bergpassen van het land.

De Sognefjellsweg vanwege het ruige landschap Jotunheimen heeft de weg het etiket ‘Nationale Toeristische Weg 55 gekregen.  Veel plekken om van het uitzicht te genieten, b.v bij de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer van Noorwegen.  Ligt in het midden van Noorwegen tussen de driehoek Oslo, Bergen en Trondheim. Jotunheimen en is een verzameling van bergen die samen het hooggebergte van Noorwegen vormt. In het gebied liggen de hoogste bergen van Noorwegen: de Galdhøpiggen (2469 meter) en de Glittertind (2454 meter).

We zullen overnachten in de buurt van Lom in twee vakantie huisjes. De Staafkerk van Lom: één van de grootste en mooiste staafkerken van Noorwegen. De kerk dateert uit de twaalfde eeuw.

Maken een wandeling naar het wereldberoemde uitzicht Homlongseter 3 a 4 uur

24 augustus 2023

Lom Geirangerfjord - Hellesylt

Geirangerfjord boottochtWe rijden over de Grotlibergpas naar Langevatn, via een aantal tunnels rijden we naar Stryn en Hellesylt, maken een rondvaart door het fjord. We rijden daarna naar pelgrimsroute noorwegenVestnes en maken de oversteek naar Molde, waar we zullen overnachten op een mooie plek langs het water.

25 augustus 2023

Vestnes – Trondheim  (wandeling OLAV-pad 13 km Skjefstad - Trondheim)

We beginnen voreg met de voorzetting van onze weg en volgen de E39 naar Trondheim. Onderweg zullen we een stukje Peldgrimspad wandelen.

De Pelgrimsweg naar Trondheim

De Pelgrimsroute bestaat al lang, maar werd pas in 1997 weer in ere hersteld. Toen de heilige koning Olav Haraldsson in 1030 in Trondheim overleed, werd de Nidarosdom boven zijn graf gebouwd. In de eeuwen hierna werd het een plek waar pelgrims troost, hulp en genezing zochten. We zullen weer een stuk van deze pelgrimspad wandelen.

De Nidaros-kathedraal

trondheim noorwegen nidarosDe ‘Nidarosdomen’ is de belangrijkste kerk van Noorwegen en de belangrijkste bezienswaardigheid van Trondheim. De kathedraal is in de loop der tijd door een aantal rampen getroffen en bijna geheel afgebrand.

We overnachten op een unieke plek op een eiland Klostergården Bed & Breakfast, maar daarvoor moeten we toch nog 80 kilometer voor rijden. 

26 augustus 2023

Trondheim – Verdal

We rijden het laatste stuk naar Veral, waar we ons hotel in het centrum zullen betrekken. We rijden daarna na Stiklestad  om ons te melden voor de wandeltochten. We wonen de openingsceremonie bij om 20.00 uur.

SAGA Mars

plakat2015De eerste dag van de mars is bedoeld om de laatste dag van koning Olav de Sint en zijn leger te volgen. Ze liepen uit Medstugan Zweden naar Noorwegen Stiklestad in het jaar 1030. Zijn vijanden kwamen uit alle hoeken van het land, maar hun leiders waren de machtige heren van Trøndelag en de Noord-Noorwegen. Koning Olav werd gedood bij Stiklestad en heeft de strijd verloren. Maar een aantal wonderen die zich vóór en na de Kings dood draaide de nederlaag om in een glorieuze overwinning. Hij werd de Heilige Koning voor veel mensen heel Noord-Europa.
De tweede dag van de mars is in het gebied waar de koning Olav viel in de slag bij Stiklestad.

Ter herinnering aan deze gebeurtenissen werd de Saga maart voor het eerst georganiseerd in 1964 en bleek een enorm succes. Het aantal deelnemers elk jaar gestaag toegenomen tot ongeveer 1500.

olavsmars26 augustus 2023

1e dag IML-wandeltocht Medstugan – Skalstugan –Sul

Om 06.45 uur moeten we met de bus vanaf het station afhankelijk van de gekozen afstand naar Medstugan  (35km)  of Skalstugan (25 km). Vanaf Sul terug om 14.00, 15.30  en 17.00 uur naar Verdal station

27 augustus 2023

2e dag IML-wandeltocht

Om 7.15 en  8.15 vanaf het Verdal Station naar  Stiklestad. Terug ongeveer om 15.30 uur van Stiklestad naar Verdal station (na de sluitingsceremony)

28 augustus 2023

Verdel – Oslo

Vandaag vertrekken we vroeg voor onze lange rit weer terug naar Oslo. Waarbij we de nacht zullen doorbrengen. We nbrenegen in de middag en avond een bezoek aan Oslo. Hier maken we rondrit door de stad. Oslo is de oudste van de Scandinavische hoofdsteden, gesticht in de 11e eeuw, liggend aan kop van een 70 mijl fjord en omgeven altijd groen blijvende bossen.  In deze plaats start ook het OLAV-pad, het pelgrimspad van Oslo naar Trondheim.  

29 augustus 2023

Ferry Oslo – Frederikshaven

In de ochtend hebben we nog tijd om wat in Oslo te bezoeken, maar rond 17.00 uur zullen we ons moeten inschepen voor de Ferry van Oslo naar Frederikshaven.
Hier overnachten we in meer persoonshutten. Indien voorradig zijn tegen toeslag 2 persoonshutten bij te boeken.

30 augustus 2023

Frederikshaven - Flensburg

Na het ontschepen rijden we naar Flensburg, waar we zullen overnachten. De rit vanuit Fredrikshaven, zou anders voor mensen midden in de nacht eindigen

31 augustus 2023

Flensburg – Nederland

terug naar Nederland waar we in de avond aankomen.

FOTOALBUM WANDELREIS NOORWEGEN 2018

Reisom

 16 augustus t/m 31augustus 2023  
Rondreis Noorwegen en wandelen Saga Marching,
vervoer v.v. vanaf  Arnhem of Apeldoorn
€ 3655,-
Toeslag eenpersoonskamer indien gewenst (ca. € 50,- per nacht) € 525,-
Toeslag 2 persoonshut ferry  €   65,- (2 pers)
Toeslag 1 persoonshut ferry € 180,-
 Combinatie Litouwen - Finland - Noorwegen € 5165,-
 Combinatie Finland - Noorwegen € 4080,-


Inbegrepen

 • Vervoer personenbusje vanaf opstapplaatsen  Arnhem  v.v.
 • Ferry Kiel - Gotenburg inclusief dinerbuffet
 • 14x hotel overnachting tweepersoonskamer met ontbijt
 • Excursie en wandeling Preikestolen incl. ferry en bus
 • Tol en parkeergelden in Zweden
 • Tol en veerpont overtochten in Noorwegen
 • Diverse ferry overvaarten
 • Cruise op Geirangerfjord
 • Treinreis met Flam Railway bahn Flam - Myrdal v.v
 • Tandradbaantje Bergen
 • Inschrijfgeld Saga wandeltochten
 • 2x Dinerbuffet in Verdal hotel
 • Vervoer v.v. Saga wandeltochten
 • Rondrit Oslo
 • Ferry Oslo - Frederikshaven inclusief 4 persoonshut
 • Uitgebreid diner en ontbijtbuffet op ferry Oslo - Frederikshaven
 • Welkomst koffie en diner
 • donatie aan Stichting Asia Care Foundation


Niet inbegrepen

 • eventuele museum toegangsgelden
 • lunchen - diners behalve bovengenoemde maaltijden
 • consumpties
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven

Reis prettig en gebruik een zachte reiskoffer tijdens deze reizen. Ze zijn makkelijk te laden in  de bagageruimte van een auto en zijn licht en zachte reiskoffersneem er wel een met wieltjes.


Aanmelden  

dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 500,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten  met vermelding Litouwen-Finland of Finland-Noorwegen. 
Drie maanden voor vertrek dient € 1000,- aanbetaald te zijn
Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.


Meld je aan


COMBINATIE REIS LITOUWEN - FINLAND - NOORWEGEN

31 augustus 2023

Vanaf Nederland zal er met één personenbusje vanaf Apeldoorn - Zwolle naar Kiel worden gereden.
In Kiel schepen we in op de DFDS van Kiel naar Klaipéda en overnachten in 4 persoonhut met zeezicht.
Tijdens de vaart een dinerbuffet en ontbijtbuffet.

 "A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

https://www.dewandelsite.nl/algemeen/folder_DE_WANDELSITE.pdf

Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31652788806 (van 17 april t/m 4 mei 2023 geen tijdverschil
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.