Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

IML-wandeltocht wandelvakantie Japan Higashi Matsuyama

Datum: 29 oktober t/m 6 november 2023

Deze wandelvakantie naar de 3 Daagse van Higashi-Matsuyama in Japan staat dit al weer aantal jaren op het wandelprogramma van TT-wandelreizen. Met recht want het is een mooi IMLwandeltocht met veel deelnemers, maar op de langer afstanden van de 30, 40 en 50 kilometer heb je de rust.

Een combinatie met Korea International Wonju Walking Festival IML-walk, 2 Daagse Taiwan International Happiness Two days March en Internationale Heritage Walk Indonesië IML-walk is lange wandelvakantie mogelijk.

Senso-ji Asakusa Kannon TempleZondag 29 oktober 2023

Vlucht met Amsterdam - Tokyo

Maandag 30 oktober 2023

Aankomst Tokyo wijk Asakusa 

brouwerij Asakusa.Aankomst in Tokio transfer met de Express trein naar het centrum van Tokyo en naar ons hotel in de wijk Asakusa. Vlakbij de tempel Senso-ji en de gezellige straatjes voor eten en drinken.  In deze wijk staat de Asakusa Kannon Temple (Senso-ji), de oudste en meest populaire Boeddhistische Tempel van Tokyo. Deze is open van 06.30 tot 17.00 uur, dus is gesloten bij aankomst.

Dinsdag 31 oktober 2023

Sightseeing Tour Tokyo - Bezoek Keizerlijke tuinen - Asakusa Kannon Temple (Senso-ji) - Tokyo

Tokyo bij nachtVandaag een Sightseeing Tour wandelende en met de metro, waar we de vele highlights zullen bezoeken.

We zullen starten vanaf het Tokyo station waar we met de Chuo Line komen, volgens sommigen zou het ontwerp gebaseerd zijn op het Amsterdam Centraal Station. Wandelen naar de gracht van het keizerlijk paleis en maken een korte foto stop op het plein aan de voorzijde van het Imperial Palace, wandelen daarna langs de gracht terug.  Om daarna de oostelijke Keizerlijke tuinen bezoeken.

tokyo-Kyuyasuda-GardenBoottocht HimodeGaan met de metro naar het Sumo worstelen museum, om vandaar een wandeling door parkjes en de oevers van de rivier naar Asakusa te wandelen. Asakusa Kannon Temple (Senso-ji), de oudste en meest populaire Boeddhistische Tempel van Tokio.

In deze wijk zullen we ook de lunch gebruiken afhankelijk van de tijd bezoeken we dus de Tempel voor of na de lunch.

BAsakusa-Tokyo-Kannon-Templeezoek aan de Skyline Tower.  Hierna maken we een 40 minuten duurde boottocht van Asakusa pier naar Hinode de over de Sumida Rivier, met zijn vele aparte bruggen.

Asakusa-lunchTokyo bij nachtDan rijden we naar de drukste oversteekplaats ter wereld, een mooie plek voor een foto of film is de Starbucks, maar dat wil iedereen. Kan dus erg druk zijn, maar misschien hebben we geluk.

Het kruispunt Shibuya verwerkt elke keer dat het stoplicht op groen gaat ongeveer 2500 mensen! Dit is natuurlijk belachelijk veel en geeft wel aan hoe druk het in Tokyo kan zijn.  Hier  staat ook het beeld van de hond ‘hatchi’ een waar gebeurd verhaal, waar een film over gemaakt is.

We sluiten deze dag af met een bezoek aan het uitzicht punt op de tower van het stadhuis, waar we vanaf de 45e verdieping een prachtig uitzicht op de stad Tokyo vanaf een hoogte van 202 meter boven de grond.

Woensdag 1 november 2023

Kamakura

Kamakura is een oude stad. Het is opgebloeid sinds krijgsheer Minamoto Yoritomo vestigde een nieuwe regering in 1192. Kamakura is aan drie zijden omgeven door bergen en de zuidkant kijkt uit op de zee, dus dit landschap is uitermate geschikt voor de bouw van een fort. Met zijn vele historische tempels en overvloedige natuurlijke landschap.

KamakuraDeze dagtocht beginnen we met treinrit een van 55 minuten naar Fujisawa Station via Odaware.

Vanwaar we met de Enoshima Dentetsu trein naar het Hase station nemen.  Deze trein, bijgenaamd de Enoden, verbindt Fujisawa met Kamakura over een afstand van slechts 10 km. Het loopt dicht bij particuliere huizen en langs de kust, dus het is erg populair voor sightseeing en genieten van het landschap, zoiets als rijden op een tram. Naar het Hase station.

Big Boeddha Karakura Hier gaan we naar de Daibutsu (Great Buddha) een bezoek aan de Kotokuin Tempel. Een 7 minuten lopen vanaf Hase station. 

Kamakura staat bekend om de beroemde Daibutsu. Daibutsu betekent grote Boeddhabeeld en de formele naam is Amida-nyorai-Zazou. Het Boeddhabeeld hier werd gemaakt in 1252. De hoogte inclusief de plint is 13,35 m en weegt 121 ton.

Het is een prachtig beeld, niet alleen door zijn grootte, maar ook als een sculptuur die het uiterlijk heeft behouden sinds het werd uitgehouwen. 

Vroeger gehuisvest in een gebouw, maar het gebouw werd weggespoeld door een tsunami aan het eind van de 15e eeuw, en sindsdien is het buiten gebleven. Hoewel er een extra vergoeding wordt gevraagd is het beeld, zeker aan geraden, dit als je kans (toegang: ¥ 20) hebben. Bezichtiging: 40 minuten .Een 5 minuten lopen naar de Dera Tempel. de Dera tempel werd gebouwd in 736. Duizenden toeristen op bezoek komen in het seizoen van de herfst bladeren als de tempel wordt verlicht.

Het belangrijkste beeld is het mooie Hase Kan'non Standbeeld 9,18 m (30,1 voet) in hoogte. geleide godin Kannon) want het heeft 11 gezichten met verschillende uitdrukkingen: een op de top van het hoofd, een op de voorzijde, 3 naar rechts en links, aan de achterkant en aan de top in aanvulling het hoofdvlak. Deze Bosatsu (Godin) standbeeld luistert naar de wensen van alle mensen. Minamoto Yoritomo had dit beeld gemaakt in glanzend goud om kwade geesten te verdrijven. De tempel ligt op een heuvel en heeft een prachtig uitzicht op de zee. In de tuin met een wandelroute staat bekend om de schoonheid van de bloemen.

Een 10 minuten wandelen zijn we op Yui-ga-hama Beach Bij mooi weer kunt u genieten van een wandeling langs het strand bij  Yui-ga-hama. Bekend om zijn prachtige zonsondergangen, is het gebied vol met badgasten in de zomer. Als we geluk hebben, kun je Mt. Fuji over de zee in de verte. 

Naar de Engaku-ji Tempel is een 5 minuten lopen naar het station. 10 minuten naar Kamakura Station en een overstap op de andere lijn in 3 minuten kunnen er ook zijn. De ervaring van vorig leerde met dat het pelgrimspad van 1,5 uur heel wat tijd neemt, zodat het bezoeken van de tempels, dan niet meer lukt. Want de meeste tempels gaan rond 17.00 uur dicht.

Kamakura De Engaku-ji Tempel is een Zen tempel gebouwd in 1282. Het gehele pand is aangewezen als een nationale historische plaats.

Na de bezichtiging wandelen we in 10 minuten naar Kencho-ji Tempel Opgericht in 1253, deze tempel was de eerste Zen dojo (school) in Japan. Nadat u onder de eerste poort, wordt u geconfronteerd met de 30 m hoge Sanmon Gate. De grote houten structuren en de grote bel zal u helpen om de Zen mentaliteit ervaren, terwijl de eenvoudige tuin zal brengen gevoelens van wabi (sobere verfijning) en sabi (stille eenvoud).

Wakamiya-oji Straat. Gebouwd langs de lijnen van Kyoto, werd Wakamiya-oji Straat gebouwd door shogun Minamoto Yoritomo (1147-1199) en strekt zich 1800 m tot aan de zee. 

De stad Kamakura werd gecreëerd rond deze straat. Er is een verhoogde stenen loopbrug genoemd Dankazura die leidt van het station naar het Hachiman-gu Heiligdom, de vorming van een laan met kersenbomen en azalea's, dat is adembenemend in het voorjaar.           

Omstreeks 17.00 uur terug weer naar ons hotel vanuit Kamakura een 1,5 tot 2 uur.


Donderdag 2 november 2023

Higashi-Matsuyama 3-daagse

locale gidsentreinIn de ochtend gaan met de trein naar Higashi-Matsuyama voor de driedaagse van Japan. Hier zetten we eerste onze bagage weg bij het hotel, waar we 's avonds de welkomst party hebben en wandelen dan naar het terrein waar we ons melden.

We maken in de middag met een aantal locale gidsen een rondwandeling door de plaats Higashi-Matsuyama .

Hier zal men over de geschiedenis horen. Waarschijnlijk bezoek je een Zen tempel en maakt mee hoe dat toegaat. Ook een kleine plaatselijke huis industrie en een tradioneel huis zal worden aangedaan.

welkomst-partyEr wordt een receptie en ontvangst georganiseerd door de organisatie en het stadsbestuur voor de buitenlandse deelnemers.

3 Daagse Higashi Matsuyama groep3 Daagse Higashi Matsuyama grotwoningen

welkomst-partyWe overnachten 4 nachten inclusief ontbijt en warm in het NWEC = National Women’s Education Center op twin kamers (2x 1 pers) of op verzoek 1 persoonskamer (toeslag ca 50,- voor 3/4 nachten)

Elke ochtend en avond is er een uitgebreid buffet voor de wandelaars. Alle kamers hebben ook een WIfi hotspot. Verder is er een Japans badhuis aanwezig.

Hier rijden we dagel;ijks met een pendelbus naar de start en van de finish van dit uitstekend verblijf met uitgebreide ontbijt en dinerbuffet en gratis frisdranken.

Vrijdag 3 t/m Zondag 5 november 2023

3-Daagse Higashi-Matsuyama

herdenkingsmonument nijmegen higashi matsuyamaTijdens deze 3-daagse wandeling maak je kennis met het prachtige Japanse land en haar vriendelijke bevolking.
De grote groepen kinderen, die zelfs 20 kilometer wandelen met hele scholen vanaf 6 jaar.

De afstanden zijn 10, 20, 30 of 50 kilometer.

intocht-japanVoor de IML-stempel dient men minimaal 20 km te wandelen.

We krijgen een afwisselend parkoers voorgeschoteld, door diverse parken. 

uitzwaaienDe binnenkomst op de laatste dag is erg feestelijk met veel muziek en trommelslagers.

Afhankelijk van onze vluchttijden gaan we na de warme maaltijd gaan we naar een hotel bij de luchthaven, of de volgende ochtend.

Maandag 6 november 2023

Terugvlucht Nederland

Terugvlucht naar Nederland of verlenging naar Taiwan

Reisomschrijving

Wandelreis Japan

30 oktober t/m 7 november 2023

 Japan wandelreis

 € 2295,-*

  Toeslag  1 persoonskamer op aanvraag  €    290,-

19 oktober t/m 7 november 2023

 Korea - Japan - combinatie wandelreis                                  

    € 3795,-*

30 oktober t/m 14 november 2023

 Japan - Taiwan combinatie wandelreis

    € 3495,-*

19 oktober t/m 14 november 2023

 Korea - Japan - Taiwan combinatie wandelreis

   €  4695,-*

19 okt t/m 20 nov 2023 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië combinatie wandelreis   €  6195-*
19 okt t/m  29 nov 2023 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Java West   €  6695,-
19 okt t/m 7 dec 2023 Korea - Japan - Taiwan - Indonesië - Bali combinatie wandelreis    € 7340,-*

* De prijs is afhankelijk van de prijs vliegticket (geschatte vliegticket december 2022) van het uiteindelijke aantal deelnemers. 


Natuurlijk ook de koers van de Euro is bepaald.

De aanbetaling voor deze reis is € 1500,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 3000,-

Inbegrepen

 •   Vliegtickets Amsterdam - Tokio vv
 • - Tranfers Airport -metro
 • Transfer Tokio - Higashi-Matsuyama
 • Kamakura Pass
 • Transfers naar de startplaats
 • Overnachtingen op 2 persoonskamers met ontbijt en diner.
 • Inschrijfgelden en door de organisatie aan geboden receptie.
 • Wandeling Asakusa
 • Nederlandstalige begeleiding 
 • Donatie Asia Care Foundation
 • Boottocht


Niet inbegrepen

 • - Lunch en diner
 • - entreegelden
 • - Consumpties en eigen uitgaven 


Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- c.q € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB 0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten met vermelding Japan reis of naam van de reis.
Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.
 


Aanbevolen vaccinaties Japan volgens GGD

Verplichte of aanbevolen vaccinaties
Voor Japan zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen.

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

Booking.com

Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31652788806 (van 17 april t/m 4 mei 2023 geen tijdverschil
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.