Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Litouwen en 3-daagse Vaasa Marssi - Finland evt. verlenging Noorwegen

Datum 31 juli t/m 14 augustus 2023

In 2023 zal ik nog eenmaal een combinatiereis maken van het 2 daagse wandelfestival Kaunus in Litouwen en Vaasa, om daar deel te nemen aan de 3 daagse IML in Vaasa.
Voor 2023 bestaat er ook weer de mogelijkheid alleen Vaasa en aansluitend Verdal Noorwegen te doen.  Dan vliegt men op Vaasa en volgt daarna de groep.


OPTIE A  Lubeck - Klaipéda - Kaunus - Riga -Tallin - Helsinki - Vaasa 
 

31 juli 2023

Lubëck

Rit naar Lübeck ’s Morgens vertrek station Arnhem aan de Amsterdamsewegzijde naar Lubeck. Heb ditmaal gekozen om niet direct naar Kiel te rijden.
Want de ervaring is dat er vele files kunnen zijn en we in 2018 maar net de ferry hebben kunnen halen. Dus nu een dagje langer en bezoek aan Lubëck.

Waar in de namiddag aan zullen komen. We overnachten hier niet ver van het centrum ca. 30 min lopen of evt. de bus in het centrum.
Tryp by Wyndham Luebeck Aquamarin, Dr.-LuiseKlinsmann-Str.1-3 / Ecke Moislinger Allee 95, St Lorenz, 23558 Lübeck

De Hanzestad Lübeck is een kreisfreie Stadt aan de monding van de Trave in de Duitse deelstaat SleeswijkHolstein, met 212.958 inwoners.
De historische binnenstad met haar talloze monumenten is een grote toeristische trekpleister.
We maken een rondwandeling door Lübeck door de binnenstad. 's Avonds zullen we een welkomstdiner samen gebruiken in de binnenstad.

Dinsdag 1 augustus 2023

Lübeck -  Ferry Kiel - Klaipéda

We hebben tot 15.00 uur nog de tijd om Lubëck nog wat verder te bekijken. Dan rijden we naar Kiel waar we aan boord van de Ferry gaan.  

Woensdag 2 augustus 2023

Klaipéda

Aankomst rond 18.00 uur in Klaipéda waar we ons hotel opzoeken. 

Klaipeda Klaipéda


Maken daar een rondwandeling door het oude stadcentrum van Klaipéda.  Mogelijk wil je met de voetveer in de avond oversteken voor een zonsondergang te bezien op de Koerse Schoorwal

Donderdag 3 augustus 2023 

Koerse Schoorwal - Nida

Koerse Schoorswal In de ochtend met de ferry bezoeken we de Koerse Schoorwal en brengen een bezoek aan Nida en Raganu Kalnas (Heksenheuvel).

Deze heuvel staat vol met houten beelden met afbeeldingen uit de Litouwse mythologie; trollen, heksen en duivels.

Men kan in de omgeving de hoogste zandduinen van Europa vinden. In oude Duitse films, toen reizen naar Afrika nog zeer kostbaar en tijdrovend was, heeft deze locatie dan ook regelmatig als 'woestijn' gefungeerd. Het hoogste duin is Vecekrugo kopa (Duin van de Oude Herberg), 67 meter hoog, dat ten noorden van Nida ligt.

 Mocht je willen kun je deze zestig meter hoge zandduin beklimmen, voor een fraai uitzicht over de zee.

Na de lunch in Nida rijden we weer terug naar de vaste wal en rijden naar Klaipeida om te overnachten.

Vrijdag 4 augustus 2023

Kaunas StadhuisKaunas

Na het ontbijt rijden we naar Kaunas en zullen hier een rondwandeling maken.

Het oude centrum wordt gedomineerd door een majestueuze, vaak afbrokkelende, mix van gotische en renaissance-stijlen met een cluster van 16de-eeuwse koopmanshuizen rond het stadhuis. De hoofdstraat, Vilnius, was in de 13de eeuw de weg die de stad verbond met Vilnius.
In de 14de eeuw werd een stenen kasteel gebouwd aan de samenvloeiing van de Nemunas en de Neris rivieren om aanvallen van de kruisvaarders te weerstaan. Het was het eerste stenen kasteel in Litouwen dat een belangrijke rol gespeeld heeft in het stadsafweersysteem. Kaunas Castle is een gotisch gebouw met twee rijen van beschermende muren en is het enige kasteel van dit type in Litouwen. Een nederzetting vormde zich rond het kasteel en groeide uit tot de hedendaagse stad 
We zullen aanwezig zijn bij de opening van het wandelfestival

Zaterdag 5 Augustus 2023

wandelen1e dag IML-wandeling Kaunas

Op dit moment kan ik nog weinig over de route van 2023 vertellen,, omdat vanaf 2022 met verhuist is van Jurbarkas naar Kaunas.
Dit omdat er in Kaunas meet overnachtingsmogelijkheden en restaurants zijn. Ook is er meer te doen inde avond.

Zondag 6 augustus 2023

2e dag IML-wandeling Kaunas

Mogelijk rijden we na de afsluiting van het wandelevenement naar Šiauliai waar we dan overnachten. We hebben dan meer tijd in Riga

Maandag 7 augustus 2023

KruizenheuvelRigaRiga Letland

We bezoeken vandaag bij Siaulai, de Kruizenheuvel, op deze zadelvormige terp staan en hangen duizenden kruizen en dagelijks komen er vele bij. De plaatsing van de kruizen wordt al 1831 gedaan en ze zijn in verleden hebben de sovjets ze een paar maal verwijderd, maar steeds werden ze er weer op nieuw geplaatst. Afhankelijk van het tijdstip dat we in Riga arriveren brengen we eerst de groep, die weer naar Nederland vertrekt naar de Airport. Daarna maken we een rondwandeling door de binnenstad van Riga, de hoofdstad van Letland en hebben de avond de tijd om verder kennis te maken.

Dinsdag 8 augustus 2023

talinn estlandTallinn - Estland

In de ochtend rijden we vanauit Riga naar de hoofdstad van Estland Tallinn. We maken daar een rondwandeling door de oude binnenstad

Tallinn is de hoofdstad en de belangrijkste zeehaven van Estland. Het is gelegen aan de noordkust van Estland aan de Baltische Zee. Het is gevormd door bijna een millennium van invloeden van buitenaf. De naam, afgeleid van Taani linnus, wat "Deense Fort" betekent, is een herinnering aan het feit dat de stad werd gesticht door de Denen aan het begin van de dertiende eeuw, en sinds die tijd politieke controle is vrijwel altijd in handen van buitenlanders geweest - Duitsers, Zweden en Russen.

De Duitsers hebben ongetwijfeld de meest blijvende invloed op de stad gehad, Tallinn was een van de belangrijkste steden van de Hanze, de Duitse gedomineerde vereniging van de Baltische handel steden, en eeuwenlang werd aan de buitenwereld bekend onder de Duitse naam, Reval. Zelfs toen Estland werd geregeerd door de koningen van Zweden of de tsaren van Rusland, de openbare leven van de stad werd beheerst door de Duitse adel, en de handel werd gerund door de Duitse kooplieden.

Ferry Tallinn - HelsinkiWe zullen een begeleide wandeling houden door de binnenstad

Woensdag 9 augustus 2023

Ferry Tallinn - HelsinkiTallinn - Estland naar Helsinki

In de ochtend gaan we om 07.30 uur met de ferry naar Helsinki in Finland.  Daar komen  we rond half tien aankomen.  Op deze dag is het misschien mogelijk een IVV-wandeling van ca. 12 kilometer door de stad te maken. 

We zullen ieder geval deze verdere dag gebruiken om Helsinki te verkennen.

Donderdag 10 augustus 2023

Helsinki naar Vaasa

trein naar VaasaWe na het ontbijt door het Finlandse landschap met vele dennenbomen en meren naar Vaasa een rit van 4 á 5 uren.
Mocht je dit traject liever met de trein  willen doen kan dat op verzoek, deze reis duurt 3 uur kosten € 22,-
 
Zie verder OPTIE B voor verder programa


OPTIE B  -  VAASA

Donderdag 10 augustus 2023

station-vaasaDeelnemers vanuit Amsterdam vliegen op Vaasa, waar ze met een transfer naar het hotel in Vaasa worden gebracht.

Ons hotel ligt vlakbij het treinstation van Vaasa en niet ver van de start. 

Na de verdeling van de kamers gaan we naar de administratie voor ons te melden voorde 3 daagse.

De opening vindt plaats op deze donderdag met een vlaggenparade, die begint bij de Orthodoxe Kerk om 18.45 uur.

Donderavond is ook de 'Nights of Arts' en er is veel om naar te kijken en te ervaren.Buiten eettentjes veel optredens.

11 t/m 13 augustus 2023:  Driedaagse 

Vrijdag 11 augustus 2023

Driedaagse - wandelen Archipelago 

of 10 of 20 kilometer route vanuit het centrum.

Op vrijdag kunt u kiezen uit drie verschillende routes.

wandelingDe eerste gaat naar het eiland gebied Archipelago , dat op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO staat .
Dit is een prachtige wandeling met een gids.  
Maar het terrein is vrij moeilijk en ongeveer 20 km lang (IML-afstand).

Het tempo ligt wel vaak laag, dus er moet vaak gewacht worden. Hou er ook rekening mee met stevige schoenen, voor dit ruige terrein is en het pad oneffen met vele rotsen. Ook steekvliegen, wespen en muggen kunnen er aanwezig zijn, dus een afweermiddel is wel aan te bevelen.  
Je bent ook zelf verzorgd onderweg, dus denk aan drinken en wat te eten.
Een vorig keer hebben we een probleem gehad met iemand, die allergies was voor een wespensteek

Deze wandeling begint al vroeg in de ochtend van het Stadhuis (we horen de starttijd bij het aanmelden in Rewell Center op donderdagavond).

De gidsen, de bus en boot tour en een traditionele eiland maaltijd (vissoep) zijn opgenomen in de vergoeding (35 € extra voor deze deelnamekosten). Deze moet van te voren worden opgegeven.

Belangrijke aanwijzing (Duits) KLIK HIER

De andere routes op vrijdag, 10 km en 21 km, start 12:00-12:30 van de Grote Markt.

12 en 13 augustus 2023

Op zaterdag en zondag kunt u kiezen uit vier verschillende routes, 10 km, 21 km, 30 km en 42 km, die alle beginnen vanaf de Grote Markt.

De routes van 10 km en 21 km start op zaterdag om 9.30-10.00 uur en op zondag om 8.00-10.00 uur De route van 30 km begint op beide dagen om 7.30-8.00 uur en de route van 42 km bij 5.30-6.00 uur*
* Deelnemers voor deze afstand kunnen 1 dag vooraf een ontbijtpakket bestellen.

Onderweg zijn er verzorgingsposten waar men pannekoeken, koffie e.d. kan kopen.

14 augustus 2023

Vlucht naar Nederland of verlenging Noorwegen

In de ochtend vlucht vanaf Vaasa naar Amsterdam

Inbegrepen

 • Vervoer personenbusje vanaf opstapplaatsen  Arnhem  v.v.
 • Ferry Kiel - Klaipéda inclusief diner-, ontbijt en lunchbuffet
 • 9x hotel overnachting tweepersoonskamer met ontbijt (Litouwen-Letland-Estland-Helsinki)
 • 7x Lunch en diner Litouwen
 • Ferry Talinn - Helsinki
 • Ontbijt in Vaasa afhankelijk van keuze overnachting
 • Inschrijfgeld IML wandeltochten Kaunas en Vaasa
 • Vlucht Vaasa - Amsterdam 
 • Welkomst koffie en diner
 • donatie aan Stichting Asia Care Foundation


Niet inbegrepen

 • eventuele museum toegangsgelden
 • lunchen - diners behalve bovengenoemde maaltijden
 • wandelen Archipelago € 35,-
 • consumpties
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven
Prijzen Litouwen/Vaasa wandelreis

Wandelreis Kaunas - Vaasa OPTIE A

31 juli t/m 14 augustus 2023

31 juli t/m 14 augustus 2018

Wandelreis Litouwen en Vaasa Finland, inclusief Ferry, vervoer met minibusje, inschrijfgeld, overnachtingen en ALLE ontbijt en in Litouwen de diners, excursies, Nederlandse begeleiding. Voor Riga, Tallin, Helsinki geldt overnachtingen incl. ontbijt. Vliegticket terug.

€ 2145,00

   

1-persoonskamer op verzoek ca. € 25,- voor Litouwen en € 50,-voor Riga, Talinn, Vaasa en Noorwegen per nacht

 
Wandelreis Vaasa OPTIE B 10 t/m 14 augustus 2023

Eventueel mogelijkheid om aansluitend aan Vaasa ook Noorwegen of Litouwen te doen.  
De prijs voor alleen Vaasa is inclusief vliegticket (richtprijs € 350,- retour)

Bagage gewicht is 20 kg, overgewicht moet betaald worden.

Wandelreis Vaasa inschrijfgeld, hotel c.q. sporthal, ontbijt en vervoer ter plaatsen.

van € 650,-/€ 795,-
   

A) Overnachting in sporthal met ontbijt en matras, zelf slaapzak meenemen (denk aan overgewicht voor de vlucht 20 kg max)

inclusief vervoer naar Vaasa, inschrijfgeld en de vervoer Vaasa/Helsinki - Amsterdam

€ 650,-*
   

B) Overnachting in Sokos Hotel Vaakuna 4 sterren te Vaasa inclusief ontbijt in 2 persoonskamer met 2 aparte bedden of 2 persoonsbed, met overdekt zwembad.

nclusief vervoer naar Vaasa, inschrijfgeld en de vervoer Vaasa/Helsinki - Amsterdam

€ 795,-
   

C) Overnachting in Omena Hotel Vaasa 3 sterren te Vaasa exclusief ontbijt in 2 persoonskamer met 2 pers. bed, 

inclusief vervoer naar Vaasa, inschrijfgeld en de vervoer Vaasa/Helsinki - Amsterdam

 € 690,-*
   

D) Overnachting in 4 persoonsappartement met 2 slaapkamers, badkamer/toilet , zitkamer, keukenblok, wasmachine.
Geen maaltijden
Mogelijkheid zelf voor ontbijt, lunch en avondeten te zorgen.

Inclusief vervoer naar Vaasa, inschrijfgeld en de vervoer Vaasa/Helsinki - Amsterdam

€ 670,-*
31 juli t/m 31 augustus 2023   Combinatie Litouwen - Finland - Noorwegen € 5165,-
10 t/m 31 augustus 2023   Combinatie Finland - Noorwegen € 4080

* Afhankelijk van tijdstip boeken i.v.m. hotel en ticketkosten en het aantal deelnemers.
De richtprijs voor de vliegticks Vaasa - Amsterdam mei 2022

I.v.m. de vliegtickets kosten is het aan te bevelen. Bij interesse tijdig in te schrijven.
De ervaring van 2014 leert dat anders de vliegticket wel eens € 150,- duurder uit kunnen uitvallen.

Reis prettig en gebruik een zachte reiskoffer tijdens deze reizen. Ze zijn makkelijk te laden in  de bagageruimte van een auto en zijn licht en zachte reiskoffersneem er wel een met wieltjes.


Aanmelden  

dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 500,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten  met vermelding Litouwen-Finland of Finland-Noorwegen. 
Drie maanden voor vertrek dient € 1000,- aanbetaald te zijn
Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

 

Meld je aan

 


COMBINATIE REIS LITOUWEN - FINLAND - NOORWEGEN


 


 


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

<

Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.