Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

Litouwen en 3-daagse Vaasa Marssi - Finland evt. verlenging Noorwegen

Data
28 juli t/m 14 augustus 2023 Combinatie Lucbeck - Litouwen - Riga - Talinn - Vaasa Finland 
4 t/m 7 augustus 2023 Kaunus - Litouwen
10 t/m 14 augustus 2023 Vaasa - Finland

Welkom bij TT Wandelreizen, waar we u de beste wandelreiservaringen bieden. In 2023 hebben we twee fantastische wandelfestivals op het programma staan: de Kaunas Litouwen 3-daagse en de Vaasa Marssi in Finland.

Deze wandeling vindt plaats in het prachtige Kaunas, de op één na grootste stad van Litouwen. Tijdens deze reis zult u genieten van de prachtige natuurlijke landschappen, rijke culturele geschiedenis.

We zullen een bezoek brengen aan de beroemde Kaunas-kasteelruïnes en de gotische stijl van de Kathedraal van Sint-Petrus en Sint-Paulus bewonderen. Daarna gaan we verder met onze wandeling langs de rivier de Neris en over de iconische Kaunas-brug.

Vaasa Marssi Finland:

De Vaasa Marssi is een jaarlijkse wandeltocht , die al door duizenden wandelaars van over de hele wereld is gewandeld. Tijdens deze wandelreis zult u deelnemen aan deze beroemde wandeltocht en genieten van de prachtige natuur van de regio.

De wandelreis begint met een dag in de prachtige stad Vaasa, waar we de dag zullen doorbrengen met het verkennen van de stad en het bezoeken van bezienswaardigheden zoals de oude markthal en het indrukwekkende Stadhuis van Vaasa.

We zullen deelnemen aan de beroemde Vaasa Marssi. Tijdens deze tocht zullen we genieten van de prachtige landschappen en wandelen door de mooie Finse natuur.


OPTIE A  Lubeck - Klaipéda - Vilnius - Kaunus - Riga -Tallin - Helsinki - Vaasa 
 

Vrijdag 28 juli 2023

Lubëck

Rit naar Lübeck ’s Morgens vertrek station Arnhem aan de Amsterdamsewegzijde naar Lubeck. Heb ditmaal gekozen om niet direct naar Kiel te rijden.
Want de ervaring is dat er vele files kunnen zijn en we in 2018 maar net de ferry hebben kunnen halen. Dus nu een dagje langer en bezoek aan Lubëck.

Waar in de namiddag aan zullen komen. We overnachten hier niet ver van het centrum ca. 30 min lopen of evt. de bus in het centrum.
Tryp by Wyndham Luebeck Aquamarin, Dr.-LuiseKlinsmann-Str.1-3 / Ecke Moislinger Allee 95, St Lorenz, 23558 Lübeck

Lübeck is een Hanzestad in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, met een bevolking van 212.958 inwoners. De historische binnenstad met zijn vele monumenten is een populaire toeristische bestemming, en de schrijver plant een rondwandeling door de stad tijdens hun verblijf. 's Avonds hebben ze een welkomstdiner gepland in de binnenstad.

Zaterdag 29 juli 2023

Lübeck -  Ferry Kiel - Klaipéda

We hebben tot 15.00 uur nog de tijd om Lubëck nog wat verder te bekijken. Dan rijden we naar Kiel waar we aan boord van de Ferry gaan.  
We varen na inscheping om 21.30 uur en hebben een 2 en een 3 persoons hut. Inclusief een ontbijt en dinerbuffet. Ik zal nog een lunchbuffet bij bestellen.

Zondag 30 juli 2023

Klaipéda

KlaipedaAankomst rond 18.00 uur in Klaipéda waar we ons hotel opzoeken. 

Klaipéda

Maken daar een rondwandeling door het oude stadcentrum van Klaipéda.  Mogelijk wil je met de voetveer in de avond oversteken voor een zonsondergang te bezien op de Koerse Schoorwal

Maandag 31 juli 2023

Koerse Schoorwal - Nida

Koerse Schoorswal In de ochtend met de ferry bezoeken we de Koerse Schoorwal en brengen een bezoek aan Nida en Raganu Kalnas (Heksenheuvel).

Deze heuvel staat vol met houten beelden met afbeeldingen uit de Litouwse mythologie; trollen, heksen en duivels.

Men kan in de omgeving de hoogste zandduinen van Europa vinden. In oude Duitse films, toen reizen naar Afrika nog zeer kostbaar en tijdrovend was, heeft deze locatie dan ook regelmatig als 'woestijn' gefungeerd. Het hoogste duin is Vecekrugo kopa (Duin van de Oude Herberg), 67 meter hoog, dat ten noorden van Nida ligt.

 Mocht je willen kun je deze zestig meter hoge zandduin beklimmen, voor een fraai uitzicht over de zee.

Dinsdag 1 augustus 2023

Karpynė – Vilnius - TV-toren

Na het ontbijt rijdt het busje naar Vilnius voor een rondwandeling daar en vervolgens naar Vilnius ca. 2,5uur en gaan we naar Hotel Panorama voor onze kamers. 

In de avond bezoeken we de TV-toren waar we op 165 m. van een drankje en een maaltijd zullen genieten.

Terwijl we boven 360 graden in het rond draaien, kunnen we genieten van uitzicht over de stad en zijn omgeving.

Woensdag 2 augustus 2023

Vilnius -oude stad

Vandaag maken we een rondwandeling door en om het oude stadsdeel van Vilnius, waar we alle bezienswaardigheden van deze prachtige stad zullen bewonderen.
Je zal versteld staan van de schoonheid van deze stad en de onverwachte plekjes.

Donderdag 3 augustus 2023 

Kasteel van Trakai – Kernavé

We rijden vandaag een rit door de omgeving. We maken een stop en een wandeling bij het Kasteel van Trakai. In dit plaatsje met kleurrijke huizen, proeven we natuurlijk de Kibinai. Dit soort vleespasteitje is een beroemde specialiteit van Trakai. Waar we mogelijk een boottocht maken om het kasteel.

Maken verder vandaag een korte wandeling bij het rustige plaatje Kernavé, een slaperig dorpje bij het idyllische Nerisdal met hoge vestingheuvels.
We overnachten in Kaunas, dus 's avonds kan je nog genieten van het oude centrum.

Vrijdag 4 augustus 2023

Kaunas StadhuisKaunas

We maken in Kaunas en zullen hier een rondwandeling maken.

Het oude centrum wordt gedomineerd door een majestueuze, vaak afbrokkelende, mix van gotische en renaissance-stijlen met een cluster van 16de-eeuwse koopmanshuizen rond het stadhuis. De hoofdstraat, Vilnius, was in de 13de eeuw de weg die de stad verbond met Vilnius.
In de 14de eeuw werd een stenen kasteel gebouwd aan de samenvloeiing van de Nemunas en de Neris rivieren om aanvallen van de kruisvaarders te weerstaan. Het was het eerste stenen kasteel in Litouwen dat een belangrijke rol gespeeld heeft in het stadsafweersysteem. Kaunas Castle is een gotisch gebouw met twee rijen van beschermende muren en is het enige kasteel van dit type in Litouwen. Een nederzetting vormde zich rond het kasteel en groeide uit tot de hedendaagse stad 
We zullen aanwezig zijn bij de opening van het wandelfestival

Zaterdag 5 Augustus 2023

wandelen1e dag IML-wandeling Kaunas

Op dit moment kan ik nog weinig over de route van 2023 vertellen,, omdat vanaf 2022 met verhuist is van Jurbarkas naar Kaunas.
Dit omdat er in Kaunas meet overnachtingsmogelijkheden en restaurants zijn. Ook is er meer te doen in de avond.

Zondag 6 augustus 2023

2e dag IML-wandeling Kaunas

Mogelijk rijden we na de afsluiting van het wandelevenement naar Šiauliai waar we dan overnachten. We hebben dan meer tijd in Riga

Maandag 7 augustus 2023

KruizenheuvelRigaRiga Letland

We bezoeken vandaag bij Siaulai, de Kruizenheuvel, op deze zadelvormige terp staan en hangen duizenden kruizen en dagelijks komen er vele bij. De plaatsing van de kruizen wordt al 1831 gedaan en ze zijn in verleden hebben de sovjets ze een paar maal verwijderd, maar steeds werden ze er weer op nieuw geplaatst. 

Daarna maken we een rondwandeling door de binnenstad van Riga, de hoofdstad van Letland en hebben de avond de tijd om verder kennis te maken.

Dinsdag 8 augustus 2023

talinn estlandSigulda  - Tallinn - Estland

In de ochtend 07.30 uur rijden we vanuit Riga naar de hoofdstad van Estland Tallinn.

We maken daar een rondwandeling door de oude binnenstad.
Maar vooraf naar Sigulda. Siguilda ligt tegen een steile helling aangebouwd en kijkt uit over de Gaujavallei. Het Gauja National Park is de meest bezochte toeristische plaats in Letland. Voor de schilderachtige oevers van de rivier de Gauja, oude kastelen en grotten deze plaatsen staan bekend als de "Zwitserland van Letland" sinds het begin van de 18e eeuw. Daar bezoeken wij het kasteel van Turaida met zijn prachtige park, een beeldentuin en museum. Een andere bezienswaardigheid in de omgeving is een rode zandstenen grot, de Gütmanisgrot. Dit is de grootste grot van het Baltisch gebied.

Tallinn is de hoofdstad en de belangrijkste zeehaven van Estland. Het is gelegen aan de noordkust van Estland aan de Baltische Zee. Het is gevormd door bijna een millennium van invloeden van buitenaf. De naam, afgeleid van Taani linnus, wat "Deense Fort" betekent, is een herinnering aan het feit dat de stad werd gesticht door de Denen aan het begin van de dertiende eeuw, en sinds die tijd politieke controle is vrijwel altijd in handen van buitenlanders geweest - Duitsers, Zweden en Russen.

De Duitsers hebben ongetwijfeld de meest blijvende invloed op de stad gehad, Tallinn was een van de belangrijkste steden van de Hanze, de Duitse gedomineerde vereniging van de Baltische handel steden, en eeuwenlang werd aan de buitenwereld bekend onder de Duitse naam, Reval. Zelfs toen Estland werd geregeerd door de koningen van Zweden of de tsaren van Rusland, de openbare leven van de stad werd beheerst door de Duitse adel, en de handel werd gerund door de Duitse kooplieden.

Ferry Tallinn - HelsinkiWe zullen een begeleide wandeling houden door de binnenstad

Woensdag 9 augustus 2023

Ferry Tallinn - HelsinkiTallinn - Estland naar Helsinki

In de ochtend gaan we om 07.30 uur met de ferry naar Helsinki in Finland.  Daar komen  we rond half tien aankomen.  Op deze dag is het misschien mogelijk een IVV-wandeling van ca. 12 kilometer door de stad te maken. 

We zullen ieder geval deze verdere dag gebruiken om Helsinki te verkennen.

Donderdag 10 augustus 2023

Helsinki naar Vaasa

trein naar VaasaWe na het ontbijt door het Finlandse landschap met vele dennenbomen en meren naar Vaasa een rit van 4 á 5 uren.
Mocht je dit traject liever met de trein  willen doen kan dat op verzoek, deze reis duurt 3 uur kosten € 22,-
 
Zie verder OPTIE B voor verder programa


OPTIE B  -  VAASA

Donderdag 10 augustus 2023

station-vaasaDeelnemers vanuit Amsterdam vliegen op Vaasa, waar ze met een transfer naar het hotel in Vaasa worden gebracht.

Ons hotel ligt vlakbij het treinstation van Vaasa en niet ver van de start. 

Na de verdeling van de kamers gaan we naar de administratie voor ons te melden voorde 3 daagse.

De opening vindt plaats op deze donderdag met een vlaggenparade, die begint bij de Orthodoxe Kerk om 18.45 uur.

Donderavond is ook de 'Nights of Arts' en er is veel om naar te kijken en te ervaren.Buiten eettentjes veel optredens.

11 t/m 13 augustus 2023:  Driedaagse 

Vrijdag 11 augustus 2023

Driedaagse - wandelen Archipelago 

of 10 of 20 kilometer route vanuit het centrum.

Op vrijdag kunt u kiezen uit drie verschillende routes.

wandelingDe eerste gaat naar het eiland gebied Archipelago , dat op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO staat .
Dit is een prachtige wandeling met een gids.  
Maar het terrein is vrij moeilijk en ongeveer 20 km lang (IML-afstand).

Het tempo ligt wel vaak laag, dus er moet vaak gewacht worden. Hou er ook rekening mee met stevige schoenen, voor dit ruige terrein is en het pad oneffen met vele rotsen. Ook steekvliegen, wespen en muggen kunnen er aanwezig zijn, dus een afweermiddel is wel aan te bevelen.  
Je bent ook zelf verzorgd onderweg, dus denk aan drinken en wat te eten.
Een vorig keer hebben we een probleem gehad met iemand, die allergies was voor een wespensteek

Deze wandeling begint al vroeg in de ochtend van het Stadhuis (we horen de starttijd bij het aanmelden in Rewell Center op donderdagavond).

De gidsen, de bus en boot tour en een traditionele eiland maaltijd (vissoep) zijn opgenomen in de vergoeding (35 € extra voor deze deelnamekosten). Deze moet van te voren worden opgegeven.

Belangrijke aanwijzing (Duits) KLIK HIER

De andere routes op vrijdag, 10 km en 21 km, start 12:00-12:30 van de Grote Markt.

12 en 13 augustus 2023

Op zaterdag en zondag kunt u kiezen uit vier verschillende routes, 10 km, 21 km, 30 km en 42 km, die alle beginnen vanaf de Grote Markt.

De routes van 10 km en 21 km start op zaterdag om 9.30-10.00 uur en op zondag om 8.00-10.00 uur De route van 30 km begint op beide dagen om 7.30-8.00 uur en de route van 42 km bij 5.30-6.00 uur*
* Deelnemers voor deze afstand kunnen 1 dag vooraf een ontbijtpakket bestellen.

Onderweg zijn er verzorgingsposten waar men pannekoeken, koffie e.d. kan kopen.

14 augustus 2023

Naar Nederland
Afhankelijk aantal deelnemers zijn het de volgende wijze
A) Vlucht naar Nederland  bij als de verlenging Noorwegen door gaat
B) Rit naar Gotenburg vandaar met Ferry naar Kiel en rit naar Nederland

C) Indien op Vilnius gevlogen een vlucht vanaf Vaasa of Helsinki

In de ochtend vlucht vanaf Vaasa naar Amsterdam

Inbegrepen

 • Vervoer personenbusje vanaf opstapplaatsen  Arnhem  v.v.
 • Ferry Kiel - Klaipéda inclusief diner-, ontbijt en lunchbuffet
 • 9x hotel overnachting tweepersoonskamer met ontbijt (Litouwen-Letland-Estland-Helsinki)
 • 7x Lunch en diner Litouwen
 • Ferry Talinn - Helsinki
 • Ontbijt in Vaasa afhankelijk van keuze overnachting
 • Inschrijfgeld IML wandeltochten Kaunas en Vaasa
 • Vlucht Vaasa - Amsterdam 
 • Welkomst koffie en diner
 • donatie aan Stichting Asia Care Foundation


Niet inbegrepen

 • eventuele museum toegangsgelden
 • lunchen - diners behalve bovengenoemde maaltijden
 • wandelen Archipelago € 35,-
 • consumpties
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven
Prijzen Litouwen/Vaasa wandelreis

Wandelreis Kaunas - Vaasa OPTIE A-1

28 juli t/m 14 augustus 2023

28 juli t/m 14 augustus 2023

Wandelreis Litouwen en Vaasa Finland, inclusief Ferry, vervoer met minibusje, inschrijfgeld, overnachtingen en ALLE ontbijt en in Litouwen de diners, excursies, Nederlandse begeleiding. Voor Riga, Tallin, Helsinki geldt overnachtingen incl. ontbijt. Vliegticket terug.

€ 2245,00

Wandelreis Kaunas  OPTIE A-2

28 juli t/m 7 augustus 2023

28 juli t/m 7 augustus 2023 Wandelreis Litouwen inclusief Ferry, vervoer met minibusje, inschrijfgeld, overnachtingen en ALLE ontbijt en in Litouwen de diners, excursies, Nederlandse begeleiding. Vliegticket terug.  
   

1-persoonskamer op verzoek ca. € 25,- voor Litouwen en € 50,-voor Riga, Talinn, Vaasa en Noorwegen per nacht

NTB
Wandelreis Kaunas OPTIE A-3  4 t/m 7 augustus 2023 Wandelreis Kaunus Litouwen, inclusief vliegtickets, vervoer hotel, inschrijfgeld, overnachtingen en ontbijt en diner, Nederlandse begeleiding.  NTB
Wandelreis Vaasa Finland OPTIE C 10 t/m 14 augustus 2023

Eventueel mogelijkheid om aansluitend aan Vaasa ook Noorwegen of Litouwen te doen.  
De prijs voor alleen Vaasa is inclusief vliegticket (richtprijs € 350,- retour)

Bagage gewicht is 20 kg, overgewicht moet betaald worden.

Wandelreis Vaasa inschrijfgeld, hotel c.q. sporthal, ontbijt en vervoer ter plaatsen.

van € 650,-/€ 895,-
   

A) Overnachting in sporthal met ontbijt en matras, zelf slaapzak meenemen (denk aan overgewicht voor de vlucht 20 kg max)

inclusief vervoer naar Vaasa, inschrijfgeld en de vervoer Vaasa/Helsinki - Amsterdam

€ 650,-*
   

B) Overnachting in Sokos Hotel Vaakuna 4 sterren te Vaasa inclusief ontbijt in 2 persoonskamer met 2 aparte bedden of 2 persoonsbed, met overdekt zwembad.

nclusief vervoer naar Vaasa, inschrijfgeld en de vervoer Vaasa/Helsinki - Amsterdam

€ 895,-
   

C) Overnachting in Omena Hotel Vaasa 3 sterren te Vaasa exclusief ontbijt in 2 persoonskamer met 2 pers. bed, 

inclusief vervoer naar Vaasa, inschrijfgeld en de vervoer Vaasa/Helsinki - Amsterdam

 € 790,-*
   

D) Overnachting in 4 persoonsappartement met 2 slaapkamers, badkamer/toilet , zitkamer, keukenblok, wasmachine.
Geen maaltijden
Mogelijkheid zelf voor ontbijt, lunch en avondeten te zorgen.

Inclusief vervoer naar Vaasa, inschrijfgeld en de vervoer Vaasa/Helsinki - Amsterdam

€ 770,-*
31 juli t/m 31 augustus 2023   Combinatie Litouwen - Finland - Noorwegen € 5165,-
10 t/m 31 augustus 2023   Combinatie Finland - Noorwegen € 4080

* Afhankelijk van tijdstip boeken i.v.m. hotel en ticketkosten en het aantal deelnemers.
De richtprijs voor de vliegticks Vaasa - Amsterdam mei 2022

I.v.m. de vliegtickets kosten is het aan te bevelen. Bij interesse tijdig in te schrijven.
De ervaring van 2014 leert dat anders de vliegticket wel eens € 150,- duurder uit kunnen uitvallen.

Reis prettig en gebruik een zachte reiskoffer tijdens deze reizen. Ze zijn makkelijk te laden in  de bagageruimte van een auto en zijn licht en zachte reiskoffersneem er wel een met wieltjes.


Aanmelden  

dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 500,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Drachten  met vermelding Litouwen-Finland of Finland-Noorwegen. 
Drie maanden voor vertrek dient € 1000,- aanbetaald te zijn
Restant  van de reissom dient steeds 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

 

Meld je aan

 


COMBINATIE REIS LITOUWEN - FINLAND - NOORWEGEN


 


 


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

https://www.dewandelsite.nl/algemeen/folder_DE_WANDELSITE.pdf

<

Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31652788806 (van 17 april t/m 4 mei 2023 geen tijdverschil
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.