Nieuws

 • Airbornepad Market Garden wandelingen

  AIRBORNEPAD MARKET GARDEN Het Airbornepad Market Garden is een lange afsta...

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen Korea - Japan – Taiwan

  Ja waar ben ik aan begonnen om met zo groep op pad te gaan. Maar had al met iedereen van de groep kennisgemaakt tijdens een Info e

  Lees meer
Meer nieuws

Wandelreis Bali Indonesië

Wandelvakantie Bali Indonesië

Datum : 27 november t/m 8 december 2023

Bali het Eiland van de goden

Deze naam en nog enkele namen heeft dit eiland van Indonesië. Eiland van eindeloze rijstvelden, duizelingwekkende groentinten en duizenden heilige tempels: Bali; de parel van Indonesië.

Meer dan 20.000 tempeltjes elk huis, kantoor e.d. heeft een tempel, waar voor elk familielid weer een tempel staat.

Veel tijd wordt er gebruikt aan het dagelijks offeren van kleine offers in de vorm van mandjes van jonge palmscheuten met rijst, bloemblaadjes en wierookstokjes.  

relaxen in de tuinBali is hindoestaans in tegenoverstelling van de rest van Indonesië die islamitisch is. 

We hebben hier de eerste zes nachten in een prachtige villa of een hotel aan de Balizee.
Als er tijdig voldoende aanmeldingen zijn kan ik deze prachtige villa waar we meermaals zijn geweest vastleggen.

Transfer naar een schitterende villa (alleen 2 pers. kamers) of hotel nabij Lovina met eigen zwembad direct aan zee

Woensdag 29 november 2023

Dolfijnen spotten 

Dolfijnen spotten lovinavissersbootjes op BaliOm zes uur gaan we vanuit onze villa naar het strand van Lovina, daar haalt de “captain” ons dan op te wachten. Dan wordt de boot het in water gerold, en door het water het bootje in.

Motor aan en richting naar de dolfijnen en we zijn zeker niet alleen, het krioelt van de bootjes. Maar zullen genieten van de dolfijnen die om ons heen duiken, tenminste als we geluk hebben.

Want in 2013, 2015, 2016, 2017, 2018 hebben we volop dolfijnen gezien, terwijl in 2014 er geen enkele te bekennen was. Wel hadden we een mooie tocht op het water en zicht op blauwe zeesterren, zeeanemonen en zelfs en inktvis.

Na het dolfijnen hebben we het ontbijt in onze villa en kunnen we genieten van ons zwembad of wat je dacht je om je op het geluid van de golven een heerlijke Balinese massage te ondergaan aan huis met zicht op de Balizee onder de luifel in onze prachtige tuin.trekking sambangan

Donderdag 30 november 2023

Sambangan trekking de verborgen watervallen

Voor het eerst hebben we in 2015 deze trekking naar de Sambangan zeven watervallen gemaakt. 

Een schitterende maar ook wel inspannende tocht. Je heb er ook een unieke plekken om te zwemmen. Er is keuze uit een lange (zware) trekking van ca 6 uren of de medium van ca. 4 uren. Maar ook een lichtere van ca. 2 uren.

Sambangan watervallen grensverleggendMocht je je grenzen willen verleggen kan dat ook via een 10 meter lange natuurlijke glijbaan plons je vier meter dieper het water in of wat denk je van een sprong van meer dan 10 meter de diepte in. 

Dit allemaal onder profesionele begeleiding.

Zie http://balijungletrekking.com/sambangan-trekking/

Vrijdag 1 december 2023

Vrije besteding optie boottocht en snorkelen Menjangan eiland of bij Lovina 

Snorkelen op Menjangan eiland (optie ca. IRD 600.000 (ca 40,-) - Lovina geen extra kostenmenjangan snorkeling pemuteran

tempel op MenjanganMenjangan eiland is de beste plek om te snorkelen in Bali. Menjangan is een eiland wat deel uitmaakt van het Bali Borat National Park. Er wordt daarom streng gecontroleerd door instanties die de omgeving beschermen.

Het water is hier echt kraakhelder en is echt stukken beter dan lembongan eiland en andere snorkel gebieden op Bali.

Menjangan eiland is te te bereiken per boot vanaf o.a. Pemuteran (25 min).  We snorkelen op een paar plekken waarbij we op een plaats worden uitgezet en met onze snorkel/duikinstructeur naar de boot heen snorkelen en ons een prachtig schouwspel onder ons voorbij glijdt. Honderduizende vissen in allerlei kleuren een lust om te zien. Tussen de twee snorkelplekken in hebben we een lunch op de boot.

Zaterdag 2 december 2023

Boeddhistische tempel - Hot water springs - Terras rijstvelden Mayong en Muduk -  Sekumpul waterval - Chinese Tempel
Optie  Mount Batur trekking

Boeddhistische Tempel bovenin ziet het er uit of het de Borobodur is, maar dan in het klein. Voordat we de tempel  ingaan moeten we eerst een sarong om. Vandaar gaan we naar de Holy Hot Springs. Zwavelbaden. Het water komt vanuit beesten koppen het bassin in. De temperatuur is heerlijk en het water is warm.  

Rijden we langs schitterende terras rijstvelden van Mayong en Muduk en dorpjes met vakwerkers.

We stoppen bij een traditionele Bali Coffee Processing van Bali Agro toeristisch gebied. Dit is een plek om te genieten van het zien van vele groene tropische plantages. 

In deze plaats kunt u ook zien hoe je Balinese koffie te maken in een zeer traditionele manier met behulp van eenvoudige technieken. 

Wat meer is, is dat je ook een aantal voorbeelden van de koffie evenals lokale kruidenthee zal verkrijgen. Wat is speciaal is, dat je een kans is om de ongewoon bewerkte koffie te proeven. Deze opvallend verschillend soort koffie is de naam "Kopi Luwak 'van Bali. De koffie is van nature geproduceerd door middel van de natuurlijke hulp van civetkatten. Misschien is dit soort koffie is de duurste ter wereld. Hebben een lunch mogelijk boven op de berg.  Als het weer en tijd het toelaat bezoeken we nog een mooie waterval.

Daarna rijden we naar Singaraja Harbour. Hier gebruiken we een drankje of lunch en bezoeken we nog een Chinese Tempel voor we weer naar huis rijden.

Optie in de ochtend (nacht) optie Mount Batur trekking

Mount Batur trekking (optie € 50,-)

01.30 - 02.00: Pick up , Transfer naar het startpunt voor de wandeling
03.00: Klein ontbijt bestaande uit een (bananen)pannenkoek, koffie en thee bij het startpunt
04.00: Begin van de trekking van twee uur naar de top van Mount Batur begeleid door een ervaren Engels sprekende gids.
05.00: Een korte stop voor drinken en snacks
06.15: Aankomst op het hoogste punt van Mount Batur, we wachten hier op de zonsopkomst tijdens een ontbijt geserveerd met speciale vulkanische gestoomde eieren.
07.00: Wandeling naar de eerste, tweede en derde krater van Mount Batur en wandeling terug naar beneden.
09.00: Aankomst Lake Batur, stop voor drankje, fruit en verse organische vruchten
10.00 uur: terugreis naar onze villa.

Zondag 3 december 2023

route Paddy Flied walkUbud - Bedugul - Belulang Paddyfields Walk (5 -  12,5 - 15 km) Boeddhistische Tempel

Nemen afscheid van ons verblijf en rijden we naar Bedugul. Bedugul ligt aan de zuidoever van het Bratanmeer.

In een schilderachtige omgeving ligt de tempel PuraUlunDanu, een geliefd object om te fotograferen. In het nabij gelegen plaatsje Candi Kuning liggen de Botanische tuinen waar u kunt genieten van talrijke wilde orchideeën. 

Dan gaan we een wandeling maken de Belulang Paddyfields Walk. Deze route is 15 km, maar kan in gekort worden tot 12,5 of 5 km.
We nemen wel wat te drinken mee voor onderweg.

Ons verblijf ligt midden tussen de rijstvelden en toch maar 500 meter van het centrum van Ubud. Elke avond zijn daar dansoptredens en muziekvoorstellingen.

In de avond raad ik aan een bezoek te brengen aan een van de vele soorten show zoals een de Apen vuurshow of een schaduwpoppen show of een van de vele muziek en dansshows.
Vergeet niet een echte Balineese massage te nemen. 

Maandag 4 december 2023

rijstterrasvelden

Ubud - Heilige apen tempel/bos - trekking Goa Gajah, Kecak Ramayana Trance en Fire show

apenbosDeze dag wandelen we naar het Monkey forest met de Apentempel, waar we een rondwandeling doorheen maken. Over enkele paden, die door dit forest heen gaan. We zien de tempels voor de begravenis en voor de crematies

Daarna rijden we naar Goa Gajah, ook wel Olifantsgrot genoemd. Hier krijgen we een sarong om en bekijken we de grot en enkele tempel gebouwen.

Maar het hoogtepunt van dit is een trekking naar de rivier. 

 

trekking Goa Gajah 1trekking Goa Gajahtrekking Goa Gajah zandsteengravrures

Een verborgen trekking, die je niet door de gidsen ter plaatse aangeboden wordt. Je ziet oude beeldenissen in de zandrotsen en wandelt door een bamboebos en over bruggetjes.

Afhankelijk van de waterstand kunnen we tot in de diepe in de kloof gelegen rivierbedding

KECAK FIRE DANCE UBUDbali ubud pura dalem fire 2Op ons programma in Ubud zal inbegrepen zijn een voorstelling van een Kecak Ramayana Trance en Fire show. Tijdens deze show wordt het geluid niet met instrumenten gemaakt, maar door menselijke stemmen (Kecak)

Er wordt een episiode uit de geschiedenis van Ramayana uitgebeeld, van deze show ontvang je een Nederlandse beschrijving vooraf.  

De show eindigd in een show waarbij een danser in trance door het vuur danst. Een aparte belevenis om Campuhan Ridge Walkdit mee te maken. 

Dinsdag 5 december 2023

Campuhan Ridge Walk 

Vandaag beginnen vroeg aan on ze wandeling voor het ontbijt. de wandeling duurt ca. 2 uren inclusief een rust bij Karsa Kafe en is ca 5 kilometer totaal. De rest van de dag kan je besteden aan het bezoeken van de markt of ergens een terrasje te pakken of een Balinese massage. Of dingen die leuk vindt.

Woensdag 6 december 2023

Wandeling Penglipuran Village 

Penglipuran is uitgeroepen tot een van de schoonste dorpen ter wereld, samen met Giethoorn in Nederland en Mawlynnong in India.
We gaan terug in de tijd naar Penglipuran Village, een traditionele Balinese banjar in het Bangli-regentschap.

Donderdag 7 december 2023

Kuta Beach - Tanah Lot

Tanah Lot baliVerplaatsing naar Tanah Lot en Kuta Beach waar we tegen het middag uur aankomen.
Misschien nog even nagenieten van de zonsondergang aan de Beach van Kuta voor we naar het vliegveld gaan. 

Het zit er dan echt op, want in avond of de nacht vliegen we weer terug naar huis.

Vrijdag 8 december 2023

Terugkomst Nederland

Bijzonderheden

Inbegrepen Basis reis Bali Indonesië

 • Vliegticket Amsterdam - Denpasar vv
 • Overnachtingen inclusief ontbijt op 2 persoonskamer 
 • Transfer op Bali 
 • Overnachtingen en alle maaltijden in onze luxe Villa
 • Dolfijnspotten
 • Trekking Sambangan met de 7 verborgen watervallen
 • Kecak Ramayana trance en fire show
 • Monkey Forest en Goa Gajah wandeling
 • Nederlandse begeleiding en regelmatig een Engelstalige of zelfs Nederlandse gids
 • Fooien voor de gidsen en chauffeurs ( gebruikelijk voor gids USD 3 en chauffeur USD 5 per dag.)
 • Donatie Asia Care Foundation

Niet inbegrepen

 • consumpties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Fooien

In Indonesië doet men alles voor u met een glimlach, maar er wordt altijd gerekend op een tip als u bijv. een foto maakt van een rijstplukster, als men u helpt bij het oversteken. Vooral in de toeristische sector is men afhankelijk van de fooi. Voor kamermeisjes is een fooi van ongeveer IDR 10.000 per dag gebruikelijk. Een taxichauffeur verwacht een fooi van maximaal IDR 5.000 een bellboy ongeveer IDR 5.000 per koffer/tas. of als men uw koffer in uw kamer heeft afgeleverd. Het is aan te raden om een aantal briefjes van 5.000 en 10.000 Rupiah bij u te dragen, zodat u altijd iets kleins bij de hand heeft. Een bezoek aan een openbaar toilet kost ca. Rp. 2.000

In de restaurants wordt er over het algemeen al een service charge in de rekening verwerkt. Dus houdt rekening er mee, dat er 21% toeslag wordt berekent op uw maaltijd of drankje (Biertje) . Als dit niet gebeurd, dan is een fooi van 5-10% gebruikelijk.

Aanbevolen vaccinaties Indonesië volgens GGD

Covid-19 vaccinatie 
Bali heeft zijn grenzen weer open vanaf 7 maart 2022
,
Dus geen quarantaine plicht, er moet wel weer betaald worden (net als vroeger) voor een Visa On Arrival IDR 500.000 of €35 per/persoon.
Echter is het wel zo dat Indonesie voorlopig een vaccinatie plicht heeft, dus zonder volledige vaccinatie (2 prikken en een eventuele booster) kun je niet inreizen.
Bij binnenkomst is er geen PCR test meer nodig, je kunt direct naar je bestemming.

DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
Buik tyfus
Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

(Kijk even wat voor u van toepassing is)

Een mooi overzicht over vaccinaties en hygiene vind je op de website van de villa Pelangi, welke we huren als we hem tijdig kunnen reserveren voor de verlenging op Bali

Paspoort

Dient nog minimaal 7 maanden geldig te zijn bij aankomst in Indonesië 

Reisomschrijving

27 november t/m 8 december 2023 Wandelen op Bali  (10 dagen) met vlucht Amsterdam - Bali
verblijf o.a. in luxe huis met eigen zwembad direct aan de Balische Zee (incl. alle maaltijden), vervoer, vlucht vanaf Bali, excursies, verschillende trekkings. hotel te Ubud
  € 1740,- (2 pers kamer delen)
1 pers kamertoeslag € 200,-
 € 1740,- (2 pers kamer delen)
1 pers kamertoeslag € 200,-
   ANDERE MOGELIJKHED VOOR INDONESIË     
 11 t/m 21 november 2023  Vliegtickets Amsterdam- Jogyakarta. Op basis van 2 persoonskamer met ontbijt, lunch, en de meeste diners, alle excursies, inschrijfgelden,  binnenlandse vlucht.
(niet inbegrepen fooien/toegangsgelden zie onder)
€ 2595,-*  € 2495,-* 
11 t/m 29​ november 2020 A) Programma West-Java (dus richting Bandung)
 
€ 3295,- € 3170,-
  1 persoonskamers op aanvraag va. € 520,- va. € 520,-
11 t/m 29 november 2023

B) Programma Oost-Java (dus Solo - Bromo (Zie programma op de Tab bladen)

Inclusief verlenging Solo - Malang Safari Vulkanen Bromo, Kalibaru​
Op basis van 2 persoonskamer met ontbijt, lunch, en de diners, alle excursies, inschrijfgelden, Bromo excursies, eventuele binnenlandse vlucht. (niet inbegrepen fooien/toegangsgelden zie onder)

 € 3295,-*  € 3170,-*
Optie Sukamade Tour Inclusief: Jeep, - Local Gids, Lunch Box,  Diner,  Ontbijt, 1 nacht in Basic kamer te Sukamade, Begeleiding parkwacht, Permit Politie,  Donations,  Entree gelden € 90- p.p. (bij min 4 pers) € 75
 28 november t/m 7 december 2023 Verlenging met Bali  (10 dagen)
verblijf o.a. in luxe huis met eigen zwembad direct aan de Balische Zee (incl. alle maaltijden), vervoer, ferry, vlucht vanaf Bali, excursies, verschillende trekkings. hotel te Ubud
 € 740,- (2 pers kamer delen)
1 pers kamertoeslag € 200,-
€ 740,- (2 pers kamer delen)
1 pers kamertoeslag € 200,-
       
Optie IJlen Tour Inclusief: Jeep, - Local Gids, option Blue fire € 25,-/ € 35,-  
       
  Verlenging met Korea-Japan-Taiwan of Taiwan    

*Deze prijs is geschat aan de hand van vliegticket op december 2022
De prijs is tevens afhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers (=vervoer) en de prijs van de vliegticket en de koers van de Euro.
Mocht er door een vroege boeking een goedkopere vlucht mogelijk zijn wordt dat met je verekend.
De aanbetaling voor deze reis is € 1000,- bij de combinatie wandelreizen is dat € 2000,- i.v.m. vastleggen van de vliegtickets en de excursies

Indien een verlenging gewenst dit direct aangeven, zodat daar met bestellen van de vliegtickets mee rekening gehouden kan worden.  Mocht b.v.  een hogere klasse willen vliegen kan dat natuurlijk ook geregeld worden, maar geef dat wel op bij aanmelding, want omboeken brengen hogere kosten mee.

Inschrijven

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal € 1000,- c.q € 2000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Bali Indonesië reis of naam van de reis.
Restant van de reissom dient 8 weken voor vertrek voldaan te zijn.

Meld je aan

 


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

https://www.dewandelsite.nl/algemeen/folder_DE_WANDELSITE.pdf

Nieuws

 • Airbornepad Market Garden wandelingen

  AIRBORNEPAD MARKET GARDEN Het Airbornepad Market Garden is een lange afsta...

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen Korea - Japan – Taiwan

  Ja waar ben ik aan begonnen om met zo groep op pad te gaan. Maar had al met iedereen van de groep kennisgemaakt tijdens een Info e

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.