Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

IML walk 2-Daagse Rotorua Nieuw-Zeeland

NIML-walkoorder-eiland Nieuw-Zeeland extra

Data:
22 oktober t/m 13 november 2022  23 daagse reis *
29 oktober t/m 13 november 2022   16 daagse reis *

Verlenging 14 t/m 20 november 2022 (dus een 23 of 30 daagse) 

* Afhankelijk van de vliegroute zou de mogelijkheid bestaan, dat er op vrijdagavond laat gevlogen wordt, dan zouden we om zaterdagavond ariveren en zelf op maandagochtend aan kunnen komen.

Deze wandelvakantie Nieuw-Zeeland is eenmalig in oktober/november, daar de IML van Rotorua verplaatst is i.v.m. met de Covid19 na het eerste weekend van november. Tijdens deze periode zal er elke dag ca 15-20 km in een rustig tempo gewandeld worden. Het zal dus een wandelvakantie worden voor echte wandelaars. Natuurljk kan je zelf een dagje rust nemen of een kortere afstand wandelen, winkelen, zwemmen of een museum bezoeken.

 • Vanaf 1 mei 2022 23:59 uur kunnen volledig gevaccineerde bezoekers uit landen met visumvrijstelling  (Europese landen) en bezoekers uit andere landen die al in het bezit zijn van een geldig bezoekersvisum Nieuw-Zeeland binnenkomen zonder zelfisolatie of beheerde isolatie en quarantaine.

Bij toeval wordt aan het einde van deze reis in Auckland ook een 24 Hardloop en (snel)wandelevenement georganiseerd, dus voor zeer sportieveling de mogelijkheid om hier NZ Centurion te worden. In dit weekend, welke in de verlenging valt zal voor de overige wandelaars een prachtige wandelingen gemaakt worden i.s.w. met mijn Aucklandse Wandelvrienden van Meetup

Sky toren AuckalndNieuw-Zeeland is denk ik wel een van de mooiste landen en heb daarvan kunnen genieten tijdens mijn 15 maanden lockdown in 2020 en 2021.
Voor deze reis wil ik jullie mee nemen na schitterende wandeling in de omgeving Auckland, maar ook bij de Tanaki.
Dit zijn grotendeels wandelingen, die nog nooit op mijn programma hebben gestaan. Dus ook voor oude deelnemers aan te bevelen.

Een wandelvakantie, die elk jaar grote indruk op de deelnemers achterlaat. Speciaal is het natuurlijk om Down Under te wandelen, niet te geloven dat we net aan de andere kant van de wereld deze wandelvakantie houden. De ontmoetingen op de IML-wandeltochten, maar ook de vele inwoners, die nog de roots in Nederland hebben liggen. 

PROGRAMMA NIEUW-ZEELAND
Zaterdag 22 oktober 2022

Vertrek Amsterdam

Vertrektijd en maatschappij wordt pas later bepaald, zodra de meeste maatschappijen hun eigen vluchten weer naar Nieuw-Zeeland weer hebben geopend.  Zoals Qantas en Emirates o.a

Zondag 23 oktober 2022

Vlucht Amsterdam naar Nieuw-Zeeland

Maandag 24 oktober 2022

Kelly Tarlton pinguïnsAankomst Auckland - Bezoek onderwater museum Kelly Tarlton

Wandelen pinguïnsNa het in ontvangst nemen van het vervoer zullen we ons motel of appartement in de binnenstad of aan de rand ( maar met goed openbaar vervoer) opzoeken, .

We zullen de dag rustig beginnen en we bezoeken het onderwatermuseum Kelly Tarlton en bezoeken dit unieke museum met Pinguïns en vele vissen.Kelly Tarlton haai
In de avond zullen we een welkomstmaaltijd gebruiken in een echte Ierse Pub of Belgisch restaurant

wenderholmDinsdag 25 oktober 2022

wenderholmWandeling Wenderholm Regional Park

Dit park was het eerste Auckland Regional Park bij de samenkomst van de Puhoi en Waiwerra rivier in de Hauraki Golf.  De pittoreske monding van de rivier de Puhoi, omgeven door beboste landtongen, is Wenderholm, het eerste en misschien wel het mooiste regionale park. We maken hier een wandeling over een aan eenschakeling van wandelpaden.wenderholm
wenderholmVia het farm land van het Schishla House  langs de Puhoi rivier. Bij het Couldrey House nemen we de Maugatauhuo track en de Perimeters Track.

Voor degene die van een uitdaging houden en een leuke klim is bij goed weer de Puhoi en Gouldrrey  House track te doen, waar je boven een prachtig uitzicht hebt. 

Ook in het park kan je heerlijk zwemmen bij een van de stranden.wenderholm strand

We zullen ca 15 kilometer wandelen, maar kortere wandelingen zijn er ook.

Woensdag 26 oktober 2022

Wandeling Murawai - Grote Jan van Sas kolonië

Murawai kustBroedende San van GentMaak een avontuurlijke wandeling op een van de meest spectaculaire stranden aan de westkust van Auckland bij Muriwai, dat beroemd is om 50 km wild en winderig zwart zand, ondersteund door eenzame zandduinen die zich noordwaarts uitstrekken voorbij de parkgrenzen naar Woodhill Forest.

Muriwai is ook de thuisbasis van een kolonie Jan-van-genten, grote elegante zeevogels die van augustus tot maart met honderden nesten op rotsachtige uitlopers die rondvliegen in de lucht en over de Tasmanzee.

rotsEen strandwandeling Quarry track Murawaiavontuur langs een Bush en Coast Track naar de Gannet Colony en Otakamiro Point terwijl we een grote lus maken terug naar onze vervoer. Ongeveer 12 km gemakkelijk wandelen

Donderdag 27 oktober 2022

Mt Atkinson - Titirangi Tramline Walkway - Beveridge Track - Arataki Bezoekerscentrum 

Arataki uitzichtTitirangi walkwayWe wandelen via de Kohu walkway naar de top van Mt Atkinson voor het uitzicht, daarna vervolgen we onze weg naar de Exhibition Drive. Exhibition Drive was eerst een spoor voor het leggen van de pijpleiding die water van de Upper Nihotupu Dam naar de stad Auckland voerde. Het werd verbreed tot wegbreedte om toegang te bieden tot de Waitākere. 

Dit is een vlakke route met prachtig uitzicht op de baai diep onder ons, halverwege maken we een kleine lus door de regenwoudstruiken en lopen naar Mackies Rest.

Mackies Rust“Aan het einde (als je van Scenic Drive komt) van het vlakke gedeelte van Exhibition Drive is “Mackies Rest”. Volgens de legende gebruikte een handelaar genaamd Mackie aan het eind van de 19e eeuw deze plek om uit te rusten tijdens zijn reizen naar de bergketens. In 1912 bouwde de gemeenteraad van Auckland daar een schuilplaats en een plaatselijke boer, Marshall Laing, voegde een bank toe met het opschrift "Stop. Mackies rust”.

Danish icecreamErgens dit jaar is daar een replica van die bank geplaatst, met goed zicht op het Lower Nihotupu Reservoir (onderdeel van de drinkwatervoorziening van Auckland), met daarachter de Manukau Harbor. Deze plek is ook het begin van de Beveridge Track die leidt naar het Arataki Visitor Centre. Waar we een bezoek aan brengen, daar is een gelegenheid voor een heerlijke super ijsje. Na wandelen we met enkle kleine lussen weer terug.

Na even van het uitzicht te hebben genoten lopen we de Exhibition Drive terug of wordt je met het busje opgehaald.

Lake WaimanuVrijdag 28 oktober 2022 

Lake Waimanu - Zand Duinen -  Waterval

Lake WaimanuWe genieten van dag aan Lake Wainamu in de buurt van Bethells Beach, wandelen, zwemmen in het meer en boven de watervallen. Denk er aan we zullen soms even door het water wandelen en langs de oevers van dit mooie meer.  Langs de hoge zandduinen. Mocht je de uitdaging aanwillen kan  je hem bestijgen.
Lake Waimanu duinen
Het is zeker een van de beste plek om koel te blijven, je voeten in de randen van het meer dompelen of van de pier springen en even te zwemmen

Lake Waimanu zwemmenEen favoriete plek is echter boven de watervallen in kleine zwemgaten die verfrissend en koel zijn en omgeven door inheemse struiken.

Op de terugweg wandelen we door dit zandduingebied weer terug naar ons vervoer. 

We zullen van Bethells naar O'Neils Beach lopen over het zwarte zand dan zullen we een deel van de Te Henga Trail doen een gemakkelijke gedeelte geen grote heuvelklimmen met uitzicht over de machtige Tasmanzee.Daarna het belangrijkste Bethells Beach-gebied voor een drankje of een ijsje. 

Hillary Trail - Puriri Ōmanawanui TrackZaterdag 29 oktober 2022

Puriri TrackWhatipu Beach - Hillary Trail Donald Mclean - Puriri and Ōmanawanui Track - Gibbons Track en Muir Track naar de Pararaha Vallei - Karekare Beach Park.
 (Vertrek groep korte reis van Amsterdam) 

We wandelen het Hillary-pad vanaf Huia. We beginnen in Huia bij het kustparkeerterrein naast de haven van Manakau bij het Huia-museum. We steken dan de weg over naar de prachtige Karamatura-vallei. 
Hillary TrailWe volgen de paden en trappen naar de top van Mt Donald McLean waar we zullen lunchen. 

Mt Donald Mclean naar Whatippu. 
 Puriri TrackWe gaan vanaf de Mt Donald Mclean over de Puriri Ridge en vervolgens over de Omanawanui track en bereiken we het strand van Whatipu. Hier kunnen verder over de weer pas geopende 
Gibbons Track, en Muir Track naar de Pararaha Vallei. rusten en ontspan en afkoeling in de beek, wandel over het strand naar Karekare Beach Park 

Hou rekening er mee op de gehele route is geen horeca alleen voor de start maken we even een stop hiervoor. De gehele afstand zou 8 uur zijn, maar er zullen enkele kortere opties zijn

Omanawanui track heb je zicht op de duinen van Whatipu Beach Ōmanawanui TrackVanaf de top van de Omanawanui track heb je zicht op de duinen van Whatipu Beach. Het pad daalt steil naar beneden over nieuw gecreëerde trappen, langs blootgestelde rotswanden naar een richel hoog boven de noordelijke ingang van de haven van Manukau, en stort je langs de bergkam over een oude pā-site (oude nederzetting van de Maori) voordat een verder steile klim naar het trig-station (Merkteken) waar op een heldere dag een weids uitzicht hebt op de wilde westkust en helemaal tot Mt Taranaki.

Zondag 30 oktober 2022

Maison HouseKawau eiland Een Verborgen Taonga In De Golf Van Hauraki

De dag dat we deze tocht doen zal afhankelijk zijn van het aantal plaatsen wat beschikbaar is op de boot voor de speciale prijs met BBQ.

Kawau eilandKawau Island is een van de grotere eilanden die deel uitmaken van de Hauraki Golf en ligt 8 km uit de kust, ongeveer 45 km ten noorden van Auckland. Het klimaat is subtropisch en het grootste deel van het eiland is bedekt met struikgewas, voornamelijk Kanuka, Manuka en Pohutukawa, maar er zijn ook uitstekende standplaatsen van Puriri en Kauri plus veel meer gebieden met andere inheemse soorten. wandeling

Kauwau Koper mijnWe gaan met de postboot vanaf Sandspit naar dit eiland met dieren in het wild, Scheepswrakken, een herenhuis. Mocht in deze periode een aanbieding zijn voor een BBQ zullen we deze gebruiken, anders is het zorg om je eigen lunchpakket te nuttigen. We maken op het eiland een rondwandeling naar een oude ruine,  Mine Point van een gebouw voor een stoommachine die het water uit de schachten pompte van de kopermijn.  

BBQAankomst tweede groep - laat in de avond (of ze komen een dag eerder)

Vermoedelijk in de avond komt de tweede groep aan, die ik  van de airport zal ophalen. Hun de kamers uit te geven. 

Maandag  31 oktober 2022
Ochtend wandeling Wandeling ca 10 km

Vandaag zal ik een lichte wandeling in de omgeving organiseren.Bij Herderson Opanuku Path en terug over het  Opanuku Stream Path

Oakley Creek watervalMiddag wandeling Oakley Creek Walkway ca 12 km

Oalley creek walkwayVanaf station Avondale maken we een wandeling over de Oakley Creek Walkway.  Eerst nemen we een stukje het  Waterview Path, welke we bij de Harbutte reserve een graspad en het pad langs de rivier gaan volgen. We houden steeds richting de waterval aan. Na deze te hebben aangedaan wandelen verder en maken een korte lus door Sanctuary Mahi Whenua een tuinencomplex met veel bloemen.  Vervolgens volgen het pas verder tot we bij Waterview aankomen. Dit is een krioel van autowegen op en afritten.  We volgen aan de overzijde het  Waterview Heritage Path, welke we volgen tot dat we weer bij de Oakley Creek walkway aan komen en volgen terug naar ons eindpunt.

In de avond is het Haloween in Auckland, of er dan iets wordt georganiseerd weet ik nu nog niet maar er is dacht ik normaal een street parade

Dinsdag 1 november 2022

woodlands estatePukemokemoke - Woodlandswoodlands estate Estate - Hamilton Gardens  - New Plymouth

Op onze rit naar de Taranaki zullen we enle wandelingen maken.

De eerste is een wandeling van 1,5 uur over Pukemokemoke Bush Loop Track is een geweldig wandelpad in Waikato, met meer dan 300 inheemse planten, waaronder matai, totara, kauri, kanuka en kahikatea, geweldige picknickplaatsen en een prachtig uitzicht op de wijde omgeving.

Hierna kunnen we stoppen bij Woodlands Estate voor een drankje. Dit is een oud statig huis met prachtige tuinen. woodlands estate

Vervolgens rijden we in een 20 minuten naar de Hamilton Gardens, welke diverse tuinen hebben.

Hamiltons GardenWe besteden aan dit bezoek een twee uur, die u vrij kan doorheen dwalen.
Een park met verschillende thema tuinen vergeet niet foto's te maken. 

Hamilton GardensIn de middag rijden naar New Plymouth in de buurt we zullen overnachten een wandeling langs de kust vanaf Te Rewa Rewa Bridge is zeer aan te bevelen.

TaranakiWoensdag 2 november 2022

Taranaki Pouakai Crossing (8-9 uur)  - Mangorei Road naar Pouakai Hut v.v : ca 4  uur

Deze wandeling neemt  8 a 9 uren in beslag . De tweede optie gaat via lange trappen  steeds omhoog na de hut en spiegelmeer, en gaat dus tegenovergesteld van de anderen en wandelen met hun weer terug naar beneden.

Taranaki beklimmingPouakai Crossing
De wandeling zal op sommige plaatsen ruw, modderig of nat zijn. Er is diepe modder in secties over het Ahukawakawa-moeras. 

Boemerang slip.
Over de losse rotswand van Boomerang Slip. Egmont National Park Visitor Centre naar Holly Hut, Tijd: 3-4 uurBoemerang slip

Volg vanaf het einde van North Egmont Road de borden naar Holly Hut. Het pad klimt door bergbossen en subalpiene struikgewas. Het gaat onder de torenhoge lavakolommen van de Dieffenbach-kliffen door en kruist Boomerang Slip. Taranaki trig

Misschien ziet u het rode water van de Kokowai-stroom, veroorzaakt door mangaanoxide dat uit de aarde sijpelt.

Eenmaal voorbij de afslag Kokowai Track, daalt het pad geleidelijk af naar het Ahukawakawa Track-kruispunt. Sla linksaf voor een wandeling van 5 minuten naar Holly Hut. De Minarapa-stroom net voor de hut kan na zware regenval onbegaanbaar zijn.

Holly HutHolly Hut naar Pouakai tarns  Tijd: 2 uur

Ahukawakawa moerasKeer terug naar het knooppunt Ahukawakawa Track en volg de promenade over het Ahukawakawa-moeras. Dit unieke microklimaat herbergt vele plantensoorten, sommige gebruikelijk op deze hoogte en andere nergens anders ter wereld. Je kunt stoppen bij het uitkijkplatform voordat je verder gaat over de gebogen houten brug over de Stony/Hangatahua-stroom.

Dit gebied is een moerasgebied. Er is een promenade, maar verwacht water en modder, op sommige plaatsen over de baan.

Pouakai Tarn spiegelmeertjeHet pad klimt dan steil door bergceder om de kruising Pouakai Track te bereiken. Sla rechtsaf en ga verder onder de toepasselijke naam Hump en voorbij de kruising Mangorei Track om de pittoreske Pouakai Tarns te bereiken. Op een mooie dag zie je een prachtige weerspiegeling van Mt Taranaki in de poelen.

Het gebied rond deze kleine bergmeertjes is erg kwetsbaar. Blijf bij de promenades om dit kwetsbare waterrijke gebied te helpen beschermen. Ga ook niet de zwembaden in.

Pouakai berg op naar Pouakai Hut  - Tijd: 20 min

Ga terug naar de kruising met Mangorei Track en ga bergafwaarts naar Pouakai Hut. Geniet van een pauze op het hutdek en geniet van het spectaculaire uitzicht langs de kust van Taranaki.

Eindtijd Pouakai Hut naar Mangorei Road : 2 uur

Goblin-bosDe lange afdaling naar het einde van de weg slingert zich door koel bos dat druipt van de mossen en korstmossen - deze verwrongen kamahi-bomen staan ​​plaatselijk bekend als 'Goblin-bos' omdat het is alsof je door een betoverd bos loopt - pas op voor feeën!

Donderdag 3 november 2022

De Juwelen van de Forgotten World Highway of State Highway 43 - Mount Damper Falls -Taupo - Huka Watervallen

Vandaag zal er niet veel gewandeld worden, maar we zullen de verschillende juweeltje van deze 148 kilometer lange High Way gaan bekijken. Deze Forgotten World Highway kronkelt door een verlaten en mysterieus landschap. Tussen bergen, langs rivierkloven en door dichtbegroeid oerwoud.  We gaan door een smalle tunnel. Passeren een aantal nederzettingen daar hebben kolonisten weinig achtergelaten in deze wildernis. We maken een korte lichte wandeling van 1 uur naar Mount Damper Falls.

Wandeling TaupoWe rijden vandaag naar Taupo waar we de overnacht indien mogelijk zullen doen. Hotwater pools spa TaupoMocht men nog een stukje wandelen willen kunnen we dat langs de river naar de Huka Watervallen gaan.

Passeren een natuurlijke heetwaterbron, waar altijd mensen aan het baden zijn.  Dan hebben we morgen  meer tijd.

Vrijdag 4 november 2022

Waimangu-ValleyWonder Waimangu-Valley - Aanmelden wandeling - Opening

We hebben vandaag een indrukwekkend programma, dus vertrekken we om 07.30.
Waimangu-ValleyRijden langs de bungeejumping van Taupo, waar je eventueel de mogelijkheid te springen.

Vervolgens maken er een wandeling langs de rivier naar the Huka-falls (Huka-Lodge was het verblijf van Maxima en Alexander tijdens hun huwelijksreis).

Waimangu-ValleyOnderweg zie je hoe mensen in deze natuurlijke spa van het warme water genieten.

Hierna bezoeken we de , een unieke thermische gebied Waimangu-Valley.

Opening wandelevenement RotoruaWaar we prachtige gekleurde meren en stomende en pruttelende riviertjes aantreffen.

Een lust voor het oog.

start en finish rotorua Zaterdag 5 november 2022

Redwood Rotorua1e Dag Tweedaagse Rotorua

Zaterdag: wandeling door de redwoodsmedaille rotorua

 • 42km Whakarewarewa Forest Walk start om 8 uur
 • 21km Whakarewarewa Forest Walk begint om 9.00 uur
 • 10km Whakarewarewa Forest Walk start om 10.00 uur

RedwoodHet Whakarewarewa Forest -Redwood, een aangeplant bos uit begin 1900 met cederbossen en regenwoud. Leuke stroompjes, die zich door het bos worstelen. Met een contrast van boomsoorten uit majestueuze sequoia's, een aantal exotische bosbouw aanplant bevat. 

Redwood bos De sequoia's zijn geweldig, omdat ze een beroep doen op elk niveau en het vermogen  en hebben ook vele mooie uitkijkpunten waren wandelaars kunnen kijken over Rotorua en bekijk de prachtige meren

De tweede dag voert je door de stad en langs de talloze geothermische gebieden de oevers van het meer en vele beken. 

Afstanden mag je ter plaatse nog wijzigen

Mitai Maori VillageTamaki Village's Avonds kan er een bezoek gebracht worden aan de Mitai Maori Village  (NZ$ 110,-niet-inbegrepen).

Dit bezoek is zeker aan te bevelen. Hier kan men zien hoe men vroeger leefden en genieten we van een dinerbuffet. 
Tijdens dit bezoek zie we de oorlogkano binnenvaren, kleurrijke natuurlijke bronnen. Veel uitleg over de Maori geschiedenis. 
Ben je hier voor het eerst mag je dit eigenlijk niet missen.Zondag 6 november 2022

2e Dag Tweedaagse Rotorua

Rotorua geothermal areasGouvenements house en tuinenZondag: wandeling langs Rotorua geothermal areas

 • 30km Challenge Town Walk begint om 8 uur
 • 21km Stadswandeling begint om 9.00 uur
 • 10km Fun Walk start om 10.00 uur

De tweede dag voert je door de stad en langs de talloze geothermische gebieden in de plaats langs beekjes en de oevers van het meer. 

Rotorua meerSluiting Rotorua uitreiking prijsAfstanden mag je ter plaatse nog wijzigen

In de middag is de sluiting met uitreiking vele prijzen door een gratis loterij en de IML waarderingen

 

 

Maandag 7 november 2022

TTe Waihou Walkway en Blue Springe Waihou Walkway  - optie Hobbiton Village film locatie van de Hobbits - Te Aroha
Te Waihou Walkway en Blue Spring

We rijden naar de Te Waihou Walkway en Blue Spring, deze bevinden zich in South Waikato nabij Putaruru. De wandeling naar de bronnen volgt een pad langs de Waihou-rivier, door wetlands, over glooiend, pastoraal landschap en biedt uitzicht op kleine watervallen, inheemse wildernis en de beroemde Blue Spring met een glimp van forel langs de weg. 

Optie Hobbition (niet inbegrepen)

A) Alleen bezoek Hobbiton filmset ca € 53,00  duur ca 2 uur  B)  Lunchbuffet en bezoek Hobbiton filmset ca € 75,00  duur ca 3 uur
De deelnemers van 2020 waren vol lof over deze excusie en lunchbuffet. Ze vonden het geheel zeker de moeite waard.  Hobbition

Daarna rijden we door naar Te Aroha

Dinsdag 8 november 2022

Te Aroha- Wairongomai Valley Hike- Butlers Incline - Hot Pools

Butlers Incline klimmenDe Butler's Incline is een oude spoorlijn steil omhoog een heuvel op en is een sensatie om naar boven te lopen. Allemaal gelegen in het Kaimai Mamaku-bos. Wairongomai Valley We maken deze wandeling in een rustig tempo om te genieten van de mooie dingen om naar te kijken.  Geen grote heuvel beklimmeningen. Het moeilijkste deel van de dag is 30 minuten steil wandelen over een oude spoorlijn, die Butler's Incline wordt genoemd.


Wairongomai Valley Het grootste deel van de dag ervoor volgt deze een cirkelvormige, bijna spiraalvormige route die langzaam aan hoogte wint. Na een late lunch loopt het allemaal bergafwaarts terug naar onze bus een soort lusspoor.Wairongomai Valley

Daarna is er het optionele bezoek aan de nabijgelegen Hot Pools en bookbare Hot Tubs in Te Aroha Township, waar we indien mogelijk zullen overnachten.

Wairere Falls bovenWoensdag 9 november 2022

Wairere Falls 

Wairere Falls trig uitkijkpuntDe Wairere Falls, op slechts 10 minuten rijden van Matamata, is de hoogste waterval van het Noordereiland en een populair wandelpad in de Waikato.

Deze wandeling naar het uitkijkplatform aan de voet van de Wairere-watervallen duurt ongeveer anderhalf uur. Het is een mooie wandeling langs een goed onderhouden pad. Wairere Falls Kleine houten bruggetjes brengen je op verschillende punten over de beek, met prachtig uitzicht op kleine watervallen en mogelijkheden om vermoeide voeten af ​​te koelen in het verfrissende water.

Het zicht vanaf het uitkijkplatform is spectaculair - water stort 153 meter diep over de watervallen, voordat het kleine stroompjes vormt die door met mos bedekte rotsen en varens stromen.

Wairere FallsVanaf hier kunnen de meer onverschrokken nog 30 - 45 minuten trekken naar een ander uitkijkpunt op de top van de watervallen, vanwaar er een adembenemend uitzicht is over de vallei en de Waikato-vlaktes daarachter. 

Wairere Falls trtappenHet is ongeveer totaal 3 uur wandelen tot de voet en totaal 5 uur tot de top van de waterval heen en weer.

Staion WaikinoDonderdag 10 november 2022

Karahanga Gorges Walk Ways

De Karangahake Gorges was een gebied met veel mijnbouw.   wandeling Karangahake GorgesEen historisch goud wandeling, door een gebied waar veel mijnbouw geweest is.

Karahanga gorgesIk neem jullie mee met een wandeling door het gebied met een tunnel (zaklantaarn), maken een lunchstop waar we kunnen zwemmen indien je dat wilt. Je zult genieten van ditr prachtig gebied.

Karahanga GorgesOndanks er hier ook een wat zwaardere wandeling mogelijk is wil ik het bij een  gemakkelijke wandeling houden.

Vrijdag 11 november 2022

Mount William walkwayMount William Walkway- Down South Bombay - Bezoek Pokeno voor ijsjes

Deze wandeling van mijn wandelvriend Stephen French start aan de zuidkant van de Bombay Hills. Het is een route op en neer op hetzelfde pad omhoog en dan naar beneden, dus een gemakkelijke route om alleen te volgen, die open landbouwgrond, houten trappen en trappen door de bush combineert. Mount William walkway

Als je liever van meer uitdaging houdt.  Begin aan de klim naar boven om het Trig (meetteken)  op bijna 400 meter te bereiken en gebruik daar je lunch en geniet van het spectaculaire landschap met uitzicht over de Coromandels. Hierna wandel je weer dezelfde pad terug.

Mount William walkwayMount William walkwayAls je het liever wat rustiger aan doet en rondkijkt naar de fantastische inheemse Bush die dit gebied heeft, terwijl we de verschillende paden beklimmen, aanvankelijk onder de dekking van dicht struikgewas en volwassen oude bomen, gered van omgehakt dan op de open landbouwgrond want deze Mount William Walkway. Door het woud over goed gevormde paden, is er een prachtig weelderige mix van inheemse bomen, waaronder enorme oude Puriri en Rimu, Pukeatua en Tawa, en Rewarewa met een dik bonderbegroeiing van inheemse varens, Nikau en veel vogels als we stil genoeg zijn. 

Het bereiken van het Trig (meetteken)  en de top (369 meter) misschien moet je je een weg omhoog een helling opklimmen, je neus over de top steken en zien nog een heuvel in de verte. Maar op de pad omhoog de Mount William op, draai je om en kijk terug naar het fantastische uitzicht op het platteland over de hele Waikato en voordat je het weet komen jij en andere over de berg. En we zullen allemaal een geweldig gevoel van voldoening en prestatie krijgen als we genieten van de lunch bij de Trig (meetteken) en je kilometers ver kunt kijken in alle richtingen, inclusief de Sky Tower, en op heldere dagen Mount Ruapehu en Mount Tarana.

Na de wandeling maken we een stop bij 
Pokeno Ice cream, De IJsjes zijn hier GROOT, twee bolletjes zijn enorm en kosten $ 3. Te klein ga groter 3 of 4 maatscheppen.

Zaterdag 12 november 2022

Vlucht naar Nederland 

Zondag 13 november 2022

Aankomst in Nederland

Maandag 14 november 2022

 • 24th Sri Chinmoy 6-12-24 Hour Track Races

  2022  wordt in het AUT MILLENNIUM STADIUM, AUCKLAND in Nieuw-Zeeland een 24 uurs wandelevenment gehouden. Tijdens dit evenement kan men de titel NZ Centurion behalen. Hiervoor dient men 100 Engelse Mijlen binnen 24 uur af te leggen.

  Ook andere afstanden zijn mogelijk.  

  Dus een mooie gelegenheid  om hier deel te nemen aan het snelwandelen en toch ook een mooie Nieuw-Zeeland te zien.

PROGRAMMA VERLENGING

Zaterdag 12 november 2022

WANDELING AUCKLAND DOMAIN*

* Of een wandeling georganiseert door een Meetup groep

Zondag 13 november 2022

WANDELING NEWTON* 

* Of een wandeling georganiseert door een Meetup groep

Maandag 14 november 2022

Rotary Walk, Pakuranga - Bezoek Howick Historical VillageHowick village

Howick villageWe wandelen eerst over de Rotary Walkway langs de Tamaki River naar Half Moon Bay en beklimmen de Ōhuiarangi / Pigeon Mountain van waar een mooi uitzicht hebben op de omgeving.

Ōhuiarangi / Pigeon MountainVervolgens door Lloyd Elsmore Park naar Howick Historical Village.
Bij dit mooie openlucht museum zullen we ook een lunchstop maken en heeft men een twee uur voor het bezichtigen beschikbaar.


Hierna wandelen we over de Cassade Walkway en door het Frank Nobilo Esplanade Reserve met zijn mangrovestruiken. 
 

Dinsdag 15 november 2022

Golden HillsGolden HillsCoromandel Broken Hill - Golden Hills Battery

Deze prachtige Broken Hills Gorge biedt veel mogelijkheden om te wandelen, zwemmen, vogels kijken, fotograferen en picknicken. In dit historische goudmijngebied, met oude mijntunnels en de plaats van de kabelbaan die het erts over de vallei naar de Golden Hills-batterij vervoerde. 

We maken een wandeling van ongeveer 3 uur over Collins Drive Loop Track en naar de Golden Hills Battery.

We starten vanaf de parkeerplaats. De start van de baan is voorzien van een indrukwekkend laarzenpoetsstation (maak altijd je laarzen schoon) volg vanaf daar de borden. We beginnen op een behoorlijke helling om indrukwekkende uitzichten over Forest Hill-park te onthullen terwijl we uitkijken naar zijpaden tijdens de klim, want er zijn tal van kleine grotten om je neus in te steken. Hier kunnen de insecten Wētā (ook gespeld als weta) zien. Het zijn gigantische vliegende krekels en sommige behoren tot de taaiste insecten ter wereld.Golden Hills drive tunnel

Vanaf het einde van de tunnel gaan de wandelingen verder naar ons startpunt.

TIP: Sla net voor de allereerste brug rechtsaf voor een geweldige bron waar je voor of na je wandeling van kunt genieten, het is de moeite waard. Dus vergeet niet om een ​​hoofdlamp en zwemkleding mee te nemen

Woensdag 16 november 2022

Vulkaan eiland Rangitōtō naar de Summit dan Islington Bay & Coastal Bush Track of Vrije besteding in Auckland

Auckland, Vulkaan eiland RangitotoFerry AucklandMet de veerboot de haven oversteken naar het eiland Rangitoto voor een wandeling op het vulkaan eiland Rangitoto.  Op het eiland is niets van horeca, dus we nemen voeding en drinken mee of aanschaffen op de ferry.

De route die we volgen is tot aan de top voor geweldige uitzichten, dan gaan we naar Islington Bay voor de lunch.
Dan via de Coastal Trail terug naar de Wharf. Voor de Diehards kan men nog vanaf Islington Bay een wandeling maken naar Boulder Bay v.v. deze gaat grotendeels over vulkaangesteente. (ca 1 1/2 uur extra)


Veel geweldige paden en prachtige landschappen, wandelingen langs de kust en de geweldige pohutukawa-bomen en oude huisjes.
Denk er aan dat je wel op tijd terug dan bent voor de Ferry. Anders dien je de nacht op het eiland te verblijven of op eigen rekening een watertaxi te huren of als geluk hebt een toevallig passerende boot. Tijdens mijn lockdown verblijf waren er twee deelnemers die dit is overkomen.

Of op eigen gelegenheid b.v. het Auckland museum, Victoria Markt of met ferry naar Devonport,  bij mooi weer de Skytower.

Optie Auckland - Wandeling Devonport

Van af de Devonport Werf, wandelen langs paar lokale bezienswaardigheden met een prachtig uitzicht op de binnenhaven naar de Mount Victoria, en maken een bezoek aan het Naval Museum and Werrf daar.

Daarna zullen we North Head en verborgen tunnels verkennen daar. Na de wandeling zullen we een afscheidsdrankje drinken in Pub.

Donderdag 17 november 2022

Regionaal park Tawharanui

We maken een wandeling maken van ongeveer 15 km in het Tāwharanui Regional Park, gelegen op een afgelegen schiereiland van 588 hectare en heeft glooiende groene weiden, inheems kustbos en regenererende wetlands en een prachtig wit zandstrand. Een van de beste stranden van Auckland.  Dus alles waar je als echte wandelaar van kunt genieten.
Het park is het eerste toevluchtsoord van het land dat landbouw, natuurbehoud en toevluchtsoord combineert. Met veel inheemse vogels

Wew nemen de Mangatawhiri Track, West End Track, Ecology Trail, North Coast Track, doen we een lus om naar Tokatū Point aan het einde van het schiereiland te gaan. De South Coast Track / Fishermans Track.
We zullen in Maori Bay zijn, afhankelijk van het eb vanaf daar de Māori Bay Coast Walk of de South Coast Track

Vrijdag 18 november 2022

BomenwatervalKarekare Beach - Mercer Bay Clifftop Coastal - Ahu Ahu Track - Comans Track

We wandelen vanaf Karekare Beach en gaan eerst naar de waterval en het strand. Vervolgens klimmen we naar Mercer Bay Clifftop voor de lunch en geniet van het mysterie van de wildernis. beeldje bomen

Via het Comans Track zullen we terug keren, Momenteel is de Ahu Ahu track afgesloten, hopelijk is dan weer open.

 

Zaterdag 19 november 2022

Vlucht naar Nederland 

Zondag 20 november 2022

Aankomst in Nederland

 

De wandelingen zijn bij benadering en zouden van dag gewisseld kunnen worden als dat beter is. b.v. voor het getijde. 

OPTIE (indien belangstelling) Nikau Cave & Cafe - Glow Worms - Watervallen

Nikau grottenNikau grottenEen geweldige ervaring echter er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Trek oude kleding aan die vuil mag worden. Je zal een klein stukje van ca 20 meter op je buik voor uit moeten kruipen in dit prachtige gangenstelsel.  Mocht je van dit avontuur houden laat het weten, dan kunnen we ee dag plannen om deze grotten te bezoeken.  De toegangsprijs NZ$ 45 deze tocht en wandeling is zeker de moeite en prijs waard.

Watervallen NikauHet is tijdens de tocht door de grot niet toegestaan een fototoestel of mobiel mee te nemen. Deel om ongelukken te voorkomen. Je krijgt een helm met hoofdlicht.

Dus ik kan geen foto's laten zien van onder de grond. Maar vond het geweldig.

 

 

Prijzen Nieuw-Zeeland (ovb) *

Data   1 pers kamer***  

22 oktober t/m 13 november 2022

 23 daagse reis Nieuw Zeeland Noordereiland 

 € 1450,- ***

€ 4750,-*

29 oktober t/m 13 november 2022 

 16 daagse reis Nieuw-Zeeland Noordereiland 

 €  750,- ***

€ 3850,-*

Verlenging 14 t/m 20 november 2022

 7 dagen wandeldagen Auckland omgeving

+/+ € 450,- ***

+/+ € 900,-*

Korting op eigen vliegtickets

€ 1500,00 

 Hogere Vlieg klasse of een stopover?
 Wil U de vlucht totaal kunnen annuleren ?
 Dat betekent een Flex-ticket kost duurder

 Offerte vragen    

 *Afhankelijk van het aantal deelnemers** Prijzenbasis vliegtickets 15 maart 2022 (Mochten er extra toeslagen worden berekend of de prijzen omhoog gaan zal dat door berekend worden)

*** Deze toeslag geldt alleen als men om een één persoonskamer vraagt. Let er wel op dat in motels je geen eigen toilet/douche hebt, maar per appartement deze deelt.

Minimaal aantal deelnemers 5 personen en maximaal 8 personen voor de groep. Bij meer mensen zal gekeken worden wat mogelijk is. 
Mocht je nog geen beslissing kunnen of willen maken zend dan bij belangstelling wel een email, zodat ik een inschatting kan maken en kijen wat de overnachtingsmogelijkheden zijn.

Stand opgave deelnemers
Data Deelnemers
22 oktober t/m 13 november 2022 3 personen
29 oktober t/m 13 november 2022   
Verlenging 14 t/m 20 november 2022  
   

De overnachtingen in B&B. Lodges en motel/hotels is op basis van 2  persoonskamer met ontbijt en een lunchpakket dient men zelf 's morgens te maken in de appartementen. Soms zijn er ook bedden in de woonkamer bij apartementen.

Noordereiland

 • Vliegtickets Amsterdam - Auckland v.v.
 • Vervoer naar de wandelingen
 • Overnachting op 2 persoonskamer
 • Ontbijt en indien een apartement of motel spullen voort een zelfmaak lunchpakket
 • Welkomst maaltijd
 • Boottocht naar Kawau eiland
 • Toegang Wonder Waimangu-Valley.
 • Toegang onderwater museum Kelly Tarlton
 • Ferry naar vulkaan eiland Rangitoto
 • Toegang Howick Historical Village
 • Inschrijfgeld voor IML wandeltocht in Rotorua

Niet inbegrepen

 • privé uitgave
 • verzekeringen
 • Visum Nieuw-Zeeland
 • consumpties
 • diners en lunchen onderweg

Daar we gebruikmaken van units met zitkamer en keuken, waar je zelf de maaltijden zou kunnen verzorgen.
Hierdoor hoeft een 3-gangenmaaltijd niet duurder zijn dan € 10,- per dag

REGELS NATUURPARKEN
Alcohol

 • Zichtbaar en overmatig alcoholgebruik is verboden.
 • Het kan zijn dat wij u en uw gezelschap vragen het park te verlaten en uw vergunning in te trekken.

Rookvrije regionale parken

 • Onze regionale parken zijn rookvrij.
 • Houd hier rekening mee tijdens uw verblijf op of gebruik van onze regionale parken.

Afval

Al onze regionale parken zijn afvalvrij. Neem alle afval en recycling mee als je weggaat.

⚠️LET OP

 • U neemt vrijwillig en op eigen verantwoordelijkheid en risico deel aan deze wandelingen. De gids draagt ​​geen enkele aansprakelijkheid.
 • Zorg altijd voor schoenen met een goed profiel en geen stadsschoenen, want er wordt veel gewandeld op onverharde en soms modderige paden.
 • Een wandelstok geeft je steun en ontlast je knieën bij het dalen en stijgen.

Inschrijven

De prijs in inclusief vervoer, ontbijt en lunch overnachtingen op 2 persoonskamers, begeleiding, inschrijfgeld IML-tochten,

Aanmelden dient men door het invullen van het aanmeldformulier en een bedrag van minimaal €  1000,- over te maken op Bankrekening  NL79 INGB0003732710 t.a.v. M.H.Tromp te Weert met vermelding Nieuw Zeeland. 

Covid-19 garantie

Ik begrijp dat er nog steeds ongerustheid kan zijn of het wel door kan gaan.
Ik verzeker dat het aanbetalingsbedrag ook gebruikt kan worden in 2023 of je kan het teruggestort krijgen als deze reis geen doorgang kan vinden.
Doordat de grenzen weer dicht gaan of er een verplichte quarantaine bij aankomst is.  Hou wel rekening mee, dat vermoedelijk iedereen wel gevaccineerd dient te zijn. Verwacht niet dat Nieuw-Zeeland deze eis zal laten vervallen voorlopig.

Vliegtickets zullen met annuleringsvoorwaarden geboekt worden. Dit betekent wel dat de vliegtickets duurder zijn dan normaal.  

Minimaal 3 maanden voor vertrek dient € 2000,- betaald te zijn.
6 weken voor vertrek dient minimaal 75% betaald zijn
en 3 weken voor vertrek het totale reis bedrag. 
Vergeet niet om wel een annuleringsverzekering af te sluiten, die ook covid-19 omvat.

De vliegtickets die geboekt worden zullen verplaatsbaar zijn naar maart 2023.
Wil je de mogelijkheid hebben van geheel annuleren vliegticket of een hogere klasse willen vliegen, vraag dan per mail wat de extra kosten daarvan zijn. 

Meld je aan


"A Smile is the Same in Every Language"  "Leef nu morgen kan het misschien niet meer"

Deze website is door mij de grootste zorg samengesteld, desondanks aanvaard ik geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud ervan. 

 

 

Nieuws

 • 1e dag van de International Waendel Walk Wellingborough

  WAT KAN IK ZEGGEN ? MOOI, MOOI, MOOI deze 1e dag van de International Waen...

  Lees meer
 • Pelgrimsdag Pelgrimshoeve Kafarnaum te Vessem

  Het was een prachtige dag vandaag! Voor het eerst dit jaar steeg de temperatu...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+31652788806 (van 17 april t/m 4 mei 2023 geen tijdverschil
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.