Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Internationaal Wandelforum te Suining in China

FOTO's VAN DEZE REIS

Een een ruime maand geleden, tijden mijn wandelreis in Nieuw-Zeeland, zie ik in mijn postvak een mail vanuit China. Eerst denk ik dat het betrekking heeft op een mailwisseling over de niet aanwezige IML Pan Pacific Clips vorig jaar in Beijing.  Maar tot mijn grote verbazing is et een uitnodiging om naar China te komen voor het bezoeken van enkelen 2 Daags wandelevenementen en een Internationaal wandelforum.

Eerts gedachte het kan niet, want ik vlieg pas op 15 april vanuit Australië waar ik met een groep de IML-Canberra hebben gedaan en op de 19 april word ik al weer in Beijing verwacht, dat lukt nooit met het visum en de paspoorten.  Gelijk schiet mij te binnen het kan wel, maar dan moet er met twee mensen gereis worden het zelfde programma, dan kan je met een E-visum naar China.  Nu lees nog even de uitnodiging en deze is voor en partner, nu heeft deze een vaste baan met net een bedrijfswisseling, dus na overleg mocht een wandelvriend van mij mee.  Hij rijdt regelmatig als het nodig is het tweede busje tijdens mijn wandelreizen. Visum aangevraagd en is binnen.

Maandag 16 april ben ik weer op Nederlandse bodem geland en rij met de trein naar Weert, waar Conny mijn partner mij van het station ophaalt. De reiskoffer wordt geleegd en de eerste spullen worden opgezocht. Ik moet ene lezing houden en er zijn nogal wat officieele ontvangsten. Dus de inhoud zal ook iedere geval enkele overhemden en een pak moet bevat. Zelfs enkele stropdassen gaan voor de zekerheid mee. 

Ook warme kleding moet mee, want werd gewaarschuwd, dan we naar hoogte gaan van 2000 tot 3000 meter . Ook wel wandelkeding in gepakt. Dus ook op dinsdag even langs Bob's Adventure Store voor nieuwe wandelschoenen. Want na deze reis moet er ook nog gewandeld worden op de IML wandeltochten in Blankenberge en Chantonnay. Deze worden gevolgd door de Europiade op Sicilie, een wandelreis Elba en op Madeira en dan staat de Vierdaagse Nijmegen al weer voor de deur

De wandelschoenen zijn snel gevonden en er worden ook maar gelijk een paar sandalen gekocht, dan kan ik er weer een tijd tegen aan. Vind het een prettige winkel, waar ook veel aandacht voor de wandelsport gegeven wordt. Ik zie ook het boek van Marcel Tinnemans over zijn voettocht van Weert naar Rome ligt iop de toonbank.

Morgen ga ik op weg naar China voor een met zeer vol bezoekprogramma activiteiten.

De reiskoffer heeft wel een iets andere inhoud als bij al die andere reizen, want zelfs een pak, overhemden en stropdassen gaan mee. Toch hoop ik dat er ook nog af en toe wat gewandeld kan worden.

Daar Facebook en Google in China grotendeels op slot zitten. Maar ik zal proberen via deze pagina op mijn eigen website via het Nieuws proberen elke dad een verslag te maken.

Programma voor de komende periode

Woensdag 18 april 2018

Vlucht Emirates

Koffer is gepat, wat moet je nu meenemen  wandelkleding of ligt de nadruk op ontvangsten en ontmoetingen?  De organisatie waarschuwt voor lage temperaturen op 2000 tot 3000 meter hoogte, dus dat moet ook mee. Uiteindelijk is mijn reistas volgepakt dan normaal.  
Wandel naar de bushalte van de buurtbus, deze komt iets vroeger aan dan verwacht, maar ik was op tijd. De chaufeuse vraagt of ik een OV-kaart heb, ja nu ga maar zitten. Want er is geen scanapparaat in het busje. Nu dat is verdiend ;-)

Emirates_serviceAls ik de trein zit op weg naar Eindhoven om vandaar samen met Kees verder te reizen, bedenk ik me heb ik me wel ingecheckt? Oei als ik maar geen controle krijg, de minuiten tellen weg en als ik op het perron sta denk ik eerst toch maar even inchecken. Maar dan moet je naar de poortjes, en bij inchecken zie ik dat ik me juist uitcheckte, dus ik reed ik niet zwart.  Maar inchecken dat lukt nu niet meer, waar om niet. Met behulp van NS-personeel ben ik dus maar eerst eruit gegaan en inderdaad dan lukt het wel.

Hotelkamer-BeijingKees komt er ook aan en we zetten gezamelijk onze reis voort. Op Schiphol even aan de Emirates bali langs om de Emirates Skywards van Kees na te vragen, helaas te weinig voor een upgrade, maar we krijgen wel twee schitterende stoelen met rumt voor lange benen voor de vlucht naar Dubai. Dat is ook weer verdiend.

De vlucht gaat voorspoedig in Dubai nodig ik Kees uit om ook even naar de Business Class Lougne, al vind ik de toegangsprijs voor niet Silvermember veel te hoog. Maar goed dan kunnen we samen de drie uur voor de volgende vlucht doorbrengen.

19 april 2018    

Beijing

De vlucht van Dubai lukt het me ook nog even te slapen en kom redelijk uitgerust aan in Beijing. De immigratie controle verloopt redelijk snel en even later staan we met twee extra rode stempels op ons E-visum  bij de band om de bagage op te pikken.

Iemand van de organisatie staat ons op te wachten keurig met een bordje met mijn naam en wij vervoegen ons naar Alton, die ik ken als tolk en organisator van Beijing Mountains Walking festival.  Daar zijn ook 4 wandelvrienden uit Yogjakarta Indonesie. Ik moet eigenlijk zeggen 3 wandelvriendinnen.

In het hotel krijgen we schitterende kamers en wel voor ieder een kamer voor zich ruim en met ene groot tweepersoonsbed. Daarna direct na beneden, want we hebben een maaltijd gezamenlijk.
Een uitgebreide maaltijd bestaande uit allemaal gerecht uit deze streek van Beijing, waar natuurlijk de Pekingeend niet bij ontbrak. Het enen na het andere gerecht kwam op tafel. Maar door de Emirates waren we ook ruim van voeding voorzien. Dus op één moment komt er een einde aan de verzadiging.

Nu was de groep op dat moment nog bestaande uit Ons tweeën en vanuit Indonesie Maria, Fitria, Andy and Clara. Verder Alton Wang, die mijn Pekingeendfacebookvriend is. Een Wang Zhen Huu en iemand, die zich voorgesteld heeft als Zeng Jun klonk als Hans.  Hij was zeker wel belangrijk, want hij betaalde alle rekeningen.

We besluiten na het diner in het hotel nog naar het Plein van de Hemelse Vrede te wandelen, ondanks die in de avonduren gesloten is. Maar de gebouwen er omheen zijn altijd wel mooi verlicht. Moeten door enkele controles heen mogen als buitenlander zo doorlopen, want ze kunnen onze paspoorten niet scannen. Na enkele foto met de poort naar de Verboden Stad wandelen we weer terug naar het hotel. In de foyer van onze verdieping drinken we nog wat na en ga daarna snel slapen.  Internet zonder Facebook, Whatsup, Twitter en Google is bijna hetzelfde als geen internet.

DinerIn het hotel krijgen we schitterende kamers en wel voor ieder een kamer voor zich ruim en met ene groot tweepersoonsbed. Daarna direct na beneden, want we hebben een maaltijd gezamenlijk.
Een uitgebreide maaltijd bestaande uit allemaal gerecht uit deze streek van Beijing, waar natuurlijk de Pekingeend niet bij ontbrak. Het enen na het andere gerecht kwam op tafel. Maar door de Emirates waren we ook ruim van voeding voorzien. Dus op één moment komt er een einde aan de verzadiging.

Nu was de groep op dat moment nog bestaande uit Ons tweeën en vanuit Indonesie Maria, Fritria, Andy and Carla. Verder Alton, die mijn facebookvriend is en ik meerdere malen bij de IML-wandeling 2 daagse Beijing Mountains heb getroffen. Een Wan en iemand, die zich voorgesteld heeft als Zeng Jun klonk als Hans.  Hij was zeker wel belangrijk, want hij betaalde alle rekeningen.

OntbijtWe besluiten na het diner in het hotel nog naar het Plein van de Hemelse Vrede te wandelen, ondanks die in de avonduren gesloten is. Maar de gebouwen er omheen zijn altijd wel mooi verlicht. Moeten door enkele controles heen mogen als buitenlander zo doorlopen, want ze kunnen onze paspoorten niet scannen. Na enkele foto met de poort naar de Verboden Stad wandelen we weer terug naar het hotel. In de foyer van onze verdieping drinken we nog wat na en ga daarna snel slapen.  Internet zonder Facebook, Whatsup, Twitter en Google is bijna hetzelfde als geen internet.

20 april 2018

Met 302 kilometer per uur de Highspeed trein naar Xinyang (982 km)

Highspeed trein-BeijingIn de ochtend een goed ontbijt en de wandelvrienden uit Indonesie delen met ons de ontbijttafel. Om 09.30 uur is het uitchecken en in de hal treffen we dan ook de delegatie uit Griekenland bestaande uit Lefteris, Int._Mountain-walking-festival-XinyangAlexander, George,  Tania en Elli

Als de bus er is, die ons naar het station brengt voegt zich ook wandelaar uit Zimbabwe Eltas zich bij ons.

Op het station voegen zich ook meerdere van Chinese afkomst zich bij ons waar onder ook mijn contactpersoon Jin Pu, welke een vrouw blijkt te zijn.

Daarna begint de incheck voor de Bullettrein, die snelheden bereikt van 300/302 kilometer per uur. De ruimte op zich is toch wat smaller als ik gedacht had, want we zitten met drieën op een rij. Als in Japan een Bullettrein neemt is die 1e klasse of 2e klasse maar met gereserveerde stoelen.  Hier kan men blijkbaar ook mee zonder gereserveerd stoel, maar dan sta je in het portaal.  Geen internet, maar wel vind ik onder de stoel een stroompunt dus kan wel werken op de laptop.

Als we nog 15 minuten te gaan hebben met de trein komt men naar mij toe en zegt me of is die avond een speech wil houden en of hij hem dasn even in het Chinees kan overzetten. Verder kon ik mijn present overhandigen.  Nu een speech had ik niet opgerekend en ook  niet aan een present, die je overhandigd.  
Gelukkig had ik nog een aantal drinkbekers en Delfsblauwe klompjes op Schiphol gekocht. Dan maar iets klein uiteindelijk zijn we maar een klein landje. 
Ik begin aan mijn speech, maar krijg te horen dat de trein maar 2 minuten stopt in Xinyang.

Medewerkers-walking-festivalOp het perron staat een compleet welkomstcomite te wachten en ieder krijgt een eigen begeleider. We hebben tot 18.30 uur de tijd voor relaxen ik kijk op mijn horloge en zie het is al 16.45 uur en we moeten nog naar het hotel, kamers in ontvangst nemen een speech maken en deze nog laten vertalen.

Als ik de kamer heb gaat mijn tolk/begeleider met me mee en wacht daar tot ik mijn speech gereed heb. Ik hou het kort en bondig.
Om 18.15 uur ga ik naar beneden en moet gelijk met veel mensen op de foto en ook het schrijven mijn naam wordt druk gefotograveerd en gefilmd. Een prachtig mooie zaal en een uitgebreid buffet en ik wordt met de andere naar onze ereplaatsen gebracht. Weet nu hoe men mijn naam schrijft in Chinees, maar zal het niet makkelijk naschrijven.

Als de vertegenwoordiger van de regering zijn speech heeft gehouden, wordt ik aangekondig als vice-president van the Netherlands Walking Organisation. Nu dat is een snel bevordering, al had ik dit soort termen ook al in Indonesie te horen gekregen.

Maar goed wijs er maar niet op dat dit niet juist is en hou mijn speech,
Hierna het uitwisselen van de geschenken en met de  bijzondere thee uit deze streek ga ik weer naar mijn plaats.
De maaltijd was weer een keur van Chinese gerechten en deze werd afgewisseld door vele VIP of moet ik zeggen BoBo's die met mij kwamen proosten en op de foto wilden.

Als de happing voorbij is willen Kees en ik nog ergens iets gaan drinken, maar aan de overkant was wel een soort Hi-Music zaak. Maar de kaart stond totaal in Chinees en de goedkoopste prijs die ik zag was 350 Yuan= 45 euro. Dus maar even niet.
Krijgen ook een gewijzigd programma, zodat we gewoon morne deelnemen aan de 20/23 kilometer van de International Mountain Walking Festival Xinyang Station een 2 Daagse.

21 april

Xinyang Hiking Festival

22 april Hailougou per bus 310 km

23 april Bezoek aan Glaciers en sneeuw bergen 3000 meter hoogte

24 april Xinduqiao wandelen , theeproeverij, boeddhistisch tempels

25 april bezoek Jiaju Tibetaanse Village

26 april Chengdu

27 april Suining 180 km bus 2 days walks

28 april Internationaal Wandelforum

29 april 2 daagse Suining en afscheidsdiner

30 april Vlucht naar Beijing, Hotpot

1 mei terugvlucht naar Nederland

Nieuws

 • Hoe het allemaal begon Nieuw-Zeeland en Australië

  Was in die tijd ook erg actief met de wandelwegen en had in 2004 het Airbornepad van Lommel naar Arnhem de wandelgids met een werk

  Lees meer
 • Hoe het allemaal begon met de TT-wandelreizen La Palma

  Tijdens onze vakantie op Lanzarote maakten we gelijk een plan z.s.m. na terugkomst weer een vlucht te plannen maar naar La Palma

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

TT-Wandelreizen.nl
p/a Sint Jansberg 67
9202 ED Drachten

+66 643354939 Thailand (5 uur tijdsverschil momenteel) +31652788806
 • Cafe Tsjoch Drachten

  Cafe Tsjoch Drachten bruin café

  Café Tsjoch is een gezellig en sfeervol bruin café in hartje van Drachten. Een café dat voor een ieder wat te bieden heeft.

  Bezoek de website
 • De hele wereld verbonden via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Goedkoop bellen via VoIP

  Lees meer
 • De Wandelsite

  De Wandelsite

  De Wandelsite wandelen Met een groepje van 7-10 mensen een wandeltocht maken? Meld je aan voor de gratis wandelagenda

  Lees meer
 • Wandelsportvereniging OLAT

  wsv OLAT wandelsportvereniging

  wsv OLAT OLATNieuws Ons nieuwsblad, OLATNieuws, verschijnt 11 keer per jaar. Maandelijks ontvangen de leden het.

  Bezoek de website
 • IML-Wandelingen

  IML-Wandelen in de wereld

  IML-Wandelen in de wereld

  Overzicht tochten
 • Wandelagenda

  Wandelagenda

  Wandelagenda Nederland

  Zoek een wandeling
 • Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden wandelreizen

  Aanmelden
 • Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

  Lees meer
 • Wandelpaden OLAT

  Wandelpaden OLAT

  OLAT heeft in de jaren verschillende wandelpaden uitgezet, waar gidsen van verkrijgbaar zijn

  Overzicht bekijken

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.